KERESÉS search-close

túlóratörvény

32 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "túlóratörvény"

Kivonult a teljes ellenzék a Parlamentből

A teljes ellenzék kivonult a Parlamentből a tavaszi ülésszak első napján. Azt mondták, nem akarnak asszisztálni az odabent zajló propagandához. Előbb az állami média székházához, majd az esztergomi Suzuki-gyárhoz mentek, hogy számonkérjék a cégen a túlóratörvényt.

Timmermans volt a díszvendég

Túlóratörvény helyett magasabb fizetésekre lenne szükség - erről beszélt Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke az MSZP kongresszusán. Az Európai Szocialisták őt jelölik a Bizottság következő elnökének. Azt mondta: fel kell számolni a korrupciót az unióban, ezért nem érti, hogy a magyar kormány miért nem akar csatlakozni az uniós ügyészséghez.

Sztrájk miatt áll az Audi gyára


szerző:
2019.01.24. 18:39
Sztrájk miatt áll az Audi gyára

Sztrájkolók bénítják meg a győri Audi gyárat. Gyakorlatilag az egész vállalat leállt, mert a dolgozók csütörtökön egy hetes sztrájkba kezdtek. A műszakból több mint 4000-en csatlakoztak a demonstrációhoz, mert hónapok óta nem tudnak megállapodni a bérekről a cég vezetésével.

A MÁV-nál sem lesz több túlóra

A MÁV sem alkalmazza a 400 órás túlóratörvényt. Az erről szóló nyilatkozatot az ellenzéki pártok képviselői hétfőn kérték ki a cégtől.

 

Ultimátumot adtak a szakszervezetek Orbán Viktornak

A tüntetés végén a tiltakozók többsége elhagyta a Kossuth teret, egy kisebb csoport azonban az Oktogonra vonult. Néhány tüntető pedig a Margit hídon próbálta megállítani a forgalmat, a rendőrök azonban közbeavatkoztak. A túlóratörvény ellen ma nemcsak Budapesten, hanem Debrecenben, Hódmezővásárhelyen, Békéscsabán és Tapolcán is tiltakoztak. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Soros György áll a tüntetés mögött.

Rendkívüli ülést tartanak a Parlamentben

Január 3-án tartják az Országgyűlés rendkívüli ülését, ahol az ellenzék a túlóratörvény elfogadásának körülményeit, annak jogszerűségét és az MTVA székházában történeteket tárgyalná. 

BESZÉDEK A TÜNTETÉSEN: „Januárban folytatjuk”

A pénteki összellenzéki tüntetésen szakszervezetk és ellenzéki pártok képviselői is beszédet mondtak. Hadházy Ákos azt ígérte, hogy nem csak be fogják olvasni az ellenzék 5 pontos követelését, de meg is fogják valósítani. A Momentum Mozgalom alelnöke pedig 2019-et kikiáltotta az ellenállás évének.  

Ellenzéki pártok és civilek is tüntetést szerveztek péntekre

Ellenzéki pártok és civilek is tüntetést szerveztek péntekre, eredetileg arra akarták felszólítani a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a túlóratörvényt. Azóta azonban változott a demonstráció elnevezése, hiszen Áder János aláírta a törvényt.

Orbán Viktor szerint az ellenzéki tiltakozás „hisztérikus sikongatás”

Hisztérikus sikongatás - ezt mondta a túlóratörvény elleni ellenzéki tiltakozásról Orbán Viktor az állami rádióban. A miniszterelnök szerint a véleményét tüntetés formájában bárki elmondhatja, erőszakot azonban senki sem alkalmazhat. Az MSZP és a Párbeszéd szerint Orbán Viktornak inkább azt kellett volna elítélnie, hogy az állami média biztonsági őrei leteperték az MTVA épületében tiltakozó képviselőket.

Sztrájkhullámot indíthatott el Áder János

Sztrájkhullámot indíthat el, hogy Áder János köztársasági elnök aláírta a túlóratörvényt. Erről beszélt tegnap este a Peadgógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a miskolci demonstráción. A Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint a sztrájk mellett útlezárásokra, és akár ipari parkok blokádjára is felkészülnek.

Áder János aláírta a túlóratörvényt

Aláírta a túlóratörvényt Áder János köztársasági elnök. Az államfő egy elnöki nyilatkozatban azzal indokolta döntését, hogy vannak más országok is, ahol legalább ekkora a túlóra mértéke, a munkavállalókat pedig szerinte megvédi, hogy csak a hozzájárulásukkal emelkedhet a túlórájuk. Áder János szerint a törvénymódosítás nem lehet akadálya annak, hogy a munkavállalók karácsonya áldott, a két ünnep közötti időszak pedig békés legyen. Közleményét azzal zárta, hogy szeretteljes karácsonyt kívánt.

