KERESÉS search-close

"Hajdú Orsolya" szerzővel ellátott tartalmak

Hajdú Orsolya

Hajdú Orsolya által létrehozott tartalmak (100):

Bajban lévő vendéglátósok, akik több segítségre várnak

Budapesten, Debrecenben és a környékén forgattunk, de bárhová mehettünk volna az országban, nagyjából hasonlót tapasztalunk. Vendéglátósokkal beszélgettünk arról, hogyan érintik őket a korlátozások. Van, aki már bezárta üzletét, más csak fogja, van, aki bért csökkentett, vagy sok munkával újragondolta a működését. Sok ötletük lenne, hogy az állam hogyan segíthetné őket hatékonyabban, mert ami most van, az nem igazán segíti a túlélésüket.

Elégett mindenük a tűzben egy kétgyermekes hallásérült debreceni családnak!

Aki segítségnyújtásért fel szeretné venni a családdal a kapcsolatot, az írjon szerkesztőségünknek a következő e-mail címre: rtlhirek@rtl.hu

Szinte mindene odalett egy kétgyermekes hallássérült debreceni családnak. Szerda este ütött ki tűz az otthonukban, a tetőtér teljesen leégett. Az emeleti szobákból semmit sem tudtak kimenteni, pizsamában, papucsban rohantak ki az utcára. A középiskolás fiuk laptop nélkül nem tud tanulni, de a szülők speciális hallássérült eszközei is odalettek. A kár több millió forint. A családnak nem volt biztosítása.

Több önkormányzat segít a koronavírusos lakosoknak

Van, ahol a koronavírus miatt táppénzre került lakosoknak segít az önkormányzat, máshol civil szervezet vásárol be mások helyett. Debrecenben a városi segélyalapból támogatják egyszeri 50 vagy akár 80 ezer forinttal a táppénzen lévőket. Pécsett pedig elindul a karanténjárat: házhoz viszik az élelmiszert a karanténban ragadt családoknak.

Pozitív lett Merkely Béla koronavírusvírustesztje

Pozitív lett a koronavírusvírustesztje Merkely Bélának, a Semmelweis Egyetem rektorának. Közzöségi oldalán azt írta: „Így már saját tapasztalatból állíthatom, hogy ez nem csupán egy nátha, de mégcsak nem is egy influenza, hanem egy sokkal komolyabb fertőző betegség."

Kik vehetik igénybe az otthonfelújítási támogatást?

A legalább egy gyermek mellett legkevesebb egyéves társadalombiztosítási jogviszony és köztartozás mentesség kell ahhoz, hogy valaki igénybe tudja venni az otthonfelújítási támogatást. A részleteket tegnap (november 18.) mondta el Novák Katalin, családokért felelős tárca nélküli miniszter. Az igénylőnek meg kell előlegeznie a felújítás díját, az állam csak utólag fizet, ha mindent rendben talált. A Híradónknak nyilatkozó szakértő szerint emiatt sokan nem, vagy csak hitellel fogják tudni állni a költségeket.

Három év börtönre ítélték Nyírpilis polgármesterét

Jogerősen 3 év börtönre ítélték Nyírpilis polgármesterét uzsorázás, csalás és zsarolás miatt. Szegény családoknak adott kölcsön, 50 százalékos kamatra. A másod fokú bíróság enyhített a büntetésén, de a férfi továbbra is ártatlannak vallja magát. A nyírpilisiek közül sokan féltik a falu jövőjét.

8 és fél év fegyház a pedofilnak

8 és fél év fegyházat kapott a csökmői pedofil. A most 25 éves férfi a vád szerint megrontott egy vele egy utcában élő testvérpárt. A 7 és 9 éves lányok jelenleg nevelőszülőknél vannak. A helybéliek még nem tértek magukhoz a történtek miatt. Az ítélet nem jogerős, a vádlott felmentésért fellebbezett.

Maszkok: sok helyen már kötelező

Három nappal a bejelentés után mostanra körvonalazódott, hogy hol kell, és hol nem kell maszkot hordani. A megyeszékhelyek többségében nem tették mindenhol kötelezővé a maszkviselést az utcákon. A 19 városból csak 9-ben. Budapesten viszont két kivétellel minden kerületben mindenhol kötelező. A tízezer főnél nagyobb települések polgármesterei maguk dönthették el, hogy a város mely pontjain rendelik-e a maszkviselést.

Nem ismeri be, hogy rálőtt az ismerőseire

Nem ismeri be, hogy rálőtt az ismerőseire. Ezt mondta az előkészítő ülésen az a 40 éves nyíregyházi férfi, akit életveszélyt okozó testi sértéssel vádolnak. Az ügyészség szerint két éve két vállalkozóra támadt rá, akiknek tartozott. A vádlott korábban katonaként is szolgált. Most 3 év börtönt kérnek rá, a bíróság szerint viszont tette súlyosabb bűncselekménynek minősülhet.

Rendőrök mellett katonák és kommandósok is ellenőriztek

Katonák és kommandósok is járőröznek az utcákon, miután tegnap (november 11.) életbe lépett a kijárási tilalom este 8 és hajnal 5 óra között. Máris volt, akit feljelentettek vagy megbírságoltak a rendőrök, mert nem tudta igazolni, hogy miért tartózkodik az utcán. Az operatív törzs szerint azonban az emberek döntő többsége szabálykövetően viselkedett.

Este 8-ra kiürültek az utcák

Bezártak a boltok, kiürültek az utcák - tegnap (november 11.) volt az első este, amikor az új szabályok szerint mindenkinek haza kellett érnie 20:00-ra. Az RTL Híradó országszerte megnézte, mi történt a kijárási tilalom életbe lépése előtt. Azt tapasztaltuk, hogy többen az utolsó pillanatban értek a boltba, a fővárosban pedig este 8 előtt sokan voltak a buszokon, villamosokon is, pedig a BKK már korábban sűrítette a járatokat.

Kisboltok vevő nélkül

Több nagy hipermarket is korábban nyit, hogy így ellensúlyozzák az este hét órás kötelező zárórát. Az éttermek nagy része házhozszállításra állt át. A kormány szerint a kiszállítást a taxisok is segíthetik, az országos taxis szervezet elnöke szerint egyelőre nem lehet tudni, mennyi étterem igényli ezt.

