KERESÉS search-close

tüntetés

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tüntetés"

Reggel óta több helyszínen tüntettek Budapesten

Reggel óta Budapest több pontján voltak tüntetések. A Lánchidat reggel óta zárva tartják a tiltakozók. Orbán Viktor évértékelője után pedig a Várban kezdődött tüntetés, amit az ellenzék közösen szervezett.

38 ellenzéki politikust büntetne meg Kövér László, az ellenzék tüntetést szervez

Tüntetést szerveznek ellenzéki országgyűlési képviselők február 10-ére a Várba. Ez a válaszuk arra, hogy hétfőn kiderült, Kövér László összesen 38 ellenzéki politikust büntetne meg a december 12-ei, botrányos parlamenti ülés miatt. A házelnök fizikai erőszak, illetve az Országgyűlés tekintélyét sértő magatartás miatt az érintettek többségének egy havi tiszteletdíját vonná el. Az ellenzék szerint önkényesen járt el a házelnök, és nem fogadják el a büntetést.

Szappannal tiltakoztak Bayer Zsolt Nagy Blankára tett kijelentései miatt

Szappant és szivacsot vittek ellenzéki aktivisták Bayer Zsoltnak egy nyilvános fórumra. És rajtuk kívül még mások is tiltakoztak, amiért az Echo TV műsorvezetője korábban trágár stílusban beszélt egy 18 éves lányról. A diák előtte több tüntetésen indulatosan és szitokszavakat használva beszélt az államfőről és a kormányról. A kormány szerint Bayer Zsolt reakciója arányos volt.

Így tüntettek a Legfőbb Ügyészség előtt

Tüntettek a Legfőbb Ügyészség előtt, mert nem indult nyomozás az állami média székházából decemberben kidobott országgyűlési képviselők ügyében. Az ügyészség szerint ugyanis a biztonsági őrök jogszerűen jártak el. Az MTVA feljelentése alapján viszont indult eljárás, mert megzavarták az állami média működését. A tiltakozók szerint az ügyészség politikai döntést hozott.

Felszólalt több kormányellenes tüntetésen - támadja a kormányközeli sajtó

Állítólagos rossz jegyei és hiányzásai miatt támadja a kormányközeli sajtó azt a kiskunfélegyházi diáklányt, aki indulatosan szólalt fel több kormányellenes tüntetésen az elmúlt hetekben. Azt írták Nagy Blankáról, hogy több tárgyból bukásra áll és csak a gimnáziuma jóindulatán múlik, hogy leérettségizhet-e. A lány azt mondja, ebből egy szó sem igaz, csak a politikai véleménye miatt indult lejáratókampány ellene, ezért perre készül.
Blankával készült interjút itt hosszabban is megnézheti.

NAGY BLANKA: „Egy tárgyból sem állok bukásra”

Kedden a Ripost nevű bulvárlap névtelen cikkben, forrásmegjelölés nélkül írt arról, hogy a korábbi kecskeméti tüntetésen indulatosan  felszólaló diáklány, Nagy Blanka három tantárgyból is a bukás közelében áll, ráadásul ezek közül kettő érettségi tárgy. A lány azt mondta, ebből egy szó sem igaz, és hogy őt senki sem kereste meg azért, hogy leellenőrizzék a leírtak igazságtartalmát. Emiatt perelni fog. Bayer Zsolt megnyilvánulásáról pedig azt mondta, az egész már önmagában olyan groteszk, mint egy Örkény-novella.

 

 

Nem tárgyal a kormány a szakszervezetekkel

Hétfőn jár le az ötnapos határidő, amelyet az érdekképviseletek a miniszterelnöknek adtak, hogy tárgyalódelegációt jelöljön ki, és egyeztessenek például a túlóratörvény visszavonásáról. A kabinet szerint azonban az ultimátum csak Soros György uniós kampányának része. A Pedagógusok Demokratikusok Szakszervezete sztrájkbizottságot hozott létre, a tiltakozókhoz a Független Rendőr Szakszervezet is csatlakozott. Közben újabb tüntetés volt, ezúttal Békéscsabán.

Nem bánja, hogy káromkodott


szerző:
2019.01.09. 18:45
Nem bánja, hogy káromkodott

Nem bánja, hogy káromkodott, szerinte mindenki szokott - ezt mondta az a 19 éves diáklány az RTL Híradónak, aki dühös beszédet mondott néhány hete Kecskeméten, majd a múlt vasárnapi kormányellenes tüntetésen is. A gimnázium, ahova jár, közleményt tett ki a Facebookra, amelyben azt írják, elhatárolódnak bármely diákjuk, "méltatlan retorikai stílusától". Nagy Blanka azt mondja, az iskolában nem kapott eddig semmilyen visszajelzést. 

Országos sztrájkkal és útlezárással fenyegetnek a dühös tüntetők

Hiába volt nagyon hideg és hiába esett a hó, jó sokan kimentek szombaton a szakszervezetek, az ellenzéki pártok és civilek közös tüntetésére. Találkoztunk húsüzemben dolgozó házaspárral, egyetemista sráccal, DK-s asszonnyal, akinek a jobbikosokkal sincs már baja, szóval sokféle ember vonult a Hősök terétől a Kossuth térig. Ez volt az a tüntetés, aminek a végén sztrájkot és útlezárásokat is bejelentettek, ha a kormány nem teljesíti a követeléseket.

RTLII: Ellenzéki tüntetés Brüsszelben

Ellenzéki pártok képviselői tüntettek az Orbán-kormány ellen Brüsszelben. A Stop Orbán elnevezésű megmozdulást a Radikális Európai Demokraták nevű szervezet rendezte, amit a szocialista Újhelyi István hozott létre. A megmozduláson felszólalt Judith Sargentini holland zöldpárti EP-képviselő is.

