KERESÉS search-close

szavazás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szavazás"

EXTRA: Lila kendőt, azaz védettséget kap egy újabb villalakó!

Elérkezett a VV10 második Kiválasztása. Ma este kiderül, hogy a villalakók kire kötik fel a zöld kendőt, ezzel jelezve, hogy ő már ott lesz a következő párbajon. Egy azonban biztos: valaki védettséget szerzett az utolsó pillanatban, így rá ma nem rakhatnak jeleket!

Még mindig nem tudni, ki lesz az Egyesült Államok elnöke

Már több, mint 36 órája bezárták az utolsó amerikai szavazókört, de még mindig nem lehet tudni, hogy ki ülhet januártól az Egyesült Államok elnöki székébe. A New York Times legfrissebb adatai szerint Joe Biden vezet 253 elektori szavazattal, Donald Trump eddig 214-et kapott. Az elnökséghez 270-et kell megszerezni.

Számíthat a halottak szavazata is

Már csaknem 38 millióan leadták szavazatukat az Egyesült Államokban, pedig még két hét van az elnökválasztásig. A koronavírus-járvány miatt azonban minden eddiginél többen éltek a lehetőséggel, hogy hamarabb voksoljanak személyesen vagy levélben. Ez viszont számos kérdést felvet, például azt, mi lesz annak a szavazatával, aki már voksolt, de a választásig esetleg meghal.

Választásra buzdít Jane Fonda, nem is akárhogyan

A nyolcvanas évekbeli videóihoz hasonló filmet készített az egykori aerobik-királynő. A most 82 éves Jane Fonda újra felvette a testhez simuló ruhát, a hajpántot, meggyőzött néhány világsztárt, hogy együtt buzdítsák az amerikaiakat, hogy ezúttal ne csak a testüket gyakorlatoztassák, hanem novemberben gyakorolják választási jogaikat is: regisztráljanak és menjenek szavazni. Az egy perces klipben többek között feltűnik, az énekesnő Katy Perry, az egykori kosárlabdázó, Shaquille O'Neill, és több híres színész is.

Eldőlt: ebben a párban bíznak legjobban és legkevésbé a többiek

A bizalom fontos dolog, pláne a Nyerő Páros villájában. A játékosok most szavaztak: vajon kik állnak a lista elején és legvégén?

Egy 16 éves diák súgott a törvényről

Egy 16 éves gimnazista diák segített szabályosan lebonyolítani egy önkormányzati szavazást a kecskeméti önkormányzatban. A jog iránt élénken érdeklődő fiatal, aki a Momentum ifjúsági szervezetének tagja, azt mondja, egy éve még azt sem tudta, mi az az önkormányzat, most viszont fejből tudta a vonatkozó törvényt. Az ülést vezető alpolgármester Facebook-posztban köszönte meg a segítségét.

Ha neked is van tipped, küldd el az RTL24 applikációban vagy SMS-ben!

Az Álarcos énekes vasárnapi adásában már tippelhettek az RTL24 applikációban, hogy egyetértenek-e valamelyik nyomozóval. Hétfő óta pedig SMS-ben el tudják küldeni a saját tippjeiket a 06-30-55-55-444-es telefonszámra, a karakter neve és a valós személy neve kombinációval. Csütörtökön az összesítés után újra nyitják az applikációban a tippelési felületet a nézők TOP3 tippjével Álarconként. Az pedig, hogy a nyomozók milyen tippekkel állnak elő a következő adásban, amelyben ismét színpadon lesz a Banán, a Tigris, a Maki, a Dinó, a Baba, a Béka és az Elefánt, kiderül vasárnap este az RTL Klubon!

Megszavazták az önkormányzatok jövő évi költségvetését

Nem lesz olyan önkormányzat, amely kevesebb pénzből fog gazdálkodni jövőre a pénzügyminiszter szerint, ha jövőre a 4,8 százalékos gazdasági növekedés teljesül. A jövő évi költségvetést megszavazta a parlament, mindezt a szavazás utáni sajtótájékoztatón az RTL Híradó kérdésére mondta Varga Mihály. A szavazást megelőzően ellenzéki polgármesterek és Karácsony Gergely főpolgármester úgy fogalmazott: a büdzsé politikai célja az önkormányzatiság tönkretétele.

Elnököt választ Lengyelország

A mai voksolás tétje, hogy akadálytalanul kormányoz-e tovább az Európai Unióval gyakran szembeforduló varsói kabinet, vagy egy ellenzéki elnök személyében lesz-e ellensúlya. A voksolást a koronavírus-járvány miatt májusban elhalasztották. Akkor valószínűleg simán nyert volna a jelenlegi elnök, Andrzej Duda. Mostanra viszont, a közvéleménykutatások szerint szorossá vált a küzdelem.

