KERESÉS search-close

választás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "választás"

A nagy kérdés: Zsuzsu vagy Reni? Greg könnyekben tört ki...

Többnyire mindenki könnyen állást foglalt a kérdésben, kivéve Greg, aki egereket itatva mondta ki válaszát. Ezután pedig rendesen kivesézték a két párbajozó kapcsolatát.

EP választási kampányára gyűjt a Fidesz

Hamarosan újabb levelet kapnak Orbán Viktortól azok, akik korábban felhatalmazták arra, hogy írhat nekik. Ezúttal csekk is lesz a borítékban.

Szépségversenyt rendeztek egy Rio de Janeiro-i börtönben

A királynői korona itt is járt a győztesnek, de a résztvevők modell karrierről egyelőre nem álmodozhatnak. Mégis fontos ez a nap mindenkinek, mert a börtönlakók találkozhattak a szeretteikkel.

A villalakóknak választaniuk kellett: Ginu vagy Csoki?

A második Párbaj közeledtével a játékosoknak állást kellett foglalniuk Ginu és Csoki között. Vajon ki ki mellé állt?

Roli marad a Villamester?

Roli tegnap fölényes győzelmet aratott Radics felett a Villamesterségért folyó küzdelemben, ezúttal pedig Hunorral kellett harcba szállnia. Sőt, csótányokból és egerekből sem volt hiány...

 

Vajon kit választ Szabolcs?

Mivel három villalakó is azonos szavazatot kapott a Kiválasztáson, Szabié volt a végső szó...

Kiderült, hogy melyik törzsbe kerültek az új szigetlakók!

Mivel az Agila nyerte a zsákmánszerzést, így ők dönthettek, hogy Emesét vagy Balázst szeretnék befogadni a törzsükbe.

Választási elemzés a budapesti svéd nagykövettel - eredeti nyelven

A szélsőjobb lényegesen erősebb lett, de nem tört át a vasárnapi svéd választásokon. Senki nem akar velük kormányozni. A most kormányzó szociáldemokraták és szövetségeseik viszont csak hajszálnyival kaptak több szavazatot, mint a jobbközép pártok. Patthelyzet. A nagykoalíciónak nincsenek hagyományai Svédországban. Mi lesz? Svédország budapesti nagykövete, a karrierdiplomata Niclas Trouve úr a stúdióban, akivel a választásokról és Svédország helyzetéről beszélget Baló György.

Vasárnap választott Svédország

A szélsőjobboldali, bevándorlás-ellenes párt előretörése várható a vasárnapi svédországi választásokon.  Egyes felmérések szerint ők lehetnek a második legnagyobb erő a parlamentben, más felmérések szerint viszont csak a harmadik helyet szerezhetik meg. A kormányzó szociáldemokraták várhatóan eddigi legrosszabb eredményüket érhetik el, de így is győzhetnek a voksoláson.

„Demokratikus, de nem egyenlő”

Demokratikus volt az április magyar választás, de nem volt egyenlő a pártok közötti verseny - derül ki az EBESZ-nek a választásokról készült részletes jelentéséből. A nemzetközi szervezet szerint elfogult a média, átláthatatlan a kampányfinanszírozás, a megfélemlítő, idegenellenes kormányzati tájékoztató kampányok összemosódtak a Fidesz üzeneteivel, és végeredményben a választók nem dönthettek a teljes tájékozottság birtokában.

Felcsúton vasárnap választás!

A fideszes jelölt élhetőbb falut, a Kétfarkú Kutyapárt jelöltje adózás helyett: „kapózást” ígért a felcsútiaknak. Ami azt jelenti, hogy egyenlően elosztanák az ott élők vagyonát. Már csak egy nap és kiderül, ki lesz Mészáros Lőrinc polgármester utódja. Mészáros László István vagy Mészáros László János.

Így szakadtak két részre a villalakók!

A ValóVilág játékosaira hamarosan nagy küzdelmek várnak, így most eljött az idő, hogy a két csapatkapitány, Nóri és Majka csoporttagokat válasszanak maguknak…

Erdei Sándor Erdei Sándor ellen

Hamarosan kiderül, lesz-e Erdei Sándor nevű képviselő a miskolci közgyűlésben. Merthogy ketten is indulnak. Az egyik Erdei Sándor, a Rokker Zsoltiként ismert humorista. Miután bejelentette, hogy szinte teljes ellenzéki támogatással megméretteti magát, elindult egy másik Erdei Sándor is. Őt soha nem sikerült elérnünk, és kampány anyagával sem találkoztunk. Rokker Zsolti még ma is próbált útmutatót adni, hogy melyik Erdei Sándorra szavazzon az, aki őt választja.

