KERESÉS search-close

"Czakó József" szerzővel ellátott tartalmak

Czakó József

Czakó József által létrehozott tartalmak (100):

Kinek roncstelep, kinek kincsesbánya

Ősrégi buszok, teherautók, motorkerékpárok. Sok közülük még ma is működik. Egyesek filmsztárok lettek, mások egyszerűen csak – a gyűjtő szavaival élve: szexik. Bemutatjuk Béke Tónit és a mintegy 200 járműből álló gyűjteményét.

Búcsú: édesanyja mesélt az M3-ason elgázolt lányról

Elbúcsúztatták az autópálya szélén elgázolt fiatal lányt, aki egy Tankcsapda koncertről tartott haza barátjával. Az édesanyja mesélt nekünk a tragédiájukról.

Kiszel Tünde lányával zsűrizte a gyerekeket egy szépségversenyen

Kevesen tudják, de Kiszel Tünde már 15 éve zsűriz gyermekszépségversenyeken. A Fókusz stábja egy olyan versenyre látogatott el, ahol Tünde lányával együtt zsűrizték a gyerekeket.

16 nyelven beszél, és még mindig hajtja a kíváncsiság, de vajon mi a titok?

A 16 nyelven beszélő Alexandre szerint a legtöbben nagyon lebecsülik a saját nyelvtudásukat, a hibától való félelmükben nem mernek megszólalni vagy görcsösen használják az idegen nyelvet. Pedig ő maga is úgy gondolja, sok nyelven beszél, nem tökéletesen, mégis meg mer szólalni mindegyiken. Amikor ő magyart, vagy franciát tanít, akkor például testbeszédet is tanít.

Fordulat VV Fanni ügyében, lehet-e bizonyíték egy hajszál?

Mit bizonyít, hogy a tizennégy hónapja eltűnt Novozánszki Fanni hajszálát találták meg a meggyilkolásával gyanított férfi mosógépében? B. László előzetes letartóztatását most újabb 2 hónappal hosszabbították meg.

 

Magyar túlélők emlékeznek az auschwitzi borzalmakra

Magyarországról 440.000 embert szállítottak az auschwitzi haláltáborba. Az Auschwitzban meggyilkolt több, mint egymillió áldozat harmada magyar volt. Megmutatjuk mi van ma ott, ahol a koncentrációs tábor működött és magyar túlélők is megszólalnak. A tábort 1945. január 27-én a Vörös Hadsereg I. Ukrán Frontjának katonái szabadították fel. Ezt a napot az ENSZ Közgyűlése 2005-ben a holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjává nyilvánította.
A Fókusz stábja meglátogatta a mára emlékhelyül szolgáló tábort. Ide kattintva megnézheti.
A túlélők beszámolját részletesebben megnézheti ha ide, vagy ide kattint.

Andy Vajnára emlékezik a filmvilág

Gyászol a filmvilág, Andy Vajna hosszan tartó súlyos betegség után tegnap halt meg. Amikor kiderült, hogy daganatos betegséggel kell szembenéznie tabuk nélkül, őszintén beszélt érzéseiről a Fókusznak. Ennek éppen most kilenc éve. Andy Vajna boldogságát is megosztotta velünk, amikor megnősült. A világhírű producer életművét olyan filmek fémjelzik, mint az Evita, a Rambo, a Terminátor, vagy a Die Hard. Első magyar filmje a Miniszter félrelép volt, ami máig vezeti minden idők magyar nézettségi toplistáját. Andy Vajna 75 éves volt.

Hatalmas cégbirodalmat hagyott maga után Andy Vajna!

A hétvégén elhunyt üzletember nemcsak filmügyi kormánybiztosként dolgozott. Cégei szerencsejátékkal, ingatlanfejlesztéssel, médiával, divattal és vendéglátással is foglalkoztak. Érdekeltségeit tavaly év végén átszervezte. Az üzletember vagyonát a Forbes magazin 67 milliárd forintra becsüli, ezzel a 18. helyet kapta a leggazdagabb magyarok listáján.

Durva óvintézkedéssel mentették ki a gyerekeket a thai barlangból!

Július 10-én 17 nap fogság után egy profi mentőcsapatnak sikerült kimentenie az összes thai gyereket és edzőjüket a Tham Luang-barlangrendszerből. Fél évvel később kiderült, hogy a mentés körülményeiről még a thaiföldi gyerekek szüleiknek is hazudtak. Vajon miért?

Megbilincselve, benyugtatózva kellett kihozni a gyerekeket

Egyáltalán nem úgy történt a thaiföldi barlangi mentés, mint ahogy azt a világ tudta. Egy vízzel elárasztott barlangból még július elején kellett kimenteni 12 gyereket és a fociedzőjüket. A hihetetlen akcióról készült könyvből most kiderült: megbilincselve, benyugtatózva kellett kihozni a gyerekeket. Másképp valószínűleg nem is sikerült volna a művelet.

