KERESÉS search-close

"Dobó Edit" szerzővel ellátott tartalmak

Dobó Edit

Dobó Edit által létrehozott tartalmak (100):

Dobó Edit társszerzői:
Másfél Celsius fok – apróságnak tűnik, de annál veszélyesebb az emberiségre

Az elmúlt évben nem sok szó esett a klímaváltozásról, mivel a koronavírussal kapcsolatos hírek mindent fölülírtak, holott 2020 is negatív rekordokat döntögetett. A legfrissebb adatok szerint ez volt az eddigi legmelegebb év Európában, közvetlenül 2019 után, a sarkköri területeken pedig még soha nem égett le annyi erdő, mint most. Az éves átlaghőmérséklet 1,25 Celsius fokkal volt magasabb, mint az ipari forradalom előtt. Lehet, hogy az a 1,5 fok jelenleg szinte semminek tűnik, és észre sem vesszük, de az igazság valójában az, hogy hosszútávra tekintve ez veszélyesebb ránk, az emberiségre nézve, mint egy-egy tűzvész, vagy hurrikán.

A pandémia átalakította a cserkészlányok sütiárusítását

Az amerikai cserkészlányok szokásos sütiárusítását is átalakította a pandémia. Az aranyosan kiöltözött kislányok már nem kopogtatnak be mindenki ajtaján, ahogy azt a filmekben látjuk: online értékesítik a desszerteket, és érintkezésmentes kiszállítást vezettek be.

Indiai orrszarvú született Lengyelországban

Indiai orrszarvú baby született Lengyelországban. A veszélyeztetett fajból még soha, egyetlen példány sem született a 155 éve üzemelő, wroclawi állatkertben. A vendégek egyelőre nem láthatják a kis jövevényt, de valószínűleg lesz még rá alkalmuk, hiszen a borjú még minimum két évig biztosan az állatkertben lesz.

Megismerhetjük Billie Eilish minden oldalát

Billie Eilish soha nem látott fotókat oszt meg követőivel. A Grammy-díjas énekesnő hónapokon át napi szinten, órákon keresztül bújta a családi albumokat, és archívfelvételeket. A többszáz fotót egy könyvben fogják összegyűjteni, amit májusban adnak majd ki. Azt ígérik, hogy a képeknek hála megismerhetjük az énekesnő minden oldalát, egészen gyerekkorától kezdve.

Már nálunk is jelen lehet a koronavírus mutálódott változata

A vírus szakértő Rusvai Miklós szerint a koronavírus mutálódott változata már nálunk is jelen lehet, csak bonyolult kimutatni, csak ezért nem tudunk róla. Már 33 országban, köztük a szomszédos Szlovákiában is megjelent a koronavírus újabb variánsa. A mutálódott vírus sokkal gyorsabban fertőz ezért a brit kormány egész Angliát lezárta hétfőn.

Hogyan jutott Bill Gates megközelíthetetlen magánszigetére Lakatos Márk?

Lakatos Márk 2020-ban gondolt egyet, és felelevenítette régi szokását, miszerint a karácsonyi időszakot nem otthoni környezetben, a családjával tölti, hanem inkább egy napsütötte, fehérhomokos tengerparton.

Final4: a Veszprém is harcba száll a győzelemért

A Covid a sport világát is felforgatta: elmaradt az olimpia, és rengeteg torna, mérkőzés szinte minden sportágban. Nézők nélkül rendezik meg a kézilabda csúcseseményét, a Final4-t, amelyen a Veszprém is harcba száll a győzelemért. Mivel a Final4 közvetlenül karácsony után lesz, a fiúknak az ünnepek is máshogy telnek, mint eddig. Edzenek, tesztelnek, és bizony nem ehetnek annyi töltöttkáposztát, amennyit szeretnének…

Pokorny Liával töltött egy napot a Fókusz stábja!

Pokorny Lia évekkel ezelőtt létrehozott baráti társaságával egy jótékonysági egyesületet. Úgy gondolták, ez az év nehezebb lesz, mint az eddigiek, kevesebb lesz az adakozókedv. De nem így lett: változást csupán abban éreztek, hogy nem voltak kimagaslóan nagy adományok – inkább többen ajánlottak fel kevesebbet. A három napos gyűjtésből 500 rászoruló családon és gyermeken tudnak most segíteni

Szépségkirálynőből kézműves, modellből jógaoktató – Emi és Eszti új szakmát tanultak

A koronavírus az ismert emberek életébe is olyan változásokat hozott, amelyekre ők maguk sem számítottak. Iszak Esztert és az Éjjel-Nappal Budapestből, valamint A Konyhafőnök VIP-ből is ismert Bencsik Emerenciát is megviselte ez a lassan egy éve tartó, egészen új állapot. Úgy döntöttek, hogy kitanulnak valami egészen újat, és ezt most nekünk, és egymásnak is megmutatják.

Új szerepet írt Gergely Robi és Xantus Barbara életébe a koronavírus

Gergely Robinak és Xantus Barbarának olyan szerepet kell eljátszaniuk, amire nem önszántukból jelentkeztek: Jelenleg Barbara eladóként, Robi pedig lángosfutárként dolgozik.

Dekoratív nők A Konyhafőnök VIP-ben, akik szeretnék ledönteni az előítéleteket

Három gyönyörű nő, akik életük során számtalanszor találkoztak negatív előítéletekkel a külsejük miatt – és rendre le is győzték ezeket. Jelenleg A Konyhafőnök VIP-ben igyekeznek bebizonyítani, hogy jóval több van bennük, mint azt sokan, első ránézésre feltételezik.

Ezeket üzenték séfjüknek a piros és a kék csapat tagjai

Pénteken kialakult a kék és a piros csapat, ma pedig Sárközi Ákos és Rácz Jenő versenyzői között megindul a nagy csata, melynek végén egy valaki megnyeri A Konyhafőnök címet és a 10 millió forintot.

