KERESÉS search-close

túlóra tüntetés

81 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "túlóra tüntetés"

A posta is Sorost emlegeti

Bevezeti-e a Posta is az úgynevezett rabszolgatörvényt? Erről akartak egy nyilatkozatot kérni ellenzéki politikusok a vezérigazgatótól. A Posta székháza előtt tartott sajtótájékoztatón arról beszéltek, a Postánál tovább rontaná a helyzetet, ha a 400 órás túlmunka elrendelésével próbálnának csökkenteni a munkaerőhiányon. A Posta közleményében azt írta, nem kívánnak részt venni Soros György európai parlamenti kampányában.

Több eljárás is indult a szombati tüntetések után

Fellökött egy rendőrt, ezért hivatalos személy elleni erőszak gyanújával előállítottak egy tüntetőt szombat este a Lánchídnál. Egy másik tiltakozót pedig garázdasággal gyanúsítanak, miután összetűzésbe került a kormánypárti Echo TV stábjával. A Fidesz szerint kifulladt a túlóratörvény elleni tiltakozássorozat, az MSZP-nél azonban úgy látják: olyan helyeken is utcára mentek az emberek, ahol hosszú ideje semmi ellen nem tiltakoztak.

Budapesten összefogást hirdettek

Budapesten a tüntetés előtt zsíroskenyeret osztottak a Gundel étteremnél. A fővárosban négy helyszínen lehetett gyülekezni, majd a tiltakozók a Várkert Bazárhoz vonultak. A szakszervezetek felszólalója szerint a túlóratörvény elfogadása óta a munka törvénykönyve nem védi meg az embereket. A korábbi tüntetésen elmondott beszéde miatt kritizált diáklány, Nagy Blanka szerint a Fidesz tisztességből, emberségből és őszinteségből is megbukott.

Országszerte tüntettek a túlóratörvény és a kormány ellen

Országszerte tüntettek a túlóratörvény és a kormány ellen valamint a szakszervezetek béremelési követelései mellett. Ezúttal összességében vidéken voltak többen a demonstrálók. Legalább 60 helyszínen tiltakoztak. Több forgalmas úton félpályás útlezárással demonstráltak, volt, ahol 50-100 autó lassította a forgalmat.

ÁLLJON MEG AZ ORSZÁG: Legalább 60 helyszínen tüntettek

Álljon meg az ország! Ezt tűzték ki célul a szakszervezetek, ezért az ország számos pontján, legalább 60 helyszínen tartottak tüntetéseket és félpályás útlezárásokat. A munka törvénykönyvének, a cafeteria és a nyugdíjszabályoknak a módosítását, valamint a bérek emelését követelték.

Nem tárgyal a kormány a szakszervezetekkel

Hétfőn jár le az ötnapos határidő, amelyet az érdekképviseletek a miniszterelnöknek adtak, hogy tárgyalódelegációt jelöljön ki, és egyeztessenek például a túlóratörvény visszavonásáról. A kabinet szerint azonban az ultimátum csak Soros György uniós kampányának része. A Pedagógusok Demokratikusok Szakszervezete sztrájkbizottságot hozott létre, a tiltakozókhoz a Független Rendőr Szakszervezet is csatlakozott. Közben újabb tüntetés volt, ezúttal Békéscsabán.

Füstbomba miatt nyomoz az ügyészség

Hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomoz az ügyészség, amiért december közepén egy tüntetésen füstbombát dobtak a parlamentet védő rendőrök felé. Kormányközeli lapok úgy tudják, hogy a Momentum elnöke, Fekete-Győr András ellen is nyomoznak, ám ő még nem kapott értesítést arról, hogy meggyanúsították volna. Korábban, szintén füstbombázás miatt a párt alelnökét, Donáth Annát is előállították.

„Az emberek ki lesznek fizetve”

A tüntetések ellenére nincs napirenden a túlóratörvény módosítása - ezt mondta az RTL Híradó kérdésére a miniszterelnök. Orbán Viktor megismételte azt a korábbi kijelentését is, hogy hó végén vagy következő hó elején mindenki megkapja a túlórákért járó pénzt. Az egyik legnagyobb szakszervezeti tömörülés, a Liga elnöke szerint a következő fizetésnél csak rendkívüli túlórákat kell kifizetni, például a beteg kollégák helyettesítését.