A Déli-sark expedíció legnehezebb pillanatairól beszélgettünk Rakonczay Gáborral

Hazatért az Antarktiszról Rakonczay Gábor, aki első magyarként érte el a Déli-sarkpontot, 950 km-t megtéve, gyalogosan. Ott voltunk a reptéren, amikor leszállt a gépe. Vajon mitől félt a legjobban a túra alatt? És miért gyalogol valaki másfél hónapon keresztül a -20 fokban? Minden kérdésünkre választ kaptunk.
A vele készült interjút ide kattintva bővebben is megnézheted.

8 kilót fogyott Rakonczay

Csaknem 8 kilót fogyott, az arcán és a kezén fagyási sérülések lettek, de az expedíció minden perce megérte - ezt mondta Rakonczay Gábor, miután hazaérkezett. Az extrémsportoló hétfőn érte el a Déli-sarkot. Ő az első magyar, akinek ez gyalog, külső segítség nélkül sikerült. Sörrel ünnepelt, majd két napig csak aludt és evett, hogy visszaszerezze erejét.

Az indulástól a célig az Antarktiszon Rakonczay Gáborral

A fagyási sérülések mellett az egyik lábkörmét saját magának kellett eltávolítani, és volt, hogy repülőgépből dobtak élelmiszer utánpótlást utánuk. Rakonczay Gábor és brit, lengyel illetve norvég társa magyar idő szerint hétfőn késő délután adásunkkal egy időben érte el a Déli-sarkpontot. 950 kilométert gyalogoltak, mínusz 20-30 fokban, vakító fehérségben a semmi közepén. Rakonczay Gábor az első magyar, aki a magyar Déli-sark Expedícióval 44 nap és 4 óra alatt eljutott a Föld legdélibb pontjáig.

Az ország leghangosabb megmondó emberei értékelik a 2018-as évet!

Ismét elrepült egy esztendő – de micsoda év is volt ez! A Fókusz Plusz csípős nyelvű kritikusaival értékeli a híreket!

Petárdázás miatt kellett két ujját amputálni

Máris súlyos sérülést okozott a petárdázás. Egy 17 éves lány két ujját amputálni kellett, miután felrobbant a kezében egy petárda a Győr-Moson-Sopron megyei Gyórón péntek este. Magyarországon 2005 óta tilos petárdát használni, szilveszterkor azonban bizonyos tűzijátékokat engedélyeznek, ezeket tegnap óta lehet megvásárolni, az erre kijelölt helyeken.

Célegyenesben a magyar Déli-sark expedíció

Finisébe fordult a magyar Déli-sark expedíció. Rakonczay Gábor már túl van az út háromnegyedén. Most arrafelé -20, -25 fok van, ami ott kifejezetten jó időnek számít. Jól viselik az extrém körülményeket, de Rakonczay Gábor azt mondja: egy forró vacsora már nagyon jól esne neki. A sportolóval készült teljes interjút elolvashatja: ITT.

Holnaptól kaphatók a tűzijátékok!

Súlyos baleseteket okozhat a tűzijátékozás - bemutatóval hívták fel erre a figyelmet a rendőrök. Holnaptól lehet legálisan szilveszteri pirotechnikai eszközöket vásárolni, felhasználni azonban csak újév reggel 6 óráig lehet. Petárdázni, idén is tilos, ahogy eddig is.

Gyilkos bálnák kísértek egy úszót Új-Zéland közelében

Az orkák ragadozó állatok, szinte mindent megtámadnak és elfogyasztanak, ami elég nagy, embert is támadtak már meg. Judie Johnsonnak is megfordult a fejében, hogy mi lesz, ha zsákmányállatnak nézik, de szerencsére nem esett pánikba, így megúszta az orkával való találkozást, ami élete eddig legnagyobb kalandja volt.

Börtönbüntetése alatt minden hónapban meg kell néznie a Bambit

Különös mellékbüntetést kapott egy amerikai orvvadász, aki három év alatt több száz szarvast lőtt ki. David Berry Jr, aki egy orvvadász család tagja egy év börtönbüntetést kapott, emellett mellékbüntetésként minden hónapban meg kell néznie a Bambi című animációs filmet.

Ketten összesen 18 plasztikai műtéten vannak túl

Már 2,3 milliónál jár azoknak a száma, akik a szétplasztikázott orosz férfi Aleksandr Shpak és felesége életét szappanoperaszerűen követik. Ránézésre talán nem sokan gondolnák, de a férfi közgazdász, felesége pedig pszichológus és tanár.

Ismét forró videót posztolt Palvin Barbi

A Sports Illustrated fotózásán készült legújabb felvételen gyönyörűen látszik, hogy Barbi bombaformában van.

Két lányt választottak meg 2018-ban az év díjlovasává

Rendhagyó módon nem egy, hanem két lányt választottak meg 2018-ban az év díjlovasává. Zengő Réka és Hoffer Hanna azért érdemelték ki a Magyar Lovassport Szövetségtől ezt a címet, mivel mindketten bejutottak korosztályukban az Európa bajnokság döntőjébe, emellett országos bajnokok lettek és rengeteg versenyt nyertek meg.

Ismét tüntető tömeg vonult Budapesten

Újra tüntetnek Budapesten. Ismét a túlóratörvény és a közigazgatási bíróságok felállítása miatt vonultak utcára. Ez már a negyedik demonstráció ezen a héten. A szakszervezeti szövetség alelnöke arról beszélt, olyanok döntenek az emberek sorsáról, akiknek sosem volt szabott munkaideje és túlórája.

