KERESÉS search-close

"Fazekas Andrea" szerzővel ellátott tartalmak

Fazekas Andrea

Fazekas Andrea által létrehozott tartalmak (100):

Felvételek alapján büntetik az autósokat, ha nem engedik át a gyalogost

Térfigyelő kamerák segítségével büntetik mostantól azokat az autósokat, akik nem adnak elsőbbséget a gyalogosoknak Kecskeméten. A súlyos szabálytalanságokat elkövető sofőröknek akár a jogosítványát is bevonhatják egy időre. Megnőtt a zebrán történt balesetek száma, ezért van szükség a szigorúbb fellépésre.

Kamerával az illegális szemetelők ellen

Jóval több a feljelentés, amióta kamerák figyelik a hulladékgyűjtő szigeteket Szegeden. Az illegális szemetelők ellen szerelték fel a készülékeket, ott, ahol a tapasztalatok szerint a legtöbben szabálytalankodnak. A városban egy hónapja működik a zöldkommandó, amelynek emberei ha kell, civil autókból is fotóznak.

Tűz ütött ki a szegedi vakok intézetében

120 embert menekítettek ki szombat este a lángoló épületből. Hárman sérültek meg, egyikük életveszélyesen. Az otthonban vakok, és más fogyatékossággal élők is laknak, őket az elsőként odaérő mentők hozták ki. Úgy tudjuk, hogy gyertya okozta a tüzet az egyik szobában.

Homoszexualitásával zsarolták meg

Névtelen levélben fenyegették meg, hogy nyilvánosságra hozzák homoszexualitását, ezért Facebook videón jelentette be másságát a bajai jótékonykodó lángossütő. Szabó Richárd azt mondja, azért fenyegették meg, mert indulni akar az őszi polgármester választáson.

Vádat emeltek Czeglédy Csaba ellen

Felbujtó volt, 6 milliárd forint Áfát és SZJA-t csaltak el - vádat emelt az ügyészség Czeglédy Csaba ellen. Szerintük iskola szövetkezeteken keresztül csalták el az adókat. Az MSZP volt szombathelyi elnöke és önkormányzati képviselője irányította a bűnszervezetet az ügyészség szerint. Czeglédi Csaba azt mondta Híradónknak, hogy szerinte az ügyészség sok esetben törvénysértő módon járt el. Továbbra is ártatlannak vallja magát.

Kutyafalkától rettegnek Makón

Csapatokba verődött kutyafalkák tartják rettegésben Makó egyik városrészének lakóit. Az ott élők azt mondják, a kutyák mindenkit megtámadnak, aki arra jár. Van, aki reggelente bottal a kezében indul dolgozni, hogy megvédje magát. Az önkormányzat a jövő heti ülésén foglalkozik a kóborkutyákkal.

Lefotózta, hogyan száguldozik, majd balesetet okozott

Lezárta a rendőrség a nyomozást annak a vésztői fiúnak az ügyében, aki tavaly nyáron friss jogosítvánnyal gyorsan hajtott, mobilozott, majd frontálisan ütközött egy szemből, szabályosan érkező kocsival Békés megyében. A vétlen autós a helyszínen meghalt. A rendőrség a balesetet okozó 17 éves sofőr ellen vádemelést javasol.

Súlyosabb ítélet a mentősofőrnek

Súlyosabb büntetést kapott a 16 éves lányt elgázoló mentős. Jogerősen három év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték és három évre bevonták a jogosítványát. A mentőautó sofőrje 2016 novemberében gázolta halálra a bicikliző lányt vonulás közben Békéscsabán. Beteghez sietett, megkülönböztető jelzéssel, egy piros lámpánál haladt át éppen, amikor a zenét hallgató lány elé hajtott.

Baleset megelőző kisfilm az ittas vezetés ellen

Az ittasan autóba ülő sofőröket akarják elrettenteni a vezetéstől, a baleset megelőző kisfilmmel a rendőrök. Bács-Kiskun megyében ugyanis évről évre egyre többen ülnek úgy volán mögé, hogy előtte ittak. A kisfilm elkészülése előtti hónapban 6 olyan baleset is történt, amelyeket ittas sofőr okozott, vagy vett részt benne.

Volt szépségkirálynő is segített az életmentésben

Hallássérült szépségkirálynő is részt vett az életmentésben. Szabadi Diána polgárőrként járőrözött a rendőrökkel Szegeden, amikor egy háztűzhöz riasztották őket még az év elején. Egy idős asszony háza gyulladt ki, őt kimentették, majd kihozták a gázpalackokat, és kitolták a nő autóját, hogy ezek nehogy felrobbanjanak.

Különböző kocsik közül választhatnak a beteg gyerekek

Mostantól luxus terepjáróval és sportkocsival is hordhatja a beteg gyerekeket és szüleiket a kórházba a jótékony szegedi taxis. Berinszki Zoltán hónapokon keresztül saját pénzből bérelt egy limuzint, hogy élményautózással juttassa el a gyerekeket a kórházba, de elfogyott a pénze.