Agyonvertek egy 67 éves férfit, két kamasz súlyosabb büntetést kapott

Megbánták, amit tettek - ezt mondták a hajdúhadházi rablógyilkosság fiatalkorú vádlottjai az utolsó szó jogán. A hét tizenéves fiatal tavaly májusban rabolt ki és vert agyon egy 67 éves helyi férfit az otthonában. Édességet és néhány tízezer forintot raboltak. A másodfokú bíróság két kamasz büntetését súlyosította, egyét enyhítette. Az ítélet jogerős.

Van, akinek már sokadjára csúszik a műtétje a koronavírus miatt

Van, akinek már sokadjára csúszik a műtéte a koronavírus miatt. A minisztérium döntése szerint keddtől újra felfüggesztik a halasztható műtéteket, éppúgy, ahogy tavasszal a járvány első hullámakor. Erről a kezelőorvos dönt, a kórház pedig értesíti a beteget. A Magyar Orvosok Szakszervezete szerint ehhez részletes útmutatóra lenne szükségük.

Keddtől felfüggesztik a halasztható műtéteket

Keddtől felfüggesztik a halasztható műtéteket és szinte minden kórházat kijelölnek koronavírusos betegek ellátására - erről döntött az Emberi Erőforrások minisztere. Ezzel Kásler Miklós azt szeretné biztosítani, hogy minden koronavírusos beteget el tudjanak látni. Szombaton újabb szomorú rekord dőlt meg: 107 koronavírussal fertőzött beteg hunyt el egy nap alatt és több, mint 5300 új fertőzöttet is találtak. A Magyar Orvosok Szakszervezetének elnöke szerint már most is akadnak olyan kórházak, ahol kritikus a helyzet.

Nem tudni, mennyi lesz a hal ára karácsonykor

Bizonytalan, mennyi lesz a hal ára karácsonykor. Elkezdődött az őszi lehalászás. A gazdaságok az ünnepi forgalomra készülnek, ilyenkor adják el a legtöbbet. De hogy mire számítsanak, azt még ők sem tudják, ugyanis a koronavírus-járvány miatt bizonytalanná vált a piac. Ezért egyelőre a tavalyi árakkal számolnak az árusok, de azt mondják, néhány százalékos emelés azért még lehet az ünnepekig.

Először emelkedett 100 fölé az egy nap alatt koronavírusban elhunytak száma

Először emelkedett 100 fölé az egy nap alatt koronavírusban elhunytak száma Magyarországon. A miniszterelnök szerint a helyzet tovább romlik a következő hetekben. Orbán Viktor az állami rádióban azt mondta: a kormány úgy számol, hogy december 10-re csaknem 4500 koronavírus fertőzöttet kell majd intenzív osztályon ápolni. Emiatt is döntöttek a halasztható műtétek felfüggesztéséről. Az RTL Híradó azt is megtudta, hogy a debreceni Kenézy Kórház szülészetét ma reggel Covid-osztállyá alakították.

Pontosították, mely szórakozóhelyeknek kell bezárniuk a kormány rendelete alapján

A kocsmák nyitva maradhatnak, a zenés - táncos szórakozóhelyek, például a diszkók viszont nem. Szerdától el kell halasztani azokat a koncerteket is, ahol a közönség nem székeken ül - így magyarázta Gulyás Gergely a szórakozóhelyekre vonatkozó új szigorításokat. Egy vendéglátósokat képviselő egyesület szerint sokan most tanácstalanok mert azt mondják, nem egyértelmű, hogy kire vonatkozik a szabályozás és kire nem.

Karácsony Gegely bejelentette: a főváros saját költségén tesztel minden budapesti oktatási dolgozót

Kevés - ezt mondta a kormányzati szigorításokról a főpolgármester. Karácsony Gegely ezért bejelentette: a főváros átvállal a kormány kötelességéből és saját költségén letesztel minden budapesti oktatási dolgozót, aki erre igényt tart. A főpolgármester szerint a tanárokat magukra hagyta a kormány, miközben közlekedési káoszt okoz az ingyenes parkolással. Az új szabályok szerint a fővárosban és a megye jogú városokban nem kell fizetni a parkolásért és sűríteni kell a tömegközlekedési járatokat. Ez több tízmilliós veszteséget okoz az önkormányzatoknak.

Megműtötték Reginát, a deformált arccal született kislányt

Megműtötték Reginát, a genetikai rendellenesség miatt, deformált arccal született kislányt. A 4 éves gyerek eddig lélegezni és enni is csak segítséggel tudott. A balkányi család történetét két éve mutattuk be. Utána sokan segítettek nekik, így októberben adományokból kijutottak Salzburgba, ahol átesett az első operáción. Ha minden jól megy, fél év múlva teljes arcműtéte lesz, utána pedig új életet kezdhet.

Háziorvosokat rendeltek a nyíregyházi kórházba

Annyira rossz a helyzet, hogy háziorvosokat rendeltek a nyíregyházi kórházba, hogy segítsenek a betegellátásban - erről a 444.hu írt. Az intézmény közleményeben azt írta, az intenzívosztályok leterheltsége megháromszorozódott, ezért a megfelelő szakvizsgával rendelkező körzeti orvosok besegítenek nekik. Eddig öten álltak munkába az intenzív osztályokon. A megyei orvoskamaránál azt mondják, egy ilyen döntés veszélyeztetheti az alapellátást.

Javítóintézetbe küldenék a fiút, aki a kirabolta és a csűrbe zárta az idős férfit

Javítóintézetbe küldené az ügyészség azt a 17 éves fiút, aki október elején rabolt ki egy 83 éves férfit Nagyecseden. Az idős embert, akinek a pénzét akarta, bezárta a csűrbe. A rabló végül egy mobiltelefonnal és kulcsokkal menekült el. A fiatalt holnap bíróság elé állítják.

Be kellett zárni a berettyóújfalui kórház sebészetét

Bezárt a berettyóújfalui kórház sebészete, mert az osztály több dolgozója is koronavírusos lett. Több százan megfertőződtek a Máltai Szeretetszolgálat intézményeiben is. Eddig 200 gondozottjuk és 100 dolgozójuk érintett. Egy veszprémi bentlakásos intézetben is több mint kétszáz bentlakó fertőződött meg a vírussal. A híradónknak nyilatkozó víruskutató szerint szinte lehetetlen kivédeni, hogy bejusson az intézményekbe a koronavírus.

