KERESÉS search-close

vidék

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vidék"

Falusi CSOK: munka is kellene

Hitel nélkül otthonhoz juthatnak a 3 gyereket vállalók a falusi CSOK-kal a Duna House szerint. Az 5 ezer lelkesnél kisebb településeken, amelyek lakossága átlag felett csökkent. A pénzügyminiszter az RTL Híradónak azt mondta, csak jövőre 20 ezren vehetik fel az új támogatást ingatlan vásárlásához, 25 ezren pedig felújításhoz. A GKI viszont néhány ezer családdal számol összesen, szerintük munkahely kell, hogy a fiatalok a falvakban maradjanak.

Valódi híreket visznek vidékre

Újjáépítené a vidéki nyilvánosságot a Nyomtass Te is! Mozgalom. Mint mondják, azt szeretnék, ha a kormánypropaganda mellett valódi hírek is eljutnának az emberekhez. Szombati konferenciájukon az derült ki, hogy a vidéki független sajtóban hirdetések is alig vannak, mert a cégek nem mernek náluk reklámozni, ezért inkább titokban támogatják őket. A híreik viszont érdeklik az embereket.

Kultúr: ilyen volt a pezsgő vidéki élet egykori központja

Messze volt a főváros, de az igények nem különböztek. Se a pártvezetésé, se a fiataloké. A kultúrházakban megfért együtt a barkácsszakkör és a heavy metal is!

ÁLLJON MEG AZ ORSZÁG: Legalább 60 helyszínen tüntettek

Álljon meg az ország! Ezt tűzték ki célul a szakszervezetek, ezért az ország számos pontján, legalább 60 helyszínen tartottak tüntetéseket és félpályás útlezárásokat. A munka törvénykönyvének, a cafeteria és a nyugdíjszabályoknak a módosítását, valamint a bérek emelését követelték.

Több városban is tüntettek a túlóratörvény ellen

Nem csak Budapesten, országszerte tartottak vagy tartanak még most is tiltakozó akciókat a kormány és a túlóratörvény ellen. Hódmezővásárhelyen pár száz ember gyűlt össze az önkormányzat előtti téren, ott volt Márki-Zay Péter, a város független polgármestere is. Emellett Debrecenben, Szolnokon, Komlón, Tapolcán és Békéscsabán is szerveztek tüntetést. Nyíregyházán félpályás útlezárással tiltakoztak. Tegnap Szegeden több ezren vonultak az utcára, és Szombathelyen is demonstráltak.

Utcabálok Győrtől Debrecenig

Tűzijáték, pezsgő és önfeledt bulizás. Vidéken is több ezren köszöntötték az új évet utcabálokon. Koncertekkel és hajnalig tartó tánccal ünnepeltek Győrben, Szegeden, Nagykanizsán, Pécsen és Debrecenben is.

Drága örökösök – az RTL új napi sorozata

Ökörapáti település nevét január elsejétől garantáltan sokan emlegetik majd. Január elsején, a Híradó után indul az RTL vadonatúj napi sorozata a nagy kérdéssel: mire képesek és hajlandók a drága örökösök, hogy a vidéki nagyapa hatalmas vagyonához hozzájuthassanak.

Vidékre költöztethetnek két múzeumot

Vidékre költözhet két múzeum Budapestről, ez derül ki egy hétfőn megjelent kormányhatározatból. A természettudományi és a színháztörténeti múzeum költözését május közepéig kell előkészíteniük az érintett minisztériumoknak. Az intézményekben kutatók attól tartanak, hogy a költözéssel sérülhetnek a gyűjtemények, és a szakemberek sem biztos, hogy hajlandók vidékre költözni.

Vidéken is demonstrálnának

Az éjjel is folytatódott a tüntetéssorozat, a demonstrálók több kormányközeli médium épületénél felolvasták követeléseiket. A tüntetés még kora este kezdődött az MTVA székházánál, azt Hadházy Ákos hívta össze, az ellenzéki pártok képviselői is részt vettek rajta. A tüntetők egy része a hivatalos rész után indult el a szerintük kormánypropagandát folytató médiumokhoz. A tömeg tegnap békésebb volt, mint a korábbi napokon.

Vásárlás: egyre nagyobb a leszakadás

Majdnem kétszer annyit hagynak a boltokban a budapestiek, mint az ország északi és keleti megyéiben élők. Egy fővárosi több mint 120 ezer, egy észak-alföldi viszont alig 70 ezer forintot költ átlagosan havonta. Ezt a Blokkk.com szakportál számolta ki a KSH adatai alapján. A híradónak nyilatkozó elemző szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy az elmaradott régiók még inkább leszakadnak.

