KERESÉS search-close

vonat

100 tartalom van megjelölve ezzel a címkével: "vonat"

Összeütközött két vonat Spanyolországban

Az egyik szerelvény vezetője meghalt a Barcelona mellett történt balesetben. Mintegy százan megsérültek. A vonatok egy vágányra kerültek: azt még vizsgálják, hogy miért.

A zárt sorompót kikerülve hajtott a sínekre a kisbusz

Videón egy szabálytalankodó kisbusz. A zárt sorompót kikerülve hajtott át a síneken Győr-Moson-Sopron megyében. A videót egy közösségi csoportban tették közzé, a készítője szerint a fényjelző nem működött, egy tehervonat azonban dudálással jelezte, hogy jön. Sopronban tegnap a piros jelzés ellenére akart átmenni egy autós a síneken, neki nem volt szerencséje összeütközött a személyvonattal.

Leszállt egy cigire, a vonat elvitte a gyerekét

Még leszállt egy cigarettát elszívni egy amerikai férfi, de a gyerekét elvitte a vonat az amerikai Cleveland-ben. Hiába rohant a vonat után, a vezető nem állt meg. A csecsemő végül visszajutott az apjához. Mindezt a biztonsági kamerák is rögzítették.

 

Még nagyobb pályaudvart akarnak Debrecenben

Többe kerül majd, és később készül el a debreceni főpályaudvar. Felülvizsgáltatja a terveket az Innovációs Minisztérium. Ezt azzal indokolják, hogy az eddigi elképzelések nem igazodnak a város gazdasági fejlődéséhez. Úgy tudjuk, a beruházás teljes költsége 21 milliárd helyett akár 34 milliárd forint is lehet.

Ingyenes lesz a tömegközlekedés Luxemburgban

A Nagyhercegség miniszterelnöke jelentette be. Az intézkedés minden részletét még nem dolgozták ki, a szakszervezetek tiltakoznak, a kormányfő azonban azt ígéri, hogy legkésőbb 2020-tól nem kell majd fizetni a vonatokon, villamosokon és buszokon. Az októberben újraválasztott Xavier Bettelnek nem ez az egyetlen merész terve.

Magyarország eddigi legnagyobb biztosítási csalásával vádolják - most 11 milliót ítéltek neki!

Csaknem 1 milliárd forint értékben kötött biztosításokat, majd szándékosan levágatta lábát egy vonattal. Ezzel vádolják Cs. Sándort, aki kedden viszont első fokon pert nyert egy biztosító ellen. A Budai Központi Kerületi Bíróság ítélete szerint, bár nem jogerősen, de jár neki 11 millió forint. A férfi korábban a Házon kívülnek nyilatkozott az esetről.

Vonat elé kanyarodott, meghalt

Halálos vonatbaleset Kecskemét közelében! A Lajosmizsére tartó vonat elé kanyarodott egy autós ma reggel Kecskemét közelében. A motorvonat vezetője hiába dudált és fékezett, nem tudta elkerülni az ütközést. A vonat csaknem 60 méteren át tolta a roncsot, az autót vezető 37 éves nő szörnyethalt.

FELVÉTELEN: így lángolt az egyik szerelvény a Nyugati pályaudvaron

A szerelvény nem volt áram alatt, a tároló vágányon állt, amikor szombat éjszaka felcsaptak a méteres lángok. A MÁV szerint a kocsit most vizsgáztatták, a műszaki meghibásodás ezért ki van zárva. A kár több millió forint is lehet, ezért a vasúttársaság feljelentést tett.

4 és fél órás késés: az egyik mozdony lerobbant a másik kigyulladt

Két mozdony is lerobbant, mire célba ért az utasokkal a vonat. Négy és fél órás késéssel, mintegy kilenc óra alatt érkezett meg a szerelvény vasárnap este Szombathelyről Pécsre. Az óriási késést az okozta, hogy a mozdony útközben lerobbant. A MÁV ugyan küldött egy másikat, az viszont kigyulladt. Így végül egy harmadik mozdonnyal sikerült Pécsre érkezni, késő éjjel.

Új szinten a kihívás - a csigavonat ismét „száguld”

Nagy port kavart a Mátészalkaleaks nevű csoport júliusi videója, amelyben egyik tagjuk csiga jelmezben futotta le a vonatot a Mátészalka-Debrecen vonalon. Az akciót szervező csoport most emelt a téten, ugyanis a csigának öltözött aktivista nem egyedül, hanem a gyermekeivel együtt próbálta meg lefutni a szerelvényt.

ELAKADT: Szétroncsolta a kocsit a vonat

Elakadt egy kocsi a vasúti átjáróban, ezért szétroncsolta az érkező vonat tegnap délután Gödnél. A szerelvény több mint 500 méteren át tolta maga előtt az autót. Az ütközéskor a sofőr már nem volt a kocsiban. Időben sikerült kiszállnia az autójából. Az 59 éves asszony egyelőre nem tudni, hogy miért akadt el a síneken.

Nekihajtott a fesztiválozóknak

A petárdák és a görögtüzek miatt az áldozatok nem hallották a vonat érkezését. Ez okozhatta az indiai tömegtragédiát pénteken.

