KERESÉS search-close

szonda

31 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "szonda"

Szenzációs eredmény az űrkutatásban

A jelek szerint az amerikai űrkutatási hivatal szondájának sikerült mintát vennie a Bennu nevű aszteroida felszínéről. Akár két kilónyi port és kőzetet is összegyűjthetett, de a végeredmény csak napok múlva derül ki. A mintát visszahozzák a Földre.

Az apa szerint tántorgott a vétkes sofőr, mégsem szondáztatták meg

A beléjük csapódó autós csak nevetett rajtuk - ezt állítja az a család, akiknek az út szélén álló kocsijába egy furgon rohant február közepén. Kétéves kisfiuk életveszélyesen megsérült. Az apa szerint hiába kérték, hogy még előttük szondáztassák meg a furgon tántorgó vezetőjét, a rendőrök erre nem voltak hajlandóak. A rendőrség szerint a szondáztatás bizonyos esetekben kötelező, de az eredménye nem tartozik a másik sofőrre.

Petinek „van egy kis pia a fejében”?

Bár a fiú azt állítja, nem iszik sűrűn egy héten, a barátja egészen másképp vélekedik a dologról. Tomi most egy szondát is hozott magával, hogy letesztelje haverját… Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Pár méteren belül két oszlopnak is nekiütközött a részeg nő

Pár méteren belül két villanyoszlopnak is nekiütközött autójával egy ittas nő Mosonmagyaróvár közelében. Habár kocsija hátsó szélvédőjén az a felirat áll: "Nem vagyok részeg, csak a kátyúkat kerülgetem", kiderült, a sofőr jócskán fogyasztott alkoholt, a szonda ugyanis elszíneződött. A 30 éves nő egyedül ült a kocsiban és nem sérült meg. A rendőrök a helyszínen elvették a jogosítványát és vizsgálatot indítottak ellene.

 

Idén is elmaradt az országos húsvéti razzia az utakon

A rendőrség nem szervezett külön akciót az ittas vezetők kiszűrésére, de akiket más okból megállítottak, azt meg is szondáztatták. Az RTL Híradó által megkérdezett sofőrök szerint fontos a szondáztatás, mivel az ünnepek alatt gyakrabban fordul elő, hogy valaki részegen ül a volán mögé.

Megdöbbentő: tévedés volt az elszíneződött szonda

Több szondát is megfújattak egy verőcei sofőrrel a rendőrök, mindegyik szerint ittas volt, és mindegyik más-más értéket mutatott. Ezután előállították a helyi kapitányságon, ahol újra megvizsgálták, ekkor derült ki, hogy valóban józanul vezetett. Állítása szerint a rendőrök is meglepődtek ezen.

MEGLEPŐ: bebizonyította, hogy a szonda volt téves

Roszkos Károlyt két napja állították meg a rendőrök Vác közelében, szondát fújattak vele. Legnagyobb meglepetésére a műszer azt jelezte, hogy ivott, mielőtt a volánhoz ült. Majd később egy másik típusú szonda is ugyanezt jelezte. Végül a férfinak sikerült bebizonyítania igazát, miszerint színjózan.

Akit leintenek, megszondáztatnak

Részegen ült volánhoz, így akart Magyarországra jönni egy román sofőr. Csütörtök éjjel az ártándi határátkelőnél figyeltek fel rá. Megszondáztatták és vérvételre vitték. Ezután azonnal elvették a jogosítványát. Magyarországon egy korty alkoholt sem ihat, aki vezet.

Ne vezessünk ittasan húsvétkor!

Húsvétkor se vezessünk ittasan, ne szálljunk be olyan sofőr mellé, aki ivott és főleg ne kínáljuk autós vendégeinket alkohollal – ezt tanácsolja a rendőrség az ünnep előtt. Idén sem lesz kiemelt húsvéti razzia, de ettől még bárkit ellenőrizhetnek a rendőrök az utakon, és ha valakinél jelez a szonda, büntetésre számíthat, akár a jogosítványát is elvehetik.

Szifon vicces esete a szondával

Egy szonda megfújása bizony komoly kihívást jelenthet egyeseknek. Szifon például azt sem tudja, hogy szívni vagy fújni kell. És tulajdonképpen melyik csőről is van szó?

Bámészkodók között kapták el a gázolót

Visszament a helyszínre és elvegyült a bámészkodók között a szentendrei gázoló, aki egy babakocsit toló asszonyt ütött el még csütörtök este. A rendőrök a személyleírás alapján a nézelődök között felismerték, így fogták el a 29 éves férfit. A 2 hónapos gyerek könnyebben, édesanyja viszont súlyosan megsérült. A baleset után az autós segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. Az ütközés ereje akkora volt, hogy a babakocsit, benne a gyerekkel 17 méterre a baleset helyszínétől találták meg. A férfi már előzetesben van, valószínűleg részeg volt.

