KERESÉS search-close

"Boros Krisztina" szerzővel ellátott tartalmak

Boros Krisztina

Boros Krisztina által létrehozott tartalmak (100):

Music FM – az utolsó nap!

A Music FM 7 éve indult, és egyike lett azoknak az adóknak, amelyek néhány év után hirtelen eltűntek… miközben a most létező rádiók túlnyomó része kormányközeli üzletemberekhez köthető. Ott jártunk a Music FM utolsó adásnapján!

Nem sok jóra számíthat, aki az állami nyugdíjból szeretne megélni

Sokan lehetnek úgy, hogy ha néha eszükbe jut, inkább elhessegetik maguktól a gondolatot is. Hogy mennyiből fognak élni, ha nyugdíjasok lesznek, és nincs megtakarításuk vagy magánszámlán gyarapodó pénzük. Sok jóra senki se számítson. Ahogy nem számítanak semmi jóra azok a riportalanyaink sem, akik még bőven dolgoznak, és, ahogy egyikük mondta, fogalmuk sincs arról, hogy 20 vagy 100 ezer forintból kell majd megélniük.

Rappelő polgármester, éneklő orvosok – mi a netes siker titka?

Ha nem profik csinálják, jóformán kiszámíthatatlan az esélye annak, hogy egy netes videó népszerű lesz-e vagy sem. Valószínűleg nem számítottak hatalmas sikerre azok a lelkes amatőrök sem, akik összeálltak és klipet forgattak a saját életükről. Egy miskolci gimnáziumról és Martfű városáról van szó: diákok, tanárok, orvosok, hívők, óvónők fogtak össze, pusztán lelkesedésből, és még a polgármestert is rávették, hogy reppeljen egyet…

Magán kontra állami egészségügy

Egyre több a magánegészségügyi intézmény és egyre több pénzt hagyunk náluk. Egy felmérés szerint tavaly fejenként átlagosan 200 ezer forintot. Pedig sokaknak nagyon jó tapasztalatai is vannak az állami egészségügyben, de tény, hogy az általános bizalom nem túl nagy. Nézzük, hol mit kapunk és hol mi mennyibe került.

Sokakat felbosszantottak az árak a Miniszterelnökség új menzáján

Orbán Viktor és kollégái új, budai várbeli munkahelyét milliárdokból újították fel. A karmelita kolostor nagyon szép épület, és az átlaghoz képest jól fizetett alkalmazottak dolgoznak benne. De nem csak dolgoznak, esznek is: a múlt héten derült ki, hogy a menzán egy elegáns étterem, a Gundel főz, és az árak meglehetősen alacsonyak. A somlói rekordolcsó, csak 260 forint, és a menü sem drága, 900 forint a két fogás. De hogy jöttek ki ezek az árak? És miért bosszantottak fel rengeteg embert?

Egy fura történet arról, hogyan szórakozik a bank egy családdal

Ha valakiknek, nekik találták ki a családok otthonteremtési támogatását, a CSOK-ot. Viki és Győző nagycsaládosok, négy gyereket nevelnek, és álmukban se gondolták volna, hogy gond lehet az igénylésükkel. Főleg, hogy Győző ügyvéd, és pontosan ismeri a jogszabályokat. De nem így alakult, már fél éve hadakoznak a bankkal, és még mindig nem oldódott meg az ügyük. A történetük viszont mindenképp tanulságos.

Öt évig harcolt azért, hogy börtönbe kerüljön a férfi, aki megtámadta

Öt évig harcolt azért, hogy börtönbe kerüljön a férfi, aki megtámadta, és maradandó sérüléseket okozott neki. Renner Erikát egykori szerelme elkábította, leöntötte lúggal, és magára hagyta. Az ügy sokszor furcsán alakult, volt, hogy a nyomozást is megszüntették, az elkövető évekig szabadlábon volt. Sokszor a nőt hibáztatták. Renner Erika az RTL Év ember díj jelöltje.
Ha szavazni szeretne, ide kattintva megteheti.

476 médium került egy kormányközeli alapítványhoz

A tüntetőknek az állami médiával van bajuk, de közben egy csomó magánkézben lévő médium is nagyon közel áll a kormányhoz. Ezek eddig különböző tulajdonosokhoz tartoztak, például Mészáros Lőrinchez vagy Habony Árpádhoz, de nemrég egy kézben összpontosultak, egy alapítványnál. Nem mind politizálnak, de amelyek igen, azok jószerivel csak a kormány üzeneteit közvetítik. 

Költözik a CEU – előzmények és következmények

25 év után lezárul egy korszak egy nemzetközi hírű magyar egyetem életében. Hétfőn eldőlt, hogy a CEU Bécsbe költözik, a képzésének csak egy kis része marad Budapesten, az, amelynek a végén nem kapnak amerikai diplomát a diákok. Az elmúlt másfél évben rengetegen emelték fel a szavukat a CEU-ért, de az egyetem és a kormány között nem született megállapodás. A vita másfél éve robbant ki, nehéz volt kibogozni, mi is valójában a probléma.

50 órás munkahét, kevesebb szabadság

Több munka, kevesebb szabadság, és nem biztos, hogy több bér! Rabszolgatörvénynek nevezi az ellenzék és több szakszervezet azt a törvénymódosító javaslatot, amelyet két fideszes képviselő nyújtott be. Van, aki örül annak, hogy többet dolgoztathatja az alkalmazottakat: például azok német multicégek, akikkel Szíjjártó Péter tárgyalt nemrég... 

Lakásbajok: Egekben az albérlet árak és lesz ez még rosszabb is

Oxána diák, és havi 50 ezer forintot fizet tulajdonképpen egy matracért egy albérletben, a szobát egy idegen sráccal osztja meg. Ágnesék egy kisgyerekkel 70 ezret fizetnek a szintén egyszobás albérletért, ahol laknak, és ami kezd szűkös lenni hármuknak. Saját lakásra esélyük sincs, mint ahogy rengeteg embernek Magyarországon, akik attól szenvednek, hogy - ahogy az egy felmérésből kiderül - az utóbbi 5 évben átlagosan 87 százalékkal nőttek az albérletárak.