TRAGIKUS: így hajtott át a tömegen a vonat az ünnepségen

Az indiai Pándzsáb államban ünneplők épp a hatalmas görögtüzet nézték, miközben petárdák durrogtak körülöttük - több százan voltak, amikor jött a vonat. A szerelvények megállás nélkül hajtottak át a görögtüzet figyelő síneken állókon. Ötvennyolcan meghaltak, több tucatnyian megsérültek. A felvételeken jól hallatszik, hogy a mozdonyvezető csak akkor dudált, amikor már késő volt.

56-szor bliccelt, végül fizetett

Feladta a bliccelő és végül fizetett. 800 ezer forintos tartozását rendezte a napokban az az utas, aki 56-szor utazott vonaton jegy nélkül. A MÁV összesítése szerint jelenleg 5 milliárd forinttal tartoznak a bliccelők a cégnek. Ez az összeg az elmúlt 5 év alatt gyűlt össze. A MÁV szerint jobban teszik a tartozók, ha fizetnek, mielőtt végrehajtás indul a bírság miatt.

A bliccelők trükkjeiről ide kattintva még többet megtudhat.

 

Drámai képek: menekültkérdés

Három évvel ezelőtt drámai képek járták be a világsajtót: a magyar menekülthelyzetről tudósítottak. Bicskén állt meg az a vonat, amelyre a háború elől menekülők felszálltak a Keleti pályaudvaron. Miután nemzetközi járatra nem engedték fel őket, jobbhíján Győrbe igyekeztek, hogy onnan induljanak Ausztria felé, gyalog.

Izomszakadással műtötték, miután állva kellett utaznia a vonaton

Ezt állítja az RTL Híradónak egy 50 éves asszony. Még július elején tartott haza a nyaralásról, amikor Székesfehérvárnál a szerelvény vészfékezett, ő pedig összecsuklott. Az asszony azt mondja, hiába szóltak a kalauznak, nem vették komolyan, most kártérítést követel. A MÁV szerint nem hibáztak, és még vizsgálják az esetet.

Vonatra ültetné a politikust a MátészalkaLeaks

Önkéntesek videóüzenetben hívták meg egy ebédre a közlekedésért felelős helyettes államtitkárt. Mosóczi Lászlót szeptember 15-ig bármikor szívesen megvendégelik, egy feltétellel - ha vonattal érkezeik. A Mátészalkaleaks csoport aktivistái azt szeretnék, ha a politikus saját maga is megtapasztalná, mennyire lassú a vonatközlekedés Debrecen és Mátészalka között. A vasúti szakasz felújításáért már évek óta küzdenek. A helyettes-államtitkár egyelőre nem reagált az ebédmeghívásra.  

Ha vonattal érkezik, megvendégelik

Önkéntesek videóüzenetben hívták meg egy ebédre a közlekedésért felelős helyettes államtitkárt. Mosóczi LÁszlót szeptember 15-ig bármikor szívesen megvendégelik, egy feltétellel - ha vonattal érkezeik.

Vonatra ültetnék a politikust

Önkéntesek videóüzenetben hívták meg egy ebédre a közlekedésért felelős helyettes államtitkárt. Mosóczi Lászlót szeptember 15-ig bármikor szívesen megvendégelik, egy feltétellel - ha vonattal érkezeik. A Mátészalkaleaks csoport aktivistái azt szeretnék, ha a politikus saját maga is megtapasztalná, mennyire lassú a vonatközlekedés Debrecen és Mátészalka között. Ez a csoport szervezte azt az akciót is, amelyben egyikük csigajelmezbe öltözve futotta le a vonatot ezen a szakaszon.

 Futva is megelőzte a vonatot

Egy aktivista csigajelmezbe bújt és egy szakaszon megmutatta, néhol még ő is képes lehagyni a mátészalkai vonatot. A vasút egyelőre csak kisebb javításokat ígér.

 FELVÉTELEN: még a csiga is leelőzi a vonatot

A Mátészalkaleaks nevezetű civil csoportnak elege lett abból, hogy a rendszerváltás óta egyik politikai erő sem tett igazán a Mátészalka-Debrecen vasútvonal állapotának a javításáért, ezért a humor eszközevél mutatták be, hogy még egy csiga is leelőzi a szerelvényt.

Az autó elejét vitte el a vonat

Hiába vészfékezett, nem tudta elkerülni az ütközést. A vonatvezető beszélt erről, miután a szerelvény elé hajtott egy kocsi. Az autóban ülő idős házaspár súlyosan megsérült.

 

Meddig késnek még a vonatok Magyarországon?

Műszaki hibák, késések, dühöngő utasok és káosz a pályaudvarokon. A vonatközlekedésben szinte minden hétre jut valamilyen jelentős zűrzavar. De tényleg ennyire tragikus a helyzet hazánkban? Rejtett kamerával kelt útra a Fókusz stábja.

#NÉZŐI: Kaland a vasúti átkelőnél

Balassagyarmaton, miután elment a vonat, a lámpa piros maradt és leengedve hagyták a sorompót…

Újabb vonat ment nyitott ajtóval

Amikor a szerelvény elindult az állomásról, még minden rendben volt – az automata ajtó menet közben nyílt ki. A MÁV szerint műszaki hiba történt…

NYITOTT AJTÓ: a száguldó vonaton

Nyitott ajtóval száguldott egy gyorsvonat Mezőzombor és Szerencs között – erről videót is készített nézőnk. Mutatjuk!