Két év után tért haza családjához Jack

Hazatért a családjához Nyíregyházára Jack, az elefántpapa. Az állat két évig volt a bázeli állatkertben, hogy teljesítse tenyészbikai feladatát. Az ereje teljében lévő hímért csak úgy kapkodnak az állatkertek, a svájci kalandból mégsem született kiselefánt. Az igazit ugyanis a nyíregyházi nőstényben, Kwanzában találta meg. Vele már két elefántbébit is felnevelt.A gondozók remélik, tavasszal újabb kiselefánt érkezik majd.

Müller Cecília: A nagyszülő vigyázhat az unokájára, ha mindketten egészségesek és távolságot tartanak

Jön a 10 napos őszi szünet, sok szülőnek azonban a tavaszi iskolazár miatt már elfogyott a szabadsága. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint hiába az ügyelet az intézményekben, van, aki a járvány miatt nem szívesen engedi a gyermekét vegyes csoportba. Az országos tisztifőorvos azt mondja, a nagyszülő vigyázhat az unokájára, de csak akkor, ha mindketten egészségesek, és ha távolságot tartanak egymástól.

Belső vizsgálat indult a verekedés miatt a kompolti iskolában

Teljeskörű belső vizsgálatot rendelt el az iskolaigazgató és a tankerületi központ abban a kompolti általános iskolában, amelynek rajztanárát pénteken verték meg szülők egy buszmegállóban, mert a család szerint a tanár órán megütötte a 12 éves kisfiút. A hozzátartozók ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyomoznak, de a család is feljelentést tett, így az órán történeket is büntetőeljárásban vizsgálja a rendőrség.

Videón: a buszmegállóban estek neki a tanárnak

Videón, ahogy egy buszmegállóban nekiesnek szülők egy tanárnak. Úgy tudjuk, a dulakodásban a férfi orra betört. Pénteken, a Heves megyei Kompolton, a tanítási nap végén kérték számon a hozzátartozók az egyik iskolai tanárt, aki az anya szerint felpofozta a fiát az órán. A rendőrség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt nyomoz.

3 millió volt a táskában, a rabló mégis eldobta

Hárommillió forint volt a táskában, a rabló mégis elhajította, mert azt hitte, hogy üres a retikül. Augusztusban fényes nappal, egy debreceni aluljáróban tépte le egy 81 éves asszony válláról a táskát egy 27 éves férfi. Hiába szerezte meg, nem nézett alaposan bele, így fogalma sem volt mekkora zsákmányt eresztett el.

„Az első eredmények bíztatóak”

Debrecenben használták elsőként a magyar gyártású, a koronavírus tüneteit enyhítő gyógyszert, a Remdesivirt. Hét súlyos állapotú, 40 és 50 év közötti férfinak és nőnek adták be a szert. Az első eredmények a debreceni kutatócsoport vezetője szerint egyelőre bíztatóak, de a készítmény hatásairól csak hónapok múlva kaphatnak teljes képet.

Dulakodhattak a tűz előtt

Tragikus háztűz Hajdúsámsonban! Egy nő meghalt, 79 éves édesanyját az egyik szomszéd és a tűzhöz elsők között érkező járőr mentette ki az égő épületből. Az utcabeliek szerint az 54 éves áldozat pszichés problémákkal küzdött, emiatt korábban kezelték is. Szemtanúk szerint anya és lánya dulakodhattak odabent, ugyanis az idős asszony keze meg volt vágva, és a feje is vérzett. Füstmérgezés miatt kórházban ápolják.

GPS jeladóval ellátott műanyagflakkonal térképezik fel a szemét útját

Palackposta a környezetvédelemért: GPS jeladóval ellátott műanyagflakont halásztak ki a vízből önkéntesek múlt hétvégén a kiskörei duzzasztónál. Vásárosnaménynál engedték a vízbe még a nyár közepén. A kinyert adatok alapján a szakemberek fel tudják térképezni a szemét útját, haladási sebességét, valamint azt is, esetleg hol akad el a Tiszán.

Palackposta a környezetvédelemért: a szakemberek fel tudják térképezni a szemét útját

Palackposta a környezetvédelemért: egy GPS jeladóval ellátott műanyagflakont halásztak ki a vízből önkéntesek múlt hétvégén a kiskörei duzzasztónál. A jeladó flakont Vásárosnaménynál engedték a vízbe még a nyár közepén. A kinyert adatok alapján a szakemberek fel tudják térképezni a szemét útját, haladási sebességét, valamint azt is, esetleg hol akad el a Tiszán.

Négyesikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban

Még csak hathetesek, de már most hét kilót nyomnak a bébioroszlánok. Egészségesek, folyton csibészkednek az anyjukkal és a gondozókkal. Az oroszlánok veszélyeztetett állatok: az elmúlt tíz évben a vadon élő egyedek száma a felére csökkent.

Egy mátészalkai grillcsirkéshez tört be valaki kedd hajnalban

Felvételen a lopás! Egy mátészalkai grillcsirkéshez tört be valaki kedd hajnalban. Az üzletvezető szerint kifigyelhette, hol tárolják a bevételt, ezért mozgott otthonosan náluk. 700 ezer forintot lopott. Símaszk és gumikesztyű volt rajta, és mielőtt távozott rituálészerűen szétszórt valamit a büfékocsiban: feltehetően még szagot sem akart hagyni maga után.

Fényes nappal rontott rá támadója a nyugdíjas férfire

Csűrbe zárt egy 83 éves nyugdíjast egy 17 éves fiú, hogy kirabolja. Kedden, fényes nappal rontott rá az idős férfira nagyecsedi otthonában. Az áldozat hiába bizonygatta, hogy nincs nála pénz, a fiatal a kertvégi tárolóhoz vonszolta, és hogy ne tudjon közben segítséget hívni, a száját betömte egy ruhadarabbal. A fiút két órán belül elfogták a rendőrök.

Gondatlan emberölés miatt ítélték el az anyát, akinek ötéves gyereke bennégett a szobában

Jogerősen is felfüggesztett börtönt kapott az anya, akinek ötéves gyereke bennégett a szobában tavaly februárban. A nő kenyérsütővel fűtött a gyerekszobában, kisfia takarója azonban ettől lángra kapott. A család feltöltős gázkártyájáról elfogyott a pénz, az asszony ezért próbált másképp meleget csinálni. Gondatlan emberölés miatt ítélték el.