„Undorodok tőle”


szerző:
2018.05.04. 18:00
„Undorodok tőle”

Szimonettának elege van párjából, hiszen börtönben érzi magát Roland mellett, ráadásul „már az ágyban sem jó semmi”. Miután azonban összekavart egy másik fiúval, Dáviddal, rögtön szerelembe is esett. A két fiú most szemtől szemben találkozott egymással…

MSZP: meg kellene ismételni

Az MSZP szerint meg kellene ismételni a választást abban a körzetben, ahol bizonyossá vált, hogy szervezetten szállították a kettős állampolgárokat szavazni. A Kúria keddi ítéletében mondta ki, hogy ez törvénytelen.

 

Szabina családját teljesen tönkretette az alkohol!

A fiatal lány csak annyit szeretne, hogy az édesanyja változzon meg, és végre jó szülő és jó nagymama váljon belőle. Tünde viszont eddig nem a lányát, hanem az alkoholista párját, Imit választotta, aki többször megverte már a nőt - a veszekedések, a verekedések szinte mindennaposak náluk. Vajon Tünde most kit választ, a lányát, vagy a párját?

Az örök dilemma: kutya vs. macska!

Szinte tényleg örök kérdés, hogy melyik kiskedvencet válasszuk. A Fókusz három évvel ezelőtt sorra vette a két négylábú előnyeit és hátrányait. A riport sokat segített abban, hogy végre eldönthessük, kutyát szeressünk, vagy cicát.

Meglepő: Németh Kristófnak a színészet és a sportlövészet között kellett választania

Németh Kristóf egészen fiatalon el kellett döntenie, hogy a színpadot vagy a lőteret választja-e. A végeredményt mindannyian ismerjük, ő pedig hálás érte, hogy a sportlövészet nem tűnt el végleg az életéből.

 

LÁTVÁNYOS: a tüntetés madártávlatból

Teljesen megtöltötték a Kossuth teret és környékét szombat este a kormány ellen tüntetők. A demonstrálók új választás kiírását, a választási szabályok igazságosabbá tételét és független médiát követeltek.

Végeredmény: semmi sem változott

Egyelőre sehol sem változott a választás végeredménye. Már megszámolták a határon túliak levélszavazatait, és folyamatosan számolják az átjelentkezők voksait is. A valasztas.hu-n folyamatosan frissülnek az adatok, eddig 12 egyéni körzetben született végeredmény.

Választás’18: mi történt?

A választásokon leadott összes szavazat nagyjából felét a Fidesz-KDNP kapta, másik nagyjából felét az ellenzék együttesen. A választás mindig számtengert produkál és kínál az elemzőknek. Megnéztük, hogy az összes leadott szavazatból melyik pártnak hány kell egy mandátumhoz.

 

Buszokkal hozták a szavazókat

Rengetegen érkeztek a vasárnapi választáson a határ menti falvakba szavazni Ukrajnából és Szerbiából is. A Házon kívül stábja azt tapasztalta, hogy buszokkal hozták a kettős állampolgárságú szavazókat a határ túloldaláról.

Választás’ 18: Ellenzékváltás?

Fidesz-KDNP kétharmadot szerzett, az ellenzék: javító DK és szerényen javító Jobbik és LMP – és nagyot bukó MSZP.  A Jobbik és az MSZP egy-egy politikusával keressük a választások tanulságait.

Íme „Urbán Viktor” legendája (Benk Dénes)

Részlet a 21. évad első részéből:

A választás másnapján természetesen a politikai élet volt terítéken, Benk Dénes pedig nem rejtette véka alá véleményét. Sőt, „Urbán Viktor” és Kelemen Anna sem maradhattak ki…

A teljes adást itt tudod megnézni!

Lemondások az ellenzéki oldalon

Napközben még a kormányváltásban is reménykedtek az ellenzéki pártok a választáson a magas részvételi arány miatt. Aztán a Fidesznek kétharmados többségét hozó voksolás után azonnal lemondott az MSZP teljes elnöksége, Vona Gábor, a Jobbik elnöke és Hadházy Ákos, az LMP társelnöke is.

