KERESÉS search-close

teszt

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "teszt"

Pozitív lett Merkely Béla koronavírusvírustesztje

Pozitív lett a koronavírusvírustesztje Merkely Bélának, a Semmelweis Egyetem rektorának. Közzöségi oldalán azt írta: „Így már saját tapasztalatból állíthatom, hogy ez nem csupán egy nátha, de mégcsak nem is egy influenza, hanem egy sokkal komolyabb fertőző betegség."

TÓTH-HÓDI PAMELA: „Fél órán belül volt két pozitív tesztem, egy Covid és egy terhességi”

Tóth-Hódi Pamela szeptember elején két pozitív tesztet is kapott egy óra eltéréssel. Az egyik a koronavírus tesztjének eredménye volt, a másik egy terhességi teszt.

Sváby András párja is elkapta a koronavírust

Önkéntes karanténba vonult Svábi András. November 13-án derült ki, hogy párja elkapta a koronavírust. Bár András tesztje negatív lett, mégis úgy döntött, hogy párja gyógyulásáig ő sem hagyja el otthonukat.

A génjeinkből kideríthető, milyen diétával tudunk lefogyni

Lefogyni, jól kinézni, fitten, egészségesen élni, a sportban sikereket elérni mindenki szeretne. De nem mindenkinek sikerül, még akkor sem, ha mindent megpróbál. A kudarc vagy épp a siker egyaránt a génektől is függ. Hogy pontosan mit jelent ez, azt megtudhatjuk, Krasznai Dóri brand managertől.

November végén tesztelik a fővárosi tanárokat és az iskolai dolgozókat

November végén tesztelik a fővárosi tanárokat és az iskolai dolgozókat koronavírusra - ezt a 24.hu írta meg először. Hiába derül ki azonban egy adott iskoláról, hogy sok tanár fertőzött, a főváros nem tehet semmit, hiszen nem ő a fenntartó. A Pedagógusok Szakszervezete azt sürgeti, hogy az iskolaigazgató maga is dönthessen rendkívüli szünet elrendeléséről. Az egyik háziorvos viszont azonnal bezáratná az összes iskolát. Orbán Viktor az állami rádióban azt mondta: a téli szünetig kellene kibírni iskolabezárás nélkül.

Drónokkal juttatnák el a koronavírusteszteket a laborba

Drónokat tesztelnek Angliában, hogy minél gyorsabban érjenek be a kórházakból a laborokba a koronavírustesztek. Ezeket jelenleg kisteherautóval szállítják minden nap, ami a dugók miatt 40 perc és 3 óra közötti idő alatt érkezik meg. A drónnal ezt az utat 20 percre lehet lerövidíteni.

Karácsony Gegely bejelentette: a főváros saját költségén tesztel minden budapesti oktatási dolgozót

Kevés - ezt mondta a kormányzati szigorításokról a főpolgármester. Karácsony Gegely ezért bejelentette: a főváros átvállal a kormány kötelességéből és saját költségén letesztel minden budapesti oktatási dolgozót, aki erre igényt tart. A főpolgármester szerint a tanárokat magukra hagyta a kormány, miközben közlekedési káoszt okoz az ingyenes parkolással. Az új szabályok szerint a fővárosban és a megye jogú városokban nem kell fizetni a parkolásért és sűríteni kell a tömegközlekedési járatokat. Ez több tízmilliós veszteséget okoz az önkormányzatoknak.

Ezért kell Hargitai Beának heti többször koronavírus teszten átesnie

Az Álarcos Énekes utazó detektívje van, hogy heti 3-szor átesik a koronavírus teszten, amikor Budapestre jön, hiszen Hargitai Bea családjával évek óta Prágában él, ahol a koronavírus helyzet súlyossága miatt most még egy teát sem tud meginni az utcán, mert rászólnak a rendőrök.

Hatvanezer felé emelkedett Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma

Újabb 2316 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 61 563 főre emelkedett a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Sőt, többen vannak olyanok is, akik újra elkapták a Covid-19-et. Géppel jelenleg 233 beteget kell lélegeztetni, a fertőzöttek száma pedig annak függvényében alakul majd, hogy mennyi tesztet végezünk.

Sosem végeztek egy nap alatt ennyi tesztet: több mint 16 ezret

Minden eddiginél több, 2032 új fertőzöttet regisztráltak egy nap alatt és 46 koronavírusos beteg halt meg. Sosem végeztek viszont még ennyi tesztet: több mint 16 ezret. Az adatok alapján több az aktív fertőzött mint ahányan összesen karanténban és kórházban vannak. A Miniszterelnökség vezetője szerint ez úgy lehetséges hogy van beteg, aki nem került be a statisztikába.

Nincs pénze koronavírus-tesztre, ezért nem látogathatja meg a 10 éves kisfiát

Az anya gyermekét a múlt héten műtötték égési sérülésekkel egy fővárosi kórházban. A fiú 7 éve esett bele egy lavór forró vízbe, azóta több operáción van túl. A család aggódik, mert a műtét után nem tudják majd a gyereknek otthon a megfelelő higiéniát biztosítani - az apró albérletben, ahol élnek, ugyanis egy tisztán tartható fürdőszoba sincs.

Köhögő padtárs, igazoltan fertőzött osztálytárs: menjen-e suliba a gyerek vagy sem?