Túlóratörvény: Képtelenség lesz kiszűrni az új szabályok visszaélőit

Képtelenség lesz kiszűrni az új túlóra-szabályok visszaélőit - a Magyar Szakszervezeti Szövetség szerint. Úgy számolnak, átlagosan 84 évente egyszer vizsgálhat egy céget a munkaügyi hatóság, annyira kevés az ellenőr. A vállalkozók érdekképviseletének korábbi főtitkára pedig úgy tudja, egyre több cég készül a 400 óra túlmunkáról szóló szerződésmódosításra. A kormány fél éve hatékonyabb ellenőrzéseket ígért.

Túlóratörvény: változhat még?

Úgy látszik, ezt a 400 órás évi túlórát és ennek három évig nyújtható kifizetését a kormány a szokásosnál sokkal nehezebben nyomja le a társdalom torkán: kellett hozzá egy jogfosztottsága miatt tiltakozó ellenzék egy botrányos parlamenti ülésen, majd azóta Magyarországon nagyon ritka folyamatos tüntetések. Kétségtelenül nem százezrek vonulnak az utcára, de a tiltakozás folyamatos, már január első napjaira is tüntetéseket hirdetnek és ugyancsak szokatlanul figyelemreméltóan sok fiatal van a tiltakozók között. Hogyan tovább?

Országos sztrájkot szerveznek, ha Áder János aláírja a törvényt

Országos sztrájkot szerveznek a szakszervezetek, ha Áder János aláírja az általuk rabszolgatörvénynek nevezett törvényt – ezt jelentették be a tegnap esti tüntetésen. Az államfő szintén tegnap kapta meg a törvényt, öt napja van eldönteni, hogy mit kezd vele. Az ellenzéki pártok bejelentették, hogy támogatják a szakszervezetek további tiltakozásait és januárban is folytatják az akciókat.

RTLII: A tüntetők kitartottak az MTVA-nál

Az állami médiánál tiltakoztak ma is a túlóratörvény és a kormány ellen - a tömeg kitartott, farkasszemet néztek a rendőrökkel – tudósítónk a helyszínről jelentkezett az RTL II Híradóban, élőben.

Tüntetés: Független országgyűlési képviselők bejutottak az MTVA székházba

Tüntető tömeg van az állami média székháza előtt. A demonstráció délután kezdődött, eredetileg a rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály elfogadása és a különbíróságok felállítása miatt tiltakoztak. A Hősök teréről először a Kossuth térre, majd az MTVA óbudai székházához vonultak. Ott a Momentum elnöke és független országgyűlési képviselők szóltak a tömeghez.

Tüntetők az MTVA székháznál


szerző:
2018.12.16. 21:58
Tüntetők az MTVA székháznál

Tüntető tömeg van az állami média székháza előtt Budapesten. Ellenzéki országgyűlési képviselők azt szeretnék elérni, hogy a követeléseiket beolvashassák az állami televízióban. Ott van tudósítónk, Losonczi Gergely, elmondja mit történik a helyszínen.

Ismét tüntető tömeg vonult Budapesten

Újra tüntetnek Budapesten. Ismét a túlóratörvény és a közigazgatási bíróságok felállítása miatt vonultak utcára. Ez már a negyedik demonstráció ezen a héten. A szakszervezeti szövetség alelnöke arról beszélt, olyanok döntenek az emberek sorsáról, akiknek sosem volt szabott munkaideje és túlórája.

KÖVÉR LÁSZLÓ: azt üzeni a tüntetőknek, hogy nőjenek fel!

Kövér Lászlót az Országházban megtartott Gyermekkarácsony kapcsán kérdezte az RTL Híradó riportere, az országgyűlés elnöke az "idősebb gyerekeknek" is üzent.

40 órán át tartották fogva

Több, mint 40 órán át tartották fogva a rendőrök, pedig állítása szerint nem követett el semmit. Egy 27 éves fiatal azt mondta az RTL Híradónak, sétált és videózott szerda este a budapesti tüntetésen, de csoportos garázdaság gyanúja miatt bilincsben fogdába szállították. Csaknem két napon át nem tudta felhívni édesanyját, akinek – mint mondta – csak fél nappal az igazoltatása után szóltak. A rendőrök szerint minden szabályos volt.

Pénteken is használtak könnygázt a rendőrök!