Utasok tolták az elakadt buszt

Utasoknak és járókelőknek kellett kitolniuk egy forgalmas kereszteződésből Szegeden egy buszt, mert a csúszós út miatt elakadt. A helyi járatot egy másik busz utasai és az arra járók tolták át a négysávos úton. A szokatlan jelenetet a kereszteződéshez közeli toronyház egyik lakója vette fel és feltöltötte a "Szegeden láttalak" Facebook csoportba.
A teljes videót a mentésről, ide kattintva nézheti meg.

Eddig már több mint 20 életet mentett meg a Szív City

Eddig már több mint 20 életet mentett meg az Országos Mentőszolgálat Szív City applikációja. Ennek az a lényege, hogy ha valakinek az utcán megáll a szíve, a mentésirányítás nem csak mentőautót küld a helyszínre, hanem a beteg 500 méteres körzetében riaszt mindenkit, aki letöltötte a telefonjára az alkalmazást és ezzel vállalta, hogy önként segít, ha valaki bajban van. Szegeden karácsony előtt szólalt meg először a Szív City applikáció. 

Hármas baleset:

100 méteren keresztül hiába próbáltak visszasorolni előzés közben, a mellettük haladó autó folyamatosan gyorsított - ezt állította híradónknak egy hármas karambol résztvevője. A baleset Csongrád megyében, Mórahalomnál történt tegnap délután. Két kocsi frontálisan összeütközött és egy harmadik is összetört. Egy férfi súlyosan megsérült, a többiek karcolásokkal megúszták a balesetet.

Újabb szeretetláda Szegeden

Nagy volt rá az igény, ezért kihelyezték Szegeden a negyedik szeretetládát. Az anonim élelmiszeradomány doboz mindegyikét templomok közelében helyezték el, hogy könnyen rátaláljanak a rászorulók. A szeretetládákba bárki vihet adományt, főleg ételt, és egy csoport gondoskodik arról, hogy amint kiürülnek, szinte azonnal újra tele legyenek.

Családi tragédia Dévaványán

Apa és fia halt meg szén-monoxid mérgezésben karácsony este saját házukban. Rokonok várták őket ünnepi ebédre, de nem érkeztek meg órákkal később sem, ezért rájuk törték az ajtót, így találták meg a holttesteket. A rendőrség szerint a gázkazán romolhatott el, az ügyben nyomozás indult. A 24 éves fiú a helyi focicsapat játékosa, valamint ismert természetfotós volt.

Nem kötötte be magát, az autója alá szorult

Két halálos baleset is történt hajnalban. A Csongrád megyei Bordánynál egy nő vesztette életét, miután egy kanyarban kisodródott a kocsijával, ami többször megpördült. Nem kötötte be magát, ezért kizuhant az autóból, és a roncs alá szorult. Az M0-áson egy gyalogost gázoltak halálra, a férfi valószínűleg át akart szaladni az autópályán.

Kurucsai Szabolcs látássérültként lett szakács

9 éve vakult meg, azóta mintegy 50 ezer gyereknek mutatta meg a gyakorlatban, hogyan élnek a vak emberek. Szakács és barista lett és most borszakértőnek akar tanulni. Kurucsai Szabolcs látóként is pörgős életet élt, de eldöntötte, vakon sem hajlandó ezen változtatni. Ő is az RTL Év ember díj jelöltje.
Ha szavazni szeretne, ide kattintva megteheti.

Megölte élettársát, magával nem tudott végezni

Egy borosüveggel fejbe verte, mellkason szúrta, így megölte élettársát egy 55 éves férfi szombaton Városföldön. A férfi ittasan támadt az asszonyra. Ezután annyira megijedt tettétől, hogy a közeli fás részen magával is végezni akart, de ez nem sikerült neki. Most letartóztatták. 

Vontatott teherautóba rohantak Kerekegyházánál

Esélye sem volt a szabályosan haladó kocsi sofőrjének. A 75 férfi meghalt, mozgássérült élettársát pedig súlyos állapotban vitték kórházba, miután eléjük kanyarodott egy kisteherautót vontató terepjáró a Bács Kiskun megyei Kerekegyházánál. Hiába fékeztek, már nem tudtak megállni.

Bölcsőde szakmát tanuló, fiatal anyukák gyerekeinek

Bölcsőde az iskolában. Szakmát tanuló, fiatalon lett anyukák gyerekeinek nyitottak csoportszobát a Szegedi Szakképzési Centrumban. Azok a gyerekek járhatnak oda, akiknek az anyukája az iskolában tanul. Amíg a szülők órán vannak, vagy éppen vizsgára készülnek, szakképzett gondozó vigyáz a kicsikre.

Öt évig titkolta, hogy megölte lakótársát

Öt évig titkolta, hogy megölte lakótársát, most 10 év börtönt kapott. Baltával támadt a férfira egy csongrádi fiatalember még hat évvel ezelőtt. A fiatalember háza udvarán ásott egy két méter mély árkot, ahová néhány nap múlva eltemette áldozatát. Öt éven keresztül senki nem kereste a férfit. Gyilkosa a bíróságon beismerte bűnösségét.