Köhög a padtárs? Pozitív lett a tanár tesztje? Vagy egy másik gyereké az osztályból? Akkor menjen-e suliba a gyerek vagy sem? Mennyi szülő agyalhat most ilyen kérdéseken, amióta elkezdődött az iskola, és sok intézményt zárnak be időszakokra. Hiába kérik a szakszervezetek, a tanárokat vagy az óvodai dolgozókat nem kötelező tesztelni, mégis van, ahol ennek ellenére valamilyen rendszerességgel megcsinálják. És így derül fény a pozitív esetekre. Tanárral, szülővel és orvossal is beszélgettünk az aggodalmaikról.

EMMI: Értelmetlen lenne a pedagógusok folyamatos tesztelése

Értelmetlen lenne a pedagógusok folyamatos tesztelése, mert az csak a pillanatnyi állapotot tükrözi, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint. Többek között így reagáltak a pedagógusok szakszervezetének a követelésére, amelyben a tanárok azt is kérik, hogy szűrjék őket, a krónikus betegek pedig taníthassanak otthonról. Az általunk megkérdezett víruskutató szerint a legtöbb orvosi vizsgálat a pillanatnyi állapotot tükrözi, a folyamatos tesztelés éppen azért lenne jó, mert a tünetmentes hordozókat így ki lehetne szűrni.

A számok már nem mutatják a járvány valós alakulását?

Rekordszámú, 1374 új fertőzöttet azonosították az elmúlt 24 órában és elhunyt 20 beteg a koronavírusban. Egy matematikus és egy epidemiológus arról beszéltek pénteken az InfoRádióban, hogy a számok már nem mutatják a járvány valós alakulását, annyira kevés tesztet végzünk. Csehország és Ausztria lakosságarányosan mérve is nagyjából kétszer annyit tesztel, mint mi. A szakemberek szigorításokat remélnek. A minisztérium szerint nem marad el egyetlen szakmailag indokolt teszt sem.

VV10 casting: Kvízkérdésekre is válaszoltak a jelentkezők

Javában zajlik a ValóVilág10 castingja! A jelentkezők közül hamarosan többen is beköltöznek majd a megújult Villába, akik közül csak egy valaki nyerheti majd meg a végén a főnyereményt. Vajon köztük vannak az idei évad villalakói és a 10. győztes?

Pozitív koronavírus-teszttel ijesztette meg ismerősét egy férfi Budapesten

Vádemelés lett a telefonos tréfából. Pozitív koronavírus-teszttel ijesztette meg ismerősét egy férfi Budapesten. Tudta, hogy ismerőse a teszt eredményére vár és azzal hívta fel, hogy a vizsgálatok szerint megfertőződött a vírussal és mindjárt mentő megy érte. A megijesztett férfi halálra rémült, a viccelődő ismerős ellen eljárás indult, most emeltek vádat ellene.

Koronavírus-katasztrófát jósol Magyarországra egy amerikai kutatóintézet

Napról napra egyre kevesebb tesztet végeznek el Magyarországon. Míg pénteken 12 ezer 394-et teszteltek, addig az elmúlt 24 órában már csak alig több mint a felét. Az egyik legelismertebb és legmegbízhatóbbnak tartott, egészségügyi trendek modellezésével foglalkozó amerikai kutatóintézet szerint év végéig, több mint 12 ezer 500 halálesete lehet a járványnak Magyarországon. A számítások szerint a november végére várt tetőzéskor 35 ezren fognak ténylegesen megfertőződni és 220-an fognak meghalni naponta.

280 millió forintot fizethetett a Külügyminisztérium, de végül nem vette át a megrendelt teszteket

Hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést a Párbeszéd, szerintük ugyanis elfogadhatatlan, hogy a Külügyminisztérium 280 millió forintot fizetett egy olyan cégnek, amelytől végül nem vette át a megrendelt koronavírus teszteket. A Külügyminisztérium szerint a járvány miatti rendkívüli helyzetben előfordulhat a raktározási idő meghosszabbodása, és az is, hogy egyes termékekről lemondanak, mert a beszerzése bizonytalan, és olyat választanak, amelynek a beszerzése biztosabb.

A koronavírus-járvány miatt október 5-ig leáll a Miskolci Nemzeti Színház

Fájdalmas döntést kellett meghoznia a Miskolci Nemzeti Színháznak. Szeptember 23-án a színház minden munkatársán elvégezték a PCR tesztet, amelynek eredménye több munkatársuknál is pozitív eredményt mutatott. Ennek következményeképpen október 5-ig minden előadásukat el kellett halasztaniuk.

10 napig várt a koronavírustesztje eredményére egy budapesti nő

10 napig várt a koronavírustesztje eredményére egy budapesti nő. Közben egyre rosszabbul lett. Állítása szerint a mentőszolgálat arról tájékoztatta, hogy rendszerleállás volt és több megrendelőlap eltűnt. Végül azt kérték, menjen el az egyik mintavételi pontra. Itt újabb négy napot kellett várnia az eredményre, ami végül negatív lett. A Híradónknak nyilatkozó háziorvos szerint a tesztekre már valamivel kevesebbet kell várni, de az eredményekre még most is több napot.

