KERESÉS search-close

"Hajdú Orsolya" szerzővel ellátott tartalmak

Hajdú Orsolya

Hajdú Orsolya által létrehozott tartalmak (100):

Látványos mentőakció a tiszalöki vízierőműnél!

Tíz méter mély, iszappal teli zsilipkamrába zuhant egy férfi szombat délután. Légimentők, mentők és katasztrófavédelmisek több órán át küzdöttek, hogy felhozzák a bajbajutottat, erről felvétel is készült. A férfi súlyos fejsérülést szenvedett, kórházban ápolják.

Sokkoló baleset: szabadnapos rendőrök ütköztek össze frontálisan

Szolgálaton kívüli rendőr vesztette életét egy frontális karambolban. Információink szerint egy előzés miatt ütközött össze két autó Nagyhegyesnél szombat délután. Mindkét kocsit rendőr vezette, az egyik sofőr meghalt. Utasa és a másik autó vezetője életveszélyes sérülésekkel került kórházba.

Életfogytig tartó börtönt kért az ügyészség a polgári gyilkosság vádlottjára

Életfogytig tartó börtönt kért az ügyészség a polgári gyilkosság vádlottjára! A 39 éves támadó a vád szerint többször hátba szúrta gyerekkori barátját, lánya szeme láttára a tavalyi, újkenyér ünnepi koncerten. Az áldozat a mentőautóban meghalt. A támadót még a helyszínen elfogták. Most az előkészítő ülésén tagadta a vádakat, csak annyit ismert be, hogy kábítószert fogyasztott.

Senki nincs lélegeztetőgépen a 12 gondozott közül, akiket szerdán szállítottak kórházba

Senki nincs lélegeztetőgépen a 12 gondozott közül, akiket szerdán mentővel szállítottak kórházba egy nyíregyházi idős otthonból, mert a koronavírustesztjük pozitív lett. A Nemzeti Népegészségügyi Központ megerősítette Híradónknak, hogy összesen 21-en, 19 gondozott és 2 dolgozó kapta el a vírusfertőzést a bentlakásos magánotthonban. Szerdán katonák fertőtlenítették az épületet. Hogy szükséges-e további járványügyi intézkedés, még vizsgálják a hatóságok.

21 ember fertőződhetett meg egy nyíregyházi idősotthonban

Tömeges fertőzés egy nyíregyházi idősotthonban! Helyszíni információink szerint 21 ember fertőződhetett meg koronavírussal. Az intézménynek úgy tudni, több mint 50 lakója van. Délután katonák jelentek meg az otthonnál, fertőtleníteni mentek. Elkezdődött a betegek kórházba szállítása, a fertőzöttek elkülönítése.

Kezdődik a poloskainvázió, de idén várhatóan kevesebb rovar lesz

Jönnek, de idén kevesebben. Ősszel kezdődik a poloskainvázió, ami jó eséllyel most gyengébb lesz mint tavaly. A tavasszal éledező lárvák, az úgynevezett első nemzedék ugyanis a szélőséges időjárás miatt megtizedelődött. A második poloskageneráció ezért a szakértők szerint kisebb lesz. A bűzváladékot spriccoló rovarok az emberekre ártalmatlanok, de a növénytermesztésben sok kárt okoznak.

Fogház a halálos balesetet okozó sofőrnek

Fogházbüntetésre ítélte és egy évre eltiltotta a vezetéstől a bíróság azt a derecskei férfit, aki halálos balesetet okozott tavaly nyáron Nagyhegyesnél. Egy 52 éves nő vesztette életét a karambolban, amikor álló autójába hátulról belerohant a teherautót vezető vádlott. Az asszony kocsija kigyulladt, ő később a kórházban belehalt sérüléseibe. A férfi az előkészítő ülésen elismerte a felelősségét, de enyhítésért fellebbezett. Az ítélet nem jogerős.

Úgy tűnik idén már nem lesz több kánikulával kísért hétvége

Szombaton országszerte 30 fok körül volt a hőmérséklet, így ismét tömeg volt a Balatonnál. Volt, aki csak azért ment, mert több tóparti strand szeptembertől ingyenes. A fürdőkben is nagy volt forgalom. Több ilyen kánikulával kísért hétvége viszont úgy tűnik már nem lesz. Az előrejelzések szerint csütörtöktől hidegfronttal köszönt be az ősz.

Még a lopáshoz is lopott!

Letartóztatták a sorozatbetörőt. Huszonegy lopással gyanúsítják a hajdúhadházi fiatalembert. A gyanú szerint több debreceni cukrászdába, étterembe, vagy éppen fonalboltba tört be. Egyszer egy biciklit kötött el azért, hogy gyorsan elmenekülhessen a kiszemelt étteremből. Két napja bukott le. Mindent beismert.

 

18 év fegyházbüntetésre ítélték másodfokon Csenge gyilkosát

18 év fegyházbüntetésre ítélték másodfokon a borsodnádasdi K. Csenge gyilkosát. Az ítélet szerint a 22 éves férfi végzett a lánnyal 2017 szeptemberében, akit egy vízaknában találtak meg. B. Roland idén márciusban elsőfokon gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 4 év fogházbüntetést, és ugyanennyi közügyektől való eltiltást kapott, ami országos felháborodást váltott ki.br

4 helyett 18 év másodfokon Csenge gyilkosának

Négy év helyett 18 év fegyházat kapott Csenge gyilkosa. A 17 éves lányt három éve ölte meg egy Borsodnádasd közeli erdőben. A vád szerint először bántalmazta, majd az eszméletlen lányt egy vízelvezetőaknába dobta, ahol megfulladt. Első fokon csak gondatlanságból elkövetett emberöléssel vádolták, most azonban aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett gyilkosságért ítélték el. Csenge édesanyja azt mondta a híradónak, az ítélet megnyugvást jelent neki, de soha el nem múló gyásszal éli tovább az életét.

Becsengettek a fehér oroszlánkölyköknek

Becsengettek a fehér oroszlánkölyköknek a Nyíregyházi Állatparkban. A nagyoktól tanulnak például fogócskázni és a karmukat élesíteni. De a két hónapos Geoffroy-macskakölyök is próbál több mindent ellesni anyjától, például a lopakodás mesterségét.

