KERESÉS search-close

"Balogh Zoltán" szerzővel ellátott tartalmak

Balogh Zoltán

Balogh Zoltán által létrehozott tartalmak (100):

Szüleik nem törődtek velük, a nagyszülők vették magukhoz öt unokájukat

Öt unokájukat vették magukhoz a nagyszülők a Tolna megyei Bátán. A gyámügy örökbe akarta adni őket, miután a szüleik nem törődtek velük. A legkisebb gyerek másfél, a legnagyobb 11 éves. Az nagyszülők azt mondják, kevés pénzből élnek, de nem volt kérdés, hogy hozzájuk kerüljenek az unokák. A nagyapa bővíteni kezdte a kis házat, hogy jobban elférjenek, de nem tudják, miből fejezik be.

Ketten haltak meg miatta, két év börtönre ítélték

Több mint két év börtönre ítélte a bíróság azt a pécsi férfit, aki miatt két nő halt meg tavaly júliusban egy balesetben a 61-es úton. Egy szabálytalan előzés után autójával kisodródott és szemből nekiment egy teherautónak. Két utasa kirepült a kocsiból, egyikük a helyszínen, a másik a kórházban halt meg, a vezető is súlyosan megsérült. A vádlott és védője fellebbezett, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, így az ítélet nem jogerős.

Oldalára dőlve állt meg egy kukoricaszállító, miután nekicsapódott egy autó

A fák közé hajtott, majd az oldalára dőlve állt meg egy kukoricaszállító kamion Kecskemét határában, miután nekicsapódott egy autó. A kocsi vezetőjét a tűzoltóknak kellett kivágniuk a roncsból, súlyos sérülésekkel vitték kórházba. A kamionsofőr ki tudott mászni a felborult fülkéből, ő csak könnyebben sérült meg.

Lejárt szavatosságú hús és kosz az egyik fővárosi étteremben

Három és fél mázsa lejárt szavatossági idejű húst, belsőséget, rizstésztát talált egy távol-keleti étteremben a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal a fővárosban. Ráadásul a konyha piszkos volt, a fagyasztott alapanyagokat szabálytalanul tárolták. A múlt heti ellenőrzéskor az is kiderült, hogy az étteremnek nem volt működési engedélye. A tulajdonos akár milliós bírságra számíthat.

Részegen akart kocsit lopni egy férfi

Részegen el akart lopni egy autót egy férfi a Somogy megyei Igalon, hogy hamarabb hazaérjen vele éjszaka, a két kilométerre lévő falujába. A kormányzár akadályozta meg, hogy elhajtson a kocsival, ezért némi tologatás után otthagyta a járművet. A térfigyelő kamerák viszont felvették a kísérletet, így csütörtökön elfogták.

Szerelmi bánatában buszmegállót akart felgyújtani

Szerelmi bánatában buszmegállót akart felgyújtani egy férfi tavaly áprilisban a Zala megyei Becsvölgyén. Három évvel korábban ott kérte meg egy lány kezét, aki akkor igent mondott, de nem sokkal később elhagyta. Az évfordulón a férfi benzint locsolt szét, meggyújtotta, majd otthagyta a tüzet. Csak a szerencsén múlt, hogy a környező házak nem kaptak lángra. Az ügyészség most emelt vádat ellene.

 Az orvos és a rendőr is ütközött

Kavicsot, illetve betontörmeléket szállító kisteherautók ütköztek frontálisan, Vépnél. A tűzoltóknak négy embert kellett kivágniuk a roncsokból, a balesetben ketten súlyosan, hárman könnyebben sérültek meg. Karambolozott a helyszínre tartó mentőorvos és egy rendőrautó is: egy-egy autó hajtott ki eléjük.

Palackot vágott a vezetőség tagjaihoz egy focista, maradandó sérülést okozott

Maradandó szemsérülést okozott egy lecserélt somogyvári focista, amikor a meccsen dühében egy palackot vágott a nézőtéren ülő vezetőségi taghoz, akit azonnal kórházba szállítottak. Az indulatos focistát pedig a fonyódi rendőrkapitányságra vitték, és mivel nem ez volt az első eset, hogy agresszív volt, az is lehet, hogy soha többé nem focizhat.

Ásványvizes palackkal dobták meg a meccsen, maradandó sérülést szenvedett

Maradandóan megsérült a kaposmérői focicsapat egyik vezetőjének szeme, amikor ásványvizes palackkal dobta meg az ellenfél egyik játékosa a hétvégi, megyei másodosztályú focimeccsen. A Somogyvár focistája dühében dobta el a palackot, ezután akár örökre eltilthatják. Ráadásul visszeső. A rendőrség garázdaság és súlyos testi sértés miatt nyomoz.

Cigaretta miatt fojtották volna vízbe a férfit

Nem adott cigarettát, a vád szerint ezért verte meg, majd fojtotta volna vízbe áldozatát két tizenéves fiú tavaly júniusban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tállyán. A tinédzsereket egy éppen arra járó helyi nő riasztotta el. Az ügyészség szerint a megtámadott férfi, aki súlyosan megsérült csak ennek köszönheti az életét. A fiúk ellen most emeltek vádat.

Marad a lámpa a Kákics és Sellye közötti vasúti átjáróban

Nem lesz sorompó, marad a lámpa a Kákics és Sellye közötti vasúti átjáróban Baranya megyében. A hét közepén ott ismét súlyos baleset történt. A MÁV azt közölte, az átjáró megfelel az előírásoknak. A hasonló helyeket, ahol már több baleset volt, folyamatosan figyelik. A legtöbb vasúti átjáróban történt balesetért az autósok felelősek.