Folytatódik A Konyhafőnök VIP forgatása

Több, mint három hetes leállást követően valamennyi közreműködőre kiterjedő COVID PCR szűrés és a forgatás helyiségeinek fertőtlenítése után mától folytatódik A Konyhafőnök VIP forgatása.

Nem mindenki szabadulhat két negatív koronavírus teszt után

Aki külföldről jön haza, csak az szabadulhat két negatív koronavírus teszt után. Aki viszont kontaktszemélyként kerül karanténba, az nem, 10 napig otthon kell maradnia.

NAGY ALEXANDRA: „Ezt a vírust bárki megkaphatja, bárhol”

A Barátok közt színésznője, Nagy Alexandra telefonon kapta a hírt, hogy koronavírus fertőzöttel érintkezett, ezért kontaktszeméllyé vált, így tesztelnie kellett. Nem tapasztalt enyhe megfázáson kívül tünetet. Azt is a változékony időjárásnak és a légkondicionálónak tudta be.

Egyre hosszabb a várólista a koronavírus-teszteknél

Egyre többet kell várni a koronavírus tesztekre. A magánszolgáltatóknál van ahol egy hétre, van ahol még ennél is többre nőtt a várólista, de többen panaszkodnak arra is, hogy a mentők által végzett állami tesztre is sokat kell várni. A híradónknak nyilatkozó férfi beteg lánya egy hete vár hiába a mentők tesztelésére. Az Országos Mentőszolgálatnál azt írták, tízszer több tesztet kell végezniük, mint korábban, de két nap alatt elvégzik a teszteket.

Ha valaki átesett a fertőzésen, hogyan tudja ez bizonyítani?

750 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 21 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 7 idős, krónikus beteg, 4818-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 15 673 fő.

Folytatódik a Barátok közt forgatása-A produkció az aktuális vírushelyzet szerint szervezi át a munkarendjét

Rövid időn belül másodszor kellett leállítani az RTL Klub rangidős napi drámai sorozatát, mert egy újabb közreműködő COVID fertőzött lett. A produkció azonnal megtette a szükséges óvintézkedéseket, és miután mindenki negatív teszttel rendelkezett, szeptember 23-án ismét elindult a forgatás.

Kevés tesztet végeznek Magyaroszágon

Az egyik legkevesebb tesztet végzik Magyaroszágon ezer lakosra vetítve az Európai országok közül. Az Euronews nézte meg a tesztelési adatokat, melyekből az is kiderült, hogy a pozitív tesztek aránya Magyaroszágon meghaladta az öt százalékot, ami az Egészségügyi Világszervezet szerint azt jelenti, kicsúszott a magyar hatóságok kezéből a kontroll a járvány terjedése felett. Mostantól újra tart online tájékoztatót az Operatív Törzs, megkérdeztük, miért nem végeznek több tesztet, de nem válaszoltak. 

A tesztre és az eredményre is sokat kell várni

9 napja kezdődtek a tünetei, 6 napja lett pozitív a koronavírus tesztje, egészen ma délutánig mégsem kereste meg a Nemzeti Népegészségügyi Központ a Népszava fotóriporterét. Erről ő maga mesélt ma híradónknak. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő pedig 70 háziorvost kérdezett meg tapasztalatairól. Az derült ki, hogy sok helyen napokat kell várni a tesztelésre, illetve ha már megvolt a teszt, az eredményre. A minisztériumtól azt írták, naponta 4500-an kérnek tesztet.

Van, ahol akár egy hetet is várni kell a koronavírusteszt eredményére

Akár egy hetet is várni kell a koronavírusteszt eredményére az állami teszteknél és több magánlaboratóriumnál is - erre panaszkodnak internetes fórumokon. Van, aki hiába fizet a tesztekért, hogy idő előtt szabaduljon a karanténból, mire megjön az eredménye, amúgy is kimehet. De van olyan is, aki pozitív tesztje ellenére sem kerül karanténba. A Híradónak nyilatkozó víruskutató szerint nagyon fontos lenne, hogy minél hamarabb kiszűrjék a fertőzötteket.  

VIROLÓGUS: „A magas értékek még ezután várhatóak a fertőzöttek számában”

Előfordul, hogy akár egy hetetet is várni kell a koronavírus-teszteredményekre. Rusvai Miklós víruskutató Híradónknak azt mondta, veszélyes, ha a fertőzötteket nem szűrik ki minél hamarabb és nem kerülnek karanténba.

A szerdai kormányülésen döntenek a koronavírus-tesztek hatósági áráról

A szerdai kormányülésen döntenek a koronavírus-tesztek hatósági áráról. Ezt Orbán Viktor jelentette be. A kormány szerint nagy nyereséggel végzik a vizsgálatot a magánegészségügyi szolgáltatók, ezért kell szabályozni az árat. Az általunk megkérdezett cégek szerint szó sincs túlárazásról. A teszt ára most 20 és 36 ezer forint között mozog.

411-gyel nőtt az igazolt koronavírusos betegek száma

Két beteg meghalt és 411-el nőtt az igazolt koronavírusos betegek száma szerdára. Az elmúlt egy napban több mint 8300 tesztet végeztek, vagyis nagyjából minden huszadik mintavétel lett pozitív. Van, aki négy napja vár a teszteredményére, amit 2 napon belül kellene megkapni. Az országos tisztifőorvos azt közölte, növelik a kapacitást, a minták szállításához minden olyan egészségügyi járművet szolgálatba állítanak, ami nincs használatban.