Családi ház pincéjében működött az illegális dohánygyár

Illegális dohányfeldolgozóra csapott le a NAV. Információink szerint a Szabolcs megyei Kékcsén, egy családi ház pincéjében működött az üzem. A NAV több mint 400 kiló cigarettadohányt és az aprításhoz, valamint a zacskózáshoz szükséges eszközöket foglaltak le a pénzügyőrök. Költségvetési csalás miatt nyomoznak. 

Jól jártak az állatkerti állatok az állatok világnapján

Jól jártak az állatok világnapján az állatkerti állatok. Több helyen voltak rendhagyó programok, amelyekkel azt tanították, ne csak szeressék, tiszteljék is az állatokat. A debreceni állatkertben egy teljes hétig ünnepelték a világnapot. Miskolcon pedig a ház körüli jószágokkal ismerkedhettek meg a látogatók.

Megosztja a volt polgármester ügye a helyieket

Van, aki szerint nem szép, amit tett, más azt mondja első a megbocsátás - ezt mondták a levelekiek, amikor a zaklatásért jogerősen elítélt volt polgármesterről kérdeztük őket. A korábbi fideszes településvezetőt nők elleni zaklatás miatt bűnösnek mondta ki a bíróság, 1 év 10 hónap börtönt kapott, 3 évre felfüggesztve. A Híradónknak nyilatkozó jogvédő csoport szerint szigorúbb büntetésekre lenne szükség, hogy a szexuális zaklatásokat valóban meg lehessen fékezni. 

Csaknem negyven határsértő rohamozta meg a röszkei határkerítést

Csaknem negyven határsértő rohamozta meg a röszkei határkerítést nem sokkal éjfél után. Létrákkal próbáltak meg átjutni Magyarországra, a velük szemben fellépő rendőrökre és a térfigyelő kamerákra kőzáport zúdítottak. Az összecsapásban két szolgálati autó és egy kamera rongálódott meg. Három szír férfi átjutott a határon, őket elfogták és előállították.

Előbb megmentette, aztán örökbefogadta a kiscicát a tűzoltó

Egy kútba esett macskához riasztották a püspökladányi tűzoltókat vasárnap. A kandúr egy PET palackba eresztette a karmait, így tudott a fennmaradni a vízen. A tűzoltók létrát vezettek le a kútba, de lemászniuk már nem kellett, a kandúr magától felmászott a létrafokokon.

A nagy találkozás: a karcagi horrortelepről került elő másfél éve eltűnt kutyájuk

Másfél év után és 70 kilométerrel arrébb, egy karcagi szaporítótelepről került haza Archie. A westie Debrecenből tűnt el, kiszaladt a kertkapun, gazdái azóta keresték. Már minden reményük szertefoszlott, amikor két napja a semmiből megcsörrent a telefon, hogy a chip szerint Archie életben van, egy budapesti menhelyen tartózkodik, hazavihetik. Szerdán számolták fel állatvédők és rendőrök a karcagi horrortelepet. 148 kutyát mentettek meg. A nagy találkozásról készült videóért kattints IDE!

Életfogytig tartó börtönt kér az ügyészség a felesége szeretőjét és annak apját megölő férfira

Életfogytig tartó börtönt kér az ügyészség arra a 41 éves férfira, aki tavaly augusztusban bosszúból egy vadászpuskával agyonlőtte felesége szeretőjét és az áldozat segítségére siető, 65 éves édesapját. A nőnek a főnökével volt viszonya, a vádlott ismerte őt. Az áldozatok egyik rokona korábban azt mondta, valósággal kivégezték a szeretteit.

Fele annyian olvasnak könyvet, mint 15 évvel ezelőtt

Fele annyian olvasnak könyvet, mint egy 15 évvel ezelőtti felméréskor - ez derül ki a magyarok könyvolvasási szokásait vizsgáló kutatásból. A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése szerint ez az irodalomoktatás problémáira, például a kötelező olvasmányokra vezethető vissza. Jó hír viszont, hogy azért van olyan korosztály, amelyik egyre többet olvas.

Gyűlnek a darvak a Hortobágyon

Darutömeg a Hortobágyon: Már most százezerszámra gyülekeznek a madarak a pusztában. Azért érkeznek ennyien és ilyen hamar, mert Észak-Európában már most zordra fordult az idő, így pedig korábban útnak indulnak délre. A világon nálunk, a Hortobágyon van a legnagyobb gyülekezőhelyük. Amint beköszönt a tél, tőlünk is továbbállnak, Afrikába.

Látványos mentőakció a tiszalöki vízierőműnél!

Tíz méter mély, iszappal teli zsilipkamrába zuhant egy férfi szombat délután. Légimentők, mentők és katasztrófavédelmisek több órán át küzdöttek, hogy felhozzák a bajbajutottat, erről felvétel is készült. A férfi súlyos fejsérülést szenvedett, kórházban ápolják.

Sokkoló baleset: szabadnapos rendőrök ütköztek össze frontálisan

Szolgálaton kívüli rendőr vesztette életét egy frontális karambolban. Információink szerint egy előzés miatt ütközött össze két autó Nagyhegyesnél szombat délután. Mindkét kocsit rendőr vezette, az egyik sofőr meghalt. Utasa és a másik autó vezetője életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

Életfogytig tartó börtönt kért az ügyészség a polgári gyilkosság vádlottjára

Életfogytig tartó börtönt kért az ügyészség a polgári gyilkosság vádlottjára! A 39 éves támadó a vád szerint többször hátba szúrta gyerekkori barátját, lánya szeme láttára a tavalyi, újkenyér ünnepi koncerten. Az áldozat a mentőautóban meghalt. A támadót még a helyszínen elfogták. Most az előkészítő ülésén tagadta a vádakat, csak annyit ismert be, hogy kábítószert fogyasztott.

Senki nincs lélegeztetőgépen a 12 gondozott közül, akiket szerdán szállítottak kórházba

Senki nincs lélegeztetőgépen a 12 gondozott közül, akiket szerdán mentővel szállítottak kórházba egy nyíregyházi idős otthonból, mert a koronavírustesztjük pozitív lett. A Nemzeti Népegészségügyi Központ megerősítette Híradónknak, hogy összesen 21-en, 19 gondozott és 2 dolgozó kapta el a vírusfertőzést a bentlakásos magánotthonban. Szerdán katonák fertőtlenítették az épületet. Hogy szükséges-e további járványügyi intézkedés, még vizsgálják a hatóságok.

