KERESÉS search-close

"Horváth B. Ádám" szerzővel ellátott tartalmak

Horváth B. Ádám

Horváth B. Ádám által létrehozott tartalmak (100):

Horváth B. Ádám társszerzői:
Hiába bújtak el a bokrok között az autótolvajok

Hiába bújtak el a bokrok között az autótolvajok, kutyák segítségével elfogták őket a rendőrök Kaliforniában. Előtte sokáig üldözték a helyenként őrült tempóval száguldó két férfit. Az üldözést ezúttal is rögzítették a levegőből.

Sikerült felszínre hozni 11 bányászt

Sikerült felszínre hozni 11 munkást, akik a két héttel ezelőtti bányarobbanás miatt rekedtek a mélyben Kínában. Több száz fős mentőcsapat dolgozott a kiszabadításukon. Egy ember biztosan meghalt odalent, további tíz sorsáról semmit nem tudni. Őket továbbra is keresik.

Nemzeti gyász Ukrajnában az idősotthonban kitört tűzvész miatt

Nemzeti gyász van Ukrajnában az idősotthonban kitört tűzvész miatt. 15-en vesztették életüket a csütörtöki tragédiában. A hatóságok egy embert vettek őrizetbe az ügyben. Kiderült, hogy még csak engedélye sem volt az üzemeltetőnek.

Valószínűleg gázvezeték szivárgása okozta a robbanást

Már négy halottja van annak a nagy erejű robbanásnak, amely Madridban egy lakóházban történt. Az épületben éppen a kazánt javították, amikor a detonáció történt. A társasház egy része összeomlott. Valószínűleg egy gázvezeték szivárgása okozta a tragédiát.

Tűz ütött ki a világ legnagyobb vakcinagyárában

Tűz ütött ki a világ legnagyobb vakcinagyárában. Az indiai üzem területén lévő épületből sűrű füst gomolygott. A lángokat azóta elfojtották, de kiderült, hogy legalább öt halálos áldozata van a tűzvésznek. Ebben a gyárban állítják elő helyi felhasználásra az AstraZeneca vakcináit is. A hatóságok szerint a tűz a gyártósortól távolabbi épületben volt, így nincs veszélyben a gyártás. Még nem tudni, mitől csaptak fel a lángok.

Arnold Schwarzenegger:

Megkapta a koronavírus elleni védőoltást Arnold Schwarzenegger. A politikus filmsztár az interneten közvetítette az eseményt. Egy autós oltópontnál állt sorba Los Angelesben. Ki se kellett szállnia, úgy kapta meg a vakcinát. A 73 éves sztár azt mondta, mindenkinek javasolni fogja az oltást. Közvetítését pedig az egyik Terminátor-film híres mondatával zárta le: "gyere velem, ha élni akarsz".

30 napra őrizetben Navalnij

30 napra letartóztatták az orosz ellenzéki vezetőt, Alekszej Navalnijt. A nyáron  megmérgezett, majd meggyógyult politikus tegnap tért vissza hazájába, ahol azonnal őrizetbe vették. Egy sor ország felszólította Moszkvát, hogy engedjék szabadon, de az oroszok lényegében megüzenték: mindenki törődjön a maga dolgával.

Elvesztette a bitcoin pénztárcájához tartozó jelszavát, 80 milliárd forintot bukhat

Nagyjából 80 milliárd forintot bukhat az a férfi, aki elvesztette a bitcoin pénztárcájához tartozó jelszót az Egyesült Államokban. A 10 próbálkozásból már csak kettő van neki hátra. Ha nem sikerül, örökre búcsút mondhat a mesés vagyonnak. Már volt, aki felajánlotta, hogy feltörné a jelszót, persze busás részesedésért.

Szibériában már egy hónapja nem ment mínusz 40 fok fölé a hőmérséklet

Ítéletidő tombol Szibériában. Az oroszországi Jakutföldön már egy hónapja nem ment mínusz 40 fok fölé a hőmérséklet, ami még ottani mércével is hosszú időnek számít. Ilyenre legutóbb 14 éve volt példa. Ráadásul további lehűlést várnak a térségben, emiatt iskolai szünetet rendeltek el. Az extrém hideg nem csak a helyieknek okoz gondot. A Magyarországon a napokban tapasztalható lehűlést is a Szibéria felől érkező levegő okozza.