Harmadjára is kétharmadot szerzett a Fidesz-KDNP

Megnyerte a választást a Fidesz-KDNP, az országgyűlésben immáron harmadszor szereztek kétharmados többséget. Az ellenzék gyakorlatilag csak a fővárosban szerepelt jól, az itteni mandátumok kétharmadát hozták el.

Cooky-nak választania kell két szerelme között

Óriási dilemma előtt áll az ország egyik legnépszerűbb rádiós műsorvezetője, hiszen elképzelhető, hogy hamarosan választania kell két szerelme, a rádiózás és a pilóta hivatás között.

Móni vagy Kata?


szerző:
2018.03.28. 18:00
Móni vagy Kata?

Attila boldog kapcsolatban él Mónival, ám mostanában flörtölni kezdett Katával is. A két lány azonban valaha egy párt alkottak, és most választás elé állítják Attilát: döntsön közülük!

Választási csalást sejt a Jobbik

Több ezer honosítással magyar állampolgárságot kapott külföldi vehet részt a választáson Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Jobbik szerint. Az ellenzéki párt választási csalással vádolja a Fideszt, miután kiderült: a térségben a legtöbb településen 20-30 százalékkal több szavazó van most, mint korábban.

Még nincs megállapodás


szerző:
2018.03.12. 18:25
Még nincs megállapodás

Beszélnek róla, de nem csinálják. A Jobbik kivételével elméletben minden ellenzéki párt egyeztetne a koordinált jelöltállításról, de még nincs megállapodás. Az LMP korábban tárgyalást kezdeményezett az MSZP-vel és a Jobbikkal, de érdemi egyeztetés nem volt. A párt miniszterelnök jelöltje azt közölte: már csak egy hétig várnak.

 

Hamis adatok az ajánlásokon

Több ellenzéki párt tagjai is arról számoltak be: ellopták az adataikat és olyan pártoknál szerepel az aláírásuk, amiket nem támogattak. De olyan is előfordult, hogy halottak adatait adták le támogatóként.

Roma szavazatokat vásárolnak a nagy pártok?

„Beépített embereken keresztül fizetik le a roma szavazókat a nagy pártok, piti ajándékokkal és párezer forinttal is megvásárolható a támogatásuk.” - állítja Balogh István Lajos, a Dikh Tv munkatársa. A részletekről ő mesélt nekünk.

„A választások főpróbája”

Egy hét múlva időközi polgármester-választást tartanak Hódmezővásárhelyen. A szokottnál nagyobb várakozás övezi, mert sokan az országgyűlési választások főpróbájának tartják. A Fideszes alpolgármesterrel szemben egy olyan jelölt indul, aki mögé felsorakozott valamennyi ellenzéki párt, a Jobbiktól a baloldali pártokig.

 

Választás: sík vagy lejtős pályán?

Szombattól hivatalosan is megkezdődik és 50 napig tart az amúgy négy éve folyamatosan érezhető választási kampány. A tét: 199 országgyűlési képviselői hely, ebből 93 pártlisták, 106 egyéni jelöltek között oszlik el. A választások törvényi és nyilvánossági keretei és ellentmondásai.

Önkéntes visszalépések

Országos megállapodás híján egyre több ellenzéki párt önkéntesen lépteti vissza az egyéni képviselőjelöltjeit mások javára. Az Együtt már összesen nyolc körzetben jelentette be, hogy saját politikusukat nem indítják el, hogy ne rontsák mások esélyeit.

Szórólapozással folytatja a Fidesz

Amit a kormány elkezdett, a Fidesz folytatja. Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója szombaton bejelentette, hogy az óriásplakátok és a telefonhívások mellett szórólapozásba kezdenek. Minden háztartásba eljuttatják üzenetüket, mely szerint Soros György és ellenzéki pártok vezetői lebontanák a határ zárat.

Választás: autómegosztással segítene a Momentum

Okostelefonos telekocsi alkalmazást fejleszt a Momentum azoknak a külföldön élő magyaroknak, akik meg akarják osztani az útiköltséget az április 8-ai választásokon. A határon túliak levélben szavazhatnak, a külföldön élő vagy dolgozó magyaroknak viszont be kell menniük a legközelebbi nagykövetségre vagy főkonzulátusra. A Fidesz szerint ez nem ok arra, hogy változtassanak a szabályokon.

Így válassz gesztenyét karácsonyra!

