KERESÉS search-close

"Bíró László" szerzővel ellátott tartalmak

Bíró László

Bíró László által létrehozott tartalmak (100):

Jogtalanul bocsátott el a MÁV-Start egy kalauzt, aki megtagadta a munkát

Jogtalanul bocsátott el a MÁV-Start egy kalauzt, aki megtagadta a munkát – ezt állapította meg a bíróság. 2016 nyarán mutattuk be a történetét. A férfi nem vállalta a munkát egymaga egy 6 kocsiból álló vonaton, amelyre a szabályzat szerint két jegyvizsgáló kellett volna. A vasúttársaság emiatt felmondott a kalauznak, aki beperelte a céget, most jogerősen neki adtak igazat.

Akár az állását is veszélyezteti az a kalauz, aki elnéző egy-egy utassal

Akár az állását is veszélyezteti az a kalauz, aki elnéző egy-egy utassal a szakszervezet szerint. Két hete történt, hogy egy jegyvizsgáló leszállított egy idős asszonyt a vonatról, mert nem volt nála érvényes igazolvány. A VDSZSZ szerint a kalauzoknak a szabályzat alapján nincs lehetőségük a mérlegelésre. Az előírások betartását pedig ellenőrökkel vizsgálja a MÁV. A szakszervezet ezért kezdeményezte a szabályzat módosítását.

Két hónapja szenvednek a zajtól Budatétényben

Kis kertvárosi utcákon át kerülnek az autók és a buszok Budatétényben. Egy forgalmas utat ugyanis csőtörés miatt le kellett zárni. A lakók szerint a kerülőútvonalként használt utcákban sok helyen már a burkolat is megsüllyedt, a buszok késő estig közlekednek. A Fővárosi Vízműveknél egyelőre nem tudták megmondani, mikor javíthatják ki a csőtörést.

Élőhalottakkal riogat a rendőrség legújabb kampányában

Élőhalottakkal riogat a rendőrség legújabb balesetmegelőzési kampányában. A filmen zombiként telefonjukat nyomkodó emberek sétálnak az utcán, akik egyáltalán nem figyelnek a forgalomra. A rendőrség nem titkoltan sokkolni akar a videóval.

A budapesti autósok évente egy hetet ülnek dugóban

Egy egész hetet elvesztegetnek a budapesti autósok évente azzal, hogy a dugóban ülnek. Ez derült ki egy közlekedéskutató vállalat vizsgálatából, amelyben 38 országot, köztük Magyarországot vizsgálták – írja a Pénzcentrum. Az RTL Híradónak nyilatkozó autósok szerint, lassan már nincsenek menekülő útvonalak sem a fővárosban, annyira sok a jármű. A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint a közösségi közlekedés fejlesztése az egyetlen megoldás a dugók csökkentésére.

Zaj és bűz a vonatpótló buszok miatt

Panaszkodnak a Verseny utca lakói Budapesten: egy hete az ablakaik alól indulnak a hatvani Intercity pótlóbuszok, erről elsőként az Index írt. A MÁV ugyanis ezt, a Keleti pályaudvar melletti kis utcát jelölte ki ideiglenes buszpályaudvarnak decemberig. Addig tart a Budapest-Hatvan-vasútvonal felújítása.

Furcsa buszmegállók versenye

Az úttest felé zárt oldalú, vagy éppen omladozó váró, esetleg a hiányzó padot wc csészével pótló buszmegálló. A legkülönfélébb buszvárókat gyűjtötte össze a Kétfarkú Kutyapárt, akik a napokban indítottak versenyt a témában. Eddig több mint 30, gyakorlatilag használhatatlan megállóról kaptak fotót az ország különböző pontjairól. A párt azt tervezi, hogy a legtöbb szavazatot kapó buszmegállókat átalakítják.

Rossz budapesti utakkal reklámozza kocsija kényelmét az egyik legnagyobb autógyártó

A kátyús, rossz budapesti utakkal reklámozza kocsija kényelmét az egyik legnagyobb autógyártó cég. A társaság Budapest belvárosában készítette el a filmet, amelyet Európa más országaiban is vetítenek. Az RTL Híradónak nyilatkozó autósok szerint igaz, ami a reklámban látható. Az MSZP szerint nem az autómárka marketingesei a hibásak a budapesti utak állapotáért. A Fővárosi Önkormányzatot hiába kerestük a témában.

 

25 millió forintot csalhattak ki az ál-webáruházzal

Sokak karácsonyát tönkretették, most elfogták a csaló párost. A rendőrség gyanúja szerint ál-webáruházzal csalt ki pénzt a vásárlóktól egy esztergomi nő és egy dorogi férfi. A páros az ünnepek előtt nagy akciókkal hirdetett a weboldalon műszaki cikkeket. A megrendelt, kifizetett árukat viszont sosem küldték el. Több mint 150 embertől összesen 25 millió forintot csaltak ki.

Minden egyes embernek tenni kell azért, hogy megállítható legyen a Föld melegedése!

Egyre forróbb nyarak, tomboló viharok, szélsőséges időjárás, pusztító betegségek. Ürge-Vorsatz Diána szerint a klímaváltozás nem a távoli jövő, már el is kezdődött. A klímakutató szerint a folyamat ráadásul visszafordíthatatlan, de a Föld további melegedése még megállítható.

Az InterCityk késtek a legtöbbet

Összesen 3,8 évet késtek a vonatok tavaly Magyarországon – írta meg az mfor. A MÁV szerint ez az érték nem rossz, mert adataik alapján hasonlóak az eredményei az angol és a belga vasútnak. A legpontatlanabbul például az InterCity járatok közlekedtek, de az elővárosi vonatok sem tudták maradéktalanul tartani a menetrendet. Az RTL Híradónak nyilatkozó utasok egy része elégedett a pontossággal, de akad, aki inkább korábbi vonattal utazik, hogy biztosan időre célba érjen.