A séfek már elkezdték osztani a kötényeket, de még senki sincs biztonságban

Csütörtök este a séfek eldöntötték, hogy A Konyhafőnök VIP csapatának első feléből ki érdemes kötényre. És bár Zé felhívta mindenki figyelmét, hogy még bárkiről lekerülhet a kötény, hiszen a versenyzők fele még hátravan, a csütörtöki kötényszerzők már most tettek egy-egy ígéretet lehetséges mentoruknak.

Így kérte meg Rácz Jenő Dóri kezét!

Rácz Jenő három nappal ezelőtti fotóján több rajongó is kiszúrta, hogy párja, Dóri ujján egy eddig nem látott ékszer csillog. Most itt a Fókuszban lerántják a leplet: Jenő 1,5 együtt töltött év után eljegyezte Dórit. A párral készült interjút nézd vissza: ITT!

Kijárási korlátozás: mit lehet csinálni és mit nem a gyakorlatban?

A csütörtök óta életben lévő kijárási korlátozás alapján elvileg éjfél és hajnali 5 óra között is megállhatunk tankolni, ha épp dolgozunk, vagy munkába megyünk, esetleg onnan tartunk haza. És akár még egy éjjel-nappali boltba is beugorhatunk kifliért. De mégis ki ellenőrzi, hogy aki ekkor betér egy üzletbe, valóban a munkaidejében teszi mindezt, vagy csak a kijárási korlátozást megszegve leugrott beszerezni ezt-azt?

Már nem illem kérdése, hogy megtartjuk-e a kellő távolságot sorban állás közben

Március óta, a koronavírus miatt már nem egyéni döntésünk, hogy megtartjuk-e az illemszabályok szerinti megfelelő távolságot egy vadidegentől, vagy inkább megsértjük a személyes terét: kötelező szabály ugyanis a másfél méter megtartása sorban állás közben.

Kinek milyen a viszonya a saját testéhez?

Szabó Zsófi, Járai Kíra, Sánta Laci és az Éjjel-Nappal Budapestből megismert Bori csak néhány példa arra, hogy a hírességek is nap mint nap megküzdenek saját maguk elfogadásáért. A „senki sem tökéletes” közhelyet a legtöbben nem hiszik el. Vagy legalábbis mások biztosan azok. A tükörben azonban minden kiderül. A szeretest kampánynak az a célja, hogy személyes történetek kibeszélésével, megmutatásával közelebb hozza az embereket egymáshoz – és ezáltal az elfogadáshoz.

Bodrogi Gyula a járvány óta hétköznapjainkba költözött bizonytalanság miatt aggódik

Bodrogi Gyula, a nemzet színésze a maga 86 éve alatt átélt háborúkat, válságokat, természeti katasztrófákat – 2020 és a koronavírus azonban újabb akadályokat görgetett elé. És bár úgy tűnik életereje és mosolya még mindig a régi, az elmúlt hónapok nehézségei őt is megviselték.

Időutazás a legszebb magyar lányokkal a Gödöllői Királyi Kastélyban

Ki lehetne a XXI. század Sissije? Időutazás a legszebb magyar lányokkal a Gödöllői királyi kastélyban. A legrégebbi magyar szépségverseny döntőseivel a kosztümök és ékszerek segítségével elképzeltük az ideális kort, ahol egy nő királynőnek érezheti magát. A decemberi 30. Miss Hungaryn 30 lány, 30 tagú zsűri előtt vonulhat majd a Gödöllői Kastélyban. Két királynőt is választanak majd: a 18 év alattiak a tini, a 18 és 28 év közöttiek pedig a felnőtt kategóriában indulnak.

David Beckham méhész és farmer lett

A koronavírus miatt a Beckham család vidékre költözött, a farmer életet pedig – úgy tűnik – nagyon élvezik. Főleg az egykori focista, aki pásztorbotra és gumicsizmára cserélte az öltönyt és a makkos cipőt, beleszagolt a friss vidéki levegőbe, és úgy döntött, kiképzi magát méhésznek is.

Hét év után elvette szerelmét Kefir, ott voltunk az esküvőn

Kefir és Mariann, vagyis Kecskés Tibor és Kecskés-Mihalyi Mariann augusztus 31-e óta férj és feleség. A nagy napjukat pedig egyedül a Fókusz követhette nyomon: egészen a Bazilikában tartott templomi szertartástól a hajnalig tartó mulatozáson át a másnapi morzsapartiig ott voltunk velük életük nagy napján.

Szlávik János tesztelés helyett inkább a megelőzésben hisz

A koronavírus második hullámának elején tartunk: napi ezer körüli új fertőzöttet regisztrálnak, több, mint 14.000 aktív fertőzött van, 4559 gyógyult és 694 halott – és ki tudja, hol van még a vége. Február óta napi szinten kapja mindenki mindenhonnan az információkat, és sokszor nehéz eldönteni, hogy mi igaz, és mi nem. Most Dr. Szlávik János, az ország egyik legismertebb és legelismertebb orvosa segít nekünk kibogozni a –gyakran igencsak kusza- szálakat.

Polgár Kriszta szerint Amerikában komolyabban veszik a távoságtartást

Amerikai életükről és az ottani drámai járványhelyzetről mesél az egykori szépségkirálynő, Polgár Kriszta. Hányszor kell tesztelniük magukat és a tengerentúlon ki fizeti ezeket?

Hogy készülnek a magyar hírességek gyerekei az idei tanévre?

A Fókusz stábjának magyar hírességek gyerekei meséltek arról, hogy mennyire várják a becsöngetést és mi van az ő táskájukban?!