Luxusvillájából vitték el a rendőrök az adócsalót

Háromszázmilliós villából vitték el a NAV nyomozói azt a vállalkozót, aki hét cégből álló adócsaló szervezetet irányíthatott. A gyanú szerint a vállalkozások csak papíron végeztek építőpari tevékenységet¸ valójában számlázás volt a feladatuk. A cégeken csaknem négymilliárd forint folyt át, a gyanúsítottak több, mint 400 millió forint adót csalhattak el.

Büdös, barnás víz jön a csapból Szőlősgyörökön

Büdös, ihatatlan víz folyik a csapokból évek óta a Somogy megyei Szőlősgyörökön. A vízzel főzni sem mernek. A helyiek szerint tönkreteszi a háztartási gépeket is. A szolgáltató elismerte, hogy a víz okozhat - mint fogalmaztak - kellemetlenségeket, de a méréseik szerint megbetegedni nem lehet tőle.

Belső hangok parancsára szúrta le édesanyját

Felmentette és kényszergyógykezelésre ítélte a bíróság azt a férfit, aki leszúrta az édesanyját, és súlyosan megsebesítette az öccsét tavaly a Vas megyei Káldon. A most 22 éves fiatalember egy családi veszekedés után támadt az anyjára, azt mondta, belső hangok parancsára. A szakértők szerint elmeállapota miatt nem büntethető.

Megbüntetik a vásárlót, ha nincs rajta maszk, a boltot pedig bezárathatják

A vásárlót és a boltot is megbüntetik ezentúl, ha nem visel valaki maszkot, sőt ha ez többször előfordul, akár be is zárathatják az üzletet. Erről Orbán Viktor beszélt az állami tévében szombaton este. A miniszterelnök megismételte, hogy október elsejétől kötelező lesz lázat mérni az iskolákban. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke azt mondta Híradónknak, hogy ők ezt már augusztusban kérték. Közben újabb 484 esetben mutatták ki a koronavírust, és elhunyt 4 krónikus beteg. Orbán Viktor arra számít, hogy tovább növekszik a fertőzöttek száma. Arról is beszélt, felmerült, hogy este 11-kor bezárják a szórakozóhelyeket, de erről még nem döntöttek.

Mégsem törölték el az ingázókra vonatkozó korlátozásokat

Mégsem törölték el az ingázókra vonatkozó harminc kilométeres és huszonnégy órás utazási korlátozásokat. Az osztrák Belügyminisztérium pénteken azt közölte a honlapján, hogy a magyar hatóságoktól azt a tájékoztatást kapták, eltörlik a rendelkezést. Az Országos Rendőr-főkapitányság azonban délután azt közölte az RTL Híradóval, továbbra is érvényben vannak az eddigi korlátozások.

Az M7-esen üldözték az embercsempészt

Húsz kilométeren át üldöztek a rendőrök egy ukrán embercsempészt kedden késő este az M7-es autópályán. Az üldözés Siófoktól Balatonszárszóig tartott, néhol 180-nal mentek. Mindezt a rendőrautó fedélzeti kamerája rögzítette. A csempész végül a 7-es úton fának ütközött, így fogták el.

Sínek közé szorult a talicskája

Akár egy év börtönt is kaphat az a férfi, aki a síneken tolta talicskáját Pécs határában, és csak a szerencsén múlt, hogy nem okozott súlyos balesetet. A talicska kereke beszorult a talpfák közé, az érkező gyorsvonat pedig darabokra zúzta. A férfinak időben sikerült elugrania.

Nem a kormány, hanem az Európai Unió adja a juttatást

Nem a kormány, hanem az Európai Unió adja a hátrányos helyzetű településeken dolgozó pedagógusoknak és segítőiknek a bruttó 500 ezer forintos juttatást. Erre a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hívta fel a figyelmet. Kásler Miklós, miniszter még szerdán azt mondta: a kormány döntött úgy, hogy 10 ezer 500 oktatásban dolgozónak adnak juttatást, de ez valójában nem kormányzati támogatás. A tárca most úgy reagált: az érdekképviselet félrevezeti a közvéleményt.

12 dílert tartóztattak le

12 drogdíler letartóztatásról döntött péntek délután a pécsi bíróság. A társaság tagjai tavaly év elejétől nemcsak kereskedtek egy új pszichoaktív szerrel, hanem gyártották is.A gyanú szerint Pécsen hetente több száz gramm drogot adtak el. Egy összehangolt rendőri akcióban szerdán fogták el őket.

Az elmúlt egy napban 91 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

Önkéntes karanténba vonult a pécsváradi focicsapat, mert az egyik játékos vírustesztje pozitív lett. De karanténba kerültek a szederkényi focisták is, akik ellen hét végén játszottak. Véménden egy többszáz fős lakodalom résztvevőjéről derült ki, hogy fertőzött. Mára 91 új koronavírusos beteget regisztráltak az országban, ez a járvány kezdete óta az ötödik legmagasabb szám. A kormány pénteken dönt az esetleges szigorításokról.

4000 helyen cseréli feltűnőbbre a gyalogátkelőre figyelmeztető tábláit a közútkezelő

Feltűnőbbre, vagyis sárga, fluoreszkáló hátterűre cseréli a gyalogátkelőre figyelmeztető tábláit 4000 helyen a közútkezelő. Évről-évre nő ugyanis a zebrán elgázolt gyalogosok száma. A társaság adatai szerint tavaly már csaknem 300 ilyen baleset volt az általuk kezelt utakon. Szombathelyen a gyalogosokat próbálják óvatosságra inteni. Ott a zebrák előtti járdára figyelemfelhívó feliratokat és ábrákat festenek.

Későn vette észre, hogy az időjárás miatt átszakadt a híd

Özönvízszerű eső zúdult Somogy megye sok településére is szombaton. Egy autós Nagyatádnál későn vehette észre hajnalban, hogy átszakadt a híd, és belehajtott a patakba. Úgy tudjuk, hogy a sofőrnek sikerült kimenekülnie. A vízmű nagyatádi telephelyét is elérte az áradat, ezért átmenetileg vízhiány van Nagyatádon, Lábodon és Ötvöskónyiban.