Zalatnay exe váltja Sipos F. Tamást!

Évtizedeken át Sipos F. Tamás volt az Exotic frontembere, mostantól viszont más korszak jön, Márton „KOR” Csaba személyében. De ki az a Márton Csaba, és mi az a KOR?

Babát vár a ValóVilág egykori szereplője

Nemrég még arról számoltunk be, hogy férjhez ment és az egykori tökéletes alakú táncosnőből jógaoktató lett, aki gyökeresen változtatott az életmódján és életfelfogásán. Gigi már ekkor is beszélt arról, hogy leghőbb vágya anyukává lenni. A ValóVilágban országos ismertséget szerző lány vágya most valóra vált.
A babavárás részleteiről Gigi ide kattintva árul el még többet.

 

Idén a Mikulás repülő szánnal érkezett!

A Mikulás tegnap este, reméljük, minden gyerekhez megérkezett, olyan meglepetés azonban, amilyet a szadai óvodások kaptak, csak keveseknek jutott, hozzájuk a levegőben érkezett a nagyszakállú.

Tíz éve halt meg a legendás Flipper Öcsi

Hozzátartozói emlékeznek Flipper Öcsire, aki már tíz éve hunyt el. Marót Viki szerint bátyja választotta ezt az utat. Ha most élne valószínűleg a legnagyobb retro sztár lehetne.  Férfiszépség volt, igazi színpadi jelenség, akit szó szerint üldöztek a nők, sofőrje volt és testőre.

2 hét türelmet kér a miniszter

Már 14 ezren tiltakoznak aláírásukkal a Honvédkórház koraszülött centrumának átmeneti bezárása ellen. A honvédelmi miniszter csütörtökön azzal magyarázta a helyzetet, hogy egyszerre öt dolgozójuk megy szülni, és azt ígérte, hogy december közepétől legfeljebb január elejéig tart a korlátozás. Közben Varga Mihály pénzügyminiszter a Szent Margit Kórház felújított rehabilitációs osztályának avatásán arról beszélt, hogy a kormány kiemelt ágazatnak tekinti az egészségügyet.

Mi lesz a Honvédkórház koraszülött osztályával?

„Ne engedjük, hogy az ország egyik legjobb koraszülött centruma is az enyészeté legyen!”- ez áll abban a petícióban, amit kedd este indított útjára egy szülő. Gabriella koraszülött gyermekét is a Honvédkórházban ápolták két hétig. Amikor ők voltak bent az orvos létszám 20 körül volt, most úgy tudja, három orvos dolgozik az osztályon. Éppen ezért kell december közepétől egy időre bezárni a koraszülöttcentrumot.

Geszti Péter és Szikora Róbert elfeledett közös múltja

Szikora Robi elképesztő energiákkal készül bevenni az arénát, egykori X-Faktoros mentortársával. Geszti Péterrel nem csak a sportban küzdenek egymással. A legendás RGO alapítója a Fókusz kamerája előtt kitárta rejtélyes gardróbjának ajtaját is!

Elképesztő: Virágzó telekből illegális szemétlerakó

Amikor 3 év után Simon Emese és testvére ellátogatott a Pomáz határában lévő telkükre, hogy megnézzék, van-e rajta parlagfű, megdöbbenve látták a rajta lévő több ezer köbméter szemetet. Szívességből engedték meg a szomszédnak, hogy használja a földjüket, de arról szó sem volt, hogy illegális hulladéklerakót létesíthet.

Ő a legvonzóbb meleg férfi Magyarországon

Utoljára tíz éve volt ilyen, és most újra megválasztották a legvonzóbb meleg férfit egy versenyen. Olivér jövőre a dél-afrikai világversenyen képviselheti majd az országot.

Brutális fogyást produkált a volt X-Faktoros

A volt X-Faktoros, Szirota Ciki már akkoriban is komoly túlsúllyal küszködött, amikor a műsorba jelentkezett. Aztán később volt, hogy több mint 2 mázsát nyomott. Most nagyon komoly fogyáson van túl, körülbelül egy felnőtt ember súlyát adta le - Márton Csaba segítségével.

Bíró Ica egyelőre fellélegezhet: megúszta a kilakoltatást

Bíró Ica tegnap délután még csak reménykedett, hogy be tud menni az otthonába. Ha november 14. éjfélig nem jön a végrehajtó, akkor megússza a kilakoltatást. Ezt mondta tegnap Ica, aki alig várta, hogy éjfélt üssön az óra. Nem jöttek éjfélig. Ica fellélegezett. A budai, XII. kerületi kétszintes családi házat ugyan tavasszal elárverezték a feje fölül, de ebben a szinte kilátástalan helyzetben is optimista maradt. Úgy érzi, az eljárás nem volt szabályos. Múlt heti segélykiáltása után több ügyvéd is felajánlotta a segítségét, akiknek sikerült hibákat is találni a végrehajtásban.

