KERESÉS search-close

teszári nóra

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "teszári nóra"

8:08 – Minden Reggel 2015-12-16

Az RTL Klub napindító magazinjában minden reggel 8:08-kor a két műsorvezető: Teszári Nóra és Somogyi Zoltán várja mindazokat, akik úgy érzik fontos, hogy lépést tartsanak a világ változásaival, akik korrekt és pontos tájékoztatásra vágynak és igénylik, hogy mindig naprakészek legyenek a legfontosabb kérdésekben, legyen az közéleti, egészségügyi, gyereknevelési, párkapcsolati vagy épp szépségápolással, divattal kapcsolatos téma.

Karácsonyi ajándékok saját kezűleg

Sokan szembesülünk a szorongással minden évben, hogy már megint itt a karácsony és újabb ajándékokat kell kitalálni a szeretteinknek. A bien kreatív bloggerével, Baer Anikóval ma olyan könnyen, és gyorsan, akár gyerekekkel együtt is elkészíthető ajándékötleteket adtunk, amivel garantáltan örömet szerzünk a családtagjainknak, barátainknak.

Behumi Dóri kislány kora óta az énekes pályára készült

 A Budapest Bár csinos énekesnője szerencsésnek mondhatja magát, hiszen beteljesült gyerekkori álma és énekesnő lett. A génjeibe a művészi pálya szinte kódolva volt, hiszen édesapja balett táncos volt édesanyja pedig tánctörténész, így könnyű volt a művészi pálya felé keveredni. Sokaknak a Jazz+ Az-ból ismerős Behumi Dóri, aki azonban most már a kiváló Budapest Bár csapatát erősíti. Vengégünk volt Behumi Dóri énekesnő és Farkas Róbert.

Mikor szabad kimondani, hogy szeretlek?

Minden párkapcsolatban eljön az a pont, amikor egy, vagy másik – ideális esetben mindkét – fél úgy érzi: ki kell mondani a bűvös szertlek szót. Egyáltalán nem mindegy azonban, hogy mikor és milyen körülmények között hangzik el először ez a szó. Páli Patrícia, párkapcsolati szakértőt kérdeztük, illetve Gyurcsík Tibi mesélt a saját tapasztalatairól.

Kozsó újra a régi


szerző:
2015.12.15. 08:56
Kozsó újra a régi

Kozsó több mint egy éve újjászületett, az énekes agyában ugyanis egy aneurizmát találtak és megműtötték, ám csodával határos módon felépül és semmilyen maradandó károsodást nem szenvedett. Sőt, azóta száz százalékos belevetette magát az életbe és persze a munkába. Vendégünk volt az énekes és párja, Kiera.

Napi Doktor:  hideg időben súlyosbodhatnak az ekcémás tünetek

A téli hónapok különösen megterhelik a bőrt, melynek felhámja kiszárad, berepedezik, lehámlik. Ilyenkor könnyebben alakulnak ki különböző ekcémás elváltozások is. Télen sokkal kevesebbet tartózkodunk a szabadban, friss levegőn és kevesebb természetes fény ér minket, és ez legtöbbször meg is látszik rajtunk. Az arra hajlamosaknál fellobbannak a nyáron alig látható ekcémás bőrelváltozások. Az ekcémás tünetek kezeléséről  Dr. Kaszab Csilla, bőrgyógyászt kérdeztük.

Hogyan kerüljük el a karácsonyi vitákat

Sokszor hajlamosan vagyunk elfelejteni, hogy a karácsony valóban a szeretetről szól, bár valljuk be, hogy az ajándékok beszerzése, a nagybevásárlás és az egész napos sütés-főzés nem kevés stresszel jár. Ilyenkor mindenkinek ismerősek lehetnek a tipikus karácsonyi viták arról, ki faragja bele a fát a tartóba, miért nem segítenek a gyerekek a konyhában és sorolhatnánk. Gönczi Dorka mediátor segítségével most kiderítettük, hogyan kerülhetjük el a tipikus karácsonyi vitákat. 

Golden Globera jelölték a Saul fiát

Reggel a Saul fia című film producereivel Rajna Gáborra és Sipos Gáborral beszélgettünk arról, hogy Arany Glóbuszra jelölték a magyar alkotást.

Ügyeleti kisokos


szerző:
2015.12.15. 08:16
Ügyeleti kisokos

Sokszor nem egyértelmű még egy felnőtt esetében sem, hogy milyen problémával melyik ügyeletre kell fordulni, ez egy kétségbeesett édesanya esetében pedig még bonyolultabb lehet. A Barátok közt egykori szereplője, aki már nálunk is mesélt arról, hogy ápolónőként találta meg igazi hivatását, létrehozott egy weboldalt, ahol egyértelműen fel van sorolva, mikor melyik hova kell fordulni, ami igazán hasznos lehet, különösen az ünnepek alatt. Vendégünk volt az ötlet két kitalálója Kovács Barbara, Németh Franciska.

Németország csökkenti a menedékkérők számát

Németország elfogadott egy új javaslatot a menekültválsággal kapcsolatban, Angela Merkel elmondta, hogy az emberek aggodalmára való tekintettel a Németországba érkező menedékkérők számát érezhetően csökkenteni kell. Hogy ez pontosan mit jelent, illetve ez milyen hatással lehet Európa menekültpolitikájára és milyen következményeket róhat Magyarországra, arról Feledy Botond, külpolitikai szakértőt kérdeztük.