Bocsánatot kért a kamionsofőr, aki három ember halálát okozta egy tavalyi balesetben

Szeretteik halála értelmetlen volt, ezt mondták a hozzátartozók a bíróságon, amikor a balesetet okozó kamionsofőr bocsánatot kért a tragédiáért. A 23 éves fiatalembert 5 évre fogházba küldené az ügyészség, mert szerintük ő felelős 3 ember haláláért. A baleset tavaly májusban történt Székelynél. Az előkészítő tárgyaláson a sofőr azt mondta, kialvatlan volt, ezért lankadt a figyelme.

Palkovics: A SZFE élére kinevezett kuratórium kiváló

A Színház- és Filmművészeti Egyetem diákjai felszólították Palkovics László minisztert, hogy hívja vissza a - szerintük - illegitim kuratóriumot és kezdjen a hallgatókkal érdemi tárgyalásokat. A miniszter még délelőtt azt mondta az RTL Híradónak: szerinte az államilag kinevezett kuratórium kiváló, a kormánynak pedig már csak finanszírozási feladata van az egyetem átalakításának ügyében.

Pokrócba csavarva, a betört ablakon keresztül szabadították ki az autóból

Pokrócba csavarva, a betört ablakon keresztül szabadítottak ki egy tinilányt egy lezárt, tűző napon hagyott autóból a rendőrök Nyíregyházán vasárnap. Úgy tudjuk, a kamaszlány elaludt a kocsiban, nem tartott a családjával az állatkertbe. Órák múlva arra ébredt, hogy nem kap levegőt, ekkor dörömbölni kezdett és segítségért kiabált. Járókelők hívtak rendőrt és mentőt hozzá. A lánynak nem lett komoly baja, a szülők ellen eljárás indult.

A futball rendhagyó éjszakája

Tömegeket vártak, de az utolsó napokban módosítani kellett a Futball éjszakájának több programját a járványhelyzet miatt. Szegeden az egész programot lemondták, mert a Grosics Akadémia egyik alkalmazottjánál felmerült a fertőzés gyanúja. Debrecenben óvatosságból nem rendezték meg az eseményt. Más helyszíneken csak a programok egy részét tartották meg, a legnagyobb stadionok ezúttal nem nyíltak meg a látogatók előtt.

Szervezett bűnbanda bukott le

Szigetelőanyagnak álcázva csempészték a cigarettát, egymilliárd forintos költségvetési csalással gyanúsít egy bűnbandát a NAV. A pénzügyi nyomozók az ukrán határhoz közel több helyszínen is házkutatást tartottak, 11 embert hallgattak ki, közülük 8-at letartóztatott a bíróság. Több millió forint készpénzt, kocsikat és a csempészethez szükséges eszközöket is zárolt a NAV.

Megfelezte a kormány az Igazgyöngy Alapítvány támogatását

Megfelezte a kormány a nehézsorsú, hátrányos helyzetű gyermekek művészeti nevelésével és felzárkóztatásával foglalkozó Igazgyöngy Alapítvány kiegészítő támogatását. L. Ritók Nóra, a szervezet vezetője tette közzé a hírt közösségi oldalán. A kormány szerint a felszabaduló pénzre máshol nagyobb szükség van: a járványvédekezés részeként, rászoruló gyerekek informatikai eszközbeszerzésére fordítják. 

Villanypásztor kötele tekeredett rá a dámszarvas agancsára

A villanypásztor kötele tekeredett rá az agancsára, fogságba esett dámszarvast mentettek erdészek és tűzoltók a budakeszi erdőben. A fiatal hímre egy kutyasétáltató talált rá, ő hívott segítséget. Három tűzoltó és két erdész cserkészte be a vadul ellenkező állatot. Sikerült levágni róla a zsinegeket, a dámszarvas megmenekült.

Kánikulával búcsúzik a nyár

Tikkasztó hőség a nagyvárosokban, utolsó csobbanás a Balatonnál – kánikulával zárult a nyár utolsó hétvégéje. Délután 36-37 fokig emelkedett a hőmérséklet. Augusztus utolsó napján azonban véget ér a strandidő. Hidegfront érkezik, emiatt több mint 10 fokos lehűlés várható.

Bulira kellett a pénz a rablóknak

Azért raboltak, mert azt akarták, hogy legyen néhány jó napjuk. Úgy tudjuk, ezt mondta a rendőröknek az a 18 és 19 éves miskolci fiatal, akik a gyanú szeint légpuskával szerezték meg a bevételt egy debreceni dohányboltból szerdán. Azóta egy újabb trafikrablót keres a rendőrség, tegnap egy másik debreceni üzletet rabolt ki fegyverrel egy 60 év körüli férfi.

Tojásnyi méretű kővel dobtak fejbe egy vonaton utazó nőt

Kővel dobtak fejbe egy vonaton utazó nőt, agyrázkódást szenvedett. Egy esti járaton, Bocskaikert és Hajdúhadház között, a vasúti kocsi nyitott ablakán repült be a tojásnyi méretű kődarab. Az asszony éppen a táskájához nyúlt, amikor a homlokán eltalálta a kő, sokkot kapott - ezt mesélte a Híradónknak nyilatkozó egyik utas, aki azonnal segített a vérző fejű nőnek. A rendőrség keresi a dobálót.

Az elmúlt egy napban 91 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

Önkéntes karanténba vonult a pécsváradi focicsapat, mert az egyik játékos vírustesztje pozitív lett. De karanténba kerültek a szederkényi focisták is, akik ellen hét végén játszottak. Véménden egy többszáz fős lakodalom résztvevőjéről derült ki, hogy fertőzött. Mára 91 új koronavírusos beteget regisztráltak az országban, ez a járvány kezdete óta az ötödik legmagasabb szám. A kormány pénteken dönt az esetleges szigorításokról.

Rendőrök dobták össze a pénzt taxira, hogy egy család hazajuthasson

Összedobták a pénzt a rendőrök taxira, hogy egy család hazajuthasson Sátoraljaújhelyről a több mint száz kilométerre lévő Nyírbátorba. Kirándulni voltak, a hétfői felhőszakadás miatt azonban az autójukkal egy aluljáróban ragadtak. Az özönvízszerű eső elárasztotta a kocsijukat. A négytagú család ki tudott menekülni az autóból, de hazamenni már nem tudtak volna a rendőrök segítsége nélkül.