Két térfigyelő kamera is rögzítette az elszabadult taxit

Elszabadult egy taxi a dél-amerikai Paraguay fővárosában. A balesetet két térfigyelő kamera is rögzítette. A jármű hátramenetben indult el. Két embert elgázolt, majd végül egy fába csapódott. Az elütött motorost és a 70 éves gyalogost kórházba vitték, de egyikük sincs életveszélyben. A rendőrség még vizsgálja, hogy mi történhetett. A sofőr szerint a gázpedál beakadt, a fék pedig nem működött és ezért lett irányíthatatlan a kocsi.

A tiltás ellenére egy sor vendéglő fogadott vendégeket pénteken este

A tiltás ellenére egy sor vendéglő fogadott vendégeket pénteken este. Az interneten szervezett lázadást azért tartották, mert a szigorítások a tönk szélére juttatták őket mind pézügyileg, mind lelkileg. Az olaszok kaptak a lehetőségen és szinte minden ilyen hely megtelt vendégekkel. Bizonyos ajánlásokra azért próbáltak ügyelni, és az asztalokat távolabb helyezték el egymástól. A hatóságok arra figyelmeztettek, hogy az ilyen nyílt szembeszegülés csak ront a járványhelyzeten. Arról nem érkezett hír, hogy hány vendéglátóst büntettek meg a szabályok megszegése miatt.

A világ legerősebb fegyverének nevezték Észak-Korea új rakétáját

Új rakétát mutatott be Észak-Korea a pártkongresszus tiszteletére rendezett katonai parádén. A tengeralattjáróról indítható hordozót a világ legerősebb fegyverének nevezte az ottani média. A felvonulás üzenet is lehetett az elnökváltásra készülő Egyesült Államoknak, amelyet továbbra is az első számú ellenségének tartja Észak-Korea.

Egy kórház is összedőlt a földrengésben

Súlyos földrengés pusztított az indonéziai Celebesz szigetén. A tragédiában 34-en meghaltak, több százan pedig megsérültek. Részben összeomlott egy kórház épülete is. 60 embert sikerült kimenekíteni, de félő, hogy többen a romok alatt rekedtek.

Hatalmas fennakadást okoz a fagy Spanyolországban

A havazás után a fagyos idő dönt rekordokat Spanyolországban. Volt olyan település, ahol mínusz 25 celsius foknál is kevesebbet mértek az elmúlt napokban. A rendkívüli időjárásnak országszerte már hét halálos áldozata van.

Megtalálták az Indonéziában lezuhant gép roncsait, nincs túlélő

Megtalálták az Indonéziában lezuhant utasszállító roncsait. A belföldi járat a felszállás után néhány perccel csapódott a tengerbe 62 emberrel a fedélzetén. Túlélőt nem találtak, az adatrögzítők viszont már megvannak. Egyelőre nem tudni, mi okozta a szerencsétlenséget.

40 éve nem volt ennyi hó Madridban

Legalább 40 éve nem láttak annyi havat a spanyol fővárosban, mint ami az elmúlt napokban esett. Madrid repterét le kellett zárni, utak bénultak meg, és a tömegközlekedés jó része leállt. Az előrejelzések szerint ez még csak a kezdet.

Milliárdos kárt okozott a Mercedesnek egy kirúgott alkalmazott

Több mint másfél milliárd forintos kárt okozott egy kirúgott alkalmazott a Mercedes spanyolországi gyárában. Miután megtudta, hogy nem hosszabbítják meg a szerződését, szerzett egy rakodógépet, és akcióba lendült. A férfi őrizetben van.

Jöhetnek repülők Angliából Magyarországra

Egész Angliára kiterjedő zárlat lépett életbe nulla órától. A brit kormányfő hétfő esti bejelentése szerint a vírus gyorsabban terjedő változata miatt van szükség a szigorításra. Csak indokolt esetben lehet az utcára menni. A zárással szinte egyidőben lazításról döntött a magyar kormány. Az operatív törzs tájékoztatóján bejelentették: éjféltől ismét fogadnak légijáratokat Nagy-Britannia területéről.

Üres söröskorsókkal és poharakkal tüntettek

Üres söröskorsókkal és poharakkal tüntettek a csehek Prágában a lezárások ellen. Az üvegekbe mécseseket tettek, közben pedig szögeket vertek a vendéglátás jelképes koporsójába. A csehországi rendelkezések szerint csak az alapvető cikkeket árusító boltok lehetnek nyitva, a vendéglők ott is zárva vannak. A cseh kormány kártalanítást ígért a hoppon maradt vállalkozóknak.