Ehető karácsonyi díszek

Egyre nagyobb teret hódítanak Magyarországon is a gasztroajándékok,  ami nem túl meglepő, hiszen a hasát mindenki szereti. Ha nem pusztán a szépség kedvéért készítünk díszeket, hanem a hasunkra is gondolunk akkor most figyeljenek. Huszár Zsuzsa táplálkozási szakértő megnutatta, hogyan készíthetünk gyorsan mutatós, egészséges és finom ehető díszeket.

Hogyan védhetjük növényeinket a hidegtől?

A hideg időjárás nem csak az emberek szervezetét viseli meg, hanem kedvenc növényeinkre is hatással van. Ahhoz, hogy tavasszal ismét gyönyörködhessünk pompás virágainkban, védelmet kell nekik nyújtanunk az őszi-téli hónapokra. Boross Dávid, kertészmérnöktől kaptunk tippeket.

Eszenyi Enikő bízik a feltörekvő színészgenerációban

Eszenyi Enikő egyedülálló karriert tudhat maga mögött. A színház és filmművészet világában mindet kipróbált, ám a színpadhoz mindig hű maradt. Színházigazgatóként küldetésének érzi, hogy segítse a feltörekvő színészgenerációt, mert úgy hiszi,hogy bennük rejlik az igazi alkotóerő.

Mikor és miben kérjük ki a gyerek véleményét?

Sok szülő általában kímélni szeretné gyermekét és jó pár esetben nem is osztják meg velük a felnőttek ügyes-bajos dolgait. Vannak azonban olyan helyzetek, amikor már igenis számít egy gyermek véleménye, pláne ha szókimondó kamaszról beszélünk, aki nem rejti véka alá véleményét. Hogy mikortól kérdezzük meg, hogy gyermekeink mit is gondolnak, és mindezt milyen témák esetén, Zoltán Erikával, Dévényi Tiborral és Böhönyey Márta, pszichológussal beszélgettünk.

Napi Doktor: Megérzik a hideget a beteg ízületek?

Visszavonhatatlanul beköszöntött a hideg idő. A hőmérő higanyszála nem nagyon kúszik 5 fok fölé, ami a sajnos egy egészséges szervezetet is megvisel, a beteg ízületekre pedig még rosszabb hatással van. Dr. Szekeres László, a Magyar Osteoporosis és Osteoarthrológiai Társaság elnöke tippeket adott arra, hogyan óvjuk ízületeinket a hidegben.

Tényleg hétfőn érdemes belevágni céljaink megvalósításába?

Most már tényleg elkezdek edzeni. Összerendezem az otthoni irataimat. Rendbe rakom a pénzügyeimet. Egészségesen fogok enni. Nincs olyan ember a földön, aki ne ejtett volna ki a száján hasonló mondatokat. Ezeket elhatározni, egyszerű, de megvalósítani sokkal nehezebb. Nem is olyan régen készült egy kutatás, amiből az derült ki, hogy hétfőn érdemes belevágni céljaink megvalósításba. Na de miért? Erről Haimann Éva, életvezetési tanácsadót kérdeztük.

Európai elfogatóparancsot adtak ki a francia férfi ellen

Súlyos testi sértés alapos gyanúja miatt európai elfogató parancsot adott ki pénteken a bíróság egy francia férfi ellen, aki Szombathelyen bántalmazta gyereke anyját, majd fiával ismeretlen helyre távozott. Az apa a kisfiúval feltehetően már külföldön van, az egyik közösségi oldalon olyan fotót posztolt, amelyen a gyerekkel együtt látható. Vendégünk Dr. Magyar György az anyja ügyvédje.

Így előzzük meg a kuponos átverést

Az ünnepek közeledtével egyre népszerűbbek a különböző kuponos oldalak, ahol jelentős kedvezményekkel juthatunk hozzá szolgáltatásokat nyújtó bónokhoz, Ha körültekintőek vagyunk sokat spórolhatunk, de ne árt tisztában lenni a buktatókkal. A fogyasztóvédelem szóvivője Vermes Bella volt a vendégünk.

A Hungary’s Got Talent újabb továbbjutói

Szombaton este a harmadik élő show-val véget ért a Hungary’s got Talent elődöntője. A tíz produkcióból most is csak hárman juthattak be a döntőbe, a két legtöbb szavazatot kapott produkció, Molnár Nikolett és az Acro Maniacs automatikusan, a másik kettő közül pedig, miután a zsűri 2-2 szavazatot adott a Fricskának és Bangó Adriennek, a nézők döntése alapján a Fricska lett . Az igazin megmérettetés azonban csak most következik, ugyanis szombaton végre kiderül ki nyeri meg az első Hungary’s got Talentet. A stúdióban Molnár Nikolettel beszélgettünk.

Karácsonyi jótékonysági játékgyűjtés a rászorullóknak

Az ünnepi időszak minden évben kiemelt szerepet tölt be a családok életében. Sajnos vannak olyan szülők, akik nélkülözni kényszerülnek, és nem tudnak megadni mindent gyermekeik számára. A legtöbb multi A Campona Bevásárló- és Élményközpont jótékonysági játékgyűjtést szervez a XXII. kerületi rászoruló családok számára. Vendégünk volt Dr. Daróczi Csilla a XXII. kerületi Önkormányzat Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálat intézményvezetője és Bernád Judit Campona Bevásárló- és Élményközpont igazgatója.