Vége a kaposvári illegális égetésnek és az ezzel járó bűznek

Környezetkárosítással gyanúsítják azt a férfit, aki éveken át egy lakótelep szomszédságában égette le a műanyagot kábelekről és gépalkatrészekről, hogy így jusson fémhez, amivel engedély nélkül kereskedett. Jelenleg házi őrizetben van, ha elítélik, öt év börtönt is kaphat.

Nem lehet elnéző a háziorvos az idős sofőrökkel!

Kitilthatja az autópályákról, vagy nappali vezetésre korlátozhatja a háziorvos az idős sofőröket, ha az egészségi állapotuk indokolja. Ez a jogosítványba is bekerül. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő szerint ezek a korlátozások csak nehezen ellenőrizhetők. A jogosítvány meghosszabbításakor nem lehet elnéző a háziorvos, mert egy egészségi állapot miatt bekövetkező baleset esetén neki is vállalnia kell a felelősséget.

Kishíján az útra dőlt egy korhadt nyárfa Martonfa közelében

Kishíján az útra dőlt egy korhadt nyárfa Martonfa közelében a hétfő éjjeli viharban. A baranyai zsákfalu egyetlen bekötő útját 50 éves fasor szegélyezi, de a fák elöregedtek. A település polgármestere szerint szinte bármikor kidőlhetnek, és akár tragédiát is okozhatnak.

Nem szakszerűen építette meg a garázst az ács, rádőlt a tulajdonosra

Nem szakszerűen építette meg az ács a garázst, ezért dőlt rá festés közben a tulajdonosra - ezt mondta ki a bíróság a két évvel ezelőtti nagymányoki esettel kapcsolatban. Az áldozat mindkét combcsontja eltört, maradandó egészségkárosodást szenvedett. Az ácsot felfüggesztett fogházbüntetésre ítélték, de a szakmájától nem tiltották el.

Gázpisztollyal támadt egy taxisra utasa

Gázpisztollyal támadt a taxisra az utasa csütörtökön késő este Pécsen. A taxis nem ijedt meg: lefékezett, és riasztotta a kollégáit. A támadó kiugrott a kocsiból - pont egy rendőrautó elé. Percekkel később elfogták, felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt akár három évet is kaphat.

Lehagyták a fotókról a pécsi polgármestert

Kiszerkesztette Pécs ellenzéki polgármesterét egy szerdai átadóról a Baranya megyei napilap és online portál, amely a kormánypárti Mediaworks-höz tartozik. Az átadón Áder János államfő felesége és Soltész Miklós államtitkár mellett Péterffy Attila polgármester is megjelent, de lemaradt az ott készült fotóról és kimaradt a cikkből – erről a Szabad Pécs számolt be először. Másfél hete ugyanez történt a polgármesterrel.

Két autó összetört, de a bennük ülők karcolások nélkül megúszták a karambolt

Két autó összetört, de a bennük ülők karcolások nélkül megúszták a karambolt. A baleset szombaton történt Pécsen, az egyik forgalmas kereszteződésben, ahol gyakoriak az ütközések. A tűzoltók az elmúlt tíz hónapban már háromszor vonultak ide balesetekhez.

Új menetrend a MÁV-nál: van olyan állomás, ahonnan csak egy vonat indul naponta

Van olyan állomás, ahonnan csak egy vonat indul naponta, máshol a pótlóbusszal kétszer annyi idő az út, mint vonattal. Mától lépett életbe az új menetrend a MÁV-nál. A vasúttársaság 34 mellékvonalon leállította a vonatok többségét. Az intézkedést azzal indokolták, hogy a járvány miatt visszaesett az utasok száma. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint a járatritkításról sem az utasokat, sem az érintett önkormányzatokat nem kérdezték meg.

Szemben a sztrádán, balra a körforgalomban, száguldva át a piroson

Szemben a sztrádán, balra a körforgalomban, száguldva át a piroson. Ismét hajmeresztő manővereket bemutató felvételek jelentek meg. A Budapesti Autósok Közösségének alapítója szerint a járvány alatt a rutinos vezetők megszokták az üres utakat, mások viszont elszokhattak a vezetéstől. Változatlanul sok a gyorshajtás, ami a közúti balesetek leggyakoribb oka.

Összezsúfolódnak az idősek a pécsi vásárcsarnoknál és a helyi buszokon

Összezsúfolódnak az idősek a pécsi vásárcsarnoknál és a helyi buszokon. A piac hétfőn nyitott ki újra, 9 és 11 között vásárolhatnak a 65 év felettiek, akiknek többsége busszal közlekedik. A buszos társaság a veszélyhelyzet miatt ritkította a járatokat, ennek köszönhetően pedig kisebb tömeg alakult ki a héten a piacnál. Az önkormányzatnál azt mondják, másfél hét múlva várható érdemi változás.

Budapesten csökkent, vidéken kicsivel nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma

Budapesten csökkent, vidéken - igaz csekély mértékben - de nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma. Bár az üzletekben mindenhol kötelező a szájmaszk, az újranyitott teraszokon pedig a másfél méteres távolság, híradónk tapasztalatai szerint ezt nem mindenhol tudták a hétvégén az emberekkel betartatni.

Újra fogadnak látogatókat a vidéki állatkertek

Újra fogadnak látogatókat az állatkertek vidéken. A budapesti és Pest megyei intézmények viszont továbbra sincsenek nyitva. A jó időben megtelt látogatókkal a miskolci, a pécsi és a debreceni állatkert is. A pécsi intézmény igazgatója szerint a gazdasági összeomlás előtti utolsó pillanatban nyitottak ki, eddig 45 millió forint a veszteségük a koronavírus-járvány miatt.