Miért olyan drága Magyarországon a szelídgesztenye? Hogyan válasszunk jó minőségűt? Ecsedi István segített eligazodni a témában.
 

Így válassz karácsonyfát!


szerző:
2017.12.19. 09:15
Így válassz karácsonyfát!

Milyen a tökéletes karácsonyfa? Ritkább vagy sűrűbb? Mű vagy igazi? Mit érdemes választani? Megyeri Szabolcs, kertészmérnök és Nick Zsófia, kertészeti vezető elárulták!

Plakátvita 2.0 – a tét 660 millió forint

December 6-án az Állami Számvevőszék jelentéstervezetet küldött a Jobbiknak, melyben közli: 331 millió forintnyi támogatást fogadtak el szabálytalanul azzal, hogy kedvezményesen vettek igénybe plakáthelyeket, ez a párttörvény szerint tiltott. A háttérben a Simicska-viszály áll.  A Jobbiknál már szerdán arról beszéltek, hogy az Állami Számvevőszék a Fidesz kérésére akarja ellehetetleníteni őket. Ha befizetik a büntetést, akkor veszélyben a 2018-as választási indulásuk, mert jövőre ugyanennyivel kevesebb állami támogatást kapnak. Vagyis a tét 660 millió forint.

Pumped Gabo:

Egyesek szerint az előző táborparancsnok nem végezte elég jól a munkáját, ezért a táborlakók választást tartottak, hogy megtalálják az ideális vezetőt. A pozícióra Klaudia, Zsolt és Gabo is jelentkezett. Nézd meg, hogy milyen programmal indultak az egyes jelöltek!

Művészek a fogyatékkal élőkért

Művészek és sportolók kezdtek kampányba, hogy fogyatékossággal élőknek segítsenek. Videóüzenetükkel azt szeretnék elérni, hogy minél többen figyeljenek oda azokra, akik nem tudnak a saját érdekükben szólni. Azt is kérik, a tavaszi választáson mindenki olyan pártra szavazzon, amelyik képviseli a fogyatékkal élők ügyét. 1992 óta minden évben december 3-án tartják a fogyatékkal élők világnapját.

 

Ági és Zsolt lemeccselték a finálés csapataikat!

Elérkezett a finálé napja, ahol Zsolt és Ági küzdöttek meg egymással. Azonban a háromfogásos menüsorukat nem egyedül alkották meg, segítséget is kaptak. Már csak el kellett dönteniük, ki kivel dolgozzon együtt.

Nehezítés a „kamupártoknak”

Az Országgyűlés elfogadta a választási törvény módosítását. A változtatás szerint a kispártok, ha elegendő jelöltet indítanak továbbra is felvehetik a 150 és 600 millió forint közötti állami támogatást, de ha 1 százalékot sem érnek el, akkor a pártvezetők a saját vagyonukkal felelnek azért, hogy a pénzt vissza is fizessék.

 

Japán és Kína: egyre erősödő hatalom?

Japánban a szavazásra jogosultaktól kapott kétharmados többséget Abe Shinzo, 2012 óta miniszterelnök, aki – látva saját népszerűtlenségét és az országa fölött elszálló észak-koreai rakétákat, hirtelen választásokat írt ki, ami nagyon bejött neki. Kínában Hszi Csin Ping eddigi elnököt választották újra az ötévenként rendezett pártkongresszuson, de most már az eddiginél is lényegesen több hatalom összpontosul a kezében.

 

Ausztria a változásra szavazott

Ausztriának lehet a legfiatalabb miniszterelnöke az Európai Unióban – az első mandátumbecslések szerint ugyanis a vasárnapi parlamenti választásokat a 31 éves Sebastian Kurz vezette Néppárt nyerte.

 

Drámaian és gyorsan ért véget a Holtak Párbaja

Néhány másodperc alatt eldőlt, hogy ki az a két játékos, akinek végleg el kell búcsúznia a Survivortől... Bár Istenes Bence felajánlott a két leggyengébben teljesítő szigetlakó számára egy utolsó esélyt, ezt azonban leszavazták a még bent lévő játékosok.

Barcelona: vihar előtti csend

Ugrásra készen várja a madridi kormány, hogy a katalán vezetés kikiáltja-e kedden a tartomány függetlenségét. Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök a legkeményebb válaszlépéseket sem zárta ki erre az esetre.

