KERESÉS search-close

Klasszikus palócleves

szerző:
2018.10.31. 00:00

A nagy palócról elnevezett savanykás, tartalmas leves. Nem lehet vele hibázni! Cuccos, laktató és isteni finom.

Klasszikus palócleves

Hozzávalók (4 személyre):

 

400 g sertéslapocka
3 fej hagyma
olaj
1 ek pirospaprika
só, bors
1 tk őrölt kömény
babérlevél
2 gerezd fokhagyma
350 g krumpli
250 g friss zöldbab
100 ml tejföl
1 ek liszt
1 csokor kapor
1 ek tárkonyecet
1-2 ág friss tárkony

 

A húst apró kockákra vágjuk. A szalonnát felkockázzuk és zsírjára pirítjuk, majd a szalonnapörcöt kivesszük a zsírból. Az apróra vágott hagymát a zsíron megfuttatjuk, rádobjuk a húst és alaposan megpirítjuk, ekkor mehet rá a pirospaprika és amint elkevertük annyi víz amennyi ellepi. A burgonyát meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, a zöldbabot kb. 2 cm-es darabokra vágjuk és külön megfőzzük sós vízben. Amint a pörköltünk kész ráöntjük főzőlevével együtt a burgonyát és a zöldbabot. Adunk hozzá annyi alaplevet vagy vizet hogy nagyjából 4 liternyi levest kapjunk. Felforraljuk és a liszttel elkevert tejföllel némi hőkiegyenlítést követően behabarjuk a levest. Beledobjuk az apróra vágott kaprot, tárkonyt és némi tárkonyecettel ízesítjük.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való