Szombathelyen nemet mondtak a túlórára

Nem lesz 400 túlóra az önkormányzati cégeknél Szombathelyen. Az ellenzéki többségű közgyűlés úgy határozott, nem alkalmazzák a túlóratörvényt a városi társaságoknál. A fideszesek nem mentek el az ülésre. A kormánypárti polgármester így egyedül maradt, ő azt mondta, szerinte értelmetlen az ellenzéki kezdeményezés.

Öt napot adtak a kormányfőnek a szakszervezetek

Átadták a szakszervezetek a miniszterelnöknek szánt követeléseiket, azokat az innovációs minisztérium egyik munkatársa vette át. Ennek legfontosabb pontja, hogy vonják vissza a túlóratörvényt. Öt napot adnak Orbán Viktornak, hogy kijelöljön egy tárgyalódelegációt, ellenkező esetben sztrájk is lehet. A Pénzügyminisztérium azt közölte, hogy a Soros György pénzén tüntetéseket szervezők követeléseivel nem foglalkoznak.

„Megtalálják a módját a sztrájknak”

Megtalálják a módját az érdekképviseletek, hogy leálljon az ország, még akkor is, ha most nehezebb sztrájkot szervezni. Ezt mondta az RTL Híradónak a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. A túlóratörvény elleni, tegnapi budapesti tüntetésen jelentették be, hogy január 19-én országos megmozdulásokat szerveznek, ha Orbán Viktor nem tárgyal velük. A Pénzügyminisztérium erre úgy reagált: van hivatalos fóruma az egyeztetéseknek.

Ultimátumot adtak a szakszervezetek Orbán Viktornak

A tüntetés végén a tiltakozók többsége elhagyta a Kossuth teret, egy kisebb csoport azonban az Oktogonra vonult. Néhány tüntető pedig a Margit hídon próbálta megállítani a forgalmat, a rendőrök azonban közbeavatkoztak. A túlóratörvény ellen ma nemcsak Budapesten, hanem Debrecenben, Hódmezővásárhelyen, Békéscsabán és Tapolcán is tiltakoztak. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Soros György áll a tüntetés mögött.

Több városban is tüntettek a túlóratörvény ellen

Nem csak Budapesten, országszerte tartottak vagy tartanak még most is tiltakozó akciókat a kormány és a túlóratörvény ellen. Hódmezővásárhelyen pár száz ember gyűlt össze az önkormányzat előtti téren, ott volt Márki-Zay Péter, a város független polgármestere is. Emellett Debrecenben, Szolnokon, Komlón, Tapolcán és Békéscsabán is szerveztek tüntetést. Nyíregyházán félpályás útlezárással tiltakoztak. Tegnap Szegeden több ezren vonultak az utcára, és Szombathelyen is demonstráltak.

Országos sztrájkra készülnek a szakszervezetek

Országos szrájkot jelentettek be a szakszervezetek január 19-re a mai tüntetésen. Útlezárásokra is készülnek, az a céljuk, hogy aznap álljon meg az ország. Ma a Hősök teréről vonult a túlóratörvény ellen tiltakozó tömeg a Kossuth térre, ahol a szakszervezeti vezetők mellett civilek és az ellenzéki pártok képviselői is felszólaltak. Ők azt mondták, nemcsak egy törvény ellen, hanem egy új rendszerért is tüntetnek. A Fidesz szerint a demonstrációval Soros György megkezdte az európai parlamenti választási kampányát.

A Kétfarkú Kutya Párt nem kapott engedélyt a tüntetésre

Nem kapott engedélyt a rendőrségtől a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, hogy tüntetést és aláírásgyűjtést tartson szombaton Cegléden. A hatóság arra hivatkozik, hogy nem illetékes az ügyben, azaz nem hozzájuk kell bejelenteni a rendezvényt, a párt viszont állítja, máshol nem lehet. Fellebbeztek a döntés ellen, ha a bíróság szombatig nem dönt, elhalasztják az akciót.

„2019 az ellenállás éve lesz”

Országszerte több ezres tüntetésekkel és forgalomlassító demonstrációkkal folytatódott a túlóratörvény elleni tiltakozás. Csütörtök este Szegeden volt demonstráció. A felszólalók szerint 2019 az ellenállás éve lesz, mert az embereknek elegük van a korrupcióból és a kizsákmányolásból.

Szombati demonstráció: a tüntetők 4 követelése

Már 15 szakszervezet, civil szervezetek, parlamenti és parlamenten kívüli pártok csatlakoztak a szombati, budapesti demonstrációhoz. Nem csak a túlóratörvény visszavonásáért tüntetnek, összesen négy pontban foglalták össze követeléseiket. A kormány szerint a tüntetéseket Soros György pénzén szervezik, hogy Magyarországból bevándorlóországot csináljanak.