Minden képviselő megszavazta

Felkérte a veszélyhelyzet megszüntetésére a kormányt a Parlament. Ha a köztársasági elnök és a házelnök még kedden aláírja az erről szóló törvényt, holnap éjféltől megszűnhet a különleges jogrend. Azt is megszavazták, hogy a kormány az országos tisztifőorvos javaslatára ezentúl az országgyűlés jóváhagyása nélkül is egészségügyi válsághelyzetet hirdethet. A DK szerint ez a különleges jogrend meghosszabbítását jelenti.

Biden eldöntené, ki fekete


szerző:
2020.05.23. 19:13
Biden eldöntené, ki fekete

Joe Biden, a demokraták elnökjelöltje szerint "aki nem rá szavaz, hanem Trumpra, az nem fekete" - a politikus ezt egy rádióinterjúban mondta egy afroamerikai riporternek.

 

Robot vs. Nyuszi: kiderült, hogy melyikük az Álarcos énekes győztese!

A közönségnek és a Nyomozóknak a Robot és a Nyuszi közül kellett kiválasztania az Álarcos énekes győztesét!

Újra Űrbatyut küldenek a világűr határára, ezt már modernebb technikával

Idén újra "Űrbatyut" küld a világűr határára a Bakonyi Csillagászati Egyesület. A tavaly júliusban felküldött ballon 2 és fél órát töltött a levegőben, ezalatt 26 km magasból készített felvételeket a Balatonról. Május elején az Űrbatyu II. modernebb technikával indul útnak. A kiindulási helyszínt szavazás alapján döntik el.

Bálint gazda lett az Év embere

Bálint gazda kapta a legtöbb szavazatot a nézőktől, szoros versenyben ő lett az RTL Híradó Év embere. Az ország legismertebb kertésze azt mondta: nagyon örül győzelmének és köszöni mindenkinek, aki rá szavazott. Bálint György nyáron ünnepelte 100. születésnapját, a mai napig aktív, az interneten naprakész tanácsokkal látja el többszázezres követőtáborát és most is új könyvön dolgozik.

BÁLINT GAZDA: Gyermekkoráról is mesélt az Év embere

Mindenki Gyuri bácsija nyáron ünnepelte századik születésnapját és elárulta nekünk, miből töltekezik a mai napig.

Elindult az RTL Híradó „Az Év Embere” szavazása

A listán szereplő 10 jelöltre január 1-jén 19 óráig szavazhatnak a nézők, 20 szerencsés voksoló ajándékcsomagot is nyerhet.
 

Így tud szavazni az Év Embere jelöltekre!

Elindult az RTL Híradó „Az Év Embere” szavazása! A listán szereplő 10 jelöltre január 1-jén 19 óráig szavazhatnak a nézők, 20 szerencsés voksoló ajándékcsomagot is nyerhet.

Lezárult a második kör: újabb versenyző búcsúzott az X-Faktortól

Bagdi Enikő után Burai Renátónak is véget ért a verseny a 2019-es X-Faktorban. Már csak négyen maradtak!

Várföldén újabb szavazás lesz

Hiába ismételték meg vasárnap a választást a Zala megyei Várföldén, most sem született eredmény. Ugyanazért, amiért az előző alkalommal, vagyis a választási bizottság szerint túl sokan szavaztak olyanok, akik korábban nem éltek a faluban. Hasonló ok miatt ismételték meg a szavazást a Borsod megyei Nyéstán, ott azonban tegnap eredményes volt a választás.

Nagyobb arányban nyertek Jászberényben

Az októberi 14 helyett vasárnap 3700 szavazattal győzte le a jászberényi mégismételt polgármester-választáson a fideszes városvezetőt az ellenzéki össszefogás jelöltje. Az egy hónappal ezelőtti választást a Fidesz fellebbezése miatt kellett megismételni.

Kiderült, hogy ki lett a Nyerő Páros 2019-ben!

A Nyerő Páros harmadik évadának Fináléjában Istenes Bence és Csobot Adél, valamint Fésűs Nelly és Vajtó Lajos között dőlt el, hogy melyikük az idei év Nyerő Párosa a többi pár szavazata alapján.

Ki legyen a Nyerő Páros? Ez alapján döntött a többi pár!

A játékból korábban kiesett párok félrevonultak, hogy megbeszéljék, milyen érvek szólnak az egyik és milyenek a másik finalista pár mellett.

A párok döntése alapján a villa legőszintébb párosa nem más, mint...

A döntést Fehér Balázs közölte a párokkal. A legőszintébb pár cím tulajdonosa ezzel a sátorból a villába költözhetett.

„Engem ez kiütött!” – Mindenkit meglepett, ami az első szimpátia szavazáson történt!

Az első szimpátia szavazást Nelly és Lajos nyerte, azonban sokak fejében kérdőjelek jelentek meg a történtek kapcsán.

Minden eddiginél több helyen végződött holtversennyel a szavazás

Várhatóan meg kell ismételni a választást 12 polgármesteri és 4 önkormányzati képviselői mandátumért. Minden eddiginél több helyen végződött holtversennyel a szavazás vasárnap. Ezeknek a településeknek a nagy részén újraszámoltathatják a szavazatokat a választási Iroda elnöke szerint. 120 napon belül ismét meg kell méretnie magát, aki holtversenyben marad.

