KERESÉS search-close

"Ferenczi Péter" szerzővel ellátott tartalmak

Ferenczi Péter

Ferenczi Péter által létrehozott tartalmak (100):

Milyen házra elég a falusi CSOK?

Jobbára felújításra szoruló ingatlant vásárolhatnak a családok az új falusi CSOK-kal. Leromlott és korszerűtlen a községi házak általános állapota a statisztikai hivatal adatai alapján. A 3 gyereket vállalók sok felé használt otthonhoz juthatnak a 10 milliós támogatással, de több milliót kell majd felújításra költeniük - a Híradónk által megkérdezett szakértők szerint. A Miniszterelnökség államtitkára ma azt mondta, a falusi élet nem járhat az életminőség romlásával.

 

Drágulást hozhat az akcióterv

Drágulhatnak az ingatlanok és a 7 személyes autók a családvédelmi akcióterv miatt - a friss piaci elemzések szerint. A Duna House úgy számol, csak az új támogatások hatására egymillió forinttal emelkedhet év végéig egy átlagos, most 30 milliós budapesti lakás ára. A pénzügyminiszter szerint viszont nem okoznak majd drágulást a múlt vasárnap bejelentett intézkedések.

Családi tragédia történt Vésztőnél

Vésztőnél családi tragédia történt: egy 61 éves férfi, 25 éves fia és sógora halt meg, miután kisteherautójukkal fékezés nélkül fának ütköztek csütörtökön este. Nagybajom közelében egy 14 éves fiú és egy 44 éves férfi vesztette életét, amikor frontálisan ütköztek egy kisbusszal. Ma délelőtt még két halálos baleset történt, Zala megyében és Tolna megyében is egy-egy fiatal sofőr halt meg.

 

Nem minden 40 alatti, házas asszonynak jár majd a kamatmentes kölcsön

A banki költségeket is az állam állja majd a vasárnap bejelentett, akár 10 milliós életkezdési hitelhez. Újabb részleteket árult el a családügyi államtitkár. Nem minden 40 alatti, házas asszonynak jár majd a kamatmentes, szabad felhasználású kölcsön, hanem csak az új gyereket vállalók kaphatnak belőle. Novák Katalin azt mondta, 5 éven belül kell gyereket szülni, különben visszamenőleg is kamatot fizettetnek majd a tartozásra.

Három halálos baleset egy nap alatt

Három halálos baleset 24 óra alatt! Pest megyében egy idős házaspár halt meg, amikor kocsijukkal szemből jövő kamionnak csapódtak. Velük utazott a fiuk is, akit súlyos sérüléssel vittek kórházba. Békés megyében is a szemből jövőnek ütközött egy autó.

Az új gyár miatt bezár a régi

Egy gyárat nyitnak, egyet bezárnak. A kormány 350 új munkahely létesítésével indokolta, miért támogatta több, mint négymilliárd forinttal a Hunent Zrt. mélykúti szárnyasfeldolgozójának felépítését. Csakhogy a cég ezzel egy időben bezárja mezőkovácsházi gyárát, mert a termelést átviszik Mélykútra. A vállalat elnöke azt ígéri, ha sikerül felújítani, újra nyitják az üzemet. 

Kevés és drága a krumpli

Kevés van belőle és nagyon drága - majdnem kétszer annyit kell fizetni a burgonya kilójáért, mint tavaly ilyenkor. A Világgazdaság írt arról, hogy legfeljebb február közepéig tart ki a hazai burgonyatermés. A tavalyi aszályos időjárás miatt jóval kevesebb burgonya termett itthon és külföldön is, így többet is kell fizetni érte. A szakértők szerint júliusig nem csökkennek az árak.

Az összes dolgozót elküldték Szarvason

400 embert küldtek el a Szarvasi Vas- és Fémipari Zrt-től. Az 1952 óta működő cég kávéfőzőiről és lámpáiról volt ismert. Tavaly kétmilliárd forintot költöttek új üzemcsarnokra és gépekre, mert évi egymillió lámpára kaptak megrendelést az Ikeától. Most azonban bezárt a gyár, a cég azt közölte, súlyos likviditási gondokkal küzd. A kormány elhelyezkedési segítséget ígért az elbocsátott dolgozóknak. 

Túl korán tehette le a gépet

Elnézte a leszállópályát, ezért orral a földbe csapódott egy kisrepülő tegnap este Békéscsabán. A balesetet a pilóta hibája okozhatta, aki még a leszállópálya előtt letette a gépet. Nem sérült meg, más nem utazott a fedélzeten.

Lopott cipőben ment lopni

Lopott cipőben ment lopni az a férfi, aki a gyanú szerint több helyre is betört egyetlen éjszaka alatt Gyulán. Először az öregek otthonába jutott be, ahonnan néhány ezer forintot és egy cipőt vitt el. Erre cserélte le a sajátját, azért, hogy az újabb betörésnél megtévessze a nyomozókat. De egy nap alatt elfogták.

Még nem érkezett meg a kormány által beígért tűzifa

Hiába ígérte meg a kormány a választási kampányban, a fűtési szezonra nem érkezett meg a 12 ezer forintnyi tűzifa annak a 372 ezer háztartásnak, akik ezt igényelték. Bár az igénylés már október 15-én lezárult, a kormány csak decemberben utalta el a pénzt az önkormányzatoknak, azoknak pedig még a fa beszerzéséről is gondoskodniuk kell.