A magyar átlagéletkor 10 évvel kevesebb a spanyolnál

Az anyagi jólét és a várható élettartam egyértelműen összefügg. Ezt mutatja a legutóbbi Eurostat jelentés is, amely szerint a legmagasabb életkor a spanyol főváros, Madrid környékén várható, 85.2 év. Nagyon rosszul szerepelt Észak-Magyarország, Európában a 7. legrosszabb helyen áll, itt csupán 74.6 évre számíthat az átlagpolgár.

Bíró Ica házát elárverezték a feje fölül

A Fókusz stábja ott volt Bíró Icával, amikor devizahitel-károsultak és szimpatizánsok gyűltek össze a házában. Ica budai házát is elárverezték a feje fölül, november közepéig bármelyik percben kilakoltathatják, mégis reménykedik abban, hogy újratárgyalják az ügyét.

Mi történik a Wellhelloban?

A Wellhello slágereit általában ismerik és szeretik az emberek, a zenekarban viszont most mégis balhé van. Pletykák fenyegetésről és egyéb vitákról…

A jövő autója nagy valószínűséggel elektromos lesz

Zéró káros anyag kibocsátás, ingyen parkolás, filléres üzemeltetés, ugyanakkor korlátozott hatótávolság, kevés töltőhely és magas vételár. Érvek és ellenérvek az elektromos autózás mellett. Persze, azért ennél sokkal összetettebb a kép.

Hármas szintű készültség Pakson az alacsony vízállás miatt

Újra megdőlt az alacsony vízállás rekordja Budapesten, a Duna már csak 41 centiméteres. Komáromnál pedig alig 11 centis a vízszint. A helyiek megdöbbentek a látványon. A nagyobb hajók közül már alig maradt, amelyik kifuthat, több szakaszon hajózási tilalmat léptettek életbe.

Ennyire alacsony még sohasem volt a Duna

Ennyire alacsony még sohasem volt a Duna, a Komáromtól kezdődő szakaszon minden idők legalacsonyabb érékeit mérik. Budapesten 1947-ben volt eddig a negatív rekord 51 centiméterrel, most mindössze 41 centit mértek.

Érthetetlen tragédia Nyírmadán

Hiába érkezett mentőhelikopter is, nem tudták megmenteni annak a fiúnak az életét, akik ma reggel Nyírmadán összeesett és meghalt. Úgy tudjuk, hogy a 4. osztályos fiú szerdán leesett az iskola lépcsőjén. Nevelőanyjával, a baleset után elmentek a sürgősségi osztályra, ahol megröntgenezték a gyereket, aztán hazaengedték.

Szerelme miatt állt kamera elé Mc Hawer kedvese

A mulatós zene egyik királya volt, aztán később alkohol problémáiról szóltak a hírek. Most szerelmes és már évek óta színjózan, Mc Hawer és szerelme az őket ért támadásokat cáfolni állt a Fókusz kamerája elé.

Vörösiszap: nyolc éve történt a tragédia, amit sosem felejtünk el

A pillanat, amit sohasem felejtenek el a kolontáriak. Amikor 2010. október 4-én nem sokkal déli 12 óra után átszakadt a közeli vörösiszap tároló gátja. Több mint egy millió köbméternyi mérgező vörösiszap árasztotta el Kolontárt, Devecsert és Somlóvásárhelyt, a Torna patak mentén. Ekkora zagytározó-katasztrófa sosem történt még a világon. Nyomában 10 halott, felbecsülhetetlen természeti és hatalmas gazdasági kár. A Fókusz többször fogalkozott már a vörösiszap-katasztrófával, riportjainkat megnézhetik: ITT, és ITT.

Molnár Anikó sohasem gondolta volna, hogy emiatt nem tud lefogyni

Molnár Anikó médiaszereplései az elmúlt 6 évben többnyire arról szóltak, hogy szeretne megszabadulni túlsúlyától, de ez nem megy. Úgy tűnt, ő egy főállású fogyókúrázó, aki sosem fogy le. Evési kényszere és hatalmas étvágya mögött nem sejtett semmilyen egészségügyi problémát. Véletlenül került orvoshoz. A terheléses cukor vizsgálat azonban kimutatta, hogy inzulinrezisztenciája van.

Dzsudzsák Balázs újra arab földön focizik

Dzsudzsák Balázsnak újra van csapata és talán már holnap pályára is léphet. Nem ismeretlen az együttes, hiszen nemrég már rúgott nekik gólt. A város neve Kalba, a klubé pedig Al Ittihad Kalba, ezt kell megjegyezni Balázs követőinek.

Vakvágányon: miért hagyják ennyire lepusztulni az állomásokat?

Egerfarmos, Kétútköz, Kónya, Kőbánya-alsó, Kőbánya-felső, Zugló, Rákosrendező, Tatbánya vagy Vértesszőlős. Csak néhány vasúti megálló és állomás. Olyan állomások, amelyeken áthaladva az utazó soha nem felejt, persze ezek az emlékek nem tartoznak a legkellemesebbek közé. De miért hagyják ennyire lepusztulni az állomásokat?