Biztonsági rés a Kelenföld-Székesfehérvár vasútvonalon

Biztonsági rést találtak a Kelenföld-Székesfehérvár vasútvonal biztosító berendezésének működésében. Ez a rendszer irányítja például a vasúti átjárókban az autós forgalmat, de azt is felügyeli, hogy a vonatok biztonságosan kövessék egymást. A vasútvonalat alig 5 éve újították fel, mintegy 86 milliárd forintból.

Gyorsabb a vonatút a déli partra

Teljesen elkészült a dél-balatoni vasútvonal felújítása. Az építkezésre 72 milliárd forintot költhetett a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég vezette konzorcium. Mától több vonat jár majd Budapestről a Balatonra.

Zsúfoltság – elnézést kért a MÁV

Elnézést kért a MÁV, amiért többeknek órákig kellett nyomorogniuk egy szombati, Balatonra tartó gyorsvonaton. Az esetről akkor a 24.hu számolt be. Ma, a pünkösdi hosszúhétvége utolsó napján is rengetegen utaztak haza vonattal. Sokan panaszkodtak a zsúfoltságra.

Dombi és a vonatlázadás története

Részlet a 21. évad hatodik részéből:

Noha, Dombóvári Istvánra egyáltalán nem jellemző, hogy beállna a tömegbe és szidná a MÁV-ot, vele is előfordult már, hogy fellázadt az állandóan késő szerelvények miatt. Annyira, hogy még egy édes nagyika mosolya sem tudta enyhíteni az idegbaját.

A teljes adást itt tudod megnézni!

Szex csak négy fal között?


szerző:
2018.05.11. 18:00
Szex csak négy fal között?

Péter imádja az extrém helyeket, így attól sem riad vissza, hogy a szabadban, a vonaton vagy épp egy étteremben tegye magáévá párját, Marit. A nő viszont hallani sem akar az ilyesféle kalandokról…

Menet közben szakadt ki a vonat alja

Menetközben szakadt ki egy személyvonat alja reggel a Komárom-Esztergom megyei Szárligetnél. Az egyik szemtanú szerint hatalmas csattanást hallottak, és törmelék repült szanaszét az utastérben. A mozdonyvezető azonnal megállította a szerelvényt, az utasokat a nyílt pályán szállították le.

10 év a vonaton támadónak


szerző:
2018.04.13. 18:42
10 év a vonaton támadónak

Több mint 10 éves fegyházbüntetést kapott emberölés kísérletéért az a férfi, aki megpróbált kirabolni és megerőszakolni egy nőt a vonaton, 2015 nyarán. Fojtogatta is áldozatát, akár meg is ölhette volna, az orvos szakértő szerint.

 

Vonattal ütközött - megúszta

Elvakította a nap, ezért nem látta, hogy jön a vonat – ezt mondta Híradónknak az a sofőr, aki kocsijával a fénysorompó tilos jelzése ellenére hajtott a sínekre Barcsnál. A szerelvény már nem tudott megállni: csaknem 20 méterre repítette a kisbuszt.

Nyitott sorompónál jött a vonat

Életveszélyes volt a helyzet az isaszegi vasúti átjáróban: sem a sorompó, sem a fényjelzés nem működött. Ezt egy nézőnk vette fel a telefonjával. A Pécel felől érkező vonat így robogott át a kereszteződésen...

Vonatok ütköztek Ausztriában

Egy német asszony meghalt és 22-en megsérültek, amikor összeütközött két személyvonat hétfőn Ausztriában. A sérültek között három gyerek is van. A baleset egy vasútállomás közelében történt. 

Fotó a figyelmetlen fiatalokról

Pillanatokkal a vonat érkezése előtt még a síneken voltak a diákok. Az érkező vonat vezetője fotózta le, ahogy a lányok - telefonnal a kézben - átmennek a síneken a tilos jelzés ellenére. A mozdonyvezető nyilatkozott az RTL Híradónak.

 

Egy perc gyorsulás a vonaton 9 milliárd forintba kerülhet

Átlagosan 9 milliárd forintba került 1 perc gyorsulás a vasúton. Ezt az Index számolta ki. A lap közérdekű adatigényléssel kérte ki az adatokat az elmúlt 10 év vasútfejlesztéseiről.

Csoda, hogy túlélték az ütközést

Vonat és autó ütközött össze egy vasúti átjáróban a Pest megyei Hernádon. Az eddigi adatok szerint a kocsi a piroson ment át, a vonat már hiába fékezett. A sofőr életveszélyesen, utasa súlyosan megsérült.

Nem tudja visszaváltani a jegyét

Két órát ült a vonaton, de sehová nem jutott és még a jegy árát is csak nagy nehezen fogja visszakapni. Egy szombathelyi egyetemista akart Kaposvárra utazni, de a mozdony az indulás után elromlott. A vonat órákig vesztegelt, aztán visszavontatták oda, ahonnan indult.

A tragédia után is átjárnak

Sokan továbbra is a halálos baleset helyszínénél mennek át a síneken Tatabányán, pedig nincs kijelölt átkelő. Csütörtökön ott gázolt halálra a vonat egy 12 éves gyereket, ő a síneken játszott.