A Miss Balaton idén nagy meglepetést tartogatott

Az eddigi évek legszebb versenyzői, győztesek és különdíjasok is mind ott voltak idén Balatonfüreden, a Miss Balatonon. A tavalyi királynő, Balogh Eleni bevallotta, hogy egy éve nem tudja feldolgozni, hogy az ő fejére került a korona, és mivel most nem választottak új legszebbet, még egy évet uralkodhat.

A 101 éves Karcsi bácsi a rendszerességre esküszik!

Dr. Csollány Károly, vagy ahogy mindenki szólítja, Karcsi bácsi nem rég lett 101 éves. Ez azt jelenti, hogy akkor született, amikor vége lett az első világháborúnak. 98 éves koráig síelt, és máig rendszeresen úszik!

A közös csibészkedésekből igazi jóbarát lett Fluor Tomiból és Istenes Bencéből

Fluor Tomi és Istenes Bence már több, mint 10 éve ismerik egymást. Az őrült kalandozások közben mindketten felnőttek és némileg meg is komolyodtak. Felidézik a legszebb és legviccesebb közös emlékeiket, elmondják, hogy mit gondolnak egymásról és elképzelik, milyenek lesznek majd nyugdíjasként 50 év múlva?!

Az már nem is igazi orvos, aki bikinis képet posztol magáról a közösségi oldalán?

Hatalmas felháborodást váltott ki világszerte egy érsebészeti szaklap kutatása, amiből az derült ki, hogy a civil emberek szemében az nem is igazi orvos, aki bikinis képet posztol magáról a közösségi oldalán. Mára ellepték az internetet a #medbikini-s képek, és rengeteg doktor és doktornő tölt fel fürdőruhás fotót. Szerintük ugyanis nem a fehér köpeny teszi az orvost hitelessé. A szaklap most hivatalosan is elnézést kért mindenkitől a kutatás és a megjelenés miatt.
 

Így tedd elviselhetőbbé a meleget kis kedvenceid számára!

Hogyan lehet a háziállatokat biztonságos hűsíteni, hogy kibírják a tikkasztó forróságot? Molnár Andiék bébi vizslája például imádja a medencét. Az állatorvos szerint rájuk kell bízni, hogy mikor szeretnének hűsölni, napon vagy árnyékban lenni. Mi a fontos még?

Popsztár lehet Istenes Bencéből?!

Istenes Bencének eddig csak hobbi volt a zenélés, de most feldolgoztak Geszti Péterrel egy régi dalt, amihez klipet is forgattak! Vajon ez lesz a nyár slágere?

Hűha: 30 fokban síelnek az oroszok

Kánikula ide, vagy oda, a Volga folyó partján egy orosz síközpont évek óta garantálja, hogy a téli sportok szerelmesei nyáron se unatkozzanak. A szokatlan délutánon jól megfér egymás mellett a bikini és a síléc, sőt, van, aki még egy úszógumit is felfújt.

Pesti balhé: a nyár első magyar filmje!

A tervezettnél hamarabb kerül a mozikba a nyár első magyar filmje, a Pesti balhé, ami még új előzetest is kapott. Eredetileg augusztusra tervezték a premiert, de előrehozták a dátumot: már július 30-án megnézhetjük a fordított képrablásról szóló alkotást.

Horvátországi nyaralás Lakatos Márk módra

Lakatos Márknak két furcsa mániája van, amihez minden nyaralásán ragaszkodik: az egyik, hogy feltétlenül el kell mennie egy magas helyre, ahol van egy medence, a másik pedig, hogy mindenképp hajókáznia kell. Hogy ez sikerült-e neki horvátországi kikapcsolódása alatt, kiderül a riportból.
A Horvátországi helyszínekről ide kattintva tudhat meg többet Márktól.

Szandi rockzenére váltott - hogyan látja múltját és jövőjét?

A régi Szandi nem tűnt el, csak az évek alatt kicsit átalakult! Rengeteget változott a 31 színpadon töltött év alatt, ezt pedig szeretné megmutatni mindenkinek. Régóta azon dolgozik, hogy kicsit kitörjön abból a skatulyából, amibe 13 évesen került – vagy legalábbis kibővítse azt. És erre a karanténidőszak remek lehetőséget adott.

Mennyibe kerül egy gyerek felnevelése?

24,5 millió forintba kerül egy gyerek felnevelése a szülőknek – A Fókusz szakértőkkel számolta ki, hogy a terhességtől a gyerek huszonegy éves koráig mire és mennyit költhetnek a szülők. Ebben az összegben normál állami oktatással, a ruháztatás, etetés, szükséges orvosi ellátás és természetesen esetleges iskolai kirándulások adódnak össze és akkor még nem kapott saját számítógépet, telefont, vagy plusz oltásokat a gyerek.

Ilyen az igazi mulatási: vendégségben Kis Grófoéknál

Mulatási otthon, mulatási a stúdióban. Kis Grófo élete már lassan egy évtizede erről szól. Valószínűleg még az ereiben is - vér helyett- mulatási csörgedezik. Az eredetileg Kozák László névre hallgató Kis Grófo 12 évesen kezdett el dalolgatni. 2012-ben lett országosan ismert, a No roxa ájnak köszönhetően, amit Jollyval közösen énekeltek. Majd jött a Pixával közös alkotás: a Bulibáró. Ez teremtette meg az egyedi, „Kisgrófos műfajt”, a sokat emlegetett „mulatásit".

Miért lett életmentő, ha modell is lehetett volna?

Ő az egyetlen lány a csapatban, aki tizenhét éves kora óta önkéntes tűzoltó - Dominika kivívta a tiszteletet és nemcsak azzal, hogy saját autóbaleseténél is ő maga kezdte meg a saját mentését. A háromdiplomás lány mentőápoló és mezőőr is szülőfalujában. Fábiánsebestyénen senki sem csodálkozik azon, hogy a település tűzoltóautója amerikai filmekben szerepel, és az egyetlen csinos tűzoltólány is amerikai tűzoltó felszerelést visel.

