KERESÉS search-close

vallás

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vallás"

Rengeteg a vallásokkal szembeni előítélet, mi igaz ezekből?

Tényleg minden zsidó gazdag és göndör hajú? Valóban elnyomottak és iskolázatlanok a muszlim nők? És tényleg nem szexelhetnek a krisnások? Ezek a sztereotípiák. A Fókusz Pluszban pedig a válaszok és azok a történelmi események, amelyek hozzájárultak az előítéletek kialakulásához.

Meghökkentő vallási szertartások a koronavírus-járvány idején

Több milliárd embert érint a kijárási tilalom, köztük rengeteg vallásos hívőt. Hogyan lehet ilyenkor rendesen gyakorolni a vallást és milyen meglepő módszerekkel próbálnak a különböző egyházak például keresztelni, esketni, áldozni, misézni vagy gyónni?

Nagypéntek hívők nélkül


szerző:
2020.04.11. 18:41
Nagypéntek hívők nélkül

A járvány miatt a katolikus egyház történetében először tartották meg hívők tömege nélkül a nagypénteki megemlékezést a Vatikánban.

Nemzeti és katolikus egység Trianon után

Vallási esemény volt, vagy politikai? Hogyan lavíroztak a püspökök és a jövendő pápák az 1938-ban, Budapesten rendezett Eucharisztikus világkongresszuson?

Az egyházon belüli zaklatás már nem pápai titok

Az egyházon belüli zaklatás már nem pápai titok. Erről döntött a katolikus egyházfő.

Mi a legfontosabb a párválasztásban: a vallás, a szerelem vagy a pénz?

Hány éves korban ajánlott elkezdeni a szexet és mikortól számít vallás jogilag felnőttnek valaki? Különböző vallások képviselőit kérdeztük a tabutémáról, ami egyre aktuálisabbá válik a mai világban. Elmehet egy hívő ember bulizni és iszogatni? Megfoghatja egy istenfélő fiatal a szerelme kezét és csókolózhat az utcán vele?

Eljöhet az az idő, amikor már nem tudjuk megkülönböztetni a robotot az élő embertől?

Tényleg valós veszély, hogy a robotok okosabbak lesznek az embereknél és majd átveszik tőlünk a hatalmat? Egyáltalán hová fejlődik a világ? A különböző vallások képviselőit kérdeztük arról, hogy mi a véleményük a jövőnket meghatározó mesterséges intelligenciáról, az emberi életet meghosszabbítani képes génterápiáról, az okos autókról, a világ első robot papjáról és a Kínában megépült totális megfigyelőállamról, ahol nem Isten dönti el, hogy ki mennyire jó ember, hanem a hatalom.

Hogyan látják a vallások képviselői a klímaváltozást?

A keresztény, a muzulmán, a zsidó, a hindu és a buddhista egyház képviselőit kérdeztük arról, hogy szerintük tényleg közeledik a világvége, igaz, hogy túlnépesedett a Föld, visszatérhetnek még közénk a kihalt állatfajok és jó dolog a génkezelt élelmiszer? Valamint, hogy egyáltalán ki a felelős a globális felmelegedésért. Az ember vagy az Isten?

FEJFÁJÁS: Így gyógyítják Diána szerint a szcientológusok

Dudás Diána öt évig volt szcientológus. Éveken keresztül milliókat ölt a szervezetbe, hogy jobb és sikeresebb ember lehessen. Aztán elege lett és mesélni kezdett arról, mit tapasztalt. A Fókusz riporterébek megmutatta, hogyan „gyógyítják” a hívőket. Például, ha fáj a fejük…

Ki mit (nem) tud a pünkösdről?

A megújulás, a nász vagy például a termékenység ünneplése mellett ez az egyik legfontosabb nap a keresztény vallásban a pünkösd. A Fókusz stábja kiderítette, ki mit nem tud erről az ünnepről!

Vallási feszültség Srí-Lankán

Megtorlástól tart a Srí-Lankai muzulmán kisebbség a húsvéti robbantásos merényletek után, és többen rendőrőrsön kerestek menedéket. A merényletsorozatban, amit iszlám szélsőségesek hajtottak végre, több mint 250-en vesztették életüket, pedig a titkosszolgálatoknak pontos információik lehettek a támadásról.

Milyen lenne ma Jézus?


szerző:
2019.04.22. 19:25
Milyen lenne ma Jézus?

Ha jönne, pont ugyanúgy viselkedne, mint 2000 évvel ezelőtt. Ugyanolyan érthetetlen lenne minden, amit mond - ezt gondolja Szikora Róbert és a különböző egyházi képviselői is hasonlóan fogalmaznak. Jézus nem volt forradalmár, de nem rejtette véka alá, hogy szerinte mi a baj a rendszerrel. Ő a szeretet hatalmát hirdette.