A háziorvosok szerint többet kellene tesztelni

Az egészségügyi világszervezet főigazgatója még március közepén mondta, hogy minél több a teszt, annál eredményesebb lehet a globális válasz a világjárványra. Magyarországon az elmúlt 10 napban folyamatosan emelkedik a koronavírus fertőzöttek száma, ma újabb rekord dőlt meg, 576 magyar állampolgárnál mutatták ki a fertőzést, és 1 újabb halálos áldozata is van a kórnak.

Határozatlan időre leáll a Barátok közt forgatása

Pozitív COVID teszt miatt hétfőtől határozatlan időre leáll a Barátok közt forgatása.

Miért nem tesztelnek több embert, ha ennyire fontos a megelőzés?

Továbbra is az európai sereghajtók közé tartozik Magyarország, ami a Covid-19 tesztelést illeti.  Valamivel több, mint 400 ezer mintavétel volt eddig, ez 1 millió lakosra levetítve 45 ezer tesztet jelent. Ez utóbbi rangsorban a térségünkben csupán Ukrajnát és Horvátországot előzzük meg. A világviszonylatban is alacsonynak számító tesztelési ráta oka a szinte példátlannak mondható magyar protokoll. Szigorú kritériumrendszer dönti el, kit kötelező letesztelni, nem elég csupán tünetesnek lenni.

Ki tud teszteltetni és mik a szabályok, ha valaki megfertőződik?

Losonczi Krisztina igazoltan pozitív koronavírus fertőzött személlyel találkozott a múlt héten. Már másnap tesztet végeztetett, melynek az eredménye: negatív. Most mégis hatósági karanténban van. Azt mondták neki, a hatósági karantént csak a külföldről hazaérkező személyek válthatják ki 2 negatív teszttel. Aki kontaktszemély, az nem. Ez hétfőn még így is volt – magyarázza a Társaság a Szabadságjogokért civil szervezet jogásza.

Koronavírus-fertőzés miatt kellett bezárni egy óvodát Óbudán

Koronavírus-fertőzés miatt kellett bezárni egy óvodát Óbudán. 160-an kerültek karanténba, miután három dolgozónak lett pozitív a tesztje. Egy másik, 18. kerületi óvodában is találtak fertőzöttet, ezt azonban csak egy napra zárták be, amíg fertőtlenítik. A Párbeszéd szerint nem minden család tudja kifizetni a tesztek árát, így valószínűleg sokan maradnak karanténban a második hét végéig az óvodás gyerekükkel - ezen szeretne változtatni a párt.

Pozitív koronavírus tesztje miatt végezhetett magával

Megrázó történet!
Pozitív koronavírus tesztje miatt végezhetett magával egy magyar férfi a szlovákiai Ekecsen - erről először a Joj Tv számolt be. Az RTL Híradónak a 49 éves áldozat egyik ismerőse azt mondta: a férfi egy nagymegyeri menzán dolgozott, ott kaphatta el a vírust, ezt pedig nem tudta feldolgozni. Az áldozat lánya szerint azonban a boncolási eredmények azt mutatták: apja, ahogy ő fogalmaz: makk egészséges volt.

Gyertyateszt a legegyszerűbb módja, hogy kiderítsük, mennyire hasznos a szájmaszkunk

Mennyit ér egy arcmaszk? Mindössze egyetlen pillanat szükséges hozzá, hogy kiderítsük. Egy brit egyetemi oktató, Simon Kolstoe szerint a gyertyateszt a legegyszerűbb módja, hogy kiderítsük, mennyire hasznos a szájmaszkunk.

Utólag kellene visszafizetnie a kórházaknak a koronavírus tesztek árát

A kórházakkal fizettetné meg az országos tisztifőorvos a koronavírus tesztek árát, ha úgy ítélik meg, hogy az intézmény feleslegesen rendelte el azokat. Erről tájékoztatta Müller Cecília a kórházvezetőket a napokban. A tisztifőorvos szerint, ha egy kórház túl sok tesztet végeztet, vizsgálatot indíthatnak.

Hét együtt töltött év után Kefir eljegyezte szerelmét

Hét év után Kefir eljegyezte kedvesét. De ismeri-e igazán a menyasszonyát? Úgy gondoltuk, a házasság és a gyerekvállalás előtt azért biztos, ami biztos kicsit leteszteljük őket. Megnézzük, mennyire ismerik önmagukat, és egymást.

Müller Cecília: Nem minden esetben kell koronavírus-teszt

551 főre emelkedett az elhunytak száma, 2355-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 1121 fő.

Péntektől autós koncerteket is lehet tartani, de csak vasárnapig

Péntektől autós koncerteket is lehet tartani, erről külön kormányrendelet jött ki Orbán Viktor aláírásával. De csak vasárnapig, onnantól ismét tilos lesz. A Tankcsapda másfél héttel ezelőtt épp most péntekre és szombatra hirdetett autós koncertet, amire azok mehetnek el, akik jegyet nyertek rá a MOL egyik nyereményjátékán. A kormány úgy reagált, csak teszt jelleggel engedélyezték erre a hétvégére az autós koncerteket.