 

Megölte bedrogozott fiát, 8 és fél évet kapott

Szíven szúrta saját fiát, ezért 8 és fél évig kell börtönben ülnie. A Szegedi Ítélőtábla jogerősen elítélte azt a jánoshalmi férfit, aki csaknem két éve egy veszekedés során ittasan megölte a bedrogozott fiát. A férfi az utolsó szó jogán azt mondta a bíróságon, hogy amióta gyerekei felnőttek, drogoznak és neki a feleségével folyamatosan menekülniük kellett előlük. A hatgyerekes családban nem ez volt az első ilyen tragédia.

Adománykabátok az oszlopokon

Gyerekkabát adomány a kandelábereken. Villanyoszlopra lógattak fel meleg holmikat szegedi önkéntesek a város egyik terén. A nehéz anyagi helyzetben lévő családoknak akartak segíteni, hogy az egyre hidegebb napokon is jó melegen fel tudják öltöztetni gyerekeiket. Másnap reggelre csaknem 40 kiskabátnak lett új gazdája. 

 

Vallomást tettek a szalmabála-gyújtogató fiatalok

Elfogták a rendőrök és beismerő vallomást tett az a két fiú, akik két hete felgyújtottak több mint 300 szalmabálát egy kiskunfélegyházi tangazdaság udvarán. Úgy tudjuk, jó heccnek tartották a gyújtogatást, amivel két millió forint kárt okoztak az iskolának. A fiúk ellen rongálás miatt indult eljárás.

Menekültstátuszt kértek, miközben egy terrorszervezetből szöktek meg

Tagjai voltak a terrorszervezetnek, de nem ismerték el bűnösségüket. Előkészítő ülésen tárgyalta a Szegedi Törvényszék annak a kurd házaspárnak az ügyét, akik márciusban, amikor menekültstátuszt kértek, elmesélték, hogy a terrorszervezetből szöktek meg. Az ügyészség 2 év börtönbüntetést kér rájuk.

 

Nem beszámítható, ezért szúrta nyakon áldozatát

Jogerősen kényszergyógykezelésre ítélte a bíróság azt a 26 éves volt joghallgatót, aki három évvel ezelőtt egy szegedi sörözőben minden előzmény nélkül nyakon szúrt egy férfit. Az egyetemista azt állította, önvédelemből gyilkolt. A nyomozás során azonban több szakértő is alátámasztotta, hogy a fiatalember nem beszámítható. Nem fogta fel, hogy mit tett, ezért felmentették a gyilkosság vádja alól.

Két halálos baleset egy délután

Rövid időn belül két halálos baleset is történt péntek délután. Hódmezővásárhely közelében egy 47 éves férfi halt meg, mert kocsijával egy útszéli fának ütközött. Egy idős férfi pedig egy kamionnak hajtott az M2-es autópályán, Gödnél. Ő is a helyszínen meghalt.

Új madárfajt figyeltek meg Magyarországon!

A sándorfalvi halastavak környékén egy amatőr madarász lett figyelmes a fehér tollazatú, maroknyi kis madárra, a lazúrcinegére. A gyönyörű színekben pompázó kis madár valószínűleg egy kékcinke csapattal érkezett valahonnan Közép-Ázsiából, vagy Oroszországból ide.

Sokan nem fedik le rendesen a szennyvízaknát, tragédia lehet belőle

Van, aki csak egy fóliát dob rá, és van, aki korhadt deszkát, de van olyan is akad, aki semmivel sem takarja le. Pedig az általunk megkérdezett jogász szerint, mindig a háztulajdonos felelőssége, hogy biztonságosan legyen befedve a szennyvízakna. Vasárnap egy 18 hónapos kisfiú fulladt bele egy udvari emésztőbe. A rendőrök gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoznak.

Belefulladt az aknába a 18 hónapos kisfiú

Tragédia a békés megyei Körösújfaluban. Emésztőaknába esett és megfulladt egy 18 hónapos kisfiú. A háromgyerekes család házának udvarán történt a tragédia. Az akna vasbeton lappal volt lefedve, amin a tisztításhoz hagytak egy kisebb lyukat, a kisfiú ezen keresztül esett a gödörbe. Szülei azonnal segíteni próbáltak, de a fedlabot nem bírták elmozdítani. Végül kalapáccsal verték szét, majd az anya ugrott a gyerek után, aki akkor már nem élt.

Enyhítették a balesetet okozó pilóta ítéletét

Enyhítette a bíróság a pusztaszeri reptéren balesetet okozó pilóta büntetését. Még négy éve úgy repült el egy diákcsoport felett, hogy az egyik lány fejét eltalálta a kisgép kerekével. A most 22 éves lány súlyos, maradandó sérüléseket szenvedett. A nyugalmazott vadászpilótát 2 év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Gyász: bőgő motorral kisérték utolsó útjára az autóbalesetben elhunyt Milánt

Bőgő motorral kísérték utolsó útjára a rallysok társukat Hódmezővásárhelyen. A 18 éves Gyalog Milán gyerekkora óta rallyversenyzőnek készült, október végén egy vasúti átjáróban vesztette életét. A fiú abban az autóban ült, amely a sorompót megkerülve a sínekre hajtott, majd összeütközött egy vonattal két hete, Kakasszék határában. Rajta kívül még hárman haltak meg a balesetben. Milán sírját egy rallyzászlóval takarták le gyászoló barátai.