„A papok 10 százaléka érintett”

Ahogy az Egyesült Államokban, úgy Magyarországon sem volt hajlandó az egyház elszámolni azzal, hogy milyen mértékű a gyermekeket ért molesztálás - ezt mondta a Házon kívülnek a Boston Globe újságírója. Walter Robinson tagja volt annak az oknyomozó csapatnak, amely felderítette a bostoni katolikus papok molesztálási ügyét. A Vatikánban csütörtökön jelentették be, hogy megfosztották hivatalától és eltávolították székhelyéről a csendes-óceáni Guam szigetének püspökét kiskorúakkal szembeni szexuális visszaélések miatt.
A Házon kívül riportját ide kattintva nézheti meg.

1342 milliárdot költöttek egy év alatt sportra és vallásra

Az egész Európai Unióban az Orbán-kormány költi a legtöbb pénzt sportra és vallásra – derül ki az uniós statisztikai hivatal 2017-es adataiból. Az mfor.hu írta meg, hogy a magyar kormány egy év alatt 1342 milliárd forintot költött sport- és egyházfinanszírozásra. Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes ma arról beszélt: az adófizetők pénze a legjobb helyen az egyháznál van. A DK szerint az egészségügy és az oktatás fontosabb lenne.

Mit mondanak a vallások a gyereknevelésről?

Kötelessége egy nőnek gyereket szülni? És ha igen, hányat? Rá kell erőszakolni a kicsire szülei vallását vagy döntsön majd ő maga? Ehet húst a gyerek és adhat a szülő egy atyai pofont? Keresztényt, mohamedánt, zsidót, hindut és ateistát is kérdeztünk a gyereknevelés kényes kérdéseiről.

Karácsonykor megteltek a templomok Magyarországon

Karácsony megteltek a templomok Magyarországon. Erdő Péter bíboros a budapesti Szent István Bazilikában az éjféli misén arról beszélt, ha arra törekszünk, hogy másnak örömet szerezzünk, mi is boldogabbak leszünk. A debreceni Kistemplomban pedig évtizedek után ismét felcsendült az orgona hangja.

 

Orbán Gáspár is fellépett Tusványoson

A miniszterelnök fia a Felház nevű vallási mozgalmával érkezett, és az isteni szeretetről, Jézusról tartott előadást. Orbán Gáspár interjút is adott az Indexnek, ebben édesapjáról is beszélt.

Hallgatunk a megérzéseinkre?


szerző:
2018.06.04. 09:05
Hallgatunk a megérzéseinkre?

Az intuíció izgalmas kutatási terület, ráadásul egyre többen foglalkoznak vele tudományos alapon. Fodor Zsóka, Nagy Sándor és Németh Kristóf meséltek arról, hogy velük előfordult-e már az, hogy a megérzéseik segítségével hoztatok jó döntést.

Bírálta a gyűlöletkeltést

A kormány nézeteivel ellentétes gondolatok is elhangzottak az állami rádió vasárnap délelőtt közvetített istentiszteletén. A harkai evangélikus templomból szólt az ünnepi igehirdetés, ahol Mesterházy Balázs esperes a más vallású és sötétebb bőrű emberek elleni gyűlöletkeltést bírálta.

 

NAGYPÉNTEK: Három méter magas homokszobor Jézusról

Nagypéntekre készült el Tinnyén egy majd három méter magas Jézus szobor homokból. Egyelőre az eső miatt sátor alatt van. Monostori Ferenc azt a pillanatot örökítette meg, amikor Krisztus kereszthalált hal.

Gyuri rózsaszín dresszben állt a rajthoz

Míg Gyuri egy testhez simuló, rózsaszín dresszben érkezett a P.I.N.T.-re, addig Pajkaszeg papja lazára vette a figurát, de még így is kiderült a hivatása.

A teljes adásért kattints IDE!

Kispapok a hétköznapokban

Sokan nem értik, miért választja egy fiatal a papi hivatást annak minden szépségével és nehézségével együtt. A Fókusz stábja is kíváncsi volt erre, a Központi Papnevelő Intézetben forgattunk...

„Férfiúval ne hálj úgy, amint asszonnyal hálnak”

Lénárd és Gergő már másfél éve alkotnak egy párt, de egy közeli barátjuk, Erzsike sehogy sem tudja elfogadni a fiúk kapcsolatát. Szerinte ugyanis a bibliai tanításokat kéne figyelembe venniük, mert ha nem, barátai a pokolban éghetnek el…

Donát:

Donát 23 éves és még szűz. A fiatal srác úgy döntött, hogy a házasságig vár az első szexuális együttléttel. Döntésének okairól és tudatosságának lépcsőfokairól ő maga mesélt nekünk.