Drágulást hozhat a minimálbér-emelés

Hiába csökkenhet a munkaadói járulék, a Híradónknak nyilatkozó vállalkozók mégis áremelésre készülnek. A Portfólió kiszámolta, 1 millió 1 százezer dolgozót érint Magyarországon az idei 8%-os kötelező bérfejlesztés, minden negyedik munkavállalót. Békés megyében foglalkoztatják arányaiban a legtöbb minimálbérest, kétszer annyit, mint Budapesten.

Egyre több az influenzás beteg országszerte

Decemberben egy hét alatt 11 ezren fordultak orvoshoz influenzának tűnő megbetegedéssel - ezt az országos tisztifőorvos mondta. A szakember szerint mivel a járvány általában január végén kezdődik, most még időben van, aki be akarja oltatni magát. Az ingyenes oltások már a háziorvosoknál vannak.

CO-mérgezés: rendőrségi nyomozás

Nyomoz a rendőrség a dévaványai szénmonoxid mérgezés miatt. Azt vizsgálja a szakértő, hogy ki és mikor nyúlt hozzá a gázkazánhoz, mitől romolhatott el a berendezés. Az 56 éves apára és 24 éves fiára kedden találtak rá. 

Családi tragédia Dévaványán

Apa és fia halt meg szén-monoxid mérgezésben karácsony este saját házukban. Rokonok várták őket ünnepi ebédre, de nem érkeztek meg órákkal később sem, ezért rájuk törték az ajtót, így találták meg a holttesteket. A rendőrség szerint a gázkazán romolhatott el, az ügyben nyomozás indult. A 24 éves fiú a helyi focicsapat játékosa, valamint ismert természetfotós volt.

Sztrájkhullámot indíthatott el Áder János

Sztrájkhullámot indíthat el, hogy Áder János köztársasági elnök aláírta a túlóratörvényt. Erről beszélt tegnap este a Peadgógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a miskolci demonstráción. A Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint a sztrájk mellett útlezárásokra, és akár ipari parkok blokádjára is felkészülnek.

Embertelen körülmények között tartotta kutyáit egy szaporító

Éheztette, nem adott kutyáinak inni. Több tucat állatot tartott kegyetlen körülmények között egy gyulai szaporító, ez azután derült ki, hogy a gazda és a vevője is egy elszámolási vita miatt rendőrt hívott. A napokban fajtamentők, állatvédők és az önkormányzat közösen jelentek meg a tanyán, és elszállíttatták a legyengült állatokat.

Halálos balesetek az utakon országszerte

Három halálos baleset is történt országszerte. Csütörtök délután az M3-ason halt meg egy furgon sofőrje, miután nekiment egy kamionnak. Szintén kamionnal ütközött egy autó Újhartyánnál dél körül. A vezető nem volt bekötve és kizuhant a kocsiból.

Életszínvonal: az utolsó előtti helyen állunk

Az Unióban a második leggyengébb a magyarországi életszínvonal- az unió statisztikai hivatalának friss összehasonlítása szerint. A magyarok tényleges fogyasztása mindössze 62 százalékát érte el tavaly a 28 tagállam átlagának. A horvátokkal egy szinten, már csak a bolgárokat előzzük meg, a románok is lehagytak minket. A GKI szerint főleg, mert máshol jobban emelkedtek a jövedelmek.

Fénymásolták a hamis pénzt

Pénzhamisítókat fogott a rendőrség Békés megyében. Gyanújuk szerint négy, 18 és 27 év közötti férfi gyártotta a hamis bankjegyeket. Dombegyházán rendezték be házi nyomdájukat, ahol egyszerű fénymásolópapírra nyomtatták a pénzt. Több kisebb üzletben is vásároltak velük. A hamisítókat letartóztatták.

Tűzifacsalókat állítottak bíróság elé

A kazincbarcikai társaság tagjai egy idős asszonyt vertek át még 2016-ban a Békés megyei Szeghalmon. A három férfi jóval kevesebb tűzifát vitt ki a 78 éves asszonynak, mint amennyit kifizetett. Az ügyész letöltendő börtönt kér rájuk.

Van, ahol mégis kapnak Erzsébet-utalványt

A nyugdíjasok egy része mégis kap Erzsébet-utalványt, vagy legalábbis készpénzt az ünnepekre. Az ajándék az önkormányzatoktól érkezik. Az összeg eltérő, és van, ahol kizárólag rászorulóknak, míg máshol minden 70 év felettinek jár. A támogatás sokfelé már hagyomány, a települések többségének viszont egyáltalán nem telik rá az Önkormányzatok Szövetsége szerint.

 

Folytatódhat a felmondási hullám a kórházakban

Várhatóan folytatódik a felmondási hullám a kórházakban - így reagált a Független Egészségügyi Szakszervezet vezetője arra, hogy nemrég felmondott az orosházi kórház sürgősségi osztályvezetője és a főnővér is. A hvg szerint azért, mert nem fizették ki a túlóráikat. A kórház úgy reagált, ettől még zavartalan az ellátás az osztályon, és betöltik a megüresedő álláshelyeket. Legutóbb az ajkai és a budapesti Honvéd kórházban mondtak fel többen hasonló gondok miatt.