Nem ment el a perére az izsáki polgármester

Nem jelent meg a bíróságon az izsáki polgármester, aki ellen az uniós pénzből épített vadászháza miatt indult bírósági eljárás. Azt ugyanis a vád szerint nem vendégfogadásra használja, hanem benne lakik. A településvezető ellen költségvetési csalás és közokirat-hamisítás miatt emelt vádat az ügyészség.

Ingyen szállítja az időseket egy szegedi férfi

Ingyen szállítja a temetőbe az időseket egy szegedi fiatalember. Akik kérik, azokért elmegy a házukhoz, elviszi őket a temetőbe, viszi a virágokat, még a sírok rendbetételében is segít, csupán jó szándékból, még az üzemanyag árát sem kell kifizetni. Mindezt azért találta ki, mert gyerekkorában beteg édesapján sokan segítettek önzetlenül, és ezt szeretné viszonozni. 

Tanóránként 5 perc torna

Speciális gerinc gyakorlatokat építettek be az elsősök és a másodikosok tanóráiba a Szegedi Tudományegyetem Gyakorló Általános Iskolájában. Gerinc rehabilitációs tréner állította össze a feladatsort, azért, hogy megelőzzék az iskolások rossz tartásából eredő gerinc betegségeket.

A látogatók kedvence a félénk oroszlánkölyök

Hatalmasra nőtt egy év alatt Amali a szegedi fehér oroszlánkölyök. Ivarérett ezért másik állatkertbe kell mennie.

Kizuhant az ablakon a kisgyerek

Kiesett egy két éves kisgyerek egy családi ház emeleti ablakából. A kisfiút az egyik szoba ablaka előtti komódra ültette az édesanyja, hogy nézze az autókat, amíg az elaltatja az egy éves öccsét. A kisfiúnak koponyatörése és belső sérülései lettek.

Szúrós szagú gáztól lettek rosszul

Diákok is rosszul lettek a kiszivárgó szúrós szagú gáz miatt egy hatvani gimnáziumban. Egy lombik kupakja pattant fel, és kiáradt a benne lévő szer. A közelben egy pedagógus tartózkodott, ő erős köhögésre és légzési nehézségekre panaszkodott. Az épületet átszellőztették, de később csaknem tucatnyi diák arról számolt be, hogy nehezen veszi a levegőt. Végül 9 tanulót és két felnőttet vittek kórházba.

Országszerte rossz a levegő

 Két napja Budapesten és több városban is meghaladta a levegő szállópor koncentrációja az egészségügyi határértéket. Az RTL Híradó által megkérdezett szakértő szerint a szmog az arra érzékenyeknél hamar tüneteket okoz, ezért kérik, hogy aki teheti, ne fűtsön szénnel, ne égessen avart és inkább a tömegközlekedést válassza.

Gyorsan tanul a szegedi kisfóka

Bohókás és gyorsan tanul Milo, a nemrég Szegedre érkezett borjúfóka. Az állat imádja az emberek társaságát. A duisburgi állatkertből jött, ott csak az alapokat tanították meg neki, mostanra viszont sokat fejlődött Szegeden.

10 év börtön: elcsukló hangon kért bocsánatot a férfi

Tíz év börtönbüntetésre ítélték azt a vajdasági férfit, aki a szilveszteri buli után, január elsején megfojtotta barátnőjét Szegeden. Elcsukló hangon kért bocsánatot áldozata szüleitől és azt mondta, nagyon nehezen viseli, hogy képes volt ilyen szörnyűséget tenni.

Börtön a parkolóbérletek miatt

Felfüggesztett börtönre ítélték első fokon az egyik szegedi alpolgármestert, a főjegyzőt és Botka László kabinetfőnökét is, mert ingyen osztogattak parkolóbérleteket. A vád szerint 2003 és 2012 között összesen 307 darab parkolóbérletet adtak ki jogtalanul ingyen, amivel 40 milliós kárt okoztak a városnak.

Halálos baleset: elaludhatott a sofőr

Valószínűleg elaludt a volán előtt a sofőr, akinek a kocsija áttért a szemközti sávba Bács-Kiskun megyében, kedd reggel. A forgalommal szemben haladó autó két kocsinak is nekivágódott, sofőrje életét vesztette.

Robbanás: két gyerek sérült meg

Felrobbant egy családi ház kandallója. A detonáció akkora volt, hogy az épület összes ablaka kitört. Az öttagú család minden tagja otthon volt, amikor a robbanás történt. Két gyerek sérült meg.

