KERESÉS search-close

"Grawátsch Péter" szerzővel ellátott tartalmak

Grawátsch Péter

Grawátsch Péter által létrehozott tartalmak (100):

Hamarosan megjelenhet az izraeli zászló a Holdon

Hamarosan megjelenhet az izraeli zászló a Holdon az amerikai, a szovjet, és a kínai után. Csütörtök este Floridából fellőtték Elon Musk rakétáját a Teremtés nevű izraeli szondával, amely a tervek szerint április 11-én landol a Föld kísérőjén. Ez az első eset, hogy egy magáncég Hold-küldetést vállal, és az első eset, hogy Izrael megcélozza a Holdat.

Legendás fotó őrzi emléküket

96 évesen meghalt az egykori amerikai tengerészgyalogos, aki megcsókolt egy ápolónőt a New York-i Times Square-en 1945. augusztus 14-én. Erről egy legendás fénykép készült. A nő, akivel azelőtt nem ismerték egymást, és útjaik el is váltak, 2016 szeptemberében halt meg 92 évesen.

Különleges találkozókat hozott össze egy kínai állatpark

Olyan állatokat mutattak be egymásnak - persze biztonságos körülmények között -, amelyek még soha nem látták egymást, mivel élőhelyeik a Föld egymástól távoli pontjain vannak. Ezúttal az Északi -és a Déli-sarkvidéken élő állatokat randevúztatták.

 

Oroszország új szuperrakéta fejlesztésébe kezd

Oroszország felfüggeszti részvételét a közepes hatótávolságú nukleáris eszközök felszámolásáról szóló szerződésben, és új szuperrakéta fejlesztésébe kezd. Ezt Putyin orosz elnök jelentette be, egy nappal az után, hogy Washingtonban közölték: az Egyesült Államok már nem tartja magára nézve kötelezőnek az 1987-ben kötött egyezményt, amelyet szerintük Moszkva régóta megszeg.

Katasztrofális hőhullám

Ausztrália szenved a kontinensnyi országban tomboló hőhullám miatt. Emberemlékezet óta nem volt olyan forróság Ausztrália nagy részén, mint most. Volt, ahol már 50 fok feletti hőmérsékletet mértek árnyékban. A hőség következménye a szárazság, valamint az erdő- és bozóttüzek. Halottakról nincs hír, annál több hír van viszont tömegesen pusztuló állatokról.

Juhászkutyák mentik meg a veszélyeztetett törpepingvineket

Félelmetes hírű abrúzzói juhászkutyák vigyáznak törpepingvinekre Ausztrália déli részén, miután a különleges madárkolónia csaknem kipusztult a ragadozók és az orvvadászok éveken át tartó írtóhadjáratai miatt. Az Olaszország nemzeti büszkeségének számító kutyák beváltották a hozzájuk fűzött reményt: a pingvinek száma növekszik.

Felépül a kisfiú, akit egy összeomlott lakóház romjai alól húztak ki

Szinte teljesen felépült az a 11 hónapos kisfiú, akit egy összeomlott lakóház romjai alól húztak ki a mentőcsapatok Oroszországban. A múlt év utolsó napján történt katasztrófa helyszínén, csodával határos módon 36 órát élt túl a kisfiú a roppant hideg ellenére. Megtalálása óta Moszkvában kezelik.

 

A Föld valószínűleg legnagyobb fehér cápája

Sikerült egy búvárcsapatnak Hawaiinál megközelítenie a Föld feltehetően legnagyobb fehér cápáját. Sőt, az egyik búvár meg is érintette a hátát. A búvárok a cápák védelmében készítették filmjüket a különleges találkozóról a Deep Blue-nak nevezett 50 évesre becsült, feltehetően vemhes óriással.

Megmentett egy totyogó kisfiút egy buszsofőr

Megmentett egy totyogó kisfiút egy buszsofőr Milwaukee-ban. Menet közben vette észre, hogy a kicsi a járdán szaladgál mezítláb, egyszál trikóban, és pelenkában. Milwaukee az Egyesült Államok északi részén van, ilyen télen nagy hidegek vannak arrafelé.

 

Kína leszállt a Hold „sötét oldalán”

Újabb lépést tett Kína, hogy szuperhatalommá váljon. Leszállt a Hold úgynevezett sötét oldalán a kínai holdistennőről elnevezett Csang'o 4 szonda. Ilyen még nem volt az űrkutatás történetében.  Első szerkezetként egy szovjet szonda landolt a Holdon, első emberként amerikaiak jártak ott. Most már van valami, amiben Kína is első.

 

Újra drónmentes a Gatwick-reptér

Őrizetbe vettek a brit rendőrök két embert, akik a gyanú szerint drónjaikkal napokon keresztül veszélyeztették a Gatwick-reptér működését. Egyelőre csak annyit lehet tudni róluk, hogy egy 47 éves férfiról és egy 54 éves nőről van szó, a hatóságok szerint nem terroristák

 

Jacket sorsára hagyták, most rendőrkutya lett belőle

Karriertörténet kutyamódra. Jacket fiatalon kikötötték egy fához a jeges télben, és sorsára hagyták a németországi Flensburgban. Egy rendőr mentette meg, majd szerető gondoskodása révén szuper nyomozókutyává nevelte Jacket. 