Több száz ukrán szavazhatott Kispaládon

Feszült volt vasárnap a hangulat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kispaládon, miután sorra jelentek meg a szavazáson olyan ukrán-magyar kettős állampolgárok, akiket sosem láttak a faluban az ott élők. Erről a Házon kívül stábja forgatott. Több száz Ukrajnában élő magyart jelentettek be az ottaniak házaiba, hogy szavazhassanak.

Nem akartak jóslatokba bocsátkozni a politikusok a szavazóurnáknál

A politikusok is szavaztak, a miniszterelnök az elsők között. Orbán Viktort a Borkai-ügyről is kérdezték, azt válaszolta, hétfőn mond véleményt. A miniszterelnök is, mint a legtöbben azt hangsúlyozták, ez a nap a demokrácia ünnepe. Abba viszont kevesen mentek bele, hogy elárulják, milyen eredményre számítanak. Kivéve az ellenzék főpolgármester-jelöltjét, Karácsony Gergelyt.

A nézők döntöttek: egy pár elhagyta a villát!

Szavazás alapján eldőlt, hogy ki az a két játékos, akiknek el kell hagyniuk a villát...

Számukra váratlanul és azonnal ért véget a Love Island

Lali meglepte a párkeresőket. Ők arra számítottak, hogy a sorsuk a saját kezükben van, ám ezúttal a nézők döntöttek maradásukról. Ráadásul Lali azt is bejelentette, hogy mostantól újra mindenki szingli.

Ők a Love Island legvonzóbb párkeresői!

A Love Island 1. adásának végén arra szavazhattatok, hogy kit tartotok a legvonzóbb csajnak és pasinak. Az eredményt kizárólag Lalitól tudhatjátok meg!

A Miss Balaton idei győztese szinte minden díjat bezsebelt!

Balogh Eleni fejére került a Miss Balaton koronája. A 19 éves budapesti lány mindent vitt: a végső győzelem mellett a közönségszavazást is megnyerte, ráadásul még egy különdíjat is bezsebelt! A Fókusz stábja ott volt a szépségverseny kulisszái mögött is!

Regisztráció nélkül is szavazhatnak

Előzetes regisztráció nélkül is szavazhat az önkormányzati választáson az az uniós állampolgár, akiknek van magyarországi lakcíme. Az európai parlamenti választáson még regisztrálniuk kellett. Ezt akkor csaknem 3400-an tették meg. Az őszi önkormányzati választásnál azonban automatikusan bekerülnek a névjegyzékbe.

Kivel jönnél össze a Love Island külföldi csajai közül?

A párkereső showban mindenki a szerelmet keresi. Most megszavazhatod, kiért dobbanna meg a szíved, ha részt vettél volna a külföldi szériák valamelyikében!

Kivel jönnél össze a Love Island külföldi pasijai közül?

A párkereső showban mindenki a szerelmet keresi. Most megszavazhatod, kiért dobbanna meg a szíved, ha részt vettél volna a külföldi szériák valamelyikében!

Meglógtak a szavazás elől a szenátorok

Elmenekültek Oregon államból a republikánus szenátorok, hogy ne lehessen egy klímavédelmi törvényről szavazni. Hiába van ugyanis a demokratáknak többsége a helyi szenátusban, a határozatképességhez a republikánusok is kellenek. Ők viszont múlt hét kedden kivonultak az ülésteremből, és azóta sem tértek vissza….

SZAVAZZ! Ki táncol jobban: A Tanár, A mi kis falunk Papja, vagy a Drága örökösök?

Nézd meg a videót, aztán szavazz kedvence(i)dre!

Szavazhatnak a Lex-Czeglédyről

Szavazhat a parlament a Lex-Czeglédy néven emlegetett javaslatról. A kormánypártok ezzel akadályoznák meg, hogy a jövőben bűncselekménnyel vádolt politikus mentelmi jogot kaphasson. A költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba ellen az EP-kampányban függesztették fel az eljárást, miután a Demokratikus Koalíció jelöltje lett. Czeglédy Csaba híradónknak azt mondta: keleti diktatúrákra jellemző a Fidesz javaslata és bejelentette: elindul az őszi önkormányzati választáson is.

Az ország tíz legszegényebb településén majdnem mindenki a Fideszre szavazott

Az ország tíz legszegényebb településén majdnem mindenki a Fideszre szavazott vasárnap, de a kormánypártok az átlagnál jobban szerepeltek a nyugati, tehetősebb megyékben is. A Fidesz a levélszavazatok több mint 96 százalékát is begyűjtötte. Budapesten azonban az országos átlag alatt teljesítettek. Itt és az összes megyében a Demokratikus Koalíció végzett a második helyen, de a főváros 10 kerületében a Momentum megelőzte őket.