A Hold sötét oldala


szerző:
2016.07.12. 18:49
A Hold sötét oldala

Fantasztikus felvételt készített az amerikai űrkutatási hivatal egyik szondája. A képeken a Hold sötét oldalát látjuk, amint kísérőnk elhalad a napsütötte Föld előtt. A NASA szondája, amely a Holdnál jóval messzebb kering, a Föld klímaváltozásait vizsgálja. A Hold tengelyforgásának és Föld körüli keringésének ideje pontosan megegyezik, ez az oka annak, hogy a Holdnak mindig ugyanazt az oldalát látjuk.

Így „fújta” a szondát a részeg autós

Egy részeg autóson röhög fél Kína. A sofőr sehogy sem akarta megfújni a szondát az őt igazoltató rendőröknek. Olyan arcokat vágott a próbálkozás közben, hogy egyből az internet sztárja lett. Végül persze nem úszta meg, kiderült, hogy ivott, így egy ideig nem vezethet.

Ilyenek a villámok az égiek szemével

Villámok harminc kilométer magasból. Egy meteorológiai ballon segítségével felülről vette fel a szombati vihart az időkép.hu. A szonda órákon át körözött Budapest felett és rögzítette, ahogy cikáznak a felhők között a villámok. Magyarország felett valószínűleg most készült először ilyen felvétel.

ÁMOKFUTÁS: Ittasan menekült, meghalt

Szétszóródott roncsdarabok az úton, egy kamion félig az árokban, a közelében az autó, amellyel a sofőr menekült. A kocsi eleje teljesen összetört. A rendőrök idáig követték. Percekkel korábban rutinellenőrzésre állították meg a sofőrt. Amikor a férfi megfújta a szondát, az elszíneződött. Ekkor kezdődött a száguldozás.

Belefúrnak a Holdba


szerző:
2014.11.19. 18:23
Belefúrnak a Holdba

Különleges Hold-programot jelentett be egy magáncég Nagy-Britanniában. Szondát akarnak küldeni az égitestre, hogy kutatófúrást végezzenek, és válaszokat találjanak a Föld és persze a Hold keletkezésére. A programhoz interneten toboroznak támogatókat.

Senki sem úszta meg a szondáztatást

A húsvéti ellenőrzéseken minden autóst megszondáztattak a rendőrök, akit megállítottak.

Fújnia kell a bringásoknak is

A biciklis balesetek egynegyede az alkohol miatt következik be a kimutatások szerint.

Mindenkinek fújnia kell


szerző:
2010.12.06. 16:33
Mindenkinek fújnia kell

Minden igazoltatáskor szondáztatnának a rendőrök, a sztrádákon, 20 kilométerenként lenne traffipax.

137 jogsi ugrott az ünnepek alatt

Több mint 600 ittas vezetőt kaptak el a rendőrök az ünnepi ellenőrzés-sorozat ideje alatt.

Megtalálták az orosz holdjárót!

A berendezés tartja a Földön kívül működő önjáró robotok távolsági világrekordját.

Háromszor vezettek ittasan 3 órán belül

A rendőrök mindig továbbengedték a párt, akik ellen végül eljárás indult.

Nyálmintával szűrnék a drogos sofőröket

A nyálból 20-25 féle gyógyszert és kábítószert tudnak kimutatni.

Szülinap helyett a rendőrségen ült

Három bűncselekmény miatt indult büntetőeljárás az 50 éves algyői férfi ellen.

Amerika újra a Hold felé tart

Csütörtök éjfél előtt két holdkutató szondát lőttek fel az Egyesült Államokban.

Egymillió forint bírság a razzia eredménye

Az ittasan és a kábítószer hatása alatt vezetőket ellenőrizték a rendőrök hétvégén.

Traffi, szonda és matrica-ellenőrzés egyszerre

A rendőrség, a vámosok és a közlekedési hatóság közös akciója.

Jól vizsgáztak a légalkohol-mérők Húsvétkor

682 sofőrnél jelzett ittasságot a szonda, 218 esetben azonnal elvették a jogosítványt.

8-an haltak meg az utakon a hétvégén

Összesen 33-an sérültek meg súlyosan, és 60 felett van a könnyű sérültek száma is.

Vasszigor az autósokkal Húsvétkor

Akit Húsvétkor megállítanak a rendőrök, azt meg is szondáztatják!

Húsvéti razzia a főváros útjain

Az akció célja, hogy kiszűrjék az ittas vezetőket, és egyéb szabálytalankodókat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való