Elhagyta a naprendszert az 1977-ben útnak indított űrszonda

Elhagyta a Naprendszert és csillagközi térben hajózik az 1977-ben útnak indított Voyager-2. Az amerikai űrszonda ikerpárja, a Voyager-1 mellett a másik ember alkotta eszköz, amely távozott csillagrendszerünkből. Mindkét Voyager egy különleges CD-t visz magával az emberiség üzenetével idegen civilizációk számára.

Kutyák szedik a teniszlabdákat

Kutyák a világhírű, londoni hangversenyteremben, a Royal Albert Hallban. Nem zenét hallgatnak, nem szépségversenyen lépnek fel, hanem labdaszedők lesznek egy teniszversenyen. Az esemény egyik ötletgazdája, a verseny szervezője Tim Henman. A visszavonult brit teniszező szerint a nézők szórakoztatására még többet kell mutatni, jelen esetben kutyákat.

Sully is elbúcsúzott az elnöktől

Különleges résztvevő az Egyesült Államok múlt héten elhunyt 41. elnökének búcsúztatásán. George Bush segítő kutyája, Sully elnöki emblémával ellátott öltözékben, kiemelt vendégként volt jelen a kísérőjével, amikor a koporsót a houstoni ravatalozóba vitték. Ott lefeküdt a lobogóval letakart koporsó előtt, amiről mostanra hatalmas érdeklődést kiváltó fénykép készült. A két éves labradort hamarosan Washingtonba viszik, volt gazdája temetésére.

Pusztulnak az állatok, mint egykor a dinoszauruszok

Csaknem 200 ország képviselői gyűltek össze a lengyelországi Katowicében, hogy új lendületet adjanak a klímaváltozás elleni küzdelemnek. A három évvel ezelőtti párizsi klímaegyezményben kitűzött célok, vagyis a globális hőmérséklet emelkedésének 2 százalékban történő maximalizálása már nem elég a legújabb felmérések szerint.

Kémkedő elektromos autók Kínában?

Nemcsak az okostelefonokat, hanem az elektromos kocsikat is kihasználja a kínai rezsim, hogy azokkal kémkedjenek. Ezt állítja az AP amerikai hírügynökség a legújabb, nyugati vizsgálatokra hivatkozva. Több száz esetről van szó a világ legnagyobb autópiacán, az AP szerint.

 

Zavargások: szégyen a futballnak, szégyen Argentínának!

Így jellemzi a világsajtó a szombaton történteket, amelyek miatt el kellett halasztani a dél-amerikai kupa döntőjének visszavágóját a két ősellenség, a River Plate és a Boka Juniors között. A River szurkolói megtámadták a Boca csapatát szállító buszt, és több játékos megsérült. Ezután zavargások törtek ki Buenos Airesben.

Agresszív rendőri módszer

Agresszív módszert alkalmaz a rendőrség Londonban a motoros bűnözők ellen, mivel az eddigi autós üldözést kockázatosnak ítélték. Mostantól a rendőrautók hátulról nekimennek a menekülő robogónak és felborítják. A hajmeresztő akciókról a rendőrségi kocsik fedélzeti kamerái felvételeket készítettek.

Történelmi lelet került elő véletlenül az ukrán állami levéltárban!

A sztálini idők egyik ügyének dossziéjában kiszáradt kenyérdarabokat találtak kutatók egy zacskóban. Kiderült, hogy csak kenyérutánzat, amit 1932-ben vagy 33-ban, a több millió ember halálával végződő ukrán éhínség idején sütöttek.

Elkészült a világ első fordított szállodája, Kínában

A fordított azt jelenti, hogy nem az ég felé tőr, hanem lefelé. Egy elhagyott kőfejtőbe építették. Bejárata a talajszint felett van, onnan kell 88 méter mélyre menni lifttel az aljára, amely egy mesterséges tó vízszintje alatt található.

 

Fedélzeti kamera vette fel a tűzharcot

Elképesztő felvételt készített egy rendőrkocsi fedélzeti kamerája Amerikában. Tüzet nyitott a járőrre egy feltartóztatott autós. A járőr visszalőtt, ezzel szabályos tűzharc kezdődött köztük, de végül egyikük sem sérült meg komolyan. A lövöldöző elmenekült, de később elfogták.

 

Oroszlánkölyköt találtak a rendőrök egy Lamborghiniben

Oroszlánkölyköt találtak a rendőrök egy Lamborghiniben a Champs-Élysées-n. A sofőrt őrizetbe vették, a rossz állapotban lévő oroszlánt állatvédőkre bízták. Októberben egy lakásban találtak egy hat hetes oroszlánkölyköt. Állatvédők szerint divat lett, hogy a gazdagok vadállatokat bérelnek vagy vesznek, hogy azokkal hencegjenek, míg meg nem unják őket.