Hadházy Ákos : semmi nem történt még az ügyben

Hiába a feljelentés, még el sem kezdődött a nyomozás az MTVA székháznál történtek ügyében - ezt állítja Hadházy Ákos független képviselő, akit a biztonsági őrök erőszakkal dobtak ki az épületből két hete. A rendőrség megkeresésünkre azt írta, mentelmi joggal rendelkező képviselők ügyeiben nincs hatáskörük nyomozni, ezért a feljelentést a Központi Nyomozó Ügyészségre továbbították. Onnan nem kaptunk választ kérdéseinkre.

Rendkívüli ülést tartanak a Parlamentben

Január 3-án tartják az Országgyűlés rendkívüli ülését, ahol az ellenzék a túlóratörvény elfogadásának körülményeit, annak jogszerűségét és az MTVA székházában történeteket tárgyalná. 

Kövér László szerint neobolsevisták randalíroztak

Neobolsevista társaság randalírozott a Kossuth téren - így jellemezte a tüntetőket Kövér László. Az Országgyűlés elnöke a pestisracok.hu, kormányközeli online lapnak adott interjújában azt is mondta, ez a fajta embertípus, ha hatalomra kerül, hullahegyeket hagy maga után, és közéjük sorolta a teljes parlamenti ellenzéket is. A házelnök különbséget tett a szerinte becsapott békés tüntetők és az általa csőcseléknek nevezett emberek között. A DK szerint kiderült, hogy a hatalom megijedt a tüntetőktől.

Mondhat nemet egy dolgozó a főnökének, ha azt kéri, hogy túlórázzon?

Még a Fidesz támogatói is megosztottak abban, mondhat-e nemet egy dolgozó a főnökének, ha azt kéri tőle, hogy túlórázzon. Ez derül ki a Závecz Research kutatásából, amit az Indexnek készítettek, a túlóratörvény elfogadása és a tüntetések után. Az eredményekből az is kiderül, hogy a társadalom pártpolitikai megosztottsága az élet minden területén megfigyelhető.

 

A váci püspök a tüntetők mellett

A kétharmados parlamenti többség nagy veszélyt hordoz magában, és a kormánypártok többsége lehetetlenné teszi a bírálatot, így az ellenzéknek nincs más eszköze a megszólalásra, mint a tüntetés - mondta a Népszavának adott interjúban Beer Miklós.

Hadházy Ákos üzent a kormánypártiaknak a pénteki tüntetésen

Már általános sztrájk szükségességéről beszélt több felszólaló a péntek este tartott újabb budapesti tüntetésen. A Kétfarkú Kutyapárt ironikus békemenete után az államfői hivatalhoz vonultak a tiltakozók. Most azért oda, mert Áder János aláírta a túlóratörvényt. Janárra újabb megmozdulásokat ígérnek. Most is nagy volt a rendőri készültség. A kormányszóvivő szerint az ellenzék hazudik a munka törvénykönyve módosításáról.

 

GYÖRE CSABA:

Éjszakába nyúlóan tüntettek pénteken este is Budapesten a túlóraszabályok megváltoztatása ellen. A tüntetésen felszólalt Györe Csaba a Jobbik alelnöke is.

Összefoglaló cikk a pénteki túlóraszabály elleni tiltakozásról

Éjszakába nyúlóan tüntettek pénteken is Budapesten a túlóraszabályok megváltoztatása ellen.

MAGYAR GYÖRGY: Ez a jogállam elveszett, a köztársaság elveszett

Éjszakába nyúlóan tüntettek pénteken este is Budapesten a túlóraszabályok megváltoztatása ellen. Beszédet mondott, Magyar György a Mindenki Magyarországa Mozgalom tagja.

BESZÉDEK A TÜNTETÉSEN: „Januárban folytatjuk”

A pénteki összellenzéki tüntetésen szakszervezetk és ellenzéki pártok képviselői is beszédet mondtak. Hadházy Ákos azt ígérte, hogy nem csak be fogják olvasni az ellenzék 5 pontos követelését, de meg is fogják valósítani. A Momentum Mozgalom alelnöke pedig 2019-et kikiáltotta az ellenállás évének.  

TÜNTETÉS: Új ellenzék született

Véget ért az ellenzéki pártok és szakszervezetek közös tüntetése a Sándor palota előtt. A tüntetők a Kossuth térről vonultak fel a várba, hogy a köztársasági elnök hivatala előtt tiltakozzanak, amiért Áder János aláírta az ellenzék által rabszolgatörvénynek nevezett, túlórákról szóló jogszabályt.

