KERESÉS search-close

Borjúpofa roppanós borsóval és rókagombával

szerző:
2018.10.31. 00:00
Borjúpofa roppanós borsóval és rókagombával

Hozzávalók (2 személyre):

1 borjúpofa

só, bors

100 g liszt

50 ml olívaolaj

250 ml vörösbor

3 fej mogyoróhagyma

1 sárgarépa

1 zeller

50 g szeder

5 gerezd fokhagyma

100 g rókagomba

2 ek paradicsompüré

250 ml alaplé

A borsóhoz:

200 g zöldborsó

20 ml alaplé

20 g vaj

 

A borjúpofát megtisztítjuk és kettévágjuk. Alaposan sózzuk és borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk. Olajat és vajat hevítünk egy öntöttvas vagy egyéb vastagfalú lábasban és a húst körbepirítjuk mindkét oldalán néhány perc alatt. Félidőben mellédobjuk a felkarikázott répát, a negyedelt hagymát, a nagyobb kockákra vágott zellert és együtt pirítjuk őket. Amint sikerült kérget kialakítani a borjúpofán, kivesszük a húst és a zöldségeket, a lábosban pedig lepirítjuk a paradicsompürét. Felöntjük rgy pohár vörösborral, visszapakoljuk a borjúpofát és a zöldségeket, öntünk még rá annyi vörösbort, amennyi ellepi, beledobjuk a fokhagymákat és lefedve főzzük nagyjából 1,5-2 órán át vagy ameddig megpuhul teljesen a hús. Hozzáadjuk a folyadékkal együtt a szedret és óvatosan sózzuk és borsozzuk, majd a végén állítunk még az ízeken, ha szükségesnek érezzük. Időnként ellenőrizzük, hogy ne ragadjon le a hús és az elpárolgott folyadékot alaplével vagy vízzel pótoljuk. Amint megpuhult a hús, kivesszük a mártásból és félretesszük, majd kivesszük a zöldségeket is. A zöldségek már megtették a dolgukat, a továbbiakban nincs rájuk szükség. A visszamaradt mártásba hideg vajat teszünk és alaposan beforraljuk vele és ha kész mehetnek is vissza a húsok az isteni szaft közepébe.

A fagyasztott borsót kevés vajon megfuttatjuk és felöntjük egy kevés alaplével. Amint az összes folyadékot elforraltuk alóla, kész is.

A rókagombát megtisztítjuk, ennek a legegyszerűbb módja, hogy néhány másodpercre lobogó, forró vízbe merítjük, majd alaposan lecsepegtetjük és mehetnek is egy teljesen száraz, forró serpenyőbe és folyamatosan rázogatva, kevergetve megpirítjuk őket. A végén mehet rá egy kockányi vaj is, néhány keverés, só, bors és kész is vagyunk. Tálalásnál a tányér aljára először borsót szedünk, erre ültetünk egy borjúpofát, alaposan megöntözzük a mártással és a tetejére mehet néhány rókagomba. Jó étvágyat!

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való