Szorcsik Vikit hazaküldték, amikor Katarban járt!

Török Gabriella protokoll szakértő elárulta, melyik országokban vannak a legszigorúbb elvárások a turistákkal szemben, valamint, hogy mi mindenre illik odafigyelnünk, ha külföldön vagyunk.  Szorcsik Viktória pedig elmesélte, mi volt az eddigi legszörnyűbb turista élménye!

De kik azok a mormonok?


szerző:
2017.02.07. 19:20
De kik azok a mormonok?

Alkoholt, kávét, zöld teát nem isznak, nem cigiznek, havonta egyszer huszonnégy órás böjtöt tartanak. Fizetésük tíz százalékát egyházuknak adják. Mindenük a család, gyakran négy öt gyereket nevelnek. Ryan Gossling és Christina Aguilera is ilyen családban nőtt fel. Magyarországon ötezren vallják magukat mormonnak.

Oláh Gergővel Jézus nyomában

Tehetsége és hite a győzelemig vitte, már négy éve, hogy Oláh Gergő megnyerte az X-Faktort, és a karancslapujtői közmunkás kitört a csendből. Gergő azóta megvetette lábát nemcsak a fővárosban, de a művészvilágban is, és háromgyerekes apuka lett. Úgy tűnik, hogy soha egyetlen percre sem felejti, honnan jött, háláját ezúttal a Szentföldön is kifejezte sorsa jobbra fordulásáért. Íme Izrael Oláh Gergő szemével és szívével!

Fókusz 2017-01-17


szerző:
2017.01.17. 19:00
Linsday Lohan felvette az iszlám vallást?

Megdöbbentette Linsday Lohan rajongóit a hír, mely szerint a színésznő valószínűleg felvette az iszlám hitet. Hogy, Lohant foglalkoztatja a keleti kultúra és az iszlám, már tavaly áprilisban tudni lehetett, amikor egy sétája közben fotósok a Korán egy példányát szúrták ki a kezében. A színésznő nem sokkal később elismerte, hogy komolyan tanulmányozza a másfél milliárd követővel rendelkező vallást. A napokban viszont Lohan konkrétan a frászt hozta rajongóira: Instagrammjáról, mely eddig hemzsegett a bikinis és fehérneműs képektől, minden bejegyzést törölt.

Lindsay Lohan áttért az iszlám vallásra?

A színésznőként, majd énekesnőként ismertté vált Lindsay Lohan, akinek jócskán akadtak botrányai az elmúlt években, egyre több utalást tesz arra, hogy az iszlám közösség tagjává szeretne válni.

Miért gondolnak mást az egyházak az ufókról, az atyai pofonról és az állatkísérletekről?

Hisznek a katolikusok a földönkívüliekben? Adhatnak a zsidók pofont a gyereküknek? Elfogadják a buddhisták az állatkísérleteket és mehetnek lombikprogramra a krisnás anyukák? Napjaink fontos kérdéseivel fordultunk a különböző egyházak képviselőihez. Kíváncsiak voltunk, melyik vallás mit mond erről. Az alkoholfogyasztásról a génmanipulációig jöjjenek azok a témák, amelyek mindenkit érintenek. Keresztényt, mohamedánt, zsidót, hindut és ateistát is.

 

Heves vita a burkini körül

Fegyveres rendőrök kényszerítettek egy burkiniban napozó muszlim nőt a nizzai tengerparton, hogy vegye le az egész testet takaró fürdőruhát. Az eset óriási vitát váltott ki Franciaországban. A burkinit egyre több helyen tiltják be azzal az indoklással, hogy az nem összeegyeztethető az európai értékekkel. Sokan tartják azonban felháborítónak, hogy a hatóságok szabják meg, miben strandolhat egy nő.

A pápa szerint már zajlik a III. világháború

A pápa szerint már zajlik a harmadik világháború, amit nem a vallások vívnak. Tényleg ekkora lenne a baj? Vajon a katolikus egyházfő már látja, hova vezet a terrorizmus?

7 dolog, amit biztosan nem tudtál Sandrah Oh-ról

A Grace Klinika Krisztinája ma ünnepli 45. Születésnapját, éppen ezért lássunk pár érdekességet és titkot a sztárról!

Miként lehet betérni vagy áttérni a nagy világvallásokba?