Olaszországban és Spanyolországban fennakadásokat okoz a zord idő

Rengeteg hó esett Európában az elmúlt napokban. Olaszországban és Spanyolországban fennakadásokat okoz a zord idő. A téli sportok kedvelői mégsem örülhetnek. A legtöbb sípálya zárva van, vagy csak a helyiek látogathatják. Egyes helyeken csak vírusteszttel lehet síelni vagy szánkózni.

Disznófej a házelnöknek

Megrongálták az amerikai törvényhozás két legfontosabb vezetőjének házát az Egyesült Államokban. A képviselőház demokrata elnökének otthona elé még disznófejet is dobtak, de nem sajnálták a festéket a szenátus republikánus vezetőjének házáról sem. A tiltakozóknak valószínűleg az nem tetszett, hogy kevesebb támogatást kapnak az amerikaiak, mint amennyit Donald Trump szeretett volna.

Rászóltak a maszk miatt, ütni-rúgni kezdett a pap

Vásárlókra támadt egy pap Kolumbiában, mert rászóltak, amiért nem akarta felvenni a maszkot. Egy férfit meg akart rúgni, egy nő kezéből pedig ki akarta verni a telefonját. A környékbeliek szerint nem viselkedhetett volna így. Végül pénzbírságot kapott.

Azonosították a nashville-i robbantás elkövetőjét

Azonosították az amerikai Nashville-ben karácsonykor történt robbantás végrehajtóját. A nyomozás alapján egy büntetlen előéletű, 63 éves helyi férfi repítette levegőbe a lakóautóját. Az indítékáról azonban továbbra sem tudni semmit, és egyelőre semmilyen lehetőséget nem zárnak ki a hatóságok. Közben nyilvánosságra hoztak egy újabb videót a robbantásról.

Ókori kifőzdére bukkantak Pompeiiben

Ókori kifőzdét tártak fel Olaszországban, Pompeii romjai közt. Páratlan freskókkal díszített pultból még korabeli élelmiszermaradványok is előkerültek. A gyorsétkezdék előfutára a kétezer évvel ezelőtti vulkánkitörésnek köszönheti fennmaradását.

Hangosbemondón figyelmeztetett, majd felrobbantotta a lakóautót

Hatalmas robbanás rázta meg az amerikai Nashville központját. Lakóautót robbantott fel az eddig ismeretlen támadó. A kocsiból előtte hangosbeszélőn figyelmeztettek a közelgő detonációra. A rendőrök komolyan vették a fenyegetést, és ezzel sokak életét mentették meg. Hárman könnyebben megsérültek, és emberi maradványokat is találtak a helyszínen.

Több európai országba is megérkezett az első vakcinaszállítmány

Sokfelé szintén azonnal elkezdték az oltást, elsősorban az egészségügyi dolgozókat igyekeznek védetté tenni a koronavírussal szemben. A kontinensen a Pfizer-Biontech gyártmánya kapott eddig zöld utat. Dél-Amerikába pedig az orosz és a kínai vakcinák is megérkeztek.

Ferenc pápa: Tegyék elérhetővé a szegények számára is a koronavírus elleni védőoltásokat

Tegyék elérhetővé a szegények számára is a koronavírus elleni védőoltásokat. Ezt Ferenc pápa kérte karácsonyi üzenetében, amit ezúttal csak az interneten lehetett követni. A katolikus egyházfő szerint ezekben a nehéz időkben most még inkább szükség van az emberiségnek a testvériségre.

2, 4 milliárd eurót osztottak ki Spanyolországban

Kevesebb eladott szelvény, közönség nélküli sorsolás - ennyiben volt más idén a hagyományos karácsonyi lottósorsolás Spanyolországban. A nyeremény azonban idén is gigászi volt, csaknem 900 milliárd forintnyi összeget osztottak szét a nyertesek között, akiknek egy kis gyógyírt jelenthet a pénz egy ilyen év végén.

Így rengett a föld, amikor kitört az Etna

Láva ömlik Európa legaktívabb vulkánjából. Az Etna már napok óta füstölgött, mostanra pedig már az olvadt kőzet is elindult az oldalán. Közben egy közepes erősségű földrengés rázta meg Szicíliát, de annak nincs köze a kitöréshez. A Föld túloldalán pedig éppen egy hatalmas lávató alakul ki ezekben a napokban.