 

Belefulladt az aknába a 18 hónapos kisfiú

Tragédia a békés megyei Körösújfaluban. Emésztőaknába esett és megfulladt egy 18 hónapos kisfiú. A háromgyerekes család házának udvarán történt a tragédia. Az akna vasbeton lappal volt lefedve, amin a tisztításhoz hagytak egy kisebb lyukat, a kisfiú ezen keresztül esett a gödörbe. Szülei azonnal segíteni próbáltak, de a fedlabot nem bírták elmozdítani. Végül kalapáccsal verték szét, majd az anya ugrott a gyerek után, aki akkor már nem élt.

Megrázó: saját nagymamáját ölte meg

Baltával ütötte a nagymamája fejét, majd a szemetesben próbálta elrejteni a holttestét. Az egy évvel ezelőtti sarkadkeresztúri brutális gyilkosság iratait a napokban adta át a rendőrség az ügyészségnek. A 35 éves asszony azon veszett össze a nagyanyjával, hogy pénzt kért, de nem kapott.

Tovább nőnek az albérletárak az országban

Átlagosan 8-10%-kal tovább drágulhatnak az albérletek egy év alatt. A díjak már több mint 80%-kal emelkedtek az elmúlt négy évben. A Habitat for Humanity civilszervezet szerint jelenleg egymillióan élnek albérletben az országban, és a többség már nem gondolkodik saját lakáson az egyre durvább ingatlanárak miatt.

Pálinkafőzés közben haltak meg

A három férfi egy présház pincéjében főzte a pálinkát Szekszárdon, és ihattak az előpárlatból, ez okozhatta a tragédiát. Szakemberek szerint a pálinkafőzéskor legelőször keletkező előpárlat nagyon mérgező, ezért fokozott óvatossággal szabad csak kezelni, és jobb nem kísérletezni vele.

Romlott kolbász ebédre az ovisoknak

Romlott kolbász, fekete végű sültkrumpli és kukac az ételben – ilyen ebédet is kaptak az óvodások a Békés megyei Muronyban. Az egyik szülő jelezte Híradónknak, hogy baj van a gyerekek ebédjével, az önkormányzat szerint az óvodavezető felelőssége, hogy az ételt visszaküldje.

Rekordalacsony vízállás a Dunán

Még sohasem volt ennyire alacsony a Duna vízszintje, egy éves negatív rekord dőlt meg Budapesten. Öt centivel van alatta a valaha mért legkisebb vízállásnak. A főváros mellett további hét helyen született új negatív rekord a Dunán. Több szállodahajó a kikötőt sem tudja elhagyni.

Duplájára nőtt a répa ára

116 százalékkal emelkedett a sárgarépa termelői ára egy év alatt a KSH jelentése szerint. Sok más zöldség is jóval többe kerül, mint egy éve, felével többet kérnek a termelők a fejes káposztáért és harmadával az uborkáért. A Zöldség-Gyümölcs Terméktanács szerint a következő hónapokban tovább emelkedhetnek a zöldségárak.

ÁFA: legfeljebb 25%

Akár 300 milliárd forint is kieshet a magyar költségvetésből, ha az Európai Unió egységesíti a tagállamok ÁFA-szabályait. A másokkal együtt a szocialista EP képviselő, Szanyi Tibor által készített javaslatot szerdán fogadta el az Európai Parlament…

Érdemes bevizsgáltatni a gombát

Több mint százan kerülnek évente kórházba gombamérgezés miatt, pedig továbbra is ingyenes a gombák bevizsgálása a piacokon. Az esős őszi idő előcsalta az erdei gombákat, amit egyre többen szednek országszerte.

Vita a minimálbér-emelésről

Legfeljebb 5-10 százalékkal tudják emelni a minimálbért és a garantált bérminimumot január elsejével a munkaadók - ezt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára árulta el az RTL Híradónak. Erre is csak akkor lesz lehetőségük, ha csökken a béreket terhelő járulék Dávid Ferenc szerint.

Megint vasárnapi boltzár?

A létszámhiányra hivatkozva zárná be újra a boltokat vasárnap a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete. A kormányközeli Magyar Idők írt arról, hogy a szakszervezet elnöke a miniszterelnökhöz fordult az ügyben. Szerintük sokan már nem a fizetés, hanem a kötelező hétvégi munka miatt nem akarnak a kereskedelemben dolgozni. A kormány azt közölte: nem tartja aktuálisnak a vasárnapi boltzár újbóli bevezetését.

10%-kal drágulhat a tojás

A tojás is 10 százalékkal drágulhat a következő hónapokban - ezt a Termékszövetség elnöke mondta az RTL Híradónak. Néhány napja derült ki, hogy ilyen mértékben emelkedhet a baromfihús ára az Európát érintő szárazság miatt. Emiatt drágul a takarmány drágul, hiszen kevesebb van belőle. Magyarországon az év elejei csúcsa óta folyamatosan csökkent a tojás ára, de még most többe kerül, mint tavaly ilyenkor.

 

10 százalékkal drágulhat a baromfihús

Akár 10 százalékkal is drágulhat a baromfihús a következő hónapokban a Baromfi Termék Tanács szerint. Ennek fő oka szerintük az egész Európát sújtó aszály. Emiatt drágább lett a takarmány, és a munkabérek emelkedése, valamint a sertéspestis miatti keresletnövekedés is felfelé tolja a baromfihús árát.

Óvónők mentették a gyerekeket

Óvónők mentették ki az óvodásokat a lezuhanó álmennyezet alól – még pénteken szakadt le a frissen felújított óvoda több száz kilós álmennyezete a Békés megyei Csorváson – erről a beol.hu írt először. A település polgármestere szerint a kivitelező alvállalkozója hibázhatott, az előírtnál gyengébb rögzítő elemet használt. Most statikus vizsgálja az épületet.