A Gruevszki-ügy, avagy miért hoztak diplomaták egy elítélt bűnözőt Magyarországra?

A köztörvényes bűncselekmény miatt jogerősen elítélt volt macedón miniszterelnöknek, Nikola Gruevszkinek a hazájában már börtönben kéne lennie. Ehelyett Magyarországon rejtőzik, és kormányzati segítséggel jutott ide.

Hogy lehet manapság saját lakásunk?

A CSOK a családok többségénél nem elérhető, a lakástakarékpénztárakat tulajdonképpen felszámolta a kormány. Arra voltunk kíváncsiak, milyen lehetősége marad annak, aki lakást szeretne.

Nyíltan mesélt megtámadásáról az ultrafutónő

Pár héttel ezelőtt az esti edzése közben megtámadtak és meg akartak erőszakolni egy ultrafutónőt. Makai Viktória elképesztő nyíltsággal mesélte el történetét. Arról is beszélt, hogy mi járt a fejében, amíg a férje rá nem talált, és meg nem mentette.

 

Miért drága magániskolába viszi a gyerekét az államtitkár?

Miután kiderült, hogy Szabó Tünde EMMI-államtitkár egy nagyon drága magániskolába járatja a gyerekeit, kíváncsiak lettünk, milyenek is ezek a sulik, összehasonlítva egy mindennapi iskolával.

Külföldön élő magyarok mesélnek pénzügyeikről

Az itthoni átlagkeresettel 50 napot kell dolgozni egy bizonyos mobiltelefonért. Egy svájci bank felmérése szerint náluk ugyanezért alig 5 napot. Külföldön dolgozó magyarokat kérdeztünk, ők 50 nap helyett mennyi munkával keresik meg az árát.

Mit keresett Orbán Viktor egy luxusrepülőn?

A gép egy 17 milliárdot érő magángép, amelynek egy olyan üzletemberhez van köze, aki állami megrendelésekből lett multimilliárdos. Orbán pedig egy focimeccsről repült haza Bulgáriából, és a jelek szerint se ő, se a stábja nem szerette volna, ha ez a magánút a luxusgépen nyilvánosságra kerül.

Az üzletember, aki félmilliárd forintot osztott szét a dolgozói között

Magyar József évtizedek alatt rengeteg kockázatvállalással és kemény munkával egy hatalmas és sikeres céget hozott létre, amit nemrég eladott. Nagyon drágán. Magyar József kifejezetten puritán ember, egyáltalán nem úgy él, mint a milliárdosok, azt mesélte, hogy 30-40 ezer forintnál drágább öltönye sose volt. És Magyar József, miután eladta a cégét, félmilliárd forintot osztott szét a dolgozói között. Hogy miért? Ezt ő maga meséli el.

A lúggal leöntött nő elképesztő történetei

Erika most is rendőri védelem alatt áll és máig nem tudta megszokni, hogy sokan őt hibáztatják, gyalázzák az interneten vagy személyesen az 5 évvel ezelőtti támadásért. Holott volt barátja, a kórházigazgató támadta meg és öntötte le nemiszervét lúggal.

Mészáros és Tiborcz egy cégben

Tiborcz István bevásárolta magát Mészáros Lőrinc ingatlanos cégébe. Hatmilliárd forintot érő részvénycsomagot szerzett meg abban a vállalkozásban, amely a közelmúltban megvette a balatonvilágosi Club Aligát. Nemrég pedig azt jelentette be a cég, hogy boltokat épít az Aldinak.

WC-papír a kórházi automatából

Automatából lehet WC-papírt, pelenkát venni a fővárosi Semmelweis Egyetem tüdőklinikáján. Egy tekercs wc-papírt 200 forintért árulnak. A kórházak többségében ugyanis nem adnak, a betegeknek maguknak kell bevinniük. Mint ahogy például gyógyszert is, mert a kórházaknak nem mindenre jut pénz. Nemrég erre panaszkodtak betegek a Házon kívül című műsorban is.

Baj van a TAO-rendszerrel


szerző:
2018.07.29. 18:44
Baj van a TAO-rendszerrel

A TAO-rendszerrel baj van, azt felül kell vizsgálni. Ezt az Orbán-kormány korábbi kulturális államtitkára, L. Simon László mondta Tusványoson. Korábban azt állította: a kultúrába folyó TAO-pénzek 30 százalékát ellopják.

Jogerős: 11 év a lúgos támadónak

Véget ért egy 5 éve húzódó ügy, 11 év börtönt kapott a lúgos támadással vádolt egykori kórházigazgató. A Kúria súlyosbította a korábbi ítéletet, indoklása szerint azért, mert az orvos különös kegyetlenséggel, orvosi tudását felhasználva okozott maradandó károsodást. A férfi még 2013-ban támadt egykori szerelmére, lúggal leöntötte a nemi szervét, majd magára hagyta.

 

Ha rendesen megfő, nem veszélyes

Mivel évente csak néhányan fertőződtek meg, ráadásul Európa más-más pontjain, ezért tartott 3 évig míg rájöttek, hogy Bajáról származik a zöldség, amitől 9-en haltak meg - ezt mondta híradónknak a NÉBIH igazgató-helyettese. A megbetegedéseket egy olyan különleges baktérium okozta, ami bármikor újra kialakulhat. Ezért érdemes mindig betartani a csomagoláson lévő szabályokat, vagyis megfőzni, megsütni a fagyasztott ételeket.

Cafetéria: akár sztrájk is jöhet

Sztrájk vagy országos demonstráció is jöhet, ha a parlament elfogadja a cafetéria-rendszer megnyirbálását - több szakszervezet is erre készül. Az ellen tiltakoznak, hogy a kormány jelentősen meg akarja emelni például az Erzsébet utalvány vagy a lakástámogatás adóját. A szakszervezetek szerint emiatt 2 millió embernek csökkenne a jövedelme, van, akinek 90 ezer forinttal.

Évente több tízezer forinttal járhatnak rosszabbul a dolgozók

Az adótörvényekről szóló javaslat szerint jövőre megszűnne például az albérlethez nyújtott, vagy az iskolakezdési támogatás. Erzsébet utalványt sem adhatnának a cégek, csak a Szép kártya maradhatna. A Pénzügyminisztérium ezt azzal indokolja, hogy a munkáért munkabér jár. Az egyik munkáltatói szervezet szerint lesznek olyan vállalkozások, amelyek meg sem próbálják majd pótolni az így kieső jövedelmet.