Elkezdődött a felújítás a Budapest-Hatvan vasútvonalon

10 hónapos felújítás indult a Budapest-Hatvan vasútvonalon. Volt olyan vonatpótló busz, ami reggel fél órát késett, de a járatok többsége csak 5-10 perccel tért el a menetrendtől. A megkérdezett utasok szerint kellemetlen, hogy többször is át kell szállni, de az utastájékoztatást megfelelőnek találták.

Vonatpótló buszok közlekednek hétfőtől Pécel és Aszód között

Hónapokig vonatpótló buszok közlekednek hétfőtől Pécel és Aszód között. A HÉV járatokat is sűrítik majd. Megkezdődik a Budapest- Hatvan vasútvonal felújítása. Az utasok egy része káosztól tart, mert csúcsidőben a vonatok is zsúfoltak voltak. A MÁV szerint a korszerűsítés után csökkenhet a menetidő  és több járat közlekedhet majd.

Hiába ígérték, nincs fénysorompó

Hiába a hatósági előírás, 2 és fél éve nem épült meg a fénysorompó az egyik szigetszentmiklósi HÉV átjáróban – írta a Blikk. A kereszteződésben rendszeresek a balesetek. A helyiek szerint azért, mert csak nagyon nehezen látható az érkező szerelvény. A Kormányhivatal ezért arra kötelezte a HÉV üzemeltetőjét, épüljön biztosító berendezés az átjáróba. A MÁV szerint ez azért nem készült még el, mert a kiírt pályázatra túl drága ajánlatok érkeztek.

Túl keskeny lett a járda

Volt, ahol alig 43 centiméter maradt a felújítás után a járdából az ötödik kerületben. A helyiek szerint már akkor az úttestre kell mennie valakinek, ha két ember találkozik. Babakocsival, vagy kerekesszékkel pedig egyáltalán nem lehet elférni. A Közlekedő Tömeg szerint az önkormányzat nekik korábban az ígérte, hogy a munkák után mindenhol legalább másfél méter széles járda lesz. A kerület szerint ahol lehetett szélesítettek is.

Zátonyra futott teherszállító vesztegel a Dunán

Csaknem két hete rostokol a hajón a legénység, és várják, hogy tovább hajózhassanak. A teherhajó még január 17-én feneklett meg Esztergom közelében, miután valamiért letértek a hajózási útvonalról. A teherszállító nem sérült meg, nem folyik belőle veszélyes anyag a Dunába. A folyó apadása miatt egyelőre nincs esély arra, hogy a hajót megmozdítsák.

Fojtogató füstre panaszkodnak a lakók

Fojtogató, fekete füstre panaszkodnak a III. kerület egyik utcájában élők. Szerintük a szomszédos idősotthon kazánjában rendszeresen égetnek hulladékot, az épület kéményéből távozó fekete füst pedig az egész környéket beteríti. A lakók eddig hiába szóltak bárkinek, semmi sem történt.

Útlezárás hóakadály miatt

A munkagépeknek országszerte volt dolguk a havazás miatt, és több baleset is történt. A meteorológusok szerint péntek éjszaka további hófúvás nehezítheti majd a közlekedést.

Egy hónapja áll a szemét Budaörsön

Egy hónapja várják, hogy elvigyék a szelektív hulladékot Budaörsön. Már az ország egyik leggazdagabb településén is gond van a szemétszállítással. A város polgármestere szerint az a baj, hogy az állami kukaholding nem fizet eleget a szemétszállítást végző Érd és Térsége Hulladékkezelési Kft.-nek. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, ha kell, a Katasztrófavédelem viszi majd el a szemetet.

 

Hosszú sorban várakoztak a Corvin mozi székeiért

Akadt, aki otthonra vette, más az iskolájának. Ezer forintért saját moziszéket lehetett vásárolni egyenesen a legendás fővárosi Corvin Mozi nézőteréről. Volt, aki csaknem 3 órát állt ezért sorba. Felújítás miatt adták el az intézmény összes székét. A mintegy 1400 darab pillanatok alatt elkelt. Ekkora érdeklődésre az üzemelhető sem számított.

Bűzös lé folyik a kukáskocsikból a II. kerületben

Bűzös, barnás lé, ételmaradékok, széttört üvegdarabok. Egyebek mellett ilyen anyagok folynak ki a helyiek szerint a kukás kocsikból a II. kerületben. Egy üzlettulajdonos szerint rendszeresen nekik kell feltakarítani a sétálóutcában a kukások után hagyott mocskot, hogy az arra járók és a vendégeik ne legyenek rosszul. A boltos azt mondja, évek óta hiába panaszkodnak a szemétszállító cégnek, nem történt semmi. Az FKF az RTL Híradónak most azt írta, elnézést kérnek a történtekért.

Ál-webáruház csalta ki a pénzét

Karácsonyi álomból rémálom. Ezt mondta egy károsult az RTL Híradónak, akit átvert egy ál-webáruház. 74 ezer forintot fizettek egy telefonért, amit sohasem kaptak meg. Nem ők az egyetlenek, akiket becsaptak. Eddig Magyarországon legalább 130 emberről tudni, akiket összesen mintegy 20 millió forint értékben károsítottak meg. Az érintett cég elérhetetlen, a rendőrség nyomoz.

Panaszkodnak a sok szemétre a dunaújvárosiak

Elárasztja a szemét a várost a szelektív hulladékgyűjtő kukák környékén Dunaújvárosban – ezt panaszolták a nyilatkozó lakók. A helyiek szerint vannak konténerek, amelyeket az idén még egyszer sem ürítettek ki.

Újabb beléptető kapuk a metróba

Újabb beléptető kapukat telepít a BKK a 4-es metróhoz. Ezekre a már 2 éves csúszásban lévő elektronikus jegyrendszer bevezetéséhez van szükség. Bár egyelőre nem tudni, mindez mikor lesz működőképes. Másfél éve a Deák téri állomásra már építettek ilyen kapukat, de azok sem működnek még.