Máris egyezkednek a posztokról Brüsszelben

Két nappal az európai parlamenti választások után megkezdődtek a tárgyalások Brüsszelben. A tét: milyen erőviszonyok alakulnak ki az Európai Parlamentben, és ki lesz az Európai Bizottság elnöke. Orbán Viktor is elutazott az unió fővárosába. A magyar miniszterelnök a Fidesz néppárti felfüggesztése miatt az uniós csúcstalálkozó előtt azonban nem lehet ott a pártcsalád egyeztetésén. Emanuel Macron francia elnök pártjának képviselője kijelentette: csak akkor kötnek szövetséget a Néppárttal, ha az kizárja a Fideszt

Magyar szavazók Párizsban

Azok a magyarországi lakcímmel rendelkező választók, akik a szavazás napján külföldön tartózkodnak, ott is leadhatják a szavazatukat - mint máskor, most is sokan átjelentkeztek. Borsody István kollégánk éppen Párizsban forgat, onnan küldött tudósítást.

Rekordmagas lehet a részvétel az európai parlamenti választáson

Rekordmagas lehet a részvétel az európai parlamenti választáson. Délután öt óráig a választópolgárok több mint 37 százaléka, csaknem 3 millió ember voksolt. Ez már most több, mint ahányan öt és tíz évvel ezelőtt elmentek szavazni. 21 magyar mandátum sorsáról döntenek ma a választók. Európa-szerte pedig 751-ről. A 4 napos, európai választási maraton csütörtökön kezdődött Hollandiában és az Egyesült Királyságban. Az utolsó szavazókörök este 11-kor zárnak Olaszországban, utána hozzák nyilvánosságra az eredményeket. Most pedig nézzük részletesen, hogyan zajlott eddig a szavazás napja.

Ott voltunk, amikor a politikusok szavaztak

Megdőlhet a részvételi csúcs az európai parlamenti választáson, délután három óráig minden korábbinál többen mentek el szavazni. Addig a választásra jogosultak 30,52 század százaléka voksolt, ez több, mint ahányan 5 éve összesen szavaztak. Szavazni este 7-ig lehet.

DOBREV KLÁRA: Az utolsó pillanatig küzdeni kell

Megdőlhet a részvételi csúcs az európai parlamenti választáson, délután három óráig minden korábbinál többen mentek el szavazni. Addig a választásra jogosultak 30,52 század százaléka voksolt, ez több, mint ahányan 5 éve összesen szavaztak. A pártok az utolsó pillanatig kampányoltak. Szavazni este 7-ig lehet. Hogy hogyan zajlik a voksolás - itthon és külföldön -, és hogy melyik párt milyen eredményre számít, elmondjuk 18:00-kor az RTL Híradóban.

GYÖNGYÖSI MÁRTON: Orbán politikája miatt Magyarország nemzetközileg elszigetelődött

Megdőlhet a részvételi csúcs az európai parlamenti választáson, délután három óráig minden korábbinál többen mentek el szavazni. Addig a választásra jogosultak 30,52 század százaléka voksolt, ez több, mint ahányan 5 éve összesen szavaztak. A pártok az utolsó pillanatig kampányoltak. Szavazni este 7-ig lehet. Hogy hogyan zajlik a voksolás - itthon és külföldön -, és hogy melyik párt milyen eredményre számít, elmondjuk 18:00-kor az RTL Híradóban.

CSEH KATALIN: „Mindenkinek el kell menni szavazni!”

Megdőlhet a részvételi csúcs az európai parlamenti választáson, délután három óráig minden korábbinál többen mentek el szavazni. Addig a választásra jogosultak 30,52 század százaléka voksolt, ez több, mint ahányan 5 éve összesen szavaztak. A pártok az utolsó pillanatig kampányoltak. Szavazni este 7-ig lehet. Hogy hogyan zajlik a voksolás - itthon és külföldön -, és hogy melyik párt milyen eredményre számít, elmondjuk 18:00-kor az RTL Híradóban.

ORBÁN VIKTOR: „Abban reménykedem, hogy a bevándorlásellenes erők megerősödnek”

Megdőlhet a részvételi csúcs az európai parlamenti választáson, délután három óráig minden korábbinál többen mentek el szavazni. Addig a választásra jogosultak 30,52 század százaléka voksolt, ez több, mint ahányan 5 éve összesen szavaztak. A pártok az utolsó pillanatig kampányoltak. Szavazni este 7-ig lehet. Hogy hogyan zajlik a voksolás - itthon és külföldön -, és hogy melyik párt milyen eredményre számít, elmondjuk 18:00-kor az RTL Híradóban.

Fidesz-aktivisták rongálhattak

Fidesz-aktivisták tépték le és vitték el Győrben az MSZP-Párbeszéd több tucat választási plakátját, és 41 hirdetőtábláját.

A szavazóhelyiségek reggel 6-kor nyitnak

Minden készen áll a vasárnapi európai parlamenti választásra - ezt közölte a Nemzeti Választási Iroda. A szavazóhelyiségek reggel 6-kor nyitnak, több mint 8 millió választópolgár adhatja le a voksát. A szavazatok összesítését 19 órakor kezdik meg, de egy uniós előírás miatt csak órákkal később közölhetik az eredményeket.