Olcsóbb lehet a tartós tej jövőre a boltokban

Olcsóbb lehet a tartós tej jövőre a boltokban, az áfája legalábbis 5 százalékra csökken. Benyújtotta a Pénzügyminisztérium az adótörvények tervezetét a parlamentnek. Ebből az is kiderül, hogy várhatóan többet kell majd fizetni a csokoládékért, és a cukros üdítőkért, mert ezek adója jelentősen, 20 százalékkal nő. De olcsóbb lesz átutalni a rezsiszámlákat.

Többen mennek magánorvoshoz

Egyre többen mennek magánorvoshoz, ami egyre többe kerül. Két év alatt csaknem 30 százalékkal drágultak a szakorvosi vizsgálatok a magánrendelőkben.

Kastély és divatcsarnok Lázár vagyonnyilatkozatában

Lázár János is résztulajdonos lett abban a vadászkastélyban, amit a családja földjei vesznek körül Hódmezővásárhely környékén. Lázár korábban azt mondta, hogy nincs köze hozzá. Most benyújtott vagyonnyilatkozata szerint áprilisban mégis vett 8 százalék tulajdonrészt. Emellett egy másik cégbe is bevásárolta magát, így a volt miniszter résztulajdonosa lett például az értékes fővárosi Divatcsarnokot tulajdonló cégnek.

A sorozatban esetlen közmunkás, az életben rendszert kritizáló rapper

Molnár Áron esetlen közmunkást játszik az RTL Klub A mi kis falunk című sorozatában. Az életben viszont egyáltalán nem esetlen. A színész-rapper már két videóklipet is forgatott, mindkettő társadalmi kérdéseket feszeget. Az egyik valamiért annyira kiverte a biztosítékot egy kormányközeli hetilapnál, hogy egy cikkben szinte feljelentették azt a gimnáziumot, ahol a klip készült.

Gyilkos tinik: mindenki az okokat kutatja

Sóly és Tatabánya: két hajléktalan és egy 8 éves kislány az áldozat. Tinédzser korú fiúk követték el a gyilkosságokat. Egyik fiú élete sem volt boldog, és máshogy ugyan, de mindketten nehéz esetek voltak. Hogy gond van velük, arról sokan tudtak: a környezetükben élők, az iskola, a családsegítő szolgálat. Minden bizonnyal szakember segítségére szorultak volna, de a védelmi rendszer sok esetben nem jól működik.

48 milliós éttermi számlák Hódmezővásárhelyen

Nagyon finom volt a kacsamell, a lazac és a hátszín is egy hódmezővásárhelyi étteremben, ahol a stábbal megálltunk ebédelni. És persze nem is volt olcsó. Azért ettünk ott, mert meg akartuk kóstolni, vajon miből választhatott az önkormányzat, amikor ételeket rendelt. 16 hónap alatt 48 millió forintot fizettek ki ételekre, ez havi 3 millió forintot jelent. Mindez nemrég derült ki, azután, hogy a városnak új polgármestere lett, a független Márki-Zay Péter.

Orbán Viktor megalázóan is tud beszélni a hozzá közel lévőkkel

Orbán Viktor azt mondta, az új kormányát nem vezetni, hanem irányítani akarja. Hogy ez pontosan mit jelent, majd kiderül a gyakorlatban, és valószínű, hogy mi, választók keveset fogunk ebből tapasztalni. Abból viszont sokat látunk, hogy a miniszterelnök hogyan kommunikál a hozzá közel lévőkkel. Mert erről a saját stábja rak ki videókat a Facebookra.

Nem akarják elbukni a lakásukat

Milliókat fizettek ki egy új lakásra, de az építtető cég egyszercsak közölte velük, hogy megszűnt a szerződésük. A társaság a munkaerő és nyersanyaghiányra hivatkozik, miközben a ház most is épül. A Házon kívül több, mint 30 pórul járt vevővel találkozott. Azóta újabbak jelentkeztek, akik átverve érzik magukat.

 

Súlyos hibákat talált az ÁSZ a Magyar Államkincstárnál

A 2013 és 2015 közötti időszakban nem biztosították az elszámoltathatóságot és az általuk kezelt személyes adatok sem voltak biztonságban. Az Államkincstárat felügyelő Nemzetgazdasági Minisztérium szerint a hibák nagyrészét már kijavították, a jövőben pedig tovább fokozzák az informatikai rendszer biztonságát.

 

MSZP: meg kellene ismételni

Az MSZP szerint meg kellene ismételni a választást abban a körzetben, ahol bizonyossá vált, hogy szervezetten szállították a kettős állampolgárokat szavazni. A Kúria keddi ítéletében mondta ki, hogy ez törvénytelen.

 

Nincs magyarázat, miért fújtak le egy politikailag kényes előadást

Pécsen lépett volna fel Alföldi Róbert az Igenis, miniszterelnök úr! című darabban, de az előadást minden előzmény és indoklás nélkül törölték az önkormányzathoz tartozó Zsolnay Színházban. Pécs fideszes polgármestere minderre csak annyit mondott: az előadás nem marad el. Szó szerint. A darab persze áthallásos, Alföldi pedig régóta szálka a hatalom szemében, de persze ennek még nem kéne elégnek lennie ahhoz, hogy csak úgy lefújják.

Magyar Nemzet– Simicska Lajos végül bedobta a törölközőt

Újra eltűnt egy patinás napilap, a Népszabadság után most a Magyar Nemzet. Az az újság, ami a 80 éves története alatt nem kevés változást élt meg. Az utóbbi 19 évben Simicska Lajos érdekeltségében volt, aki – mondhatni – sokszor az aktuális politikai céljaira használta a lapot. Az újság történetének nagyon nagy sztorijai is voltak, hozzájuk fűződik például Medgyessy Péter ügynökmúltjának feltárása.

Választások: keressük a magyarázatot!

A vasárnapi választáson hatalmas, kétharmados győzelmet aratott a Fidesz, és sok jel szerint ennek aránya őket magukat is meglepte. Az ellenzéki pártoknak is volt miért meglepődniük, a vereség mértéke miatt.