Nem volt letakarítva a járda, többsávos útra sétált a látássérült férfi

Kis híján elgázoltak egy látássérült férfit csütörtökön reggel a fővárosban, mert kisétált a többsávos Hungária körútra. Az RTL Híradónak a férfi azt mondta, nem volt letakarítva a havas járda, ezért nem tudott tájékozódni a fehér botjával. Végül egy autós szállt ki és segítette át az úton. A takarítás az FKF Zrt. feladata. Miután megkerestük őket, hogy miért maradt el a tisztítás, fél órával később munkások jelentek meg a helyszínen és letakarították a járdát.

Egyre rosszabb állapotban a vasútállomások

Tavalyra ígérték, idén lehet kész. Késik a MÁV a kelenföldi pénztárak átköltöztetésével. Az RTL Híradóban már többször beszámoltunk arról, hogy egyre rosszabb állapotban van Kelenföldön az állomásépület. Másfél éve a plafont is alá kellett dúcolni, mert egy helyen leszakadt. Védőállványokat épít az utasok biztonsága miatt a vasúttársaság a Nyugati-pályaudvaron is. Itt is a pénztárak környékén hullik a vakolat.

Ütközés előtt visszaült a munkagépbe

Kétségbeesetten próbált jelezni a munkagép sofőrje a mozdonyvezetőnek, hogy elkerüljék a balesetet, de hiába. A tehervonat belerohant a sószóró autóba tegnap Almásfüzitőnél. Az esetről egy szemtanú videót is készített.

Elhagyott/előkerült fura tárgyak a BKV járatain

2018-ban több mint 15 ezer dolgot vesztettek el az utasok BKV járatain. Akadt, aki a műfogsorát, más a postagalambját, valaki pedig egy fazék töltött káposztát hagyott el utazás közben. Ezeket a társaság szigorúan regisztrálja, hogy később a jogos tulajdonosának adhassák vissza. Rengeteg pénzt is elvesztenek az utasok, tavaly összesen több mint 9 millió forintot.

Másfél éve nem működik a nyilvános WC

Másfél éve zárva van és még mindig nem tudni mikor lehet majd használni azt a nyilvános illemhelyet, amelyet a felújított Carl Lutz rakparton építettek. A vizes vb alatt mindössze 2 hetet működött, 2017 nyara óta pedig zárva az új mosdó. Fél éve az üzemeltető Fővárosi Csatornázási művek azt mondta, automatizálják az illemhelyet. Ez még mindig nem készült el. Most azt írták, ha lesz rá pénz, megcsinálják.

Biztonsági őrök zavartak meg egy kórust

Biztonsági őrök zavartak meg egy kórust, miközben az egyik karácsonyi vásárban a hajléktalanokért énekeltek. A múlt pénteki esetről a mérce.hu számolt be elsőként. Az átírt szövegű karácsonyi dalokat a Város Mindenkié csoport és a Bennfentes Kívülállók Közkórusa adta elő. Az egyik aktivista az RTL Híradónak azt mondta, a vásár biztonsági őrei még a mikrofont is kicsavarták a kezükből.

 

Lehet még fehér az idei karácsony?

Csak december 25-én és csak kevés helyen, de talán még fehér lesz a karácsony. Ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó meteorológus. Igazi tél csak a hegyekben van, akadt, aki éppen a hó miatt utazott karácsonyra, a Kékestetőre. Másutt az átlagosnál enyhébb az idő, például a Balatonnál ma szinte tavasz volt.

 

Egy vadidegen ukrán férfit jelentettek be egy budapesti nő lakásába

Egy vadidegen ukrán férfit jelentettek be egy budapesti nő lakásába. Ezt csak véletlenül tudta meg, amikor a férfi nevére érkezett egy levél. Feljelentést tett, de a rendőrség az eljárást megszűntette. Az RTL Híradónak nyilatkozó ingatlanjogász szerint ilyesmi mással is előfordulhat, a hivatalban ugyanis nem ellenőrzik, hogy tényleg a tulajdonos aláírása szerepel-e a lakcímbejelentőn.

Sérülése buktatta le a támadót

Két helyre is verekedés miatt hívták a rendőröket pénteken a főváros X. kerületében. Reggel két kalauzt támadott meg egy jegy nélküli utas, aki aztán elfutott. Később egy aluljáróban egy késelés miatt is intézkedniük kellett a járőröknek. Itt ismerte fel az egyik rendőr a vasutasok korábbi támadóját. A kalauzok szerint ugyanis jellegzetes sérülés volt a férfi kezén. Pont ilyen sérülése volt az aluljáróban megszúrt férfinak is, akit ellátása után őrizetbe vettek.

Szmog: aki teheti, ne tartózkodjon a szabadban

Olyan rossz a levegő most az országban, mint a rendkívül szennyezett Kínában és Indiában – mondta az RTL Híradónak a Greenpeace szakértője. Különösen a városokban haladta meg az egészségügyi határértéket a szállópor tartalom. Több településen a szmogriadó tájékoztatási fokozatát is elrendelték.

Nem tudtak a lakók a favágásról

Favágás a Normafánál. Véletlenül tudták meg a lakók, hogy a szomszédos erdős területen favágás kezdődik. A Szilassy úton élők attól tartanak, hogy a tudtuk nélkül házak épülnek az erdő helyén. Az önkormányzat szerint az ingatlan nem erdő, hanem lakóterület. Tulajdonosa pedig a milliárdos vállalkozó, Nagy Elek. Az üzletember az RTL Híradónak azt írta, csak megtisztítják az ingatlant, építkezést jelenleg nem tervez ott.

 

Szembe ment egymással két vonat- 200 méteren múlott a tragédia

Két vonat ugyanazon a sínen ment egymással szembe ma délelőtt Gyálnál. Az egyik a tilos jelzés ellenére indult el az állomásról, ekkor érkezett szemből a másik szerelvény, de szerencsére még mindkét mozdonyvezető időben meg tudott állni. A két vonaton körülbelül ötvenen utaztak, senki nem sérült meg. A MÁV szerint több ember is hibázhatott, az ügyben a rendőrség is nyomoz.