A közönség segített a Csokonai Színház költözésében

Bonnie és Clyde bilincseit, a Pál Utcai Fiúk zászlaját, vagy a Csárdáskirálynő kalapdobozát is kézbe vehették az emberek. A debreceni Csokonai Színház a közönség segítségét kérte: a közelgő épületfelújítás miatt költözniük kell, ezért élőláncot alkotva kézből kézbe adták az előadások kultikus kellékeit. Így juttatták el az új ideiglenes raktárba. 

Hetvenhárom újabb koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon

Hetvenhárom újabb koronavírus-fertőzöttet találtak Magyarországon, szerdán. Május eleje óta nem volt ilyen magas a napi esetszám. Szlávik János infektológus szerint egyelőre nem kell aggódni, hiszen nálunk még így is jóval kevesebb a fertőzött, mint a környező országokban. De mindennél fontosabb most szerinte, hogy betartsuk a járványügyi előírásokat, vagyis hordjunk maszkot, tartsunk távolságot és kerüljük a csoportosulást. Szlávik János hosszabban is beszélt híradónknak a jelenlegi vírushelyzetről, az interjút megnézhetik ITT

Az anya és ügyvédje szerint egyértelmű, hogy bűncselekmény történt

Felvételen, ahogy elviszi magával a gyerekeit a külföldi állampolgárságú apa egy debreceni élménypark elől - állítja az anya és ügyvédje, akik kikérték a biztonsági kamerafelvételeket. Szerintük ez alapján egyértelmű, hogy bűncselekmény történt. A rendőrség korábban azt írta híradónknak, az apa ügyvédje által bemutatott spanyol végzés alapján jogszerűnek találta, hogy elvitte a férfi a kicsiket, de vizsgálják az ügyet.

Több sportolónál is kimutatták a koronavírust

Több sportágban is sorra maradnak el meccsek, mert több sportolónál is kimutatták a koronavírust. A Ferencváros vízipólósai után egri, debreceni és újpesti vízipólósoknál is megjelent a kór. Az MLSZ pedig úgy döntött, elmarad a Puskás Akadémia-Honvéd bajnoki focimeccs, mert úgy tudni, több felcsúti focista is megbetegedett. Jégkorongmérkőzés is elmarad koronavírus fertőzés miatt.

Jobban van a pápai idősotthonban megfertőződött idős lakó

Jobban van a pápai idősotthonban megfertőződött idős lakó és szobatársa is, akiket az ajkai kórházban kezelnek. Az otthonban továbbra is kijárási és látogatási tilalom van. A városban már 306–an vannak karanténban, az igazolt fertőzöttek száma 43. Országosan 24 új koronavírusos esetet regisztráltak az elmúlt napban.

Kórházbezárástól tartanak Vásárosnaményban

Kórházbezárástól tartanak, ezért tüntettek tegnap Vásárosnaményban. A helyiek, akikhez több ellenzéki politikus is csatlakozott, azt kérik, hogy újra nyissák meg a fekvőbeteg osztályokat. Március óta zárva vannak, az azóta már megszüntetett veszélyhelyzet miatt. A város polgármestere szerint nem zár be a kórház. Az intézménynél azt ígérték, szeptembertől újranyit a fekvőbeteg részleg.

Összefogás a nagymacsakákért az Oroszlánok Világnapján!

Hiába csúcsragadozók, az oroszlánok védelemre szorulnak. Az orvvadászat és az életterük szűkülése miatt számuk folyamatosan csökken. Egyik alfajuk, az ázsiai oroszlán az elmúlt évtizedben a kihalás szélére került. Az állatkertek ezért fajmentő programokkal igyekeznek megóvni a nagymacskákat az utókornak.

Bár az idei Virágkarnevál elmarad, virágszobrok most is készülnek

Készülnek a karneváli virágkocsik Debrecenben! Ugyan a felvonulás idén a járványveszély miatt elmarad, virágszobrok idén is lesznek, annyi különbséggel, hogy egy kiállításon nézheti meg a virágkocsikat a közönség. Éppen ezért a készítők a szokásosnál is jobban figyelnek a kifinomult részletekre.

Hajdúsámsonnál és Ceglédnél is kigyulladt egy autó

Kigyulladt két autó is. Az egyik Hajdúsámsonnál tegnap délután. Egy nő vezette, időben kiszállt, így nem sérült meg a tűzben. Lángra kapott egy kocsi Ceglédnél is. Ebben ketten utaztak, ők is időben kimenekültek. Egyre gyakoribbak az autótüzek, hetente legalább tíz égő kocsihoz riasztják a tűzoltókat.

Balaton-parti luxusvillából vitték el a magyar milliárdost

Balaton-parti luxusvillából a rendőrségre. 540 millió forintos adócsalással gyanúsítanak egy magyar milliárdost. Az élelmiszerlánc-és szállodatulajdonos a gyanú szerint az ügyvédje segítségével külföldi lakcímet, letelepedési engedélyt szerzett az Egyesült Arab Emírségekben, és egy fedővállakozást is létrehozott. A nyomozók azt állítják, hogy így próbálta elkerülni, hogy a vállakozásai után felvett osztalékból adót kelljen fiztenie Magyarországon.

Lemondták az Apostol koncertjét

Mégsem lesz Apostol koncert. A zenekar és a szervezők úgy döntöttek, márciusra halasztják a jubileumi műsort. Döntésüket azzal indokolták, hogy többen jelezték, nem mernek elmenni, emellett sok bírálatot kaptak a közösségi médiában, amiért a járványveszély ellenére nem fújták le a koncertet. A Campus Fesztivál viszont továbbra sem tett le arról a tervéről, hogy négy ülőkoncertet tartanak augusztus közepén.

Több tucat ember fertőződött meg egy soproni születésnapi buliban

Több tucat ember fertőződött meg egy soproni születésnapi buliban egy koronavírusos vendég miatt. Száznál is többen kerültek karanténba. Pápán hétfőn a polgármester jelentette be, hogy a Teveli Úti Idősek Otthonában az egyik gondozó és férje is megfertőződött. Az otthonban ezért újra látogatási tilalom van.