Hét együtt töltött év után Kefir eljegyezte szerelmét

Hét év után Kefir eljegyezte kedvesét. De ismeri-e igazán a menyasszonyát? Úgy gondoltuk, a házasság és a gyerekvállalás előtt azért biztos, ami biztos kicsit leteszteljük őket. Megnézzük, mennyire ismerik önmagukat, és egymást.

A sztárcsemeték már nem a szüleiktől várják a hírnevet

Egyre több sztárgyermekből válik a szemünk láttára önálló, tehetséges, gyönyörű felnőtt nő, vagy férfi. Akik képesek kezelni, hogy szüleik híresek, és emiatt őket is ismeri az egész ország. Nem roppannak össze a nyomástól, saját döntéseket hoznak saját életükről: így arról is, hogy felnőttként szeretnének-e ismertté válni önmaguknak köszönhetően is.

Luxusnyaralás otthon: így varázsolj tengerpartot a nappaliban!

Nagyon úgy tűnik, hogy manapság már nem csak mi mehetünk a tengerpartra: a tengerpart is eljöhet hozzánk… Vagy ha nem jön önszántából, elhozhatjuk mi magunk! Több, mint három hónapnyi karantén után már nem is tűnik annyira ördögtől valónak, hogy a luxus-, vagy épp extrém-nyaralásunkat is otthonra szervezzük. És mivel a főzőtudományunknál csak a barkácsolási képességeink fejlődtek többet az elmúlt időszakban, a kisebb-nagyobb átalakítások sem okozhatnak problémát!

Mivel kísérleteznek a celebek a konyhában?

Még elképzelni is nehéz, hogy milyen lehet például a káposzta lekvárral, nokedli kenyérrel vagy épp dinnye sajttal. Mivel kísérleteznek még a celebek a konyhában? Wossala Rozinának szakmai ártalom, de mutatjuk Lali hűtőjének titkait és például Janza Kata furcsa szokásait is.

Futárként dolgozik a Barátok közt egykori rosszfiúja

Volosinovszki György színészet helyett most biciklis futárként rója Budapest utcáit.

Európa legkisebb és legmagasabban fekvő metrója

Ez egyébként a legrövidebb és egyben a legmodernebb metróvonal is. Egy osztrák kis faluban, építették a turisták miatti dugók és tumultus miatt. A kedvelt síparadicsomban 1986 óta közlekedik a metró. A mindössze 1,3 kilométeres útvonalon összesen négy megálló van, amelyet 7 perc alatt jár végig egy szerelvény.

Cristiano Ronaldo karantén-sérót növesztett

A Juventus labdamágusa kipróbált már néhány frizurát az évek alatt. A mostani otthon töltött hetek azonban nem csak arra voltak jók, hogy gyerekeivel edzegessen, vagy fiát tanítgassa focizni.

Vége lehet az Omega együttesnek?

Kóbor Jánosék már majdnem 60 éve zenélnek. Az egyik leghíresebb magyar együttes már szinte mindent megélt és túlélt, amit a hazai könnyűzenei életben lehetséges, de lehet, hogy ennyi volt. Nagyon sok koncertjük elmaradt, a kirobbanó lendület sem tart örökké, és ha a járvány miatt továbbra sem tudnak fellépni, akkor már nem biztos, hogy fél vagy akár egy év múlva újra színpadra állhatnak.

Új közösségi oldal indult szupergazdagoknak

Havi 175.000 forint. Ennyit kell fizetni azért, hogy prémium tagja legyen valaki egy új közösségi oldalnak, a TCHIIN-nek. A platform másfél hónapja indult el, és körülbelül 8000 felhasználója van. Alapvetően ugyanúgy működik, mint az Instagram: mások képeit nézegethetjük. A különbség annyi, hogy ha posztolni is szeretnénk, akkor első körben jelentkeznünk kell tagnak. Ezután pedig fizetni!

Magyar hírességek tervei a karantén után

Fluor Tomi bulizni, Csepregi Éva barátnőzni megy. Mi lesz az első amit a sztárok csinálnak és hogyan tekintenek vissza az elmúlt két hónapra? Kovács András Péter marad a gyerekekkel otthon, Lali házibulit tervez. És a többiek?

Hol nyaralnak idén a hírességek, ha nem mehetnek külföldre?

Bali helyett Balaton, thaiföldi kaland helyett dunai vízitúra. Hol nyaralnak idén a hírességek, ha nem mehetnek külföldre?

Top 1 - Kétszer is derékba tört a pályafutása

Erkel Ferenc díjas zongoraművész volt, de ízületi gyulladás miatt ujjai lebénultak, abba kellett hagynia. Mentálisan már ekkor megroppant kicsit, de a hét nyelven beszélő polihisztor ki tudott bontakozni más területeken is: műsorvezetőként és humoristaként is maradandót alkotott.

Top 2 - Elkeseredését olykor élő adásban sem rejtette véka alá

A Jászai Mari-díjas színművészt, évtizedeken keresztül filmek és színdarabok tucatjaiban láthattuk. Önálló estjei is voltak, sőt, még könyvet is írt. Élete végéhez közeledve egyértelműen átokként tekintett tehetségére, és választott szakmájára is.

Top 3 - A legfanatikusabb rajongói a mai napig képtelenek feldolgozni a halálát

Amerikai karrierje után Magyarországon 33 évesen robbant be, és innentől kezdve nem volt megállás: a rajongók kikiáltották királynak - ő pedig uralkodott. A király 2001. január másodikán jobb halántékon lőtte magát. A tragédia részletei máig tisztázatlanok.