Kínaiak és mongolok együtt gyakorlatoztak az oroszokkal

300.000 katona mellett több mint ezer repülőgép és helikoptert, 36 ezer harckocsi és harci jármű valamint 80 hajó vett részt a hadgyakorlaton. Ez a hadgyakorlat nagyobb, mint amekkorát a NATO valaha is végrehajtott. Oroszország hosszú időn keresztül éppen Kínát tekintette az egyik lehetséges fenyegetésnek, most velük együttműködve, szövetségesként gyakorlatoznak. A háborús játék horribilis költségeiről egyelőre nem ismertek.

Sorra csapnak le Japánra a természeti katasztrófák

Az évszázad hőhulláma, aztán az elmúlt negyedszázad legpusztítóbb vihara, a Jebi tájfun, és most 7-es erősségű földrengés Hokkaidon. Japánnak az elmúlt hetekben és hónapokban bőven kijutott a természeti katasztrófákból és szélsőségekből. Egy Hokkaidon élő magyar kutatót, Nagy Szilviát hívtunk fel Sapporoban.

Közlekedési káosz a Csepel-szigeten

Negyedmillió ember hétköznapjait keserítheti meg, a Csepel-szigetet az útlezárások szinte elvágták a külvilágtól.

 Őrület: motoros kapák versenye

A motoros kapák mennybemenetele, a kerti berregők fiesztája, ahol nem csak a gyorsaság, hanem a sör áteresztési képesség is számít. A hétvégén újabb gumicsizmás hősök születtek, ezúttal Sárosdon.

Genova: élet a tragédia után

Már egy hete annak, hogy összeomlott a genovai híd. Az autópálya üzemeltetője 500 millió eurós vagyis 160 milliárd forintnak megfelelő kártérítést ajánlott fel a tragédia után, de ez nem fogja a gyászt enyhíteni.

 

Az összeomlott genovai autópályahíd helyszínéről jelentkezünk

Még mindig nem lehet tudni, pontosan hány áldozatot követelt a genovai autópályahíd összeomlása. Eddig 38 halottról tudni. Tovább kutatnak az eltűntek után, miközben szombaton búcsúztatják az áldozatokat. Szükségállapot van érvényben Genovánál, a tragédia helyszínéről Czakó József kollégánk jelentkezik.

 

Pánik Genovában - riporterünk a helyszínről jelentkezik

Ferragosto, vagyis augusztus közepe elvileg a legvidámabb olasz ünnep, ilyenkor mindenki kimozdul, és sokan ezen a héten mennek nyaralni. A genovai tragédia azonban ezt most beárnyékolja. Az áldozatok száma már megközelíti az ötvenet. Az összeomlott híd közelében lévő házak lakóinak pedig lassan el kell fogadniuk, hogy lakásaikat valószínűleg le kell majd bontani.

Genovai tragédia: még 10-20 eltűntet keresnek

Tíz-húsz embert még mindig nem találtak meg azok közül, akik eltűntek hídomlás idején. A tűzoltók most a nagyobb betonelemeket távolítják el, hátha ott bukkannak rájuk. A kórházba szállított 16 sérültből már csak 9 állapota súlyos. A halálos áldozatok számát 38-ra módosították.

Tudósítás az az összedőlt genovai híd mellől

A Fókusz riportere a genovai szerencsétlenség helyszínéről jelentkezik, ahol még mindig tart a mentés, miután kedden összedőlt egy viadukt az autópálya egyik szakaszán és sokan meghaltak, amikor a mélybe zuhantak az autóikkal.

Gyász és közlekedési káosz a hídomlás után

Sok embert ki kellett telepíteni a genovai leszakadt híd környékén, mert attól tartanak, hogy a monstrum még álló részei is leszakadnak.  Az RTL tudósítója Czakó József a helyszínről jelentkezett.

Megszületett Istenes Bencéék második kisfia!

„Nagyon vártunk már kisfiam!!! Hála Istennek egészséges a kis kukac és édes mint az apja. Anyuci pedig most is egy hős volt, köszönöm Neked szerelmem.” - Ezekkel a szavakkal osztotta meg az örömhírt Istenes Bence, második gyermeke érkezéséről. Ma délelőtt pedig egy videóüzenetet is küldött az elfoglalt apuka. Bence és Adél mindennapjairól nagyon sokszor forgattunk már, nézd meg riportjainkat  ITT, ITT és ITT!

Rendhagyó búcsú Orbán Józsitól

A 100 Folk Celsius frontemberének végakarata szerint a hantolást már nem nézték végig a gyászolók. Kollégák és barátok köszöntek el a zenésztől azzal, hogy a négy bohém: Somló, Flipper Öcsi, Orbán Józsi és Bajor Imre most már együtt bulizik odafent.

A ruandai népirtás óta ez a legsúlyosabb etnikai alapú tömegmészárlás

A Fókusz azzal a magyar orvoscsoporttal forgatott, amely az egymilliós bangladesi menekülttáborban gyógyította a tömegmészárlás elől menekült embereket. A rohingyák a világ egyik legüldöztetettebb népe. Az orvosok által készített felvételek sokkolóak, azt mondták a leginkább egy egyhónapos kiszáradt kislány megmentése viselte meg őket.