Agyserkentő ételek a vizsgaidőszak idejére

Már javában tart a vizsgaidőszak, a főiskolások-egyetemisták élete ilyenkor a jegyzetek, könyvek és a magolás körü forog és gyakorlatilag bármire képesek, hogy a lehető legtöbb tanagyagot a lehető legrövidebb idő alatt elsajátítsák. Most abban szeretnénk egy picit segíteni, kedves magoló egyetemisták, hogyan lehet serkenteni az agyműködést, teljesen természetes és egészséges finomságok segítségével.Abonyi Orsolya, dietetikus volt segítségünkre.

Létezik ideális kor a házasságra?

Úgy tűnik, hogy az ideális életkor az első házasság elkezdéséhez a 25, állítja a Társadalmi és Személyes Kapcsolatok folyóiratában közzétett friss tanulmány. Persze, azt nem állítjuk, hogy az ilyen fontos kérdéseket néhány kutatás alapján kéne eldönteni. De akkor mi alapján? Létezik-e meghatározható kor? Erről beszélgettünk Kállai-Kiss Zsófival.

Mit tegyünk, ha felesel a gyerek?

Mindannyian látunk és hallunk olyan szülőket az utcán és játszótéren, hogy egyebet se tesznek, mint parancsolnak. Azonban a gyermek sem tűri ezt a végtelenségig, és ahogy cseperedik és öntudatásra ébred, egy idő után jogos ellenállásba fognak a szülők ütközni, ami ha nem vesszük elejét, könnyen elfajulhat. Mit tegyünk, ha felesel a gyerek? Erről kérdeztük Kéri-Kovács Zsuzsanna, gyermekpszichológust és Rókusfalvy Pált.
 

Napi Doktor: magzati kromoszóma-rendellenességek

Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően, a vizsgálati módszerek is egyre kevesebb fájdalommal járnak és egyre gyorsabban kiderülnek a vizsgálati eredmények is, ezáltal pedig sokkal hamarabb tudnak reagálni az orvosok is az esetleges problémákra, rendellenességekre. A kismamák, illetve a magzati vizsgálatoknál pedig a fájdalomnak és az időnek kulcsszerepe van. Ezt hivatott megkönnyíteni egy olyan vizsgálati módszer, ami a kismama véréből is megállapíthatóvá tesz bizonyos magzati kromoszóma-rendellenességeket. Erről beszélgettünk Dr. Csermely Gyula, szülész-nőgyógyásszal.
 

Felfedték a fényes kisbolygó titkát

Kevés dolog tartotta annyira izgalomban az embereket, mint a Ceres törpebolygó rejtélye. Az égitest fényes képződményeiről a legkülönbözőbb elméletek láttak napvilágot, a józanabbak jégnek, vagy valamilyenfajta sónak vélték a foltokat, mások idegen civilizáció jelzéseit látták bennük. Nagyjából egy évvel azután, hogy a Dawn űrszonda megkezdte a Ceres törpebolygó megközelítését, illetve hogy megjöttek az első képek a furcsa fényes foltokról, végre nagy biztonsággal állíthatjuk, hogy a kutatók kiderítették, hogy mik is azok a furcsa fények. Vendégünk a témában Kiss László, csillagász volt.

Még most érdemes oltatni influenza ellen

Egyelőre nincs influenzajárvány az országban, azonban a betegség elleni védőoltást érdemes még decemberben beadatni, mivel így biztosan van elegendő idő a védettség kialakulására a járvány kezdetéig. Erre hívja fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ). Mit kell tudni magáról a betegségről és az oltásról? Vendégünk volt, dr. Dánielisz Ágnes, az ÁNTSz, Járványügyi főosztályvezetője.

Kapkodnak a kis lakásokért az ingatlanpiacon

Hetek óta arról szólnak a hírek, hogy dübörög az ingatlanpiac, jelentősen megnőtt a lakásvásárlási kedv és a szakértők szerint most a kislakásos tulajok örülhetnek, ezek most a legkelendőbbel. Most szerettünk volna egy kis körképet kapni Mhrli Pétertől ezügyben, egyrészt, hogy valóban így van-e, másrészt most milyen a piaci helyzet.

Sok hallgató nem tudja teljesíteni a diplomamentő program feltételeit

A diplomamentő program sajnos úgy tűnik nem hozta meg a hozzáfűzött reményeket, sok hallgató arra kényszerülhet, hogy visszafizesse az államilag finanszírozott nyelvtanfolyamok árát. Az eddigi eredmények alapján a tanfolyamot végzett 7200 személyből csak 2200-an tették le a komplex középfokú nyelvvizsgát. Bár sokan reménykedtek, hogy kapnak haladékot, A végzősök nagy részének december végéig meg kell szereznie a nyelvvizsga-bizonyítványt. Az esetről Rozgonyi Zoltánt, a Nyelvtudásért Egyesület elnökét kérdeztük.

Hogyan indul jól egy reggel?

Valaki a kávéra esküszik, valakinek szüksége van arra, hogy legyen elég ideje elkészülni, valaki viszont kiugrik az ágyból és már menetre kész, valaki reggelizik, valaki nem..mindenkinek más kell ahhoz, hogy jól induljon a reggel. Hogy vannak ezzel sztárvendégeink, Beleznay Endre, Valkó Eszter?