Jobbik: Soha nem volt ekkora tét

A Jobbik szerint is nagy a tétje a holnapi európai parlamenti választásnak. Gyöngyösi Márton, a párt listavezetője Győrben arról beszélt, hogy a Fidesz csak a kampányban folytat migránsellenes politikát, közben minden korábbinál több külföldi vendégmunkást enged be az országba. A Jobbik szerint a kormány ezzel próbálja megoldani a munkaerőhiányt, amelynek az oka, hogy egyre több magyar külföldön keres megélhetést. A párt ezért mindennél fontosabbnak tartja a bérfelzárkóztatást.

DK: esély van három mandátumra

Csak a DK-nak van esélye, hogy az ellenzéki pártok közül 3 mandátumot szerezzen - erről a párt EP-listájának vezetője beszélt. Dobrev Klára a politico.eu internetes oldal felmérésére hivatkozva állította ezt. Szerinte az embereknek azért kell a pártjára szavazni, mert azt az egy mandátumot a Fidesztől vennék el, és a fő ellenfelük a kormánypárt. Dobrev Klára azt is mondta, hogy a kampányuk legnagyobb sikerének azt tartja, hogy az ellenzéki szavazók többsége támogatja a párt Európai Egyesült Államokra épülő programját.

Az LMP szerint a jövő múlik az európai parlamenti választáson

Érdemben kell cselekedni a klímaváltozás ellen, ezért az LMP szerint a jövő múlik a vasárnapi európai parlamenti választáson. Erről beszélt Vágó Gábor, a párt listaveztője. Azt mondta, az LMP listájára leadott szavazat a Fidesztől vesz el egy mandátumot, ezért szerinte aki taktikusan akar voksolni, az pártját támogatja. Azt állítja: mindössze 10 éve van az emberiségnek, hogy felvegye a harcot a klímaváltozás ellen, az LMP pedig egy környezetbarát Európáért dolgozna.

Az MSZP és Párbeszéd szövetség füstgyertyákkal kampányolt

Szavazz! feliratú, földig érő molinót feszítettek ki az MSZP és Párbeszéd szövetség aktivistái Budapesten az Alagút egyik oldalára, és több helyen is piros, fehér és zöld színű füstgyertyákat gyújtottak meg. A pártszövetség az utolsó napokban is intenzíven kampányol. Az MSZP elnöke a két párt képviselőjelöltjeivel közösen tartott sajtótájékoztatóján azt mondta, a hétvégén még 150 helyszínen kampányolnak, hogy az utolsó pillanatokban is arra kérjék a választókat, támogassák a pártszövetséget.

Személyesen buzdít szavazásra Orbán Viktor

A miniszterelnök a Facebook oldalára feltöltött összeállításban egy headsettel a fején hívta fel telefonon a potenciális szavazókat, hogy támogassák a Fideszt. Orbán Viktor azt mondta, a választás fontosabb, mint azt az emberek gondolják. Szerinte ez nem csak egy voksolás a sorban, mert 5 évig nem lesz újra uniós választás. Arról is beszélt, hogy nehéz idők jönnek, ezért minden támogatásra szükségük van.

Átalakuló erőviszonyok az Európai Parlamentben

Most vasárnap tarják az európai parlamenti választást. Az előrejelzés szerint jelentősen átalakulhatnak az erőviszonyok az új parlamentben, várhatóan több új frakció, szövetség is alakul majd. A vasárnapi szavazás után dől el az is, hogy a magyar pártok kikkel állnak majd össze és milyen lehetőségeik lesznek részt venni az európai döntéshozásban.

115 ezren szavazhatnak az EP választáson úgy, hogy nincs uniós lakcímük

Legalább 115 ezren szavazhatnak az európai parlamenti választáson úgy, hogy nincs uniós lakcímük.

 

Készülnek az EP-szavazólapok

Nagyobb szavazóhelyiségekkel és a névjegyzékek többfelé bontásával próbálják meg elkerülni az EP-választáson, hogy sorok alakuljanak ki - erről a Nemzeti Választási Iroda elnöke beszélt, mielőtt bemutatták a sajtónak a szavazólapok gyártását.

Este 11 óráig nem tehetik közzé az EP-választás eredményét

Csaknem 4 héttel a határidő lejárta előtt már több mint 5700-an jelezték, hogy valamelyik külképviseleten szeretnének szavazni május 26-án, az európai parlamenti választáson. A legtöbben Londonban regisztráltak. A Választási Iroda szerint az eredmény gyorsabban meglesz, mint az országgyűlési választáson, mert a szavazólapon csak pártlisták szerepelnek, este 11 óráig viszont nem tehetik közzé.

Elutasította a brit parlament alsóháza, mind a 8 alternatív Brexit-forgatókönyvet

Az esti szavazáson nem kapott többséget sem a megegyezés nélküli kilépés, sem az újabb népszavazás, sem a kilépés visszavonása. Ezek a kérdések most úgy kerültek napirendre, hogy a brit parlament a hét elején átvette a kezdeményezést a kormánytól. 