Birtokvédelem – földön fekvő képviselők

Az ellenzéki képviselők akciója nem ért véget reggel, sőt, délelőtt folyamatosan érkeztek a politikusok. Amikor becsukták előttük a kaput, többen az MTVA kerítésén átmászva jutottak be társaikhoz. Papp Dániel az MTVA vezérigazgatója birtokvédelmet kért a kerületi jegyzőtől, aki személyesen jelent meg az épületben, majd úgy döntött, a képviselőknek menniük kell. Ők erre válaszolva a földre feküdtek.

Hiába kérdeztük az emberi erőforrások miniszterét

Gyakorlatilag levegőnek nézte kollégánkat az emberi erőforrások minisztere, akit egy nyilvános eseményen próbáltunk kérdezni, hiába. A választások óta hiába kér interjút az RTL Híradó Kásler Miklóstól. A Magyar Újságírók Szövetségénél azt mondják, azok a miniszterek kerülik a kérdéseket, akiknek a tárcájánál a nyilvánosság előtt nehezen védhető ügyek vannak.

A világon is különlegesnek számít az épülő budapesti biodóm

Valósághű ökoszisztéma, mesterséges kupola alatt. A világon is különlegesnek számít a Fővárosi Állatkert még épülő, új létesítménye az úgynevezett Biodóm. Az építmény a Pannon park részeként készül el a régi Vidámpark helyén. A hatalmas acélszerkezetet speciális fóliával borítják. Ez alatt hozzák létre az élőlényeknek megfelelő körülményeket. A Biodómban megépül az ország legnagyobb akváriuma is. Az ide kerülő kis cápákat, már nevelik az állatkert Cápasulijában.

Hajnalig tiltakoztak Budapest utcáin a túlóratörvény ellen tüntetők

Barikádépítés, gyújtogatás és könnygáz kísérte a túlóratörvény elleni tiltakozást szerda éjjel Budapest több pontján. A tüntetők egy csoportja a Fidesz-székház erkélyére és a parlament épületének közvetlen közelébe is bejutott. A rendőröknek csak hajnalra sikerült feloszlatniuk a tömeget. 34 ember ellen indult eljárás és öten sérültek meg. 12-en még őrizetben vannak. A DK azonnali vizsgálatot követel a rendőri fellépés miatt, a kormány szerint azonban a rendfenntartók közbelépése arányos és jogszerű volt.
A tüntetésről ide kattintva láthat még több felvételt.

Lökdösődés, kiabálás, sípszó, így fogadták el a

Lökdösődés, ordibálás, sípszó - botrányos jelenetek között fogadta el a Parlament fideszes többsége a túlóráról szóló törvénymódosítást. Ennek értelmében a munkaadók évente 400 túlórát rendelhetnek el, és ezzel csak három év alatt kell elszámolniuk. Az ellenzék változatos módszerekkel próbálta megakadályozni a szavazást. Elfoglalták a levezető elnök pulpitusát is. Orbán Viktor végig állva szavazott.

Rákkeltő anyagot találtak több XVIII. kerületi kútban

Rákkeltő anyag a kutakban – ez derült ki a Greenpeace által vizsgált mintákból. A környezetvédők a 18. kerületben, az egykori hulladéklerakó, a Cséry-telep mellett vizsgálták a talajvizet. A Greenpeace szerint mihamarabb kármentesíteni kellene a területet. Ez a Fővárosi Önkormányzat feladata. Ők azt írták, keresik erre a pénzt. Addig is folyamatosan ellenőrzik a talajvízben a szennyezőanyagok mennyiségét. Ma egyedüli tévéstábként az RTL Híradó bemehetett a lezárt Cséry-telepre.

Villamos síneken akadnak fenn a figyelmetlen autósok

Volt, hogy a tűzoltók, máskor a közelben dolgozók húzták le a villamos síneken fennakadt figyelmetlen autóst. Helyiek szerint rendszeresen előfordul Budapesten a Mexikói úton, hogy a sofőrök rossz irányba kanyarodnak, így ráhajtanak a zárt villamos pályára. Erről a Budapesti Autósok Közössége számolt be. Az út kezelője az RTL Híradó megkeresésére most azt ígérte, soron kívül megvizsgálják a kereszteződést.

Csak az olvasók tartják el a Magyar Hangot

Alig mernek hirdetni a Magyar Hangban, így gyakorlatilag csak az olvasók tartják el a hetilapot, ezt a főszerkesztő mondta. Az újságot az áprilisban megszűnt Magyar Nemzet 25 munkatársa alapította, hogy folytathassák a független újságírást. A nyilatkozó médiakutató szerint, ma Magyarországon nagyon nehéz hirdetőt találnia a független sajtónak.

Kivette a Mikulás kezéből az ajándékot a politikus

Nincs Mikulás politikusok nélkül. Volt olyan, aki például kivette a Mikulás kezéből az ajándékot, hogy ő adhassa a gyerekeknek. Több kormánypárti képviselő, polgármester is közzétett olyan fényképet közösségi oldalán, amelyen Mikulás napi rendezvényen pózol gyerekekkel. Becsó Zsolt fideszes képviselő ezt azzal magyarázta, ő pont akkor érkezett, amikor a Mikulás is ott volt. A Demokratikus Koalíció szerint a kormánypárti képviselők politikai célokra használják fel a gyerekeket.

 

E-JEGY: elküldik a BKK vezetőjét

A főpolgármester kezdeményezte a vezérigazgató felmentését a sikertelen budapesti elektronikus jegyrendszer miatt. A projektnek már 2017-re el kellett volna készülnie, de a rendszer még mindig nem működik. A BKK múlt héten már a szállítóval is szerződést bontott. A Városháza állítja, elhallgatták előlük, hogy baj van a fejlesztéssel. A szocialisták szerint milliárdos kár érte a fővárost.