50 ezer forint, mert lelépett a járdáról az úttestre

Egy gimnazistának jó sok pénz 50 ezer forint, amit azért kellene befizetnie, mert lelépett a járdáról az úttestre. Persze lehet hivatkozni arra, hogy a szabály, az szabály, amit be kell tartani. De a megbüntetett diákok nem így látják. Szerintük a rendőrség egész egyszerűen meg akarta félemlíteni őket a februári és márciusi diáktüntetések után. A rendőröket inkább maga a tüntetés, és nem a szabálysértési ügy érdekelte.

Három vadász szembeszállt Mészáros Lőrincékkel

Mészáros Lőrincéknek hogy hogy nem, Békés megyében van egy vadászkastélyuk, ahová előszeretettel járnak ők és vendégeik. Előfordul, hogy helikopterrel. Nekik ez biztos öröm, három helyi vadásznak azonban nagyon nem. Mészáros Lőrinc fia ugyanis úgy intézte, hogy kizárják őket az évtizedek óta használt vadászterületeikről. A vadászok nem ijedtek meg, hanem pereltek, és első fokon nyertek is, de mégsem vadászhatnak.

Kitették őket a saját földjükről

Szabálytalanul zártak ki 3 bélmegyeri vadászt a saját földjükről, amin ezután Mészáros Lőrinc fiának társasága vadászhat. Ezt mondta ki a bíróság első fokon. A vadászok ennek ellenére mégsem vadászhatnak.

Gyanús pártok nyomára bukkantunk

Négy éve tudjuk, hogy pártot alapítani jó biznisz. Viszonylag könnyen akár 100 milliókat is lehet keresni, és megoldható az is, hogy ne kelljen olyan nagyon komolyan elszámolni a közpénzekkel a választások után. Három pártra voltunk kíváncsiak, és nagyon gyanús összefonódásokat találtunk.

Harc a választások előtt, van, aki látszik, van, aki láthatatlan

A köztéri plakátokat mindenki láthatja, még az is, aki amúgy nem is politizál, vagy csak a neki kedves médiumokat követi. Most megmutatjuk, hogy fest a választások előtti plakátháború.

Hódmezővásárhelyen a teljes ellenzék összeállt a fideszes jelölt ellen

Kivételes verseny alakult ki Hódmezővásárhelyen, Lázár János városában, ahol vasárnap tartanak időközi polgármester-választást. A régóta fideszes városban a kormánypárti jelölttel szemben elindul egy olyan független jelölt is, aki mögött a teljes ellenzék felsorakozott, a baloldali pártok és a jobbik is. Sokak szerint a teljes ellenzéki összefogás egyfajta próba is lehet az áprilisi választások előtt.

„A választások főpróbája”

Egy hét múlva időközi polgármester-választást tartanak Hódmezővásárhelyen. A szokottnál nagyobb várakozás övezi, mert sokan az országgyűlési választások főpróbájának tartják. A Fideszes alpolgármesterrel szemben egy olyan jelölt indul, aki mögé felsorakozott valamennyi ellenzéki párt, a Jobbiktól a baloldali pártokig.

 

Kamupártok: százmilliókat is lehet keresni a pártalapításon

Jelentkeztünk képviselőnek egy picike kis pártnál, amelyik persze nagy szeretne lenni, és magas fizetést ígér annak, aki feladatot kap náluk. Miért bújnak ki sorra a földből a pártok, ilyenkor a választások előtt? Mert például pártot alapítani nagy üzlet is lehet, sok százmillió forintot lehet viszonylag lazán elkölteni...

Családok az őrület szélén a focipálya miatt

Hangos puffanások, üvöltözés, káromkodás, késő este is nappali világosság, és váratlan betolakodók a kertben. Jó pár biatorbágyi család számára évek óta ezek a mindennapok, mert egy szerintük engedély nélkül, jó sok pénzért felépült focipálya tőszomszédságában laknak. Megkérdeztük az ügyről a polgármestert.

Tiborcz István, Elios és a LED-es utcai lámpák

Sok a probléma az utóbbi években felszerelt LED-es utcai lámpákkal. Az ott élőknek a sötéttel van komoly bajuk, az unió csalás elleni hivatalának viszont az itthoni közbeszerzésekkel. Azokkal, amelyeknek fő nyertese az Elios nevű cég volt, amely egy időben Tiborcz Istvánnak, a miniszterelnök vejének résztulajdonában állt.

Rongy és cipő a megfagyás ellen

A rongy rettenetesen büdös és nagyon füstöl, amikor begyújtanak vele, ráadásul alig ad meleget. A semminél viszont biztos jobb. De a szociális tűzifában sincs sok köszönet: nedves és kevés, még szerencse, hogy most elég enyhe a tél. Mánfán egy új sorozatunk, az Ez is Magyarország első részét forgattuk le.

A politikus, akit a bíróság nem, de a parlament bűnösnek nyilvánított

Az MSZP-s Czeglédy Csaba politikus, ügyvéd és üzletember is. Most épp előzetes letartóztatásban van, a gyanúsítás szerint 3 milliárd forintnyi adót és áfát nem fizetett be. Czeglédy ügye azért is érdekes, mert hiába csak gyanúról beszélünk még, a Fidesz már hivatalosan is bűnösnek könyvelte el az ellenzéki politikust, és olyanokat is a fejéhez vág, amikkel kapcsolatban még nyomozás sem folyik.

Különbözőek vagyunk, ezért utálni kell egymást?

Októberben ért véget az RTL sikeres túlélő show-ja, a Survivor, aminek a döntőjébe két igencsak különböző hátterű játékos jutott be. Iliász, a későbbi győztes félig líbiai származású muszlim, Feri pedig, a második helyezett, a szélsőséges Betyársereg tagja, és saját bevallása szerint is rasszista. Azt gondolnánk, hogy ha valakik, ők biztos ellenszenvvel viseltetnek egymás iránt, ha már egy szigetre sodorta őket a sors. De nézzük először, kicsoda Feri, és kicsoda Iliász.

Hogyan hergel a kormányzati félremagyarázás?