Szeméthajókkal a szemét ellen: folyótakarítás indult a Tiszán!

A PET-Kupán 84 kilométert tesznek meg 8 nap alatt az önkéntesek, akik flakonokra épített tutajokkal szedik össze a vízen hánykolódó hulladékot. Úgy számoltak, 10 tonnát gyűjtenek be a folyóról, hogy a Felső-Tisza vidék tiszta legyen, és később a műanyagot újrahasznosítják.

Több településen rossz a levegő a magas ózonkoncentráció miatt

16 településen rossz a levegő a magas ózonkoncentráció miatt. Ez leginkább az idősekre, a légúti betegségekben szenvedőkre és a gyerekekre lehet veszélyes. Az úgynevezett nyári szmogot a meleg és az autók kipufogógáza okozza. Köhögést, nehézlégzést, az asztmásoknál fulladást eredményezhet. A híradónak nyilatkozó háziorvos azt mondja: a legmelegebb órákban vagyis 11 és 3 óra között érdemes otthon maradni és kerülni a napsütést.

Hőség: oda kell figyelni a megfelelő folyadékpótlásra

A hőségben felforrósodtak a lakások és izzasztó a munka. Árnyékban is melegebb volt 30-32 foknál. Ezt már sokan nehezen bírják, a gyerekek, a kismamák és az idősek különösen veszélyben vannak. Ebben a hőségben a folyadékpótlásra mindenkinek oda kell figyelnie, de különösen azoknak, akik dolgoznak - mondta a híradónknak nyilatkozó orvos.

A járvány is hozzájárult, hogy nőtt az átlagkereset

Több mint 9 százalékkal nőtt egy év alatt a bruttó hazai átlagkereset, ami a KSH pénteken közzétett jelentése alapján májusban csaknem 399 ezer forint volt. Egy általunk kérdezett szakértő szerint a koronavírus járvány is hozzájárult, hogy ilyen nagy mértékben nőtt az átlagkereset, a pandémia miatt ugyanis jobbára az alacsony jövedelmű dolgozókat bocsátották el, ami felfelé tolta az átlagot.

Kánikula az országban: volt, ahol majdnem 37 fokot mutattak a hőmérők

Figyelmeztetést adott ki Országos Meteorológiai Szolgálat. Ezek a nyár eddigi legmelegebb napjai, megteltek a fürdők és a strandok is. A vendéglátók nagyon várták a kánikulát, mert idén eddig csak néhány napon volt igazi strandidő.

Megrendezték az első futóversenyt a koronavírus kitörése óta és a strandok éjszakáját

Először rendeztek futóversenyt a koronavírus-járvány kitörése óta, és a Strandok Éjszakáját is több helyen megtartották. A zárt élményfürdőkben ügyeltek arra, hogy ne legyen nagy tömeg. A budapesti futófesztiválon pedig kisebb csoportokban indították a sportolókat, és még az érmeket is maguk a futók akasztották a nyakukba.

E-recept: maradhat a könnyítés

Marad a könnyítés az e-recept kiváltásánál, szeptember közepétől azonban ismét csak személyesen írhat fel gyógyszert a háziorvos - közölte szombaton a minisztérium. Az RTL Híradónak nyilatkozó háziorvos azt mondta: a betegek egy részének teljesen felesleges bemenni a rendelőbe, ráadásul ez nem is ellenőrizhető. A tárca ma már úgy reagált: dolgoznak azon, hogy mégis maradjon a telefonos receptfelírás lehetősége is.

Egy 17 éves fiú zuhant le a 25 méter magas Karancs-kilátóról

Meghalt egy 17 éves fiú, amikor lezuhant a Karancs-kilátóról Salgótarjánban. 25 méter magasról esett le. Az RTL Híradó úgy tudja, két barátjával mászta meg a kilátót, ünnepelhettek valamit, amikor egyelőre nem tudni hogyan, a fiú a mélybe esett. A mentésben speciális mentők is részt vettek, mert a helyszínt nagyon nehezen lehetett megközelíteni.

Előzés közben csapódott a buszba egy terepjáró

Frontálisan összeütközött egy menetrend szerinti busz és egy terepjáró Debrecennél. Öten megsérültek, a két sofőr súlyosan. Úgy tudjuk, a kocsi éppen előzött, és valószínűleg nem volt ideje visszahúzódni a sávjába, ezért karambolozhattak.

Rekordkevesen kezdik el szeptembertől az egyetemet

Csütörtök este hirdették ki a felvételi ponthatárokat. Rekordkevesen kezdik el az egyetemet szeptembertől. Bár még mindig népszerű a tanárképzés, a felsőoktatási államtitkár is úgy fogalmazott, több jelentkezőt szerettek volna, ezért abban bíznak, hogy a pótfelvételi eljárásban jelentkeznek még a képzésre. Idén is az Eötvös Loránd Tudományegyetemre vették fel a legtöbb diákot.

Két ember meghalt a polgári frontális balesetben

Két ember szörnyethalt, amikor autójukkal frontálisan összeütköztek egy hűtőkamionnal Polgárnál. Csütörtökön pedig két majdnem ugyanolyan baleset is történt: Balsánál és Kiskunhalasnál is fának rohant egy-egy autó. Mindkét sofőr megsérült.

Pénzért árulhatták egyik családtagjukat

Az egyik gyanúsított rosszul lett, kórházba kellett vinni, ezért ott tartóztatták le. A rendőrök szerint ő és társa prostitúcióra vették rá egyik családtagjukat, egy 13 éves lányt. Úgy tudjuk, alkalmanként tizenkétezer forintot kértek az idős kuncsaftoktól. Emberkereskedelemmel és gyermekprostitúcióval gyanúsítják őket. Mindezért akár életfogytig tartó büntetés is kiszabható.