 

Tragikus balesetek országszerte

Gyorshajtás miatt halhatott meg a vétlen sofőr Békés megyében. Tarhos közelében ütközött frontálisan két autó. Az egyik sofőr túl gyorsan vette be a kanyart, ezért sodródhatott a szemből érkező kocsi elé. Az M7-es autópályán pulykát szállító kamionnak ütközött egy autó. A benne ülő egyik nő életét már nem lehetett megmenteni. És hiába küzdöttek a mentők egy motoros életéért is Ásotthalomnál. Ott egy autó pördült a motor elé, amin utazott.

Sokkal nagyobb a munkaerőhiány, mint a statisztikák mutatják

Már legalább 200 ezer betöltetlen álláshellyel küzdenek a cégek - a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége szerint. Szegeden konkurens vendéglősök kénytelenek szövetkezni egymással. A munkáltatói szövetségnél azt mondják, egyre nehezebb embert találni, pedig egyre több munkahelyet kínálnának. Szerintük 100 ezer állami alkalmazottat lehetne elküldeni, és részben az ő felvételükkel orvosolható lenne a rekord magas munkaerőhiányt.

 

Lejjebb ment a dinnye ára

Megérkezett a magyar görögdinnye az áruházakba. Átlagosan 160 és 220 forint közötti áron kínálják a különböző fajtákat. A vásárlók elsősorban a hagyományos fajtákat keresik. A különleges, például a sárga húsú, vagy mag nélküli dinnyék egyelőre kevésbé népszerűek.

 

Szabálytalanul zárták ki őket

Jogerősen is kimondta a gyulai törvényszék, hogy szabálytalanul zártak ki bélmegyeri vadászokat a saját földjeikről, amelyeken azóta ifjabb Mészáros Lőrinc társasága vadászott. A pert 3 gazda indította több mint 2 éve. Nem vették tudomásul, hogy nem csak nem vadászhatnak, de nem is mehetnek a saját földjükre.

 

Áció, káció, akáció, vakáció!

Véget ért a tanév, kezdődik a két és fél hónapos nyári vakáció több mint egymillió diáknak. Az iskolák egy részében már ma megtartották a ballagást. Aki tud, családi nyaralást szervez, vagy amíg a szülők dolgoznak, táborba küldik a gyerekeket vagy a nagyszülőknél töltik az időt.

Tömegbaleset: egy ember meghalt

Egy idős asszony meghalt, tizenegyen megsérültek, amikor betegszállító és két személykocsi ütközött Sarkad és Gyula között. A nagy esőzés miatt az úton lévő mélyedésben összegyűlt víz valószínűleg megdobta az egyik autót, ami nekiütközött a vesebetegeket dialízisre szállító autóval.

Olcsóbbak lehetnek a gyümölcsök

Már most dömping van a piacon az egyébként nyár közepi gyümölcsökből. A hirtelen jött meleg miatt két- három héttel előbb ért a cseresznye, a meggy, és a barack is. A termelők nem örülnek: gyorsabban kellett szüretelniük és óriási a kínálat. A Magyar Zöldség - Gyümölcs Terméktanácsnál azt mondják, emiatt olcsóbban lehet vásárolni.

A nyári meleg után itt az igazi tavasz

Az országban ma szinte mindenhol voltak kisebb-nagyobb zivatarok, de a Híradónk által megkérdezettek közül legtöbben ezt nem bánták. Kifejezetten örültek az esőnek, amiből kedden és szerdán nem kevés várható. Tiszántúlon egy hónapnyi csapadék eshet két nap alatt.

Nem kapnak a rezsicsökkentésből

Csak a rászorulók kaphatják meg a 12 ezer forintos téli rezsicsökkentést a tűzifával fűtő háztartások közül, azokon a településeken, ahol van vezetékes földgáz. Ezeknek a településeknek a szociális tűzifára fordítható keretét egészíti ki a kormány, ebből viszont nem mindenki kaphat. Így lesznek, akik kimaradnak a téli rezsicsökkentésből.

 

Háromszor rabolta ki

Háromszor raboltak ki egy hatvankét éves férfit Békés megyében. Egy huszonhárom éves fiatalember tört be hozzá. Késsel fenyegette. Az első két alakalommal pár ezer forintot vitt el tőle, harmadszor azonban már nem kapott pénzt, így a hűtőt pakolta ki. Tettéért akár 10 év börtönt is kaphat.

Semjén a szülőket támogatná

Adják a szülőknek az adó egy részét, amit a gyerekeik befizetnek - ezt javasolja Semjén Zsolt. A KDNP elnöke a Hetek című újságnak nyilatkozott, az államkincstár elnöke pedig a Gazdasági Tanács ülésén beszélt ugyanerről - szerinte sürgős lépésekre van szükség, mert a gazdasági növekedés ellenére sem jellemző az előtakarékoskodás.

 

Halálos gázolás ötsávos úton

Egy gyalogos meghalt, egy másik életveszélyesen megsérült, amikor elütötte őket egy kocsi Békéscsabánál. A két asszony a telkére tartott, egy ötsávos úton akart átmenni, mindössze 50 méterre egy felüljárótól. 

Megölte és elásta az újszülöttet

Csecsemő holttestére bukkantak szántás közben. Az egyik szomszéd szerint az anyának ez volt a hetedik gyereke, de senki nem tudta, hogy terhes. Otthon szült, és a gyanú szerint pár órával később megölte a babát. Nyilatkozott nekünk a gazda, aki szántás közben megtalálta a holttestet.