Lakásárak: brutális különbségek

Magyarország legolcsóbb és legdrágább utcáiban forgatott a Fókusz stábja. A pesti Dunára néző, felújítás előtt álló lakás árából szinte az egész ózdi Kisamerika utcát meg lehetne venni, ráadásul ennek az utcának a végén még gyönyörű halastó is van!  

Vajon vidéken hogyan élték meg 1956-ot?

Nem az iskolapadban, hanem korhű körülmények között lehet igazán megérteni, mi történt a forradalom idején – ezt mondta Híradónknak egy miskolci diák pontosan két évvel ezelőtt. A városban néhány perces jelenetekkel idézték meg a tanulók az 1956-os eseményeket. A Szentendrei Skanzen pedig puskadörrenéstől volt hangos, ott azt mutatták meg a látogatóknak, hogyan élték meg vidéken a forradalmat.

Egyetemisták versenyfutása az albérletekért

Akár 150.000 forintot is kérhetnek havonta egy egyszobás lakásért a fővárosban. Hol és mennyiért lakhat egy fiatal, ha tanulni akar?

Város vagy vidék?


szerző:
2018.07.16. 16:50
Város vagy vidék?

Sokan költöznek vidékre, hogy a nyugodt élet előnyeit élvezhessék, de vannak olyanok is, akik inkább a nagyvárosi nyüzsgést választják. A mi kis falunk szereplői ebben a kérdésben foglaltak állást.

 

Több súlyos baleset is történt országszerte

Budapesten hatan sérültek meg, amikor rosszul lett egy sofőr és kocsijával a szemből érkezőknek csapódott. Szarvasnál rendőröket ért baleset, amikor egy autós átment a szemközti sávba és kocsijukba hajtott. Békéscsabánál négy embert vittek kórházba a mentők. Ott egy elhibázott előzés okozta a bajt.

A férfi, aki már tíz éve közvetíti vágatlanul saját életét

Az eredetileg szobafestő, de informatikus végzettséggel is rendelkező Guga - családjával együtt - tíz éve készít és tölt fel videókat, döbbenetes mennyiségben. Több, mint 1000 feltöltése van, ez sok ezer órányi anyag, évekig tartana mindet visszanézni.

Joe könnyek közt esedezett barátai bocsánatáért

Joe hazatért vidékről. Teó megpróbált közelebb kerülni Bencéhez. Lili megtudta, milyen nemű babát vár.

Bence: „Marci soha nem tudhatja meg, hogy mit tettem…”

Joe Emmával töltötte a napot. Orsi megtudta az igazat Bencéről. Lali mindenkivel összeveszett.

Joe megelégelte, hogy a falusiak a barátait ócsárolják

Joe-nak elege volt a régi barátaiból, haraggal vált el Lalitól, Reginától és Gábortól. Hogy elterelje a komor gondolatait, spontán randira hívta Emmát, aminek az lett a vége, hogy az ágyban kötöttek ki. Később együtt elmentek egy búcsúba, ahol Joe kiakadt, amiért elkezdték a helyiek a barátait ócsárolni. Amikor Emma utánament, hogy elsimítsa a dolgot, Joe kőkeményen elzavarta a nőt. Ráébredt, hogy nem az ő világa ez, és kijózanodva azon tépelődött, hogy nem volt-e részéről nagy melléfogás a költözés.

Lali: „Minek örüljek? Hogy Joe felbontja a régi családomat?”

Joe fenyegető üzenetet kapott. Marcit meglepetésként érte bátyja érkezése. Bori szexi meglepetéssel készült Roland szülinapjára.

Lalira rálőttek, amiért férjes asszonnyal kezdett ki

Lali továbbra is erősen kapaszkodott abba a reménysugárba, hogy rábírhatják Joe-t, térjen vissza Budapestre. Míg Lali kivárt, azzal ütötte el az időt, hogy rámozdult az egyik falusi nőre, Anettre. Joe azonban óva intette tőle Lalit, mivel Anett házas asszony. Amikor Anett végül is engedett Lali udvarlásának, férje kiakadt és megfenyegette Lalit egy sóval megtöltött vadászpuskával.

Dani: „A baba a legjobb dolog, ami az életemmel történhetett…”

Lili a fellegekben járt, miután Dani őt választotta. Ayse kiállt a kapcsolatáért családjával szemben. Lali egy férjes nővel kezdett ki a faluban.