Saját rokonai kényszeríthettek prostitúcióra egy 13 éves lányt

Saját rokonai kényszeríthettek prostitúcióra egy 13 éves lányt Furtán. Kedden otthonukban fogták el őket a kommandósok: információink szerint a kamaszlány mostohaanyját és féltestvérét emberkereskedelemmel gyanúsítják. A nyomozók szerint pénzért cserébe két férfinak is engedték, hogy megrontsák a kislányt. Utóbbiaknak gyermekprostitúció és szexuális erőszak miatt kell felelniük.

Pár zacskó édességet és 11 ezer forintot zsákmányoltak a tini rablógyilkosok

Hosszú évekre fiatalkorúak börtönébe és javítóintézetbe küldte a bíróság a hajdúhadházi rablógyilkosság vádlottjait. A vád szerint hét tini tavaly májusban vert agyon egy férfit a pénzéért. Mindent kiterveltek, leosztották egymás között a feladatokat. A bűncselekmény idején egyikük sem volt még 18 éves.

A mamája nem gondozza, ezért cumisüvegből etetik a gondozók a nyíregyházi zsiráfbébit

Cumisüvegből, tehéntejjel etetik a gondozók a nyíregyházi zsiráfbébit, a mamája ugyanis nem gondozza. Az egy hónapja született zsiráflány szépen cseperedik: már most több mint két méter magas. A kis zsiráf már a tizedik, amely a parkban született, ezért Jubileum lett a neve.

3 milliárd forint kieséssel is járhatott az idei F1-es Magyar Nagydíj

Akár 3 milliárd forint kieséssel is járhatott, hogy zárt kapuk mögött tartották az idei Forma1-es Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint viszont lényegesen kevesebb liszensz díjat kellett fizetniük a jogtulajdonosnak a koronavírus-járványra tekintettel. Nem kizárt, hogy idén lesz még egy futam, Palkovics László miniszter ugyanis felajánlotta, hogy ha a járvány miatt szükséges, lehet még egy verseny Mogyoródon.

Ketten haltak meg a balesetben

Két ember a helyszínen meghalt, kettő pedig könnyebben megsérült, amikor két kisteherautó ütközött össze kedden délután Törökszentmiklós határában. Az egyik sofőrje, egyelőre nem tudni miért, áttért a szemközti sávba. A másik furgonban úgy tudjuk, munkások utaztak.

14 éves gyerek halt meg az autóbalesetben

A baleset a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Hodászon történt hétfő este. A kocsi, amelyben a fiú utazott, villanyoszlopnak vágódott - a sofőr és a mellette ülő nő, a gyerek édesanyja kirepült, ám ő beszorult a roncsba. A helyiek még azelőtt kimentették, hogy a szivárgó benzin lángra lobbantotta volna az autót, de olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt.

Drágábban indul a dinnyeszezon

A tavalyinál valamivel drágábban indul a dinnyeszezon, de a láncok miatt mérséklődhet az ár. A májusi fagyok miatt újra kellett palántázni a dinnyéket, a csapadékos június is károkat okozott. Az áruházláncokba a hétvégén jutnak el az első magyar dinnye szállítmányok. Az árakon az ő kínálatuk faraghat.

Az esküvője napján mentett életet egy tűzoltó

Az esküvője napján mentett életet egy tűzoltó, amikor fának hajtott kocsijával egy férfi Püspökladányban. Esküvői fotózásuk után - még öltönyben, menyasszonyi ruhában - autózott hazafelé az ifjú pár, amikor látták a törött autót. A tűzoltó azonnal ellátta az erősen vérző sofőr sebeit, így adta át a mentőknek. A család alig hitte el, mi történt, azóta is hősként emlegetik a tűzoltót.

Kevésbé jó minőségű termésre számítanak az agrárszakemberek

Nehezen boldogulnak a betakarítással a termelők, mert a földek nagy része még belvízben ázik. Emiatt az aratás kezdete is csúszott. Az aszályos tavasz és az esős június miatt kevésbé jó minőségű termésre számítanak az agrárszakemberek. Ez emelhet valamennyit a gabona árán. Hogy pontosan mennyit, azt a betakarítás után látják majd.

Pótkocsis traktornak ütközött egy motoros

Meghalt egy kétgyermekes családapa miután motorjával egy pótkocsis traktornak ütközött pénteken este a 85-ös főúton, Enesénél. Információink szerint a motoros előzni próbálhatott. Bár annál a kereszteződésnél nem lehet balra kanyarodni, a traktoros valószínűleg mégis balra próbált fordulni, emiatt sodorhatta el a motor vezetőjét, aki azonnal meghalt. Híradónk információi szerint két huszonéves fia és felesége gyászolja.

Már csak egy nap kánikula

35 fok, extrém magas UV-sugárzás. Szombatra is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A perzselő napsütésben aki nem vigyáz, percek alatt leéghet. A hőségben a napszúrással is számolni kell, ezért 11 és délután 4 között nem ajánlott sokat a napon lenni.

A villamosvezető okozta a két évvel ezelőtti tömegbalesetet

A villamosvezető okozta a két évvel ezelőtti, debreceni tömegbalesetet - ezt jogerős ítéletben mondta ki a bíróság. Tizenegyen sérültek meg, köztük egy nő maradandóan, amikor a tiltó jelzés ellenére a villamosvezető behajtott egy kereszteződésbe és összeütközött egy helyközi buszjárattal. Felfüggesztett börtönt kapott.

Életfogytiglan a gyilkosnak

Életfogytiglant kapott a nyéstai idős asszony gyilkosa, négy másik társára 12-20 év közötti szabadságvesztést szabtak ki. A Debreceni Ítélőtábla jogerősen mind az öt vádlott büntetését súlyosította. A társaság akkor tört be az idős nőhöz, amikor ő már aludt. Rátámadtak, az egyik férfi egy vascsővel halálra verte. A bíró szerint amit tettek, felér egy orvtámadással.

Letartóztatták az illegális kutyaszaporítókat

Letartóztatta a bíróság az illegális kutyaszaporítókat. Egy helyi férfi és élettársa a gyanú szerint mostoha körülmények között tenyésztett több helyszínen kutyákat és macskákat. Kecskéket pedig azért tartottak, hogy azzal etessék a legyengült anyaállatok kicsinyeit. Tavaly márciusban állatkínzás miatt pénzbírságot kaptak, de új telephelyeken később újra nekiláttak a szaporításnak.