8 Brexit-opcióról szavaznak

Sokadik sorsdöntő szavazását tartja ma a brit alsóház Brexit-ügyben. Nyolc javaslatról is döntenek, például arról, hogy az Egyesült Királyság inkább mégse lépjen ki az Európai Unióból. A voksolások eredménye azonban semmire sem kötelezi a kormányt, és Theresa May miniszterelnök még mindig saját kilépési megállapodását fogadtatná el a parlamenttel a héten.

EP: megszűnhet az óraátállítás

Két év múlva szűnhet meg az óraátállítás, az Európai Parlament megszavazta azt a javaslatot, amely alapján a tagállamok eldönthetnék, hogy kizárólag a nyári, vagy a téli időszámítást használják. A végleges döntéshez ugyanakkor az állam- és kormányfők tanácsának beleegyezésére is szükség van, ahol a híradónak nyilatkozó elemző szerint nem akkora az egyetértés az időszámítás eltörléséről.

Rövid haladékot kapott a Brexit

Az Európai Unió állam- és kormányfői a brüsszeli csúcson úgy döntöttek, hogy Nagy-Britanniának május 22-ig kell elhagyniuk a közösséget. Abban az esetben azonban, ha Theresa May korábbi alkuját újra elutasítja a brit parlament, akkor április közepén újabb javaslattal állhat elő London. Theresa May szerdán június 30-ig kért haladékot, de ezt csak az uniós parlamenti választásig kapta meg.

Tudósítónk élőben jelentkezett be az Európai Néppárt üléséről

Az RTL tudósítója Losonczi Gergely élőben jelentkezett be az Európai Néppárt üléséről, amelyen a Fidesz tagságának felfüggesztése, vagy a párt kizárása a téma. A hivatalos javaslat szerint felfüggesztenék a párt tagságát és egy 3 tagú testület ellenőrizné, hogy a magyar kormány betartja-e azokat a feltételeket, amiket Manfred Weber frakcióvezető fogalmazott meg korábban. De a kiszivárgott hírek szerint ezt sok tagszervezet túl enyhe szankciónak tartja. 

Újabb szavazások a Brexitről

Csütörtökön is szavaznak Brexit-ügyben a brit parlamentben. Ezúttal arról, elhalasszák-e a kilépést az Európai Unióból. És arról is, hogy jövő héten újra szavazzanak-e az eddig már kétszer elutasított Brexit-megállapodásról.

Újra megbukott May Brexit-egyezsége

Másodszor is megbukott a londoni parlamentben Theresa May Brexit-egyezsége. Erről este szavaztak újra. Ez azt jelenti: továbbra is fennáll a veszélye annak, hogy az Egyesült Királyság 17 nap múlva megállapodás nélkül, úgymond kizuhan az Európai Unióból. Ez komoly gazdasági károkat okozna mind a szigetországnak, mind az uniónak, és a teljes bizonytalanság időszakát hozná. 

Ma dőlhet el Nagy-Britannia sorsa

Ma eldőlhet, hogyan és mikor lép ki Nagy-Britannia az Európai Unióból. Kulcsfontosságú szavazás lesz este a brit parlamentben. A képviselők a januári elutasítás után újra szavaznak Theresa May és az Európai Unió egyezségéről. Ha elfogadják, akkor március 29-én a szigetország az egyezmény alapján végrehajtja a Brexitet. Ha nem, akkor teljes bizonytalanság időszaka következik.

Kötelező volt megszavazni a párt képviselőjelöltjeit Észak-Koreában

Zenés-táncos népünnepély keretében országgyűlési választásokat tartottak Észak-Koreában. Az állami televízió felvételein látható lelkes tömeg azonban nem spontán módon gyűlt össze a jeles eseményre: kötelező volt ugyanis megszavazniuk a párt képviselőjelöltjeit. Mivel választási lehetőség nem volt, a szavazólapokat egyszerűen csak be kellett dobni az urnába.

Gábor lett a ValóVilág2 első lakója!

A 26 éves fiú őszinte és vagány srácnak tartja magát, és bár az elején nem ő vezette a szavazást, végül mégis elnyerte a nézők szívét.  

Lezárult a 27 éves névvita

Észak-Macedónia lesz Macedónia új neve, miután az erről szóló történelmi megállapodást a görög parlament is megszavazta. Igaz, ez csak néhány szavazaton múlott. A voksolás közben tüntetők tiltakoztak az athéni parlament előtt.

VV Lacika: „Nem bánom, hogy kiestem”

A ValóVilág9 powered by Big Brother hatodik Párbaján a Fókusz stábja a színfalak mögött várta a játékosokat, akik elárulták, mit éreznek a Párbaj előtt, és után.

Döntő Brexit-szavazás Londonban

Ma este döntenek a brit parlamentben az Európai uniós kilépés, népszerű nevén a Brexit feltételeiről, miután egyszer már elhalasztották a londoni alsóházban a szavazást.