Targoncás ostrom Párizsban

Egy targoncával támadták meg a karácsonyi nyugalom után újra harciassá vált sárgamellényes tüntetők a francia kormány szóvivőjének hivatalát. Miközben tartott az ostrom a főbejárat ellen, a szóvivő a hátsó ajtón elmenekült. A sárgamellényesek 8 hete demonstrálnak, először az üzemanyag-adó emelése ellen, majd annak visszavonása után, az államfő lemondását követelve.

Ultimátumot adtak a szakszervezetek Orbán Viktornak

A tüntetés végén a tiltakozók többsége elhagyta a Kossuth teret, egy kisebb csoport azonban az Oktogonra vonult. Néhány tüntető pedig a Margit hídon próbálta megállítani a forgalmat, a rendőrök azonban közbeavatkoztak. A túlóratörvény ellen ma nemcsak Budapesten, hanem Debrecenben, Hódmezővásárhelyen, Békéscsabán és Tapolcán is tiltakoztak. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint Soros György áll a tüntetés mögött.

Több városban is tüntettek a túlóratörvény ellen

Nem csak Budapesten, országszerte tartottak vagy tartanak még most is tiltakozó akciókat a kormány és a túlóratörvény ellen. Hódmezővásárhelyen pár száz ember gyűlt össze az önkormányzat előtti téren, ott volt Márki-Zay Péter, a város független polgármestere is. Emellett Debrecenben, Szolnokon, Komlón, Tapolcán és Békéscsabán is szerveztek tüntetést. Nyíregyházán félpályás útlezárással tiltakoztak. Tegnap Szegeden több ezren vonultak az utcára, és Szombathelyen is demonstráltak.

A Kétfarkú Kutya Párt nem kapott engedélyt a tüntetésre

Nem kapott engedélyt a rendőrségtől a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, hogy tüntetést és aláírásgyűjtést tartson szombaton Cegléden. A hatóság arra hivatkozik, hogy nem illetékes az ügyben, azaz nem hozzájuk kell bejelenteni a rendezvényt, a párt viszont állítja, máshol nem lehet. Fellebbeztek a döntés ellen, ha a bíróság szombatig nem dönt, elhalasztják az akciót.

„2019 az ellenállás éve lesz”

Országszerte több ezres tüntetésekkel és forgalomlassító demonstrációkkal folytatódott a túlóratörvény elleni tiltakozás. Csütörtök este Szegeden volt demonstráció. A felszólalók szerint 2019 az ellenállás éve lesz, mert az embereknek elegük van a korrupcióból és a kizsákmányolásból.

Szombati demonstráció: a tüntetők 4 követelése

Már 15 szakszervezet, civil szervezetek, parlamenti és parlamenten kívüli pártok csatlakoztak a szombati, budapesti demonstrációhoz. Nem csak a túlóratörvény visszavonásáért tüntetnek, összesen négy pontban foglalták össze követeléseiket. A kormány szerint a tüntetéseket Soros György pénzén szervezik, hogy Magyarországból bevándorlóországot csináljanak.

Ez történt decemberben


szerző:
2018.12.31. 18:35
Ez történt decemberben

Költözik a CEU, washingtoni gyászszertartáson búcsúzott a világ George Busht-tól, tüntetések Budapesten és vidéken, alacsony magyar életszínvonal, gazdagodó Mészáros Lőrinc. Az év utolsó hónapjának összefoglalója következik.

Újra tízezrek tüntetnek Belgrád utcáin

Ismét tízezrek tüntettek tegnap Belgrádban a szerb kormány és az államfő ellen.

 

Tüntetések és sztrájkok jöhetnek

Sztrájkok lehetnek a gyárakban, és a gyárkapukon kívül is január második felében. Ezt tervezik a szakszervezetek, a 400 órás túlóra törvény miatt. Országos tüntetés is lesz január ötödikén, amihez egyre több szakszervezet csatlakozik.

A kormány nem mond le arról, hogy korlátozza a tüntetéseket

Nem mond le a kormány arról, hogy korlátozza a tüntetéseket a nemzeti ünnepek idején, bizonyos közterületeken. Az erről szóló javaslatot néhány napja ugyan visszavonták, de új átdolgozott változatot nyújtanak majd be. Azt azonban nem árulja el a kormány, hogy miért vonták vissza az elképzelést, amit az ellenzék alkotmányellenesnek tartott.

Orbán Viktornak is üzentek a szerb kormány ellen tüntetők

A szombati belgrádi tiltakozáson az egyik hatalmas transzparensen azt szerepelt, hogy a korrupt szerb politikusok nem menekülhetnek majd Magyarországra, mint a volt macedón miniszterelnök. A tüntetéssorozat három hete kezdődött Szerbiában, mert szerintük tekintélyuralmi rendszert épít az ottani kormányfő. Szombaton a szerb állami tévénél független közmédiát követeltek.

 

GYÖRE CSABA:

Éjszakába nyúlóan tüntettek pénteken este is Budapesten a túlóraszabályok megváltoztatása ellen. A tüntetésen felszólalt Györe Csaba a Jobbik alelnöke is.

"ÚJ ellenzék született"


szerző:
2018.12.21. 23:32

Véget ért az ellenzéki pártok és szakszervezetek közös tüntetése a Sándor palota előtt. A tüntetők a Kossuth térről vonultak fel a várba, hogy a köztársasági elnök hivatala előtt tiltakozzanak, amiért Áder János aláírta az ellenzék által rabszolgatörvénynek nevezett, túlórákról szóló jogszabályt. Felszólalt az összes parlamenti ellenzéki párt, több szakszervezet és civilszervezet képviselője.

