Végre kaptunk pár infót a soron következő mutáns filmről, és meg kell hagyni, már most csorog a nyálunk az izgalomtól! Nemcsak a jól ismert szereplők térnek vissza – mint Lawrence –, de egy új vörös démon is befigyelhet a forgatáson.

Igazán vadító sztárokkal támad az X-Men következő része!

Már három filmet is kaptunk az újonnan útjára indított X-Men sagából – Az elsők, Az eljövendő múlt napjai, Apokalipszis –, és annak ellenére, hogy a legutolsó felvonás nem sikerült annyira jól, mint tervezték, még mindig lelkesek vagyunk, ha erről a csapatról van szó!

Igen-igen, a James McAvoy-Michael Fassbender-Jennifer Lawrence trióval újjáélesztett történetről beszélünk!

A tavalyi Apokalipszist nézve mindenkiben felmerült a gyanú, hogy a rengeteg új és fiatal karaktert azért próbálják gyorsan beépíteni a cselekménybe, hogy a veteránnak számító trió végre szögre akaszthassa a bakancsát, főleg azok után, hogy ezzel a filmmel le is járt a szerződésük. Most azonban nagyon jó hírt kaptunk, hiszen kiderült, hogy még a következő részben is visszatérnek!

Igazán vadító sztárokkal támad az X-Men következő része!

A 2018 novemberére tervezett Dark Phoenix-ben persze a hangsúly már nem rajtuk lesz, hanem az előző részben bemutatott Sophie Turner-en, aki a fiatal Jean Grey-t alakítja. A film a mutáns túlzottan nagy erejével és esetleges gonosszá válásával foglalkozik majd! Nem újdonság ez, hiszen a Hugh Jackman-nel és Famke Janssen-nel – az eredeti X-Men csapattal – már elővették ezt a szálat a 2006-os X-Men: Az ellenállás vége című részben (ami mondhatni az eddigi leggyengébb X-Men…köhöm).

Ha ennyi izgalmas infó nem lenne elég, akkor jobb, ha leülünk egy székre! A Fox azt is bejelentette, hogy a negyedik részre már javában keresik a főgonoszt is (Oscar Isaac után szabadon), és eléggé nagy esély van rá, hogy a vörös csoda, Jessica Chastain lesz a kiválasztott. Angelina Jolie neve is felmerült Lilandra karakterével kapcsolatban, azonban nem sok esély van rá, hogy megkapja a szerepet.

Igazán vadító sztárokkal támad az X-Men következő része!
 


Chastain már csak azért is tökéletes választás lenne, mert egyszer egy interjúban elmondta: ha bármilyen szuperhős filmben szerepelhetne, akkor biztosan nem egy megszokott „jófiú” bőrébe bújna, sokkal nagyobb élvezetet lelne egy negatív karakter megformálásában!

Illetve, vicces lenne újra egy vásznon látni jóbarátjával, James McAvoy-jal, akivel a különlegesen felvett A szerelem története: A nő/A férfi című drámában játszottak együtt. Ha hihetünk a képregényes ismereteinknek, akkor egy esetleges szerelmi szál is kibontakozhat X Professzor és Lilandra között… Hmm, nekünk nagyon tetszene ez a fordulat!

Emberek, minden összevág!

Igazán vadító sztárokkal támad az X-Men következő része!

Ja, és még egy utolsó infó csepp: a direktori székbe ezúttal Simon Kinberg ül! Kicsit rizikós választás, hiszen ez lesz az első rendezése, azonban producerként és forgatókönyvíróként már nagy tapasztalata van. Sőt, ha valaki profi az X-Men univerzumban (Brian Singeren kívül), az ő!
 

Forrás: Vanity Fair, Movieweb