Megmutatjuk, hol lehet fürdeni a Dunában

Csak kevés helyen szabad fürdeni a Dunában, mégis sokan pancsolnak a folyóban. Megmutatjuk a kijelölt és biztonságos szabadstrandokat és annak is utánajárunk, hogy mennyire tiszta vagy koszos a Pestet és Budát elválasztó élővíz.

Felismernéd a Lyme-kór tüneteit?

A kullancs okozta Lyme-kór szövődményeire a fertőzés áldozatai hívják fel a figyelmet. Van, aki megvakult, lebénult, más megsüketült. Szerintük a Lyme-kór népbetegség, mégis alig tudunk róla valamit. 

Orbán Józsi: így emlékeznek a vidám bohémra zenésztársai

Orbán Józsinak 70 évet adott az ég, ennyit töltött élete országútján. Egy kicsit sem rosszkedvűen érkezik a 100 Folk Celsius az interjúra. Nem mintha nem fájna nekik zenésztársuk és barátjuk halála, de a szomorkodás, a gyász nem fér bele Orbán Józsi hagyatékába, ezért most a vidám pillanatokra emlékezünk.

Titokban hazaengedték Sztojka Ivánt

Kiengedték a börtönből Marian Cozma válogatott kézilabdázó gyilkossági ügyének harmadrendű vádlottját, Sztojka Ivánt. A Fókusz stábja az elhunyt Veszprém játékosának édesapját kérdezte a hírről, aki összetört. Az RTL Híradó 2009-es vágatlan interjúját Sztojka Ivánnal ITT nézheti meg!

Szétszakított kárpátaljai családok

A férj Németországban, a feleség Csehországban dolgozik. Csilla azt meséli, az ottani fagyigyárban tízszer annyit keres, mint otthon. Azt mondják, a nagy pénzkeresésre egyre többször rámegy a család, mégis egyre többen élnek így Kárpátalján.

Augusztusban szabadulhat Eva Rezesova

2012. augusztus 21-én négy halálos áldozatot követelt a mámoros száguldás az M3-ason. Eva Rezesova nem csak ittas volt, de több mint 100 kilométeren keresztül jóval gyorsabban is haladt a megengedettnél. A végzet 165 km/órás sebességgel érte utol azt az autót, amelyben négyen utaztak. Mindannyian meghaltak. Eva Rezesova 9 év börtönbüntetést kapott, de az ítéletben szerepelt, hogy 6 év után feltételesen szabadlábra bocsátható. Ez most augusztusban esedékes.

3 iskolás halt meg Magyarország legsúlyosabb barlangi balesetében

A thaiföldi barlangi mentés egy rég elfelejtett, ám annál tragikusabb magyar barlangi balesetet is előhozott. 1965-ben az aggteleki Baradla-barlangban 3 középiskolás veszítette életét egy több napos decemberi barlangtúrán.

Kazahsztánban találta meg családja másik felét

Varga Kitti arra készül, hogy a Keresem a családomnak köszönhetően 26 évesen először lássa nagynénjét és nagypapáját. Sosem látott édesapját kereste volna Kazahsztánban, de a sors megelőzte, apja kilenc éve elhunyt, vele már sosem találkozhat.

 

Bence 22 évesen egyből 5 testvért kapott

Bence még egy éves sem volt, amikor a csecsemőotthonból örökbe fogadták. Boldog, kiegyensúlyozott gyerekkora volt a nevelőszülőknél, és már kiskorától fogva tudta, hogy örökbe fogadott. Mindent megkapott, amire egy gyereknek szüksége lehet, mégis mindig érdekelte, hogy honnan származik. 18 évesen anyukája megmutatta neki az örökbefogadási papírokat és akkor jött a megdöbbentő felismerés, hogy van négy idősebb testvére.

Kárpátalja: nem az ő háborújuk volt, mégis meghaltak

Már négy éve tart a háború tőlünk alig kétezer kilométerre Kelet-Ukrajnában. Azt mondják, hogy most épp tűzszünet van, mégis naponta érkeznek a kárpátaljai falvak magyar családjaihoz olyan hírek, hogy meghalt valamelyik hozzátartozójuk. A gyászoló szülők úgy gondolják, hogy ez nem is a fiaik háborúja volt.

 

15 év után újra találkoztak szeretteikkel

Szülei lemondtak a kis Robiról, a nevelőintézetben szorongva várta, hogy mit hoz a holnap. Szerencséje volt, az Egyesült Államokban egy nagyon kedves, szerető családba került, New York-tól nem messze élnek. Robi sosem tett le róla, hogy megkeresi az itteni családját.

 Így tartják sínen a piacot

A Fókusz stábja az ukrán-magyar határtól 15 kilométerre, a Nagyszőlősi vonatsínekre települt piacon forgatott. A helyiek fillérekért árulnak mindent, az egykori szovjet ipar emlékeire is nagy a kereslet. Aki a vonatról leszáll, az konkrétan valamelyik árus holmijai közé lép!

 

Zarándokhely lett a sírhelyük

Zámbó Jimmy síremléke egy családi ház árába került, Stadler József saját stadionjában szeretett volna temetkezni, akasztói sírhelyén most is van virág.

