KERESÉS search-close

A legjobb és legzöldebb zöldborsófőzelék perfekt főtt tojással

szerző:
2018.10.31. 00:00
A legjobb és legzöldebb zöldborsófőzelék perfekt főtt tojással

Hozzávalók:

1 kg fagyasztott zöldborsó
300 ml víz
2 púpozott tk keményítő
150 ml tej
2 csokor petrezselyem
só, bors
1 nagy kanál tejföl
4 tojás

 

A borsót (lehet fagyos is) egy lábasba szórjuk, felöntjük a vízzel, sózzuk-borsozzuk és főzni kezdjük. 2 perc forralás után a borsó felét egy magasabb falú tálba szedjük, rászórjuk a keményítőt, az egyik csokor petrezselymet, felöntjük tejjel és botmixerrel 2-3 perc zúzással teljesen simára pürésítjük (ehhez nyugodtan használhattok turmixgépet is). Az így kapott szép zöld krémet visszaöntjük a többi zöldborsóra és addig forraljuk, míg kissé besűrűsödik (4-5 perc). A másik csokor petrezselymet durvára vágjuk, beleszórjuk a főzelékbe, majd lehúzzuk a tűzről és elkeverjük benne a tejfölt. Pár percig pihentetjük, addig pedig elkészítjük a tojásokat: vizet forralunk, óvatosan belehelyezzük a tojásokat és 6,5 -7 percig főzzük. Rögtön lehűtjük őket hideg vízzel, majd megpucoljuk. Óvatosan kettévágjuk őket, mert a belsejükben a sárgája még picit folyós marad, így helyezzük a kitálalt főzelék tetejére!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való