SZABÓ TÍMEA: „Össze kell fognunk, nem lehet most lankadnunk!”

Szabó Tímea, a Párbeszéd képviselője színpadra lépése után nem csak a budapesti tüntetőket üdvözölte, hanem felsorolta azokat a vidéki és külföldi nagyvárosokat is, ahol szintén tüntettek a napokban. A képviselő azt mondta, nem érdekli, hogy mit írt alá Áder János, mert ez nem a harc vége, hanem a harc kezdete. Viszont, szerinte, ha most szétesik a tiltakozás, akkor megint Orbán Viktor nyer.

RTLII: Békemenetelt a Kutyapárt

Összkarácsonyi Békemenetet tartott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a belvárosban. A viccpárt "meg akarta köszönni azt a sok jót, amit idén kaptak az ország vezetésétől", például, hogy végre dolgozhatnak 8 napot hetente, vagy nem kell többet bajlódniuk a független bíróságokkal. Jelenleg is zajlik az összellenzéki tiltakozás, a tüntetők úton vannak a Budai várba, a köztársasági elnök hivatalához. A helyszínen van tudósítónk, Horváth Nándor.

Ellenzéki pártok és civilek is tüntetést szerveztek péntekre

Ellenzéki pártok és civilek is tüntetést szerveztek péntekre, eredetileg arra akarták felszólítani a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a túlóratörvényt. Azóta azonban változott a demonstráció elnevezése, hiszen Áder János aláírta a törvényt.

Orbán Viktor szerint az ellenzéki tiltakozás „hisztérikus sikongatás”

Hisztérikus sikongatás - ezt mondta a túlóratörvény elleni ellenzéki tiltakozásról Orbán Viktor az állami rádióban. A miniszterelnök szerint a véleményét tüntetés formájában bárki elmondhatja, erőszakot azonban senki sem alkalmazhat. Az MSZP és a Párbeszéd szerint Orbán Viktornak inkább azt kellett volna elítélnie, hogy az állami média biztonsági őrei leteperték az MTVA épületében tiltakozó képviselőket.

Ez történt idén januárban

Januárban tüntettek a tanárok, a diákok és az önkormányzati tisztségviselők. Bezárták a szcientológusok budapesti székházát és tenisztörténelmet írt Babos Tímea.

Országszerte folytatódnak a tüntetések!

Nem hagy alább az elégedetlenség. Szerda este és csütörtök napközben országszerte újabb tüntetéseket tartottak, és útlezárásokkal is tiltakoztak az új túlóratörvény ellen. Bécsben és Varsóban a magyar nagykövetségnél is volt tüntetés, Budapesten pedig az ellenzéki frakciók közösen kérték Tarlós István főpolgármestert, hogy a fővárosi cégeknél ne alkalmazzák a törvény rendelkezéseit.

8 évre is börtönbe kerülhet egy tüntető diák

Kettőtől nyolc évig terjedő börtönbüntetést is kaphat egy kanadai-belga állampolgárságú diák, akit azzal gyanúsítanak, hogy a rendőrök felé rúgott és ütni is próbált a múlt szerdai tüntetésen. Hatóság elleni csoportos erőszak miatt indult ellene eljárás. A CEU-n tanuló diák ezt tagadja, szerinte a tömegben elveszítette az egyensúlyát, és ezért zuhant be a rendőrsorfal mögé. Az Országgyűlés sajtófőnöke szerint a Parlamentben és környékén többmillió forintos kár keletkezett a tüntetések alatt.

Tüntetéssorozat és utcára kidobott képviselők

Parlamenti balhéval indult, tüntetéssel és utcai balhékkal folytatódott a lassan egy hete tartó tiltakozássorozat. Pár napja még senki sem gondolta, hogy parlamenti képviselőket fegyveres biztonsági őrök fognak kirángatni és kidobni az állami média épületéből. Mutatjuk az elmúlt napok leglátványosabb eseményeit!

476 médium került egy kormányközeli alapítványhoz

A tüntetőknek az állami médiával van bajuk, de közben egy csomó magánkézben lévő médium is nagyon közel áll a kormányhoz. Ezek eddig különböző tulajdonosokhoz tartoztak, például Mészáros Lőrinchez vagy Habony Árpádhoz, de nemrég egy kézben összpontosultak, egy alapítványnál. Nem mind politizálnak, de amelyek igen, azok jószerivel csak a kormány üzeneteit közvetítik. 

NÉZŐI felvétel a tüntetésről – a magasból

Az állami médiánál zajló tiltakozásról a tömeg egy része útra kelt a kormánypárti médiaközpontokhoz. Az útnak indult tüntetők később eljutottak a Hír Tv székházához és több olyan épületnél is megjelentek, ahol kormánypárthoz közel álló szerkesztőségek működnek.

A tüntetők „körbelátogatták” a kormánymédiát

Az állami médiánál folytatódott a tiltakozás a túlóratörvény és a kormány ellen - a tömeg egy része kitartott, másik része útra kelt a kormánypárti médiaközpontokhoz. Az útnak indult tüntetők később eljutottak a Hír Tv székházához és több olyan épületnél is megjelentek, ahol kormánypárthoz közel álló szerkesztőségek működnek.