21 ember fertőződhetett meg egy nyíregyházi idősotthonban

Tömeges fertőzés egy nyíregyházi idősotthonban! Helyszíni információink szerint 21 ember fertőződhetett meg koronavírussal. Az intézménynek úgy tudni, több mint 50 lakója van. Délután katonák jelentek meg az otthonnál, fertőtleníteni mentek. Elkezdődött a betegek kórházba szállítása, a fertőzöttek elkülönítése.

Kezdődik a poloskainvázió, de idén várhatóan kevesebb rovar lesz

Jönnek, de idén kevesebben. Ősszel kezdődik a poloskainvázió, ami jó eséllyel most gyengébb lesz mint tavaly. A tavasszal éledező lárvák, az úgynevezett első nemzedék ugyanis a szélőséges időjárás miatt megtizedelődött. A második poloskageneráció ezért a szakértők szerint kisebb lesz. A bűzváladékot spriccoló rovarok az emberekre ártalmatlanok, de a növénytermesztésben sok kárt okoznak.

Fogház a halálos balesetet okozó sofőrnek

Fogházbüntetésre ítélte és egy évre eltiltotta a vezetéstől a bíróság azt a derecskei férfit, aki halálos balesetet okozott tavaly nyáron Nagyhegyesnél. Egy 52 éves nő vesztette életét a karambolban, amikor álló autójába hátulról belerohant a teherautót vezető vádlott. Az asszony kocsija kigyulladt, ő később a kórházban belehalt sérüléseibe. A férfi az előkészítő ülésen elismerte a felelősségét, de enyhítésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős.

Úgy tűnik idén már nem lesz több kánikulával kísért hétvége

Szombaton országszerte 30 fok körül volt a hőmérséklet, így ismét tömeg volt a Balatonnál. Volt, aki csak azért ment, mert több tóparti strand szeptembertől ingyenes. A fürdőkben is nagy volt forgalom. Több ilyen kánikulával kísért hétvége viszont úgy tűnik már nem lesz. Az előrejelzések szerint csütörtöktől hidegfronttal köszönt be az ősz.

Még a lopáshoz is lopott!

Letartóztatták a sorozatbetörőt. Huszonegy lopással gyanúsítják a hajdúhadházi fiatalembert. A gyanú szerint több debreceni cukrászdába, étterembe, vagy éppen fonalboltba tört be. Egyszer egy biciklit kötött el azért, hogy gyorsan elmenekülhessen a kiszemelt étteremből. Két napja bukott le. Mindent beismert.

 

18 év fegyházbüntetésre ítélték másodfokon Csenge gyilkosát

18 év fegyházbüntetésre ítélték másodfokon a borsodnádasdi K. Csenge gyilkosát. Az ítélet szerint a 22 éves férfi végzett a lánnyal 2017 szeptemberében, akit egy vízaknában találtak meg. B. Roland idén márciusban elsőfokon gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 4 év fogházbüntetést, és ugyanennyi közügyektől való eltiltást kapott, ami országos felháborodást váltott ki.br

4 helyett 18 év másodfokon Csenge gyilkosának

Négy év helyett 18 év fegyházat kapott Csenge gyilkosa. A 17 éves lányt három éve ölte meg egy Borsodnádasd közeli erdőben. A vád szerint először bántalmazta, majd az eszméletlen lányt egy vízelvezetőaknába dobta, ahol megfulladt. Első fokon csak gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták, most azonban aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságért ítélték el. Csenge édesanyja azt mondta a híradónak, az ítélet megnyugvást jelent neki, de soha el nem múló gyásszal éli tovább az életét.

Becsengettek a fehér oroszlánkölyköknek

Becsengettek a fehér oroszlánkölyköknek a Nyíregyházi Állatparkban. A nagyoktól tanulnak például fogócskázni és a karmukat élesíteni. De a két hónapos Geoffroy-macskakölyök is próbál több mindent ellesni anyjától, például a lopakodás mesterségét.

Bocsánatot kért a kamionsofőr, aki három ember halálát okozta egy tavalyi balesetben

Szeretteik halála értelmetlen volt, ezt mondták a hozzátartozók a bíróságon, amikor a balesetet okozó kamionsofőr bocsánatot kért a tragédiáért. A 23 éves fiatalembert 5 évre fogházba küldené az ügyészség, mert szerintük ő felelős 3 ember haláláért. A baleset tavaly májusban történt Székelynél. Az előkészítő tárgyaláson a sofőr azt mondta, kialvatlan volt, ezért lankadt a figyelme.

Palkovics: A SZFE élére kinevezett kuratórium kiváló

A Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai felszólították Palkovics László minisztert, hogy hívja vissza a - szerintük - illegitim kuratóriumot és kezdjen a hallgatókkal érdemi tárgyalásokat. A miniszter még délelőtt azt mondta az RTL Híradónak: szerinte az államilag kinevezett kuratórium kiváló, a kormánynak pedig már csak finanszírozási feladata van az egyetem átalakításának ügyében.

Pokrócba csavarva, a betört ablakon keresztül szabadították ki az autóból

Pokrócba csavarva, a betört ablakon keresztül szabadítottak ki egy tinilányt egy lezárt, tűző napon hagyott autóból a rendőrök Nyíregyházán vasárnap. Úgy tudjuk, a kamaszlány elaludt a kocsiban, nem tartott a családjával az állatkertbe. Órák múlva arra ébredt, hogy nem kap levegőt, ekkor dörömbölni kezdett és segítségért kiabált. Járókelők hívtak rendőrt és mentőt hozzá. A lánynak nem lett komoly baja, a szülők ellen eljárás indult.

A futball rendhagyó éjszakája

Tömegeket vártak, de az utolsó napokban módosítani kellett a Futball éjszakájának több programját a járványhelyzet miatt. Szegeden az egész programot lemondták, mert a Grosics Akadémia egyik alkalmazottjánál felmerült a fertőzés gyanúja. Debrecenben óvatosságból nem rendezték meg az eseményt. Más helyszíneken csak a programok egy részét tartották meg, a legnagyobb stadionok ezúttal nem nyíltak meg a látogatók előtt.