Szobabiciklin „tekerte körbe” a Balatont

Szobabiciklin annyit tekert, mintha a Balatont kerülte volna meg az a pécsi férfi, aki legutóbb maratont futott az anyósa kertjében. A helyszín egyébként most is ugyanaz volt. A kétszáz kilométeres távot öt és fél óra alatt tekerte le. Az akcióval a pécsi egyetem legalább ennyire szokatlan kezdeményezéséhez csatlakozott.

Szinte a műszerfalon utazott a buszon

Fegyelmit indít egyik sofőrje ellen a pécsi busztársaság, mert a buszvezetőjük a járvány miatt elzárt területre engedett egy utast az egyik helyi járaton, és menetközben folyamatosan beszélgetett vele. A csütörtöki esetről videófelvételt készített egy másik utas. Ezen az is látszik, hogy a nő a sofőr közelében, szinte a műszerfalra ült, és így tett meg több megállót. A cég ismeretlen tettes ellen a rendőrségen is feljelentést tesz szabálysértés miatt.

Csalók üzletet látnak a koronavírus-járványban

Nem létező védőmaszkokat kínált eladásra egy budapesti pár az egyik hirdetési oldalon. Egy napon belül elfogták őket, de így is 850 ezer forintot csaltak ki hat vevőtől. Pannonhalmán pedig mondják vírusmegelőző csomagot ajánlottak időseknek.

Csak délelőtt vásárolhatnak a 65 év felettiek

Több piac előtt is nagyobb tömegben várakoztak reggel a 65 év felettiek, hogy bejussanak vásárolni. Ők szombattól csak délelőtt 9 és dél között mehetnek boltba vagy piacra. Sokan közülük nem értenek egyet az új szabállyal, mert megszokták, hogy jóval korábban vásárolnak. A piacokon rendőrök is megjelentek. Nem igazoltatnak, csak figyelmeztetnek az új rendelkezésekre.

Elérte a vírus a Balatont

Koronavírust állapítottak meg egy Balatonra most leköltözött család egyik tagjánál is. Erről a balatonlellei polgármester értesítette a helyieket. Kenéz István azt kéri, ne költözzenek le a nyaralótulajdonosok tömegesen a partra, mert a tömött apartmanházak szerinte sokkal fertőzésveszélyesebbek.

Idősek ezreinek segítenek Pécsen

Ma indult Pécsen az otthon maradó időseket segítő önkormányzati program. Bevásárolnak a hatvanöt éven felüli egyedül élőknek, akiknek nincs hozzátartozójuk. Kiváltják a gyógyszereiket is, és ha igénylik, naponta egyszer meleg ételt is házhoz visznek. A szolgáltatást telefonon kell kérni, a hét minden napján ingyen vehetik igénybe az idősek. Az önkormányzat arra számít, hogy több ezren keresik meg őket.

Nagy a forgalom a piacokon

Sokan voltak a piacokon szombaton is. Szegeden mobil kézmosókat helyeztek ki. Ott az egyik árus azt mondta: félóránként mos kezet, mert tart a koronavírustól. A nagykanizsai vásárcsarnokban eddig nem hoztak óvintézkedéseket, a nyitva tartás viszont változhat, amiről hétfőn döntenek. Ott a húsnak és a krumplinak is többszöröse fogyott a szokásosnál.

Drónfelvétel készült az illegális hulladékégetőről

Drónfelvétel készült arról a kaposvári területről, ahol évek óta égetnek illegálisan hulladékot. A sűrű füst és a bűz többször a pár száz méterre lévő lakótelepet is elérte. A lakók szerint ócska háztartási gépekből kiszerelt alkatrészekről égetik le a műanyagot. Ezt bizonyítja a drónfelvétel egy helyi ellenzéki képviselő szerint.

Cipősdobozba tette újszülött kisfiát, gyilkosságért ítélték el

Gyilkosságért 5 év letöltendő börtönre ítélték azt a nőt, aki egy baranyai faluban, tavaly áprilisban újszülött kisfiát egy szatyorba, és egy cipősdobozba tette, amit a szekrényben rejtett el. A csecsemő néhány órán belül meghalt. Minderre csak másnap, véletlenül derült fény.

Lakóházak közelében táborozott le egy vaddisznó malacaival

Lakóházak közelében táborozott le egy vaddisznó malacaival Pécsen, egy bozótosban. Az anyáról és kölykeiről pár napja amatőr videó is készült. Az itt lakók azt mondják, a vaddisznók már korábban is feltűntek a környéken, de ilyen közel még nem merészkedtek. A szakember szerint az a legjobb, ha senki nem megy a közelükbe.

Jótékonysággal ünnepelték Zente szülinapját

Jótékonysági akcióval ünnepelték Zente, a gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú második születésnapját a baranyai Kozármislenyben. Tavaly ősszel egy hét alatt 600 millió forint gyűlt össze hazai adományokból a világ legdrágább gyógyszerére. A génterápiának köszönhetően a kisfiú egyre jobban van. Szülei azért szervezték az akciót, hogy most ők segítsenek másoknak.

Rekord részvétel a mohácsi busójáráson

Rekordot hozott az idei mohácsi busójárás. Minden eddiginél többen, 1800-an vettek fel jelmezt, köztük a hagyományos sokác népviseleletet. Egy alig négy éves gyerek is próbálkozott a tél előzésével.

Megfenyegette, majd meg is kötözte feleségét

Megkötözte feleségét egy férfi a Tolna megyei Tamásiban, és ebben 17 éves fia is segített. Előzőleg kiderült, hogy a nőnek hónapok óta viszonya lehetett egy másik férfival is. Emiatt többször életveszélyesen megfenyegette az asszonyt. Amikor a rendőrök házkutatást tartottak a családnál, engedély nélkül tartott puska és lőszerek is előkerültek.