Stop motion mesével mondtak köszönetet az egészségügyi dolgozóknak

Lilla, Samu, Marci és Huba egy stop motion videóval neveztek be a Made in Karanténba, mellyel egyben a frontvonalban dolgozók előtt is tisztelegtek.

Tudj meg mindent a koronavírus tesztekről!

Milyen tesztek vannak jelenleg most forgalomban? Dr. Börzsei-Knoll Veronika és Dr. Tamási András adtak választ a kérdésre. 

Még mindig bizonytalan, hogyan érinti a gyerekeket a járvány

A víruskutató szerint a gyerekek sokkal kisebb arányban betegszenek meg, általában tünetmentesek maradnak, de ha jelentkezik is valami, akkor is kevesebbszer, mint a felnőtteknél. Ennek ellenére még mindig bizonytalan a vírus pontos hatása a gyerekekre, hiszen kevesebbet tesztelik őket és az esélyük is kisebb elkapni.

Nem minden szakrendelőben kaptak koronavírus-tesztet

Egyáltalán nem kaptak koronavírus tesztet, vagy csak nagyon keveset - erről panaszkodnak egyes szakrendelőkben. Pedig az új szabályok szerint bizonyos beavatkozásokat, vizsgálatokat, csak negatív teszttel rendelkező betegeken végezhetnek el, az ehhez szükséges mintavétel pedig a szakrendelők dolga lenne. Így sok helyen továbbra is csak a sürgős eseteket látják el. A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint, ha nincs elég teszt, akkor a rendelőintézeteknek értesíteniük kell a kormányhivatalt.

„Ne menjenek telefonálás nélkül”

Ne menjenek az emberek telefonálás nélkül a szakrendelésekre, ezt kérte kedden Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos szerint tömegek jelentek meg néhány helyen, és ez nem megengedhető. A fogorvosi ellátásnál az előzetes koronavírus-teszt mégsem lesz kötelező. A minisztérium szerint ezt a fogorvosok kérték. Ha valaki kockázatosnak minősül, akkor előbb a háziorvosát kell felkeresnie, aki elintézi, hogy a mentők mintát vegyenek tőle. Az RTL Híradónak nyilatkozó fogorvos azt mondta, megrohamozták őt a betegek.

Teszt nélkül sokakat hazaküldtek a szakrendelésekről

Kígyózó sorban várakozó betegek - volt, ahol már reggel megrohamozták a szakrendelőket. Az egészségügyi intézmények mától újból elláthatnak nem sürgős eseteket is, de csak szigorú szabályok betartása mellett. A vizsgálatok nagy részét koronavírus teszthez kötik. Az továbbra sem egyértelmű, hogy ezt hol végzik el. Az országos tisztifőorvos szerint az, hogy kinyitottak a rendelők, nem jelenti, hogy úgy működnek, mint a járvány előtt.

Már Budapesten is elérhető az autós, érintésmentes koronavírus-teszt!

Egy olyan tesztállomás nyílt Budapesten, ahol elég csupán lehúzni az ablakot, hogy megtudjuk fertőzöttek vagyunk-e vagy sem?! A tesztelés pedig az egyik legfontosabb, így pedig talán a legegyszerűbb és legbiztonságosabb is!

Jövő héten országszerte megkezdhetik a tömeges teszteléseket

Már jövő héten megkezdhetik a tömeges teszteléseket országszerte. Ezt Palkovics László miniszter jelentette be egy járványügyi online konferencián. Azt mondta, azt szeretnék megvizsgálni, hogy milyen az ország átfertőzöttsége. Szerettük volna megtudni, hogy pontosan kit vizsgálnak majd, milyen kritériumok alapján és milyen teszttel, de az Operatív Törzsnél nem válaszoltak kérdéseinkre.   

Május 4-től új időszak jön

Május 4-től elkezdhetik újraindítani az életet és a gazdaságot, erre készül a kormány a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint. Az új szabályokról a jövő héten dönt a kormány, de azt egyelőre korainak tartanák, ha a gyerekek is visszatérnének az iskolákba. Változhat más is: a kormánynak dolgozó járványügyi szakemberek ugyanis minél szélesebb körű tesztelést és kötelező maszkviselést javasolnak.

Nehéz helyzetben a háziorvosok

Továbbra is nehéz helyzetben vannak a háziorvosok. Erről írt egyikük Komáromi Zoltán, aki egyébként DK-s politikus is. Megosztott egy történetet arról, hogy egy koronavírusgyanús beteghez azért nem ment ki a mentő tesztelni, mert valószínűleg rosszul írták fel a telefonszámát. Az Operatív Törzsnél nem válaszoltak arra a kérdésre, hogy hány mentőautóval végzik a mintavételeket és mi alapján döntenek arról, hova mikor mennek.

„Nincs lehetőség tesztre”

5 napja köhög, 3 napig 39 fokos láza volt, fáj a háta, mégsem tesztelik azt a 32 éves kiskunhalasi nőt, aki együtt él 75 éves tüdőbeteg nagymamájával. A nő rögzítette, amint a háziorvosi asszisztens azt mondta neki telefonon, tesztre nincs lehetőség, ezt kapták utasításba.

Már 12 idősotthonban van jelen a koronavírus

Újabb idősotthonban jelent meg a koronavírus. Az állami fenntartású mezőszilasi intézet két lakója halt meg az elmúlt napokban. Országszerte 12 idősotthonban találtak már fertőzötteket, 31 lakó meg is halt. Közben Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy nem maradnak következmény nélkül a történtek, de ma az összefogást kell keresni.