Hírek este: folytatódik a tüntetés az MTVA-nál

Nem sokkal 21 óra előtt kijöttek az ellenzéki parlamenti képviselők az állami média székházából, és csatlakoztak az épület előtti tüntetéshez. Több felszólaló politikus szerint a propagandamédia az Orbán rendszer legfőbb életben tartója. Jelenleg is sokan vannak az állami tévé székházánál, és a korábbinál is nagyobb a rendőri készültség.

Útlezárással csatlakoztak a budapesti tüntetőkhöz

Tüntetők lezárták az országból kivezető utat a Borsod megyei Bánrévén, a határátkelőhelynél. A félpályás útlezárással a túlóratörvény ellen tiltakoztak, és így fejezték ki szolidaritásukat a budapesti demonstrálókkal.

Átvonultak a tüntetők az MTVA-székházhoz

Az állami tévé székházánál már vasárnap is tüntettek. Jónéhányan egész éjjel ott maradtak. A parlamentnél tartott demonstráció után vonult át a tömeg, ezzel majdnem 8 kilométeres gyaloglást vállaltak. Az első országgyűlési képviselők ekkor jutottak be az állami tévé székházába. Egy idő után a tiltakozók közül többen megpróbálták áttörni a rendőrsorfalat, amire könnygáz volt a válasz.

Újabb tüntetés kezdődött – tudósítónk a helyszínen!

Rendőrök szólították fel az MTVA székházában tartózkodó ellenzéki képviselőket, hogy hagyják el az állami televízió épületét. A rendőrök a kerületi jegyző délután meghozott birtokvédelmi határozatára hivatkoznak. Az ellenzéki képviselők azonban nem hajlandók kijönni, és továbbra is azt követelik, amit vasárnap este óta folyamatosan, hogy olvassák be az állami tévében öt pontos petíciójukat. Odakint közben újabb tüntetés kezdődött. Tudósítás az MTVA székházától!

DURVA JELENETEK: Ez történt az MTVA-nál

Ellenzéki képviselők akarták beolvasni az állami média székházában a túlóratörvény elleni tüntetők követeléseit. Többen közülük bejutottak az épületbe, de a stúdióba nem mehettek be. Végül biztonsági őrök cipelték ki Hadházy Ákost az MTVA székházból, majd az utána igyekvő Szél Bernadettet is kilökdösték. Mindezt Szél élőben közvetítette a Facebook-oldalán.

Egyre türelmetlenebb a tömeg az MTVA székházánál

Egyre türelmetlenebb a tömeg az MTVA Kunigunda úti székházánál. Azért vonultak oda, mert szeretnék elérni, hogy az állami médiában elhangozhassanak a követeléseik. A helyszínen ott van tudósítónk, Losonczy Gergő.

Tüntetők az MTVA székháznál


szerző:
2018.12.16. 21:58
Tüntetők az MTVA székháznál

Tüntető tömeg van az állami média székháza előtt Budapesten. Ellenzéki országgyűlési képviselők azt szeretnék elérni, hogy a követeléseiket beolvashassák az állami televízióban. Ott van tudósítónk, Losonczi Gergely, elmondja mit történik a helyszínen.

Az állami média Kunigunda úti székházához mennek a tüntetők

Országszerte tüntettek a rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály és a különbíróságok ellen. Budapesten a Hősök terén gyülekezett a tömeg délután, majd a Kossuth térhez vonultak a tüntetők. Időközben a demonstrálók az állami média Kunigunda úti székházához mentek, azt szeretnék elérni, hogy beolvassák a követeléseiket az állami tévében.

Komáromy Gergely: A mi kezünkben van a jövő!

 Már a negyedik tüntetést tartják, a héten a szerdán elfogadott túlóratörvény ellen. A budapesti Alkotmány utcában, szemben a Kossuth térrel Komáromy Gergely - G Ras várta a tüntetőket. Ő volt ez első felszólaló.

Ismét tüntető tömeg vonult Budapesten

Újra tüntetnek Budapesten. Ismét a túlóratörvény és a közigazgatási bíróságok felállítása miatt vonultak utcára. Ez már a negyedik demonstráció ezen a héten. A szakszervezeti szövetség alelnöke arról beszélt, olyanok döntenek az emberek sorsáról, akiknek sosem volt szabott munkaideje és túlórája.

KÖVÉR LÁSZLÓ: azt üzeni a tüntetőknek, hogy nőjenek fel!

Kövér Lászlót az Országházban megtartott Gyermekkarácsony kapcsán kérdezte az RTL Híradó riportere, az országgyűlés elnöke az "idősebb gyerekeknek" is üzent.

Nem csillapodnak az indulatok Franciaországban!

Már ötödik hete tüntetnek folyamatosan a sárgamellényesek Párizsban és több nagyvárosban. Bár a francia elnök hétfői beszédében több jóléti intézkedést is bejelentett, a tüntetőket nem tudta megállítani. Az újabb demonstráción 85 tiltakozót vettek őrizetbe.

40 órán át tartották fogva

Több, mint 40 órán át tartották fogva a rendőrök, pedig állítása szerint nem követett el semmit. Egy 27 éves fiatal azt mondta az RTL Híradónak, sétált és videózott szerda este a budapesti tüntetésen, de csoportos garázdaság gyanúja miatt bilincsben fogdába szállították. Csaknem két napon át nem tudta felhívni édesanyját, akinek – mint mondta – csak fél nappal az igazoltatása után szóltak. A rendőrök szerint minden szabályos volt.

Pénteken is használtak könnygázt a rendőrök!

Hat embert állítottak elő, de senkit sem tartottak bent. Már harmadik este gyűltek össze a tiltakozók, hogy az évi 400 túlóra bevezetése ellen tüntessenek. A kormányszóvivő szerint agresszív politikai aktivisták tüntetnek. Vasárnap délután a szakszervezetek készülnek újabb demonstrációra. Szeged szocialista polgármestere pedig a túlóratörvény bojkottjára szólít fel.