 

Elhunyt a Marvel képregény-univerzum atyja

A Marvel képregény-univerzum atyja, az amerikai popkultúra szentje olyan szuperhősöket alkotott, mint a Pókember és az X-Men mutánsai, és olyan szuperhősök létrehozásában vett részt, mint az Amerika Kapitány, a Vasember, vagy a Hulk. Stan Lee hétfőn este lett rosszul otthonában, mentővel egy Los Angeles-i kórházba vitték, ott halt meg. 95 éves volt.

 

50 métert zuhant a busz a Jangce folyóba

Egy utas és a sofőr veszekedése miatt történt tömegtragédia a kínai Csungkingban, ahol néhány napja egy busz a Jangce folyóba zuhant egy 50 méter magas hídról. Legkevesebb 13-an meghaltak

Markolóval és dróttal mentették a medvét

Markolóval és drótkötéllel húztak ki egy bajba jutott medvét egy vízerőműből Kína északnyugati részén. A medve túlélte az erőmű csapdáját, és a szabadító akciót is.

Nyilvános bocsánatkérés

Nyilvánosan elnézést kért Norvégia miniszterelnöke azoktól a norvég nőktől, akiket a második világháború után meghurcoltak, mert viszonyt folytattak a német megszállókkal, akiktől gyakran gyerekük született.

Megrázó videók a lövöldözésről

Megrázó videók kerültek elő a Krím-félszigeti Kercs szakiskolájában történt lövöldözésről. A halálos áldozatok száma ma 21-re emelkedett. Kiderült, hogy a 18 éves ámokfutó, aki önmagával is végzett, szeptemberben kapta meg a fegyverviselési engedélyt, és a mészárlás előtt vette meg a töltényeket a helyi fegyverboltban.

Megdöbbentő videó: óriáskígyó a bankban

Sokkot kaptak egy dél-kínai bank alkalmazottai, amikor a munkakezdés előtti közös elmélkedésük közben egy óriáskígyó zuhant rájuk. A kígyó feltehetően a gazdájától szökött meg, egy közeli házból, de még nem tudni, hogyan került a banki előtér álmennyezetébe. A megdöbbentő jelenetről biztonsági kamerás felvétel készült.

Elon Musk újra elkápráztatta a világot

Korunk egyik legmerészebb nagyvállalkozója a Tesla-autóval, majd az elektromos kocsi űrbe küldött, robotűrhajós változatával, valamint az újrahasználható rakétával szerzett hírnevet. Aztán jött a kudarc, amikor kiderült, hogy manipulálta cége részvényárfolyamát, ezért súlyos büntetést kapott. Most megint ünneplik, miután Space-X nevű rakétájának legutóbbi fellövéséből elképesztő látványosság lett.

Fekete piacon vette a mérgeskígyót, elszabadult a házban

Kiürítettek egy lakóházat Prágában, mert megszökött a tulajdonosától egy veszedelmes mérgeskígyó, miután megmarta őt. A nő jelenleg kórházban van, kómában. A rendőrség közlése szerint hatóságnak a mambát a feketepiacon vásárolta.

Furcsa pár: a blogger és a lúd

Példátlanul magas látogatottságot ért el a világhálón egy minszki blogger, vagyis internetes naplóíró. A siker nem igazán az övé, hanem a lakótársáé is, aki Harvey, a lúd. Kettejük egymásra találását, együttélését meséli el fotókkal, videókkal Andrej, a blogger.

Markolóval mentették a partra sodródott bálnát

Katonák és önkéntesek megfeszített munkájával, egy markoló és egy vontatóhajó bevetésével sikerült megmenteni egy partra sodródott bálnát Argentína déli részén. A több tíz tonna súlyú állat megmentéséért két napon keresztül megállás nélkül dolgoztak.

Charlie Chaplin Kabulban

Charlie Chaplin bukdácsol Kabul utcáin.  40 év óta háború sújtja Afganisztánt, amelynek fővárosában megjelent egy ifjú, szinész Charlie Chaplin híres, némafilmes jelmezében, hogy mulatassa az ott élőket. Mint mondja, ő a nevetéssel akarja enyhíteni a fájdalmakat.

Pedofilbotrányok: a cölibátus tragédiája

Kihívást intézett a római katolikus egyház egyik dogmája ellen egy fiatal szlovák pap. A 34 éves egyházfi másodmagával írt és megjelentetett egy könyvet a Cölibátus tragédiája címmel. Ebben alapvető változásokat sürget az egyház pedofilbotrányai miatt. Michal Lajcha szerint önkéntessé kell tenni a papi nőtlenséget, ha kötelező marad, egyre több baj lesz.

24 órán belül 2 cápatámadás

24 órán belül a második súlyos cápatámadás történt Ausztrália északkeleti részén, Queensland szövetségi tagállamnál. Az első áldozat egy középkorú, nő a második egy 12 éves kislány, mindketten válságos állapotban kerültek kórházba. A támadások helye egy népszerű turistaközpont partvidéke.