Sokallják az elvégzett koronavírus teszteket

Körlevelet írt a baranyai tisztifőorvos a megyei háziorvosoknak, mert olyan esetekben is koronavírus tesztet kérnek, amelyek szerinte nem gyanúsak. A megyei tisztifőorvos azt írta, hogy ez a járvány terjedését segítő viselkedés. Az operatív törzset a levélről hiába kérdeztük. A Válasz Online-on egy koronavírusos kutató arról írt, hogy neki két hetet kellett várnia a tesztre azután, hogy belázasodott.

„Folyamatosan tesztelni kellene”

Folyamatosan tesztelni kellene az egészségügyi dolgozókat az orvosi kamara szerint, mert így elkerülhető lenne, hogy ők terjesszék a járványt. Ezt azután közölték, hogy a miniszterelnök az állami rádióban pénteken arról beszélt: az orvosok és az ápolók akár 20 százaléka is megfertőződhet a koronavírussal. A DK szerint a Kínából vásárolt védőeszközök minőségét is ellenőrizni kellene, mert kiderült: több országba is selejtet szállítottak.

„Már nem lehet kideríteni, hogyan került a vírus a Pesti Úti Idősek Otthonába”

Már három hete kérte az idősotthonokba kórházi kezelés után visszatérő lakók tesztelését a főpolgármester. Az RTL Híradó elsőként számolt be pénteken arról, hogy a kórházak ezt megtagadták a Fővárosi Kormányhivatal levelére hivatkozva. Eszerint felesleges és költséges a betegek tesztelése. Szombaton hiába kérdeztük, az országos tisztifőorvos nem válaszolt arra a kérdésünkre: szerinte is felesleges-e a teszt. Csak annyit mondott: már nem lehet kideríteni, hogyan került a vírus a Pesti Úti Idősek Otthonába.

Már 7 halott az idősotthonban

Felesleges költség tesztelni az idősotthonok kórházban kezelt lakóit, és drága is - ezzel utasította el Karácsony Gergely főpolgármester kérését Sára Botond, a Fővárosi Kormányhivatal vezetője, a VIII. kerület volt fideszes polgármestere. A főpolgármester szerint ezért kezdték maguk tesztelni a Pesti úti idősek otthona lakóit, és így derült ki, hogy sokan megfertőződtek. A legfrissebb adatok szerint 151-en, közülük 7-en meghaltak. A miniszterelnök reggeli rádióinterjújában azt mondta: az ellenzék az ország kormányzására készül, de még egy idősotthont sem tudnak üzemeltetni.

13 napja vár az eredményre

Csaknem két hete vár a koronavírus tesztjének eredményére Zákonyi Tamás producer, pedig a Nemzeti Népegészségügyi Központ válasza szerint az átlagosan egy nap alatt letölthető a hivatalos rendszerből. A budapesti férfi asztmás, ezért fontos számára a teszteredmény. Egy hónapja beteg, 11 kilót fogyott. Sokáig magas láza volt, és még mindig köhög.

Sztártinik véleménye világjárványról, karanténról

Szinte születésük óta ismerjük őket, szüleik mellett volt idejük megszokni a nyilvánosság árnyoldalát is. Hogyan gondolkodnak ők világjárványról, fertőzésveszélyről, és a házikaranténról? Korosztályuk az ő véleményükre kíváncsi, és ők érzik is ennek a súlyát, felelősségét.

Ezért érdemes odafigyelni a tünetmentes fertőzőkre

Jól érzem magam, egészségesnek, semmiféle tünetem sincs, mégis lehet, hogy maszk nélkül beszéd közben megfertőzhetek bárkit, aki másfél két méter távolságon belül van. És nem is tudok róla, hogy fertőzők, hiszen nem teszteltek. Ahogy a magyarok kilencven kilenc százalékát sem tesztelték. A szakember szerint épp ezért fontos, hogy mások védelmében viseljük a maszkot.

„Se teszt, se tájékoztatás”

Senki nem tesztelte őket és nem kaptak tájékoztatást a kötelező karanténról - ezt állítja az RTL Híradónak több magyar is azok közül, akik hétfőn éjszaka külügyminisztériumi segítséggel jöttek haza Tirolból. 500 ember érkezett, Szijjártó Péter szerint két hét karantén vár rájuk. Az operatív törzs szerint viszont nem kell karanténba vonulniuk, mert negatívak a tesztjeik. A hazatérők szerint nem is tesztelték őket.

Több településen tesztelnek

Egyre több település lép, hogy elvégezhessék a lakókon a koronavírus tesztet. Gyöngyös egy 25 milliós diagnosztikai gépet, Eger szintén saját pénzből 1000 darab gyorstesztet rendelt. Berettyóújfaluban pedig cégek és magánemberek dobták össze a pénzt egy gépre. Az egészségügyi dolgozókat és azokat tesztelnék, akik sok emberrel találkoznak.

Románia mindenkit tesztelne

Lemondott a román egészségügyi miniszter. A tárcavezető azután távozik hivatalából, hogy kiderült, az egyik kórházban alakult ki a járvány legnagyobb romániai gócpontja. A román kormányzat bejelentette azt is, hogy tömeges tesztelésbe kezd. Már a jövő héttől elkezdik Bukarest valamennyi lakójának ellenőrzését. Csehország és Szlovákia pedig a mobiltelefonokat fogja nyomonkövetni.