 

Keserédes győzelem Merkelnek

Keserédes győzelem. Angela Merkel és a mögötte álló pártszövetség negyedszerre győzött Németországban, ennek ellenére a kereszténydemokraták az elmúlt csaknem 70 év legrosszabb eredményét érték el. Az elpártolt szavazók többsége a szélsőjobboldali - elsősorban menekültellenes üzenetekkel kampányoló - Alternatíva Németországnak elnevezésű pártra szavazott, amely 13 százalékot ért el, és ezzel a harmadik legnagyobb erő lett. Választási sikerük ellenére ma komoly belső viták jelei mutatkoztak a pártban.

Merci megrendítő vallomásra készül

Merci legjobb barátnőjét, Vikit szeretné visszakapni. Barátságuk azután ment tönkre, mikor Merci összejött volt barátjával, Imivel. Viki olyan ellenszenvet érzett a fiú iránt, hogy döntés elé állította barátnőjét: válasszon közte és a barátja között. Merci azóta már szingli, és csak most jött rá arra, hogy Viki az egyetlen barátja, akire igazán számíthat. Sosem mondta még ezt el neki, így eljött az alkalom, hogy végre megtegye…

Tamás védettségi amulettje fejtörést okozott az Ibonban

Tomi a Törzsi Tanács napján felfedte társai előtt védettségi amulettjét, aminek a többiek egyáltalán nem örültek. Az összetartó négyes csapat ugyanis így kénytelen volt félretenni az érzelmi kötelékeket és taktikus döntést hozni...

Iliász:

Bár a többség szerint Ferinek köszönheti eddigi győzelmeit a Buwaya, Iliász csak egy szavazattal maradt le tőle. Ferenc azonban nem Iliászt vitte magával a meglepetés vacsorára, ami igencsak megviselte a srácot. Bálint végül nem hagyta szó nélkül Feri döntését, és utánajárt, vajon miért döntött így.

Szavazás csak nyolc általánossal?

Azt mondja a Jobbik, eredetileg Dúró Dóra, hogy akinek nincs meg legalább az általános iskolai végzettsége, ne szavazhasson. Nagyjából 400 ezer emberről van szó. Ám a párt elnöke azt mondja, hogy a választójog megvonása csak az 1990 után születettekre vonatkozna. Ők úgy 40 ezren vannak. Nagyjából a szavazásra jogosultak nem egészen fél százaléka. De hát itt elvekről és alapvető emberi jogokról van szó. Mit akar a Jobbik és mit mond a Fidesz? Volner János, a Jobbik frakcióvezetője és Gulyás Gergely, a Fidesz alelnöke.

Az Ibon dilemmája: rántott hús vagy előny a védettségi játékon?

Istenes Bence döntés elé állította az Ibon tagjait. Mivel ők veszítették el a legutóbbi védettségi játékot, ezért választhattak, hogy a következő védettségi játék leírását vagy rántott húst kérnek.

Megvonná a választójogot az írni-olvasni nem tudóktól a Jobbik

Alapfokú végzettséghez kötnék a részvételt a választásokon - közölte közösségi oldalán Dúró Dóra, a párt országgyűlési képviselője. 2012-ben is benyújtott egy hasonló javaslatot a Jobbik, de a többi párt akkor nem támogatta. Most a választási programjukba vették bele ezt az ötletet. Dúró Dóra szerint erre azért van szükség, hogy visszaszorítsák a szavazatvásárlásokat.

„Máshol sem szokás indokolni”

Máshol sem szokás megindokolni, hogy miért nem ő nyert. Így indokolta Híradónknak a köznevelési helyettes államtitkár, hogy miért egy e-mailben, indoklás nélkül közlik az érintettel, hogy nem őt választották iskolaigazgatónak. Az elmúlt hetekben több helyen is tiltakoztak a szülők és a tantestületek, mert a minisztérium olyan vezetőt nevezett ki az iskola élére, akit ők nem támogattak.

Fölényesen nyertek Macronék

Földcsuszamlás-szerű győzelmet szerezhet, akár kétharmados többsége is lehet a párizsi parlamentben Emmanel Macron elnök pártjának. Franciaországban a hétvégén tartották a nemzetgyűlési választások első fordulóját, amelyet a Köztársaság lendületben és szövetségese, a Modem nagy fölénnyel nyert. A hagyományos politikai elit leszerepelt, az eddigi nagy pártok újabb pofont kaptak.