Laliék vacsorával próbáltak bocsánatot kérni Joe-tól

Joe-t sokkolta, amikor a kiszemelt ingatlanának tulaja kijelentette, hogy nem adja el neki a telket. Eközben Regina, Gábor és Lali kétségbeesésükben kiötöltek egy tervet, hogy meggyőzzék Joe-t arról, hogy Budapesten a helye. Sikerült kibékülniük Joe-val, és rábeszélték őt egy közös bulira. Joe teljesen felengedett a partin, úgy látszott, Regina terve bejön.

Marcit már az első napján kirúghatják az iskolából?

Marcinak mozgalmas volt az első iskolai napja. Veszélybe került Joe vidéki álomélete.

Lali életveszélybe sodort egy tinédzsert

Lali, Joe falujának főtéren könnyített magán, ami miatt összebalhézott két falubelivel. Később aztán kiderült, hogy az egyikük a polgármester, a másikuk pedig, az a férfi, akitől Joe meg akarja venni az ingatlant. Joe egy kertipartival próbálta jóvá tenni a dolgot, de Lali elhatározta, hogy tönkre teszi a partit. Lali tetteinek azonban majdnem halálos következménye lett…

Joe új lakhelye teljesen kétségbe ejtette Reginát

Regina nem bírta tovább a sok veszekedést Budapesten, és elutazott Joe-hoz. A reménye azonban, hogy visszacsalogassa Joe-t, hamar elillant. A férfi gyorsan beilleszkedett az új környezetbe, és minden energiáját egy malom újjáépítésébe fektette. Mikor Regi rájött, hogy Joe mennyire elszánt, nem jutott más eszébe, mint segítségül hívni Lalit és Gábort.

Folytatódtak a kormányellenes tüntetések

A szombati budapesti tüntetést vasárnap újabb kormányellenes demonstrációk követték több vidéki nagyvárosban és Brüsszelben is. Pécsen és Debrecenben is több ezren, Győrben pedig több százan gyűltek össze, hogy új választást, szabad sajtót és valódi rendszerváltást követeljenek. Emellett a szónokok többsége a helyi szerveződések fontosságáról, a helyi problémák megoldásáról beszélt. A Fidesz szerint az ellenzéki pártok nem képesek elviselni a vereséget.

Budapesten fölényben az ellenzék

106 egyéni választókerületből 91-ben a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a választást. Vidéken csak három helyen tudott győzni ellenzéki jelölt, Budapesten viszont kétszer annyi mandátumot szereztek, mint a Fidesz.

Hátrányban vannak a vidékiek a továbbtanulásban?

Többnyire hatalmas anyagi előnnyel indulnak a budapesti egyetemisták azokkal szemben, akik vidékről érkeznek a fővárosba tanulni. Körülbelül mennyiből tud megélni Budapesten egy egyetemista? Illetve az egyetemek mennyiben tudják segíteni a megélhetésüket?

Puskás Peti és Eke Angéla mindent maguk mögött hagytak?

A népszerű sztárpáros Szécsénybe költözött, ahol a természet közelsége mindkettejükre frissítően hatott. Na de mit keresnek ott?

30 ezren maradtak áram nélkül

Reggelre 30 ezer ember maradt áram nélkül Nógrád megyében a hó miatt. Volt olyan település, ahol még délután sem volt áram. Több helyen kiolvadt a hűtőszekrény, nem tudtak ételt melegíteni, világítani sem. Máshol a távolsági buszok sem jártak.

Polgár Kriszta megtalálta új szerelmét!

A szépségkirálynő életében mindig is fontos szerepet játszott a főzés, hiszen vidéki lányként imádja a „jó sós, jó zsíros” ételeket. Bár Kriszta éppen ezért ügyesebben bánik a tradicionális fogásokkal, mégis igyekszik megfejteni az új hullámú ételek rejtelmeit.

Nem változnak a bérkülönbségek

Majdnem kétszer akkora fizetést visznek haza a budapestiek, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők, több mint 100 ezer forint különbséget mért a KSH a nettó átlagbérek között. A kormány szerint elindult az elmaradt régiók felzárkózása.

Csóró Lali ismét meghódította a színpadot!