A hulladékudvarokban is gond van

Már a hulladékudvarokban is gond van a szemétszállítással a fővárosban. Az RTL Híradóban többször is beszámoltunk arról, hogy helyenként heteket csúszik a szelektív hulladék elszállítása. Vannak lakók, akik ezért inkább személyesen viszik el a lerakókba a szemetet. Azonban már ott sem vesznek át mindig és mindent a lakóktól. A cégek hulladékot pedig egyáltalán nem fogadják. Az FKF szerint ennek okai a munkaerőhiány és az újrahasznosítás problémája.

 

A felvonó, ami többször állt, mint működött

20 év után befalazták a szinte állandóan rossz liftet a Nyugati pályaudvaron – írta meg az Index. A felvonó, ami többször állt, mint működött, még 1998-ban épült. A vasútállomás és az aluljáró között lehetne vele akadálymentesen közlekedni. A MÁV szerint a lift balesetveszélyes, ezért falazták be.

 

Megtámadták a tüntető házaspárt

Megtámadtak egy házaspárt azért, mert az oktatás szabadságáért szervezett tüntetésre tartottak. A négyes metrón az egyik utas ordítozott velük, amikor meglátta a tiltakozásra készített táblát. Az esetről felvétel is készül, ezt a 444.hu közölte. Ferge Zsuzsa társadalomkutató szerint ez az eset is mutatja, hogy hatékonyan működik a gyűlöletpolitika.

Felújított vasútállomások rossz liftekkel

Hatból három állomáson nem működnek a liftek a 31 milliárd forintból felújított Kelenföld-Tárnok vasútvonalon. Ezt tapasztalta stábunk, amikor végigjártfelújítása a szakaszt. A vonalat még öt éve újították fel, akkor akadály mentesítették az összes állomást.

Hónapok óta az M6-os leállósávjában áll az autó

Több mint egy hónapja a leállósávban vesztegel egy lerobbant autó az M6-os autópályán – erről nézőnk írt az RTL Híradónak. Az autós attól tart, hogy előbb utóbb baleset történik miatta. Az általunk kérdezett szakértő szerint ez könnyen előfordulhat. A statisztika szerint átlagosan 20 perc alatt balesetet szenved az, aki a leállósávban tartózkodik.

A kormány nem támogatja a műanyag zacskók betiltását

Súlyosan szennyezik a környezetet, akár 1000 évig is tarthat, míg lebomlanak, de maradnak a nejlon szatyrok. A kormány ugyanis nem támogatja a műanyag zacskók betiltását. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint azért, mert a tervezet nem nyerte el a kormány tetszését. A terv az volt: előbb a műanyagokra kivetett termékdíj emelkedett volna, később pedig teljesen betiltották volna a zacskók hazai használatát. A Greenpeace felháborítónak tartja a kormány döntését.

 

85 civil szervezet tiltakozik az elbocsátások miatt

Rekord alacsony Duna vízállás, novemberi melegrekordok. Környezetvédők szerint ezek már mind a klímaváltozás jelei, melyek ellen hatékony kormányzati döntésekkel lehetne fellépni. Azonban épp most küldték el a Környezetügyi államtitkárság munkatársainak csaknem felét. Az elbocsátások miatt 85 civil szervezet tiltakozik. Szerintük pont olyan területen spórol a kormány, amelyet erősíteni kellene. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint, a feladatokat továbbra is el tudják látni.

 

Elindult a nyomozás az óbudai Duna szennyezés miatt

Már a rendőrség is nyomoz az óbudai Duna szennyezés miatt. A Greenpeace egy hónapja vett mintákat az egykori gázgyár melletti partszakaszról. Eredményeik szerint súlyosan rákkeltő és egészségkárosító anyagok jutnak itt a folyóba, az érintett területet véleményük szerint le kellene zárni. A kormányhivatal is vizsgálatot indított. Szerintük is jut szennyezés a folyóba, de az nem kimutatható a Duna vízminőségében.

Magyarországon kér politikai menedékjogot a volt macedón miniszterelnök

Magyarországon kér politikai menedékjogot a börtönbüntetésre ítélt, körözés alatt álló Nikola Gruevski, volt macedón miniszterelnök. A politikus Facebook oldalán jelentette be, hogy Budapesten van. A hivatali vesztegetés miatt elítélt volt macedón kormányfőnek 2 évre kellett volna börtönbe vonulnia, ehelyett Magyarországra szökött. A magyar külügyminiszter azt mondta, folyamatban lévő menekültügyi eljárásról nem adhat információt.

Egyre szennyezettebb a levegő Magyarországon

Tucatnyi városban volt ma egészségtelen a levegő. A Greenpeace szakértője azt mondja, a háztartások fűtése a legnagyobb szennyező forrás. Az Agrárminisztérium szerint az elmúlt 8 évben 160 milliárd forintot fordítottak a levegőminőség javítására. Ennek ellenére hazánk továbbra sem teljesíti az Európai Uniós előírásokat, emiatt már 10 éve tart kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen.

Halott is kapott felszólítást az állítólag elmaradt szemétdíj miatt

Van, aki a 6 éve elhunyt nagymamája nevére kapott fizetési felszólítást az állítólag elmaradt szemétdíj tartozása miatt. Rengeteg volt Bio-Pannónia ügyfél kapott a napokban fizetési felszólítást.

4 és fél órás késés: az egyik mozdony lerobbant a másik kigyulladt

Két mozdony is lerobbant, mire célba ért az utasokkal a vonat. Négy és fél órás késéssel, mintegy kilenc óra alatt érkezett meg a szerelvény vasárnap este Szombathelyről Pécsre. Az óriási késést az okozta, hogy a mozdony útközben lerobbant. A MÁV ugyan küldött egy másikat, az viszont kigyulladt. Így végül egy harmadik mozdonnyal sikerült Pécsre érkezni, késő éjjel.