 

Mire számíthatnak a Nagy-Britanniában élő magyarok?

Nem lábon, hanem fejbe lőttük magunkat - állapította meg egy brit kormánypárti képviselő az előrehozott választások eredményéről. A konzervatívok ugyanis nem hogy megerősödve kerültek volna ki belőle, hanem még eddigi többségüket is elvesztették a parlamentben. Theresa May egy kis északír párt külső támogatásával maradna miniszterelnök egy kisebbségi kormány élén. Londonból jelentkezik tudósítónk Erdélyi Angelika.

 

Nagy-Britannia szavaz

Még javában tartanak az előrehozott választások Nagy-Britanniában. A voksolást a brit kormányfő hirdette meg, hogy elegendő támogatást kapjon a Brexithez. Csakhogy azóta sok minden történt, és Theresa May miniszterelnök előnye lassan elolvadt. Többesélyes a választások kimenetele. A magyarok közül is sokan szavazhatnak már.

 

Ismét elérkezett a párválasztás és a csapatmunka ideje!

A versenyzők a mai napon nem egyedül, hanem csapatban néztek szembe a feladatokkal. A főzés előtt azonban el kellett dönteni, hogy kik alkotják majd a konyha-duókat!

Következő rész (2017. április 11.)

Vajon mit szól Péter Renáta üzleti ajánlatához? Natasa aggódik, hogy a professzora mit fog szólni a kutatásról alkotott véleményéhez. Rudinak választania kell, hogy a barátain vagy a családján segítsen. Júliát megfenyegeti egy rosszakarója.

A nagy riválisok végül egy csapatba kerültek?

Az előző nap legjobbjai, Alexa, Andi és Topi választhatták ki, hogy kivel szeretnének együtt dolgozni. Alexa a legnagyobb ellenfelét akarta, miközben Andi az új versenyzőt, Topi pedig Andrist választotta.

Lenin nyert


2017.04.03. 18:54
Lenin nyert

Zavargások törtek ki a dél-amerikai Ecuadorban, miután a baloldaliak jelöltje, Lenin Moreno nyerte meg az elnökválasztást. A jobboldali jelölthöz képest nem kapott sokkal több szavazatot, és most csalással vádolják Leninéket, valamint a szavazatok újraszámlálását követelik az ellenzékiek.

Hatalmas titokra bukkant Tóbiás és Kristóf! – VIDEÓ!

Mostanában Tóbi az édesanyjával, Kristóf pedig az édesapjával áll hadilábon. A furcsa helyzetet aztán még jobban tetézi az, mikor a fiúk rajtakapják a szülőket azon, hogy épp randiznak.

Hollandia választ


szerző:
2017.03.15. 18:47
Hollandia választ

Kiszámíthatatlan, ki nyeri a holland választásokat. Szakértők szerint a legnagyobb kérdés, mennyire tud előretörni a populista, menekültellenes, szélsőjobboldali Szabadság párt. Az előzetes felmérések szerint koalíciós kormányzás lesz. A választások előtti utolsó hetet a hollandiai török tüntetések határozták meg, amelyek azután törtek ki, hogy a kormány megtiltotta két török miniszternek, hogy Erdogan mellett kampányoljon Hollandiában.

Valóban botrányosak a körülmények?

Jordán Tamás megalapította és 10 éve sikeresen vezeti a szombathelyi Weöres Sándor Színházat. Folytatná. Csakhogy pályázatát indok nélkül érvénytelenítette a közgyűlés. Amelynek illetékesei nem beszélnek. Beszél viszont a magyar színházi szakma, amelynek sok művésze és szervezete is kiáll Jordán Tamás mellett. Új pályázat lesz. Politikát vagy színházat csinál Szombathely?

Pályázatát indok nélkül érvénytelenítették

Jordán Tamás megalapította és 10 éve sikeresen vezeti a szombathelyi Weöres Sándor Színházat. Folytatná. Csakhogy pályázatát indok nélkül érvénytelenítette a közgyűlés. Amelynek illetékesei nem beszélnek. Beszél viszont a magyar színházi szakma, amelynek sok művésze és szervezete is kiáll Jordán Tamás mellett. Új pályázat lesz. Politikát vagy színházat csinál Szombathely?

Mit szóltok? - Az uralkodó Szelim herceget választotta!