 

Európa legszebbje lett a miskolci adventi villamos

A szerelvényt egy cseh portál választotta ki, és indította el az internetes szavazáson 17 európai, köztük két magyar városé mellett. A miskolci szerelvény végig vezetett, végül több mint huszonhétezer szavazattal nyerte meg a versenyt.

Fitt hét a Villában: Tippeld meg, mennyit híztak a villalakók!

A ValóVilág9 powered by Big Brother játéka a feléhez érkezett, a villalakók pedig a Fitt héthez. A mérlegelésen túl vannak, ezért most eljött a Te időd, hogy megtippeld, hány kilót szedett magára Adri, Greg, Hunor, Lacika, Reni, Roli, Vivien és Zsuzsu! A ma esti adsából minden kiderül!

Lovász László és az MTA vezetése, akik kiálltak az akadémia függetlenségéért

Lovász László az egyik leghíresebb nemzetközileg is elismert matematikus, aki 2014 óta a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Ő és az MTA vezetése, szembe menve a kormánnyal, kiállt az akadémia függetlensége mellett. Ha szavazni szeretne, ide kattintva megteheti!

Idén is Európa legszebb adventi villamosa lehet a miskolci

A szerelvény egy cseh internetes szavazáson versenyez 17 európai, köztük két magyar város mellett. A miskolci villamos eddig a szavazatok alapján magasan vezet, eddig több mint 16 ezren voksoltak rá.
Korábban már bemutattuk a feldíszített miskolci villamost, ide kattintva megnézheti.

Elindult az RTL Híradó Év Embere szavazása

A listán 10 jelölt szerepel, akikre december 31-ig szavazhatnak a nézők.

MEGKÉRDEZTÉK: Orbán Viktort is!

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke a parlamentben Orbán Viktor miniszterelnökhöz lépett oda, és tőle kérdezte, hogy mi a véleménye a törvényről? Mindezt Tordai Bence képviselő élőben közvetítette a Facebookon.

SZAVAZÁS: Így szavazták meg a túlóratörvényt

Az ellenzék hangos tiltakozása, szirénázása és kivonulása mellett zajlott le a túlóraszabályok módosítása a Parlamentben. Tordai Bence ellenzéki képviselő élő közvetítéséből mutatunk részletet!

Botrányos ülésen szavazta meg a Parlament az új túlóraszabályokat

Az ellenzéki képviselők a Parlament szerdai ülésén megpróbálták megakadályozni, hogy a kormánypárti képviselők megszavazzák a munka törvénykönyvének módosítását. Az ülésen megjelentek Orbán Viktor testőrei majd délután egy óra után Áder János köztársasági elnök is. Az ellenzéki pártok a Parlamenthez hívják tüntetni az embereket.

Végig viszi-e a tervét Krisztián a Kihíváson?

Egy taktikai Kiválasztáson már túlvagyunk, Csoki magára pakoltatta a jeleket, hogy eltávolítsa Ginut, és neki sikerült is visszatérni. Vajon ez Krisztiánnak is menni fog?

Elhalasztották a Brexit-szavazást

Elhalasztják Brexit-szavazást a londoni parlamentben. A képviselőknek holnap kellett volna voksolniuk, az uniós vezetők által már elfogadott megállapodásról. Mivel a Theresa May által kialkudott egyezséget leszavazták volna, a kormányfő úgy döntött, elhalasztják a voksolást. May bejelentette: azonnal tárgyalni fog az unió vezetőivel. Az Európai Bizottság szóvivője délelőtt jelezte: nem fognak változtatni a megállapodáson. Közben az Európai Bíroság mai döntése lehetőséget ad arra, hogy London kihátráljon a Brexitből.

Szavazz: Lady Gaga vagy Natalie Portman?

Úgy tűnik, a közelgő díjszezon a két sztárhölgy küzdelméről fog szólni. Ti kinek szurkoltok?

A nézők megszavazták: ez a totem a befutó!

Lezárult a szavazás! A legtöbb nézői szavazatot gyűjtő törzsi totem nem másé, mint...

Megvolt a ValóVilág9 első nagy bűnténye! Segíts, vajon ki lehet a Villa tolvaja?

A tegnapi adásból kiderült, hogy a villalakók hirtelen egy bűnügyi társasjáték részeseivé váltak, ahol mindenki gyanúsított, felbujtó és nyomozó is egyszerre. Úgy döntöttünk, utánajárunk mi is, vajon kinek állhatott érdekében ellopni Zsuzsu személyes tárgyait, azaz ki a villatolvaj?

Szavazz! Neked ki a kedvenc szuperhősöd az Amerika Kapitány: Polgárháborúból?

Ne feledjétek, ma este 18:55-től Amerika Kapitány: Polgárháború az RTL Klub műsorán! A jól megérdemelt esti filmezés előtt még szavazzátok meg: nektek ki a kedvenc szuperhősötök a filmből?
 