Nem volt egyértelmű a jogszabály

Káoszt okozott a július 1-jéig tartó ingyenes parkolás szerdán országszerte. A legtöbb autós úgy készült, hogy fizetnie kell a parkolásért, az önkormányzatok nagy része azonban úgy döntött, hogy csak holnaptól szedik a díjat. Szerintük ugyanis a jogszabály nem egyértelmű. A Miniszterelnökség kedden az Index kérdésére azt írta, szerda éjfélig tart az ingyenes időszak.

Alsó tagozatosokra nem vonatkozna a későbbi iskolakezdés

A budapesti iskolások nagy részének később kezdődhetne az iskola. Erről hétfőn tárgyalt először a főváros a fenntartókkal és a szakszervezetekkel. Szerintük, ha nem reggel 8 órára kellene minden budapesti iskolásnak beérni, csökkenteni lehetne a tömegközlekedés zsúfoltságát, és ezzel is lehet védekezni a koronavírus ellen.

Több mint ötmilliárd a viharkár

65 ezer ember maradt áram nélkül a tegnapi vihar miatt Debrecenben és környékén. Egy magasfeszültségű kábelrendszerre dőlt egy fa, ez okozta a meghibásodást. Szabolcs megyében ismét több település víz alá került, máshol házakra borult fákat távolítottak el a tűzoltók. Idén csak júniusban több mint ötmilliárd forintos kárt okoztak a viharok. 

Másfél év a zebrán gyalogosokat gázoló egyetemistának

Két éve egy debreceni kereszteződés zebrája előtt kezdett nagy sebeséggel előzni egy másik autót, későn vette észre a biciklijüket toló embereket. Egyikük a helyszínen meghalt, egy 45 éves nő maradandó sérüléseket szerzett. A fiatal a tárgyaláson elismerte bűnösségét. Az ítélet jogerős.

Kamionnal ütközött a motoros

Még mindig életveszélyben van az a motoros, aki hétfő reggel egy kamionnal ütközött a 82-es főúton, Veszprémvarsánynál. A teherautó vezetője azt mondta stábunknak, hogy jobbra akart kanyarodni, de nem vette észre a motort és már csak a csattanásra lett figyelmes. Nagyon megviselték a történtek. A motor vezetőjét mentőhelikopter vitte a győri kórházba. Az RTL Híradó úgy tudja, órákig műtötték.  

Lerángatták a mezt a debreceni focistákról a dühös szurkolók

Lerángatták a mezt a dühös szurkolók a debreceni focistákról a szombati, Paks elleni mérkőzés végén. A pályára rohanókat rohamrendőrök terelték vissza a lelátóra. A debreceniek 27 év után kiestek az NB1-ből, ez dühítette fel a szurkolókat. Később a csapat öltözőjénél is gyülekeztek, ott is rendőrökre volt szükség. Senki nem sérült meg, de rendbontás miatt több ember ellen is eljárás indult.

Szembefordult a forgalommal és elindult egy autós

Szembefordult a forgalommal és elindult egy autós a kétszer kétsávos 8-as főúton. Kevésen múlt, hogy nem történt tragédia. Az ügyben a rendőrség is vizsgálatot indított. Egyelőre még keresik az autóst.

Tiszavirágzás: ha nem vigyázunk rá, eltűnhet a páratlan természeti jelenség

Elindult a tiszavirágzás! A világon egyedülálló természeti jelenség a Tisza folyón figyelhető meg június közepén-végén. A kérészek főrajzása szerdán volt, ezt elcsípni igazi szerencse. Ugyanis a kényes rovarok csak akkor párosodnak milliószámban, ha az időjárás és a vízállás is nekik megfelelő. A faj és tömeges nászuk igazi magyar különlegesség, idén hungarikummá nyilvánították. A páratlan látvány azonban veszélybe kerülhet a folyószabályozások és a vízszennyezés miatt.

Életmentő gorillaműtétet hajtottak végre Nyíregyházán

Orvosi bravúr: életmentő gorillaműtétet hajtottak végre Nyíregyházán! Az állatpark egyik gorillája hetek óta nem evett és ivott rendesen. Egy sor vizsgálat után jöttek rá, hogy egy tályog keletkezett a nyelvében. Azonnal megműtötték, ugyanis ha tovább duzzad a gorilla nyelve, megfulladhatott volna. Djumbah azóta teljesen felépült.
A műtétről ide kattintva láthat több felvételt.

Kavicsszállító kamionnal ütközött egy autó

Kavicsszállító kamionnal ütközött, meghalt az autó sofőrje. A karambol hétfő délután történt a Szabolcs megyei Székelynél. A kocsi vezetője valamiért áttért a szemközti sávba, a kamionos pedig már nem tudta elkerülni az ütközést. A balesethez mentőhelikopter is érkezett, de az áldozaton már nem tudtak segíteni. 

Nem lett tornádó a tubából

Majdnem tornádó alakult ki Nádudvarnál. Egy nézőnk videóra vette, ahogy a felhőtölcsér kis híján eléri a talajt. Szerencsére idő előtt szertefoszlott, nem okozott bajt. A Dunántúlon és az ország déli megyéiben szélvihar pusztított, amely fákat döntött ki. A szeles idő szerdán alábbhagy, a hét végére pedig a 29-30 fokot is elérheti a hőmérséklet, igaz, nem lesz zavartalan a napsütés.

30 hazai tudós tiltakozik a Természettudományi Múzeum elköltöztetése ellen

Nyílt levélben szól a debreceniekhez és tiltakozik a Természettudományi Múzeum odaköltöztetése ellen több mint 30 hazai tudós. Múlt kedden vált biztossá, hogy Debrecenbe költözik a múzeum. A levél szerzői attól tartanak, az áttelepüléssel elvész a szakértelem, és jóvátehetetlen károk keletkezhetnek az egyedülálló gyűjteményben. A debreceni polgármester szerint a város mindent megtesz majd, hogy a múzeum feltételeit biztosítsák.