Húsvét: tömeg a boltokban

Óriási dugók az utakon, tömeg a boltokban és a piacokon. Holnap kezdődik a négynapos húsvéti hosszú hétvége, sokan halasztották az utolsó pillanatra az ünnepi sonka és tojás beszerzését.

Többet vásároltak a magyarok

Csaknem 8 százalékkal többet vásároltak a magyarok januárban, mint egy évvel korábban - a statisztikai hivatal friss jelentése szerint. Főleg műszaki cikkeket és bútorokat vettek rég nem látott mennyiségben.

Tízezrek áram nélkül maradtak

Csaknem 30 ezer háztartásban még napközben sem volt áram Heves, Borsod és Szabolcs megyében. A hibát az okozta, hogy több oszlop is kidőlt a vezetékekre rakódott jég súlya alatt. Az országban másutt nem a havazás, hanem az eső és az olvadó hó okozott gondot.

Hó, ónos eső, szél, kemény fagy

Itt a hó. 20 centinél is vastagabb lehet a hótakaró az északkeleti megyékben, és többfelé ónos esőre, hófúvásra is számítani lehet. A következő napokban kemény fagyok várhatók, lesz ahol éjszakánként mínusz tíz foknál is hidegebb idő várható. Ez pedig a kertekben már most is kárt okozhat.

 

Simonka-póló ovisoknak

A választási bizottsághoz fordult az Együtt amiatt, hogy Simonka György fideszes képviselő Facebook címével ellátott pólót kaptak Békés megyei óvodások. A Fidesz szerint szó sincs politikai befolyásolásról, mert az óvodások nem szavazhatnak.

 

Sok a baleset a csúszós utak miatt

Ketten meghaltak, sokan megsérültek a szerdai reggeli balesetekben. Vas megyében a 86-oson kamion elé vágódott egy személykocsi a havas úton, az anyósülésen ülő fiatalember a helyszínen meghalt.

Munkaerőhiány miatt zárva

Hétfőnként zárva tartják boltjaik egy részét, hogy kompenzálják a munkaerőhiányt - ezt nyilatkozta Híradónknak az ÁFEOSZ-COOP Szövetség elnöke. A legnagyobb magyar üzletlánc sok boltja a 180 ezer forintra emelt garantált bérminimumot sem tudja kigazdálkodni, ezért engedményeket kérnek a kormánytól.

Életet mentett az inkubátor

Egészséges kislányt hagytak a békéscsabai kórház babamentő inkubátorában. A gyermekosztály munkatársai Réthy Fruzsinának keresztelték. Állapota stabil és úgy fest, hogy egészséges. Ha nem jelentkezik érte édesanyja, 6 hét után örökbe fogadhatják.

 

Schwarzenegger kupáját kapta

Arnold Schwarzenegger testépítőként elnyert egyik kupáját kapta ajándékba a fekvenyomók országos bajnoka. Berke Lórándot nővére lepte meg a különleges ajándékkal. A kupa valószínűleg eredeti és kiderült, hogy ez az egyetlen egy hiányzik az amerikai akcióhős relikviái közül.

 

Aki csak tud, árat emel

Drágulnak a termékek és a szolgáltatások, különben a kisvállalkozók nem tudják kigazdálkodni az újabb kötelező minimálbéremelést - a GKI Gazdaságkutató szerint. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége úgy számol, sokan végleg becsukják majd a boltot, vagy pedig szabálytalankodni fognak.

 

Népszavazás a metrófelújításról

138 ezer érvényes aláírásra van szüksége az ellenzéki pártoknak, hogy népszavazást írhassanak ki a hármas metró teljes vonalának akadálymentesítéséért. A pártok jövő év január harmadikától február harmadikáig gyűjthetik a szavazatokat.

Zsáknyi ékszerrel motoron próbált menekülni

Társával rabolt ki egy ékszerboltot, de pechjére épp rendőrök voltak a környéken. Felfigyeltek a riasztó hangjára, ezután látták meg a zsákos férfit, aki végül nem tudott elmenekülni. Társát, aki még a rendőrök érkezése előtt elmenekült, néhány órával később elfogták.

Szabadságok „papíron”

Meghamisítja a nyilvántartást és csak papíron adja ki a szabadságok egy részét sok munkaadó - a Foglalkoztatási Felügyelet jelentései szerint. Most három hetük maradt a cégeknek, hogy maradéktalanul kiadják az idei szabadságokat.

 

Kevés a munkás, gyűlik a szemét

Kupacokban halmozódik a szemét Budapest egy részén a munkaerőhiány miatt. A Fővárosi Közterületfenntartó nem talált elég sofőrt, és megcsúsztak a lomtalanítással.

Ötezerrel nő az átlagnyugdíj

Nagyjából 5 ezer forinttal, havi több mint 128 ezerre emelkedik az átlagnyugdíj januártól - azénpénzem.hu számítása szerint. Valamivel kevesebb, mint 4 százalékos növekedésre számíthat minden nyugdíjas az infláció miatt, amelyet a kormány a jövő évre tervezett.

 

Béremelés a parlamentben

Átlagosan 45 százalékos béremelést javasol a Fidesz az országgyűlési köztisztviselőknek, de lesz olyan dolgozó, akinek 70 százalékkal emelkedhet a fizetése egy törvénymódosító javaslat szerint. Ha elfogadja a Parlament, január elsejétől 7-800 ember kaphat magasabb bért.