Egyre nő a tét a Konyhafőnök Juniorban

Tegnap este a vigaszágas versenyzők csaptak össze a Konyhafőnök Juniorban. A tét nem volt kicsi: a középdöntőbe-jutás. Két nagy csata után végül Mosonyi Ádám nyert helyet a középdöntősök között, de a sikert nem egyedül érte el, volt egy kis segítője is, Müllner Bence személyében. Velük szerettünk volna  picit jobban megismerkedni!

Napi Doktor: Antibiotikum kisokos

Megszámlálhatatlan fajtája van, szedjük, bár van, aki tart tőlük, de olyan keveset tudunk róluk, azon kívül, hogy segít, ha ágynak estünk: az antibiotikumok. De mi van bennük, mikor segít és mikor nem ér semmit, tényleg kialakulhat-e allergia tőle és valóban káros a bélflóránkra? Rengeteg kérdés, amit szerettünk volna megválaszolni szakértőnk, dr. Horváth-Sziklai Attila segítségével.

Egy hónap múlva karácsony, miért őrülünk meg?

Egy hónap múlva karácsony, és bizony ilyenkor érezhetően megváltoznak az emberek. Megszállják a bevásárlóközpontokat, görcsösen, minden áron vásárolnak, sokszor pedig a kereteken túl is költekeznek, hogy szeretteiket meglepjék valamilyen ajándékkal, pedig a kis Herceg óta tudjuk, hogy ami igazán fontos, az a szemnek láthatatlan.. Mi akarunk ilyenkor kompenzálni és mi okozza bennünk a szorongást? Erről kérdeztük Szy Katalin, klinikai szakpszichológust.

Honnan van az Iszlám állam pénze?

Az Iszlám Állam korunk egyik legfélelmetesebb terrorszervezetévé nőtte ki magát az utóbbi években. Az utóbbi hetek, napok történései alapján, nem túlzás azt állítani, hogy rettegésben tartják egész Európát és a Közel-keletet is. Az efféle hatalom viszont hatalmas vagyont sejtet, ami egy ilyen terrorszervezet egyik mozgatórugója. De honnan tesznek szert ekkora vagyonra? Az Index újságíróját, Csurgó Dénest is ez a kérdés érdekelte, így beleásta magát a témába, erről kérdeztük reggel.

Kölyök rendőrkutyát ajándékoztak az oroszok a franciáknak

Bejárta a közösségi oldalakat Diesel, a hős belga juhász fényképe, aki sajnálatos módon áldozatul esett a párizsi terrortámadásnak egy rajtaütés során. A francia kommandósok a roham megindítása előtt 7 éves kutyát engedték a vadul lövöldöző terroristák lakásához azzal a feladattal, hogy ugatással jelezze, ha tartózkodik a helyiségben valaki. A merénylők azonban a kutyát habozás nélkül lelőtték, ő volt az egyetlen rendőri áldozata a párizsi eseményeknek. De mit kell tudni erről a fajtáról és mi mindenen mennek át, mire bevetik őket? Ezt megtudhattuk Balázs Lászlótól, a Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szolgálatvezetőjétől és Urbancsok Adrienn, Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat kutyavezetőjétől.
 

Kilenc évre súlyosbították a gólyatábori erőszakoló büntetését

Kilenc évre súlyosbították a fonyódi gólyatábori erőszak miatt eredetileg hét és fél évre ítélt férfi büntetését hétfőn. Első fokon hét és fél év börtönre ítélte a Fonyódi Járásbíróság azt a 39 éves budapesti férfit, akit az ELTE fonyódligeti gólyatáborában múlt év augusztusában elkövetett szexuális erőszakkal vádoltak. Ezt változtatták most kilenc évre, személyes adattal való visszaélés miatt. Mivel ez a bűncselekmény eddig nem szerepelt a vádiratban, az ítélet nem jogerős. Vendégünk volt az ügy kapcsán a sértett jogi képviselője, Dr. Tóth M. Gábor.

Elkészült az első energiahatékony ház

Idén többször is beszélgettünk már arról, hogy elkezdték építeni az első energiahatékony házat hazánkban. Néhány héttel ezelőtt lezárultak az építési munkálatok és az e4 épületfilozófiája alapján megvalósított, közel zéró energiaigényű családi ház kulcsait októberben át is vehette az építtető család. Vendégünk volt Vidóczi Árpád, a Wienerberger Téglaipari zRt. műszaki vevőszolgálati vezetője.

Asztro-tippek csábításhoz

Nincs olyan ember a földön, aki ne örülne egy „hogyan csábítsunk használati útmutatónak”. Mindenki másra vágyik. Van, akivel sokat kell beszélgetni, van, akit az extrém helyszín hoz lázba, és van, aki számára megunhatatlan a gyertyafényes vacsora és a rózsaszirmokkal teleszórt ágy. Az asztrológia segít, hogy megtaláljuk a célravezető módszert a sikeres csábításhoz. Erről Székelyhidi Ágival beszélgettünk.

Napi Doktor: egy riasztó jelenség - az alvajárás

Ijesztő érzés lehet, ha egy nyugodtéjszaka közepén egy öntudatlan állapotban járkáló családtag motoszkálása ébreszt fel legszebb álmunkból. A betegség a népesség 5-10 százalékát érinti és gyermek- és felnőttkorban egyaránt jelentkezhet. Az alvajárás okairól, következményeiről és kezelési módjairól beszélgettünk Dr. Folyovich Andrással.