Magyar siker az ultramaratonon

Magyar siker világ egyik legnehezebb futóversenyén a Spartathlonon. A nők között Maráz Zsuzsanna ért elsőként célba. Az Athén és Spárta közötti 246 kilóméteres távot teljesítette, mégpedig - egyetlen perc alvás nélkül - valamivel több mint 27 óra alatt.

Országosan egységes vízdíjat vezetne be a kormány

Erről a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter beszélt csütörtökön egy konferencián. Azt mondta, hogy ehhez először centralizálni kell a különböző víziközmű cégeket. Jelenleg 40 ilyen szolgáltató van, és mindegyik más áron biztosítja az ivóvizet. Két és félszeres különbségek is vannak az országban. Aki a Balatonnál él, sokkal többet fizet, mint aki Szegeden.

 

Veszekedések miatt bontották el a pécsi ételdobozt

Elbontották a pécsi ételdobozt, amit hét évvel ezelőtt helyzetek ki, hogy bárki élelmiszert tehessen bele a rászorulóknak. Az adományokkal az elmúlt időszakban többen visszaéltek, ami hangos vitákhoz és szemeteléshez vezetett, ezért az ötletgazda úgy döntött, felszámolja a kezdeményezését.

2400 bálát gyújtott fel a részeg férfi

Háziőrizetbe helyezte a bíróság azt a 23 éves férfit, aki a gyanú szerint részegen felgyújtott 2400 darab körbálát Földeák határában, vasárnap. A rendőrség még a helyszínen elfogta a gyújtogatót, aki beismerő vallomást tett.

Kamionnak rohant egy autó, meghalt a fiatal sofőr

Frontálisan összeütközött egy kocsi és egy kamion tegnap késő este a 44-es főúton Nyárlőrinc közelében. A kamionos próbálta elkerülni az ütközést, de nem sikerült neki.

15 évet is kaphat a rekordmennyiségű drogot szállító csempész

Kilonként 500 euróért csempészte a heroint - ezt is tartalmazza a vádirat a macedón férfi ellen, aki márciusban rekordmennyiségű, 12 kiló, 140 millió forint értékű heroint akart átjuttatni a röszkei határon.

Vád alatt a zebrán gázoló buszos

Halálos baleset okozása miatt vádat emelt az ügyészség a buszsofőr ellen, aki zebrán gázolt halálra egy fiatal nőt még februárban. Annak ellenére nem adott elsőbbséget a gyalogosnak, hogy a mellette lévő autós megállt a zebra előtt.

Gondozója neveli a pár hetes szurikátát

Gondozója neveli a pár hetes szurikáta kölyköt, mert magára hagyta a családja. Legyengült és félő volt, hogy elpusztul a szegedi vadasparkban. Néhány hétig biztosan emberek nevelik, utána próbálják majd visszaszoktatni a többiek közé.

Még több felvételért kattintson ide.

Bűnszervezetben csalhattak adót

Bűnszervezetben és bűnszövetségben csalták el az áfát az adónyomozók gyanúja szerint, akár 20 év börtönt is kaphatnak. Műanyag granulátumok értékesítésével foglalkozó cégeket gyanúsít az adóhivatal kétmilliárdos áfacsalással. Szlovákiából szerezték be az árut, de azt a könyvelésükben úgy tüntették fel, mintha Magyarországon vásárolták volna. Így játszottak az áfával.

Menteni próbált a lángoló házból

Két óra alatt leégett egy családi ház Kunfehértón. A háromszintes épületben egy idős férfi lakott. Egy szabadnapos és egy nyugdíjas tűzoltó sietett a segítségére. Úgy tudjuk, a férfi többször is visszament a lángoló házba, hogy próbálja menteni az értékeit.

Népszavazás dönthet az M44-es autópályáról

Főútvonal legyen, vagy nem. Vezessen át a településen vagy elkerülje azt. Népszavazáson dönthetnek ma a szentkirályiak a településüket érintő útépítésről. Az épülő M44-es autópályát ugyanis első ütemben csak Tiszakécskéig építenék meg, és onnan Kecskemétig Szentkirályon keresztül vezetnék a forgalmat. Három terv közül választhatnak a helyiek.

Ingyenes felolvasó program vakoknak és gyengén látóknak

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány és a Belügyminisztérium közös programjában lehet igényelni az aktiváló kódot, és egy évig bárki ingyen használhatja a programot. Ez a látássérülteknek felolvassa a számítógépen megjelenő írásokat, a gyengén látóknak pedig két féle nagyító programot biztosít és segít a diszlexiásoknak is.

 

Bemutatták az Apáca show-t

Tomboló tapsvihar zárta az Apáca show ősbemutatóját a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A hóbortos és romlott lelkű bárénekesnő és az apácák szerény és ártatlan világának kavarodását, valamint az abból kialakult vicces helyzeteket imádta a közönség. A világsikerű musicalt több mint 4 ezren látták a premieren.