"ÚJ ellenzék született"


szerző:
2018.12.21. 23:32

Véget ért az ellenzéki pártok és szakszervezetek közös tüntetése a Sándor palota előtt. A tüntetők a Kossuth térről vonultak fel a várba, hogy a köztársasági elnök hivatala előtt tiltakozzanak, amiért Áder János aláírta az ellenzék által rabszolgatörvénynek nevezett, túlórákról szóló jogszabályt. Felszólalt az összes parlamenti ellenzéki párt, több szakszervezet és civilszervezet képviselője.

HADHÁZY ÁKOS:

Hadházy Ákos független képviselők lépett színpadra a pánteki esti tüntetésen a Sándor-palotánál. Beszédében elmondta, hogy ki kell harcolni, hogy visszavonják a túlóratörvényt, és a többit, amelyik az öt pontban szerepel. Hadházy szerint arra csak egy dolgot lehet mondani, hogy a tüntetésen részt vevő emberek Soros megbízásából állnak ott, és 1 millió bevándorlót akarnak betelepíteni. Ez pedig a címben szereplő mondat volt.

SZABÓ TÍMEA: „Össze kell fognunk, nem lehet most lankadnunk!”

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője színpadra lépése után nem csak a budapesti tüntetőket üdvözölte, hanem felsorolta azokat a vidéki és külföldi nagyvárosokat is, ahol szintén tüntettek a napokban. A képviselő azt mondta, nem érdekli, hogy mit írt alá Áder János, mert ez nem a harc vége, hanem a harc kezdete. Viszont, szerinte, ha most szétesik a tiltakozás, akkor megint Orbán Viktor nyer.

RTLII: Békemenetelt a Kutyapárt

Összkarácsonyi Békemenetet tartott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a belvárosban. A viccpárt "meg akarta köszönni azt a sok jót, amit idén kaptak az ország vezetésétől", például, hogy végre dolgozhatnak 8 napot hetente, vagy nem kell többet bajlódniuk a független bíróságokkal. Jelenleg is zajlik az összellenzéki tiltakozás, a tüntetők úton vannak a Budai várba, a köztársasági elnök hivatalához. A helyszínen van tudósítónk, Horváth Nándor.

A budai várba, Áder János hivatalához vonulnak a tüntetők

Jelenleg is zajlik az összellenzéki tüntetés. A tüntetők úton vannak a Budai várba, a köztársasági elnök hivatalához. Áder János csütörtökön írta alá a túlóratörvényt.

Közmunkára ítélték a festékszórózó tüntetőt

312 óra fizikai közmunkára ítélték nem jogerősen azt a férfit, aki festékszóróval sztrájk feliratot fújt a Kossuth téri zászlórúdra egy kormányellenes tüntetésen. A tüntetőt gyorsított eljárással állították bíróság elé, ahol ügyvédje azzal védekezett, hogy a firkálás csak politikai véleménynyilvánítás volt, nem rongálás. A bíróság ezt az érvelést nem fogadta el.

Ellenzéki pártok és civilek is tüntetést szerveztek péntekre

Ellenzéki pártok és civilek is tüntetést szerveztek péntekre, eredetileg arra akarták felszólítani a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a túlóratörvényt. Azóta azonban változott a demonstráció elnevezése, hiszen Áder János aláírta a törvényt.

Orbán Viktor szerint az ellenzéki tiltakozás „hisztérikus sikongatás”

Hisztérikus sikongatás - ezt mondta a túlóratörvény elleni ellenzéki tiltakozásról Orbán Viktor az állami rádióban. A miniszterelnök szerint a véleményét tüntetés formájában bárki elmondhatja, erőszakot azonban senki sem alkalmazhat. Az MSZP és a Párbeszéd szerint Orbán Viktornak inkább azt kellett volna elítélnie, hogy az állami média biztonsági őrei leteperték az MTVA épületében tiltakozó képviselőket.

Sztrájkhullámot indíthatott el Áder János

Sztrájkhullámot indíthat el, hogy Áder János köztársasági elnök aláírta a túlóratörvényt. Erről beszélt tegnap este a Peadgógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a miskolci demonstráción. A Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint a sztrájk mellett útlezárásokra, és akár ipari parkok blokádjára is felkészülnek.

Országszerte folytatódnak a tüntetések!