Víz alá került Debrecen

Elmosta az eső Debrecent! A tegnapi felhőszakadásban mélygarázsokat, parkolókat, pincéket, bevásárlóközpontokat öntött el a víz, volt, ahol 160 centi magasan gyűlt fel. Az utak sok helyen járhatatlanok lettek, a tömegközlekedést is át kellett ideiglenesen szervezni. A tűzoltókat majdnem kétszázszor riasztották. A hétvégéig biztosan nem ússzuk meg újabb eső nélkül.

Traktor gázolta halálra a 14 éves lányt

Egy 14 éves lányt gázolt halálra egy traktor Tiszakanyáron. Az RTL Híradó úgy tudja, a lány az ebéddel tekert hazafelé, amikor a kanyarodó traktor elsodorta. A lányhoz mentőhelikopter is érkezett, helyszíni információink szerint a mentőautóban, kórházba szállítás közben halt meg. A rendőrség vizsgálatot indított.

Akkora gödör keletkezett az úton, hogy egy autót is elnyelhetett volna

Egy autót is elnyelhetett volna, akkora gödör keletkezett, amikor beomlott az út vasárnap délután Debrecenben. Egy 50 köbméteres lyuk tátong a várost átszelő főútvonalon, miután tönkre ment egy 40 centiméter átmérőjű vízvezeték tömítése. Legalább egy hete szivároghatott a víz a felszín alatt. A heves esőzések pedig tovább rontottak a helyzeten.

Négygyerekes anya vesztette életét, amikor a család kisbusza egy álló teherautónak csapódott

Halálos ütközés Pocsajnál. Információink szerint egy négygyermekes édesanya vesztette életét, amikor párjával egy kibusszal hátulról belehajtottak egy álló teherautóba. Úgy tudjuk, bevásárlásból tartottak hazafelé, amikor a sofőr feltehetően későn vette észre az úttesten álló kamiont. A tragikus baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

Kilátástalan helyzetben a család

Kilátástalan helyzetbe került egy sárrétudvari család. A nagymamának kiújult a daganatos betegsége, ismét sugárkezelésekre kell járnia. Öt unokát nevelnek a nagyszülők, de most minden velük kapcsolatos feladat a nagypapára hárul, aki emiatt nem tud dolgozni. Mindent próbál megadni a gyerekeknek és közben ellátni nagybeteg feleségét, de lassan kifogynak a tartalékaikból.

Beismerte, hogy féltékenység miatt esett neki a lánynak

Letartóztatták a dombrádi gyilkosság gyanúsítottját. A nyomozók szerint agyonverte barátnőjét múlt pénteken. Beismerte a rendőröknek, hogy féltékenység miatt esett neki a lánynak, mert párja bejelentette: új kapcsolata lett. Puszta kézzel ütötte-verte áldozatát, majd elmenekült. Két nap múlva találták meg a rendőrök, nem először volt büntetve.

Már biztos: Debrecenbe költözik a múzeum

Most már biztos, hogy Debrecenbe költözik a Magyar Természettudományi Múzeum – ezt a város 2030-ig tartó fejlesztési programjának ismertetésekor jelentette be a polgármester. A több tízmilliárd forintos állami fejlesztések ismertetésekor Palkovics László innovációs és technológiai miniszter azt nem árulta el, hogy pontosan hol lesz a múzeum új épülete. A költözés ellen korábban a múzeumi szakma és Budapest vezetése is tiltakozott.

Jég verte el a veteményest

Volt, ahol a jég tönkretette a veteményest, máshol fákat döntött az útra a vasárnap esti vihar. Országszerte hatvan esethez riasztották a tűzoltókat. A meteorológus szerint záporra, zivatarra egész nyáron lehet számítani. Az is előfordulhat, hogy miközben az ország egyes területein özönvízszerű eső zúdul le, máshol egy csepp sem esik. 

Az ágyneműtartóból húzták ki a rendőrök a gyilkost

Megvan a dombrádi gyilkos! AZ RTL Híradó úgy tudja, az ágyneműtartóból szedték ki a rendőrök a gyilkost. Az egyik rokonánál bujkált a településen. A rendőrség múlt pénteken adott ki elfogatóparancsot ellene, mert a gyanújuk szerint agyonverte a 24 éves barátnőjét. Az áldozat édesanyja képtelen felfogni, hogy a lánya már nincs többé. A férfi beismerő vallomást tett.

Hamarosan hazavihetik a kórházból a félárva kisfiút

Hamarosan hazavihetik a kórházból azt a kisfiút, akinek 30 éves édesanyja a szüléskor kómába esett, majd meghalt. A babát is újra kellett éleszteni, de sikerült megmenteni. Az édesapának a család segít majd a kicsi nevelésében. Azt még vizsgálják, hogy miért halhatott meg az anya.

Eltévedt golyó ölte meg saját háza udvarán - a rendőrség meggyanúsított egy vadászt

Meggyanúsította a rendőrség azt a vadászt, akinek a puskájából származhat az a golyó, ami megölt egy 59 éves újfehértói családapát - írja a 24.hu. Három hete a háza udvarán volt, amikor a közeli erdőből egy eltévedt golyó eltalálta. A vadász tagadja, hogy ő adta le a lövést és panaszt tett a gyanúsítás ellen.

Két héttel a szülés után meghalt egy mátészalkai kismama

Két hétig kómában feküdt, kedden lekapcsolták az életbentartó gépekről azt a 30 éves mátészalkai kismamát, aki az otthonában lett rosszul. Kórházba vitték, ahol úgy tudjuk, azonnal császármetszéssel világra segítették a kisfiát. Az anyuka egy pillanatra sem tudta a kezében tartani újszülöttjét, kómába esett. A pici jól van. A család keresi ki hibázhatott, feljelentést tettek. Büntetőeljárás indult.

Sárgaszakállú maki ikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban

Sárgaszakállú maki ikrek születtek a Nyíregyházi Állatparkban. A kistestű majmok természetes élőhelye a Madagaszkár környéki szigetek, de a szűkülő életterük miatt az állatkertek fajmegőrzési programot indítottak. A kicsik a megszólalásig egyformák, mégis könnyű megkülönböztetni őket: az egyik makibébi álomszuszék, a másik igazi rosszaság.