ELTŰNT TÜNTETŐ: 14 órán keresztül várakozott egy rendőrautóban

Molnár Tamást több mint 40 órán keresztül tartották fogva a rendőrök. A rendőrök Tamás szerint azt mondták egy ősz hajú férfinek: felvételük van arról, hogy gyújtogatott és rongált. Ő azonban azt állítja, hogy ez nem igaz, ő csak nézelődött és videót készített. Mégis beültették a járőrautóba.

RTL II: Ma is tüntetnek a kormány ellen

Ma este is tüntenek Budapesten az új túlóraszabályok és a kormány ellen. A mai tüntetés is a Kossuth téren kezdődött, ahol az összes ellenzéki párt képviselője felszólalt. Ezután a tömeg elindult a városban. Egyelőre nincs hír a korábbiakhoz hasonló összecsapásokról a rendőrökkel, a tömeg békésen vonul, úgy tudjuk a Kossuth térre tartanak.

A Momentum alelnökét is előállították

Tizenhat tüntetőt, köztük a Momentum alelnökét állította elő a rendőrség a tegnap esti demonstráción. Donáth Annát ma reggel engedték el a kőbányai rendőrkapitányságról. A Társaság a Szabadságjogokért nevű civil jogvédő szervezettől eddig több tucatnyian kértek jogi segítséget. A rendőrség kérdéseinkre ma azt közölte: az esti összecsapásokban 5 rendőr megsérült és 8 rendőrautó megrongálódott.

Csütörtöki tüntetés: füstgránátok és könnygáz

Több száz készenléti rendőr védte tegnap a Parlament épületét a Szabad Egyetem és a Hallgatói Szakszervezet által szervezett demonstráció után. A tüntetők egy csoportja egy időre lezárta a Margit-hidat, megbénította a budai rakpart, a Lánchíd, az Andrássy út és a nagykörút forgalmát is. Az általuk rabszolgatörvénynek nevezett jogszabály ellen demonstrálók üvegekkel dobálták a rendőröket, és megpróbálták áttörni a kordont is, ezért a rendőrség könnygázt és paprikasprayt vetett be. A DK szerint rendőri túlkapás történt, míg a Fidesz azt állítja: Soros György hálózata szervezi a tüntetéseket. A tüntetésről még több képet ITT talál.

RTLII: Második napja tart a túlóratörvény elleni tiltakozás Budapest utcáin

Második napja tart a túlóratörvény elleni tiltakozás Budapest utcáin. A rendőrök újra használtak könnygázt a Kossuth téren, a tüntetők pedig füstgránátokkal válaszoltak. A demonstrálók este először a Margit hídon, majd a Lánchídon bénították meg a közlekedést. Folyamatosan kormányellenes jelszavakat skandálnak és demokráciát követelnek. Most is nagy a rendőri készültség.

 

Újra tüntetnek Budapesten: füstgránátot is használtak a tüntetők

Ismét a Parlament főlépcsőjén néznek farkaszemet a rendőrökkel, füstgránátot is használtak a tüntetők. Folyamatosan kormányellenes jelszavakat skandálnak és demokráciát követelnek. A túlóratörvény ellen demonstrálók este először a Margit hídon, majd a Lánchídon bénították meg a közlekedést. Most is nagy a rendőri készültség. Még délután kordonokat is szállítottak a parlamenthez.

Füstgránátok a Parlamentnél


szerző:
2018.12.13. 20:57
Füstgránátok a Parlamentnél

Újra tüntetnek Budapesten. Jelenleg a Kossuth téren vannak a tiltakozók. Ismét a Parlament főlépcsőjén néznek farkaszemet a rendőrökkel, füstgránátot is használtak a tüntetők. 

Hajnalig tiltakoztak Budapest utcáin a túlóratörvény ellen tüntetők

Barikádépítés, gyújtogatás és könnygáz kísérte a túlóratörvény elleni tiltakozást szerda éjjel Budapest több pontján. A tüntetők egy csoportja a Fidesz-székház erkélyére és a parlament épületének közvetlen közelébe is bejutott. A rendőröknek csak hajnalra sikerült feloszlatniuk a tömeget. 34 ember ellen indult eljárás és öten sérültek meg. 12-en még őrizetben vannak. A DK azonnali vizsgálatot követel a rendőri fellépés miatt, a kormány szerint azonban a rendfenntartók közbelépése arányos és jogszerű volt.
A tüntetésről ide kattintva láthat még több felvételt.

A LEGDURVÁBB PILLANATOK: Könnygázzal fújták a rendőrök a tüntetőket

Barikádépítés, gyújtogatás és könnygáz kísérte a túlóratörvény elleni tiltakozást szerda éjjel Budapest több pontján. A rendőröknek csak hajnalra sikerült feloszlatniuk a tömeget. 34 ember ellen indult eljárás és öten sérültek meg.

Egyre durvult a tüntetés a Parlamentnél

A parlamentben teljes káoszt, odakint pedig tüntetést hozott a túlórát is érintő törvény megszavazása. Dulakodás is kialakult a rendőrökkel, majd könnygázt is bevetettek a tüntetők ellen. Előtte pedig a Fidesz székháznál skandáltak kormányellenes jelszavakat.

TÖMEG: Rendőrsorfal és könnygáz a Kossuth téren

Egyre nő a tömeg a Kossuth téren. Kormányellenes jelszavakat skandálnak. A demonstrálók többször használtak füstgránátot, a rendőrök pedig könnygázt is bevetettek a tömeg ellen.