Pozitív lett Károly walesi herceg koronavírus tesztje

A hivatalos közlés szerint a brit trón 71 éves várományosának enyhébb tünetei vannak, és otthonából dolgozik tovább.

Súlyos légúti tünetei voltak, mégsem végezték koronavírus-tesztet

Annak ellenére, hogy súlyos légúti tünetei és olasz kapcsolatai is voltak, nem végezték el a koronavírus-tesztet egy 65 éves nőn az egyik pest megyei kórházban. Az asszony Híradónknak azt mondta, mentővel vitték be, gyanús esetként kezelték, és ő maga kérte a tesztet, ehelyett azonban a vizsgálatok után hazaküldték - tömegközlekedéssel.

Vírustesztet ajánlanak a bűnözők

Járványbűnözők jelentek meg a koronavírus miatt. Nyírmeggyesen a napokban azzal a szöveggel próbált meg bejutni idősekhez egy társaság, hogy lázat mérnek, és vírustesztet csinálnak. Senki nem engedte be őket. Egy fotó alapján keresik a csalókat. A bűnmegelőzési szakember szerint az interneten is nagyon oda kell figyelni, mire kattintunk és mit rendelünk meg.

Számos koronavírus-tesztet rendelt Magyarország

Számos koronavírus-tesztet rendelt Magyarország, amelyek a héten még megérkezhetnek - mondta az országos tisztifőorvos. Hétfő az Egészségügyi Világszervezet vezetője azt üzente, minél szélesebb körben kell tesztelni ahhoz, hogy megtörjék a fertőzési láncot. Közben az Egyesült Államokban néhány önkéntesen el kezdtek tesztelni egy koronavírus elleni vakcinát.

Több emeletet is kiürítettek

Kiürítették egy irodaház több emeletét Budapesten, mert egy ott dolgozónak pozitív lett a koronavírus tesztje. Erről az Index írt először. Egy 27 éves magyar állampolgárról van szó, aki Izraelből tért haza. Úgy tudjuk, dolgozni is bejárt, de rosszul érezte magát ezért hazaküldték.Az operatív törzs szerint kórházban van, és két ismerősét is karanténba helyezték.

„Értelmetlen többet tesztelni”

A tisztifőorvos szerint hamis eredmények sokaságát eredményezné, ha már a lappangási időben is szűrnék a betegeket. Müller Cecília Híradónk kérdésére ezzel indokolta, hogy a környező országokhoz képest sokkal kevesebb koronavírus-vizsgálatot végeznek Magyarországon. Míg Ausztriában például 3700 tesztet végeztek eddig, nálunk 230-at. Kásler Miklós szerint szűrési céllal tesztelni értelmetlen.

Erősködnie kellett, hogy végezzék el rajta a tesztet

A Szent István Egyetem hallgatója az az iráni diák, akinél kimutatták a koronavírus-fertőzést Magyarországon. A másik fertőzöttről pedig már szerdán kiderült, hogy a Semmelweis Egyetem gyógyszerész hallgatója. Az iráni férfi az egyetem szerint konferenciára utazott Teheránba, február 28-án érkezett vissza Magyarországra, majd - mivel fertőzött területről érkezett - jelentkezett a Szent László Kórházban. Egyik barátja Híradónknak azt mondta: erősködnie kellett, hogy végezzék el rajta a tesztet. Kásler Miklós szerint a hatóságok csak csütörtök délelőtt értesültek arról, hogy hol tanul.

TESZTEK: A korai szakaszban végzett vizsgálatok nem adnának valós képet

Olaszországban eddig majdnem 30 ezer vizsgálatot végeztek el, ebből összesen kicsivel több mint 3000 lett pozitív. Ausztriában 3711 vizsgálatnál járnak, ebből 37 lett pozitív. Magyarországon eddig 230 vizsgálatot végeztek el. Ebből lett 2 pozitív. Müller Cecília szerint hiába végeznének több vizsgálatot, annak sem lenne több eredménye.

Csak a gyanús eseteket tesztelik

Hiába kér bárki a háziorvosától koronavírus-tesztet, ők nem dönthetnek erről, legfeljebb indokolt esetben beutalhatják a beteget a területileg illetékes fertőzőosztályra. Híradónk beszélt olyan, Tenerifén nyaraló magyarral, aki akár fizetne is a vizsgálatért. Ő ugyanis attól tart, utazása miatt dolgozni sem engedik majd. De a teszt jelenleg magánúton sem elérhető.

TOMI&MESI: „Semmit nem változtunk a Nyerő Páros óta”

Ha meg akarjuk találni a kapcsolaton belüli feszültségek gyökerét, mélyre kell ásnunk. Sokszor az is vezethet konfliktusokhoz, hogy a pár tagjai alapvetően máshogy élik meg, és másképp fejezik ki a szeretetüket. Szerencsére ez könnyen kideríthető. Ezért Tomival és Mesivel kitöltettünk egy tesztet, amelynek segítségével eldől, hogy kinek mi az elsődleges, illetve másodlagos szeretetnyelve.

Letesztelték Rácz Jenő japán tudását!