Szervezett bűnbanda bukott le

Szigetelőanyagnak álcázva csempészték a cigarettát, egymilliárd forintos költségvetési csalással gyanúsít egy bűnbandát a NAV. A pénzügyi nyomozók az ukrán határhoz közel több helyszínen is házkutatást tartottak, 11 embert hallgattak ki, közülük 8-at letartóztatott a bíróság. Több millió forint készpénzt, kocsikat és a csempészethez szükséges eszközöket is zárolt a NAV.

Megfelezte a kormány az Igazgyöngy Alapítvány támogatását

Megfelezte a kormány a nehézsorsú, hátrányos helyzetű gyermekek művészeti nevelésével és felzárkóztatásával foglalkozó Igazgyöngy Alapítvány kiegészítő támogatását. L. Ritók Nóra, a szervezet vezetője tette közzé a hírt közösségi oldalán. A kormány szerint a felszabaduló pénzre máshol nagyobb szükség van: a járványvédekezés részeként, rászoruló gyerekek informatikai eszközbeszerzésére fordítják. 

Villanypásztor kötele tekeredett rá a dámszarvas agancsára

A villanypásztor kötele tekeredett rá az agancsára, fogságba esett dámszarvast mentettek erdészek és tűzoltók a budakeszi erdőben. A fiatal hímre egy kutyasétáltató talált rá, ő hívott segítséget. Három tűzoltó és két erdész cserkészte be a vadul ellenkező állatot. Sikerült levágni róla a zsinegeket, a dámszarvas megmenekült.

Kánikulával búcsúzik a nyár

Tikkasztó hőség a nagyvárosokban, utolsó csobbanás a Balatonnál – kánikulával zárult a nyár utolsó hétvégéje. Délután 36-37 fokig emelkedett a hőmérséklet. Augusztus utolsó napján azonban véget ér a strandidő. Hidegfront érkezik, emiatt több mint 10 fokos lehűlés várható.

Bulira kellett a pénz a rablóknak

Azért raboltak, mert azt akarták, hogy legyen néhány jó napjuk. Úgy tudjuk, ezt mondta a rendőröknek az a 18 és 19 éves miskolci fiatal, akik a gyanú szeint légpuskával szerezték meg a bevételt egy debreceni dohányboltból szerdán. Azóta egy újabb trafikrablót keres a rendőrség, tegnap egy másik debreceni üzletet rabolt ki fegyverrel egy 60 év körüli férfi.

Tojásnyi méretű kővel dobtak fejbe egy vonaton utazó nőt

Kővel dobtak fejbe egy vonaton utazó nőt, agyrázkódást szenvedett. Egy esti járaton, Bocskaikert és Hajdúhadház között, a vasúti kocsi nyitott ablakán repült be a tojásnyi méretű kődarab. Az asszony éppen a táskájához nyúlt, amikor a homlokán eltalálta a kő, sokkot kapott - ezt mesélte a Híradónknak nyilatkozó egyik utas, aki azonnal segített a vérző fejű nőnek. A rendőrség keresi a dobálót.

Az elmúlt egy napban 91 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

Önkéntes karanténba vonult a pécsváradi focicsapat, mert az egyik játékos vírustesztje pozitív lett. De karanténba kerültek a szederkényi focisták is, akik ellen hét végén játszottak. Véménden egy többszáz fős lakodalom résztvevőjéről derült ki, hogy fertőzött. Mára 91 új koronavírusos beteget regisztráltak az országban, ez a járvány kezdete óta az ötödik legmagasabb szám. A kormány pénteken dönt az esetleges szigorításokról.

Rendőrök dobták össze a pénzt taxira, hogy egy család hazajuthasson

Összedobták a pénzt a rendőrök taxira, hogy egy család hazajuthasson Sátoraljaújhelyről a több mint száz kilométerre lévő Nyírbátorba. Kirándulni voltak, a hétfői felhőszakadás miatt azonban az autójukkal egy aluljáróban ragadtak. Az özönvízszerű eső elárasztotta a kocsijukat. A négytagú család ki tudott menekülni az autóból, de hazamenni már nem tudtak volna a rendőrök segítsége nélkül.

A közönség segített a Csokonai Színház költözésében

Bonnie és Clyde bilincseit, a Pál Utcai Fiúk zászlaját, vagy a Csárdáskirálynő kalapdobozát is kézbe vehették az emberek. A debreceni Csokonai Színház a közönség segítségét kérte: a közelgő épületfelújítás miatt költözniük kell, ezért élőláncot alkotva kézből kézbe adták az előadások kultikus kellékeit. Így juttatták el az új ideiglenes raktárba. 

Hetvenhárom újabb koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon

Hetvenhárom újabb koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon, szerdán. Május eleje óta nem volt ilyen magas a napi esetszám. Szlávik János infektológus szerint egyelőre nem kell aggódni, hiszen nálunk még így is jóval kevesebb a fertőzött, mint a környező országokban. De mindennél fontosabb most szerinte, hogy betartsuk a járványügyi előírásokat, vagyis hordjunk maszkot, tartsunk távolságot és kerüljük a csoportosulást. Szlávik János hosszabban is beszélt híradónknak a jelenlegi vírushelyzetről, az interjút megnézhetik ITT

Az anya és ügyvédje szerint egyértelmű, hogy bűncselekmény történt

Felvételen, ahogy elviszi magával a gyerekeit a külföldi állampolgárságú apa egy debreceni élménypark elől - állítja az anya és ügyvédje, akik kikérték a biztonsági kamerafelvételeket. Szerintük ez alapján egyértelmű, hogy bűncselekmény történt. A rendőrség korábban azt írta híradónknak, az apa ügyvédje által bemutatott spanyol végzés alapján jogszerűnek találta, hogy elvitte a férfi a kicsiket, de vizsgálják az ügyet.

Több sportolónál is kimutatták a koronavírust

Több sportágban is sorra maradnak el meccsek, mert több sportolónál is kimutatták a koronavírust. A Ferencváros vízipólósai után egri, debreceni és újpesti vízipólósoknál is megjelent a kór. Az MLSZ pedig úgy döntött, elmarad a Puskás Akadémia-Honvéd bajnoki focimeccs, mert úgy tudni, több felcsúti focista is megbetegedett. Jégkorongmérkőzés is elmarad koronavírus fertőzés miatt.