TÖMEGBALESET: 25 jármű ütközött

A Bács-Kiskun megyei Fülöpszállásnál egy betegszállító ütközött egy vonattal. A szerelvény csaknem 60 méteren keresztül tolta maga előtt az autót, ketten sérültek meg az ütközésben. Teljesen megállt az 52-es út forgalma. Párszáz méterrel odébb emiatt 25 újabb jármű ütközött. A veszteglő autókat későn vette észre egy kamionos.

Háromszor gyorsabban ment a vonat

A megengedettnél háromszor gyorsabban robogott az a vonat, amely tegnap kisiklott és egy vasúti hídról az autópályára zuhant az Egyesült Államok nyugati részén. A vonaton 86-an voltak, közülük hárman meghaltak.

HULLÁMVASÚT: Átadták Svájcban a világ legmeredekebb siklóját

A mérnöki munka csodájának tartott vasút 4 perc alatt teszi meg 1738 méter hosszú pályáját, helyenként 48 fokos emelkedőn haladva. A szédítő út alatt hordó alakú, forgó kabinok biztosítják, hogy az utasok a legmeredekebb részen se dőljenek el.

Kettévágta a vonat a buszt

Legalább négy gyerek meghalt és többen életveszélyesen megsérültek egy dél-franciaországi balesetben, amikor egy iskolabusz összeütközött egy vonattal. A baleset egy vasúti átkelőhelynél történt, az ütközéstől a busz kettészakadt, a vonat pedig kisiklott. Hogy mi okozta a tragédiát, egyelőre nem lehet tudni.

Ian O'Sullivan eltűnt a párizsi éjszakában

Egészen az utolsó pillanatig úgy tűnt, hogy Ian O'Sullivan Párizsban ragadt, ugyanis előző este óta nem látták őt a többiek és a telefonhívásokra sem válaszolt, azonban amikor senki sem számított rá, megjelent a zenész az Amszterdamba tartó vonaton.

Így történt, hogy Amszterdam helyett Brüsszelben kötöttek ki Dmitrijék!

Gorbunov Dmitrij és a barátnője a vonat indulása előtti utolsó percekben még elszaladtak egy kávéért, azonban nem találtak vissza az amszterdami vonathoz, és véletlenül Brüsszel felé vették az irányt.
 

Felvételen: nyitott sorompónál jött a vonat

Nyitott sorompónál haladt át egy vonat a vasúti átjárónál Mezőkövesden. Szerencsére mindenki időben észrevette a hibát, ezért nem történt baleset. Hasonló eset már korábban is történt.

Meg is halhatott volna


2017.11.24. 17:32
Meg is halhatott volna

Hatalmas szerencséje volt annak az ausztrál nőnek, aki a vonatsíneken próbált átkelni, ám a peronra már nem tudott egyedül felmászni. Az egyelőre még nem tisztázott, hogy mit keresett a síneken, a helyi média szerint ittas volt.

Máshová vitte a MÁV az utasokat

15 perc helyett 3 órán át tartott az út, mert kerülő úton ment a vonat. Az egyik utas számolt be erről az utazómajom.hu turisztikai oldalnak. A férfi - több utastársával együtt - a Nyugati pályaudvarról Kőbánya Kispestre tartott, de a vonat nem a megszokott úton ment.

 

Elképesztő vonat-vécé


szerző:
2017.10.02. 12:45
Elképesztő vonat-vécé

Újabb gusztustalan vonat-vécéről kaptunk nézői felvételeket. Ezúttal az Esztergomból Budapest nyugati pályaudvarig közlekedő gyorsított vonat mellékhelyiségeit találta az egyik utas katasztrofális állapotban. Korábban már beszámoltunk arról, mikor egy csoport figyelemfelkeltő vonattisztítási akciót szervezett.

Nem tud megbocsátani magának

Amíg él, nem tudja magának megbocsátani azt, ami történt - ezt mondta vallomásában az a férfi, aki tavaly szeptemberben vonat elé hajtott a Baranya megyei Sumony határában, és mellett ülő édesanyja meghalt. A fénysorompó pirosan jelzett, de ezt a sofőr nem vette észre. A vétkes sofőr egy év nyolc hónap büntetést kapott felfüggesztve, az ítélet nem jogerős.

Nyitott sorompónál jött a vonat

Dudáltak és kiáltottak az autósok, hogy ne hajtson a sínekre a kamion Szegednél, mert jön a vonat. A 444.hu olvasója készített erről videót. Az átjáróban vasárnap nem működött a lámpa és a sorompó is felnyílt, mielőtt érkezett a vonat.

 

Bombariadó miatt vesztegeltek a nemzetközi vonatok országszerte

Szerda délelőtt bombafenyegetés miatt a rendőrség órákra leállította a nemzetközi vonatokat, országszerte több órás késésekre lehet számítani.

Autó ütközött vonattal, 3 hónapos csecsemő is megsérült

Egy három hónapos csecsemő és anyja sérült meg, amikor autójukkal vonatnak ütköztek a Kecskemét melletti Katonatelepnél a Budapestre tartó InterCity-vel. Az autót az apa vezette, aki nem vette észre a tilos jelzést és a sínekre hajtott. Ekkor ért oda az Intercíty, ami az autó elejét szakította le. A gépkocsiban két felnőtt és két kiskorú gyermek ült - közülük a hátsó ülésen utazó 33 éves asszonyt és 3 hónapos csecsemőjét szállították a mentők kórházba. További részletek 18 órakor a Híradóban!