Hőség: enyhe felfrissülés jön

Csökken a figyelem, nő a reakció idő, hamarabb elfáradunk és türelmetlenebbek vagyunk. A napok óta tartó kánikulát egyre nehezebben viselik az emberek. De jön egy enyhe felfrissülés, amelyet leginkább az ország nyugati részén élők élvezhetnek. Az időjárás hétvégén kettészakítja az országot.

Kamionok rohantak egymásba

Összepréselte a fülkét a rakomány, meghalt az egyik váltósofőr. Három kamion rohant egymásba az M5-ös autópályán. Egy útakadály miatt fékezett a kocsisor, az első és a második teherautó meg tudott állni, de hátulról egy harmadik egymásra tolta a kamionokat.

Apácashow ősbemutató Szegeden

Apácashow Magyarországon! A film alapján készült musicalt pénteken láthatja itthon először a közönség a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A darabban lesznek látványos díszletek és jelmezek, sőt a nézőket is bevonják a játékba.

Az állatok is nehezen viselik a meleget

Ezt a kánikulát pedig az állatok is nagyon nehezen bírják. Figyeljenek a gazdik például arra, hogy sűrűn itassák kedvenceiket. A kutyásoknak azt ajánlják az állatvédők, hogy csak reggel és este sétáltassák az ebeket, mert a forró aszfalt megégetheti a tappancsukat. A háztáji, haszonállatokra is fokozottabban kell ilyenkor figyelni.

Tréningezik az elefántokat

Lábemelés, fordulás, leülés és fekvés utasításra. Naponta kétszer végzik az állatok a feladatokat a Szegedi Vadasparkban. A gyakorlatok egyrészt lekötik az elefántokat, másrészt ezekkel tanítják őket arra, hogy vizsgálatoknál engedjék közel magukhoz az orvost.

Életveszélyben két gyerek

A családapa meghalt, két gyerek életveszélyesen, az anya pedig súlyosan megsérült, amikor frontálisan karamboloztak Szolnok határában. Ők szabályosan közlekedtek, a velük szemből érkező autós nem tudta befejezni az előzést, ezért ütköztek.

20 milliós a kár a pénteki szegedi vihar után

Százötven sír rongálódott meg a Belvárosi temetőben és nagy a természeti kár is. A több mint százéves platán sor koronáit tépázta meg a 100 kilométeres szél és 34 fát tövestől kicsavart. A Szegedi Önkormányzat rendkívüli segélyt adott a temetőnek, amelyből helyreállítják az összetört síremlékeket is.

 

Fertőzésveszély kánikulában

Ételmérgezést okozhat, ha a nagy melegben nem kerül időben hűtőbe a friss áru. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál ezért azt javasolják, vásárlás után senki ne hagyja hosszú ideig hűtetlenül az élelmiszereket. És nemcsak a tejet, vagy tojást tartalmazó ételek veszélyesek, gyakorlatilag bármi okozhat bajt a hőségben.

Hárman égtek benn a kocsiban

Hárman bent égtek egy autóban, miután karamboloztak a 44-es főúton, Lakitelek közelében. A baleset késő este történt. Egy előzés után ütközött össze két autóval egy kocsi és miután az árokba csapódott, kigyulladt. Az egyik autó sofőrje próbálta kimenteni a beszorult utasokat, de nem sikerült neki.

Órákig álltak a melegben

A nagy melegben órákig kellett várakozni a röszkei autópálya határátkelőnél. Volt, hogy a 40 fokot is meghaladta a hőmérséklet a több mint két kilométeren keresztül kígyózó kocsisor között. A magyar oldalon teljes kapacitással dolgoztak a határőrök, de alig bírták a vendégmunkások rohamát.

Országszerte pusztított a hatalmas vihar!

Hatalmas pusztítás Szegeden! Tövestől csavart ki fákat a szél, egy idős férfit pedig úgy mentettek ki a kocsijából, amire egy nagyobb faág zuhant. Úgynevezett légzuhatag alakult ki. Az ország nyugati részén pedig özönvízszerű eső esett. Volt, ahol a víz az autók tengelyéig ért.

Kéthetes krokodilok Szegeden

Két bébivel szaporodott a tompaorrú krokodil-család a Szegedi Vadasparkban. A kicsinyek két hete keltek ki a tojásokból. Bár a vízben elég határozottan mozognak, a vadászatot még gyakorolniuk kell.

30 múzeum kincsei egy tárlaton

Felbecsülhetetlen értékű arany- és ezüstleletek érkeztek egy szegedi kiállításra. Gépfegyveres rendőri kísérettel, titokban hozták a kincseket Romániából. A több mint ezer lelet az elmúlt ötezer év díszes, fényűző világát mutatja be.

 

Elaludhatott a sofőr, ezért hajtott neki az előtte haladó autónak

A baleset hajnalban történt az M5-ös autópályán. Csak a vétkes autós sérült meg. A szabadságukon hazainduló, Magyarországon keresztülautózó vendégmunkások miatt nagy a forgalom az autópályákon, és közülük sokan fáradtan vezetnek, ezért a sok baleset.