Japán űrturista mehet a Holdhoz

Egy dúsgazdag japán férfi lehet a világ első űrturistája, aki eljut a Holdhoz. Méghozzá Elon Musk rakétájával, amelynek kaliforniai telepén tegnap mutatták be Mezava Juszakut, noha a tervek szerint csak 5 év múlva lenne az utazás. Az árról hallgatnak a felek, de van viszonyítási alap.

„Adj esélyt a békének”

A rockzene hőskorának egyik legszebb dalát énekelték New Yorkban a közoktatás támogatására szervezett John Lennon-busztúrán. Lennon híres művének mára szállóigévé vált visszatérő sora: „Adj esélyt a békének”. És nemcsak ezt idézték fel New Yorkban, hanem a dal születésének nem kevésbé híres körülményeit is, a békeágy-akciót.

Elkezdődött a nagy Csendes-óceáni szemétsziget eltakarítása

Ma indul útjára a csendes-óceáni nagytakarítás. Egy holland fiatal ötletén alapuló, különleges fejlesztésű hajóval próbálják összeszedni a műanyaghulladékot az óceán felszínéről. Ez egy 600 méter hosszú, görbült csövet és három méter mély szűrőt húz maga után.

A kiszivárogtatás gyanúsítottjai

Újabb és újabb név kerül elő a chemnitzi, bevándorlásellenes zavargásokat kiváltó bizalmas adatok kiszivárogtatójáról. Először egy szövetségi rendőrt, egyben helyi politikust neveztek meg a hatóságok. Házkutatás is volt nála. Azzal védekezik, hogy csak továbbadta az internetre került letartóztatási parancsot.

 

Leszakadt egy középkori templom teljes tetőszerkezete Rómában

Kevésen múlott, hogy nem történt újabb tömegtragédia Olaszországban. Leszakadt egy középkori templom teljes tetőszerkezete Róma központjában. A templom hétközben zárva van, ám holnapra és vasárnapra nagy esküvőket hirdettek meg, vagyis egy napon múlt egy esetleges tragédia bekövetkezése. A templom alatt van az a börtön, ahol a hagyomány szerint Szent Péter és Szent Pál raboskodott.

 

Delfin miatt tiltották be a fürdőzést

Bezártak több strandot, és megtiltották a fürdőzést és a búvárkodást egy atlanti-parti francia településen Nem mérgező medúzák, nem cápaveszély, vagy olajszennyezés, hanem egyetlen delfin miatt.  A városka polgármestere ugyanis szakértőkre hivatkozva azt állította, hogy a delfin felajzott, ezért kiszámíthatatlan és agresszív lehet.

Nem vizsgálják a náci őr múltját

Nem indul vizsgálat Németországban egy 95 éves férfi ellen, akit azért toloncoltak ki az Egyesült Államokból, mert egy lengyelországi koncentrációs tábor őre volt a II. világháborúban. Berlin szerint semmilyen dokumentumot nem találtak róla, mivel soha nem volt német állampolgár.

Hollók és varjak segítenek majd a környezetvédelemben

Környezetvédelmi feladatokra képeznek ki hollókat és varjakat egy francia városban. Nem nagyszabású munkára kell gondolni, csupán annyi lesz a dolguk, mint egykor a csőszöké volt a parkokban. Össze kell szedniük a csőrükkel a csikkeket. Mivel rendkívül okos madarak, gyorsan tanulnak.

 

A hatóságok terrortámadásnak minősítették az esetet

Autó csapódott a brit Parlament épületét védő betonkordonnak, Londonban. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre, ahol őrizetbe vették a sofőrt, aki szemtanúk beszámolója és a nyomozás eddigi adatai szerint szándékosan hatolt be a védett területre. A hatóságok terrortámadásnak minősítették az esetet. Egyelőre nem tudni, mit vallott a sofőr, és hogy ki ő.

 

Útnak indult a Napszonda

A szonda magával visz egy memória-kártyát, amelyen ott van annak a több mint 1 millió embernek a neve - köztük sok magyaré -, akik fél éve jelképes jegyet váltottak az útra.

Állati meleg van a Föld északi féltekéjén

Helyenként szó szerint állati, mert nemcsak az emberek, hanem az állatok is megszenvedik a rekkenő, páradús hőséget. Az állatkertekben kiváltképpen. A legjobb segítség a víz, a fürdő és a lédús csemegék, amelyeket bőséggel megkapnak most az állatok.

Tombola az új sírhelyekért

Meghökkentő újítást vezetett be Berchtesgaden tanácsa. Kisorsolják azoknak a neveit, akik busás ár ellenében helyet kaphatnak a kibővített temetőben. A városka neve sokak számára ismerősen hangozhat. Nem véletlenül. A környékbeli hegyen volt ugyanis Adolf Hitler magánüdülője 1939-től.

Pánik a repülőgépen egy kigyulladt a mobiltöltő miatt

A barcelonai reptéren, az egyik indulásra kész gépen kigyulladt egy mobil-akkumulátor. A kisebb tüzet, és a füstöt érzékelve kitört a pánik. Erre a személyzet leeresztette a vészcsúszdákat, amelyeken sértetlenül, mindenki elhagyta a repülőt. Az eseményekről több videó is készült.