Hoppá! Új szabályok az X-Faktorban

Hihetetlenül izgalmas lesz a 2018-as X-Faktor első Élő show-ja, ugyanis a Táborból ismerős székes feladat visszatér a színpadra. A 6 szék helyett ezúttal 4 kap központi szerepet, és a mentorok mellett a nézők is dönthetnek arról, hogy kik üljenek le a továbbjutást jelentő helyekre.

Nézd meg az X-Stage 6., és egyben utolsó teljes adását!

Így alakultak a szavazatok a Survivor Fináléján!

Nóri, Eszter, Alexandra és Emese Fannira, míg Tamás, Jérémy, Gábor, Beni és Vera Dávidra szavazott a Fináléban.

A korábban kiesett játékosok szavazták meg, hogy ki legyen a győztes!

Beni, Nóri, Tomi, Jérémy, Emese, Eszter, Gábor, Alexandra, Robi és Vera döntött a Finálén, hogy Fanni vagy Dávid legyen a 2018-as Survivor győztese.

Ő az év legszexibb pasija!


szerző:
2018.11.06. 18:00
Ő az év legszexibb pasija!

Kitaláljátok, kiről van szó? Annyit segítünk, hogy majdnem ő lett az új James Bond!

Megmutatjuk ki a legszexibb férfi az Éjjel-Nappal Budapestben!

Három évvel ezelőtt fedte fel a Fókusz, hogy az általuk létrehozott szavazáson ki lett a sorozat legnépszerűbb pasija. A legtöbb szavazatot kapott öt szereplő pedig elmondta a véleményét a helyezésről és a riválisairól.

Nemet mondtak Új-Kaledónia polgárai a teljes függetlenségre

A végső eredmény szerint a szavazók 56,4 százaléka mondott nemet a referendumon arra, hogy elszakadjon-e teljesen Franciaországtól a Csendes-óceánon fekvő, egy nagy és több kisebb szigetből álló terület.

Új ország születhet


szerző:
2018.11.03. 17:30
Új ország születhet

Új ország születhet a Földön, ha megszavazzák függetlenségüket az új-kaledóniaiak.

Ryan Reynolds szavazással ünnepelt!

Ryan Reynolds 42 éves lett idén, épp a magyar forradalom és szabadságharc napján ünnepli születésnapját. Az Egyesült Államokban ez az időszak épp a választásokkal esik egy időbe, amit a sztárok nagy része kifejezetten komolyan vesz, és gyakran beszél is róla.

Óriási balhé alakult ki a Törzsi Tanács után!

Sokakat meglepetésként ért, hogy Vikinek kellett hazamennie a Törzsi Tanácsról, így a kiszavazást követően összeült a Gagamba törzs, ahol mindenki elmondta a véleményét a történtekről.

Emese: „A taktika és a szavahihetőség két különböző fogalom!”

Komoly vita alakult ki a Gagamba Törzsi Tanácsa után. Nem úgy alakult a szavazás, ahogy azt előre megbeszélték. Részletek a ma esti adásban! Survivor - A túlélők viadala 19 órától az RTL Klubon!

Meglepő eredménnyel zárult a Törzsi Tanács!

A Gagamba Törzsi Tanácsot tartott, ahol meglepően alakultak a szavazatok: a 2018-as Survivor történetében először szavazategyenlőség alakult ki, így párbaj döntött Viki és Alexandra sorsáról.

Vera Törzsi Tanács előtti taktikázását látva garantáltan eláll a szavad!

Vera elhatározta, hogy ad egy új esélyt Alexandrának, ezért a Törzsi Tanács előtt meggyőzte Emesét és Alexandrát arról, hogy kire szavazzanak.

Viki titkos megbeszélést tart Alexandrával, amíg a többiek alszanak

Amikor a többiek lepihentek, Viki azonnal felkereste Alexandrát, hogy elmondja neki, kire fog szavazni az esti Törzsi Tanácson. A folytatás kiderül este 19 órakor a Survivor - A túlélők viadala következő részéből!

Politikai tényezővé vált Taylor Swift

A country-sztárból lett popénekesnő eddig nem nyilvánított véleményt politikai kérdésekben, vasárnap azonban a több mint 112 millió követővel rendelkező Instagram oldalára kiírta, hogy az amerikai félidős választáson a demokrata jelölteket támogatja majd ott, ahol szavazni fog. Üzenete hatására rengetegen regisztráltak szavazni Amerika-szerte.

 

Robi: „Bence eléggé megkeverte a sz*rt!”

Az Agila fiú szövetsége nem áll biztos lábakon, ugyanis Bence óvatoskodva beszél a srácok előtt a Törzsi Tanácsról, így a fiúknak fogalmuk sincs arról, hogy megbízhatnak-e az óvóbácsiban.

Sanyi nem is sejti, hogy Dávid hátba támadja

Sanyi elárulta Dávidnak, hogy ki az a két lány, akik között vacillál a Törzsi Tanács közeledtével, Dávid azonban igyekezett titokzatosan fogalmazni, hogy Sanyi ne sejtse, ő van a célkeresztben.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való