 

Több gyereket is molesztálhatott a békési tanár

Több gyereket is molesztálhatott az a békési tanár, aki Londonba akart szökni 11 éves tanítványával. Ezt állítja egy vállalkozó, akinek egy másik szülő arról számolt be, hogy a tanár kikezdhetett kisfiával. A vállalkozó több hasonló történetet is hallott.

 

11 éves diákjával akart élni

11 éves tanítványával akart Londonba szökni egy békési tanár. Közösen akartak új életet kezdeni Angliában, de utazás előtt a repülőtéren lebuktak. A férfi bőröndjében szexuális segédeszközöket találtak. Az esetről elsőkén a Kékfény számolt be. A tanár jelenleg előzetes letartóztatásban van.

 

A nagyanyja haldoklott, ő közben cigizett

Háromszor sújtott le a nagymamájára, és perceken keresztül hallgatta az asszony haláltusáját. Előzetes letartóztatásba helyezte a bíróság azt a 35 éves nőt, aki a gyanú szerint szombat reggel Sarkadkeresztúron egy baltával megölte a nagymamáját, majd a holttestét az udvari kukában rejtette el. Aztán ki akarta fosztani a házat, de azt a közben megérkező rokonok megakadályozták.

Nem változnak a bérkülönbségek

Majdnem kétszer akkora fizetést visznek haza a budapestiek, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők, több mint 100 ezer forint különbséget mért a KSH a nettó átlagbérek között. A kormány szerint elindult az elmaradt régiók felzárkózása.

Szinte eltűnt a kocsi eleje

Meghalt egy középkorú nő, amikor autója fának ütközött kora reggel Békés megyében, Szeghalom közelében. A tűzoltók még élve ki tudták emelni a roncsból, de nem sokkal később a helyszínen meghalt.

Keddig érkezik az előrehozott családi pótlék

Legkésőbb holnap megkapják az érintettek az előrehozott családi pótlékot - ezt ígéri az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Azt mondják, már múlt héten elkezdték az utalást, a tanévkezdést akarják segíteni a szeptemberi juttatás augusztus végi kifizetésével. Ez viszont kevés a szocialisták szerint, akik most a 9 éve azonos összeg 40 százalékos emelését kezdeményezik az Országgyűlésben. A kormány nem tervez változtatást.

150 ezer forintos bérkülönbség

Több mint másfélszer annyi keresnek a budapestiek, mint a békés megyében élők. Az átlagfizetések közötti különbség meghaladja a 150 ezer forintot, a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat tavalyi évről szóló összesítése szerint. 19 megyéből mindössze 2-ben és a fővárosban keresnek jobban az országos átlagnál. A Pénzcentrumnál azt mondják, a munkaerőhiány miatt ekkorák az eltérések. A kormány szerint az elmúlt félévben már mérséklődött a megyék közötti bérkülönbség.

Még tovább drágulnak a lakások

Nincs megállás a lakáspiacon, 11 százalékkal emelkedtek az árak az első negyedéven az egy évvel korábbihoz képest. Ez derül ki a Nemzeti Bank legfrissebb jelentéséből. Budapesten pedig tovább gyorsul a növekedés üteme - mondta az RTL Híradónak nyilatkozó szakértő. A fővárosban akkora a kereslet, hogy az eladók még értékesítés közben is tudnak árat emelni.

Kevés közmunkás kap állást

Száz közmunkásból mindössze hét vett részt tavaly valamilyen képzésen, és közülük is csak nagyon kevesen tudtak elhelyezkedni. Ez derül ki Pintér Sándor belügyminiszter válaszából, amit az LMP-nek írt. A Híradónak nyilatkozó polgármester szerint eddig olyan szakmákban indultak tanfolyamok, amelyekben alig keresnek a cégek embert. A közmunkaprogramra tavaly 340 milliárd forintot költött az állam.

Hallhatta-e a lány a szirénát?

Mennyire hallható egy szirénázó mentőautó, ha valaki fülhallgatóval hallgat zenét biciklizés közben. Ezt vizsgálta az ügyészség Békéscsabán abban a kereszteződésben, ahol tavaly novemberben egy mentőautó halálra gázolt egy tizenhat éves lányt. A fiatal a zebrán ment át a kerékpárjával, miközben zenét hallgatott. Az ügyészség szerint a mentőautó sofőrje hibázhatott, ő a gyanúsított.

 

Gyorsabban ment, részeg is volt – azt állítja, hogy bedrogozták

Drogot csempészhettek az italába, mielőtt autóba ült - ezt mondta a bíróságon az a nő, aki tavaly nyáron halálos balesetet okozott a Békés megyei Sarkadon. Ő vezetett, amikor három fának is nekiütköztek. A kocsiban a sofőrön kívül ketten ültek, egyikük meghalt, a másik súlyosan megsérült. A nő jóval gyorsabban ment a megengedettnél és részeg is volt.

Több családnak adnának CSOK-ot

Vizsgálja a kormány, hogyan adhatna több családnak CSOK-ot, de még nem döntötték el, érdemes-e településtípusonként különbséget tenni a szabályokban - erről tájékoztatta Híradónkat a Nemzetgazdasági Minisztérium. Csütörtökön a Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy másra lehet szükség a fővárosban, mint a kisebb településeken, és ezért ismét változtatnának az Otthonteremtési Programon. Másfél éve, a 10 plusz 10 milliós támogatás bevezetése óta 27 százalékkal drágultak az új lakások Budapesten. 