Nem hagy alább az elégedetlenség. Szerda este és csütörtök napközben országszerte újabb tüntetéseket tartottak, és útlezárásokkal is tiltakoztak az új túlóratörvény ellen. Bécsben és Varsóban a magyar nagykövetségnél is volt tüntetés, Budapesten pedig az ellenzéki frakciók közösen kérték Tarlós István főpolgármestert, hogy a fővárosi cégeknél ne alkalmazzák a törvény rendelkezéseit.

Útlezárásokkal folytatódott a tiltakozássorozat

Útlezárásokkal folytatódott szerdán a rabszolgatörvénynek nevezett, a munka törvénykönyve, és a kormánysajtó ellen indult tiltakozássorozat. Tordai Bence a Párbeszéd országgyűlési képviselője ma ismét megpróbált bejutni az állami média központjába, hogy átadja a tiltakozók ötpontos petícióját. Kedden este itthon és külföldön is több tüntetés volt, a tiltakozások ma este is folytatódnak. A kormány szerint az erőszak minden formája megengedhetetlen.

Rendőrök vitték el munkahelyéről a korábbi fideszes politikust

Rendőrök vitték el munkahelyéről a helyi járási hivatal vezetőjét, egy korábbi fideszes politikust a Borsod megyei Encsről. Az ügyről az Index számolt be elsőként. Ódor Ferenc 4 cikluson keresztül volt a párt országgyűlési képviselője. A központi nyomozó főügyészség azt közölte, hogy Ódor Ferenc ellen hivatali vesztegetés elfogadása miatt indítottak büntetőeljárást.

Tüntetéssorozat és utcára kidobott képviselők

Parlamenti balhéval indult, tüntetéssel és utcai balhékkal folytatódott a lassan egy hete tartó tiltakozássorozat. Pár napja még senki sem gondolta, hogy parlamenti képviselőket fegyveres biztonsági őrök fognak kirángatni és kidobni az állami média épületéből. Mutatjuk az elmúlt napok leglátványosabb eseményeit!

476 médium került egy kormányközeli alapítványhoz

A tüntetőknek az állami médiával van bajuk, de közben egy csomó magánkézben lévő médium is nagyon közel áll a kormányhoz. Ezek eddig különböző tulajdonosokhoz tartoztak, például Mészáros Lőrinchez vagy Habony Árpádhoz, de nemrég egy kézben összpontosultak, egy alapítványnál. Nem mind politizálnak, de amelyek igen, azok jószerivel csak a kormány üzeneteit közvetítik. 

Vidéken is demonstrálnának

Az éjjel is folytatódott a tüntetéssorozat, a demonstrálók több kormányközeli médium épületénél felolvasták követeléseiket. A tüntetés még kora este kezdődött az MTVA székházánál, azt Hadházy Ákos hívta össze, az ellenzéki pártok képviselői is részt vettek rajta. A tüntetők egy része a hivatalos rész után indult el a szerintük kormánypropagandát folytató médiumokhoz. A tömeg tegnap békésebb volt, mint a korábbi napokon.

NÉZŐI felvétel a tüntetésről – a magasból

Az állami médiánál zajló tiltakozásról a tömeg egy része útra kelt a kormánypárti médiaközpontokhoz. Az útnak indult tüntetők később eljutottak a Hír Tv székházához és több olyan épületnél is megjelentek, ahol kormánypárthoz közel álló szerkesztőségek működnek.

A tüntetők „körbelátogatták” a kormánymédiát

Az állami médiánál folytatódott a tiltakozás a túlóratörvény és a kormány ellen - a tömeg egy része kitartott, másik része útra kelt a kormánypárti médiaközpontokhoz. Az útnak indult tüntetők később eljutottak a Hír Tv székházához és több olyan épületnél is megjelentek, ahol kormánypárthoz közel álló szerkesztőségek működnek.

RTLII: A tüntetők kitartottak az MTVA-nál

Az állami médiánál tiltakoztak ma is a túlóratörvény és a kormány ellen - a tömeg kitartott, farkasszemet néztek a rendőrökkel – tudósítónk a helyszínről jelentkezett az RTL II Híradóban, élőben.

Hírek este: folytatódik a tüntetés az MTVA-nál

Nem sokkal 21 óra előtt kijöttek az ellenzéki parlamenti képviselők az állami média székházából, és csatlakoztak az épület előtti tüntetéshez. Több felszólaló politikus szerint a propagandamédia az Orbán rendszer legfőbb életben tartója. Jelenleg is sokan vannak az állami tévé székházánál, és a korábbinál is nagyobb a rendőri készültség.

