A széria bővelkedik rejtélyekben, de ezúttal nem az FBI kezdett nyomozásba az ügy felgöngyölítése miatt, hanem mi szedtünk össze nektek olyan érdekességeket, amiket eddig biztosan nem hallottatok a világszerte népszerű drámáról!

1. Jaimie Alexander van olyan kemény csaj, mint Jane Doe!

Kevesen tudják, de a bájos színésznő a középiskolás évei alatt birkózott, nem csoda, hogy később a Thor című filmben eljátszhatta Sif-et a harcos királynőt!

2. Patterson eredetileg nem így festett volna!

8 titok, amit nem tudtál a Rejtjelek című sorozatról!

Az Ashley Johnson által játszott karaktert a készítők először egy 45 éves komoly nőként képzelték el, de azóta belátták, hogy jól döntöttek, mikor változtattak az elképzeléseiken, hiszen a színésznő igazi közönség kedvenc lett.

3. A talányok kitalálója valódi rejtvényíró!

David Kwong a Harvardon diplomázott és a New York Times-nak ír keresztrejtvényeket. Csodálkozunk, hogy ilyen izgalmasak a sorozatbeli rejtélyek?

4. A nyitójelenet volt az egyik, aminek felvétele a leghosszabb ideig tartott!

8 titok, amit nem tudtál a Rejtjelek című sorozatról!
 


Ezt a részt használták világszerte arra, hogy népszerűsítsék a műsort, így a tökéletesség érdekében a készítők kiürítették a Time Square-t néhány órára! A forgatást a reggeli órákra időzítették és nagyjából nyolc órát vett igénybe, amiből Alaxender nagyjából öt órát töltött azzal, hogy ki-be mászik a táskából!

5. Ashley Johnson nem ismerős valahonnan?

A színésznőnek nem az első tévés szerepe a Rejtjelek! Johnson gyerekszínészként kezdte a ’80-as évek végén, majd később láthattuk a Mi kell a nőnek? című filmben is, Mel Gibson lányát alakítva. Legutóbb pedig az egyik Bosszúállók-filmben is feltűnt!

6. Mindegyik epizód címe egy anagramma!

 Ha a címben lévő rejtvényt megfejtik a nézők, közelebb juthatnak a részben fellelhető nyomhoz. A rajongók pedig úgy tűnik, szeretik összerakni a darabokat!

7. Betolakodók az FBI-ban!

8 titok, amit nem tudtál a Rejtjelek című sorozatról!

Az ügynököket játszó színészek nagy része nem amerikai származású: Sullivan Stapleton például ausztrál, Marianne Jean-Baptiste pedig brit. Ennek ellenére mindkettőjük amerikai akcentussal beszél a sorozatban!

8. Hány történetet rejtenek a tetoválások?

Martin Gero, a sorozat készítője említette már egy korábbi nyilatkozatában, hogy a szériát három évadosra tervezik. Az alkotók úgy vélik, ennyi elegendő lesz ahhoz, hogy Jane Doe összes tetoválásának jelentését felfedjék. Mi pedig reménykedünk benne, hogy igazuk lesz, és láthatjuk, ahogyan ezek a nagyszerű kalandok kibontakoznak a televíziók képernyőin!

Ha kíváncsi vagy, milyen titkokat tartogatnak még Jane Doe tetoválásai, akkor kövesd figyelemmel a sorozatot, minden csütörtökön 22:10-kor a Cool-on!

Képek: Tumblr