 

Felborult, autójában fulladt meg

Saját autójában fulladt meg egy szolnoki férfi, miután csütörtök este balesetet szenvedett a Békés megyei Dévaványa közelében. Valószínűleg későn vett észre egy kanyart, az autó kisodródott és a szemközti oldalon futó csatornában landolt. Hiába volt kevés víz az árokban, a kocsi olyan szerencsétlenül fordult fejre, hogy a sofőr már nem tudott kiszabadulni, megfulladt. Az elmúlt hetekben ez a második olyan baleset, ahol az egyedül utazó sofőr az autójában fullad meg.

Saját anyját verte agyon

Úgy megverte az anyját egy mezőhegyesi férfi, hogy az belehalt sérüléseibe. Az idős asszony valószínűleg órákon át szenvedett, mire meghalt. A fia először azt mondta a rendőröknek, hogy néhány nappal korábban megtámadták az anyját, akkor sérült meg. Végül beismerő vallomást tett. Őrizetbe vették. 

Két nap, két baleset, ugyanott

Csak "átkozott kanyarnak" hívják a helyiek Békésben azt az útszakaszt, ahol december óta ma délelőtt történt a tizedik baleset. A Nagyszénás és Orosháza közötti Hajdúvölgyi kanyarban pénteken egy férfi, szombaton pedig egy nő borult fel az autójával. Mindkét kocsi a tetején állt meg, a tűzoltóknak kellett kiszabadítani a sofőröket, súlyos sérülésekkel vitték őket kórházba.

4 év alatt 40 milliós kárt okoztak?

4 év alatt 40 milliós kárt okozhattak a szegedi önkormányzatnak. Szerdán kezdődött el annak a hat vádlottnak - köztük a város volt főjegyzőjének és alpolgármesterének a tárgyalása, akiket azzal vádolnak, hogy 2008 és 2010 között néhány általuk kiválasztott személynek ingyen adták az éves parkolóbérletet. A vádlottak mindent tagadtak.

Ittak, aztán leszúrta élettársát

Késsel ölte meg élettársát egy férfi a Békés megyei Mezőhegyesen. Éjszaka valószínűleg részegen összevesztek, verekedtek és ekkor került elő a kés. Mindketten megsebesítették egymást, az asszony viszont reggelre belehalt sérüléseibe. Egy ismerősük találta meg a holttestet, és ő hívta a rendőröket. Az áldozat élettársa is a lakásban volt, onnan vitték el a rendőrök.

 

Bennégett a házában az idős férfi

Halálos tűz Gyulán. Kora reggel egy családi ház egyik szobája gyulladt ki, eddig nem tudni miért. A házban egy idős férfi volt, aki nem tudott kimenekülni a lángok elől. A tűzoltók amint lehetett, kiszabadították az égő épületből, de a mentők már nem tudták megmenteni az életét. 

Elárverezik az albérletüket

Elárverezik az albérletüket, ezért költöznie kell egy kétgyerekes beteg asszonynak Orosházán. Egyelőre nincs hová menniük. Olcsó albérletet nem találnak, mást viszont nem tudnak megfizetni, mert a nőnek nincs munkája. Két éve amputálták a lábát, azóta hiába szeretne, nem tud dolgozni. Az orosházi önkormányzatnál azt mondják: ha az asszony hivatalosan kéri, akkor segítenek.

A kalcium allergiára nem jó

Több százezer dobozzal írnak fel belőle évente a magyar orvosok allergiára és megfázásra, de közben ezekre teljesen hatástalan. A kalcium ellen nemrég néhány szakember háborút indított, mert sokan megszokásból használják, teljesen feleslegesen – írta meg az index. A legnagyobb veszélye, hogy rovarcsípéseket is félrekezelhetnek vele, a páciens pedig belehal az allergiás sokkba.

Ferenczi Péter


szerző:
2017.03.24. 13:56
Ferenczi Péter

Szerkesztő-riporter

Nem számítottak a sztrájkra

Százak rekedtek a magyar vonatokon a reggeli váratlan romániai vasutassztrájk miatt. Több mint 20 személy- és tehervonat vesztegelt szerdán reggel a román-magyar határon, miután spontán sztrájkba kezdtek a román vasutasok. Ott 150 szerelvény ragadt az állomásokon, ezrek várták a sztrájk végét. A vonatok nagy része délben elindult, de hogy lesz-e újra munkabeszüntetés, nem tudni. A MÁV szerint kártérítést kaphatnak azok, akik a nemzetközi vonatokon ragadtak.

Parkolás: két helyet foglalt el

Két helyet foglalt el szolgálati kocsijával a parkolóban Szarvas fideszes polgármestere. A szabálytalanságot tanúsító fotót a 444.hu olvasója küldte el az internetes lap szerkesztőségének. Babák Mihály a hivatali autóval egy szupermarket parkolójában állt meg úgy, hogy kis híján egy harmadik parkolóhelyre is átlógott a kocsi. A polgármester nem akart nyilatkozni az RTL Híradónak, mert szerinte ennél fontosabb dolgokkal kell most foglalkoznia.