Top 4 - Az egyik legnagyobb rocksztár volt, majd szemünk láttára fogyott el

Az egyik legnagyobb rocksztár volt Magyarországon, a legendás Piramis együttes alapító tagja. Már sikerei csúcsán belekeveredett egy csempészési ügybe, később pedig az alkohollal gyűlt meg a baja. Élete végére szinte semmije sem maradt, szeretett lányára pedig bizarr örökséget hagyott.

Top 5 - Az egyik legnagyszerűbb komika volt, magánéletét azonban tragédiák kísérték

A Jászai Mari-díjas, kiváló és érdemes művész életét tragédiák kísérték. Három férjét temette el: az operatőr Halász Mihályt, a színész Dégi Istvánt, és Dr. Török Tamást, aki rajongójából lett szerelme és menedzsere is egyben. Mindhárman saját kezűleg vetettek véget életüknek.

Top 6 - Igazi nagyvilági életet élt, de nem bírta a rá nehezedő nyomást

Herpai Sándor a hetvenes-nyolcvanas években az egyik legsikeresebb magyar együttes, a V-Moto Rock dobosa volt, velük együtt halmozta a sikereket. Az ezredforduló után aztán fokozatosan cserbenhagyta az idegrendszere, és élete lejtmenetbe váltott. Kedvenc padján ülve, végzetesen kihűlt állapotban találtak rá, az életét már nem tudták megmenteni.

Top 7 - Az egyetlen magyar világsláger szerzője szegényen és elfeledve halt meg

Spitzer Rezső, vagyis Seress Rezső élete csupa ellentmondás, rejtély és tragédia - melynek ő maga tett pontot a végére 69 évesen. Az egyetlen magyar világsláger szerzőjére dollár százezrek vártak Amerikában, mégis szegényen, és elfeledve halt meg 1968-ban, Budapesten.

Top 8 - A szépségkirálynő, akinek tragikusan hamar ért véget az élete

A második világháború utáni első szépségkirálynő választás finoman szólva sem sikerült tökéletesen, és ennek éppen a királynő, Molnár Csilla volt a legnagyobb vesztese. A mindössze 17 éves fonyódi lány életét megkeserítették a pletykák és a verseny körüli botrányok, kétségbeesett segélykiáltását pedig senki sem hallotta meg.

Top 9 - A '80-as évek egyik legnagyobb sztárját szenvedélybetegsége tette tönkre

Jeszenszky Béla Tibor, művésznevén Flipper Öcsi a nyolcvanas évek egyik legnagyobb sztárja volt, a Hungária és a Dolly Roll együttesekben énekelt. Szólókarrierje azonban nem sikerült a legjobban, és a feje fölött gyülekező felhők egyre csak sűrűsödtek. Többször megpróbált visszatérni a siker útjára, de a szenvedélybetegsége végül erősebbnek bizonyult.

Top 10 - A legendás énekesnek mindössze 37 év jutott

Máté Péter dalai a mai napig köztünk élnek, megunhatatlan slágerek. A legendás énekesnek mindössze 37 év jutott, halálát pedig a mai napig titkok szövik át.

Tragikus halálukkal sokkolták a rajongókat

Egy ünnepelt, vagy egykor ünnepelt sztár távozása mindig megrázza a rajongóit, még akkor is, ha tudják róla, hogy súlyos betegséggel küszködött. Ilyen volt például Cipő, a Republic együttes legendás énekese is. Összeállításunkban rá is emlékezünk.

Egy klub, ahova senki se akar bekerülni, mégis több mint 70 tagja van

Amikor egy hihetetlenül tehetséges, fiatal csillag távozik, sikerei csúcsán, "dolgavégezetlenül", könnyen legenda alakulhat ki a személye körül. Elég csak az úgynevezett 27-esek klubjára gondolni, melynek többek között Jimmy Hendrix, Jim Morrison és Amy Winehouse is a tagja.

Pótolhatatlan, egyedi és különleges művészek a mai Toplistában

A ma esti Toplista adása rendhagyó módon nem egy rangsor lesz, hanem egyfajta megemlékezés: olyan hírességekről mesélnek majd egykori pályatársaik és barátaik, akiknek a halála az egész országot megrázta.

A magyar művészvilág nagyjaira emlékezünk

Olyan sztárokra emlékezünk a következő Toplistában, akiknek fájdalmasan korán - vagy éppen tragikus módon, elfeledve, méltatlanul - ért véget az életük, és emlékezetük a mai napig erősen érzékelhető.

Meddig bírja az esküvőipar a leállást?

Március közepe óta nem tarthatnak itthon nagy létszámú lagzikat, és ez augusztus tizenötig biztosan így marad. Az esküvőiparban dolgozó fotósok, videósok, ceremóniamesterek, ruha- és gyűrűtervezők, zenészek és helyszínek hogyan mentik a menthetőt?

Ilyen egy 2020-as ballagás, a koronavírus idején

Üres termek, online megtartott megemlékezések, és rendhagyó utolsó nagy beszélgetések – az osztályterem helyett most otthonról. Így zajlanak az online ballagások koronavírus idején.

Egy hétig figyeltük Lali karantén-életének legforróbb, legizgalmasabb és legboldogabb pillanatait!

A több mint másfél hónapja tartó karantén-időszak senkinek sem könnyű: az egyedüllét, a bezártság, és a társas kapcsolatok hiánya bárkit megtörhet. Még a mindig vidám Lalit is, aki úgy érzi, a negatív hullámok lassan őt is elsodorják. Ezért takarításba és főzésbe fojtotta bánatát. Egy hétig figyeltük karantén-életének legforróbb, legizgalmasabb és legboldogabb pillanatait

Gallusz Nikolett otthonára cserélte a színpadot

Gallusz Nikolett az otthonára cserélte a Madách Színház színpadát és zenekari fellépéseit a Club54-el. Persze nem önszántából: a koronavírus miatt döntött úgy, hogy szigorú önkéntes karanténba vonul.

