KERESÉS search-close

Így süss ünnepi fahéjas narancsos kalácsot!

szerző:
2018.10.31. 00:00
Így süss ünnepi fahéjas narancsos kalácsot!

Hozzávalók (egy 28×10 cm-es formához):

A tésztához:

170 ml langyos tej
1 nagy ek porcukor
1 csomag szárított élesztő (7g)
1 tojás
1 tojássárgája
70 g kristálycukor
380 g liszt
100 g puha vaj

A töltelékhez:

100 g olvasztott vaj
100 g kristálycukor
2 ek őrölt fahéj
100 g apróra vágott kandírozott narancshéj

A lekenéshez:

1 ek tej
1 tojás (S-es)

A langyos tejbe szórjuk a porcukrot és az élesztőt és hagyjuk pár percig pihenni. Egy tálba rakjuk a lisztet, a tojássárgáját és az egész tojást, beleöntjük az élesztős tejet és elkezdjük összekeverni a tésztát. Mikor nagyjából összeállt, hozzáadjuk a puha vajat és bedagasztjuk a tésztát. Mikor összeállt, lisztezett deszkán gombócot formázunk belőle, megszórjuk kevés liszttel, letakarjuk és kb. 40 percig kelesztjük. 

Mikor megkelt, lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, megkenjük az olvasztott vaj ⅔-ával, megszórjuk a cukorral, fahéjjal és kandírozott naranccsal és végül meglocsoljuk a maradék vajjal. Feltekerjük a tésztát, megcsavarjuk és belerakjuk a formába, majd letakarva kelni hagyjuk 30 percig. Mikor megkelt, lekenjük enyhén felvert tojás és tej keverékével és 175 fokos sütőben kb. 40-45 perc alatt készre sütjük. (Ha túl lágynak tűnik, de már barnul a teteje, letakarjuk alufóliával, hogy nehogy megégjen.)

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való