Nagy betűs lesz a kilónkénti ár

Nagyobb betűkkel kell kiírni a tojás kilónkénti árát hétfőtől, ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium rendelete mondja ki. Szerintük a vásárlókat megtéveszthetik a darabárak, és a magyar termelők is rosszul járnak a látszólag olcsóbb import tojás miatt. A termelők azt mondják: a magyar tojás nem csak jobb és nagyobb, mint az import, hanem frissebb is, ezért érdemes inkább a hazait választani.

Injekciós tűt szúrt diáktársába

Egy iskolai kuka mellett talált injekciós tűt szúrt diáktársaiba egy 15 éves fiú Békésen. Legalább három iskolatársát szúrta meg, volt, akit többször. Az egyik tanuló édesanyja azt mondta, fiát orvoshoz vitték, vért vettek tőle, de még nem tudják az eredményeket. Az iskola igazgatója vizsgálatot indított és a rendőrséghez fordult.

Megáldották a videójátékot

Videojáték-konzolt szenteltek Orosházán. A gépet a helyi evangélikus közösség nyugdíjas egyesülete vásárolta, hogy feldobják a heti összejöveteleiket. Sportos játékokat vettek hozzá, és rögtön meg is ünnepelték a beszerzést. A konzolra isten áldását kérte egy lelkész. A valláskutató szerint ez lehet, hogy szokatlan, de igazából a leghétköznapibb dolgok is megáldhatók.

Letiltják fizetése egy részét

Fizetésének jelentős részét letiltják, bérelt házban él, mégis járt a foci EB-n és egy Bajnokok Ligája meccsen is Simonka György. A fideszes képviselő ellen azért indítottak végrehajtási eljárást, mert kezességet vállalt csődbe ment cége hitelére - írta a Blikk. Simonka György 86 millió forinttal tartozik, és több ügyészségi vizsgálat is folyik vele összefüggésben. A Fidesz elnöksége most már elbeszélgetne a képviselővel - mondta a Híradó kérdésére a párt alelnöke.

4 millió az átlagos megtakarítás

Már a 4 millió forintot is meghaladja egy átlagos magyar ember pénzügyi megtakarítása, vagyis negyedével gyarapodott az elmúlt három évben - a jegybank friss számítása alapján. A kormány a sikeres gazdaságpolitika visszaigazolását látja a számok mögött. A szocialisták viszont azt mondják, mostanra tragikusan kettészakadt ország. A Bankmonitor úgy számol, a dolgozók 70%-a egyáltalán nem képes megtakarítani egyetlen fillért sem.

Villanyszámla: 1 millióan késnek

Majdnem egymillió fogyasztónak okoz gondot, hogy időben befizesse a villanyszámláját. Háromszázezren több mint egy éve nem tudnak, vagy nem akarnak fizetni, és sokan a gázszámlával és a távhőszámlával is megcsúsznak. Az erről szóló adatokat egy szocialista politikus kérte ki. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint siker, hogy egyre kevesebb embernek van hátraléka. Az MSZP-nél viszont úgy látják: a zuhanó energiaárak miatt újabb rezsicsökkentés jöhetne, de a kormány inkább a választási kampányra vár.

Jól járnak Mészáros üzlettársai

Egymás után nyeri az állami útépítéseket a Duna Aszfalt és a Hódút konzorciuma. Csak az elmúlt két hónapban több mint 230 milliárd forintos megbízást kaptak. Az MSZP szerint ezzel is csak a Mészáros-klientúra gazdagodik tovább. A Duna Aszfalt és a Hódút tulajdonosai ugyanis a felcsúti milliárdos polgármester, Mészáros Lőrinc üzlettársai. A kormány szerint minden esetben a legkedvezőbb ajánlat nyert.

Madárinfluenza: drágul a tojás

A madárinfluenza miatt visszadrágulhat a tojás ára a tavalyi, áfa-csökkentés előtti szintre. A termelők szerint ugyanis a betegség miatt egyre kevesebb a tojás. Pedig egy hete még minden piaci szereplő tartós-árcsökkenésről beszélt. A kormánypártok szerint csak átmeneti drágulás jöhet. Az MSZP egységes áfa-csökkentést szeretne, és akkor nem lehetne trükközni az árakkal.

Kétszer annyi gáz fogy

65-70 millió köbmétert fogyaszt az ország naponta, amióta extrém hideg van. Kétszer annyi gáz fogy most, mint egy átlagos napon. A fejlesztési minisztérium szerint nincsenek ellátási gondok és elég tartaléka van az országnak. Sok gázkészülék viszont nem bírja a megterhelést, a gázszerelők megállás nélkül dolgoznak. A legnagyobb napi fogyasztást egyébként 11 éve mérték, akkor 90 millió köbméter gázt használtunk el.

Extra pihenőidő jár a fagy miatt

Extra pihenőidő, meleg ital, és védőruha – a nagy hidegben ezek nélkül senkit sem lehet a szabadban dolgoztatni. Fiatalkorúaktól és várandós nőktől pedig egyáltalán nem kérhetnek munkát a főnökeik, ha négy fok alá süllyed a napi középhőmérséklet. Többek között rendőrök, közterület-fenntartók és vízművesek dacolnak a mínuszokkal az utcákon.

Már árulják a tűzijátékokat

Kinyitottak a tűzijáték árusok. A tapasztalatok szerint sokan több 10 ezer forintot is elköltenek a szilveszteri látványosságra. Azonban a felhasználáskor nem árt óvatosnak lenni. A durranások miatt már előre készülnek az állatmenhelyeken is. Azt tanácsolják, érdemes elzárni a kutyákat, és stresszoldót adni nekik.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való