Évek óta égetnek illegálisan egy kaposvári magánterületen

 A sűrű füst és a bűz többször a közeli lakótelepet is elérte már Kaposváron, olyankor az ablakokat sem szabadott kinyitni. A fideszes többségű önkormányzat ellenzéki képviselője nem érti, hogy miért nem lép a városháza. Ott azt mondják: ők eddig mindent megtettek.

Két finomság, két fesztiválon

 A baranyai Sellyén a fehér hurka, Miskolcon pedig a kocsonya a kedvenc. Sellyén egy tonna húst adott az önkormányzat a főzésre jelentkezőknek. Miskolcon malac-, mangalica- és borjú kocsonya is készült az éttermekben. A borsodi megyeszékhelyen még holnap is lehet kóstolni.

Korábban nyílik idén a hóvirág a Mecsekben

Az első szálak már január végén kibújtak az avar alól. A növény 2005 óta védett Magyarországon, aki a tiltás ellenére mégis letépi, szálanként tízezer forintos büntetésre számíthat. A védetté nyilvánítás 15. évfordulójára a Duna-Dráva Nemzeti Park játékot hirdetett: a kirándulók mobilapplikáció segítségével jelölhetik meg, hol mennyi hóvirágot találnak.

Megdőlt a több évtizedes januári melegrekord

Megdőlt a több évtizedes januári melegrekord, tegnap a Baranya megyei Drávaszabolcson 16,7  fokot mértek. Ma is meleg volt országszerte, sok helyen több, mint 10 fokkal volt magasabb a hőmérséklet a sok évi három-négy fokos átlagnál. A tavaszias idő viszont nem tart sokáig, a hét elejétől lehűlés várható.

Kisebb a kereslet, mégis tovább drágultak az ingatlanok

Hiába esett vissza a kereslet, tovább drágultak az ingatlanok. Egy átlagos használt lakás 16 millió 900 ezer forintért cserélt gazdát tavaly a harmadik negyedévben. Vagyis a KSH friss adatai szerint 900 ezer forinttal magasabb áron, mint egy évvel korábban. Az átlagos árkülönbség azonban Budapesten és a nagyvárosokban sokkal nagyobb.

Menekülni kezdett a járőröző rendőrök elől, így bukott le

Meglátta a rendőrautót, pánikba esett és futásnak eredt - így bukott le egy gyanúsított Szekszárdon. Mindezt kamera is felvette. Pedig a rendőrök csak járőröztek a környéken. Miután elkapták, kiderült, nem csak lopott holmik voltak nála, hanem már rég börtönben kellene ülnie.

Az utakra, járdákra lefagyott pára napok óta sok balesetet okoz

Kéz- és lábtörések, karambolok - az utakra, járdákra lefagyott pára napok óta sok balesetet okoz. A mentők reggel külön figyelmeztetést adtak ki a csúszós utak miatt. Sok dolguk volt, harmadával többször hívták őket, mint egy átlagos napon. Sokan a traumatológián töltötték a vasárnapjukat.

Tűzijáték helyett adomány

Az edzettebb kutyáknak is életreszóló traumát okozhat a tűzijáték és petárda hangja - szilveszter közeledtével figyelmeztetést adtak ki az állatvédő egyesületek. Az egyik pécsi menhelyre már vasárnap is vittek emiatt kutyát. Egy csongrádi világbajnok testépítő még nyereményt is ajánl a Facebookon azoknak, akik a tűzijáték árát menhelyi kutyákra költik.

A macskának köszönheti, hogy nem égett a házban

A macskának köszönheti, hogy nem égett benn a házában. A veresdi férfi egyedül aludt otthon, mert a felesége és a négy gyereke rokonoknál volt. A férfi arra ébredt, hogy a macskájuk kaparja az ajtót. Ekkor vette észre, hogy a kályha előtt már ég a tűz. Próbált oltani, de hiába. A család egy ismerős házában kapott ideiglenes otthont, mert a házuk lakhatatlan lett.

Fényfestéssel tették szebbé a karácsonyt a pécsi gyermekklinikán

A máskor rideg udvaron játékos figurák, mesés motívumok váltották egymást csütörtök este, órákon át. Az orvosok hetek óta készültek mesékkel, énekekkel az ünnepre, amit a most először rendezett fényfestés koronázott meg. Mindez szerintük nyugalmat, jobb légkört teremtett.

Lelegelték a szarvasok Bőszénfa emlékparkját

Tönkretették a szarvasok a Somogy megyei Bőszénfa emlékparkját. Lelegelték az örökzöldeket, letörték a vastagabb ágakat, a szarvukkal szinte lenyúzták a fák kérgét. A zselici falu környékén már évek óta nem termesztenek semmit, mert a vadak mindent elpusztítanak, de a mostani volt az első eset, hogy Bőszénfa központjában is kárt okoztak.

Vicces ünnepi videót készítettek a baranyai rendőrök

Vicces ünnepi videót készítettek a baranyai rendőrök, vidám karácsonyi dalt énekelnek. A klipben feltűnik a bajba jutott Mikulás, akinek természetesen a rendőrök segítenek, hogy célba érjen. Azt akarták bemutatni, hogy ők is ugyanúgy ünnepelnek és készek a vidámságra, mint bárki más az ünnepen.
A teljes videóklipet ide kattintva nézheti meg.

Lekövezték, majd odaszemeteltek

Negyven tonna ipari hulladékot raktak le illegálisan egy kamionból másfél hete kiskertek közelében a Mánfa határában. Erről elsőként a Szabad Pécs számolt be. Az akciót megtervezhették, mert előtte bokrokat irtottak, a területet lekövezték. A rendőrség ismeretlen tettes ellen nyomoz.

Olyan részegen ült autóba, hogy beszélni sem tudott

A részeg sofőrről a Budapesti Autósok Közössége kapott videót. Az autó vezetőjének már az is gondot okozott, hogy kinyissa az ajtót, aztán alig tudott beülni. Hiába próbálták lebeszélni a vezetésről, mégis elindult. Kollégánk kiderítette, hogy a Baranya megyei Hosszúhetényben készült a felvétel, egy helyi férfi vezette a kocsit. Feljelentés azonban nem született az ügyben.