Mit gondolnak, mi a közös Marilyn Monroe, Bill Clinton, Steve Jobs, Angelina Jolie, Liz taylor és Cassius Clay vagyis Muhhamad Ali között? Mindannyian kitértek a hitükből, vagyis elhagyták eredeti vallásukat és betértek egy másikba. De, lehet, hogy a hírességek között is akad, akinek nem kellett elhagynia előző vallását, amikor egy másikat kezdett el gyakorolni. Rendkívül érdekes, hogyan dönthet valaki arról, hogy buddhista, keresztény, zsidó vagy muszlim lesz mostantól és mit kell ehhez tennie.

Prince halálos beteg volt?


szerző:
2016.04.28. 17:00
Prince halálos beteg volt?

Ha igazak a hírek, az énekes a halála előtt fél évvel tudta meg, hogy AIDS beteg. A leghihetetlenebb az egészben, hogy nem tett semmit sem saját maga gyógyulásáért.

Fókusz Plusz 2016-04-16


szerző:
2016.04.16. 18:50
Többezres méhraj támadt az iszlám-hívőkre

Több ezer méh támadt az iszlám hívőkre egy közösségi központnál az Egyesült Államokban. Épp végeztek az imával, amikor kifelé össze-vissza csípték a rovarok az embereket. Egy 24 éves férfit kórházba kellett vinni. Végül tűzoltók habsugárral fékezték meg a rajt, majd méhészek fogták be a méheket.
 

Miért pont ő lett a Messiás?

A Biblia szerint Jézus, pénteki keresztre feszítése után három nappal később, vasárnap támadt fel. Ezt a keresztény hívők a világon mindenhol elfogadják. Abban viszont már nem értenek egyet, hogy ki is volt, és hogyan is élt. Ahogy abban sem, hogyan kellene ábrázolni. Isten fia az évezredek alatt volt már fekete, fehér, kisportolt és vékony is. Az ő személyében mégis a hit és a tanítások a fontosak, amelyek utána maradtak.

3 év után ölelhette át kislányát

Egy apuka, aki három év után láthatta újra feleségét és kislányát. Akik miatt, és akikért elmenekült a hazájából, ahol vallása és származása miatt is állandó életveszélyben volt.

Vallásos csimpánzok?


szerző:
2016.03.06. 17:39
Vallásos csimpánzok?

Megdöbbentő jelenséget rögzítettek kutatók dzsungelben elrejtett kamerákkal vadon élő csimpánzok között. Több különböző csoportjuknál is megfigyelték, hogy rendszeresen, egymás után nyöszörgő hangokat hallatva köveket vágnak ugyanahhoz a fához.

Püspökladány mellett jelent meg Jézus, mégsem virágzott fel a turizmus

Összesen 3700 milliárd forintot költöttek el a világon 2011-ben a zarándokló turisták. A Fókusz Plusz stábja öt éve ezen a napon annak járt utána, hogy a közel 300 millió ember, aki a csoda reményében kel útra, vajon mennyi pénzt költ el a magyarországi kegyhelyeken.

Fókusz Plusz 2016-02-06


szerző:
2016.02.06. 18:50
LADÁNYBENE 27: Kalandos klipforgatás Jamaikában

A Ladánybene 27 zenéje a reggae, amely a raszta életérzést hirdeti. A raszta nemcsak egy életforma, és egy filozófia, hanem körülbelül 1 millió ember hivatalos vallása is. Úgy tűnik, hogy ez a világ leglazább vallása. A rasztáknak látszólag mindent szabad. Bulizni, piálni, csajozni és füvet szívni. A mariuhána ott mindennapos meditációs segédeszköz. A Ladánybene 27 zenekar tagjai Jamaikában forgatták egyik klipjüket, és a saját bőrükön tapasztalták, hogy a raszták földjén bizony nem unalmas az élet.

Fókusz 2016-01-05


szerző:
2016.01.05. 18:55
Fókusz 2016-01-05

A Star Wars-ról prédikált egy pap a terézvárosi templomban. De hogy fogadták mindezt a hívek? Mi a titkuk? - Több millióan kattintottak rájuk. A legnépszerűbb hazai videók a Wellhellótól Bözsi néniig 2015-ben. Örök rabság - Mi a különbség a kisivó, a nagyivó és az alkoholista között? Egy betegség, amelyben minden magyar család érintett.

ÜNNEPI HAGYOMÁNYOK:

Dr. Tátrai Zsuzsanna, néprajzkutató rengeteg érdekességet mesélt hazánk karácsonyi hagyományairól, az ajándékozás változásairól, és persze a legizgalmasabb külföldi tradíciókról is.