Cápát akartak lopni egy akváriumból

Meghökkentő rablás az Egyesült Államokban. Biztonsági kamerák felvették, amint két férfi és egy nő ellop egy kölyökkcápát a San Atonió-i tengeri park nyitott akváriumából, majd egy babakocsiban kiviszik a halat az autójukhoz, és távoznak. A

Per a nyomtatott fegyverek miatt

Pert indít a nyomtatható fegyverek miatt nyolc szövetségi állam és a főváros az amerikai kormány ellen. 5 évig tartó jogi huzavona után az amerikai külügyminisztérium júniusban engedélyezte, hogy egy texasi vállalat augusztus 1-jén, vagyis holnap bárki számára elérhetővé tegye a világhálón a háromdimenziós nyomtatóval elkészíthető műanyag fegyverek terveit, illetve a kinyomtatásukhoz szükséges programot.

A Holt-tenger feltámasztása

Beindult a Holt-tenger megmentését célzó program. Egy 180 kilométeres vezetékrendszeren át vizet visznek a Vörös-tengerből a Holt-tengerbe.

Rengés a turistaparadicsomban

Erős földrengés rázta meg Indonézia egyik közkedvelt helyét. A legfrissebb hírek szerint 14 halálos áldozata van a természeti csapásnak. Egy külföldi van köztük: egy maláj turista. A sérültek száma meghaladja a 160-at. Lombok szigetének egyes területei megközelíthetetlenné váltak. Nincs hírünk magyar érintettekről.

Lángol Kalifornia


2018.07.28. 18:09
Lángol Kalifornia

Görögország után Kaliforniában pusztít tűzvész. Döbbenetes felvételek készültek arról, ahogy tűztornádok elől menekülnek autósok.

17 évesen akarja körberepülni a Földet

Embert próbáló útra indult egy 17 éves amerikai fiú. Ő akar lenni az első tizenéves, aki egyedüliként körbe repüli a Földet. Mason Andrews az Egyesült Államok déli részén lévő egyik városból startolt, hogy tervei szerint 40 nap múlva, a sikeres út végén, ott fejezze be nagy kalandját.

 

Szexszel és fondorlattal próbált befolyásos emberek közelébe kerülni

Szexszel és fondorlattal próbált befolyásos emberek, köztük politikusok közelébe kerülni Marija Butyina, hogy információkhoz jusson. Ezt mondta az ügyész az összeesküvéssel is vádolt orosz nőről, akinek előzetes letartóztatását elrendelte a bíróság. A fegyvertartást támogató Butyinát régóta figyelte az FBI, amely szerint a 29 éves nő a Kreml belső köreitől kapta utasításait.

Adakozó világbajnok


2018.07.17. 18:53
Adakozó világbajnok

500 ezer dollárt, átszámítva csaknem 140 millió forintot adott a focivébén felfedezett új csillag, Kylian Mbappé egy francia segélyszervezetnek. Premiers de Cordée beteg gyerekeknek biztosít sportolási lehetőséget, és versenyeket szervez a számukra.

Megnyitották egy megoldatlan, hírhedt gyilkossági ügy aktáit

Megnyitották egy megoldatlan, hírhedt gyilkossági ügy aktáit az Egyesült Államokban. Az igazságügyi minisztérium közlése szerint ugyanis perdöntő adatokra derült fény. Az áldozat egy 14 éves fekete fiú, akit 1955-ben meglincseltek, mert egy fehér nő azt állította, hogy a fiú szexuálisan zaklatta. A gyerek brutális megölése volt az egyik elindítója az Amerikát később alapjaiban megváltoztató polgárjogi mozgalomnak.

 

Fociöröm, tombolás, könnygáz

Bejutott a francia fociválogatott az oroszországi világbajnokság döntőjébe a belgák elleni 1-0-ás győzelemmel. Franciaországban mámoros szurkolók százezrei vonultak az utcákra, pedig még nem is nyerték meg a vébét. Párizsban az önfeledt ünneplés estére egyre vadabba vált,

Családegyesítés kutyával

Családegyesítés Amerikában, nem mindennapi módon. Egy házaspár és gyerekeik kapták vissza elveszettnek hitt kutyájukat. Angel, vagyis Angyal nem egyszerűen házi kedvenc, ő az egyik gyerek, egy fogyatékos kislány segítő kutyája.

Fociöröm látás, hallás nélkül

Nem akarnak kimaradni a foci öröméből a siket és vak szurkolók. Latin-Amerikában, ahol a futball vallásos érzéseket képes kiváltani, különleges módon segítenek nekik, hogy élvezni tudják a világbajnokságot.

 

Maradona- műsor meccs közben

Elképesztő műsort adott elő Diego Maradona az argentin válogatott számára sorsdöntő Nigéria elleni csoportmeccs közben, Szentpéterváron. Az isteni Diegó, ahogy szerényen becézik hazájában, és a világ más részein, táncolt, önkívületi állapotba került, magába roskadt, a végén pedig csaknem elájult.