Vonat gázolt halálra egy 15 éves gyereket

Vonat gázolt halálra egy 15 éves gyereket a Heves megyei Ludas határában vasárnap este. Úgy tudjuk a sorompót megkerülve, a piroson akart átbiciklizni. A mozdonyvezető dudált és vészfékezett, de nem tudott megállni és elütötte. A fiú azonnal meghalt.

 

15 éves fiút gázolt el a vonat


szerző:
2017.06.12. 13:38
15 éves fiút gázolt el a vonat

15 éves fiút gázolt el egy vonat Ludason vasárnap éjjel. A fiatal a tilos jelzés ellenére kerékpárjával behajtott a vasúti átjáróba, ahol az érkező vonat elgázolta. A fiú a balesetben életét vesztette.

Marhák közé hajtott a vonat

Marhák közé hajtott a vonat Csongrád és Gátér között péntek reggel. Az állatok átszakították a villanypásztort és a sínekre szöktek, ekkor történt a baleset. A vonat hiába fékezett és kürtölt, három állatot elsodort, négy pedig a kerekei alá szorult. A vonaton négyen utaztak, az egyik férfi azt mondja, a hatalmas fékezésre ébredt. A látvány rémisztő volt, de az utasok közül senkinek nem esett baja. A marhapásztor ellen büntetőeljárás indult.

 

Hőségtől szenvedtek az utasok

A vasúti kocsik folyosóján sétáltak az utasok, mert elviselhetetlenül meleg volt InterCity-n – erre panaszkodott az egyik utas a Kisalföldnek. A Sopron-Budapest között közlekedő vonaton nem működött a légkondicionáló, ezért volt hőség. Az RTL Híradónak nyilatkozó utasok szerint máskor is előfordult már ilyen azokban az InterCity kocsikban, amelyeket tavaly vásárolt a GYSEV, összesen 2,8 milliárd forintért. A vagonokban ugyanis nem lehet szellőztetni, mert a kocsik ablakait nem lehet kinyitni. A GYSEV ígéri, javítják a hibákat.

Fennakadt az ütközőn a roncs

A tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre, meghalt a sofőr. Az InterCity több száz méteren át tolta maga előtt a kocsit a Tolna megyei Hőgyész közelében szombat délután történt balesetben. A vizsgálatok szerint a fénysorompó jól működött, a kocsi vezetője hibázhatott.

A telefonját kereste, elütötte a vonat

Életveszélyes állapotban van az a 15 éves fiú, akit még hétfőn este sodort el egy vonat Debrecenben. A telefonját kereste, azért nem vette észre a közeledő szerelvényt. A felüljáróról ejtette le a mobilt, iskolatársaival ment a sínek közé, hogy megkeresse a készüléket. A mozdonyvezető vészfékezett, de hiába, a vonat elütötte a fiút.  A többiek végignézték a balesetet, úgy tudjuk, az iskolában pszichológus segít nekik feldolgozni a történteket.

Lefényképezték a rablót

Az utasok zavartak le egy vonatról egy késsel fenyegetőzőt! A húsz év körüli férfi az állomáson várakozó szerelvényen akart rabolni. Az egyik utas pénzét és mobiltelefonját követelte, de semmit sem kapott, sőt a többiek még le is fényképezték a férfit, aki ezután elmenekült. A vonat fedélzeti kamerája is felvette a történteket.

Fiatal nő halt meg a balesetben

Egy 20 éves lány vesztette életét, mikor kocsijával frontálisan ütközött egy másikkal hajnalban Nyíregyháza és Nyírszőlős között. A baleset idején nagy volt a köd. Annak a sofőrnek viszont szerencséje volt, akinek autója a síneken akadt el tegnap esete Üllőnél. Az idős férfi ki tudott ugrani, mielőtt odaért a vonat. Neki nem lett baja, de a kocsi teljesen összetört.

Szörnyethalt az autó utasa

Vonat elé hajtottak, szörnyethalt egy 16 éves lány Kiskunfélegyházán vasárnap délután. Híradónk úgy tudja, a vonatvezető háromszor dudált, majd vészfékezett, de nem tudott megállni. Nekiütközött az autónak, majd az árokba lökte. A kocsiban utazó lány azonnal meghalt, a 19 éves sofőr kórházba került. Egy szemtanú stábunknak mesélt a baleset pillanatairól. Úgy tudjuk, a sofőrnek nem volt jogosítványa.

Eltört a csigolyája az utasnak

Az egyik csigolyája eltört, kettő pedig zúzódott annak az utasnak, aki a peronra zuhant az egyik vonatról az albertirsai állomáson. A baleset még tavaly október végén történt – értesült a Blikk. Az sérült utas hónapok óta otthon lábadozik. Az RTL Híradónak azt mondta, már a lépcsőn volt, amikor az ajtó hirtelen visszazáródott és ő a peronra esett. Most kártérítést szeretnének, de egyelőre nem kapnak. A MÁV vizsgálatának eredménye ugyanis eltér attól, amit az utas állít. Azért a vasúttársaság újabb bizonyítékokat kér a sérült asszonytól.