Amerikai képviselők tiltakoznak a szobor ellen

Nyolc amerikai képviselő írt tiltakozó levelet Orbán Viktor miniszterelnöknek az állam pénzén épülő székesfehérvári Hóman Bálint-szobor ellen. Demokraták és republikánusok a kormányzati támogatás visszavonását kérik, és sürgetik a kormányfőt, hogy nyilvánosan ítélje el a Horthy-korszak vallásügyi miniszterét, aki részt vett a zsidóellenes törvények kidolgozásában.

Hulljon le a lepel végre a szcientológiáról

Az Oscar díjas Alex Gibney legújabb dokumentumfilmjének az a célja, hogy mindenki megtudja végre, mi az a szcientológia. A filmet nemrég Magyarországon is bemutatták, a rendhagyó vetítésre pedig egy hajó fedélzetén került sor, ugyanis a szcientológia egyfajta tengeri szervezetként képzeli el saját magát.

A torokrákos Val Kilmer szerint betegség nem létezik

Hiába szenved lassan egy éve torokráktól, a színész nem hajlandó kezeltetni magát. Példája ugyanakkor nem egyedülálló: Kilmerhez hasonlóan rengetegen ellenzik a hagyományos gyógyászat módszereit, és választják az alternatív gyógymódokat a rendes kezelés helyett. Elmondjuk miért veszélyes ez az álláspont.

Szüzességi bizonyítványával pózolt a menyasszony - Ön szerint ez normális?

Ma már egyre kevesebben gondolják úgy, hogy a szüzesség megléte valóban meghatározná egy nő értékét, azonban bizonyos közösségekben kardinális kérdés, hogy a hajadon lányok tökéletesen érintetlenül menjenek férjehez. Brelyn Bowman még orvosi igazolást is szerzett arról, hogy "ártatlanul" sétált az oltár elé. Ön is ennyire fontosnak tartja a szüzességet? Szavazzon!

Mutatunk néhány dolgot, amit biztosan nem tudott az iszlámról!

Öngyilkos merényletek, dzsihád és megkövezés - sok ember számára az iszlám egyet jelent a terrorizmussal és a robbantásokkal. Tények és tévhitek a világ második legnagyobb vallásáról a Fókusz Pluszban.
 

Jim Carrey exbarátnőjét is beszippantotta a celebek vallási szektája

Catriona White holttestére hétfő este találtak rá, pár nappal azután, hogy a színész újból szakított vele. A 30 éves White-tal gyógyszertúladagolás végzett, a hatóságok öngyilkosságként kezelik az ügyet. Most újabb fontos információk szivárogtak ki a lány utolsó hónapjaival kapcsolatban: White is tagja volt a sokat kritizált Szcientológia Egyháznak, amely számos hollywood-i hírességeit is tagja között tudhat. Catriona White öngyilkossága előtt nem sokkal csinálta végig az egyház méregtelenítő programját.

Az Iszlám állam beveszi Európát?!

A hazánkba érkező migránshullám kapcsán, talán az egyik legfontosabb kérdés hosszútávon, hogyan tudunk együttélni, mi Európaiak a Közel-Keletről érkező, más vallással és kultúrával rendelkező társadalom tagjaival. Bele tudnak-e kellőképpen olvadni a mi „világunkba”, tudnak-e majd dolgozni és együtt élni velünk. A másik fontos kérdése pedig, hogy az Iszlám Állam fenyegetései mennyiben gátolják majd ezt a folyamatot, ugyanis több fórumon is hírt adott arról a terrorszervezet, hogy iszlamista merénylőket, terroristákat szivárogtatnak Európába a bevándorlók között. Kell-e tartanunk terroristáktól, miért nehezíti meg az Iszlám Állam ily’ módon a menekültek befogadását és mi lesz azzal a több ezer emberrel, aki egy jobb élet reményében jön Európába? Vendégünk Nógrádi György, biztonságpolitikai szakértő volt.

Bárszekrényen jelent meg Jézus Nagy-Britanniában

Robert Burgess-Moon azt hitte, mezei bárszekrényt vásárolt a pénzéért cserébe, de jóval többet kapott annál. Ön szerint valóban a Megváltó képe látszódik a bútordarabon? Szavazzon!

Lehet szórakoztatva terjeszteni az igét?

Mindnyájan az igét hirdetik, csak egy kicsit másképp. Menyei dalokat éneklő rockerek, popperek és rapperek jönnek, akik sokszor hatékonyabb hittérítők, mint a templom falai között miséző papok. Jász Zoltán riportja.

Mennyei dalok


szerző:
2015.06.20. 19:10
Mennyei dalok

Mindnyájan az igét hirdetik, csak egy kicsit másképp. Menyei dalokat éneklő rockerek, popperek és rapperek jönnek, akik sokszor hatékonyabb hittérítők, mint a templom falai között miséző papok. Jász Zoltán riportja.