A világsajtó is foglalkozik az állami tévénél történtekkel

Több helyen is bemutatták a videót, amin Hadházy Ákost és Szél Bernadattet erőszakkal vitték ki a székházból.

Útlezárással csatlakoztak a budapesti tüntetőkhöz

Tüntetők lezárták az országból kivezető utat a Borsod megyei Bánrévén, a határátkelőhelynél. A félpályás útlezárással a túlóratörvény ellen tiltakoztak, és így fejezték ki szolidaritásukat a budapesti demonstrálókkal.

Átvonultak a tüntetők az MTVA-székházhoz

Az állami tévé székházánál már vasárnap is tüntettek. Jónéhányan egész éjjel ott maradtak. A parlamentnél tartott demonstráció után vonult át a tömeg, ezzel majdnem 8 kilométeres gyaloglást vállaltak. Az első országgyűlési képviselők ekkor jutottak be az állami tévé székházába. Egy idő után a tiltakozók közül többen megpróbálták áttörni a rendőrsorfalat, amire könnygáz volt a válasz.

Újabb tüntetés kezdődött – tudósítónk a helyszínen!

Rendőrök szólították fel az MTVA székházában tartózkodó ellenzéki képviselőket, hogy hagyják el az állami televízió épületét. A rendőrök a kerületi jegyző délután meghozott birtokvédelmi határozatára hivatkoznak. Az ellenzéki képviselők azonban nem hajlandók kijönni, és továbbra is azt követelik, amit vasárnap este óta folyamatosan, hogy olvassák be az állami tévében öt pontos petíciójukat. Odakint közben újabb tüntetés kezdődött. Tudósítás az MTVA székházától!

Ki a felelős a történtekért?

A kormánypártok szerint az ellenzéki képviselők agresszívan visszaéltek a hatalmukkal és rátámadtak az MTVA munkatársaira. A Fidesz kommunikációs igazgatója videóüzenetben ítélte el, mint fogalmazott: a sorosista akciót. Az MTVA közleményt adott ki, eszerint a képviselők fenyegető magatartása félelmet keltett a dolgozókban. Az RTL Híradónak nyilatkozó alkotmányjogász szerint bűncselekményt követtek el a képviselőket kidobó biztonsági őrök.

Birtokvédelem – földön fekvő képviselők

Az ellenzéki képviselők akciója nem ért véget reggel, sőt, délelőtt folyamatosan érkeztek a politikusok. Amikor becsukták előttük a kaput, többen az MTVA kerítésén átmászva jutottak be társaikhoz. Papp Dániel az MTVA vezérigazgatója birtokvédelmet kért a kerületi jegyzőtől, aki személyesen jelent meg az épületben, majd úgy döntött, a képviselőknek menniük kell. Ők erre válaszolva a földre feküdtek.

Képviselőket lökdöstek ki az MTVA-ból

Reggel fegyveres biztonsági őrök vitték ki az állami tévé székházából Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselőt. A földön rángatták, majd kezénél, lábánál fogva vitték. A politikus segítségére siető, szintén parlamenti képviselő Szél Bernadettet kilökték az épületből. Erről több felvétel is készült. Az ellenzéki politikusok szerint mentelmi joguk miatt nem nyúlhattak volna hozzájuk, ezért feljelentést tettek.

KIDOBOTT KÉPVISELŐK: kameránk ott volt az MTVA bejáratánál

Az RTL kamerája az MTVA bejáratánál rögzítette az eseményeket, amikor Hadházy Ákost és Szél Bernadettet „kitessékelték”.

LETEPERTÉK: Varju Lászlót az MTVA őrei

Varju Lászlót lökdösték azok a fegyveres biztonsági őrök, akik egy stúdió ajtaját őrzik az MTVA Kunigunda utcai székházában. A DK-s politikus megpróbált bejutni a stúdióba, mire több biztonsági őr lefogta, majd ellökte az ajtótól.

BIZTONSÁGI ŐRÖK RÁNGATTÁK KI: Hadházy Ákos kidobása után ezt mondta

Mikor Hadházy Ákos képviselőt kidobták a köztévé épületéből, a székház előtt a földre esett. Az őt felsegítő rendőrt arra kérte, hogy intézkedjen. Szél Bernadett sírással küszködve, felindultan közvetített a Facebookon.

