KERESÉS search-close

Gombapaprikás

szerző:
2018.10.31. 00:00
Gombapaprikás

Hozzávalók:

A galuskához:

400 g liszt
2 db ojás
200 ml víz

1 db vöröshagyma
1 ek vaj

A gombapaprikáshoz:

500 g gomba vegyesen (friss barna csiperke- és laskagomba és fagyasztott vargánya felengedve)

1 kis fej vöröshagyma
1 db TV paprika
2 gerezd fokhagyma
500 ml víz
1 db paradicsom
1 tk fűszerpaprika
só, bors
1 nagy csipet őrölt kömény
1 nagy csipet morzsolt majoranna
1 tk keményítő
1 nagy ek tejföl
1 kis csokor petrezselyem

 

A felengedett vargányát felszeleteljük és forró száraz serpenyőben, só nélkül jó erősen lepirítjuk és félretesszük. Ezt megismételjük a nagyobb darabokban hagyott laskagombával és a felezett csiperkével is. A finomra vágott hagymát egy kevés olajon dinsztelni kezdjük majd rádobjuk az apró kockára vágott TV paprikát és a zúzott fokhagymát. Felöntjük 2 dl vízzel és párolni kezdjük. Ezután hozzádobjuk a héjától megfosztott apróra vágott paradicsom is. Hozzáadjuk a fűszereket: pirospaprika, őrölt köményt, majoranna, só, bors. Több részletben összesen kb. fél liternyi víz hozzáadásával mindent jó puhára párolunk, így kapunk majd egy frankó paprikás szaftot. A végén belekeverjük az előzőleg lepirított gombákat is.
A keményítőt elkeverjük 1 dl hideg vízzel és besűrítjük vele a gombapaprikást. Végezetül egy nagy evőkanálnyi tejfölt dobunk bele, átkeverjük és kéééész is.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való