Ha már beszéltünk a kormánypropagandáról általában, mutatunk egy konkrét példát arra, hogy egy némi valóságalapot tartalmazó állítás a kormányzati félremagyarázásnak köszönhetően, hogyan válik valósággá, és hogyan hergelheti az embereket a menekültek ellen. Ez az állítás egyike a nemzeti konzultáció kérdéseinek, és arra vonatkozik, hogy Magyarországnak minden bevándorló számára 9 millió forintot kéne adnia.

Lázár János kivizsgálná az építkezést

Lázár János miniszter kivizsgálná, a Fidesz-frakció szóvivője azonban biztos benne, hogy szabályosan működik Balatonfüreden az a szálloda, amelynek építéséhez sportakadémia és kollégium kialakítására kaptak félmilliárd forint TAO-támogatást.

 

Balatoni szálloda TAO-pénzből?

A TAO-pénzek rendszerét az Orbán-kormány vezette be. A cégek az adójuk egy részét meghatározott célra költhetik, sportágakat vagy bizonyos kulturális tevékenységeket támogathatnak. Fontos, hogy ez a pénz közpénz, ezt a bíróság mondta ki. De akkor, hogy jön a képbe egy drága balatoni szálloda, ahová félmilliárd forintnyi TAO-pénz jutott?

Miért megy ilyen jól Tiborcznak?

Tiborcz István akkor lett, „híres”, amikor kiderült, ő veszi el a miniszterelnök legidősebb lányát, Orbán Ráhelt. Tiborcz éveken át egy olyan cég tulajdonosa volt, az Eliosé, amely sorra nyert el állami és önkormányzati megbízásokat. Aztán kiszállt belőle… Nemrég interjút adott a kormányközeli Origonak, amelyben beszélt arról, hogy már ingatlanban utazik: kastélyt, irodaházat és luxusvillát is vettek a cégével. Annak jártunk utána, vajon mitől megy ilyen jól a bdpst nevű cégének.

Miért rejtőzködik a legnagyobb roma szervezet?

Van egy szervezet, amely évtizedek óta fontos szövetségese a Fidesznek, ez a Lungo Drom, a legnagyobb cigány szervezet. Aminek furcsa mód nincs honlapja, és elérni is igen bajos őket. Több tagját gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség, a gazdálkodásuk egyáltalán nem átlátható, szóval sok a kérdés a Lungo Drom körül.

Propaganda: tájékozódás a helyi médiumok hírei alapján

Aki nem a kormányzati propagandára kíváncsi, annak az egyre kevesebb lehetőség közül választhat, ha a hírekre kíváncsi. A vidéki lapok mindegyike kormányközeli üzletemberek kezébe került, a vidéki rádióknál is hasonló a helyzet. Elutaztunk Budapesttől 100 kilométerre, Jánoshidára, hogy megnézzük, miből és hogyan tájékozódnak az ott élők, mi az, ami szerintünk fontos, de aminek a híre még sose jutott el hozzájuk.

Ellenzéki pártok - tényleg bénák, vagy csak úgy tesznek?

Az ellenzéki pártok utóbbi évei sok szempontból leginkább bénázásnak tűnnek, különösen semelyik párt sem tudta növelni a támogatottságát, most pedig, hogy közelednek a választások, ez a bénázás még erősebbnek tűnik. Összefogás vagy külön indulás? Gyurcsánnyal vagy nélküle? Ki kit szeret és ki kit utál?

Perlik Andy Vajna cégét


szerző:
2017.09.21. 18:40
Perlik Andy Vajna cégét

Egy békéscsabai családi vállalkozás szembeszállt Andy Vajnával. Huszonnégy éve üzemeltetnek egy rádiót, a frekvenciára a filmügyi kormánybiztos cége is pályázott, és a médiahatóság Vajnáékat hozta ki győztesnek, annak ellenére, hogy a 24.hu információi szerint pályázatukban több hiba is volt. A békéscsabai vállalkozás ebbe nem törődött bele, bíróságra ment. A Házon Kívül szerda esti adásában azt mondták: nagy ellenfél ide vagy oda, nem hagyják elveszni a rádiót, ami tizenöt családnak nyújt megélhetést, és kétszázezer emberhez jut el.

 

Lehet olyan része az országnak, ahol az állami rádiók mellett Andy Vajna rádióját lehet csak fogni és semmi mást. A budapesti Rádió 1 ugyanis gyorsan terjeszkedik. Például úgy, hogy Fideszhez közel álló vállalkozók megnyerik a frekvenciát, és azonnal hálózatba kapcsolódnak a Rádió 1-gyel.  Egy békéscsabai család most felvette a kesztyűt Andy Vajnával. 24 éve rádióznak, és nem törődtek bele, hogy a Rádió 1, sajtóhírek szerint szabálytalanul, elviszik előlük a frekvenciát.  15 család sorsa múlik azon, hogy nyernek-e.

Olcsóbb államot ígértek, most mégis többet költenek rá

Bár olcsóbb államot ígért a Fidesz 2010-ben, most jóval többet költenek rá adófizetői pénzből. A Világgazdaság írta meg, hogy kétszer annyian dolgoznak a minisztériumokban, mint a kormányváltás után. Lázár János már csaknem egy évvel ezelőtt is létszámleépítést ígért. Most azt mondta: ebben a kérdésben érdekellentétek vannak a kormányon belül. De a Miniszterelnökségen kevesebben dolgoznak.

Aggódnak az íjászbemutató miatt

Egy íjászbemutató borzolja a kedélyeket Egerben. A várról a Dobó térre - ahol nézők is lesznek --lőne a holnapi ostromjátékokon Mónus József. Az íjászszövetség szerint viszont életveszélyes is lehet a bemutató. A magát Fehér Farkasnak nevező világrekorder íjász azt mondja: mindent kontrollál, és ő maga vállalja a felelősséget a biztonságért.

Ideiglenes TAJ-kártyáért küzd

Legalább ideiglenes TAJ-kártyát adjon a magyar állam a külföldről hazaköltözött magyar gyerekeknek. Ezt szeretné elérni egy Angliából hazaköltözött anyuka. Ezért petíciót indított az interneten. A 2 és fél éves kislánya hónapok óta nem kap a magyar államtól biztosítást. Így orvoshoz sem tudja vinni, ha beteg. A magyar hatóságok azzal érvelnek: igazolni kell, hogy a Magyarországon élő kislány nincs Angliában is biztosítva, akkor kaphat itthon.