ÍGY JUTOTTUNK BE: elmesélik a képviselők

Szél Bernadett, Kunhalmi Ágnes és Bősz Anett is elmesélte élő videóban, hogy hogyan jutottak be reggel az MTVA épületébe.

A STÚDIÓ AJTÓ ELŐTT: várakozott Szél Bernadett és Hadházy Ákos

Hadházy Ákos és Szél Bernadett reggel a Facebookon élőben jelentkezett az MTVA épületéből. Arra vártak, hogy bevihessék petíciójukat a stúdióba.

ÍGY DOBTÁK KI: Hadházy Ákost az MTV szákházból

Kidobták Hadházy Ákost a biztonsági őrök az MTVA székházából, majd az utána igyekvő Szél Bernadettet is kilökdösték. Tizenhárom ellenzéki képviselő, köztük két EP-képviselő várta az állami média székházában, hogy beolvashassák a túlóratörvény elleni tüntetők követeléseit. Tegnap éjjel engedték be őket az épületbe, miután tüntető tömeg vonult az MTVA székházához. Fegyveres és fegyvertelen biztonsági őrök állták el a képviselők elől a tévé stúdiójának ajtaját, és az emeletre vezető lépcsőket. Hadházy Ákos megpróbált a korláton felmászni, ekkor teperték le a biztonsági őrök.

Egyre türelmetlenebb a tömeg az MTVA székházánál

Egyre türelmetlenebb a tömeg az MTVA Kunigunda úti székházánál. Azért vonultak oda, mert szeretnék elérni, hogy az állami médiában elhangozhassanak a követeléseik. A helyszínen ott van tudósítónk, Losonczy Gergő.

Tüntetés: Független országgyűlési képviselők bejutottak az MTVA székházba

Tüntető tömeg van az állami média székháza előtt. A demonstráció délután kezdődött, eredetileg a rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály elfogadása és a különbíróságok felállítása miatt tiltakoztak. A Hősök teréről először a Kossuth térre, majd az MTVA óbudai székházához vonultak. Ott a Momentum elnöke és független országgyűlési képviselők szóltak a tömeghez.

A tüntetők a köztévé székházához vonultak, hogy követeléseiket beolvassák

Országszerte tüntettek a rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály és a különbíróságok ellen. 

A tüntetők a köztévé székházához vonulnak

A demonstrálók az állami média Kunigunda úti székházához mentek, azt szeretnék elérni, hogy beolvassák a követeléseiket az állami tévében.

Szepesházi Péter: Az igazságszolgáltatásban égig érnek a bajok

Szepesházi Péter bíró, korábban élesen bírálta az Országos Bírói Hivatalt, majd szeptember közepén felmentését kérte a köztársasági elnöktől. Most a túlóra törvény elleni vasárnapi tüntetésen a színpadon, így köszöntötte a tömeget: „Kedves rabszolgák, kedves szabadságért küzdő rabszolgák.”

Székely Tamás: Mi nem vagyunk Soros-bérencek, mi dolgozók vagyunk!

A Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke is beszédet mondott a negyedik túlóra elleni tüntetésen, Budapesten az Alkotmány utcában. Arról is beszélt, hogy Orbán Viktornak soha életében nem volt főnöke, vagy szabott munkaideje, mégis ő akarja megmondani, mennyit kell dolgoznunk.

Komáromy Gergely: A mi kezünkben van a jövő!

 Már a negyedik tüntetést tartják, a héten a szerdán elfogadott túlóratörvény ellen. A budapesti Alkotmány utcában, szemben a Kossuth térrel Komáromy Gergely - G Ras várta a tüntetőket. Ő volt ez első felszólaló.

Tüntetéshullám Európában

Európai méretű tüntetéshullámot indított el a sárgamellényes mozgalom sikere Franciaországban. Párizs után Bécsben, Rómában, Belgrádban és Brüsszelben is tízezrek vonultak utcára a polgári engedetlenség szimbólumává vált láthatósági mellényt viselve. Mindenütt a növekvő társadalmi egyenlőtlenségek és a szabadságjogok megnyirbálása ellen tiltakoztak.

Hivatalosan már véget ért a tüntetés

Hivatlatosan 6 óráig tartott a tüntetés, a demonstrálók egy része azonban még mindig a Kossuth téren van.

Ismét tüntető tömeg vonult Budapesten

Újra tüntetnek Budapesten. Ismét a túlóratörvény és a közigazgatási bíróságok felállítása miatt vonultak utcára. Ez már a negyedik demonstráció ezen a héten. A szakszervezeti szövetség alelnöke arról beszélt, olyanok döntenek az emberek sorsáról, akiknek sosem volt szabott munkaideje és túlórája.