Fókusz Plusz 15-06-20


szerző:
2015.06.20. 19:10
Fókusz Plusz 15-06-20

Fókusz Plusz: Mennyei dalok - Rap, metál és technostílusban szólítják meg a fiatalokat. Jézus, ha élne, ma rapper lenne? Világcsavargók - Két kerékkel vagy stoppal járják be a Földet. Van, aki évek óta bicikli nyergében tölti a mézesheteit.

PINTÉR BÉLA:

Pintér Béla, keresztény zenész szerint az egyház óriási átalakuláson megy keresztül. Lépést kell tartaniuk a világgal, ami legkönnyebben éppen a zenén keresztül valósulhat meg.

SZENCZY SÁNDOR:

Szenczy Sándor baptista lelkész szerint a mai, telefon- és Facebook-függő generációt nagyon nehezen lehet megszólítani. Pont ezért fontos a modern zene, hiszen annak szívmegnyitó szerepen van. Simán el tudná képzelni, hogy Jézus péládul rapperként adná elő az evangéliumot.

A szcientológia tette tönkre Tom Cruise első házasságát

Állítólag az egyház egyik vezetője intézte úgy, hogy a színész és Mimi Rogers kapcsolata váláshoz vezessen.

Fókusz Plusz 15-01-10


szerző:
2015.01.10. 19:30
Fókusz Plusz 15-01-10

Fókusz Plusz: Melyik évben járunk? - 1436-ot vagy 2015-öt írunk? Hogyan értelmezik az újévet a különböző vallásokban? Sztárokat öltöztetnek - Lady Gaga, Miley Cyrus vagy Christina Aguilera. Magyar divattervezők, akiknek kreálmányait hírességek hordják. De mi a sikerük titka?

Melyik évben járunk?


szerző:
2015.01.10. 19:05
Melyik évben járunk?

1436-ot vagy 2015-öt írunk? Hogyan értelmezik az újévet a különböző vallásokban? És hogyan ünnepelnek a világ különböző pontjain?

1436-ot vagy 2015-öt írunk?


szerző:
2015.01.10. 19:05
1436-ot vagy 2015-öt írunk?

Van ahol szeptemberben, van ahol februárban és akad olyan hely is ahol márciusban ünneplik az újévet. Sőt bizonyos részein a világnak meg sem tartják a szilvesztert. Most annak járunk utána, hogy mit csinálnak a különböző vallású emberek az óév végén. Mit ehetnek Kínában, mit ihatnak Izraelben, hogyan és mit ünnepelhetnek Törökországban.

Feltámad Charlie Hebdo


szerző:
2015.01.09. 18:08
Feltámad Charlie Hebdo

Elhatárolódnak a francia muzulmán vezetők a vallás nevében elkövetett gyilkosságtól, merényletektől. Közben újjáalakult a merénylet áldozatává vált szatirikus lap, már készül az új szám egy másik francia újság szerkesztőségéből, a francia média összefogásával gyűjtött pénzből.

Repüljünk a nyárba!


szerző:
2014.11.25. 08:52
Repüljünk a nyárba!

A Kalandorral ezúttal a csodálatos Mauritiuson barangolunk.

Isten is segített Jotának a talpra állásban

Párbaja után nem csak mentora, és barátai, de Isten segítségére is szüksége volt Jonathánnak ahhoz, hogy továbblépjen, és a következő feladatra koncentráljon.

ÉLET A HALÁL UTÁN: „Nem a semmiben fogunk lebegni”

Wilheim Péter, római katolikus paptól mindenki azt kérdezi ilyenkor, hogy milyen az élet a mennyországban.

A Háddzson divat a szelfi


szerző:
2014.10.08. 18:42
A Háddzson divat a szelfi

Habár elvileg tilos az iszlám legszentebb helyén fotózni, sok zarándok mégis megteszi. A magukról készült fényképeket meg is osztják a világhálón.

Fókusz Plusz 13-11-30


szerző:
2013.11.30. 20:00
Fókusz Plusz 13-11-30

Fókusz Plusz: Tabuk nélkül - Hit és show-biznisz. Vallásos magyar sztárok megrázó vallomásai. Veszélyes küldetés - Halálfélelme volt, de bevállalta. Egy férfi története, aki beépült a legvadabb futballhuligánok közé.

Vallásos magyar sztárok meglepő és megrázó vallomása

Szikora Róbert, Mohamed Fatima, Laár András, és a Bergendy énekese, Balogh Ferenc mondja el, hogyan, miért és mióta lett hívő. Van, aki boldogtalan volt, lelki beteg és fizikailag is gyenge, más a sorozatos családi dráma, gyerekei elvesztése után lett vallásos.

Sport és vallás: megférhetnek egymás mellett?