Fiatalok csaltak ki 9 milliót egy nagymamától

Azt hitte, az unokájának segít, a gyanú szerint 9 millió forintot csaltak ki fiatalok egy 73 éves hajdúszoboszlói asszonytól. A háromtagú banda azt mesélte be a nagymamának, hogy az unokájával beszél telefonon, aki balesetet okozott és azonnal fizetnie kell a másik autó sofőrjének. A rendőrség azt javasolja, mindig ellenőrizzük, hogy tényleg bajba került-e a rokonunk, addig se adatot, se pénzt ne adjunk oda idegeneknek.

Rendőr akart lenni a gyulai késelő

Rendőr akart lenni, az utóbbi időben viszont sok gond volt vele – ezt mondta az RTL Híradónak a gyulai késelő egyik osztálytársa. A szintén érettségiző lány vasárnap hajnali kettőkor egy sörözőben futott össze a gyanúsítottal, aki barátjával együtt ünnepelt. A fiatal két órával később az otthonához közel a gyanú szerint halálra szurkált egy 27 éves férfit, majd 17 éves barátja ellen fordult.

Péntektől autós koncerteket is lehet tartani, de csak vasárnapig

Péntektől autós koncerteket is lehet tartani, erről külön kormányrendelet jött ki Orbán Viktor aláírásával. De csak vasárnapig, onnantól ismét tilos lesz. A Tankcsapda másfél héttel ezelőtt épp most péntekre és szombatra hirdetett autós koncertet, amire azok mehetnek el, akik jegyet nyertek rá a MOL egyik nyereményjátékán. A kormány úgy reagált, csak teszt jelleggel engedélyezték erre a hétvégére az autós koncerteket.

Országszerte kinyitottak a strandok

Országszerte kinyitottak a strandok a hosszú hétvégén. A borús idő ellenére is voltak már Bükfürdőn, és Hajdúszoboszlón is. A vendégek többsége nem fél, és nem okoznak nekik gondot az új szabályok. A Fürdőszövetség elnöke szerint most indul a próbaüzem.

Több száz település mehet csődbe?

Több száz település mehet csődbe a Magyar Önkormányzatok Szövetsége szerint, ha jövőre elveszik tőlük a gépjárműadót, és négyszeresére emelik a szolidaritási hozzájárulást, ami a jövő évi költségvetés tervezetében szerepel. Az érdekképviselet szerint rengeteg településen megszorításokra lehet szükség. A Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: az önkormányzatok összességében jövőre több pénzt kapnak az ideinél.

Sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták ki egy nő hasüregét

Sóoldat helyett fertőtlenítőszerrel mosták ki egy nő hasüregét a szigetvári kórházban, miután összecserélhették a két szer üvegét. A csurgói asszonyt ezután válságos állapotban szállították a pécsi klinikára. Az esetről az ATV értesült. A kórház annyit közölt, ezután belső vizsgálat volt, aminek munkajogi következményei lettek. A rendőrség nyomoz.

Elrabolta és több, mint egy hétig fogva tartotta volt élettársát

Emberrablás Nyírmihálydiban! A gyanú szerint maszkban, fegyverrel a kezében ráncigálta ki az ágyból és tuszkolta egy autóba volt élettársát egy 35 éves férfi. A Pest megyei Turáig autózott el vele. Úgy tudjuk, ottani ismerősei házában rejtette el a nőt és több mint egy hétig tartotta fogva. Hétfőn a TEK kommandósai szabadították ki. 

Drágulhat a méz


szerző:
2020.05.26. 18:19
Drágulhat a méz

A híradónknak nyilatkozó méhész szerint a valaha volt egyik legveszteségesebb év lehet az idei. Az aszály a repcevirágzásnak, a májusi fagy pedig az akácvirágnak tett keresztbe. Nagyjából fele annyi magyar mézet tudnak emiatt termelni. Hiány nem lesz a polcokon, exportra viszont kevesebb jut.

Kinyitottak a vidéki bölcsődék és óvodák

Kinyitottak a vidéki bölcsődék és óvodák. Mától teljes létszámmal fogadhatják a gyerekeket, de a szülők dönthetik el, beviszik-e őket. Az újranyitás előtt mindent kötelezően fertőtleníteni kellett a személyzetnek, és saját házirend kidolgozását is ajánlja az operatív törzs.

A gyerekek rántotthúsról álmodtak - példátlan összefogással segítettek a rászoruló családoknak

Rántott hús és sültkrumpli. A mélyszegénységben élő gyerekeknek csupán ennyi volt a kívánságuk, amikor megkérdeztük őket, hogy mi az, amire a legjobban vágynak. Mocsár András és Balogh Győző családjának történetét márciusban láthatták a Fókuszban, a riport után pedig több száz levelet és telefonhívást kaptunk nézőinktől, hogy segíteni szeretnének rajtuk. Most megmutatjuk, mi történt velük azóta, és vajon teljesült-e a kicsik kívánsága.

Véletlenül sülhetett el a puska

Véletlenül, a fegyver kiürítésekor rossz irányba sült el a vadászpuska, ami egy újfehértói férfi halálát okozta - erről ír a Magyar Nemzet. A környékbeli erdőben ekkor őzvadászatot tartottak, az apát a saját udvarán találta el a lövedék. A lap szerint az ott használt összes vadászpuskát lefoglalták. Gyanúsítottként eddig senkit nem hallgattak ki.

Lefoglalták a vadászpuskát

Lefoglalták a vadászfegyvert, amivel feltehetően azt a halálos lövést adhatták le, ami a saját udvarán talált egy újfehértói férfit múlt pénteken. Az RTL Híradónak nyilatkozó vadászboltos szerint a nagykaliberű vadászpuskák akár négy kilométeres távolságra is ellőhetnek. Az Országos Magyar Vadászati Védegyletnél azt mondták, egy ilyen baleset esélye egy a százmillióhoz.

Ronccsá tört a tűzoltóautó

Négy tűzoltó megsérült, amikor szirénázó tűzoltóautójukkal árokba borultak kedden Hajdúböszörmény határában. Avartűzhöz vonultak, amikor információink szerint előzés közben becsúsztak az út menti árokba. A több tonnás jármű totálkáros lett, a tűzoltóautó sofőrje kizuhant a szélvédőn, mentőhelikopter vitte kórházba.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való