 

Vera feltépte a régi sebeket, de ezzel új fejezetet is nyitott

Vera szülők nélkül nőtt fel, kiskora óta kézről-kézre adták, úgy tűnt, ez a szeretetre méltó kedves lány nem kell senkinek. Édesanyja elhagyta születése után, egy idő után pedig édesapja sem tudta már nevelni. Meg sem tudná számolni, hány helyen élt 16 éves koráig. A Keresem a Családom múlt heti adásában láthatták, amikor 16 év után találkozott az édesanyjával, akit utoljára még pici gyerekként látott és nem is emlékezett rá.

Tíz újabb, megrázó történettel érkezik a Keresem a családom legújabb évada

Liluék mélyre ástak az emberi sorsokban, szüleiktől elszakított gyerekek keresik a családjukat, vagy sosem látott testvéreiket. Minden történet egyedi, de gyakran van bennük közös vonás is, ilyen a családon belüli erőszak.

Kim Dzsongun & Donald Trump – ez történt a csúcstalálkozón

Észak–Korea atommentesítése, újabb találkozók és Kim Dzsongun washingtoni meghívása, amit köszönettel el is fogadott. Nagyon tömören ezt történt Donald Trump amerikai elnök, és Kim Dzsongun, észak-koreai vezető történelmi csúcstalálkozóján.

Noé lett az egykori Noémiből: egy transz férfi története

Életéről és transzférfivá alakulásáról blogot vezet, ahol szorongásait, dilemmáit sem hallgatta el soha. Az átalakulást pedig fotókon dokumentálja. Még hosszú folyamat áll előtte, de a legnehezebb döntés az, hogy nemet változtat, már mögötte áll.

Mennyit keresnek a magyar énekesek?

Csaknem kétmillió forintot kell fizetnie annak, aki az Irigy Hónaljmirigyre kíváncsi. De mi a helyzet Majkával, Rúzsa Magdival vagy akár Bereczki Zoltánnal?

Traktorokkal és vasvillákkal próbálták befogni a káli medvét

A heves megyei medve nem veszélyes emberre, nem mi jelentünk számára táplálékot, persze azért tanácsos messziről elkerülni. A szakemberek azt tervezik, hogy rejtekhelyéről egy villanypásztor rendszerrel vezetik ki a helyes irányba, hogy aztán saját, kiváló érzékszervei segítségével elinduljon haza.

A hevesi medve nyomában


szerző:
2018.05.29. 19:35
A hevesi medve nyomában

Kollégánk egy friss medve lábnyomot talált az M3-as autópálya egyik pihenője mellett. Van egy videó a neten, ahol Füzesabonyban fényes nappal az utcán szaladgál egy medve, pár méterrel előtte pedig egy helyi férfi biciklizik. Kedden pedig egy figyelmeztetés fogadta a helyi busz utasait arról, hogy hogyan viselkedjünk, ha találkozunk a ragadozóval?

 

Két fiát és menyét veszítette el a ceglédberceli tragédiában

Az Adevarul román hírportál úgy értesült, hogy a 38 éves sofőrnek nem volt érvényes jogosítványa, a kisbuszt pedig a román hatóságok hónapokkal korábban kivonták a forgalomból. A hozzátartozók úgy tudják, az áldozatok holttestét talán már szombaton hazaszállítják a temetésekre a hétvégén vagy a jövő hét elején kerül sor.

Sólyi gyerekgyilkosság: mi történhetett?

Sóly, a béke szigete volt, egészen péntek estig. Ennek az idillnek lett vége egy pillanat alatt, amikor péntek este a nyolcéves Adrienn eltűnt.

 

Gyerekgyilkosság: „minden remény elveszett”

Mihamarabb a szemébe akar nézni lánya gyilkosának. Ezt mondta a brutálisan meggyilkolt 8 éves sólyi kislány édesanyja. Az asszony szerint azzal, hogy megtalálták a gyermeke holttestét, minden reménye elveszett.

Újabb magyar hegymászó mászta meg az Everestet

Néhány órával adásunk előtt Németh Alexandra érte el a Himalája 8848 méteres csúcsát oxigénpalack segítségével. Alexandra 32 éves és Angliában él, fotós. Ráadásul ezzel ő az első magyar, aki mind a 7 kontinens legmagasabb csúcsára felmászott.

Feloldották a bűnügyi zárat Lajcsi ingatlanáról

Szerdán feloldották a bűnügyi zárat Galambos Lajos boldogasszonypusztai ingatlanáról. Lajcsi azt mondja, valójában nem érez megkönnyebbülést, hiszen most az eredeti állapot állt vissza. Lajcsi akár el is adhatja milliárdos értékű birtokát, mert úgy érzi megbélyegezve bolyongtak csak otthonukban az elmúlt másfél évben.

Túlélt 9 emeletnyi zuhanást, de a múltja kísérti

Hihetetlen, de túlélte, hogy kiugrott a kilencedik emeletről, Attilát most az édesanyja ápolja, úgy érzik, hogy egyedül maradtak, a fiú drogos múltja miatt senki sem segít nekik.

Krasznai Tünde kilábalt az alkoholizmusból!