Végre nőstény szarvas született

Mezopotámiai dámszarvas borjak születtek a Szegedi Vadasparkban. A fajról hatvan évvel ezelőtt még azt hitték, kihalt. Szegeden eddig csak hím utódok születtek az elmúlt években, idén azonban végre egy nőstény is van köztük. 

Sokkal nagyobb a munkaerőhiány, mint a statisztikák mutatják

Már legalább 200 ezer betöltetlen álláshellyel küzdenek a cégek - a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szerint. Szegeden konkurens vendéglősök kénytelenek szövetkezni egymással. A munkáltatói szövetségnél azt mondják, egyre nehezebb embert találni, pedig egyre több munkahelyet kínálnának. Szerintük 100 ezer állami alkalmazottat lehetne elküldeni, és részben az ő felvételükkel orvosolható lenne a rekord magas munkaerőhiányt.

 

Órákig üldözték a szökött rabot

Mozgó rabszállító autóból szökött meg hétfőn reggel, délutánra elfogták. A börtönbüntetését töltő férfit éppen másik helyre szállították, amikor Cegléd határában egyszerűen kiugrott a lassító rabszállítóból és elmenekült. Azonnal keresni kezdték a 4-es főút melletti gabonaföldeken, még helikoptereket is bevetettek. Végül egy ceglédi cég telephelyén találták meg, úgy tudjuk, előtte pénzt és ruhát lophatott magának.

Gondozók nevelik a tigriseket

Még néha csetlenek-botlanak, de napról napra erősebbek. Négyesiker fehér bengáli tigris kölykök születtek a felsőlajosi vadaskertben. A három lányt és egy fiút a gondozóik nevelik, mert az anyjuk nem foglalkozott velük.

Rejtély, miért volt tűz


szerző:
2018.06.18. 18:24
Rejtély, miért volt tűz

Nincs felelős és nincs ok. Lezárult a vizsgálat, mégsem derült ki, mi okozta a tüzet két hónappal ezelőtt az egyik szegedi belvárosi iskola tornatermében. A szakértők megállapították, hogy nem volt sem gyújtogatás, sem elektromos hiba, de még villám sem csaphatott az épületbe.

Palkovics: nem vonjuk vissza!

Nem vonja vissza a kormány a Tudományos Akadémia költségvetési támogatását újraszabályozó javaslatot. Ezt Palkovics László innovációs miniszter mondta az RTL Híradónak.

Tömegbaleset: egy ember meghalt

Egy idős asszony meghalt, tizenegyen megsérültek, amikor betegszállító és két személykocsi ütközött Sarkad és Gyula között. A nagy esőzés miatt az úton lévő mélyedésben összegyűlt víz valószínűleg megdobta az egyik autót, ami nekiütközött a vesebetegeket dialízisre szállító autóval.

Tényleges életfogytiglant kérnek az embercsempészekre

Az ügyészség szerint megakadályozható lett volna a 71 ember halála, de az embercsempészek hagyták a menekülteket megfulladni…

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott Csábi Bettina

Nem volt tagja a bűnszervezetnek, ezért csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott Csábi Bettina. Az ökölvívó világbajnok és volt férje ellen adócsalás miatt 8 évvel ezelőtt indult nyomozás, majd bírósági eljárás, amit szerdán fejezett be jogerősen a Szegedi Ítélőtábla. A volt sportoló férjét és hat társát összesen 23 év 9 hónap börtönre ítélték.

71 halott – 4 felelős lehet

Négy vádlott felelős a 71 menekült haláláért – ezt mondta vádbeszédében az ügyész a parndorfi-ügy tárgyalásán. Hiába vívták haláltusájukat a raktérbe zárva a menekültek, az embercsempészek vezetője nem engedte, hogy a sofőrök megálljanak és levegőt engedjenek a kamionba.

Videó a harci kutyák viadaláról

Egy kutyaviadalról készült felvétel került ki az internetre, ahol izsáki fiatalok uszítottak egymásnak két harcikutyát. Az állatok perceken keresztül marták egymást, majd gazdáik választották szét őket. Az állatvédők úgy tudják, a faluban rendszeresen tartanak kutyaviadalokat.

Segít a kenguruztatás a babáknak

A kenguruztatás megálmodója a módszer világnapján a kecskeméti kórházba látogatott, ahol két koraszülött ikerbaba szüleinek mutatta meg, hogy hogyan tudnak a legjobban összehangolódni a gyermekeikkel.

Gyereknap: tűzoltók lehettek és katonák

Az idei gyereknapi programok egyike sem hagyta ki, hogy a gyerekek dédelgetett álmait megvalósítsák, még ha csak néhány órára is. Az ország minden pontján ma a kicsiké volt a főszerep. Állatokat etethettek, lovagokká válhattak, vagy éppen különleges sportokat próbálhattak ki.

Saját lányuk ölhette meg az idős házaspárt

Megrázó történet következik! Saját lányuk és annak élettársa ölhette meg a hódmezővásárhelyi idős házaspárt. Holttestükre pénteken bukkantak kiégett házukban. Kiderült, hogy a gyilkosok a tűzzel próbálták eltüntetni a nyomokat.