Több bioetanol lesz a benzinben – károsíthatja a régi autókat?

Az uniós előírások miatt változik a 95-ös benzin összetétele, több bioetanol kerül bele. Azokon a kutakon, ahol már az újfajta benzint tankolhatják, ezt az E10-es matrica jelzi. A Totalcar szerint az idősebb autóknál problémákat okozhat a kétszer annyi bioetanol, az általunk megkérdezett autószerelő azonban nem tart komolyabb meghibásodásoktól.

Autós üldözés Pécsen: férj üldözte feleségét és annak szeretőjét

Nyolc kilométeren át üldözte kocsijával egy férj és annak ismerőse azt az autót, amiben a felesége és annak új barátja ült, közben egy lövés is eldördült. Végül a rendőröknek sikerült megállítaniuk a két autót. Senki nem sérült meg. Az üldözők ellen garázdaság miatt indult eljárás.

Itt a tél, több helyen havazhat

Havazás várható a következő órákban. Vagyis a decemberrel tényleg megérkezett a tél. Sokan most is az utolsó pillanatra hagyták az autójuk felkészítését, ami nemcsak a gumicserét jelenti. Bár eddig az átlagosnál melegebb volt, az RTL Híradónak a legtöbben azt mondták, már korábban megkezdték otthon a fűtést.

1,7 milliárdot hagyott veszni a nyertes

Több mint 1 milliárd 667 millió forintot nyert valaki tavaly nyáron az ötös lottón, csakhogy az illető nem jelentkezett a nyereményért, így elbukta az összeget. A nyerteseknek minden esetben 90 napjuk van jelentkezni a pénzért, ha ezt nem teszik, a határidő után elvesztik az összeget. A Szerencsájáték Zrt-től azt közölték, hetente több ezer magyar játékos nem váltja be a nyertes szelvényét, bár ez inkább csak a kisebb összegekre jellemző.

Csendes órát tartottak a pécsi állatkertben

Csak autista gyerekek és kísérőik mehettek be délelőtt a pécsi állatkertbe. A Csendes Óra elnevezésű rendezvényt az országban elsőként tartották meg. Minden hangos munkavégzést leállítottak, hogy a számukra idegen zajforrások ne riasszák meg a látogatókat, akik közül sokan csak ezért tudtak eljutni az állatkertbe. A programon több százan vettek részt.

Gázpisztollyal támadt a családra a 21 éves fiatal

Gázpisztollyal lőtt egy családra egy 21 éves fiatal Pécsen, egy elektronikus zenei fesztiválon. Senki nem sérült meg. A lövöldöző és társa korábbi nézeteltérésük miatt keveredett vitába a családdal, a riasztófegyver eközben dördült el. A fesztiválozók azonban ebből semmit nem vettek észre.

Árokba hajtott egy veszélyes anyagot szállító kamion

Veszélyes anyagot szállító kamion szakította át a szalagkorlátot az M5-ös autópálya szegedi lehajtójánál. Végül az árokban állt meg. A sofőr könnyebben sérült meg, elaludhatott a volánnál. A Bács-Kiskun megyei Bátyán szintén egy kamion az oldalára dőlt, miután elsodort egy biciklist. Vezetője és a kerékpáros is kórházba került.

Választási célokra mentek a rászorulóknak küldött adományok

Választási célokra mentek a rászorulóknak küldött adományok Komlón. Az élelmiszeradományok begyűjtésével és szétosztásával foglalkozó Magyar Élelmiszerbank ezért felmondta az együttműködést a komlói Fekete Láng Egyesülettel. Sajtóinformációk szerint ugyanis az önkormányzati választások előtt megmondták, hogy az adományokért cserébe a kormánypárti jelöltre kell szavazni.

Kengurut vett videóra egyik nézőnk a törökszentmiklósi temetőben!

Az állat nyugodtan megvárta, amíg közel érnek hozzá, csak ez után iszkolt el. Az RTL Híradó által megkérdezett szakember szerint a kengurutól nem kell tartani, inkább elmenekül, ha embert lát. Júliusban egy somogyi faluból szökött meg egy példány, két nappal később sikerült befogni.

Zebrán ütötték el a házaspárt

Zebrán ütöttek el egy házaspárt Szajkon péntek este, amikor a temetőből tartottak hazafelé. A negyvenöt éves férj a helyszínen meghalt, felesége könnyebb sérülésekkel került kórházba. A helyiek szerint hiába a zebra, életveszélyes átmenni a forgalmas úton, mert annyi a száguldozó autós. Korábban felmerült, hogy körforgalmat építenek, hogy ezzel lassítsák a forgalmat, de az máig nem valósult meg.

Több millió forint a háromszoros gyilkosnak

Kártérítést kapott a rossz fogva tartási körülmények miatt egy tényleges életfogytiglanra ítélt férfi. Erről a sonline.hu írt először. A rab tizenkét éve, egy hónapon belül, három idős embert, köztük egy házaspárt vert agyon két somogyi településen. A hír felháborította a helybelieket, a meggyilkolt házaspár fia azt fontolgatja, hogy kártérítésért beperli az államot.

Számháború a pécsi önkormányzat pénzügyeiről

A múlt héten leköszönt polgármester szerint 7 milliárd forint van a kasszában, biztos alapokon adták át a várost. Az új, ellenzéki polgármester viszont azt nyilatkozta, hogy csődközeli helyzetben van Pécs, több, mint 23 milliárd forintos hiánnyal. A számháborúba a Magyar Államkincstár is beszállt.