Szakított a múltjával, az alkohollal, megszabadult függőségeitől, az X-Faktor korábbi döntőse másfél év szünet után újra közönség elé lépett.

Látványos felvételek a szeszélyes időjárásról

Kedden megint megtréfált minket az időjárás, a májusi kánikulába szép csendben úsztak be a sötét fellegek, és rég nem látott mennyiségű esőt hoztak.

 

Opitz Barbi is most érettségizik

Miközben az X-Faktor győztesének videoklipje önálló életet él az interneten és milliók kattintanak rá, addig Opitz Barbinak ezekben a hetekben nem az éneklésen jár az esze. Ő is egy a 73 400 végzős középiskolás közül…

Sikeres volt az első gyerek tüdőátültetés

Sikeresen elvégezték az első magyarországi gyerek tüdőtranszplantációt. Az orvosok szerint a márciusban megműtött Dorka pénteken haza mehet a kórházból. Még a kórteremből üzent legjobb barátnőjének, unokatestvérének. Elmondta, hogy jól van, és amint lehet, szeretné bepótolni az elmúlt 13 évet, megtanulna például síelni.

Fitt és egészséges az első magyarországi tüdőtranszplantált gyermek

Máté Nemesvári Dorka úgy beszél, mintha nem is ő esett volna át március végén tüdőátültetésen. Magyarországon ez volt az első tüdő transzplantáció, amit gyermeken hajtottak végre. A beavatkozás világszerte ritkaságszáma megy.

Ki a legszebb menyasszony?


szerző:
2018.04.17. 18:00
Ki a legszebb menyasszony?

Vonyarcvashegyen tartották meg az ország első menyasszony-szépségversenyét, a zsűri székben pedig nem más foglalt helyet, mint Zsidró Tamás. A legszebb menyasszony 2018-ban Moravszki Enikő lett, örömkönnyeit nem is akarta elrejteni.

 

Győzikét sok mindenre megtanította ez elmúlt egy év

Szinte napra pontosan egy éve folyik az Gáspár Győző eljárás ellen, és azt mondja, tanulságos év volt. Kiderült, kire számíthat, és ki fordult el tőle. De Győzike nem csügged, nagy tervei vannak a jövőre nézve, amiket el is árult bekünk!

Pintér Tenya szó szerint nehéz fába vágta a fejszéjét

Tenya ezúttal a rókahegyi kőfejtőben találkozott edzőjével, ahol nemcsak fát vágtak. Hogy, mit csináltak még, és miért? Kiderül a videóból! Ha arra vagy kíváncsi, hogy hogyan szaval Tenya azt ITT, ha pedig arra, hogy minek köszönheti sportos alkatát a színész, azt pedig ITT nézheted meg!

A Fókusz legemlékezetesebb szavalói

A magyar költészet napja alkalmából megmutatjuk a Fókusz legnagyobb verselőit: a lóháton szavaló Pintér Tenyától kezdve egészen azokig a Magyarországon élő külföldiekig, akik még nem tudják tökéletesen a nyelvet.

 

Mennyit ér a magyar sürgősségi rendszer?

A magyar ellátórendszer nem tud mit kezdeni azzal a problémával, hogy akut beteg, a kórházak pedig nem tudnak annyi beteget felvenni, amennyi a sürgősségi rendszerben megjelenik. Miért nem működik a mostani rendszer?

Megtörte a csendet Kerényi Miklós, szerinte ő az áldozat

Kerényi Miklós Gábor az ősszel egyszer már elnézést kért, ha bárkit bármivel megbántott volna. Elismerte azt is, hogy stílusa, viselkedése olykor közelített ahhoz a határhoz, ami még elfogadható. Most, 143 nappal a hír kirobbanása után Kero úgy értelmezte, hogy az Operettszínház belső vizsgálata az esetleges zaklatásokról, visszaélésekről, eredménytelenül zárult.

300 millió forintot kínáltak Emese szüzességéért

Bálint Emese a Fókuszban mesélt arról, miért őrzi huszonkilenc évesen is a szüzességét. Riportunk után ötezer férfi írt már neki, Emese azonban egyiküket sem tudta komolyan venni. Azt mondja nincs az a pénz, amennyiért eladná az ártatlanságát.

Mindent megzavar az óraátállítás?

Vasárnap éjjel egy órával kevesebbet aludhatunk, mert hajnal kettőkor három órára ugrik a pontos idő. Nyugat-Európában az emberek 10-12 százaléka fordul orvoshoz az óraátállítás utáni napokban, ami elgondolkodtató.

 

Damu: tabuk nélkül


szerző:
2018.03.20. 19:35
Damu: tabuk nélkül

Tabuk nélkül beszél a magánéletéről Damu Roland. Négy éve, hogy kijött a börtönből, de még mindig nem találja a helyét, jelenleg konyhai kisegítőként dolgozik.

Pintér Tibort nem érdekli a kritika

Tenya sokak szerint túllőtt a határon, amikor elszavalta Zámbó Jimmy után szabadon, hogy „Egy jó asszony mindent megbocsájt!”. A legizmosabb magyar színész most a nemzeti ünnepre készül, és lóháton szavalt a Fókusz kamerája előtt.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való