Nehéz döntés előtt állt az uralkodó, ugyanis négy fia közül kellett kiválasztani a legrátermettebb herceget az uralkodói szandzsák vezetésére. Szulejmán végül Szelim herceget választotta mindenki legnagyobb megdöbbenésére…

Így vakította meg Laci a választópolgárait

Bebizonyosodott, hogy Laci még lopni sem tud, és ennek a választópolgárok látják legnagyobb kárát... Vagy mégsem?

A Jobbik inkább hű maradna magához

Ha olyan választási eredmény alakul, hogy a Jobbik csak akkor kerülhet kormányra, ha koalícióra lép a Fidesszel, vagy a baloldallal, akkor mit választana?

Előválasztás: januárra eldől

Januárban el kell dőlnie, hogy lesz-e előválasztás a baloldalon - ezt mondták a Híradónak a 2018-as választási együttműködésről tárgyaló pártok képviselői. Ősszel még a Párbeszéd kezdeményezte, hogy a választók dönthessék el, 2018-ban ki legyen a baloldali pártok közös miniszterelnök-jelöltje, illetve kiket indítsanak a 106 egyéni választókerületben. Az előválasztást mások mellett az MSZP, a DK, a Párbeszéd és az Együtt is támogatja, de szinte mindenki máshogy képzeli el.

Ikonikus szerepek nyomában: ki játszotta jobban?

Sokszor előfordult már, hogy ugyanazt a karaktert több színész is eljátszotta. A döntés most a ti kezetekben van, hogy megszavazzátok a kedvenceiteket!

A villalakók választották, jöhetett a haditanács

A villalakóknak három párbajozó közül kellett választania: Mici, Zsolti és Dávid mellé sorolhattak be. Miután kialakultak a támogató csapatok, jöhettek a Párbaj-megbeszélések.

Ricsi, a kecske döntött a Sufni sorsáról!

Eldönttetett, hogy ki alhat a Sufniban a Párbajig: Ricsi, a kecske választott! A villalakóknak salátákat kellett készítenie, és amelyiket lerabolta a kis állat, az győzőtt. Végül Miciék ugrálták körbe boldogságukban Ricsit.

Kedden döntenek a négy jelöltről

Támogatta az igazságügyi bizottság az alkotmánybíró-jelöltek megválasztását. A négy új jelöltről így már szerdán szavazhat az Országgyűlés. Marosi Ildikó, Schanda Balázs, Horváth Attila és Szabó Marcel megválasztását az LMP és a Fidesz is támogatja. A Jobbiknak a jelöltekkel nincs szakmai kifogása, de az eljárást elfogadhatatlannak tartják. Az MSZP szerint a jelölés törvénytelen volt, a Demokratikus Koalíció pedig azt mondja, az LMP a Fidesz kollaboránsa lett.

„Az LMP már nem ellenzéki párt”

Megdöbbentek a baloldali ellenzéki pártok, hogy az LMP megállapodott a Fidesszel a négy új alkotmánybíró megválasztásáról. A Demokratikus Koalíció szerint az LMP kollaboráns lett és nem tekinthető ellenzéki pártnak, az MSZP pedig azt mondja, az LMP a Fidesz kottájából játszik. Az LMP társelnöke szerint viszont nem lehet kétségbe vonni az alkotmánybíró-jelöltek függetlenségét, és ők éppen azt várják, hogy megválasztásukkal függetlenebb lesz a testület.

Kiderült, hogy ki támogatja Tivyt és ki Krisztiánt!

A villalakók döntöttek, és két csapatot alkotva beálltak a párbajozók mögé.

A finalisták kaptak egy kis segítséget!

A három fogásból álló menüsorukat a finalisták nem egyedül készítették el, segítséget is kaptak: visszatértek a középdöntős versenyzők! Ádám Ákost és Dávidot, Márk pedig Krisztit és Rolandot választotta a csapatába.

Politikai újonc Amerika elnöke

Bejött a Brexit, amit Donald Trump mondott a választás előtt, egy politikai újonc, aki eddig még semmilyen politikai posztra nem pályázott soha – és most az előzetes felmérések döntő többségét fejre állítva az Egyesült Államok megválasztott elnöke lett. Colleen Bell az Egyesült Államok magyarországi nagykövetével beszélgetünk.