Szarvasok miatt vészfékezett

A mozdonyvezető meghúzta a gyorsféket, ezen múlt, hogy nem gázolta el azt a szarvascsordát, amely Vas megyében rohant át a vonat előtt. A nem mindennapi esetről videofelvétel is készült. Az elmúlt hetekben többször találkoztak autósok szarvascsordával. A vezetéstechnikai szakember szerint arra kell ügyelni, hogy folyamatosan figyeljük az utat. Szimuláción mutatták be, hogyan lehet az utolsó pillanatban elkerülni az ütközést a vadakkal.

Vonat vágta szét a kamiont

Durva baleset egy vasúti átjárónál az Egyesült államokbeli Utahban. Egy kamion gurult rá a sínekre, amikor egy személyvonat nekirohant, és darabokra törte. Az ütközésről egy autós felvételt is készített. A sorompó nem működött, ennek ellenére a sofőr nem nézett szét alaposan, hogy elindulhat-e. Szerencséjére a kamion elejével már átért a túloldalra, így sértetlenül szállhatott ki a járműből. A baleset után a sorompó hirtelen működni kezdett, a karok leereszkedtek, a lámpák pedig tilosat mutattak.

MÁV – Rövid távon sok a késés

Magyarországon késnek legtöbbet száz kilométeres távon a vonatok. Ezzel az Unióban, a vizsgált huszonhat ország közül az utolsó helyen végzett a MÁV. Erről a Portfolio írt. Az általunk kérdezett utasok egy része nem lepődött meg az eredményen. Valaki szerint évszaktól függetlenül késnek a járatok. A MÁV-nál kérdésünkre közölték, nem hisznek a felmérésnek, szerintük sokkal pontosabbak a vonataik.

Vonatok ütköztek – öt sérült

Vonatbaleset Ceglédnél. Öten megsérültek, amikor összeütközött két vonat tegnap este. Az egyik egy műszaki hibás személyvonat volt, ami lerobbant a nyílt pályán.  A mögötte érkező intercity először megállt, majd megtolta, hogy az elguruljon a ceglédi vasútállomásra és felszabaduljon a forgalmas vasútvonal. A személyvonat azonban valamitől váratlanul megállt, ekkor ment neki hátulról a másik szerelvény. A rendőrség vasúti közlekedés veszélyeztetése miatt indított eljárást.

Életveszélyben az egyik vasutas

A helyszínen kellett újraéleszteni a tolatásvezetőt, miután egy gázolajat szállító tehervonat kamionnak ütközött a Győr-Moson-Sopron megyei Nyúlon. A vasutast életveszélyes állapotban vitték kórházba. A kamion kettészakadt az ütközésnél. A sofőrje csak könnyebben sérült meg, ahogy a mozdonyvezető is. Úgy tudjuk, a kamionos megállás nélkül akart áthajtani az átjárón, ahol sem sorompó, sem fényjelző nincs. A mozdonyvezető hiába dudált, már nem tudta elkerülni a balesetet.

Kamionnal ütközött, kisiklott egy tehervonat

Búzaszállító kamionnal ütközött egy tehervonat Győr-Moson-Sopron megyében hétfőn reggel. A balesetben életveszélyesen megsérült a tolatásvezető.

Métereken múlt a tragédia

Métereken múlt egy vonatbaleset Csongrádon. A vasúti átjáró előtt várakozó kocsisort későn vette észre egy kamionvezető, elrántotta a kormányt, és a sínek másik oldalán várakozó autóknak ütközött, a pótkocsija pedig a sínekre lógott. Közben viszont jött a vonat, amely végül néhány méterre állt meg a kamiontól.

Vonatkatasztrófa Pakisztánban

Súlyos vonat-szerencsétlenség Pakisztánban. Legalább 19-en meghaltak, 50-en megsérültek, amikor egy expresszvonat belerohant egy másikba. Több vagon teljesen összeroncsolódott, órákba telt, mire mindenkit ki tudtak szabadítani. Az eddigi hírek szerint valószínűleg az egyik mozdonyvezető hibázott.

MEGRÁZÓ KÉPEK: Vonat rohant a csordába

14 szürkemarha pusztult el Nagydorog közelében, amikor a vonat elgázolta a 40 állatból álló csordát. A gazda mindig ezen a stoptáblás vasúti átjárón keresztül tereli a szürkemarhákat, egyelőre nem tudni, hogy mi történt. A tulajdonos kára 5 millió forint, a vasúttársaságé 20 millió, ezért kártérítési igényt nyújtanak be és feljelentést tesznek.

Elszabadult a vonat, 3 halott, 100 sebesült

Legkevesebb hárman meghaltak és száz ember megsebesült, amikor a reggeli csúcsforgalomban elszabadult egy vonat New Jersey állambeli Hoboken városában. A New Yorkból érkező ingajárat a szemtanúk szerint egyáltalán nem fékezett átszakította a sínek végén található bakot, a vasútállomás falát és végül a recepciónál állt meg.