Marci eddigi életét házi karanténban töltötte, csak egy kezelés segíthet rajta

Amióta Marci megszületett anyukájával együtt házi karanténban van. A pici baba öt naposan kapta ez első kemoterápiát és tavaly júniusig hetente ismételték a kezelést. Ekkor jártunk először náluk. Másodszor pedig azelőtt, hogy a koronavírus járvány átírta volna az életünket. Az övék semmit sem változott, a kis Marciék két és fél éve otthon maradnak. Egy külföldi kezelés változtathatna az életükön. Ha Ön is szeretne segíteni Marcinak, megteheti: ITT!

Ezért imádta az Álarcos énekest a Nyuszi, a Robot és a Krokodil!

Vasárnap este véget ért az idei év legnézettebb műsora, az Álarcos énekes. Több mint másfél millióan várták a tévé előtt, hogy tíz hét után a három döntősről is lekerüljenek a maszkok. Fény derült arra, hogy ki volt a Kroki, a Robot, és a műsor győztese, a Nyuszi! Hogyan szoktak össze a maszkkal, mi volt a kedvenc pillanatuk és miért szerették a műsort?

Nehezített körülmények között, de töretlenül viszik a segélyeket

A Katolikus Karitásznál is pár hete újra kellett gondolni és tervezni a teljes működésüket: minimalizálták az irodákban dolgozók létszámát, és a közel 10.000 regisztrált önkéntesük munkáját is át kellett szervezni. Csak az országos központjukból hetente több tucat autót vagy kisbuszt pakolnak tele. Online is segítenek, akinek csak tudnak, és bár nehezített körülmények között, de töretlenül viszik a segélyeket az arra rászorulóknak az ország minden pontjára. „Embertől emberig.”

Hogyan bukott le majdnem a Kutya?

Kilenc adás után a Finálé előtt kellett búcsúznia, és addig titkolni kilétét. Pedig Peller Anna kitartóan és rendszeresen zaklatta, Józan Laci nem árulhatta el magát. Hogyan bukott le majdnem Istenes Bence előtt és mit csinál az önkéntes karanténban?

A Kutya esett ki az Álarcos Énekes fináléja előtt

A Kutya énekével még a nyomozókat is megríkatta és Gáspár Laci nemcsak sírt, de spárgázott is miatta az Álarcos Énekesben. A színész Józan Laciról mindenki azt hitte profi énekes!

Így tölti az önkéntes karantént Schobert Lara

Az Álarcos énekes Fagyija családjával együtt önkéntes karanténban, otthon tölti szabadidejét. Szobájából jelentkezett be a kedvünkért, és mesélte el, hogy mivel telnek most a napjai és mit szóltak az ismerősei a lelepleződéséhez.

Mamusz, alsógatya, köntös - ezek az idei tavasz legnépszerűbb ruhadarabjai

Évről-évre megmutatjuk, hogy mik az épp aktuális divattrendek, milyen színek, fazonok a legmenőbbek az adott időszakokban. A koronavírus azonban a divatot is befolyásolja: nincsenek nagy bemutatók, fashion week-ek, fotózások. A legkeresettebb modellek is inkább otthon maradnak. Ezért a nappalijukból köntösben, otthonkában vagy kedvenc lyukas pólójukban jelentkeznek a Nyerő Páros egykori kedvencei és a hősszerelmes Lali.
Ide kattintva Lali még többet mutat az otthoni viseletéből.

Fiatal influenszert rejtett a Fagyi álarc!

Vasárnap este ismét lekerült a maszk egy versenyzőről az Álarcos énekesben. Kiderült, hogy Schorbert Norbi és Rubint Réka mindössze 16 éves lánya, Schorbert Lara volt a Fagyi. Lara egyébként maga is influenszer, csak a Tiktokon 360 ezer követője van.

Pokorny Lia hiszi, hogy ebből az új helyzetből is tanulhatunk valamit

Pokorny Lia vasárnap este lepleződött le az Álarcos énekesben. A Mi kis falunk postásnője nagyon komolyan vette ezt a játékot: a megtévesztés mesterévé vált. De alig került le róla a maszk, máris új kihívással találta szemben magát: önkéntes karanténba vonult fiával. Ráadásul színésznőként az elsők között volt, aki egy időre elvesztette munkáját, de úgy érzi, amikor túl leszünk ezen a nehéz időszakon, igenis szükség lesz a minőségi szórakozásra, így a színházra is. Abban hisz, hogy semmi sem véletlen, és mindenből lehet valamit tanulni.

 

A mi kis falunk postásnőjét alakító színésznőt Gáspár Laci buktatta le!

Az Álarcos Énekes nyomozói sokáig nem tudták eldönteni, hogy fiú vagy lány az, aki a Polip jelmezben énekel. Pokorny Liát végül Gáspár Laci buktatta le!

Zenészként ismerjük, de Varga Viktor egy igazi polihisztor

Varr, szobrászkodik, fest, színészkedik, és még zenét is szerez. Mindezt gyakorlatilag napokig alvás és pihenés nélkül. Varga Viktort zenészként ismeri az ország, de otthon, a négy fal között más területeken is alkot. Viktor legfőbb célja a szellemi és fizikális fejlődés.
Ide kattintva többet is elárul magánéletéről Viktor és zenél is picit otthonában.

Az Álarcos énekes után Hajas László is önkéntes karanténba vonult az otthonában

Hajas László mesterfodrász vasárnap este lepleződött le az Álarcos énekesben. Utána pedig önkéntes karanténba vonult. Családjával együtt úgy döntöttek, a helyzetre való tekintettel inkább otthon maradnak. A mesterfodrász jelenleg a ház körüli munkákra fókuszál, így most a hajszárítót és a fésűt metszőollóra és ásóra cserélte.