Hírek az amerikai választásról


szerző:
2016.11.08. 16:10
Hírek az amerikai választásról

Magyar idő szerint délben kezdődött a szavazatok leadása az amerikai elnökválasztáson. Akit az adott körzetben a legtöbben támogattak, az elektoroknak arra a jelöltre kell voksolni. A nyeréshez az 538-ból legalább 270 elektori szavazat szükséges. Összeállításunkból kiderül az is, mit jósoltak az állatok, hogyan kampányoltak a sztárok és hogy miért éppen kedden tartják hagyományosan a választást...

Fókusz 2016-11-07


szerző:
2016.11.07. 17:25
Trumpot lerángatták a színpadról

Testőrei menekítették le a színpadról Donald Trumpot egy választási gyűlésen. Azt hitték, hogy az egyik néző gyilkosságra készül. A közönségben pánik tört ki, a férfit megverték és bilincsben vezették el. Később viszont kiderült, hogy csak egy transzparenst tartott a kezében. Közben kiderült, hogy Trump egyik kampányfilmjében Magyarországon készített felvétellel illusztrálták a Mexikóból érkező menekülteket.

Megszűnhet-e az MSZP?


szerző:
2016.11.06. 18:40
Megszűnhet-e az MSZP?

Másfél év türelmet kért Molnár Gyula, amikor arról kérdezték a Hír Tv-ben, felvetődhet-e az MSZP megszűnése. A párt elnöke azt mondta, győztes választásra készülnek, de ha vesztenek, minden kérdés felvethető lesz. Kunhalmi Ágnes, az MSZP budapesti elnöke a pártelnök szavait vasárnap úgy értelmezte, hogy ha a Fidesz újra kétharmaddal nyer 2018-ban, akkor az összes ellenzéki párt léte veszélybe kerül. A Fidesz-KDNP képviselője szerint ez ostobaság.

 

Roland ismét elcsábítaná Grétát

A fiú nem adja fel, és megint fel akarja éleszteni a viszonyát Grétivel. Sikerül is kicsit kibékítenie a lányt, de mielőtt még eljutnának a csókig, Lettura Katalin megzavarja őket.

Rolandnak választania kell Gréti és a karrierje között

Mivel Lettura özvegye nem szívesen osztozott volna a fiún, közölte vele, hogy ha nem dobja Grétit, fújhatja az állását. Rolandot nagyon idegesítette a nő, de végül meghozta döntését...

Milyen új képességet választanál magadnak?

Mi történne, ha egyik napról a másikra egy új képességgel lennénk gazdagabbak? És ha ezt még meg is lehetne választani, akkor mi lenne az? Ez a nap kérdése.

Az egész villa Dávid mögé állt

A villalakóknak választania kellett, hogy ki mellé állnak a soron következő Párbajon, amelyen Lóri és Dávid csapnak majd össze. A döntésük egyöntetűen Dávid volt.

Alacsonyabb a részvétel, mint legutóbb

Fél hatig a választópolgárok 39,88 százaléka adta le voksát a kormány által kezdeményezett menekültügyi népszavazáson. A nemzeti választási bizottság elnöke már 6 óra előtt bejelentette, valószínűleg nem lesz meg az 50 százalék. Ez azt is jelentené, hogy a népszavazás érvénytelen. Az előzetes közvélemény-kutatások szerint az viszont borítékolható, hogy a kvóta ellenes nem szavazatok lesznek többségben. A miniszterelnök már jövő héten Brüsszelben tárgyalna a népszavazás eredményének ismeretében, a Jobbik elnöke viszont azt mondta, Orbán Viktornak le kell mondania, ha érvénytelen a népszavazás.

Kétharmados többség Oroszországban

Toronymagasan nyert a kormánypárt Oroszországban a vasárnapi választásokon. Akkora többségük lett, hogy akár az alkotmányt is módosíthatják, ha akarják. A módosított választási rendszer és az egyenlőtlen kampány mellett két dolog is a kezükre játszott: a szavazók totális közönye, és persze a szokásos választási csalások. Utóbbiakról még videófelvételek is vannak.

Bizonytalanok: a néma többség

Ha most vasárnap országgyűlési választások lennének, s ha hinni lehet a méréseknek, legalább 3 millióan nem tudnának vagy nem akarnának pártot választani – persze nem az októberi népszavazásról beszélünk. Hanem az általános kiábrándultságról, ami a pártokat illeti. Kik azok, akik nem tudnak vagy nem akarnak pártot választani? Miért? Mit kellene tenniük a pártoknak, hogy elérjék őket?

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való