KERESÉS search-close

Mi jobb a mákos gubánál? Hát a mákosguba torta!

szerző:
2018.10.31. 00:00
Mi jobb a mákos gubánál? Hát a mákosguba torta!

Hozzávalók (1 db  24 cm-es tortához):

A tortához

3 tojás
4 ek porcukor
1 tk tk vaníliás cukor
300 ml tej
150 g darált mák
6-8 db kifli (mérettől függően)
150 ml Baileys

A tetejére

3 db tojásfehérje
220 g porcukor

A tojásokat kissé kihabosítjuk a porcukorral és vaníliás cukorral és felöntjük a tejjel. A kifliket felkarikázzuk és a tojásos cukros tejbe áztatjuk őket. Megszórjuk a mákkal és átforgatjuk, hogy minden kifliszelet jól átázzon. A kifliket meglocsoljuk a krémlikőrrel, újra átforgatjuk, majd egy 24 cm átmérőjű tortaformába nyomkodjuk és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük a tortát. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd hozzáadagoljuk a porcukrot és habcsók állagú habot verünk belőle. A langyosra hűlt torta tetejére kenjük a habot és szakácsfáklyával karamellizáljuk. (ha nincs szakácsfáklyánk, toljuk vissza a sütőbe 200 fokra, kb. 5-10 percre).

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való