Az egyik legnehezebb jelmezben Páváskodott teljes titokban

Az Álarcos énekes hétről hétre az ország legnézettebb műsora. A látványos díszlet, a folyamatos izgalom, kíváncsiság és az elképesztő maszkok mellett a produkciók változatossága adja sikerének titkát. Sebestyén Balázsnak és Adélnak már két-két pontjuk van, Dancsó Petinek és Gáspár Nyomozó László pedig egy-egy.

Már 67 embert tartanak karanténban Magyarországon koronavírus-gyanúval

Már 67 embert tartanak karanténban Magyarországon koronavírus gyanúval. Ugyanakkor jó néhányan már haza is mehettek. Például az Olaszországból hazatérő diákcsoport, vagy az a két egészségügyi dolgozó, akik kapcsolatba kerültek Ausztriában élő fertőzöttekkel. A szakértők szerint pánikra semmi okunk. Jelenleg a lakosság egy dolgot tehet; megpróbálja elkerülni a fertőzés lehetőségét; sok kézmosással, fertőtlenítéssel. És egy esetleges fertőzés kapcsán együttműködik a hatóságokkal: mivel a járványügyi szabályok be nem tartása bűncselekménynek minősül.

Sokáig fülzúgástól szenvedett Völgyesi Gabi

Rengetegen szenvednek a fülzúgástól, mégis nagyon nehéz kezelni és gyógyítani. Az énekesnő Völgyesi Gabi is nehezen jött csak rá, hogy tulajdonképpen mi zavarja annyira minden nap. Talált rá megoldást, viszont fontos megjegyzeni, hogy sok esetben a tinnitus csak a tünete valaminek.

Az X-Faktor színpadáról az Álarcos énekes színpadára

Opitz Barbi 2016-ban tűnt fel az X-Faktor színpadán. Az akkor 16 éves lány Sonkád faluból, szülei uborka földjéről érkezett a meghallgatásra. Szerény és megilletődött volt, de hajkoronájával és hangjával elvarázsolta a zsűrit. Barbi olyannyira ragyogott, hogy végül meg is nyerte a 2016-os X-Faktort. Azóta majdnem négy év telt el. Már az X-Faktor 10. évadába lehet jelentkezni, ami idén ősszel kezdődik majd, Barbi élete pedig győzelmének köszönhetően fenekestül felfordult. Vasárnap este pedig ő lepleződött le az Álarcos énekesben.

Adél mentette meg a többi Nyomozó becsületét

Vasárnap újabb Álarcos énekes fedte fel magát. Kiderült, hogy az állatok királya valójában... de inkább nézd meg a videót, ha tudni szeretnéd, kit rejt a hatalmas sörény. Az Eminem szám után, Sebestyén Balázs Bánki Beni youtuber-re, Dancsó Péter pedig Anettkára tippelt. Hát, nem is állhattak volna távolább a megoldástól.

Mentőkutyák: ezekből az ebekből lehetnek hősök

Hős kutyák, akik nem ismernek akadályt, ha emberélet forog kockán. Nem számít a tűz, a víz, vagy a beomlott épületek veszélyes romjai, ők életüket teszik kockára értünk. A mentőkutyák gyakran önfeláldozóbbak és kitartóbbak, mint az ember, de hogyan válnak alkalmassá minderre?

Kislánnyal bővül Voksán Virág családja

Már csak egy hónap, és Voksán Virágnak megszületik második gyermeke. A lemezlovas –ahogy ő fogalmaz- eddig igazi férfielnyomásban volt: párja, másfél éves kisfia és két kutyusa mellett egyedüli nőként tartotta otthon a frontot. Alig várja, hogy március végén végre javuljon a nemek aránya a családban.

Mutasd a gardróbod, megmondom, ki vagy!

A stílus egy szavak nélküli nyelv, amivel úgy beszélünk saját magunkról, hogy közben ki sem kell nyitnunk a szánkat. Egy-egy ruha, -vagy épp annak hiánya- sokat elárul a személyiségünkről. De nem csupán az számít, hogy meddig ér a szoknyánk, mekkora a dekoltázsunk, vagy mennyi kiegészítőt aggatunk magunkra – az sem mindegy, hogy milyen színű ruhákat szeretünk leginkább hordani, és melyek azok az árnyalatok, amelyeket egyszerűen nem bírunk magunkon elviselni.

Kit rejt az álarc: néhány sztár igazi megszállottja lett az Álarcos énekesnek!

Két hete új lázban ég Magyarország - és így aztán a magyar celebvilág is. Mindenkit az izgat, kiket rejthetnek az Álarcos énekes különleges maszkjai. A Robot előadása közben Vajtó Lajosnak folyton csörgött a telefonja: rengeteg üzenete érkezett, közelebbi ismerősei pedig fel is hívták, hogy megtudják: ő táncikál-e a maszkban. És bizony ez a mozgás a nyomozókban és a műsorvezetőben, Istenes Bencében is felkeltette a gyanút.

Harc a vírusokkal


szerző:
2020.02.07. 19:53
Harc a vírusokkal

Pestis, ebola, kanyaró, fekete himlő, kolera, spanyolnátha. A világtörténelem legrettegettebb, emberek millióinak halálát okozó járványai. H1N1, sars, koronavírus – a 21. század újabb veszélyei. Mégis hogyan alakulnak ki ezek a járványok, és hogyan lehet őket megfékezni?

Hogyan tudjuk elviselhetővé tenni a sorban állást?

Kígyózó sorok, türelmetlen emberek, lökdösődés, konfliktusok. A sorban állás a világ egyik legidegesítőbb dolga, ami szinte mindenkit kihoz a sodrából. Főleg, ha egyes emberek egyszerűen nem képesek betartani a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb illemszabályokat sem.