 

Börtönbe kerül a pártelnök

Három és fél év börtönre ítélték Romániában az ország legbefolyásosabb politikusát, a kormányfő erejét adó Szociáldemokrata Párt elnökét hivatali visszaélésért és okirat-hamisításra való felbujtásért. A Liviu Dragnea elleni ítéletet csütörtökön hozta meg a Legfelsőbb Bíróság, kétszeri halasztás után. A verdiktet követően újabb korrupció-ellenes tömegtüntetések kezdődtek szerte Romániában.

37 milliós szobrot tört össze az 5 éves gyerekük

Elképesztő nagyságú kiállítási belépő díjat fizethet egy amerikai család utólag, ha nem sikerül elfogadható mentséget találniuk gyerekük tettére. 5 éves fiuk ugyanis egy tárlaton összetört egy különleges szobrot, és a biztosító társaság 132 ezer dollárt akar bevasalni rajtuk. Az átszámítva több mint 37 millió forintos károkozást egy biztonsági kamera felvette.

Kannabisz olaj segíthet a 12 éves, súlyosan epilepsziás fián

Történelmet írtunk - ezt mondta az a brit asszony, akinek a belügyminiszter engedélyezte, hogy megkaphassa a Kanadában vásárolt kannabisz olajat, ami segíthet 12 éves, súlyosan epilepsziás fián. Drogtartalma miatt korábban szigorúan tilos volt az anyagot behozni a szigetországba. Az asszony már azért küzd, hogy módosítsák a brit kábítószertörvényt.

Két hónap fogság a várótermekben

A film az életet másolja, s van úgy, hogy az élet visszamásolja a filmet. Csaknem két hónapon élt három város repterének várótermeiben egy 56 éves libanoni férfi, mert elveszett az útlevele. Ingyenkuponokat váltott be élelmiszerre, a vécében mosakodott, mosott, és a váróteremi ülőhelyeken aludt. Pont úgy, ahogy Tom Hanks a Terminál című játékfilmben.

Történelmi fordulat - megtörtént, ami nemrég még lehetetlennek tűnt

Találkozott, kezet fogott, mosolygott, tárgyalt, és békét hirdetett az amerikai elnök és az észak-koreai vezér. A Szingapúrban megtartott egy napos csúcson teljes fordulat következett be ahhoz képest, hogy fél éve még válogatott szidalmakkal üzentek egymásnak, és atomcsapással fenyegették a másik országát.

Tűz Csernobilban


2018.06.07. 18:35
Tűz Csernobilban

Sikerült megfékezni a csernobili zónában kedd óta tomboló erdőtüzet. A hatóságok szerint nem emelkedett veszélyes szintre a sugárzás. Nem először volt tűz a zónában, de minden alkalommal tömeges riadalmat kelt a 32 évvel ezelőtti atomkatasztrófa el nem múló következményei miatt.

Belepottyant a söröspohárba a labda

Hogy ilyen megtörténjen, annak esélye kb. 1 az 1 milliárdhoz. Egy amerikai baseball meccsen az ütő játékos véletlenül úgy találta el az apró labdát, hogy az egy távoli néző söröspoharában landolt… Íme!

Újabb kutyahalál a repülőgépen

Újabb kutyahalál egy repülőgépen, az Egyesült Államokban. Egy 8 éves törpe-spicc pusztult el utazás közben. Még nem tudni, mi történt a Delta légitársaság gépének rakterében.

Az orosz melegek és a focivébé

Árgus szemekkel figyelik jogvédő csoportok és nyugati kormányok Oroszországot a közelgő focivilágbajnokság miatt. Az ok: az erősödő fajgyűlölet és a melegekkel szembeni ellenséges érzület. 5 éve létezik egy orosz törvény, amely megbélyegzi a melegeket. A jogszabály hivatalos neve: a „nem-hagyományos szexuális kapcsolatok propagandáját” tiltó törvény.

 

Küzdelem a focirasszizmus ellen

Kemény tilalmakkal készülnek az orosz hatóságok a közelgő focivilágbajnokságra. Tilos az alkohol a stadionokban, és azok környékén, tilos a drónok reptetése, tilos a fegyverkereskedelem, sőt még a tűzgyújtás is sütögetésre, nehogy lángra kapjon valami.

Felújították a világ legfélelmetesebb hegyi útvonalát

A Kínában lévő Hua-shan-hegyre ezrével mennek évente a világ minden részéből azok, akiknek lételemük a veszély. A sziklák oldalához erősített, keskeny pallókon lehet ugyanis feljutni a 2 ezer méter magasan lévő hegytetőre. Most újakra cserélték a régi pallókat. A veszély azonban mit sem változott.

Háborús félelmek Svédországban

Súlyos válságokra, sőt egy lehetséges háborúra próbálja felkészíteni a stockholmi kormány Svédország népét. Csaknem 5 millió háztartásba juttattak el erről egy kiadványt.