Feketék a falak a penésztől, a tulajdonos szerint a szomszéd miatt

Egymásra mutogatnak a hivatalok évek óta, közben pedig használhatatlanná vált egy ecseri férfi házának egyik szobája és a pincéje is. A tulajdonos szerint azért ázik, penészesedik a fala, mert az elhanyagolt szomszéd telken renget a gaz, a kinőtt fák gyökere pedig áttörhette háza szigetelését. A hivataloktól eddig hiába kért segítséget.

Különös kerékpárút vezet a semmibe Kispesten

A 24.hu írt arról, hogy ha a járdára felfestett bicikliutat követnék a kerékpárosok, akkor a füvön kellene tovább hajtaniuk. Hónapokkal ezelőtt még nem így volt. A Budapest Közút szerint a kerékpárút átalakítása a tervek ellenére nem készült el, a közeli áruház átépítése miatt. Ezért a hatósághoz fordulnak.

„Tujáztak” a kamaszlányok: veszélyes utazás a villamoson

A villamos ütközőjén utazott, azaz tujázott három kamaszlány Budapesten. Az esetről egy autóból készítettek felvételt. A diákok a 4-es 6-os vonalon pattantak fel az egyik szerelvény ütközőjére. A videón látható, hogy a lányok egyáltalán nem gondolták veszélyesnek, amit csinálnak, boldogan integettek.

Nem tudták megmenteni a kislányt

Szívműtétre tartott az a 4 éves kislány, aki miatt kényszerleszállást hajtott végre egy repülőgép a Liszt Ferenc repülőtéren, szombaton délután. A gyerek a gépen rosszul lett, egy órával a landolás után pedig meghalt. A moldáviai kislány már a Kisinyovból Bécsbe tartó járaton életveszélyes állapotba került. A fedélzeten is újraélesztették. A gépet a földön a mentők fogadták, kislány életéért 3 mentőegység küzdött, de hiába.

Metróbaleset: még nincs felelős

Még gyanúsítottakat sem hallgatott ki a rendőrség a két éve történt, eddigi legsúlyosabb hazai metróbaleset ügyében. 2016 decemberében a kettes metró egyik szerelvénye nem tudott időben megállni, és belerohant az előtte álló másik metróba. A metrók azóta is lassabban járnak azon a szakaszon. A Metróért Egyesület szerint ennyi idő alatt illett volna megoldást találni a problémára.

Megvadult utas verte a kalauzt

Percekig ütötte, rúgta, karmolta a kalauzt egy megvadult utas a vecsési állomáson. Az őrjöngő nőt a rendőrök fékezték meg. Az utas azért támadt a kalauzra, mert az le akarta szállítani a vonatról, miután nem volt jegye.

Eltolhatta a szél a szerelvényt

Porvihart kavart az orkán erejű szél szerdán a 6-os úton. Tolnánál alig néhány méter volt a látótávolság. A kocsik lépésben haladtak, volt olyan sofőr, aki inkább megállt, mert semmit nem látott. Százhalombattánál vasúti kocsik szabadultak el, valószínűleg a szél miatt.

A laborvizsgálatok után döntenek a partszakasz lezárásáról

Volt akit, stábunk figyelmeztetett: ott gyűjtenek kagylókat a parton, ahol rákkeltő anyagok szivárognak a Dunába. A Greenpeace vizsgálata szerint súlyosan környezetszennyező- és egészségkárosító vegyszerek jutnak a volt Óbudai Gázgyár területéről a folyóba. A környezetvédők azt mondják: le kellene zárni az érintett partszakaszt. A kormányhivatal viszont azt közölte, erről a saját laborvizsgálataik után döntenek.

Rákkeltő méreg szivárog a Dunába

Súlyosan rákkeltő-, környezetszennyező- és egészségkárosító anyagok szivárognak a Dunába Budapesten – derítette ki a Greenpeace. A környezetvédők az óbudai partszakasznál vettek víz- és a talajmintákat. Egyes szennyező anyagokat a megengedett határértéknél több ezerszeres mennyiségben találtak, de volt olyan minta, amelynél kiakadt a mérőműszer.

69 fát vágnak ki a Gellért-hegyen

69 fát kell majd kivágni természetvédelmi területen a Gellérthegyre tervezett sikló építése miatt, tudta meg az RTL Híradó. A G7 gazdasági portál derítette ki, hogy elindult a beruházás. A Levegő Munkacsoport szerint felháborító, hogy a természetvédelmi területre tervezett siklóról nem volt társadalmi egyeztetés.

Rekordalacsony vízállás a Dunán

Még sohasem volt ennyire alacsony a Duna vízszintje, egy éves negatív rekord dőlt meg Budapesten. Öt centivel van alatta a valaha mért legkisebb vízállásnak. A főváros mellett további hét helyen született új negatív rekord a Dunán. Több szállodahajó a kikötőt sem tudja elhagyni.

Rekordalacsony a Duna vízszintje

Soha nem volt még olyan alacsony a Duna vízszintje, mint most. Komáromnál dőlt meg a rekord, sőt a vízügy szerint a következő napokban további apadás várható. A kirándulók most olyan helyekre is besétálhatnak, ahol máskor víz hömpölyög.

Villamosvezető mentett életet

Nem sokon múlt a tragédia, életet mentett a villamosvezető. Egy figyelmetlen utas kis híján egy szerelvény elé lépett még kedden este a fővárosban, a IV. kerületben - erről videó is készült, amit a vezess.hu vett észre. A felvételt készítő másik villamos vezetője kétségbeesetten kiabált és csengetett. Az utas az utolsó pillanatban lépett el a szembejövő szerelvény elől.

BKV: Azonnal felvennének 200 buszsofőrt

Akár azonnal 200 buszsofőrnek is tudnának munkát adni a BKV-nál. A társaság szerint komoly problémát okoz, hogy képzett járművezetőket találjanak, ezért inkább maguk tanítják meg a szakmát a jelentkezőknek. A társaság a képzés minden költségét fizeti, és pótlékoktól függően nettó 220-300 ezer forintos fizetést ígérnek.