„Mobbing”: vagyis hogyan kerüljük el a munkahelyi pszichoterrot?

Megszoksz vagy megszöksz? Az álommunkahely könnyen rémálommá változhat akkor, ha a főnökünk egyszer csak pikkelni kezd ránk. Ez a mobbing, vagyis a munkahelyi terror egy fajtája. De nem csak ez okozhat álmatlan éjszakákat, hanem például a kollégák is, akiknek lehetetlenség megfelelni. Ezekről beszélgettünk Orvos-Tóth Noémivel.

Razzia az utakon


szerző:
2015.11.23. 08:25
Razzia az utakon

Idén is nagyszabású akciót hirdetett a rendőrség. A karácsonyi illetve az azt megelőző időszakban az országos szinten sorozatos közúti ellenőrzésekre kell számítania az autósoknak. Az ősz beköszöntével ugyanis a közlekedési feltételek romlanak, a gépjármű balesetek veszélye megnő. Nemcsak járműveinket kell felkészíteni az őszi téli üzemmódra, hanem a járművezető látását is évente ellenőrizni kell. Ezekről Dr. Tóth István, közlekedési szakjogásszal beszélgettünk.
 

Megismerjük a Hungary’s Got Talent két versenyzőjét

Most szombaton volt a Hungary’s Got talent utolsó válogatója. A zsűri 2 hölgytagja is mostanra tartogatta az aranygombját. Kovács Patríciának  köszönhetőn Milák Mózes azonnal az élő showba jutott és végül Buda Julianna is örülhetett, hiszen a több 100 versenyzőből ő is bekerült a legjobb 30 produkció közé. A két fiatal tehetség volt a vendégünk.

Legfrissebb hírek terrorügyben

A múlt pénteki párizsi terrortámadáshoz hasonló fenyegetést kapott a néhány napja Brüsszel is. A város polgármestere gyakorlatilag az egész várost lezáratta: az iskolák, a bevásárlóközpontok zárva maradtak és a teljes metróhálózat leállt. A híradó riportere, Gosztonyi Zsolt a hétvégén Brüsszelben járt őt kapcsoltuk.
Ahogy telnek a napok, egyre több információ lát napvilágot a terrortámadás részleteiről, ami okot ad arra, hogy az Európai Unió átgondolja a bevándorlókkal kapcsolatos politikáját, valamint egyes, szigorúbb biztonsági intézkedések életbe léptetését, erről Tarjányi Péter, biztonságpolitikai szakértővel beszéltünk.

Hogyan árulkodik a testbeszéd a párunk hazugságairól?

A testbeszédünk sokszor többet elárul rólunk, mint maguk a szavaink. Pali Róbert testbeszéd szakértőtől ma megtudhattuk, hogy miből és hogyan következtethetünk arra, ha a párunk nem teljesen őszinte velünk, melyek azok a jelek, amik hazugságról árulkodnak.

Milyen alakhoz milyen csizma illik?

Az őszi-téli szezon klasszikus, megunhatatlan darabjai minden évben a csizmák. Az azonban nagyon nem mindegy, hogy milyen alakhoz melyik fazont választjuk, vendégünk Rigó Ági, stílist, aki most elárulta nekünk, milyen szempontok alapján érdemes az alakunkhoz csizmát választani.

Ápolónő lett a Barátok Közt egykori sztárja

Németh Franciskát 12 évvel ezelőtt ismerhette meg az ország, a Barátok köztben ő alakította Petrát. A színésznővel azóta nagyot fordult a világ, hiszen most úgy érzi, megtalálta élete igazi hivatását, ugyanis gyermekápoló lett. 

Lukács Sándornak tucatnyi gyereke van

Lukács Sándor 40 éve a Vígszínház tagja, és majdnem ennyi ideje tart a házassága is, amelyből egy fia született. A Jászai Mari-díjas színésznek mégis több gyermeke van, ugyanis szívesen segíti a pályakezdő fiatal színészeket. Vendégünk volt Lukács Sándor és az egyik gyermeke, Bach Kata.

Napi Doktor: Charlie Sheen HIV-pozitív

Charlie Sheen maga állt ki a nyilvánosság elé, hogy megszabaduljon a nyomástól, amelyet az elmúlt négy év jelentett számára, ugyanis akkor diagnosztizálták a gyógyíthatatlan beteg, ugyani a színész HV pozitív. Hogy mit is takar ez a kifejezés, hogyan terjed a betegség, melyek a legáltalánosabb tévhitek és milyen kezelések léteznek, arról beszélgettünk Dr. Szlávik János, infektológussal.

Hibák, amiket a nők elkövetnek a társkeresésben

A párkeresés az egyik legfontosabb és legnehezebb dolog egy felnőtt életében. Mindkét nem elköveti a tipikus hibákat, Dr. Csernus Imre, pszichiáterrel arról beszélgettünk, mik azok, amikben a nők vetik el a sulykot és mire kell odafigyelni ahhoz, hogy ne essünk mindig ugyanabba a csapdába a párkeresés folyamán.