„Méregkoktélt” kevert az angoloknak

Durva tréfát eszelt ki egy volgográdi bár. Az oroszországi foci vb-n ebben a városban játszik majd az angol válogatott, ezért szurkolóinak egy Novicsok nevű koktélt találtak ki. A névválasztás szándékos, a Novicsok ugyanis egy ideggáz, amivel megmérgezték Nagy-Britanniában Szergej Szkripál kettősügynököt és lányát, márciusban. A brit kormány Moszkvát vádolta meg, amit a Kreml visszautasított.

Lángol a határvidék


2018.05.15. 18:48
Lángol a határvidék

Továbbra is lángol Izrael és a Gáza-övezet határa a jeruzsálemi amerikai nagykövetség megnyitása miatti palesztin tiltakozás nyomán. Már csaknem hatvan palesztin halt meg az izraeli katonákkal folytatott összecsapásokban. Az áldozatok között van egy 8 hónapos csecsemő is. A sebesültek száma meghaladja a kétezret.

 

28 év egy szűk ketrecbe zárva

28 éven át szenvedett egy szűk ketrecbe zárva egy nőstény medve az egyik elhanyagolt romániai állatkertben. De most minden megváltozott. Az állatvédők kitartó küzdelme a kiszabadítása érdekében sikerre vezetett. Egy hatalmas, zöldövezeti menhelyre vitték, hogy más medvék társaságában szabadon élhessen.

Hazaérkeztek a volt foglyok

Hazaérkeztek az Egyesült Államokba az Észak-Koreában elengedett koreai születésű amerikai állampolgárok. Mindhárom férfit különféle ürügyekkel ítélték el súlyos börtönbüntetésre és kényszermunkára. Szabadon engedésük oka az enyhülés, illetve hogy hamarosan találkozik egymással az amerikai elnök és az észak-koreai vezér.

 

David Goodall utolsó útja

Megérkezett Baselbe a 104 éves ausztrál tudós, David Goodall, hogy orvosi segítséggel meghaljon egy klinikán. Sokáig úgy tűnt, hogy az ausztrál Legfelsőbb Bíróság megtiltja az utazást, mivel az országban, ahogy a világ legtöbb helyén, tilos az eutanázia.

Történelmi találkozó a két Korea vezetői között

A koreai háborút fegyverszünettel lezáró 1953-as egyezmény óta még nem fordult elő, ami most, hogy egy észak-koreai vezér dél-koreai területre tegye a lábát. Történelmi volt a találkozó abban az értelemben is, hogy a nyilatkozatok szerint a két ország idén békeszerződést köthet, és atomfegyvermentessé teszik a félszigetet.

Nemzetközivé vált a gyógyíthatatlan kisfiú ügye

Nemzetközivé vált egy 23 hónapos beteg, brit kisfiú ügye. Lengyelek is csatlakoztak a tiltakozókhoz, miután a gyógyíthatatlannak ítélt Alfiet lekapcsolták a gépekről, majd a brit Fellebviteli Bíróság megtiltotta a szülőknek, hogy a vatikáni gyerekkórházba vigyék őt. Az ügyben megszólalt a lengyel államfő is. Megrázó képek következnek!

Nyugati képek Észak-Koreáról

Két év küzdelem után kapta meg a forgatási engedélyt egy belga tévé az észak-koreai hatóságoktól. A tévések szerint a zárt, sztálinista diktatúra váratlan jóindulatának köze lehet ahhoz, hogy enyhült a feszültség Észak-Korea és az Egyesült Államok között.

Katasztrófa fenyeget Ukrajnában!

Ezt állítják kutatók, miután a szakadárok bejelentették, hogy elárasztanak egy lezárt bányát. A bányában rengeteg sugárzó anyag halmozódott fel azóta, hogy az 1970-es évek végén földalatti atomrobbantásokat végeztek. A víz széthordhatja majd a radioaktív anyagot.

Szigorú állatvédelem = javulás

Bíztató adatokat tett közzé a tanzániai kormány az elefántvédelemről. A veszélyeztetett állatok megmentése érdekében még a hadsereget is bevetették, és egy sor szigorú intézkedést hoztak.

Szemétlerakónak használt óceánok

Ökológiai horrorkiálltás nyílt Brüsszelben. Számítások szerint évente akár 12 millió hulladék is bekerülhet a nagy vizekbe, élőlények tömegének pusztulását okozva.

Kis híján tragédia történt

Megdöbbentő videót készített egy autó utasa egy közlekedési konfliktusról Amerikában: egy motoros és egy autós heveskedett egymással menet közben, aztán a viszályból kis híján tragédia lett, mikor az autósnak elege lett, és támadásba ment át.

 

Megszólalt a méreg fejlesztője

Moszkvának köze van a volt orosz-brit kettősügynök és lánya megmérgezéséhez. Ezt az az orosz tudós közölte, aki saját állítása szerint részt vett az idegméreg fejlesztésében. Vlagyimir Uglov exluzív interjút adott a Sky televízónak. A március 4-én, Salisburyben megmérgezett Szergej Szkripál és lánya még mindig válságos állapotban van.