Fékhiba miatt szabadulhatott el a mozdony

Fékhiba miatt szabadulhatott el egy mozdony Budapesten. A helyszíni szemle alapján szombaton negyedórával azután kezdett el gurulni, hogy a mozdonyvezető leszállt, végül mintegy 3 kilométert ment. A közlekedésbiztonsági szervezet a fékrendszer ellenőrzését javasolja, de a rendőrség a mozdonyvezető felelősségét is vizsgálja. Az üzemeltetőnél azt mondták: a mozdony alig pár hónapos, és a teszten semmi baj nem volt vele.

Vonat elé hajtott egy traktor

Vonattal ütközött egy traktor Nyíregyháza közelében. Az átjáróban működött a fénysorompó, a traktoros a tiltó jelzés ellenére hajtott a sínekre. Úgy tudjuk súlyosan megsérült. A vonaton azonban mindenki megúszta a balesetet.

Vezető nélkül gurult, kisiklatták

Személyzet nélkül gurult ki egy mozdony a ferencvárosi pályaudvarról, és megindult Soroksár felé. Hiába próbálták megállítani a vasutasok, akik sarukat raktak a sínekre. De ez nem használt. Végül három kilométerrel arrébb kisiklatták a szerelvényt.

Minden utas megsérült a vonatkarambolban

Kamionnal ütközött egy vonat péntek reggel a szlovákiai Nagymegyernél egy vasúti átjáróban. A vonat mind a 35 utasa megsérült, többségük magyar nemzetiségű. A mozdonyvezetőt a tűzoltóknak kellett kivágniuk az összeroncsolódott kabinból, őt életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba. Egyelőre nem lehet tudni, hogy a kamion miért hajtott a sínekre.

Gázolásból lett vonatszerencsétlenség

Súlyos vonatszerencsétlenség Pakisztánban. Hatan meghaltak és legalább százan megsérültek, amikor egy expresszvonat belerohant egy tehervonatba. A mentőcsapatoknak több órájukba telt, mire mindenkit ki tudtak szabadítani az összeroncsolódott vagonokból.

Fókusz 2016-08-29


szerző:
2016.08.29. 17:25
Népszerű lett a tengerimalac-vonat

Mint a szélvész, úgy masíroznak egymás után sorban a tengerimalacok a győri állatkertben. Nemrégiben nyitották meg a kisállatok új kifutóját, ahol akár egy vonat, úgy suhannak végig a pályán. A gondozók azt mondják, hónapokba telt mire betanították az állatokat. Igazi látványosság lett a tengerimalac vonat, van, aki csak ezért megy az állatkertbe.

Támadás a vonat utasai ellen


szerző:
2016.08.13. 19:31
Támadás a vonat utasai ellen

Megtámadták az utasokat egy svájci vonaton, St. Gallen kantonban. Jelenleg annyit tudni, hogy szúrt és égési sebekkel vittek hét embert kórházba, köztük egy 6 éves gyereket. A svájci média közlése szerint a támadó egy 27 éves férfi, svájci állampolgár, akit ugyancsak kórházba vittek. Indítéka még nem ismert.

Nekiment a vonatnak, mert elvakította a nap

A csodával határos módon sérülés nélkül szállt ki az a sofőr, aki a kocsijával egyenesen egy vonatnak hajtott Debrecenben hétfőn. Az autó eleje szinte eltűnt az ütközéstől. A sofőr azt mondta Híradónknak, hogy elvakította a nap, ezért nem vette észre a lezárt sorompót és azt, hogy a lámpa is pirosat mutat. A kocsiban még ketten utaztak, ők is könnyebb sérülésekkel megúszták a balesetet.

Semmi sem stimmelt az eltévedt vonaton

Eltévedt a Szombathelyről Budapestre tartó InterCity vonat szerdán: Répcelak helyett Sárvárra futott be. Az InterCity egy helyen egy rossz sínpárra állt, és ezért vette az irányt Sárvár felé. A vonat csak fél órás várakozás után fordult vissza, és 70 perces késéssel ért Budapestre.

Bennégett a sofőr a kamionban

Szörnyű kamionos baleset Somogy megyében. Bent égett a kamionban az a sofőr, aki vonat elé hajtott. Piros volt a lámpa, mégsem állt meg, az érkező gyorsvonat több méteren keresztül tolta. Az ütközést ipari kamera is rögzítette.
A mozdonyvezető és egy utas is megsérült.

 

MEGRÁZÓ:  Vonat elé hajtott a kamionos, a sofőr meghalt

Bent égett a kamionban az a sofőr, aki vonat elé hajtott Somogy megyében. Az ütközésre rögzítette egy ipari kamera is. A megrázó felvételeken az látszik, hogy az érkező gyorsvonat több méteren keresztül tolta maga mellett a kamion, majd a kamion berobbant.

Meghalt, miután vonat elé hajtott a traktorral

Traktor és vonat ütközött kora reggel a Csongrád megyei Fábiánsebestyén határában. A traktoros a helyszínen belehalt sérüléseibe. A vonat kisiklott, de azon senki sem sérült meg. A mezőgazdasági gép 60 éves vezetője valószínűleg nem adott elsőbbséget a vonatnak, ezért történt a baleset.