TÜNTETÉS: A Parlament előtt most is tart a tiltakozás!

Még mindig tart a tüntetés a Parlament előtt a mai, túlórát is érintő törvény megszavazása után. A tömeg egyre nő, és mindenütt nagy a rendőri készültség.

Kocsis: Bohócot csinált magából az ellenzék

A Fidesz frakcióvezetője szerint bohócot csináltak magukból az ellenzéki képviselők. Kocsis Máté köszönetet mondott a kormánypárti képviselőknek, hogy nyugodtan és méltóságteljesen viselkedtek. Azt mondta: meg kell vizsgálni, hogy történt-e olyasmi, ami indokolttá teszi büntetőeljárás megindítását - mint mondta - a rendbontók ellen.

ÁDER: A Sándor-palotához vonult a Jobbik

Miután a fideszes többség az ellenzék hangos tiltakozása ellenére is megszavazta a túlóratörvényt, a Jobbik a Kossuth térről a Sándor-palotához vonult, hogy Áder Jánosnak petíciót adjanak át. Ebben azt követelik, hogy küldje vissza a törvényt a parlamentnek vagy az Alkotmánybíróságnak.

Elkísértük az Audi-gyár munkásait, akik a rabszolgatörvény ellen tüntettek

Győrből három busznyi ember indult szombat hajnalban Budapestre, hogy odaérjenek a 10-kor kezdődő demonstrációra a Parlament elé. A győri Audi gyár melósai izgatottak voltak, sokan először mentek tüntetni, most érezték először azt, hogy az ő bőrükre megy a játék. Ők és még sok ezer ember az úgynevezett rabszolgatörvény ellen jött tüntetni, azzal a reménnyel, hogy még tudnak tenni valamit a törvénymódosítás ellen.

Meghátrált Macron a sárgamellényesek tüntetései elől

Emmanuel Macron látványosan meghátrált a sárgamellényesek hetek óta tartó tömegtüntetései elől. A francia elnök hétfői rendkívüli televíziós beszédében jogosnak nevezte a tiltakozók dühét, amelyet azonnali jóléti intézkedésekkel csillapítana - például a minimálbér 100 eurós megemelésével. Sok tüntetőnek azonban ez már nem elég, és folytatják a megmozdulásokat.

 

A szociális rendszer gyökeres átalakítását követelik Franciaországban

Szombat éjszaka is folytatódtak a zavargások Franciaország nagyvárosaiban. Bár a kormány meghátrált a sárga mellényes tüntetők előtt, és bejelentette, hogy visszavonják a népharagot kiváltó tervezett üzemanyagadót, az indulatokat ez csak mérsékelten csillapította. A tiltakozók ugyanis a szociális rendszer gyökeres átalakítását követelik.

Demonstrációt tartottak az állami média átalakításáért

Az állami média átalakítását, vezetőinek leváltását és kiegyensúlyozott tájékoztatást követeltek vasárnap délután az MTVA székházánál. A rendezett demonstrációt Hadházy Ákos független parlamenti képviselő szervezte. A politikus azt mondta, az állami média még egyszer sem számolt be az általa kezdeményezett aláírásgyűjtésről, amelynek célja, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Komjáthi Imre: „Polgári engedetlenség volt”

Nem akarta, hogy a tegnapi tüntetés is eredmény nélkül záruljon - ezzel indokolta az MSZP alelnök Komjáthi Imre, hogy miért hívta a tömeget a lezárt Kossuth térre. A tervezett évi 400 túlóra ellen tüntetők a tegnapi demonstráció után fél órán át dulakodtak a rendőrökkel, mielőtt beengedték őket a térre. Közben a szocialista politikus is megsérült, de mint mondja: nem haragszik a rendőrökre. Polgári engedetlenségnek gondolja tettét.

Megint lángba borult Párizs belvárosa!

A több ezres rendőri erősítés sem tudta megakadályozni a tüntetőket, hogy bejussanak a Champs Elysee sugárútra. A lángoló barikádokra a rendőrök könnygázzal és vízágyúval válaszoltak, és rengeteg tüntetőt őrizetbe vettek. Zavargások törtek ki a belga fővárosban is. Hollandiában is megjelentek a sárgamellényesek.

Rendőrök és tüntetők dulakodtak!

Behatoltak a lezárt Kossuth térre a tüntetők, akik az általuk rabszolgatörvénynek nevezett törvénymódosítás ellen tiltakoztak. A demonstrálók dulakodtak a rendőrökkel, majd önként elhagyták a teret. A Magyar Szakszervezeti Szövetség megmozdulásán szinte minden dolgozói érdekképviselet ott volt, és egyetemisták is csatlakoztak, hogy tiltakozzanak az évi 400 túlóra terve ellen.

Lali a börtön elé láncolta magát, hogy Joe szabadságáért tüntessen

Lali kétségbeesve próbált segíteni a börtönbe zárt Joe-n…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Meghátrált a francia kormány

Meghátrált a francia kormány és elhalasztja azt az intézkedést, amely miatt hetek óta tömegek tüntetnek az országban. A miniszterelnök ma bejelentette: hat hónapig nem emelik az üzemanyagadót, így az árak sem emelkednek. A korábban békés tüntetések a hétvégén randalírozásba torkolltak, a tiltakozók törtek-zúztak, fosztogattak Párizs belvárosában. 