Kéri Krisztián megmutatta, milyen egy modell élete valójában!

Kéri Krisztiánt az RTL nézői a Nyerő Páros c. műsorból ismerhették meg. Sokan azt gondolják, hogy minden modell élete a luxusról és a csillogásról szól, valójában a pályájuk elején ők sem luxusautóval járnak – hanem busszal, nem pezsgővel és kaviárral zárják a napjukat – inkább helyi kifőzdékben esznek, és nem luxusszállodában alszanak, hanem emeletes ágyon több modellel egy szobában.

Van, akinek többször is jár 15 másodperc hírnév

A TikTok egy olyan, okostelefonra is letölthető applikáció, ahol a felhasználók 15 másodperces videókat oszthatnak meg. Ezek lehetnek táncos, tátogós, éneklős vagy akár paródia videók is – gyakorlatilag csak a kreativitásunk szabhat neki határt. Ma már nem csak tinédzsereket, hanem sztárokat és felnőtteket is megfertőz, főleg, ha az ő gyerekük rendszeresen használja.

Bemutatjuk az ezerarcú Lakatos Márkot

Lakatos Márk, bár nem szereti, szorgosan gyűjtögeti a rá illő címkéket: a stylist mellett már ott figyel a gasztro-őrült, a világjáró, a műsorvezető, a divattervező, és az influencer, vagyis véleményvezér is.

A kanadaiaknak nem tetszik, hogy nekik kell fizetni Meghan és Harry védelmét

A kanadaiak azon is kiakadtak, hogy Meghant már egy egyszerű sétára is két testőr kíséri el: egy brit és egy kanadai – ráadásul részben az ő pénzükből. Ha az irántuk érzett düh nem csitul, az állam megtagadhatja a hercegi pártól a személyi testőrség finanszírozását, ez esetben Harry édesapjának, Károly hercegnek kell állnia saját vagyonából és örökségéből a pár védelmét.

Csodát műveltek a kézis fiúk az Európa-bajnokságon

A világ egyik legjobb kézilabdázójának tartják Bánhidi Bencét, aki most a magyar csapattal igazi diadalmeneten van túl az Európa-bajnokságon. A szülők szerint ebben az eredményben a jó játék, a szerencse és a csodafaktor is benne van.

Mik a tények és mik a tévhitek az ausztrál bozóttüzek kapcsán?

Leégett házak, evakuált emberek, narancssárga égbolt, szenvedő állatok. Szeptember óta küzdenek Ausztráliában a bozóttüzek megfékezésével, és azóta szinte kizárólag ehhez hasonló híreket lehet látni. És a másik véglet: valójában nincs is nagy probléma, a bozóttüzek Ausztráliában mindennaposak, és valójában csak a kontinens egy aprócska töredéke áll lángokban. De vajon mik a tények, és mik a tévhitek az ausztrál tüzek kapcsán? Mennyire súlyos a probléma valójában?

Szeretnék megmutatni, hogy a kézilabda még mindig a magyarok sportja

Az utolsó leheletükig küzdeni fognak ezt ígérik, a halálcsoportból ezzel a fiatal gárdával, lehet, hogy az esélytelenek nyugalmával tudnak majd tovább jutni. Többen kisgyerekes apukák, a csapatkapitány például nyáron született ikreit és feleégét hagyja itthon nem kevés vívódás után. Az újonc két kutyától búcsúzik és úgy érzi, hogy a másik Bencével együtt okozhatnak meglepetést. A Kézilabda Európa Bajnokságon szombaton az oroszok ellen.

Lánykérés, lencsedobálás és külföldi luxusutazás évzárásként

Megmutatjuk, mivel készültek a sztárok 2020-ra, hol és hogyan ünnepelték a szilvesztert. Dolgoztak, buliztak, valaki viszont a kórházban töltötte az estét. Lánykérés, lencsedobálás és külföldi luxusutazás évzárásként. Fogadalmak helyett viszont inkább kívántak.
Ide kattintva Lali elmeséli, hogy milyen nagy terveket dédelget idén.

Milyen lenne a karácsony, ha mindent a férfiaknak kellene csinálni?

Csilli-villi díszek, töménytelen mennyiségű ajándék, és még ennél is több étel. Szép ruha, előre leszervezett, szorosan ütemezett program, és fényárban úszó lakások. A legtöbb embernek ezek jelentik a karácsonyt. De mi lenne, ha a nők kivonnák magukat az ünnepi előkészületekből? Milyen lenne a szeretet ünnepe, ha csak és kizárólag a férfiakon múlna a dolog?

Van egy teszt, amiből kiderül, hogy kinek mi a fontos karácsonykor

Kutatások bizonyítják, hogy a karácsonyi időszakban jóval több a veszekedés, mint egy átlagos héten és ekkor adják be a legtöbb válókeresetet is. Ennek több oka is van. Egyrészt ez a számadás időszaka, amikor olyan kérdésekkel is foglalkozunk, melyekkel egy csendes hétköznapon eszünkbe se jutna. Találtunk egy tesztet, amiből az derül ki, hogy valójában kinek-mi a fontos karácsonykor. Megkértünk három sztárpárt, hogy töltsék ki a tesztet, és nézzük meg, hogy mi az igazság.
Tomi és Mesi sajátos teszt-értelmezését ide kattintva nézheted meg.

Jó hangulatban telt és ünnepléssel záródott a Jófiúk forgatása

Árpilis 9-én kezdődött a Jófiúk forgatása és nagy ünnepléssel ért véget szeptember elején. Bár fárasztó öt hónap volt, a színészek és az alkotók is rendkívül élvezték a közös munkát. Hamar egymásra találtak, és remek hangulatban teltek a forgatások.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való