Bosszúból támadt az afgán fiú

Egy barátja halálát akarta megbosszulni az az afgán tinédzser, aki öt embert sebesített meg egy vonaton Németországban. A 17 éves fiú búcsúlevelet és egy videót is hátrahagyott akciója előtt. Tisztában volt azzal, hogy nem fogja túlélni a támadást.

Baltával és késsel támadt az utasokra

Baltával és késsel támadt rá egy hong kongi családra egy 17 éves afgán menekült egy vonaton hétfőn este Németországban. A négytagú családon kívül még három embert sebesített meg menekülés közben. A rendőrök üldözőbe vették, és miután a fiú rájuk támadt, lelőtték. A támadás után az Iszlám Állam terrorszervezet közölte: egyik katonájuk volt a tinédzser.

Nyitott sorompónál jött a vonat - Videó!

Felnyílt a sorompó, kialudt a piros lámpa, majd megérkezett a vonat Zamárdiban a vasúti átjáróban. A megdöbbentő felvételeket a Sonline.hu egyik olvasója készítette. Baleset szerencsére nem történt, az autósok vélhetően hozzászoktak a látványhoz a dél-balatoni térségben.

Órákon át álltak a vonatok a tűz miatt

Tűz miatt állt órákon át a vasúti forgalom szombat este a Budapest-Cegléd vonalon. Egy műszaki hibás szerelvény miatt több kilométer hosszan, csaknem tucatnyi helyen gyulladt meg az aljnövényzet. Több, mint nyolcvan tűzoltó, órákon át küzdött a lángokkal. Volt olyan vonat, amelyik öt órán át várakozott Budapest és Monor között.

Többször hívta a férjét tragikus balesete előtt

Valószínűleg férjéhez sietett haza az az asszony, aki figyelmetlenségből autójával vonat elé hajtott csütörtök délelőtt Erdőteleken. A vonat annyira maga alá gyűrte az autót, hogy sofőrje szörnyethalt. A nő férje azt mondta, neki a szomszéd szólt, hogy siessen, mert baj történt. Ezután látta, hogy felesége többször is kereste telefonon. De mivel a kertben dolgozott, nem hallotta a csörgést.

Vonattal ütközött, mindkét utas meghalt

Személyautó ütközött vonattal Erdőteleknél. Az autóban utazó mindkét utas meghalt, a Kál-Kápolnáról Kisújszállásra tartó személyvonaton tartózkodók közül viszont nem sérült meg senki. A műszaki mentés még mindig tart, akár több órát is igénybe vehet.

Birkanyájat gázolt az IC Nyírteleknél - megrázó fotók és videó!

Borzalmas vonatgázolás Nyíregyházán. Legalább 20 birka pusztult el, amikor egy InterCity elgázolta őket a síneken. Úgy tudjuk, gazdájuk már hazafelé terelte az állatokat, amikor elérték a vasúti átkelőt. A férfi próbálta megállítani a nyájat, a kutyája azonban tovább hajtotta a juhokat. Néhány rémült birka pedig a sínekre futott. A vonat ezen a szakaszon legalább százzal ment, egy állat sem élte túl a balesetet.

Villanyoszlopnak csapódott, meghalt a sofőr

Két órán belül két sofőr is meghalt autóbalesetben. Egyikük, egy kétgyerekes anya a Bács-Kiskun megyei Csengődön csapódott villanyoszlopnak szombaton késő délután. Nem volt bekötve a biztonsági öve. A másik baleset a Pest megyei Dabasnál történt egy vasúti átjáróban. Egy autós a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre. A vonat száz méteren át tolta a kocsit, a fiatal sofőrön már nem tudtak segíteni.

Elütötte a vonat, amikor meg akarta állítani

Halála előtt még segítséget kért, de egy perc múlva elgázolta egy vonat. Autójával lesodródott az útról, és a síneken állt meg egy férfi Hegyeshalomnál. A kocsit nem tudta beindítani, telefonált a rendőröknek, hogy értesítsék a vasúttársaságot. Ezután a közeledő vonat felé futott, hogy álljon meg, de a mozdonyvezető hiába fékezett, halálra gázolta.

Hogyan lehet feldolgozni a feldolgozhatatlant?

A harmincnegyedik áldozatnak érzi magát, tizenhárom évvel a siófoki vonatbaleset után megszólal a mozdony vezetője. A tragédia szabályosan beleégett a retinájába és az emlékeibe. Ő mindent megtett, hogy elkerülje az ütközést, amikor a német turistákat szállító busz sofőrje a piros jelzés ellenére a sínekre hajtott. De, hogyan tudta feldolgozni a feldolgozhatatlant?

Vonat ütközött busznak

Megrázó felvételek! Térfigyelő kamerák is rögzítették, ahogy elsodort egy turistabuszt egy vonat Thaiföldön. A szerencsétlenségben hárman meghaltak, 30-an megsérültek.

 

Vonatnak csapódott az autójával

Hatalmas szerencséje volt annak a férfinak, aki vasárnap reggel autójával vonatnak csapódott a Baranya megyei Vásárosdombónál. Bár az autó szinte teljesen összetört, a férfi saját lábán szállt ki a kocsiból, de kórházba került. A helyiek szerint buliból ment haza reggel, és későn vette észre, hogy piros a lámpa a vasúti átjáróban, ekkor már hiába fékezett, nekicsapódott az érkező személyvonatnak.
 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való