Lali egy vidéki fellépésre hívta Alexát, aki bár elfogadta a meghívást, hamarosan minden a feje tetejére fordult…

150 ezer forintos bérkülönbség

Több mint másfélszer annyi keresnek a budapestiek, mint a békés megyében élők. Az átlagfizetések közötti különbség meghaladja a 150 ezer forintot, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tavalyi évről szóló összesítése szerint. 19 megyéből mindössze 2-ben és a fővárosban keresnek jobban az országos átlagnál. A Pénzcentrumnál azt mondják, a munkaerőhiány miatt ekkorák az eltérések. A kormány szerint az elmúlt félévben már mérséklődött a megyék közötti bérkülönbség.

Story Extra 2017-06-02


szerző:
2017.06.02. 16:55
Johnny Disco exkluzív fellépést ajánl Alexának

Alexa újabb üzenetet kap Kőszikla_38-tól, akiről aztán kiderül, hogy nem más, mint maga Johnny Disco. A csalódott Alexa ki akarja adni az útját, ám Johnny fellépést ajánl neki...

Gyuszi Boriról:

Bori rányomul Gyuszira és le is fekszik vele, amit Helga, aki szerelmes Gyusziba, meglát. Borinak leesik az álla, amikor Gyusziról kiderül, hogy fülig szerelmes belé, amin Karola és Gréti nagyon jól szórakoznak.

Előző rész (2017. március 23.)

Barbi kicsinosítja Ramónát. Karola, Gréti és Bori vidékre utaznak. Maja szakít Kristóffal, és a fiú elköltözik az albérletből.

Következő rész (2017. március 23.)

Barbi kicsinosítja Ramónát. Karola, Gréti és Bori vidékre utaznak. Maja szakít Kristóffal, és a fiú elköltözik az albérletből.

Hol élnek a legboldogabb magyarok?

Önök el tudják képzelni, hogy nálunk néhány éven belül a Boldogság Minisztérium vezetője mondjuk sajtótájékoztatón ismerteti a legújabb magyarországi boldogsághelyzetet? Az első hivatalos felmérés után mi elmentük a jelen pillanatban legboldogabb és legboldogtalanabb magyar településre is, és arról is forgattunk, hogy a boldogságérzés fejleszthető.

Fókusz 2017-01-27


szerző:
2017.01.27. 19:00
A XX. század eltűnt vidéke

Kincset érő amatőr felvételek a hetvenes-nyolcvanas évek nagyközségi életéről. Sosem látott film az ÁFÉSZ-boltok, falusi sportpályák és brigád-színjátszókörök világáról, épülő utcákról, a közelben dübörgő gyárakról. Biztonságot és jólétet hozott a vidék iparosítása - hogy aztán egy pillanat alatt omoljon össze a kiszámítható élet a rendszerváltáskor. De ki, és miért hagyta, hogy így legyen?

Így élhették meg '56-ot vidéken

Nem az iskolapadban, hanem korhű körülmények között lehet igazán megérteni, mi történt a forradalom idején. Ezt mondta Híradónknak egy miskolci diák. A városban néhány perces jelenetekkel idézték meg a tanulók az 1956-os eseményeket. A Szentendrei Skanzen pedig puskadörrenéstől volt hangos, ott azt mutatták meg a látogatóknak, hogyan élték meg vidéken a forradalmat.

Lehetetlen cirkuszjegyet szerezni

Hiába az ajándék cirkuszjegy az iskolákat fenntartó központtól, nem jut be a kitűnő diákok egy része az előadásokra. Erről a szülők panaszkodnak. Azt mondják, napokig, vagy hetekig kell telefonálni, mire helyet tudnak foglalni a Fővárosi Nagycirkusz előadásaira. Rétvári Bence államtitkár azt mondta, mindenkinek jut hely, legfeljebb vidéki előadásokon.

Több halálos baleset is volt országszerte

Egymást követték a súlyos balesetek országszerte. Kiskunmajsánál fának csapódott egy autó szombat este, a sofőr szörnyethalt. Békéscsabán egy motoros halt meg, amikor előzni kezdett és belecsapódott a szemből jövőbe. Pest megyében hárman sérültek meg, amikor két autó ütközött az M2-es autóúton. A sérülteket mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Hatalmas ünneplés Szegeden és Debrecenben

Nemcsak Budapesten, hanem több nagyvárosban is ünnepeltek a szurkolók. A debreceni egyetemi sportpályán a meccs végén állva tapsoltak a szurkolók. Szegeden egy lélek nem volt az utcákon este hat után.

Medina csodái


szerző:
2016.06.05. 10:05
Medina csodái

Ha valaki vidéki hangulatra vágyik, mindenképp látogasson el az Apponyi Kiskastélyba. Öko kert, kenuzás, fűszerkert, finom ételek és a vidámság garantált!