 

Terrortámadás, túszejtés, négy halott Franciaországban

Egy marokkói származású férfi előbb autót rabolt, aztán rendőrökre lőtt, majd egy szupermarketben foglyokat ejtett, és ott két emberrel végzett. A támadót kommandósok agyonlőtték. A merénylő az Iszlám Állam tagjának mondta magát. A hatóságok előtt már nem volt ismeretlen.

 

Hitler-hasonlat Putyinra

Egy brit parlamenti képviselő szerint Putyin orosz elnök ugyanúgy önfényezésre akarja használni a nyári foci vébét, ahogy Hitler a ’36-os berlini olimpiát. Erre a brit külügyminiszter közölte, hogy egyetért a hasonlattal.

Kutyadrámák a társaság gépein

Kétszer is súlyos hibát követett el állatokkal az United Airlines. Az első esetben meghalt egy kölyökkutya az utastérben a légikísérők tévedése miatt. Két napra rá az ügyintézők elnéztek valamit, és Japánba küldtek egy másik kutyát egy amerikai város helyett.

Szeméttenger fenyegeti Párizst

Évekkel ezelőtt vált Párizs központjától 24 kilométerre lévő terület egy nyitott lerakóvá, amit egyre többen használtak ki. Sok hajléktalan is ott ütött tábort, amit tavaly felszámoltak. Mára kezelhetetlenné vált a helyzet, már csak úgy beszélnek a szeméttengerről, hogy Párizst is fenyegeti.

 

Donald Trump: a véres videojátékok miatt vannak Amerikában lövöldözések

Donald Trump szerint a véres videojátékok miatt van annyi lövöldözés Amerikában. Véleményét elmondta az iparág képviselőinek, akikkel zárt ajtók mögött tanácskozott a Fehér Házban. Még nem tudni, milyen eredménnyel. Tanulmányok szerint azonban nincs összefüggés az erőszakos játékok és a valós erőszak között.

 

Jobban van a kis delfin


2018.03.10. 18:40
Jobban van a kis delfin

A gondoskodásnak köszönhetően felépült egy öt hónapos fehér delfin, amelyet a messzi Északon, Alaszka partjainál mentettek meg. A kis állat több ezer kilométerre délre, a meleg Florida egyik híres állatparkjába került.

 

Bemutatták a világ eddigi legnagyobb repülőjét

A Stratolaunch nevű gép guruló próbáját a kaliforniai Mojave-ban tartották meg. Ekkor vált láthatóvá a repülő elképesztő kinézete és mérete. Az építő cég egyik tulajdonosa sem akárki. Ő Paul Allen, aki Bill Gates-szel alapította 43 évvel ezelőtt a Microsoftot, majd más kihívások után nézett.

Kismajom még nem élvezett így repülést

Az egész világon ismertté vált az orvvadászoktól, Afrikában megmentett csimpánzkölyök. A kismajom a Mussza nevet kapta. A Kongói Demokratikus Köztársaságban repülővel vitték át egy nemzeti parkba.  A fedélzeti kamera felvételei szerint a kis-csimpánz egyáltalán nem ijedt meg, sőt, nagyon is élvezte a repülést.

Elmaradottság és szuperfegyverek Oroszországban

Az orosz elnök évet értékelt Moszkvában. Habár felmérések szerint nincs komoly politikai ellenfele, korteskedésnek is felfogható beszédét 17 nappal az elnökválasztások előtt tartotta meg Vlagyimir Putyin.

Kivégzésszerű kettős gyilkosság

A „Nem szeretnénk maffiaállamban élni!” – nevű szlovák Facebook-csoport március 13-ára tömegtüntetést hirdetett Ján Kuciak és élettársa kivégzésszerű meggyilkolása miatt. A 27 éves oknyomozó újságíró és párja holttestét házukban találták meg Nagymácséden.

 

Kutyamentés a legszomorúbb helyről

Húsáért tenyésztett kutyát mentett meg egy amerikai olimpikon Dél-Koreában. A sportoló azt mondta: ez a legszomorúbb hely, ahol valaha járt.

Lefotózta egy szupernova születését az amatőr

Nem híres csillagászoknak, hanem egy argentin amatőrnek sikerült az, amiről tudósok régóta álmodoznak. Az univerzum kutatásának történetében először, házi teleszkópján keresztül a férfi lefotózta egy csillag felrobbanásának kezdetét, vagyis egy szupernova születését.

Vetítéseket zavartak szét szélsőjobbosok

Egy hónapon belül a második mozielőadást zavarták szét magukat ortodox kereszténynek nevező szélsőjobbosok Bukarestben. Mindkétszer arra hivatkoztak, hogy a vetített filmek szerintük a homoszexualitást propagálják. A Cannes-nagydíjas román filmrendező, Cristian Mungiu felszólította a kulturális minisztert és Bukarest polgármesterét, hogy védjék meg a művészi szabadságot, de egyelőre mindketten hallgatnak.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való