Folyamatos a terrorveszély

Múlt pénteken összehangolt terrortámadást követtek el Párizsban, több helyszínen, ahol összesen 128 ember vesztette életét. Azóta folyamatos a terrorveszély Párizsban és Európa-szerte. Hogy ez pontosan mit jelent, hogyan lehet felkészülni egy esetleges támadásra, illetve melyek a legújabb fejlemények, arról Georg Spöttle, biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük.

Túl korai hatévesen az iskolakezdés?

Egy kutatás szerint túl korai az iskolakezdés hatévesen, később kellene csak elkezdeniük a tanulást a gyerekeknek. Vendégünk volt Jávori Ildikó, tanulási szakértő, akit arról faggattunk, testileg, lelkileg mikor lesz iskolaérett a gyerek, illetve melyek az árulkodó jelek, hogy a gyermek még nem áll készen az iskolára és mindezeket a szülőnek hogyan és milyen formában kell figyelembe venni.

Többletkiadással járhat a CSOK igénylése

Egy fiatal pár hatszázezer forintot bukott a Családok Otthonteremtési Kedvezményének, azaz a CSOK igénylésének folyamán, ugyanis az ezzel járó költségek annyira sok pénzt emésztettek fel. Vendégünk volt Ráksi Péter, szerkesztő, akit arról kérdeztünk, hogyan lehetséges ez, illetve mit tehetünk, hogy ezeket a költségeket redukáljuk.

Adventi naptár sajátkezűleg

Bár még 5 hét van karácsonyig, az adventi időszak miatt azonban nem lehet elég korán kezdeni a készülődést. Ilyenkor a felnőtteket is körülveszi a gyermeki izgatottság és sokkal szívesebben áll neki mindenki saját kezűleg elkészíteni a díszeket, naptárakat, koszorúkat. Egy kreatív blogger, <span style="font-family:arial,sans-serif; font-size:11pt; mso-ansi-language:HU; mso-bidi-font-family:" times="" new="" roman";="" mso-bidi-language:ar-sa;="" mso-fareast-font-family:"times="" mso-fareast-language:hu"="">Válint Beáta adott tippeket most nekünk, hogy hogyan is álljunk neki

Ikerszülés után csúcsformában

Kitartásból jeles. Koncz Brigitta ikerei születése után több mint 30 kiló súlyfelesleggel küzdött. Kitartásának és a gyökeres életmódváltásának köszönhető azonban nemhogy elérte a kívánt célt, hanem még nagyobb sikereket ért el az elmúlt években. Tapasztalatairól és kitartásáról mesélt nekünk reggel.

Dolgozzon a nő, vagy legyen háztartásbeli?

Egy felmérés szerint dolgozni küldenék a japán férfiak a nejüket. A nők ott inkább támogatják az „apa dolgozik, anya főz” szerepet. Vajon mit gondol erről két igen határozott nő, Marjai Judit és Fésűs Nelly, és mit mond, a párkapcsolati tanácsadó, Aranyos Zsolt arról, hogy nálunk mi a helyzet? Elárulták reggel.

Gubás Gabi, Stohl András és Scherer Péter Válótársak lettek

Ma este debütál a csatorna legújabb saját gyártású sorozata a Válótársak. A sorozat középpontjában egy hétköznapi történet áll, olyan, ami bárkivel bármikor megtörténhet: magánéleti problémákat boncolgat. Három válófélben lévő férfi szemszögéből ismerhetjük meg az újrakezdés hol fájdalmas, hol örömteli kalandjait. Reggel maguk a színészek meséltek nekünk.
 

Napi Doktor: szép és egészséges fogak

A szép mosoly elengedhetetlen a makulátlan külsőhöz. Persze nem elég, ha szépek a fogaink, nagyon fontos az is, hogy egészségesek is legyenek. Dörzsöljük erősen, minden étkezés után mossunk fogat.   Az ilyen és ezekhez hasonló tévhitek azonban inkább kárt okoznak, mint segítenek. Ezeknek jártunk most utána Dr. Szilágyi Emese parodontológus fogszakorvos segítségével.

Mit tegyünk a magatartászavar ellen?

Matat, mocorog, nem tud megülni a helyén, figyelemzavarban szenved. A köztudatban ezek a jelzők egyenlőek a rossz gyerek fogalmával. Pedig ez nem feltétlen igaz. Sajnos még a szakembereknél is gyakran előfordul, hogy összemossák a hiperaktivitás és a hipermotilitás fogalmát. Ezért fontos tisztázni a két tünetegyüttes pontos tartalmát, mert különböző okokra vezethetők vissza, és ennek megfelelően különböző kezelést igényelnek. Hogy milyet? Azt megtudhattuk Dr. Mihály Andrea, pszichiátertől.
 

Biztonsági őrei miatt fizetett kártérítést egy hipermarket

Több százezer forintot ítélt meg a bíróság egy férfinak, akit egy évvel ezelőtt áruházi tolvajnak néztek a biztonsági őrök Szegeden. A jogszabály szerint egy áruházban csak akkor kérhetik egy táska kinyitását, ha megalapozott a lopás gyanúja, a gyanús viselkedés önmagában kevés. Az ártatlanul megvádolt vevő feljelentést tett és megnyerte a pert. Vendégünk volt Dr. Tuza Péter ügyvéd, akivel arról beszélgettünk, hogy jogosan jártak-e el a biztonsági őrök.

