Vajon mi a közös a Star Wars-ban és a Tango és Cash-ben? Most kiderül!

A Tango és Cash egy 1989-es "klasszikus": Kurt Russel és Sylvester Stallone versengő zsarukat alakítanak, akiknek aztán együtt kell boldogolniuk. Remek akciók és ütős poénok: ezek jellemzik a filmet, amit ma este meg is nézhettek a Film+on! Addig is következzen 10 érdekesség róla!

1. A filmnek négy rendezője is volt, kisebb-nagyobb problémák miatt: Andrey Konchalovskiy, Sylvester Stallone, Peter MacDonald és Albert Magnoli. Ami igazán érdekes, hogy a vágásba egyikük sem szólhatott bele, a Warner Bros. inkább felbérelt egy vágó szakembert  Stuart Baird személyében, aki segítségül hívott egy másik vágót, Hubert de La Bouillerie-t is. No és mindebből lett aztán a kész film!

2. Cash szerepére eredetileg Patrick Swayze-t szemelték ki, de ő inkább az Országúti diszkót választotta.

3. A szemüveg, amit Stallone visel a film elején, nem kellék, hanem a sajátja volt: általában kontaktlencsét visel filmjeiben, mivel egyik szemére rövidlátó, plusz asztigmiája van, ami homályos látást okoz.

4. A Requin nevű karakternek eredetileg csak kétsoros szerepe lett volna, de Brion James annyira jó akcentussal adta elő ezeket a sorokat, hogy Stallone átírta a forgatókönyvet, hogy több szerepet kapjon.

5. Annál a jelenetnél, ahol egy terepjáró hátulja kigyullad, a lángok nem aludtak ki a kamerák leállása után, Russel és Stallone majdnem megégtek. 

6. Tango testvérét eredetileg Daphne Ashbrook játszotta volna - mint nem vér szerintit. Miután kitalálták, hogy inkább az legyen, a szerepet Teri Hatchernek adták, aki ha nem is nagyon, de kicsikét hasonlított akkoriban Stallonéra.

7. A film projektcíme "The Set Up" volt.

8. Kurt Russel és Sylvester Stallone később A galaxis őrzői vol. 2-ben szerepeltek, de nem volt közös jelenetük.

9. Tango és Cash járművének a bányánál a hangja ugyanaz, mint Luke Skywalker siklójának az Új reményben.

10. A Stallone által alakított Tango részt vesz egy letartóztatásban az autópályán - az egyik rendőr úgy utal rá, mint "Rambo". 

Tango és Cash - Március 21-én, szerdán 21 órától a Film+on!

További érdekességek:
A 13. harcos >>>
A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége >>>
A hazafi >>>
A sötét lovag >>>
A szökevény >>>
Beépített tudat >>>
Csillagok között >>>
Démonok között >>>
District 9 >>>
John Wick 2 >>>
Mad Max: A harag útja >>>
Saul fia >>>
Törésvonal >>>

Forrás: IMDB