Hat embert állítottak elő, de senkit sem tartottak bent. Már harmadik este gyűltek össze a tiltakozók, hogy az évi 400 túlóra bevezetése ellen tüntessenek. A kormányszóvivő szerint agresszív politikai aktivisták tüntetnek. Vasárnap délután a szakszervezetek készülnek újabb demonstrációra. Szeged szocialista polgármestere pedig a túlóratörvény bojkottjára szólít fel.

RTLII: Második napja tart a túlóratörvény elleni tiltakozás Budapest utcáin

Második napja tart a túlóratörvény elleni tiltakozás Budapest utcáin. A rendőrök újra használtak könnygázt a Kossuth téren, a tüntetők pedig füstgránátokkal válaszoltak. A demonstrálók este először a Margit hídon, majd a Lánchídon bénították meg a közlekedést. Folyamatosan kormányellenes jelszavakat skandálnak és demokráciát követelnek. Most is nagy a rendőri készültség.

 

A LEGDURVÁBB PILLANATOK: Könnygázzal fújták a rendőrök a tüntetőket

Barikádépítés, gyújtogatás és könnygáz kísérte a túlóratörvény elleni tiltakozást szerda éjjel Budapest több pontján. A rendőröknek csak hajnalra sikerült feloszlatniuk a tömeget. 34 ember ellen indult eljárás és öten sérültek meg.

A kormány szerint könnyű új munkahelyet találni

Kósa Lajos és Szathmáry Kristóf túlórákat is érintő javaslata évi 400 óra túlmunkára ad lehetőséget, ám csak akkor, ha abban a munkaadó és a munkavállaló írásban megegyezik. A dolgozók szerint sokan nem tehetik meg, hogy egy ilyen felkérésre nemet mondjanak a főnöküknek, a kormány viszont arra bíztat, hogy aki nem tud megegyezni a főnökével, az mondjon fel, mert most könnyű új állást találni.

A tiltakozók az utcán vonulnak

A tiltakozások még nem értek véget, 5 óra után nem sokkal egy kisebb tömeg a Kossuth térről elindult a városban. Velük tart az RTL Híradó tudósítója!

Az utcán is tiltakoznak a túlóratörvény miatt

A túlmunkát szabályozó törvény ellen a főváros több pontján is tiltakoztak. A Jobbik reggel elfoglalta a Pénzügyminisztérium bejáratát, majd a szavazás után egy időre a Lánchidat is lezárták miattuk. Néhány száz ember ugyanis a Sándor palota elé vonult, hogy felszólítsák az államfőt, ne írja alá a törvényt. A Momentum pedig késő délutánra tüntetést hívott össze a Parlament elé. 

Az ellenzék szerint jogszerűtlenül szavazták meg a túlóratörvényt

Ellenzéki képviselők azt állítják, az összes mai szavazás szabálytalan volt, így a vitatott törvényeket szerintük valójában nem fogadta el az Országgyűlés. Példaként említik, hogy a szavazógépek úgy is működtek, hogy a képviselők nem tették be a saját kártyájukat. A Fidesz szerint minden szavazás törvényesen zajlott, az ellenzéki képviselők akciója pedig - így írták - nem maradhat következmények nélkül.

Lökdösődés, kiabálás, sípszó, így fogadták el a

Lökdösődés, ordibálás, sípszó - botrányos jelenetek között fogadta el a Parlament fideszes többsége a túlóráról szóló törvénymódosítást. Ennek értelmében a munkaadók évente 400 túlórát rendelhetnek el, és ezzel csak három év alatt kell elszámolniuk. Az ellenzék változatos módszerekkel próbálta megakadályozni a szavazást. Elfoglalták a levezető elnök pulpitusát is. Orbán Viktor végig állva szavazott.

Botrányos ülésen szavazta meg a Parlament az új túlóraszabályokat

Az ellenzéki képviselők a Parlament szerdai ülésén megpróbálták megakadályozni, hogy a kormánypárti képviselők megszavazzák a munka törvénykönyvének módosítását. Az ülésen megjelentek Orbán Viktor testőrei majd délután egy óra után Áder János köztársasági elnök is. Az ellenzéki pártok a Parlamenthez hívják tüntetni az embereket.

Elkísértük az Audi-gyár munkásait, akik a rabszolgatörvény ellen tüntettek

Győrből három busznyi ember indult szombat hajnalban Budapestre, hogy odaérjenek a 10-kor kezdődő demonstrációra a Parlament elé. A győri Audi gyár melósai izgatottak voltak, sokan először mentek tüntetni, most érezték először azt, hogy az ő bőrükre megy a játék. Ők és még sok ezer ember az úgynevezett rabszolgatörvény ellen jött tüntetni, azzal a reménnyel, hogy még tudnak tenni valamit a törvénymódosítás ellen.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való