Negyedszerre tüntetnek a héten

Már a negyedik tüntetést tartják a héten a szerdán elfogadott túlóratörvény ellen. A budapesti Kossuth téren jelenleg is tart a tiltakozás. Most is hatalmas a rendőri készültség. A demonstráció a Hősök terén kezdődött, onnan vonult a tömeg a parlament elé. Nem csak az évi 400 túlúra hanem a közigazgatási bíróságok felállítása ellen is demonstrálnak.
A tüntetésen elhangzott beszédeket ide kattintva hallgathatja meg: Székely TamásKomáromy GergelySzepesházi Péter.

40 órán át tartották fogva

Több, mint 40 órán át tartották fogva a rendőrök, pedig állítása szerint nem követett el semmit. Egy 27 éves fiatal azt mondta az RTL Híradónak, sétált és videózott szerda este a budapesti tüntetésen, de csoportos garázdaság gyanúja miatt bilincsben fogdába szállították. Csaknem két napon át nem tudta felhívni édesanyját, akinek – mint mondta – csak fél nappal az igazoltatása után szóltak. A rendőrök szerint minden szabályos volt.

RTL II: Ma is tüntetnek a kormány ellen

Ma este is tüntenek Budapesten az új túlóraszabályok és a kormány ellen. A mai tüntetés is a Kossuth téren kezdődött, ahol az összes ellenzéki párt képviselője felszólalt. Ezután a tömeg elindult a városban. Egyelőre nincs hír a korábbiakhoz hasonló összecsapásokról a rendőrökkel, a tömeg békésen vonul, úgy tudjuk a Kossuth térre tartanak.

A Momentum alelnökét is előállították

Tizenhat tüntetőt, köztük a Momentum alelnökét állította elő a rendőrség a tegnap esti demonstráción. Donáth Annát ma reggel engedték el a kőbányai rendőrkapitányságról. A Társaság a Szabadságjogokért nevű civil jogvédő szervezettől eddig több tucatnyian kértek jogi segítséget. A rendőrség kérdéseinkre ma azt közölte: az esti összecsapásokban 5 rendőr megsérült és 8 rendőrautó megrongálódott.

Csütörtöki tüntetés: füstgránátok és könnygáz

Több száz készenléti rendőr védte tegnap a Parlament épületét a Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet által szervezett demonstráció után. A tüntetők egy csoportja egy időre lezárta a Margit-hidat, megbénította a budai rakpart, a Lánchíd, az Andrássy út és a nagykörút forgalmát is. Az általuk rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály ellen demonstrálók üvegekkel dobálták a rendőröket, és megpróbálták áttörni a kordont is, ezért a rendőrség könnygázt és paprikasprayt vetett be. A DK szerint rendőri túlkapás történt, míg a Fidesz azt állítja: Soros György hálózata szervezi a tüntetéseket. A tüntetésről még több képet ITT talál.

Hajnalig tiltakoztak Budapest utcáin a túlóratörvény ellen tüntetők

Barikádépítés, gyújtogatás és könnygáz kísérte a túlóratörvény elleni tiltakozást szerda éjjel Budapest több pontján. A tüntetők egy csoportja a Fidesz-székház erkélyére és a parlament épületének közvetlen közelébe is bejutott. A rendőröknek csak hajnalra sikerült feloszlatniuk a tömeget. 34 ember ellen indult eljárás és öten sérültek meg. 12-en még őrizetben vannak. A DK azonnali vizsgálatot követel a rendőri fellépés miatt, a kormány szerint azonban a rendfenntartók közbelépése arányos és jogszerű volt.
A tüntetésről ide kattintva láthat még több felvételt.

A tiltakozók az utcán vonulnak

A tiltakozások még nem értek véget, 5 óra után nem sokkal egy kisebb tömeg a Kossuth térről elindult a városban. Velük tart az RTL Híradó tudósítója!

Lökdösődés, kiabálás, sípszó, így fogadták el a

Lökdösődés, ordibálás, sípszó - botrányos jelenetek között fogadta el a Parlament fideszes többsége a túlóráról szóló törvénymódosítást. Ennek értelmében a munkaadók évente 400 túlórát rendelhetnek el, és ezzel csak három év alatt kell elszámolniuk. Az ellenzék változatos módszerekkel próbálta megakadályozni a szavazást. Elfoglalták a levezető elnök pulpitusát is. Orbán Viktor végig állva szavazott.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való