Kerékpáros-aluljáróba hajtott egy autós

Kerékpáros aluljáróba hajtott egy autós a fővárosban, szerencsére nem történt tragédia. Az esetet egy kocsi fedélzeti kamerája rögzítette. A sofőr az M1-M7 autópálya kivezetőnél fordult rossz irányba, így kötött ki a kerékpárúton.

Lábukkal tartották a busz-padlót

Lábukkal tartották az utasok a busz padlóját, hogy ne nyíljon fel. Felvétel is készült arról, hogy folyamatosan mozgott a Mór és Székesfehérvár közötti járat utasterében lévő szervizajtó.

Parkolókat foglalt el a külügy

Bár van mélygarázs, mégis lefoglalt a Külügyminisztérium több felszíni parkolóhelyet Budapesten – értesült az Index. A Külgazdasági és Külügyminisztérium egy részlege nemrég egy II. kerületi irodaházba költözött. Itt foglaltak le az utcán 3 olyan parkolót, amelyeket eddig bárki használhatott. Egy ellenzéki képviselő azt mondta az RTL híradónak, eleve zsúfolt a környék, ráadásul szerinte engedély nélkül sajátította ki a parkolókat a minisztérium.

Csak az iskola felét újítják fel

Egy budapesti iskola két homlokzata megújul, a harmadik viszont romosan marad – mert nem adott rá pénzt az állam. Az intézmény 57 százaléka önkormányzati, 43 százaléka pedig állami vagyonkezelésben van.

Magyar találmány: festék, ami fűt

Egyedülálló magyar találmányt mutattak be Budapesten. Az úgynevezett fűtőfestéket a Műegyetem és egy hazai festékipari cég közösen alkotta meg. A fejlesztés lényege, hogy a speciális festék, elektromos áram segítségével képes hőt termelni. Számítások szerint 5 négyzetméternyi falfelület képes egy 50 négyzetméteres lakás felfűtésére.

Ismét veszélyes kihívás terjed

Akár életüket is kockáztatják diákok a veszélyes mutatványokkal. Táncoltak, sőt le is feküdtek egy forgalmas út közepére a Pest megyei Pilisen. Közben egymást videózták. Mindez egy internetes kihívás része volt…

56-szor bliccelt, végül fizetett

Feladta a bliccelő és végül fizetett. 800 ezer forintos tartozását rendezte a napokban az az utas, aki 56-szor utazott vonaton jegy nélkül. A MÁV összesítése szerint jelenleg 5 milliárd forinttal tartoznak a bliccelők a cégnek. Ez az összeg az elmúlt 5 év alatt gyűlt össze. A MÁV szerint jobban teszik a tartozók, ha fizetnek, mielőtt végrehajtás indul a bírság miatt.

A bliccelők trükkjeiről ide kattintva még többet megtudhat.

 

Sok alkoholt isznak a kamaszok

Döbbenetesnek nevezte az RTL Híradónak nyilatkozó addiktológus az Egészségügyi Világszervezet felmérésének eredményét. Ebben azt vizsgálták, hogy hány 15 éves fiatal volt már életében legalább kétszer részeg. A fiúknál ez a szám meghaladta a 41, míg a lányoknál a 33 százalékot. 

 Továbbra sincs elég kukás a fővárosban

A Fővárosi Közterület- fenntartónál ideiglenes munkaerőhiányról beszélnek, miközben már a nyári hónapokban is gondot okozott a szelektív hulladékok elszállítása. A FKF szerint jelenleg 15 kerületben csúszik az edények ürítése, mert nincs elég dolgozójuk. A társaság már rádióban, plakátokon és állásbörzéken is próbál kukásokat toborozni.

Kulisszatitkok a Színházak Éjszakájáról

Hogyan öltözik át egy színész alig 15 másodperc alatt? Erre a titokra is fény derült szombat este a Színházak Éjszakáján. Nem csak a kulisszák mögé tekinthettek be a nézők, de akár színészként is kipróbálhatta magát, akinek volt ehhez bátorsága…

Elhallgatták, hogy az EU fizette

Törölték az Uniónak mondott köszönetet Tállai András Facebook oldaláról. A köszönő kommentet a Momentum aktivistái írták ki az államtitkár egyik posztja alá, abból ugyanis hiányzott, hogy a politikus által emlegetett új utat az Unió támogatásával építették. Tállai Andrást hiába kerestük, a Momentum szerint viszont felháborító, hogy el akarják titkolni, kitől jönnek a pénzek a beruházásokra.

Zajvédő falat kellene visszaépítenie a MÁV-nak, mégsem teszi

Lassan másfél éve nem hajt végre egy jogerős bírósági ítéletet a MÁV. A vasúttársaságnak egy zajvédő falat kellene visszaépítenie a Déli pályaudvar mellé, amelyet korábban éppen ők bontottak le. A lakók szerint azóta elviselhetetlen a zaj. Ezért beperelték a MÁV-ot és nyertek. Az esetről 1 éve számoltunk be, de azóta sem történt semmi. A vasúttársaság ugyanis úgy véli, nem hajtható végre az ítélet.

Repülők zaja miatt nem alszanak a tizedik kerületben

Sűrűbben járnak a repülők a lakótelepen, mint a buszok. Erre panaszkodott a tizedik kerületben élő egyik asszony. A helyiek azt mondják, az elmúlt hetekben közvetlenül a házuk fölött húznak el a Liszt Ferenc Repülőtérről felszálló gépek, pedig korábban szerintük nem arra jártak.

30 méter hosszú járda 2,7 millió forintért

Ennyiért építtetett térkövezett járdát az önkormányzat a XXII. kerületben. A hivatal azt közölte, törvényesen, 9 pályázó közül választották ki a nyertes ajánlatot. A kivitelező szerint napi piaci áron dolgoztak. Az RTL Híradó is kért árajánlatot hasonló munkára más cégtől. Volt, amelyik az önkormányzat által kifizetett ár negyedért is megcsinálta volna a járdát.