Ékszerrablás: a taxis végig közvetítette, merre menekül a tolvaj

Egy taxis végig közvetítette a rendőrségnek, éppen merre menekül a tolvaj, aki pár perccel azelőtt kifosztott egy pécsi ékszerüzletet. Az üldözést a kocsi fedélzeti kamerája rögzítette, a rendőrség a taxisnak köszönhetően tíz percen belül elfogta a tolvajt. A 28 éves brit férfi szeptember elején lopott el 13 millió forint értékű ékszert, mert nem volt pénze. Mindent beismert. Az ügyészség ma emelt vádat ellene.

Egy hónap alatt négy baleset is történt az új úton

Egy hónap alatt négy baleset is történt az új úton. A 67-es gyorsforgalmi 26 kilométeres szakaszát szeptember vége óta használhatják az autósok, azóta kilencen súlyosan, nyolcan könnyebben sérültek meg a karambolokban. A legutóbbi baleset hétfőn délután történt. A rendőrség szerint az új úton szükség lenne veszélyre figyelmeztető táblákra.

A sofőr már az ütközés előtt meghalhatott

A sofőr meghalt, utasa súlyosan megsérült, amikor egy Lada fának rohant kora délelőtt a Csongrád megyei Rúzsa közelében. A kocsi egy éles kanyarban sodródott le az útról. Egy kanyarban szenvedett balesetet egy másik autó is, a Zala megyei Gelsén. Ott könnyebben sérült meg egy fiatal nő. A rendőrök szerint csak azért nem történt nagyobb baj, mert mindenki be volt kötve.

Tragikus lovaskocsibaleset Somogyban

Hárman meghaltak, köztük egy tizenéves testvérpár, amikor kivilágítatlan lovaskocsijukba hátulról belerohant egy kisteherautó Segesdnél csütörtök este. A kocsin - ami darabjaira szakadt - öten ültek. A harmadik halott a testvérpár egyik fiatal rokona. A 21 éves férfi péntek délelőtt a kórházban halt meg. Még egy fiatalember és egy 60 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

Füvet nyírt, amikor elütötte az autó

Elrendelte a bíróság annak a férfinak a letartóztatását, aki vasárnap részegen halálra gázolt egy férfit a Tolna megyei Kétyen. A 68 éves áldozat az út mellett füvet nyírt, amikor elütötte az autó. A kocsit vezető 35 éves tolnai sofőr a helybeliek szerint aznap délután már több helyen ivott. A gázolónak nem először gyűlt meg a baja a törvénnyel.

Egy kaposvári tölgy lett Magyarország legszebb fája

Egy kaposvári iskola udvarán álló tölgy lett idén a legszebb magyarországi fa. Kilencven éve ültették, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére, a városban ezért Szabadságfának nevezik. Ötvenhét jelölt között végzett az élen, így ez a fa indulhat jövőre Az Év Európai Fája versenyen.

Kimentették a víztorony belsejében ragadt munkásokat a tűzoltók

Víztoronyban rosszul lett munkásokat mentettek tűzoltók a Baranya megyei Palén. A harminc méter magas torony belsejét festették szerdán, de közben elfogyott az oxigén odabent. Ketten még le tudtak mászni, ők hívtak segítséget. Az egyik tűzoltó saját légzőkészülékéből engedett oxigént a torony belsejébe a félig eszméletlen munkásoknak.

Meghívná egy italra a tolvajt, ha visszahozná ellopott kukáját

Egy lopott kukával sétált el egy irodaházból egy hajléktalan fényes nappal Pécs belvárosában. Az esetet rögzítette egy biztonsági kamera. A férfi a nyitva hagyott lépcsőházi kapun ment be, némi válogatás után választotta ki a szemetest, majd elhúzta. A kuka egy mixer iskoláé volt. A tulajdonos nem tesz feljelentést, sőt ha a tolvaj visszaviszi a kukát, meghívja egy italra.

A tetőt szigetelő munkások hibázhattak - leégett a faluház

Feltehetően a tetőt szigetelő munkások hibázhattak, ezért gyulladt ki majd égett le a faluház kedden délután a Baranya megyei Szászváron. A több száz négyzetméteres épület teljes felső szintje - ahol tavasszal panziót hoztak létre - elpusztult, a földszinti helyiségek is használhatatlanná váltak. A kár több száz millió forint.

Nem volt elég oxigén a klinikán?

Két és fél napig nem vették fel a légúti osztályra a fulladó kislányát, mert nem volt oxigén a pécsi gyermekklinikán – állítja egy apa. Az RTL Híradónak azt mondta, előbb volt, hogy a játszószobában vagy a folyosón kezelték a gyereket. Amikor végre felkerültek a légúti osztályra, ott nem volt elég gyógyszer. A klinika szerint minden tőlük telhetőt megtettek a beteg gyógyulásáért.

Nem voltak bekötve, ketten haltak meg a balesetben

Senki sem volt bekötve abban az autóban, amely belerohant egy pótkocsis traktorba Szedresnél. A négy utas közül ketten meghalt. Valószínűleg a traktor vezetője hibázott, amikor nem állt meg a stop táblánál, úgy hajtott ki a főútra.

Egy nap után rájöttek, hogy balesetveszélyes a felirat

Egy napig sem volt a helyén a hatalmas betűkből álló Pécs felirat, amit az önkormányzat állíttatott a megyeszékhely belvárosában. Csütörtökön maga a polgármester avatta fel, de még aznap este elvitték a városi cég munkatársai. Az ellenzék egyik képviselő-jelöltje a városvezetés alkalmatlanságáról beszél. Az önkormányzat úgy reagált: azért vitték el, mert fiatalok fölmásztak a betűkre, amit balesetveszélyesnek tartanak.

Összegyűlt a 700 millió forint Zente kezelésére!

Megkezdődhet az izomsorvadásban szenvedő másfél éves Zente kezelése. A kisfiú szülei az interneten kezdtek gyűjtésbe, mert a világ jelenleg legdrágább gyógyszerére van szükség ahhoz, hogy gyereküket életben tartsák. Nemrég valaki egymaga 100 millió forintot ajánlott fel, így lett meg a 700 millió.