Titkos megfigyelőrendszer épül?

Titkos információgyűjtésre használható videós megfigyelőrendszert épít a kormány. Ezt állítja az Adatvédelmi Hatóság arról a javaslatról, amelyet nemrég nyújtott be a Belügyminisztérium a Parlamentnek. Ha elfogadják, egy helyen kezelnék a rendőrségi vagy a bankautomaták által rögzített felvételeket, amelyekhez sokkal könnyebben hozzá lehetne jutni, mint most. A javaslat szerint a szállodáknak, panzióknak pedig le kellene másolni a vendégek személyi igazolványát.

Ki érzi jól magát Magyarországon?

Nehéz jövő vár a fiatalokra Magyarországon. Egy amerikai közvéleménykutatás szerint a magyarok 74 százaléka úgy látja: itthon nincsenek jó kilátásaik a fiataloknak. A szociológus azt mondja: ez az eredmény lesújtó, de nem meglepő. A fiatalok között végzett kutatások ugyanis rendre azt mutatják, hogy nem érzik jól magukat az országban.

Súlyos munkaerőhiánnyal küzd a Magyar Posta

500 embert tudnának már holnap felvenni. A legnagyobb gondot ez a logisztikai központban okozza, ahol a leveleket, csomagokat válogatják. A postánál azt mondják: átszervezéssel pótolják a munkaerőhiányt. A Szakszervezet elnöke szerint bár emelték a béreket, ez még mindig nem elég. Egyszerűen nem vállalják el a munkát a jelentkezők, mikor meglátják, hogy mennyit és milyen körülmények között kell dolgozni.

Kevés közmunkás kap állást

Száz közmunkásból mindössze hét vett részt tavaly valamilyen képzésen, és közülük is csak nagyon kevesen tudtak elhelyezkedni. Ez derül ki Pintér Sándor belügyminiszter válaszából, amit az LMP-nek írt. A Híradónak nyilatkozó polgármester szerint eddig olyan szakmákban indultak tanfolyamok, amelyekben alig keresnek a cégek embert. A közmunkaprogramra tavaly 340 milliárd forintot költött az állam.

Több mint 72 ezer diák örülhetett a sikeres felvételinek

Informatikusból vettek fel a legtöbbet államilag finanszírozott helyekre, derült ki, miután kihirdették a felvételi ponthatárokat. Majd 106 ezren jelentkeztek a meghirdetett képzések valamelyikére, kicsit kevesebben, mint tavaly.

Behajtókat küld a kórház

Behajtókat küld a kórház egy 3 és fél éves kislány édesanyjára, mert nem tudta kifizetni a lázas gyereke kórházi számláját. A kislánynak ugyanis, aki külföldön született, de magyar állampolgár, nincs TAJ-kártyája. Másfél éve nem kap. A Házon kívül című műsornak márciusban több külföldről hazaköltöző magyar is panaszkodott arról, hogy hónapok óta hiába küzdenek a biztosításért. Akkor Lázár János miniszter törvénymódosítást ígért, de azóta sem történt semmi.

Mindent vitt a viharos szél

Volt ahol száz kilométeres szél fújt, Nógrád megyében a házak tetejéről a cserepeket is letépte. Mohorán Mikszáth Kálmán egykori otthonát tette tönkre a vihar. Kiskunhalason a lakásokba is beömlött a víz, az autók kerekét is ellepte.

Pénzt kap, aki új dolgozót hoz

Fejvadászatra ösztönzi dolgozóit a MÁV, pénzt adnak annak az alkalmazottjuknak, aki beajánl egy új munkavállalót - erről a Magyar Idők írt. Híradónk megtudta: a BKV is így próbál embereket toborozni. Mindkét cégnél több száz állás üres, ezért már ezzel a fajta munkaerőtoborzással is megpróbálkoznak. A vasutas szakszervezet szerint, még ha akad is jelentkező, a többség a felkészítő tanfolyamokon elvérzik.

Nagy szélben nincs toronyugrás

Ha nagy szél lesz, vagy eső, nem lehet megtartani az óriás toronyugrást a 3 milliárd forintért felépített Batthyány téri helyszínen. Márpedig a világbajnokság utolsó napjaira tervezték ezeket a versenyeket. A szervezőknek van B terve is: akkor előre hozzák ezt a számot. Közben volt, aki már ki is próbálta az ugrótornyot a lezárt területen. Valószínűleg az ott dolgozó munkások voltak.

Percenként 28 millióba kerül a nyitóünnepség

Percenként 28 millió forintba kerül a vizes világbajnokság nyitóünnepsége. Amit csak az állami televízió közvetít élőben, nemzetközi csatornák eddig nem jelentkeztek. Ismerte el a szervező cég szóvivője. Híradónk végigjárta a helyszíneket, 8 nappal a megnyitó előtt még mindenhol dolgoztak. A kéthetes rendezvény eddig több, mint 130 milliárd forintjába került az adófizetőknek.

20-30 ezren hiányoznak a kereskedelemből

20-30 ezer ember hiányzik a kereskedelemből. Akik pedig a boltokban dolgoznak, túlterheltek, mert a hiányzók munkáját is ők végzik el. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete szerint erre a helyzetre nincs más orvosság, csak a béremelés. Az áruházláncokat képviselő szervezet szerint viszont 4-szer annyira emelkedtek a bérek egy év alatt, mint ahogy a bevétel nőtt, amiből például a béremelést is fizetik.

Egy áruházi raktáros a dupláját keresheti, mint egy kórházi szakápoló

Egy áruházi raktáros, akinek a takarítás és a kukák kiürítése a feladata, a dupláját keresheti, mint egy kórházi szakápoló. És egy egyetemi adjunktusnál is többet vihet haza. Lázár János miniszter elismerte, hogy előfordulhatnak ilyen esetek, de szerinte most nincs pénz az eddigieknél nagyobb béremelésre az állami szférában. A szocialisták azt mondják, ez a bérkülönbség elfogadhatatlan.