Muszlim, zsidó, keresztény, buddhista, amish és rasztafári versenyzők: miként tudják összeegyeztetni vallásuk íratlan és írott szabályait a sportolással járó kötelezettségekkel.

Fókusz Plusz 13-09-21


szerző:
2013.09.21. 20:00
Fókusz Plusz 13-09-21

Fókusz Plusz: Intim titkok - Szikora a tenisz-, Geszti a focipályán, Tóth Gabi a parketten kapcsolódik ki. De mit csinál Alföldi Róbert? A legenda nyomában - Titokzatos látogatás az igazi Drakula otthonában. Miért szerette a magyarokat a kegyetlen főúr? Szigorú szabályok - Hogyan bokszolhatott Muhammad Ali, ha tiltotta a vallása? Ki bukta el ezért az olimpiai érmét?

XVI. Benedek szülőfalujában járt a Fókusz

Egy 2700 fős eldugott kis német falu, amely 8 évvel ezelőtt még teljesen ismeretlen volt. Majd 2005-ben Marktl világhírűvé vált. Azóta a torta, a bélyeg, a kenyér, a sör és a főtér is csak XVI. Benedekről szól.

Párok, akiknél a szerelem minden tabut ledöntött

Hogyan tanul meg együtt élni egy magyar asszony cigány férjével és annak rokonságával? Mit tesz egy keresztény szerelmes nő, amíg muzulmán párja naponta ötször imádkozik? Eltérő vallású, szokású, nemzetiségű házaspárok engedtek be bennünket otthonaikba.

Fókusz Plusz 13-01-12


szerző:
2013.01.12. 19:25
Fókusz Plusz 13-01-12

Fókusz Plusz: Határtalan szeretet - Örmény-azeri, török-görög, indiai-pakisztáni. Tényleg gyűlölik egymást vagy csak a politika szól közbe? Furcsa párok - Eltérő öltözködés, étkezés, házastársi szokások. Vegyes vallású szerelmesek engedtek be bennünket otthonukba.

Törzsutas: New York, USA


szerző:
2012.10.07. 12:10
Törzsutas: New York, USA

Törzsutas: Adásunkban a multikulturalizmus fellegvárába, New Yorkba utaztunk.

Nagy Sanyi szembenézett félelmével

A színész nem bírja a magányt, a nyáron mégis úgy döntött, hogy teljesen egyedül vág neki az egyik legembertpróbálóbb zarándokútnak, az El Caminonak, hogy végiggondolhassa az életét, és kipróbálja, fizikailag mire képes.

Rejtélyes szekta vagy világmegváltó új filozófia?

Tom Cruise, John Travolta, Priscilla Presley, a Szcientológia legmegszállottabb és leghíresebb követői. Hazánkban a szcientológiai egyház kiugrott csúcsvezetője és egy a szabadságáért öngyilkosságra is kész volt tag mesélt a rejtélyekkel teli szervezetről!

Fókusz Plusz 12-09-08


szerző:
2012.09.08. 19:30
Fókusz Plusz 12-09-08

Fókusz Plusz: Rejtélyes társaság - Tom Cruise vagy Travolta is közéjük tartozik! Mi az a szcientológia? Egykori tagok mesélnek a szervezetről. Kemény világ - Halált megvető bátorság, férfias küzdelem. Bikarodeó testközelből egy magyar fiúval, Európa legjobb bull riderével.

Helyesbít az RTL Klub Híradója

Keddi adásunkban félreérthetően hangzott el, hogy mikor támadtak meg Budapesten egy férfit zsidó származása miatt.

Törzsutas: Bangkok, Thaiföld - 2. rész

Törzsutas: Tovább kalandozunk Bangkokban, a városban, ahol régi és modern egy egészen különleges mixben egyesül.

Zarándoklat a csodatévő rebbéhez

Sátoraljaújhelyen a háború előtt még 6000 zsidó élt, ma mindössze csak hat család, de ennél persze jóval több izraelita fordul meg a városban. Minden évben ezrek zarándokolnak a csodarabbi sírjához, hogy kifejezzék tiszteletüket, illete, hogy segítséget kérjenek tőle, és ahogy mondják, kapnak is.

Fókusz Plusz 12-01-21


szerző:
2012.01.21. 19:30
Fókusz Plusz 12-01-21

Fókusz Plusz: Fájdalmas vallomások - Kokaint csempésztek és lebuktak. Exkluzív interjúk a perui börtönben fogva tartott magyarokkal. Mennyei muzsika - Elvis vagy MC Hammer sem volt kivétel. Magyar rockerek, popperek, rapperek, akik zenével hirdetik az igét.

