Hozzávalók (egy 28×28-as tepsihez):
A babapiskóták áztatásához:
250-300 ml kávé
100 ml Baileys krémlikőr
3 ek porcukor
28-30 babapiskóta
A krémhez:
3 tojás
120 g cukor
30 ml Baileys krémlikőr
500 g mascarpone
A tetejére:
kakaópor
A babapiskóták áztatásához a kávét, porcukrot és a krémlikőrt összekeverjük. A krémhez a tojásokat egy tálba rakjuk a cukorral és Baileys-szel együtt és vízgőz fölött felmelegítjük (fontos, hogy ne forróra, nehogy elkezdjen kicsapódni/megfőni a tojás). Levesszük a vízgőz felől és addig habosítjuk elektromos habverővel amíg ki nem hűl, eddigre már szép levegős, habos krém lesz belőle. A kihűlt tojáshabba belekeverjük a mascarponét. A babapiskótákat a Baileys-es kávéba áztatjuk és sorban lerakjuk a tál aljára. Erre kerül egy réteg krém, megint egy sor babapiskóta és végül a maradék krém. Megszórjuk kakaóporral és egy éjszakára hűtőbe rakjuk.