Nem adhatják ki a bérlakásokat

Nem adhatja bérbe rászorulóknak a hódmezővásárhelyi önkormányzat azokat a lakásokat, amelyeket azért vettek meg, hogy visszabonthassák a tízemeletes panelházak felső öt emeletét. A bontást pedig csak akkor lehet megkezdeni, ha mindenki önként kiköltözik.

Kettészakadt a Jobbik?


szerző:
2018.05.13. 18:21
Kettészakadt a Jobbik?

Azt sem tartja kizártnak, hogy új pártot alapít Toroczkai László. A szombati elnökválasztáson szoros eredménnyel alulmaradt politikus az RTL Híradónak azt mondta: a pártban nem a radikális és a mérsékelt oldal, hanem a megélhetési és az elhivatott politikusok között van feszültség.

Nem volt bekötve, kizuhant

Kirepült az autóból az egyik utas, miután kocsijukkal lesodródtak az útról és többször megpördültek. Fiatalok ültek az autóban. A sofőr valószínűleg túl gyorsan hajtott, és kopottak volt a gumik a kocsin, ezért történhetett a baleset.

Szúnyogirtás helyett járdát építenek Vásárhelyen

Nem lesz szúnyogirtás, nem futja kátyúzásra, sem pedig gyereknapi, vagy augusztus 20-ai programra. Így döntöttek a fideszes képviselők, hiába próbálta őket lebeszélni erről Márki-Zay Péter polgármester, aki szerint a döntés már a város működőképességét veszélyezteti. A fideszesek az így megspórolt pénzt mind út és járdaépítésre költenék.

Bedrogozhatta öt hónapos gyerekét

Kábítószer túladagolásban halt meg egy csecsemő, mert az anyja amfetamint adhatott be neki. A kisbaba halálát oxigénhiány és fulladás okozta.

Kutyák támadtak rájuk


szerző:
2018.05.03. 18:03
Kutyák támadtak rájuk

Harci kutyák támadtak egy fiatal nőre az utcán a Csongrád megyei Mindszenten. A nő a nevelőapjával és saját kutyájukkal sétált, amikor az egyik udvarról kiszabadult állatok rájuk rontottak. Az egyik kutya összeharapdálta a nő lábát és karját, most a szentesi kórházban ápolják. A kutyák gazdája ellen eljárást indított a rendőrség.

Ralibaleset: nincs több verseny

Betiltják a versenyzést az ásotthalmi roncsderbi pályán, ahol tegnap súlyos baleset történt. Nem sokkal a rajt után az egyik versanyautó - miután egy másik nekiment - kisodródott a pályáról és a nézők közé hajtott.

Óriászenekar játszott a téren

Különleges flashmob Szegeden. Több mint 300 zenész játszott a Dóm téren. A Szeged Rocks elnevezésű programon két magyar és két külföldi rock számot játszott el az amatőr és félprofi zenészekből álló óriás rockbanda.

Hazugságvizsgálaton bukott le a gyilkos

Pénzért ölte meg áldozatát a gyilkos. Hét év után úgy bukott le, hogy tavaly egy másik idős asszonytól is pénzt akart rabolni a Bács-Kiskun megyei Petőfiszálláson. Az ügyben most emelt vádat a rendőrség. A Híradó visszament a gyilkosság helyszínére, a helyiek még mindig megtörten emlékeznek a 2010-ben történtekre.

Amali önfeledten szaladgál, csintalankodik

Önfeledten szaladgált, ugrándozott és játszott anyjával. Fél éves lett, megerősödött, így elhagyhatta az oroszlánházat a Szegedi Vadaspark új kedvence, Amali. A fehéroroszlán lány első szabadban töltött óráiban megállás nélkül szaladgált és szinte szüntelenül csintalankodott az édesanyjával.

Elvesztette csekkjét, lebukott a tolvaj

A férfi még januárban tört be egy pitvarosi házba, ahonnan különböző elektronikus eszközöket vitt magával. A bűncselekmény után nagyon hamar lebukott, mert a ház előtt elhagyott egy postai csekket, amin a neve és a címe is szerepelt.

 

Kigyulladt a szegedi tornaterem

Kigyulladt és több méteres lángokkal égett egy szegedi iskola tornaterme. A lángok hajnalban csaptak fel. Többen még a lakásukból is kimenekültek, mert féltek, hogy a tűz tovább tejed a szomszédos házakra.

A kettős állampolgárok szavazatai nyomában

Rengeteg, nem itthon élő kettős állampolgár voksolt listára és egyéni jelöltre is az ukrán és a szerb határnál. Ott voltunk, megnéztük, mi történt április 8-án? 

Nem kell börtönbe mennie a feltételezett gyilkosnak

Egyelőre nem kell börtönbe mennie annak a nőnek, aki a gyanú szerint három napja ittasan, egy konyhakéssel szíven szúrta a szintén ittas, ágyban fekvő élettársát.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való