KERESÉS search-close

Ropogós édesség Szicíliából: Cannoli

szerző:
2018.10.31. 00:00
Ropogós édesség Szicíliából: Cannoli

Hozzávalók (12 darabhoz):

A tésztához:

150 g liszt
2 ek porcukor
1 tk szódabikarbóna
1 mk őrölt fahéj
30 g vaj
1 tojássárgája
50 ml édes desszertbor

A krémhez:

300 g ricotta
100 g mascarpone
4 ek porcukor (ha még édesebben szeretnénk, keverjünk a krémbe is csokidarabokat vagy kandírozott gyümölcsöt)

A díszítéshez:

pisztácia
liofilizált málna
kandírozott gyümölcsök
apróra vágott csoki

 

A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd hűtőbe rakjuk 1 órára. Ezután lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk és kb. 8 cm-es pogácsaszaggatóval (vagy pohárral) kiszúrjuk. A korongokat fémcsövekre fektetjük és kevés tojásfehérjével megkenjük azt a részt, ahol a tésztaszélek találkoznak, így nem nyílnak majd szét sülés közben. A tésztát a csövekkel együtt forró (180 fokos) olajban pár perc alatt megsütjük, majd lecsöpögtetjük és amikor már képesek vagyunk megfogni a csövek végét, lehúzzuk a megsült hengereket. A krémhez a hozzávalókat összekeverjük (ha szeretnénk mehet a krémbe is egy csomó csoki, kandírozott gyümölcs, vagy amit szeretnénk), majd nyomózsákba kanalazzuk és megtöltjük vele a kihűlt tésztahengereket. A canollik mindkét végét apróra vágott csokiba vagy pisztáciába mártjuk.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való