Jobban van a pápai idősotthonban megfertőződött idős lakó

Jobban van a pápai idősotthonban megfertőződött idős lakó és szobatársa is, akiket az ajkai kórházban kezelnek. Az otthonban továbbra is kijárási és látogatási tilalom van. A városban már 306–an vannak karanténban, az igazolt fertőzöttek száma 43. Országosan 24 új koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt napban.

Kórházbezárástól tartanak Vásárosnaményban

Kórházbezárástól tartanak, ezért tüntettek tegnap Vásárosnaményban. A helyiek, akikhez több ellenzéki politikus is csatlakozott, azt kérik, hogy újra nyissák meg a fekvőbeteg osztályokat. Március óta zárva vannak, az azóta már megszüntetett veszélyhelyzet miatt. A város polgármestere szerint nem zár be a kórház. Az intézménynél azt ígérték, szeptembertől újranyit a fekvőbeteg részleg.

Összefogás a nagymacsakákért az Oroszlánok Világnapján!

Hiába csúcsragadozók, az oroszlánok védelemre szorulnak. Az orvvadászat és az életterük szűkülése miatt számuk folyamatosan csökken. Egyik alfajuk, az ázsiai oroszlán az elmúlt évtizedben a kihalás szélére került. Az állatkertek ezért fajmentő programokkal igyekeznek megóvni a nagymacskákat az utókornak.

Bár az idei Virágkarnevál elmarad, virágszobrok most is készülnek

Készülnek a karneváli virágkocsik Debrecenben! Ugyan a felvonulás idén a járványveszély miatt elmarad, virágszobrok idén is lesznek, annyi különbséggel, hogy egy kiállításon nézheti meg a virágkocsikat a közönség. Éppen ezért a készítők a szokásosnál is jobban figyelnek a kifinomult részletekre.

Hajdúsámsonnál és Ceglédnél is kigyulladt egy autó

Kigyulladt két autó is. Az egyik Hajdúsámsonnál tegnap délután. Egy nő vezette, időben kiszállt, így nem sérült meg a tűzben. Lángra kapott egy kocsi Ceglédnél is. Ebben ketten utaztak, ők is időben kimenekültek. Egyre gyakoribbak az autótüzek, hetente legalább tíz égő kocsihoz riasztják a tűzoltókat.

Balaton-parti luxusvillából vitték el a magyar milliárdost

Balaton-parti luxusvillából a rendőrségre. 540 millió forintos adócsalással gyanúsítanak egy magyar milliárdost. Az élelmiszerlánc-és szállodatulajdonos a gyanú szerint az ügyvédje segítségével külföldi lakcímet, letelepedési engedélyt szerzett az Egyesült Arab Emírségekben, és egy fedővállakozást is létrehozott. A nyomozók azt állítják, hogy így próbálta elkerülni, hogy a vállakozásai után felvett osztalékból adót kelljen fiztenie Magyarországon.

Lemondták az Apostol koncertjét

Mégsem lesz Apostol koncert. A zenekar és a szervezők úgy döntöttek, márciusra halasztják a jubileumi műsort. Döntésüket azzal indokolták, hogy többen jelezték, nem mernek elmenni, emellett sok bírálatot kaptak a közösségi médiában, amiért a járványveszély ellenére nem fújták le a koncertet. A Campus Fesztivál viszont továbbra sem tett le arról a tervéről, hogy négy ülőkoncertet tartanak augusztus közepén.

Több tucat ember fertőződött meg egy soproni születésnapi buliban

Több tucat ember fertőződött meg egy soproni születésnapi buliban egy koronavírusos vendég miatt. Száznál is többen kerültek karanténba. Pápán hétfőn a polgármester jelentette be, hogy a Teveli Úti Idősek Otthonában az egyik gondozó és férje is megfertőződött. Az otthonban ezért újra látogatási tilalom van.

Szeméthajókkal a szemét ellen: folyótakarítás indult a Tiszán!

A PET-Kupán 84 kilométert tesznek meg 8 nap alatt az önkéntesek, akik flakonokra épített tutajokkal szedik össze a vízen hánykolódó hulladékot. Úgy számoltak, 10 tonnát gyűjtenek be a folyóról, hogy a Felső-Tisza vidék tiszta legyen, és később a műanyagot újrahasznosítják.

Több településen rossz a levegő a magas ózonkoncentráció miatt

16 településen rossz a levegő a magas ózonkoncentráció miatt. Ez leginkább az idősekre, a légúti betegségekben szenvedőkre és a gyerekekre lehet veszélyes. Az úgynevezett nyári szmogot a meleg és az autók kipufogógáza okozza. Köhögést, nehézlégzést, az asztmásoknál fulladást eredményezhet. A híradónak nyilatkozó háziorvos azt mondja: a legmelegebb órákban vagyis 11 és 3 óra között érdemes otthon maradni és kerülni a napsütést.

Hőség: oda kell figyelni a megfelelő folyadékpótlásra

A hőségben felforrósodtak a lakások és izzasztó a munka. Árnyékban is melegebb volt 30-32 foknál. Ezt már sokan nehezen bírják, a gyerekek, a kismamák és az idősek különösen veszélyben vannak. Ebben a hőségben a folyadékpótlásra mindenkinek oda kell figyelnie, de különösen azoknak, akik dolgoznak - mondta a híradónknak nyilatkozó orvos.

A járvány is hozzájárult, hogy nőtt az átlagkereset

Több mint 9 százalékkal nőtt egy év alatt a bruttó hazai átlagkereset, ami a KSH pénteken közzétett jelentése alapján májusban csaknem 399 ezer forint volt. Egy általunk kérdezett szakértő szerint a koronavírus járvány is hozzájárult, hogy ilyen nagy mértékben nőtt az átlagkereset, a pandémia miatt ugyanis jobbára az alacsony jövedelmű dolgozókat bocsátották el, ami felfelé tolta az átlagot.

Kánikula az országban: volt, ahol majdnem 37 fokot mutattak a hőmérők

Figyelmeztetést adott ki Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezek a nyár eddigi legmelegebb napjai, megteltek a fürdők és a strandok is. A vendéglátók nagyon várták a kánikulát, mert idén eddig csak néhány napon volt igazi strandidő.