Ünnepi túlköltekezés: mire figyeljünk?

Nyakunkon a karácsony és ilyenkor nagyon sokan igényelnek hitelkártyát a bankjuktól, hogy meg tudják venni az ajándékokat a szeretteiknek. Ráadásul ebben az időszakban hajlamosak vagyunk a túlköltekezésre is. Hitelkártya birtokában ez pedig különösen veszélyes. Mire figyeljünk oda? Erre kaptunk választ Lovas Judittól azenpenzem  felelős szerkesztőjétől.
 

Bekeményít Európa


szerző:
2015.11.19. 08:09
Bekeményít Európa

Nem csillapodnak a kedélyek Párizsban. A pénteki terrorcselekmények után a francia rendőrség kommandósai tegnap hajnalban akciót indítottak Párizs egyik külvárosában több gyanúsított ellen, akiket összefüggésbe hoztak a pénteki támadásokkal. Mire lehet még számítani, mire készül most Európa? Erről Kaiser Ferenc, biztonságpolitikai szakértőt kérdeztük.

Hibák, amiket mozgás közben elkövetünk

A mozgás életerő, fiatalon tart, feltölt és kikapcsol..persze csak akkor, ha megfelelő módját választjuk, és kellő ismeretekkel rendelkezünk a saját testünkkel kapcsolatban. Máskülönben az egészségünk bánhatja. Az edzés közben, előtt és után felmerülő leggyakoribb hibákra szerettünk volna most rávilágítani Katus Attila segítségével!
 

Látványos gyerekszoba dekorációk

Egy természetes és kicsit talán elfeledett anyag, a nemez, pedig számos területen felhasználhatjuk, például a gyerekszobába gyárthatunk belőle, gyakorlatilag bármit a takarótól, az alvós játékon át, az egyszerű dekorációig. Ezek közül szemezgettünk most Szabó Erzsó, kreatív blogger segítségével.
 

Több százezer forinttal verték át Tóth Andit

Borzasztó érzés, amikor a kiszemelt lakást elhappolják az orrunk elől, vagy valami miatt meghiúsul a szerződéskötés. Tóth Andi a közelmúltban sajnos szembesült egy hasonló érzéssel, amikor egy újsághirdetésben megtalálta a tökéletes lakást és mikor már úgy tűnt minden rendben, akkor jött a hidegzuhany, az állítólagos tulaj felszívódott, miután Andiék több százezres előlegével. Hogy pontosan mi történt, arról most magát Andit kérdeztük!

Bemutatkoznak a Konyhafőnök Junior versenyzői

A héten új csapattal ismerkedhettünk meg a Konyhafőnök Juniorban. Múlt héten már ketten bemutatkoztak nálunk, most pedig újabb három kis Konyhafőnököt hívtunk meg a stúdióba, akik legalább ugyanolyan elszántan ragadnak fakanalat estéről-estére. Vendégünk volt Bereczky Balázs, Hegedűs Hanga, Szendrey László (Lacika).
 

Napi Doktor: jóindulatú bőrelváltozások- szemölcs, anyajegy, fibroma

Az ember, valljuk be, pillanatok alatt képes kétségbeesni, ha feltűnik egy furcsa bőrkinövés, vagy anyajegy a testén, ami addig nem volt ott. Nem feltétlenül kell pánikolni, mert könnyen lehet, hogy csupán egy jóindulatú elváltozásról van szó. Most ezekről beszélgettünk
Dr. Vass Ilona, bőrgyógyásszal.
 

Iskolafóbiás a gyerek, mit tegyek?

Minden szülő találkozott már azzal a mondattal, a gyermeke azt kéri: Anya!/Apa!, hadd ne kelljen holnap/ma suliba menni! Van, aki beletörődik a nemleges válaszba, vannak viszont gyerkőcök, akik gyakorlatilag bármilyen trükköt bevetnek: szimulálás, igazoláshamisítás, lógás, és valahogy a szeptemberi izgalom lecsengésével, ezidőtájt valahogy gyakrabban jelentkeznek ezek a „tünetek”. Ennek mi lehet az oka, és ilyenkor mit reagáljon a szülő? Erről kérdeztük Theisz Dóra pszichológust.

Világszenzáció! Új arcot kapott a tűzoltó

Orvosi bravúrt hajtottak végre egy tűzoltó arcán, akire szolgálatteljesítés közben ráomlott a tető és harmadfokú égési sérüléseket szenvedett a fején és a felsőtestén. Egy brooklyni kerékpárbalesetben elhunyt művész volt a donos az egész arcát és nyakát is érintő bőrátültetéshez. Egy  A műtétnek köszönhetően visszanyerte normális látását és egy interjúban nemrég elmondta, hogy legfőbb célját is elérheti: ismét vezethet majd.  Mivel szemhéját is elvesztette, szemnyílását egészen szűkre varrták össze szeme védelmében, így a műtétig alig látott valamit. Az eljárás jelentőségéről, most Dr. Krasznai Zsolt plasztikai sebésszel beszélgettünk.