Egyre többen tüntetnek Franciaországban

Egyre nagyobb a káosz Franciaországban, ahol már a középiskolás diákok is csatlakoztak a sárgamellényesek mozgalmához. A diákok többfelé iskolákat foglaltak el, és egy városban még a rohamrendőrökkel is összecsaptak. A mentősöknél is nagy a mozgolódás, és barikádot és gumikat égettek a Nemzetgyűlés épülete előtt.

Egyre súlyosabbak a francia zavargások. Több száz rendőrt vezényeltek Párizs leghíresebb sugárútjára, a Champs-Elysees-re, hogy megfékezzék a tüntetőket, akik az egyre magasabb adók és Emmanuel Macron kormányának intézkedési ellen tiltakoznak.

Túlóra-ügy: tüntetnek és sztrájk is lehet

Tüntetést hirdet a Magyar Szakszervezeti Szövetség december nyolcadikára az ellenzői által rabszolgatörvényként emlegetett törvénymódosítási javaslat miatt. Azt mondják, később sztrájkolhatnak is. A szervezet szerint ugyanis a kormánypárti javaslat nem oldja meg a munkaerőhiányt, sőt, emiatt még többen dönthetnek úgy, hogy külföldre mennek dolgozni.

Tiltakozás és összecsapások Párizsban

Átterjedt Belgium francia nyelvű részére az üzemanyag-adó emelés elleni sárgamellényes mozgalom. Párizsban éjszaka is tartottak a szombati demonstráció után kirobbant zavargások. A tiltakozás szervezői szerint ezeket az összecsapásokat szélsőségesek provokálták. Emmanuel Macron elnök azt üzente a tüntetőknek: szégyelljék magukat.

Megtámadták a tüntető házaspárt

Megtámadtak egy házaspárt azért, mert az oktatás szabadságáért szervezett tüntetésre tartottak. A négyes metrón az egyik utas ordítozott velük, amikor meglátta a tiltakozásra készített táblát. Az esetről felvétel is készül, ezt a 444.hu közölte. Ferge Zsuzsa társadalomkutató szerint ez az eset is mutatja, hogy hatékonyan működik a gyűlöletpolitika.

Tüntetés a szabad oktatásért

Szabad oktatást és egyenlő esélyeket követelve tüntettek diákok, kutatók és támogatóik. A budapesti tiltakozáson azt kérték a kormánytól, hogy írja alá a CEU maradását biztosító szerződést, a diákok képviselői pedig azt, hogy ne csökkentsék az államilag finanszírozott helyek számát. A kormány szerint a tüntetés egyszerű hisztériakeltés.

TÜNTETÉS: az oktatás és a tudomány szabadságáért

Rengetegen vonultak az utcára Budapesten. A tudomány és az oktatás szabadságáért szervezett tüntetésen diákok, szülők és nagyszülők is azt követelték, hogy a kormány írja alá a CEU szerződést és, hogy mindenki szabadon választhassa meg, milyen szakon szeretne tanulni és milyen témában szeretne kutatni. A Híradó riportja a helyszínről!

Újabb tüntetés a CEU mellett


szerző:
2018.11.16. 19:30
Újabb tüntetés a CEU mellett

A Momentum ismét utcára hívta az embereket, ezzel próbál meg nyomást gyakorolni a kormányra, hogy Orbán Viktor megállapodásra jusson a Közép-Európai Egyetem ügyében.

 

Gulyás Gergely pontosítana Semjén javaslatán

Pontosítani kell Gulyás Gergely miniszter szerint azt a javaslatot, amely az állami ünnepségek helyszínén megtiltaná a tüntetéseket. Ezt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be a múlt héten. A Miniszterelnökség vezetője most azt mondta: az Országgyűlés még megvitatja, hogy túlzottan korlátozza-e a gyülekezési jogot.

Semjén Zsolt: Állami ünnepeken ne, vagy csak korlátozottan lehessen tüntetni

Ne versengjenek a pártok a közterületekért - egyebek mellett ezzel indokolja saját tövényjavaslatát Semjén Zsolt. A KDNP-s miniszterelnök-helyettes azt javasolja, hogy állami ünnepeken ne, vagy csak korlátozottan lehessen tüntetést szervezni számos közterületre, egyebek mellett olyan helyszínekre, amelyeken az ellenzéki pártok is ünnepelni szoktak. A Társaság a Szabadságjogokért nevű civil jogvédő szervezet szerint a javaslat az Alaptörvényben foglalt jogokat csorbítja.

A cafetériáért tüntettek a szakszervezetek

Együtt tüntettek a legnagyobb hazai szakszervezetek a cafetéria-juttatások adókedvezményeinek megszüntetése ellen. Az érdekképviseletek szerint egy átlagos dolgozó akár havi 30-40 ezer forinttal is kevesebbet vihet haza, ha a béren kívüli juttatások után jövőre a teljes adót meg kell fizetni.

A béren kívüli juttatások megadóztatása ellen tüntetnek majd

Tüntetnek kedden a legnagyobb magyar szakszervezetek a béren kívüli juttatások, így a cafetéria megadóztatása ellen. Az érdekképviseletek és a munkáltatók azt kérik, maradjon meg az utazási, lakhatási, és az iskolakezdési támogatások adókedvezménye.  A kormány úgy reagált: azt szeretnék, hogy a dolgozók ne utalványban, hanem magasabb bér formájában kapják meg a fizetésüket.

 

 Elege lett a szexuális visszaélésekből a Google dolgozóinak

Kivonultak irodáikból a Google alkalmazottai világszerte, hogy jobb bánásmódot követeljenek a cégnél dolgozó nőknek. Ilyen még nem volt az internetóriás történetében. A tiltakozók számos javaslatot tettek közzé, többek között a szexuális zaklatások felszámolására.