 

MNB: 150 millió szakértőkre

Csak szakértőkre 150 millió forintot költhet idén a jegybank felügyelőbizottsága. A hat fős testület működése tavaly is majdnem 100 millió forintba került, amit a nemzeti bank fizetett közpénzből. Hogy mennyit fizetnek ki szakértőkre, azt maga a bizottság határozza meg, senkinek nem kell jóváhagynia.

Egészségügy: nyugdíjasok nélkül nem menne

A nyugdíjas ápolók fele visszament dolgozni, mert nem volt, aki elvégezze munkájukat a kórházban. Ezt mondták Híradónknak a szakdolgozói kamaránál. A Magyar idők írta meg, hogy több, mint 5 ezer nyugdíjaskorú orvos és ápoló dolgozik az egészségügyben. Ők 2013 óta csak a Miniszterelnökség külön engedélyével tehetik ezt meg. A kamara szerint a rendeletet módosítani kell. A minisztérium úgy reagált: épp azért engedték ezeknek az orvosoknak, ápolóknak, hogy dolgozzanak, mert az egészségügy munkaerőhiánnyal küzd.

ÁLLÓHÁBORÚ

Amióta összeveszett Orbán Viktorral, Simicska Lajos cégei sorban veszítik el az állami megrendeléseiket. A Fidesz azzal támadja, hogy a Jobbikot segíti, ő viszont Orbán Viktor rendszerének lett a kritikusa.

 

A MÉDIAHATALOM

A fideszes médiabirodalom kezdetei: hogyan hozott létre Simicska Lajos újságokat, plakátcéget, rádiót és tévécsatornát, és hogyan tett szert hatalmas bevételekre?

 

A GAZDASÁGI HATALOM

Simicska Lajos nevét a 2000-es években már sokan csak félve menték kimondani, ha egyáltalán ki merték. Hogyan építette ki a gazdasági hatalmát, ami milliárdokat hozott neki?

A PÉNZTÁRNOK

Simicska Lajos, aki már a 90-es évek elején megkerülhetetlen háttérember volt a Fideszben. A nagy botrányt felvert székházügy az ő nevéhez is kötődik. Mire emlékeznek ebből a régi fideszesek?

 

AZ ŐSIDŐK

Mint mondott Simicska Lajosról Orbán Viktor 1989-ben? És miért ment át Simicska a bezárt üvegajtón? Történetek a 80-as évek végéről, a barátságuk kezdeti időszakából.

 

A REJTŐZKÖDÉS VÉGE

Simicska Lajos az egyetlen a 100 leggazdagabb magyar közül, aki nyíltan g.cinek nevezte a miniszterelnököt. Miért érhetett véget a hallgatás időszaka?

Simicska Lajos felemelkedése és bukása

Végzett jogász, Orbán Viktor egykori jóbarátja és politikai harcostársa, a Fidesz gazdasági háttérembere, egy ideig az adóhivatal elnöke, milliárdos nagyvállalkozó, egy médiabirodalom felépítője. Simicska Lajos és a miniszterelnök között néhány éve valami megváltozott, és barátból ellenségek lettek. Szakításuk egy csúnya szó miatt a G-nap nevet kapta.

Vizes vb: Mi kerül 130 milliárd forintba?

Még rohamtempóban folyik az építkezés a vizes világbajnokságra. Magyarország hirtelen ugrott be a rendezésbe, és nem sok idő maradt a befejezésre. Ahogy a miniszterelnök mondta, a pénz nem számít, így a költségek összességében már túl vannak a 100 milliárd forinton is. Végigjártuk a helyszíneket!

Félmilliárd forint közpénz a kormánybarát civileknek

Van egy civil szervezet, amelyik nagyon gazdag. Nemrég félmilliárd forint közpénzt kaptak egy állami cégtől, de ez is csak egy pernek köszönhetően került nyilvánosságra, maguktól nem árulták el. Ez a civil szervezet nagy barátja a kormánynak, ha kell, békemenetet szerveznek, ha kell, plakátokon szidnak ellenzéki politikusokat, ha kell, Brüsszelbe utaznak, hogy Orbán Viktor mellett tüntessenek. A Nem értem című sorozatunk újabb része következik a pénzügyeiről előszeretettel titkolózó Civil Összefogás Fórumról. 

 

Mire tudna elkölteni 100 milliárdot a felcsúti polgármester?

Százmilliárd forint - ennyivel nőtt  a gázszerelőből lett nagyvállalkozó, Mészáros Lőrinc felcsúti fideszes polgármester jórészt állami megrendelésekből hízó vagyona egy év alatt. Megmutatjuk, mennyi idő kell neki ahhoz, hogy különféle luxuscikkeket vehessen magának.

Mit árthatnak Magyarországnak a külföldről pénzelt szervezetek?

A Bátor Táborban súlyos betegségből felépült gyerekek életét teszik jobbá. Az Igazgyöngy Alapítvány munkatársai hátrányos helyzetű gyerekeknek segítenek évek óta abban, hogy kitörhessenek. A ritka betegségben szenvedők is sok segítséget kapnak egy egyesülettől. Ezek a civil szervezetek, amelyek már régóta működnek, most kapnak egy bélyeget, mert 7,2 millió forintnál nagyobb külföldi támogatást kaptak. A törvényszöveg említi azt is, hogy a külföldről támogatott szervezetek veszélyeztethetik Magyarország politikai- és gazdasági érdekeit. Sokak szerint itt politikai játszmáról van szó: a kormány néhány, vele kritikus szervezet miatt alkotta meg a törvényt, amely sokban hasonlít az oroszországira.

Miért lett a CEU közellenség Orbán Viktorék szemében?

A CEU hiába világhírű egyetem, Magyarországon minden bizonnyal jóval kevésbé volt ismert, mint mondjuk az ELTE vagy a Corvinus. De a politika valamiért úgy akarta, hogy egyik pillanatról a másikra mégis célkeresztbe kerüljön. A CEU ügyében a kormány mostanra már a fél világgal szembekerült: megszólalt az Egyesült Államok, az Unió, világhírű tudósok és egyetemek... A kormányzat pusztán adminisztratív okokkal magyarázza, hogy miért változtatna a működésén, de a jelek szerint ezt a magyarázatot sokan nem találják kielégítőnek. Sem a tiltakozók, sem a tüntetők, akik már hetek óta utcán vannak. De miről is szól ez az ügy?