Taka kóstolásán Zé nem bírt magával, le akarta tesztelni, mennyire tud japánul Jenő. Most mindenre fény derült!

Anikóék egy ál-barátnővel tesztelték Bence szerelmét

Bence és Kitti sokat veszekednek egymással, mivel a lány mindenkire féltékeny. Pedig Bence csak beszélgetni szokott csajokkal… mást nem csinál. Most eljött a nagy teszt ideje az Anikó Showban. A teljes beszélgetést itt nézheted meg!

Lali letesztelte, mennyire összeillőek a párok

Vajon mennyi közös pont van Andiban és Rajmiban? Na és Lunában és Tibiben? Most kiderült!

OROSZ GYURI: Minden poén egy logikai feladvány

MENSA tag lett a Showder Klub humoristája Orosz Gyuri! Egy véletlen során jutott el odáig, hogy megmérettesse az intelligenciahányadosát. Egy privát fellépésen volt a MENSA HungarIQa nevű szervezetnél, ami után egy hosszú beszélgetés, majd egy próbateszt következett.

Tamás drogtesztnek vetette alá Diát

Tamás nem bízott Diában, ezért drogtesztet csináltatott a lánnyal…

 

Ha a teljes adásra vagy kíváncsi, akkor kattints ide!

Barátok közt kvíz: hány pontot tudsz összegyűjteni?

Gyere és játssz egyet velünk! Derítsd ki, hány kérdésre tudod a választ!

Barátok közt kvíz: mennyire figyeltél a héten?

Gyere és játssz egyet velünk! Derítsd ki, hány kérdésre tudod a választ!

Barátok közt kvíz: mennyire vagy penge?

Gyere és játssz egyet velünk! Derítsd ki, hány kérdésre tudod a választ!

Barátok közt kvíz: mennyire figyeltél a héten?

Gyere és játssz egyet velünk! Derítsd ki, hány kérdésre tudod a választ!

Petinek „van egy kis pia a fejében”?

Bár a fiú azt állítja, nem iszik sűrűn egy héten, a barátja egészen másképp vélekedik a dologról. Tomi most egy szondát is hozott magával, hogy letesztelje haverját… Ha kíváncsi vagy a teljes adásra, kattints ide!

Dávid elbukta Bécy tesztjét?

Tamásban realizálódott, hogy mit tett. Bécy tesztelte Dávidot. Mesinek döntenie kellett.

Barátok közt kvíz: hány pontot tudsz összegyűjteni?

Kíváncsi vagy, hány pontot tudsz összeszedni a heti kvízünkből? Teszteld magad és játssz egy jót!
 

TESZT: Melyik gazda/gazdasszony illik Önhöz a leginkább? Most kiderül!

Töltse ki személyiségtesztünket, és megtudhatja, hogy melyik gazda/gazdasszony illik Önhöz a legjobban!

Ha szombat, akkor Barátok közt kvíz!

Mennyire figyeltél a héten? Tedd próbára magad most!
 

Barátok közt kvíz: nehezebb, mint gondolnád!

Na? Kipróbálod magad? Ha van kedved egyet lazítani, és közben jól szórakozni, akkor töltsd ki a tesztünket!

Barátok közt kvíz: te tudod a jó válaszokat?

Ha figyeltél a héten, akkor könnyűszerrel tudsz majd válaszolni az összes kérdésre. Játssz egyet, és töltsd ki a legújabb kvízünket!

TESZT! Rád is vár a szerelem a Love Island-en? Most kiderül!

Töltsd ki ezt a rövid személyiségtesztet, és megmondjuk, érdemes-e jelentkezned a műsorba!

Barátok közt újratöltve: itt a heti kvíz!

Ha hétvége, akkor kvíz! Gyere, és tölts ki te is a legújabb tesztünket, amelyből kiderül, mennyire voltál szemfüles, avagy mennyire figyeltél a kedvenceidre a héten.

Így avatták be Dallos Bogit a mentorok az X-Faktorba

Vajon mennyire emlékszik a tehetségkutató új női mentora az elmúlt évek legfelejthetetlenebb pillanataira? A fiúk letesztelték!


 

Kvíztime! Tedd próbára magad!

Ha hétvége, akkor Barátok közt kvíz! Hány kérdésre sikerül helyesen válaszolnod!

Ha itt a hétvége, akkor itt a Barátok közt KVÍZ!

Ismét kipróbálhatod a tudásodat! Töltsd ki a tesztet, és kiderül, mennyire vagy képben a sorozattal kapcsolatban!

KVÍZ: az összes kérdésre tudod a választ?

Figyeltél a héten, láttad az összes részt? Próbáld ki magad! Itt a heti kvíz!

Teszteld magad! Mennyire figyeltél a héten!

A héten is sok izgalmas pillanatnak lehetünk a részesei! Ha láttad az összes részt, akkor ez a kvíz neked biztos, hogy fog menni! Próbáld ki!

Játssz velünk! Itt a heti Barátok közt kvíz!

Ha a héten nyomon követted a kedvenc sorozatodat, akkor nincs mitől félned! Tuti, hogy minden kérdésre tudni fogod a választ!

Itt az újabb Barátok közt KVÍZ - teszteld magad!

Mindenre emlékszel, ami a héten történt a Mátyás király téren? Most kipróbálhatod a tudásodat! Sok sikert!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való