Jogtalanul tiltott be egy üllői tüntetést a rendőrség

Helytelenül alkalmazta az új gyülekezési jogról szóló törvényt a rendőrség, és indokolatlanul tiltott be egy tüntetést Üllőn, állapította meg a bíróság. A Pest megyei városban helyiek tiltakoztak volna a kamionforgalom és a zaj miatt, de a rendőrség megtiltotta nekik a demonstrációt. Bírósághoz fordultak, és nyertek.

A Momentumosok nem buszozhattak

Hiába szerette volna a Momentum helyi szervezete is elkérni, nekik nem adta oda a Békés megyei Almáskamarás polgármestere a település uniós pénzből vásárolt kisbuszát. Kedden az ottani alpolgármester és társai azzal utaztak a fővárosba, hogy meghallgassák Orbán Viktor beszédét.

Tüntetés a CEU mellett


szerző:
2018.10.26. 20:00
Tüntetés a CEU mellett

Sokan tüntettek a Momentum felhívására kora este a CEU mellett. A tüntetést azután hirdették meg, hogy csütörtökön kiderült, a kormány nem írja alá az egyetem Budapesten maradását biztosító megállapodást New York állammal. Fekete-Győr András november 16-ra újabb tüntetést hirdetett a Szabadság térre.

A tüntetők nem akarnak tandíjat

Az LMP becsapja a diákokat, ezután is lesz ingyenes felsőoktatás, így reagált az Innovációs és Technológiai minisztérium a tegnapi tandíjellenes demonstrációra. A tüntetést az LMP ifjúsági szervezete hirdette meg, miután Palkovics László miniszter néhány hete a teljes felsőoktatás átalakításáról beszélt. A demonstrálók szerint emiatt a fiataloknak nincs már jövőképük Magyarországon.

Tojással dobálták meg a Fidesz székházát

Az állami média és a Fidesz székházát is tojással dobálták meg tüntetők kedd este. A fővárosban hatalmas volt a rendőri készültség. Az MTVA épülete elé először a Jobbik, aztán a közös baloldali tüntetés résztvevői hirdettek tiltakozást. Szerintük a közpénzből fenntartott média a kormány szócsöve. A tiltakozás késő estig tartott, a rendőrök több tucat résztvevőt igazoltattak.

Tüntetés az MTVA székházánál


szerző:
2018.10.23. 22:00
Tüntetés az MTVA székházánál

Az állami tévé székházánál elsőként a Jobbik tüntetett. Többször is azt kiabálták a jelenlévők, hogy hírhamisítók, hazudtok. Voltak, akik tojással dobálták meg az épületet. Több tiltakozót igazoltattak a rendőrök. Később az MTVA székházához a baloldali pártok délutáni tüntetésének résztvevői is megérkeztek. Hadházy Ákos parlamenti képviselő arról beszélt, hogy a köztévé is a propagandista elnyomás eszköze lett. Azt mondta, visszatérnek, amíg nem változik meg az állami tévé.

Százezrek a Brexit ellen


szerző:
2018.10.21. 18:52
Százezrek a Brexit ellen

Több mint félmillióan vonultak utcára szombaton Londonban a Brexit ellen, hogy új népszavazást követeljenek a brit uniós tagságról. A szervezők szerint mára nyilvánvalóvá vált, hogy a kilépéspárti politikusok ígéretei betarthatatlanok.

Mellette lehetett, ellene nem


szerző:
2018.10.09. 18:25
Mellette lehetett, ellene nem

Szimpátiatüntetés lehetett, a politikáját bírálók még csak egy táblát sem emelhettek fel azon a környéken, amerre a török államfő járt magyarországi látogatása során. Recep Tayyip Erdogan két napot töltött Magyarországon. Találkozott Áder Jánossal és Orbán Viktorral, üzleti fórumon vett részt, kedden délután pedig felavatta Gül Baba türbéjét.

Nem tüntethetnek Erdogan ellen

Másfél napra lezárják a Lánchidat, és összesen 10 budapesti kerületet érintenek majd az útlezárások a török elnök hétfőn kezdődő kétnapos magyarországi látogatása alatt.

Több világsztárt is letartóztattak egy amerikai tüntetésen

A washingtoni megmozduláson több száz ember vett részt, köztük több világhírű színésznő is.

Nehezebb tüntetést szervezni

Ezentúl tilos tüntetni a politikusok háza előtt, már a két fős tüntetéskehez is engedély kell. Két nappal azelőtt értesíteni kell a rendőrséget, hogy egyáltalán közzé tesz valaki például egy tüntetésre felhívást a Facebookon. Tegnap lépett életbe az új gyülekezési törvény.

Otthonápolás: újra tüntettek


szerző:
2018.09.28. 16:39
Otthonápolás: újra tüntettek

Ismét tüntettek az otthonápolási díj emeléséért a Kossuth téren.

Chemnitzben továbbra sincs béke

Bizonyíték hiányában szabadlábra helyezték a tömeges zavargásokat kiváltó chemnitzi késelés egyik iraki gyanúsítottját. A gyilkosság miatt utcára vonuló karlendítő neonácik közül viszont kettőt gyorsított eljárásban már el is ítéltek, egyikőjüket letöltendő börtönbüntetésre. A városban továbbra is puskaporos a hangulat.

 

Ellenzéki tüntetés Budapesten

Az európai Magyarországért tüntetett három ellenzéki párt: az MSZP, a DK és a Párbeszéd Budapesten a Külügyminisztérium előtt. Karácsony Gergely arról beszélt, hogy az európai értékek fontosabbak a kormány önös érdekeinél.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való