Csak két hétig működött a nyilvános wc

Két hétig működött, már több mint egy éve zárva van. Senki sem használhatja azt a budapesti nyilvános wc-t, amelyet még tavaly építettek, amikor a vizes vb miatt felújították a Carl Lutz rakpartot.

Bontani kezdték a játszóteret

Bontani kezdték az Bástya utcai óvodások játszóterét Budapesten, az ötödik kerületben. Egy befektető megbízásából láttak neki hétfőn a munkának. A játszótér ugyanis nem az óvoda területén, hanem egy szomszédos, magánkézben lévő telken van. A területet 2009-ben adta el az önkormányzat. A bontás ellen tiltakoznak a családok, mert a játszótér híján a gyerekek csak távolabbi parkokba tudnak kimenni a szabadba.

Amint kijavította, lecserélték

Azonnal újakra cseréltette a régi padokat a kőbányai önkormányzat, miután azokat lefestette a Momentum politikusa. Miután Kovács Róbert lemázolta az évek óta rossz állapotban lévő padokat, másnap azokat elszállították.

Életveszélyes megoldás a kerékpárúton

Nyakmagasságban keresztben álló, lehegesztett fémdarabbal zárták le a kerékpárutat az M0-ás déli Duna hídján. A biciklisek szerint életveszélyes megoldást alkalmazott a kivitelező. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szerint ismeretlenek megrongálták a lezárást, amely eredetileg biztonságos volt.

Szeméthegy a belvárosban

Elfoglalja a fél járdát, már a csótányok is megjelentek benne, de a rengeteg szemét egyelőre gazdátlanul áll. Napok óta borzasztó látvány fogadja az embereket az egyik belvárosi utcában Budapesten. Nézőnk szerint már több hivatalnak is szóltak az illegálisan kirakott lomok miatt, egyelőre hiába, mert - ahogy fogalmaztak -, mindenki másra mutogat.

 

Feltétellel, de segít a kormány a fővároson

7 milliárd forinttal támogatják a Lánchíd, az alagút és a Clark Ádám tér felújítását, ha a munkákkal másfél év alatt végeznek. A fővárosi közgyűlés azonban júniusban még úgy számolt, legalább 3 évig tartanak majd az összevont munkálatok. Így 2019-től 2022-ig lenne lezárva a Lánchíd környéke, ami hatalmas közlekedési káosszal járhat.

 

Veszély: szembe ment egymással két vonat Dömsödnél

Néhány száz méteren múlt az ütközés. Szembe ment egymással két vonat Dömsödnél. Az eset még múlt pénteken történt, erről egy szemtanútól értesült az RTL Híradó. Az utas azt mondta, leszállás után látták, hogy egy másik vonat is áll az övékkel szemben. A MÁV a honlapján a balesetről csak annyit közölt, hogy egy gyorsvonat nem a kijelölt helyen állt meg. Azt, hogy két szerelvény szembement egymással nem írták. Megkérdeztük, hogy miért, de nem válaszoltak.

Közlekedési káosz az M0-áson

Volt autós, aki inkább szántóföldön került, hogy ne kelljen órákat vesztegelnie a dugóban. Napok óta hatalmas a káosz a M0-ás déli szakaszán.

Bűzös anyag lepte el a földeket Hatvan mellett

Ismeretlen eredetű, bűzös anyag lepte el a földeket Hatvan mellett. A fekete színű massza olajos állagú, szaga legjobban kerozinra, vagy gumira hasonlít. Civilek vették észre a szennyezést kedden reggel. A hatóságok azonnal mintát vettek az anyagból, egyelőre azonban még nincsenek eredmények. A terület közvetlen közelében egy hulladékkezeléssel foglalkozó cég telephelye van, ma nem akartak nyilatkozni. Az önkormányzat feljelentést tesz az ügyben.

 

40 éves tejeszacskó a Dunában

A folyó alacsony vízállása miatt helyenként rengeteg szemét került a felszínre. Kövek alá szorult szatyrok, fákra csavarodott zacskók, üvegek. Környezetvédők szerint ezek bomlási ideje ezer évtől több millió évig is terjedhet.

Nincs elég kukás a fővárosban

Valahol már nem tudják, mibe rakják a lakók a szelektív hulladékot, ugyanis az erre használt kukák tele vannak, mert nem jött értük a kukás kocsi. Van olyan lakó, aki arra panaszkodott Híradónknak, hogy tőle hetek óta nem vitték el a hulladékot. Más nem meri bevinni a teli kukáját az utcáról, mert nem tudja, mikor jön végre a kukás kocsi. A Fővárosi Közterület-fenntartó szerint 10 kerületben is késnek a szállítással, mert nincs elég dolgozójuk.

Leszakadt az áramszedő


szerző:
2018.08.23. 18:30
Leszakadt az áramszedő

Leszakadt az áramszedő a Szentendrére tartó HÉV tetejéről. A méretes szerkezet megrongált egy vasúti fényjelzőt és a szerelvény oldalát is hosszan felsértette, néhány centiméterre az egyik ablaktól. Az egyik szemtanú az RTL Híradónak azt mondta, azt hitték az utasok, hogy autóval karamboloztak, amikor hallották a csattanást.

Újabb menedékkérőt éheztetnek?

Ezúttal egy afgán nőt éheztet a magyar hatóság a tranzitzónában a Helsinki Bizottság szerint. A szervezetnél azt mondják, ez már a nyolcadik olyan eset, hogy nem adnak élelmet a menekültnek.

Negatív rekordot döntött a Duna

Három helyen is rekordalacsony volt a Duna vízszintje. Ercsinél például 48 éves negatív csúcs dőlt meg. A vízügy szerint jövő hét elején várható, hogy valamelyest emelkedik a Duna vízszintje.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való