Törzsutas: Mauritius, 3. rész


szerző:
2012.01.15. 12:00
Törzsutas: Mauritius, 3. rész

Törzsutas: Ezúttal elsősorban Mauritius természeti értékeiről lesz szó, de a sziget vallási hagyományaival és kedvenc italaival is megismerkedhetnek.

10 ezren csatlakoztak a jedi vallásúakhoz

A kérdőíveken a vallást nem kötelező megadni, aki azonban a kötelező kérdésekre nem válaszol, szabálysértési eljárásra számíthat.

XXI. század 11-08-16


szerző:
2011.08.17. 00:10
XXI. század 11-08-16

XXI. század: Csillagok háborúja - Történet egy messzi-messzi galaxisról, amely ötletet adott a csillagháborúhoz és egy új vallás alapításához. Örökölt szerelem - Megoldódni látszik a párválasztás képlete. Az arcunkra van írva, hogy kibe szeretünk bele, hogy mit keresünk pontosan a másikban.

MSZP: Kukába való fércmű az egyházügyi törvény

Az MSZP országgyűlési képviselője azt mondta, a jogszabály különbséget tesz egyház és egyház között.

Koccintottunk a mesebeli Perzsiában

Boldog Új Évet kívánunk! Igen most, merthogy több ezren is élnek nálunk, akik épp egy hete koccintottak arra, hogy 1390-es évük is jól sikerüljön. A szilveszteri bulijuk megtöltötte az egyik legnagyobb budapesti szórakozóhelyet, az est fénypontja pedig egy igazi világsztár volt.

Mekkora üzlet a vallás?


szerző:
2011.03.05. 19:31
Mekkora üzlet a vallás?

A Fókusz Pluszban Magyarország csodaváró helyszíneit járjuk végig, hogy kiderítsük, mennyire váltak híressé, mekkora üzlet nálunk a hit-turizmus, és, hogy készül-e bögre, póló a kegyhelyek képével?

Valld meg bűneidet a mobilodnak!

A mobiltelefonra készült alkalmazás segítségével a hívők bárhol meggyónhatják bűneiket.

meneTrend IttHon: Budapest, III. kerület

meneTrend IttHon: Magyarországon 1975 óta van jelen a Krisna-tudat. Akkoriban a hívők csak titokban gyakorolhatták vallásukat. Az Állami Egyházügyi Hivatal 1989-ben ismerte el és jegyezte be a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közösségét az egyházak sorába.

Mindenki másképp csinálja


szerző:
2011.01.01. 19:14
Mindenki másképp csinálja

Vajon 2011-et írunk, vagy 2554-et? Igazából mindkettőt, sőt, annak is igaza van, aki már majdnem 6 ezernél jár. Áttekintjük, melyik vallás, honnét számítja az időt, és pontosan mit és hogyan ünnepel újévkor.

Turbánostul lehet amerikai katona

Beszéli a hindi és a pandzsábi nyelvet is, és tudására szüksége van a hadseregnek.

Régi-új kelta vallási őrület

Megkapta a hivatalos vallási státuszt a kormány illetékes hivatalától a druidizmus Nagy-Britanniában.

Fél Kettő 10-09-09


szerző:
2010.09.09. 14:40
Fél Kettő 10-09-09

Fél Kettő: Vallás vagy divat? - Mi a kabbala és miért választják egyre többen? Titkok őrzői - Mi alapján dönt a fejvadász a bizalmi állásra jelentkezők között? Féltékenység - Miért és hogyan állnak bosszút volt párjukon az elhagyott szeretők?

Háborúval válaszolnának a Korán-égetésre

Irán szerint a Szent Korán megszentségtelenítése ellenőrizhetetlen reakciókat válthat ki a muszlim országokban.

A hit dallamai csendülnek fel Solymáron

Augusztus 28-án, 16 órakor kezdődik a Nemzetközi Gospel Fesztivál a solymári Sportcentrumban.

Fél Kettő 10-08-19


szerző:
2010.08.19. 14:25
Fél Kettő 10-08-19

Fél kettő: Zséda és zenész barátai dallal segítenek az árvízkárosultakon. Parlagfű, üröm, útifú. évről-évre egyre többen érzékenyek a pollenekre. Vajon miért? Gördeszkás pap, ő most a legnépszerűbb az Interneten. Hogyan lehet megszólítani a fiatalságot ma?

Életveszélyes lehet a Ramadán böjtje

megszeghetik a Ramadán böjtjét a rekkenő hőségtől és fojtogató páratartalomtól szenvedő munkások.

El voltak tájolva az indonézek

Rossz irányba imádkoztak a hívők Indonéziában. Március óta ima közben nyugat felé borultak le.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való