Megrendezték az első futóversenyt a koronavírus kitörése óta és a strandok éjszakáját

Először rendeztek futóversenyt a koronavírus-járvány kitörése óta, és a Strandok Éjszakáját is több helyen megtartották. A zárt élményfürdőkben ügyeltek arra, hogy ne legyen nagy tömeg. A budapesti futófesztiválon pedig kisebb csoportokban indították a sportolókat, és még az érmeket is maguk a futók akasztották a nyakukba.

E-recept: maradhat a könnyítés

Marad a könnyítés az e-recept kiváltásánál, szeptember közepétől azonban ismét csak személyesen írhat fel gyógyszert a háziorvos - közölte szombaton a minisztérium. Az RTL Híradónak nyilatkozó háziorvos azt mondta: a betegek egy részének teljesen felesleges bemenni a rendelőbe, ráadásul ez nem is ellenőrizhető. A tárca ma már úgy reagált: dolgoznak azon, hogy mégis maradjon a telefonos receptfelírás lehetősége is.

Egy 17 éves fiú zuhant le a 25 méter magas Karancs-kilátóról

Meghalt egy 17 éves fiú, amikor lezuhant a Karancs-kilátóról Salgótarjánban. 25 méter magasról esett le. Az RTL Híradó úgy tudja, két barátjával mászta meg a kilátót, ünnepelhettek valamit, amikor egyelőre nem tudni hogyan, a fiú a mélybe esett. A mentésben speciális mentők is részt vettek, mert a helyszínt nagyon nehezen lehetett megközelíteni.

Előzés közben csapódott a buszba egy terepjáró

Frontálisan összeütközött egy menetrend szerinti busz és egy terepjáró Debrecennél. Öten megsérültek, a két sofőr súlyosan. Úgy tudjuk, a kocsi éppen előzött, és valószínűleg nem volt ideje visszahúzódni a sávjába, ezért karambolozhattak.

Rekordkevesen kezdik el szeptembertől az egyetemet

Csütörtök este hirdették ki a felvételi ponthatárokat. Rekordkevesen kezdik el az egyetemet szeptembertől. Bár még mindig népszerű a tanárképzés, a felsőoktatási államtitkár is úgy fogalmazott, több jelentkezőt szerettek volna, ezért abban bíznak, hogy a pótfelvételi eljárásban jelentkeznek még a képzésre. Idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetemre vették fel a legtöbb diákot.

Két ember meghalt a polgári frontális balesetben

Két ember szörnyethalt, amikor autójukkal frontálisan összeütköztek egy hűtőkamionnal Polgárnál. Csütörtökön pedig két majdnem ugyanolyan baleset is történt: Balsánál és Kiskunhalasnál is fának rohant egy-egy autó. Mindkét sofőr megsérült.

Pénzért árulhatták egyik családtagjukat

Az egyik gyanúsított rosszul lett, kórházba kellett vinni, ezért ott tartóztatták le. A rendőrök szerint ő és társa prostitúcióra vették rá egyik családtagjukat, egy 13 éves lányt. Úgy tudjuk, alkalmanként tizenkétezer forintot kértek az idős kuncsaftoktól. Emberkereskedelemmel és gyermekprostitúcióval gyanúsítják őket. Mindezért akár életfogytig tartó büntetés is kiszabható.

Saját rokonai kényszeríthettek prostitúcióra egy 13 éves lányt

Saját rokonai kényszeríthettek prostitúcióra egy 13 éves lányt Furtán. Kedden otthonukban fogták el őket a kommandósok: információink szerint a kamaszlány mostohaanyját és féltestvérét emberkereskedelemmel gyanúsítják. A nyomozók szerint pénzért cserébe két férfinak is engedték, hogy megrontsák a kislányt. Utóbbiaknak gyermekprostitúció és szexuális erőszak miatt kell felelniük.

Pár zacskó édességet és 11 ezer forintot zsákmányoltak a tini rablógyilkosok

Hosszú évekre fiatalkorúak börtönébe és javítóintézetbe küldte a bíróság a hajdúhadházi rablógyilkosság vádlottjait. A vád szerint hét tini tavaly májusban vert agyon egy férfit a pénzéért. Mindent kiterveltek, leosztották egymás között a feladatokat. A bűncselekmény idején egyikük sem volt még 18 éves.

A mamája nem gondozza, ezért cumisüvegből etetik a gondozók a nyíregyházi zsiráfbébit

Cumisüvegből, tehéntejjel etetik a gondozók a nyíregyházi zsiráfbébit, a mamája ugyanis nem gondozza. Az egy hónapja született zsiráflány szépen cseperedik: már most több mint két méter magas. A kis zsiráf már a tizedik, amely a parkban született, ezért Jubileum lett a neve.

3 milliárd forint kieséssel is járhatott az idei F1-es Magyar Nagydíj

Akár 3 milliárd forint kieséssel is járhatott, hogy zárt kapuk mögött tartották az idei Forma1-es Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint viszont lényegesen kevesebb liszensz díjat kellett fizetniük a jogtulajdonosnak a koronavírus-járványra tekintettel. Nem kizárt, hogy idén lesz még egy futam, Palkovics László miniszter ugyanis felajánlotta, hogy ha a járvány miatt szükséges, lehet még egy verseny Mogyoródon.

Ketten haltak meg a balesetben

Két ember a helyszínen meghalt, kettő pedig könnyebben megsérült, amikor két kisteherautó ütközött össze kedden délután Törökszentmiklós határában. Az egyik sofőrje, egyelőre nem tudni miért, áttért a szemközti sávba. A másik furgonban úgy tudjuk, munkások utaztak.

14 éves gyerek halt meg az autóbalesetben

A baleset a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodászon történt hétfő este. A kocsi, amelyben a fiú utazott, villanyoszlopnak vágódott - a sofőr és a mellette ülő nő, a gyerek édesanyja kirepült, ám ő beszorult a roncsba. A helyiek még azelőtt kimentették, hogy a szivárgó benzin lángra lobbantotta volna az autót, de olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

Drágábban indul a dinnyeszezon

A tavalyinál valamivel drágábban indul a dinnyeszezon, de a láncok miatt mérséklődhet az ár. A májusi fagyok miatt újra kellett palántázni a dinnyéket, a csapadékos június is károkat okozott. Az áruházláncokba a hétvégén jutnak el az első magyar dinnye szállítmányok. Az árakon az ő kínálatuk faraghat.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való