Hozzávalók (egy 18 cm átmérőjű tortához):
A piskótához:
8 tojás
150 g cukor
1 citrom reszelt héja
450 g darált törökmogyoró
8 g sütőpor
A krémhez:
400 g étcsoki
400 ml meleg tejszín
A rétegek közé:
1 doboz Toffifee
A csokicsurgatáshoz:
50 g étcsoki
80 ml meleg tejszín
A díszítéshez:
egész Toffifee szemek
darált mogyoró
durvára tört mogyoró
A tésztához a tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, majd beleszórjuk a cukrot is és kemény habbá verjük. Belekeverjük a tojások sárgáját, reszelt citromhéjat és a sütőporral elkevert darált mogyorót. 3 db 18 cm átmérőjű sütőpapírral bélelt tortaformába osztjuk szét a masszát és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 35 percig sütjük. A krémhez a kisebb darabokra tördelt étcsokit leöntjük a meleg tejszínnel, elkeverjük, és berakjuk 1-2 órára a hűtőbe. Amikor lehűlt, kihabosítjuk a krémet és megtöltjük vele a piskótákat úgy, hogy a rétegek közé egy doboz nagyobb darabokra vágott Toffifee-t szórunk. Bevonjuk a torta tetejét és az oldalát a maradék krémmel. A csurgatáshoz a csokit leöntjük meleg tejszínnel, és amikor felolvadt habzsákba töltjük és a torta tetejére csurgatjuk úgy, hogy kicsit az oldalán is lefolyjon. Darált mogyoróval, durvára tört mogyoróval és Toffifee szemekkel díszítjük a tortát.