Munkagépnek rohant és meghalt egy száguldó motoros

Munkagépnek rohant és meghalt egy száguldó motoros szombaton a 3-as úton Bükkábrányban. A Bács-Kiskun megyei Bócsán pedig egy elszabadult traktor okozott balesetet a szüreti felvonuláson. Majdnem az előtte haladó jármű pótkocsijához szorított két kisgyereket, az őket mentő szülők közül sérültek meg hárman.

Jelentősen drágulhat az alma

Akár 25 százalékkal is drágulhat az alma - állítja a Zöldség Gyümölcs Terméktanács. Úgy számolnak, hogy 300 és 500 forint között lesz kilója a következő hónapokban. Ennek oka, hogy a szélsőséges időjárás miatt kevesebb alma termett, még fele sem a tavalyinak. Ráadásul Európa szerte hasonló a helyzet.

Magatehetetlenül sodródott az erős szélben a komp

Magatehetetlenül sodródott az erős szélben az egyik balatoni komp – menet közben romlott el az egyik hajó hétfőn délután. A Szántódról indított járat már majdnem a tihanyi révbe ért, amikor eltört az egyik kardántengelye. Az irányíthatatlan hajót ezután a szél a déli part felé sodorta, végül egy másik komppal kellett kimenteni.
A szemtanú beszámolóját ide kattintva részletesebben is megnézheti.

Autójukra zuhant egy teherautó

Híradónk információi szerint egy apa vesztette életét csütörtök délelőtt Törökszentmiklós közelében. 13 éves lányát életveszélyes állapotban vitték kórházba, miután a 4-es főúton autójukra zuhant egy teherautó. Úgy tudjuk, a kukoricaszállító sofőrje egy másik ütközést akart elkerülni, de az autó felborult. Szerdán délután pedig egy 58 éves kapuvári férfi vesztette életét, miután a kisteherautó amiben utazott felborult, ő kiesett a járműből ami rázuhant.

Teltház a strandok éjszakáján

Csillagos ég alatt fürdőzhettek pénteken a strandolni vágyók országszerte. Az idei Strandok Éjszakáján volt, ahol hajnalig tartó bulival, máshol kifejezetten gyerekeknek szánt programokkal várták a látogatókat. Zalakaroson és Budapesten is teltház volt. Már egy órával a nyitás előtt kígyózó sorokban álltak az emberek.

Nagymama és unokája halt meg a tragikus tűzben

Meghalt egy 9 éves kisfiú és nagymamája füstmérgezés miatt a Vas megyei Simaságon. Társasházi lakásukban a nagymama a gyerekre vigyázott, amikor kigyulladt a kisszoba berendezése. Úgy tudjuk, hogy a kisfiú gyufával játszott, ez okozhatta a tüzet.

Töltik a zalakarosi termáltavat, amelyből tavaly májusban órák alatt eltűnt a víz

A 2015-ben épített mesterséges tó alatt tavaly eltört egy betonvezeték, emiatt folyt el az összes víz. Először a hibás vezetéket kellett kicserélni, a tó feltöltése ezután kezdődhetett. Az eredeti vízszintet három hét múlva érhetik el.

Az elveszett tárgyak megkeresése a hobbija

Percek alatt megtalált egy úszás közben elveszett aranygyűrűt, napokkal a történtek után egy Balaton mellett élő férfi. Az elveszett tárgyak megkeresése a hobbija. A keresés során sokszor furcsa tárgyak is előkerülnek: talált már biciklit, mankót, rollert is. Az ilyen kutatás egyébként szigorú engedélyekhez kötött.

 

Letarolta a jég a Vas megyei Káldot

Hatalmas jégeső pusztított húsz percen át pénteken este a Vas megyei Káldon. A települést úgy beborította a jég, mintha tél lett volna, egy része még mára sem olvadt el. A kertekben gyakorlatilag minden odaveszett.

Furgonjával ütközött kamionnak, a sofőrt újra kellett éleszteni

Kritikus az állapota annak a férfinak, aki furgonjával frontálisan összeütközött egy kamionnal tegnap a Vas megyei Rábapatynál. A sofőrt a mentők élesztették újra, és helikopter vitte kórházba. Helikoptert riasztottak tegnap egy másik balesethez is: a Csongrád megyei Székkutasnál az előtte haladó lovaskocsiba rohant egy autó. A bakon ülő férfi súlyosan megsérült.

Nem tartotta be a követési távolságot, halálos balesetet okozhatott

Egy ember meghalt, egy másik pedig maradandó fogyatékosságot szenvedett egy balesetben, ami azért történt, mert egy kisteherautó sofőrje nem tartotta be a követési távolságot. A tragédia 2017. novemberében történt a 8-as főúton, a furgon vezetője ellen most emeltek vádat. A vétlen autós vesztette életét.

1500 szombathelyi lakásban tilos a dohányzás az erkélyen

Megtiltotta a dohányzást az erkélyeken az egyik szombathelyi lakásszövetkezet, a tilalom 1500 lakást érint. Az indoklás szerint azért, mert a lakók megelégelték, hogy a közös biztosításból kell kifizetni a dohányosok okozta kárt. Tavaly két társasházi erkélytűz is volt a dohányosok miatt Szombathelyen.

Harmadfokú hőségriasztás rendelt el az országos tisztifőorvos

Kiadta a vörös kódot a szociális államtitkár a rendkívüli meleg miatt. Ez azt jelenti, hogy a szociális intézményeknek be kell fogadniuk a rászorulókat, és meg kell előzniük a kiszáradást. A legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást rendelt el vasárnap estig az országos tisztifőorvos is. Holnap akár tíz fokkal is melegebb lehet, mint ilyenkor szokott.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való