Ami ingyen van, az a legdrágább: a 0 %-os áruhitelek buktatói

Közelednek az ünnepek, a műszaki áruházak kiteszik a polcokra, a hirdetési újságokba a mágikus 0%-os áruhitel-ajánlatokat, ami sokak számára meglehetősen csábító, hiszen azonnal hozzájutnak a kiszemelt árucikkhez, kisebb összeg, vagy 0 Ft befizetésével, és nem kell többet fizetni, mint amennyibe amúgy is kerül a termék. Hát itt a hiba! Sokan a 0%-hoz 0 ft plusz költséggel számolnak, pedig ez a legtöbb esetbe koránt sincs így…Erről Takács Szabolcs, elemzővel beszélgettünk.

Magyarország felkerülhet az ISIS térképére?

A hétvégi terrortámadások és az orosz gép tragédiája is intő jel volt az Európai országok vezetői számára: rendet kell tenni Szíriában! Folyamatosan záporoznak a különböző államfők nyilatkozatai és állásfoglalásai, mind a migráspolitikával kapcsolatban, mind pedig a terrorveszély elhárítását illetően. Nem könnyű tisztán látni, és ki tudja hol csapnak le ismét. Az Anonymous által indított online háború után internetes alapú, de a szó szoros értelmében halálos következményekkel járó kibertámadások végrehajtását tervezi az Iszlám Állam, mondta a BBC-nek a brit pénzügyminiszter. Az iszlamista terrorszervezet tagjai a légiforgalmi irányítást végző szervezetek és kórházak informatikai rendszerének feltörését tervezik. A rendszerek megbénítása vagy a bennük áramló információk átírása könnyen belátható módon tömeges halálesetekkel is járhat, pont úgy, mint egy robbantással végrehajtott terrortámadás. Sőt, a terroristáknak ebben az esetben még a helyszínre sem kell utazniuk. Vendégünk volt Dr. Gálik Zoltán, külpolitikai szakértő, egyetemi docens és Hirsch Gábor, információbiztonsági szakértő.

Ünnepi hangulatfények a lakásban

Minek költenénk több ezer forintot a mintás, vagy színes mécsesekre, gyertyákra és mécsestartókra, amikor filléres megoldásokkal ugyanolyan hangulatos dekorációkat készíthetünk! Erre mutatott most nekünk Rácz Anikó, a Napfény Illata blog szerzője, pár egyszerű technikát!

Mit tegyünk, ha bolhás a kis kedvenc?

Háztartástól függetlenül, bárhol megeshet, hogy a lakásban, vagy udvaron tartott kis kedvenc, legyen az akár cica vagy kutya, bolhás lesz és ilyenkor bizony nem csak az állatot kell kezelésbe venni, hanem a lakás azon helyeit is, ahol megfordult, mert bizony a bolhák ilyenkor elszaporodnak a bútorokban, szőnyegben, de még a padló rései között is, mindamellett, hogy kellemetlenséget okoznak kedvencünknek is. Mit tehetünk, ha bolhás a kiskedvencünk? Erre kaptunk választ Dr. Juhász Tamás, állatorvostól.

Otthoni randik, ahogy a sztárok csinálják

Bár a héten még meglehetősen tavaszias az időjárás, ami persze kedvez a szerelmeseknek a kinti sétálós, túrázós kimozdulós programokhoz, nem lesz ez mindig így, és valljuk be, amint jönnek a mínuszok, mi is szívesebben ücsörgünk a párunkkal a fűtött lakásban. Ennek ellenére fontos, hogy ne süppedjünk bele az otthoni unalomba, próbáljuk meg feldobni a párunkkal otthontöltött időt. Milyen tippjei vannak erre sztárvendégeinknek? Vendégeink Hevesi Kriszta, szexuálpszichológus, Josh és Antal Timi elárulták.

Polgár Kriszta két gyerek után is bombaformában!

Polgár Krisztáról rég hallottunk, az utóbbi időben ugyani komoly feladatokat kellett ellátnia: immár két gyerkőcről kell gondoskodnia, persze nem egyedül. Hogy bírja a strapát és mi a titka, hogy gyakorlatilag meg nem mondanánk, hogy két gyermekes édesanya?! Elárulta nekünk reggel.

Napi Doktor: milyen a jó gyerekcipő?

Nagy dilemma a szülőkben, hogy amikor cipőt vásárolnak a gyermeküknek, vajon amellett, hogy elnyeri a tetszésüket, vajon jót tesz-e a gyerek mozgásszervi fejlődésének, nem túl lapos-e, tartja-e kellőképpen a bokáját, nem lesz-e lúdtalpas tőle, stb. Mire kell figyelni, mi a legjobb a gyereknek? Ebben volt segítségünkre Egyed Márta, a Magyar Gyógytornász-Fizioterapeuták Társaságának elnöke.

Attól, hogy valaki koraszülött, még teljes életet élhet!

Magyarországon a születendő gyermekek 9-10 százaléka koraszülötten érkezik a világra. Nagy félelem ez minden kismamának, de sajnos a természet nem mindig a terveink szerint alakítja az életünket. Persze attól még, hogy valaki korábban érkezik a világra, egyáltalán nem jelenti azt, hogy ne élhetne éppen olyan teljes és boldog életet, mint azok, akik 9 hónapra születnek. Ezt hivatott szolgálni a Koraszülöttek Világnapja is, melynek kapcsán most egy gyermekorvossal, Dr. Schultheisz Judittal beszélgettünk a koraszülöttek utógondozásáról, illetve itt volt velünk egy fiatal egyetemista lány, Szabó Bori, aki mindössze 930 grammal született, de ezt ma már senki nem mondaná meg róla.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való