„Gyere haza magyar” helyett „maradj kint, ahol vagy”

Nagy hullámokat vetett a két héttel ezelőtti riportunk a hazatelepülni akaró magyarok kálváriájáról. Miután bemutattuk, Lázár János változásokat ígért, és rengeteg levelet kaptunk a nézőinktől is ezzel kapcsolatban. A lényegük ugyanaz: megalázó bánásmód, bürokratikus útvesztők, össze-vissza beszélő hivatalnokok, érthetetlen döntések, vánszorgó ügyintézés. Mi is kíváncsiak voltunk, és önöknek is szerettük volna bemutatni, hogy is működik maga az ügyintézés. Ketten vállalták, hogy velem együtt, a kamera előtt próbálnak az ügyük végére járni. Lássuk, mire jutottak!

Boros Krisztina


szerző:
2017.03.30. 14:20
Olcsó segítség és ingyen otthon kispénzűeknek

Az autó sokak számára nélkülözhetetlen, mások viszont nem tudják fenntartani, főleg, ha csak néha használnák. De vajon létezik-e autókölcsönző kifejezetten kispénzűeknek? Egy ideje igen. Frenki, a tulaj arra tette fel az életét, hogy ha nem is ingyen, de nem sok pénzért segítsen rászorulókon. Elsősorban kocsikkal, de van, akinek ingyen szállást ad, hogy ne az utcán éljen, és ne vegyék el tőle a gyerekét. És más, nagyratörő tervei is vannak...

Boros Krisztina


szerző:
2017.03.24. 13:05
Boros Krisztina

Szerkesztő-riporter

boros.kriszitna@rtl.hu

Kibabrál az állam a külföldről hazatérő magyarokkal

Hogy mennyi magyar dolgozik külföldön, arra igazából csak becslések vannak, de hogy több százezer, az biztos. Pár éve még forró politikai téma volt az elvándorlás, de most már kevesebb szó esik róla, talán ezt is mindenki megszokta. Pedig még mindig komoly gondot jelent: itthon például egyre nehezebb szakmunkásokat találni. Gondolhatnánk, ha közülük valaki mégis hazajön, tárt karokkal fogadják. De nem. Három családdal is találkoztunk az ország három különböző pontján, akik Angliából és Skóciából tértek vissza. És néha azt gondolják, bár ne tették volna! Elvesztek a magyar hivatalok útvesztőiben, megalázóan bántak velük, és egyszerűen nem értik, miért.

Migránsnak hívják a hazatérőket

Kivándoroltak a jobb megélhetésért, majd évek után visszatértek Magyarországra, de nem érzik jól magukat. Azt mondják, migránsoknak nevezik őket a munkaügyi hivatalban, és másodrendű állampolgárként bánnak velük az Egészségbiztosítónál. Van, aki hónapok óta nem kap TB-kártyát, és fizetnie kell az orvosi ellátásrét. A Házon Kívül stábja olyan családoknál járt, akik több év külföldi munka után tértek haza, és falakba ütköznek az állami hivatalokban.

Momentum - fenyegetés, lejárató kampány és rejtélyes idegenek

A Momentum Mozgalom, ami a semmiből szerzett hónapok alatt országos ismertséget, és készül a párttá alakulásra, nemrég országjárásba kezdett. Hogy a fiatalokból álló szervezet mennyire politikai tényező, az abból is lemérhető, hogy mennyire támadják őket. Az országjárásuk állomásain rendre feltűnnek ismeretlenek, akik ugyanazzal találják meg őket. Civilnek mondják magukat, ám néhányukról kiderült, hogy így vagy úgy, de van közük a Fideszhez. A győri fórumon többükkel is beszéltünk.

Olimpia: szélkakas politikusok, kínos magyarázkodások

Ki akarta az olimpiát? A kormány vagy csak Budapest? És ha korábban akarta több ellenzéki párt is, most miért nem akarják mégsem? Miért nem akarta a miniszterelnök végül a népszavazást, ha korábban azt mondta, hogy az emberek döntsenek az olimpiáról, ha dönteni akarnak? Fura helyzetbe került a kormány és például az MSZP is a Momentum sikeres népszavazási aláírásgyűjtése óta, főleg ha azt nézzük, korábban miket mondtak az olimpiarendezésről. Kaotikus magyarázkodás, szélkakas politikusok és zavar egy fiatalokból álló mozgalom színrelépése után.

Tömegével fogy majd a szarvashús áfa-csökkentés után?

Ha néhány élelmiszernek csökken az ára, annak örülni kell. Még ha ezek ritkábban vásárolt dolgok is, mint mondjuk a szarvas- vagy vaddisznóhús, vagy bármi halféleség, az olcsó pontytól a drága lazacig. Ezeknek is csökkentené az ÁFÁ-ját a kormány, hogy több fogyjon belőlük. De vajon, ha kisebb lesz rajtuk az adó, tényleg olcsóbbak lesznek? Mert a tapasztalat azt mutatja, hogy ez egyáltalán nem biztos. De főleg: mit kezd az egyszeri háziasszony egy kis szarvashússal és lazaccal? Főleg, ha még sose csinált ezekből se ebédet, se vacsorát. Tettünk egy próbát, és nekiálltunk főzőcskézni.

Az Apukám világától a jól fizető diplomata állásig

Csiszár Jenő a '90-es években robban be a köztudatba, mint laza rádiós műsorvezető. Az Apukám világa igazi újdonság volt akkoriban, és Csiszár Jenő hamar népszerű lett: tévézett itt, az RTL-ben is, mint a Heti Hetes első műsorvezetője. Aztán némi kanyar után kiszállt a médiából, és nemrég, mint milánói főkonzul-jelölt tűnt fel, sokak meglepetésére. Tud-e vajon jól olaszul? Diplomáciai gyakorlat nélkül vajon hogyan képviseli majd Magyarországot ebben a fontos pozícióban az egykor sokat hülyéskedő médiaszemélyiség? Ezekre a kérdésekre is kerestem a választ.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való