Farm 61. rész (Döntő)


szerző:
2016.05.29. 19:50

Farm 60. rész


szerző:
2016.05.28. 20:00

Farm 59. rész


szerző:
2016.05.27. 18:55

Farm 58. rész


szerző:
2016.05.26. 18:55

Farm 57. rész


szerző:
2016.05.25. 18:55

Farm 56. rész


szerző:
2016.05.24. 18:55

Farm 55. rész


szerző:
2016.05.23. 18:55

Farm 54. rész


szerző:
2016.05.21. 20:00
Csiszolatlan gyémántok az X-Faktor előválogatóján

Az X-Faktor sztárjai közül volt olyan, aki stoppal érkezett Erdélyből, volt aki közmunkásként dolgozott nagyon szegény környezetben és utolsó lehetőségként próbált szerencsét, és persze olyan is, aki soha nem érezte magát elég felkészültnek, a tanára viszont azt mondta, eljött a Te időd. Ki tudja hány Baricz Gergő, Oláh Gergő, Tóth Andi él közöttünk? Nem lehet, hogy valaki csak azért ne mutassa meg tehetségét, mert nincs pénze Budapestre utazni. A tehetségkutató készítői ezúttal a legtávolabbi, legkisebb településre is elmentek tehetségeket keresni. 

Farm 53. rész


szerző:
2016.05.20. 18:55

Farm 52. rész


szerző:
2016.05.19. 18:55

Farm 51. rész


szerző:
2016.05.18. 18:55

Farm 50. rész


szerző:
2016.05.17. 18:55

Farm 49. rész


szerző:
2016.05.16. 18:50

Farm 48. rész


szerző:
2016.05.14. 20:00

Farm 47. rész


szerző:
2016.05.13. 18:55

Farm 46. rész


szerző:
2016.05.12. 18:55

Farm 45. rész


szerző:
2016.05.11. 18:55

Farm 44. rész


szerző:
2016.05.10. 18:55

Farm 43. rész


szerző:
2016.05.09. 18:55

Farm 42. rész


szerző:
2016.05.07. 20:00

Farm 41. rész


szerző:
2016.05.06. 18:55

Farm 40. rész


szerző:
2016.05.05. 18:55

Farm 39. rész


szerző:
2016.05.04. 18:55

Farm 38. rész


szerző:
2016.05.03. 18:55

Farm 37. rész


szerző:
2016.05.02. 18:55

Farm 36. rész


szerző:
2016.04.30. 20:00

Farm 35. rész


szerző:
2016.04.29. 18:55

Farm 34. rész


szerző:
2016.04.28. 18:55

Farm 33. rész


szerző:
2016.04.27. 18:55

Farm 32. rész


szerző:
2016.04.26. 18:55

Farm 31. rész


szerző:
2016.04.25. 18:55

Farm 30. rész


szerző:
2016.04.23. 20:00

Farm 29. rész


szerző:
2016.04.22. 18:55

Farm 28. rész


szerző:
2016.04.21. 18:55

Farm 27. rész


szerző:
2016.04.20. 18:55

Farm 26. rész


szerző:
2016.04.19. 18:55

Farm 25. rész


szerző:
2016.04.18. 18:55

Vajon honnan jön a tej?


szerző:
2016.04.17. 10:00
Vajon honnan jön a tej?

Hogyan készül a kenyér? Manapság egyre kevesebb gyermek van tisztába ezekkel a dolgokkal. Szerencsére sok szülő törekedik arra, hogy gyermekét környezettudatosan nevelje.

Farm 24. rész


szerző:
2016.04.16. 20:00

Farm 23. rész


szerző:
2016.04.15. 18:55

Farm 22. rész


szerző:
2016.04.14. 18:55

Farm 21. rész


szerző:
2016.04.13. 18:55

Farm 20. rész


szerző:
2016.04.12. 18:55

Farm 19. rész


szerző:
2016.04.11. 18:55

Farm 18. rész


szerző:
2016.04.09. 20:00

Farm 17. rész


szerző:
2016.04.08. 18:55

Farm 16. rész


szerző:
2016.04.07. 18:55

Farm 15. rész


szerző:
2016.04.06. 18:55

Farm 14. rész


szerző:
2016.04.05. 18:55

Farm 13. rész


szerző:
2016.04.04. 18:55

Farm 12. rész


szerző:
2016.04.02. 20:00
^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való