KERESÉS search-close

tao

10 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "tao"

Balatoni szálloda TAO-pénzből?

A TAO-pénzek rendszerét az Orbán-kormány vezette be. A cégek az adójuk egy részét meghatározott célra költhetik, sportágakat vagy bizonyos kulturális tevékenységeket támogathatnak. Fontos, hogy ez a pénz közpénz, ezt a bíróság mondta ki. De akkor, hogy jön a képbe egy drága balatoni szálloda, ahová félmilliárd forintnyi TAO-pénz jutott?

Tao: 135 milliárd közpénzt kaptak

Tavaly minden eddiginél több, 135 milliárd forint társasági adókedvezményből származó támogatás ment a költségvetés helyett sportklubokhoz - írta meg az Mfor.hu. Ez kétszer annyi, mint amennyivel a kormány előzetesen számolt, és épp annyi, mint amennyit egy év alatt például a háziorvosi ellátásra költ az állam. A DK szerint a kormány ezzel 15 ezer forintot vett ki minden magyar zsebéből. A tao-rendszer 2011-es beindítása óta a gazdasági társaságok csak sportra több mint 450 milliárd forintot fizettek be a költségvetés helyett.

Nem mondják meg mire költöttek majdnem 14 milliárd forintot

Feljelentette a DK a felcsúti fociakadémiát működtető alapítványt, amiért a jogerős bírósági döntés ellenére sem adják ki, hogy mire költötték azt a pénzt, amit a cégek társaságiadó-kedvezményéből kaptak. A klub az elmúlt hat évben majdnem 14 milliárd forint közpénzhez jutott így. A DK-nál azt mondják, a törvényeket a miniszterelnök haverjainak is be kell tartaniuk. A felcsúti klubot hiába kerestük, nem reagáltak, Lázár János miniszter szerint még mindig nem egyértelmű, hogy közpénz-e a tao.

Tao: 415 milliárd ment sportra

Hat év alatt 415 milliárd forint ment sportra TAO támogatások formájában - számolta össze a 24.hu. Ez pontosan annyi pénz, mint amennyit a háziorvosi ellátásra fordítanak a költségvetésből négy év alatt. A TAO olyan közpénz, amelyet a vállalkozók nem a központi költségvetésbe fizetnek be, hanem például sportkluboknak ajánlanak fel. A legtöbb pénz a focira ment. Az LMP szerint a pénzből inkább iskolai tornatermeket kellene építeni. A kormány szerint a TAO rendszer nem lemondás a közpénzről, hanem befektetés a sportba.

Törvényszék: a TAO közpénz

A társasági adókedvezmény, azaz a TAO közpénz - ezt a Székesfehérvári Törvényszék mondta ki. Ezt a pénzt nem a költségvetésbe fizetik be a cégek, hanem például sportkluboknak adják. A bíróság még a nyáron döntött, az írásos ítéletet viszont most kapta meg a DK, amely a pert indította. Az elsőfokú ítélet szerint a felcsúti futball alapítványnak minden olyan szerződést meg kell mutatnia, amit az adókedvezményekből rendezett. Korábban Orbán Viktor azt állította, a támogatást közpénznek tartani kommunista beidegződés. A miniszterelnök sajtófőnökét hiába kerestük, egyelőre nem reagált.

Meg akarják védeni az adományozókat

Az adományozókat akarják megvédeni a politikai támadásoktól – egyebek mellett ezzel indokolja a stadionépítésre költött pénzek titkosítását a Nemzetgazdasági Minisztérium. Az erről szóló törvénymódosítást kedden szavazta meg az Országgyűlés. Az LMP szerint egy korábbi jogerős ítélet szerint az adókedvezmény is közpénz – vagyis a TAO támogatások részleteit nem lehetne eltitkolni. A legtöbb ilyen támogatást eddig a felcsúti akadémia kapta.

A felcsúti foci kapta a legtöbb támogatást

11 milliárd forintot kapott TAO, azaz társasági adó támogatásokból a Felcsúti focicsapat az elmúlt öt évben - írta meg az Átlátszó.hu. Az oknyomozó portál az Emberi Erőforrások Minisztériumának adataiból derítette ki, hogy Mészáros Lőrinc falujának csapata egy év alatt több támogatáshoz jut, mint a Fradi, a Diósgyőr, vagy az Újpest öt év alatt összesen. Az Együtt szerint ebből pontosan látszik, hogy hibás a TAO rendszer.

MSZP-sek rúgtak labdát Orbán udvarába

Focilabdát rúgtak a miniszterelnök kertjébe a szocialisták, miközben Orbán Viktor stadiont adott át Szolnokon. Az MSZP a labdákra írta kérdéseit a TAO-támogatásról. Szerintük ugyanis a kormány a társasági adókedvezmény segítségével milliárdokat irányít ellenőrizetlenül a sportba. A miniszterelnök szombaton éppen az adójukat felajánló cégeknek mondott köszönetet. A szolnoki avatón ott volt a helyi klub tulajdonosa, Simicska Lajos üzlettársa, Nyerges Zsolt is.

Százmilliók mennek az állam helyett a klubokhoz

Év végére több mint 300 milliárd forint lesz az a pénz, ami 2011 óta a költségvetés helyett sportklubokhoz került. A cégek öt éve dönthetnek úgy, hogy a társasági adójuk egy részét nem a költségvetésbe fizetik, hanem sporttámogatásokra költik. A kormány szerint a sport nemzetstratégiai ágazat. Az Együtt viszont úgy látja, a TAO támogatásokat politikai szívességként használják a cégek.

TAO: a felcsúti akadémia kapta a legtöbb pénzt

Idén is a felcsúti fociakadémiát üzemeltető alapítvány kaphatja a legtöbb pénzt a társasági adókedvezményből. A Mészáros Lőrinc vezette alapítvány 4 év alatt egymaga majdnem 10 milliárd forinthoz jutott.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való