Titkos műholdat állított pályára a SpaceX Falcon rakétája

Az amerikai magáncég közvetítésében ezúttal nem mutatták meg a rakomány pályára állítását. Az év utolsó fellövése sikeres volt, és még a gyorsítórakétát is egyben visszahozták.

Lopott kincset kapott Lavrov

Kínos diplomáciai incidens kerekedett az orosz külügyminiszter héten tett dél-szláv körútjából. Szergej Lavrov egy 300 éves ortodox ikont kapott ajándékba a boszniai szerbek vezetőjétől. Csakhogy azóta kiderült, a műkincset Ukrajnából lopták el. Moszkva visszaküldi az ikont.

Rendőrökre lőtt a rabló

A rendőrökre is rálőtt az a rabló, aki egy szupermarketet próbált kifosztani az Egyesült Államokban. Az egyik járőrt megsebesítette, de nem jutott messzire. A múlt hónapban történteket rögzítették a rendőrök és a bolt kamerái, a felvételeket most hozták nyilvánosságra.

Méteres hó New Yorkban

Rekordmennyiségű hó esett az Egyesült Államok északkeleti részén is. Két államban több mint egy méter a hóvastagság. Mintegy 60 millió embert sújt a téli időjárás. Baltimore-ban landolás után lecsúszott egy repülő a kifutópályáról.

Szökött állatok támadtak egy törökországi városházára

Szökött állatok ostromoltak meg egy városházát a törökországi Anatóliában. A juhokból, és egy kecskéből álló banda nem jutott be az épületbe, de nekimentek a biztonsági őröknek és a járókelőknek is. Végül befogták őket, nem sérült meg senki.

Mikulásnak és krampusznak beöltözött rendőrök kaptak el egy drogdílert

Mikulásnak és krampusznak beöltözött rendőrök rohamoztak meg egy házat Peruban. Egy drogdílerért érkeztek, aki a háza előtt, egy iskola közelében terítette az anyagot. Miután egy jókora kalapáccsal bezúzták az ajtót, legyűrték a férfit. A holmiját átkutatva nem csak a kábítószert, hanem egy lőfegyvert is találtak nála. Peruban hagyomány, hogy ilyentájt rengeteg rendőr jelmezben látja el a szolgálatot, és az akcióknál is használják az ünnepi álcát.

Újabb összecsapások Trump és Biden hívei között, négy embert megkéseltek

Összecsapások törtek ki az amerikai fővárosban Donald Trump elnök hívei és Joe Biden megválasztott elnök támogatói között. A tüntetés azután kezdődött, hogy Trumpék újabb jogi csatát vesztettek el, amivel az elnökválasztás eredményét próbálták érvényteleníteni. Négy embert megkéseltek.

Jégpályává alakult az ukrán főváros és környéke

Valóságos jégpályává alakult az ukrán főváros és környéke. Az ónos eső miatt számos baleset volt, és komoly forgalmi dugók alakultak ki. A gyalogosok sem voltak könnyebb helyzetben, sok helyen néhány méter megtétele is komoly kihívásnak bizonyult.

Nem sikerült a leszállás a SpaceX legújabb rakétájának

Nem sikerült a leszállás a SpaceX legújabb rakétájának az Egyesült Államokban. Az űrhajózási magáncég mégis örülhet, mert a prototípus minden más manővert pontosan végrehajtott. A rakétát Hold és Mars-utazásokra szánja a SpaceX. Közben a NASA bemutatta azokat az űrhajósokat, akik közül páran a Holdra léphetnek néhány év múlva.

Átadták a világ legnagyobb mézeskalácsvárosát

Átadták a világ legnagyobb mézeskalácsvárosát a Nyugat-norvégiai Bergenben. Minden évben megépítik az édességből készült látványosságot 1991 óta. A munkálatokban részt vesznek óvodások, iskolások, helyi manufaktúrák, és több ezer önkéntes. A terepasztalon kisvasút rója a köröket a finomságból készült házak között. Mézeskalácsból készültek a hajók, az autók és a domborzat is. A kiállítást az év utolsó napjáig lehet megnézni, a bevétel egészét hagyományosan jótékony célra ajánlják fel.

Kína mintát gyűjtött a Holdon

Ázsia nagy napjai ezek az űrkutatásban. Kína mintát gyűjtött a Holdon, majd a világon második nemzetként kitűzte zászlóját Földünk kísérőjén. Közben a japánok már hozzák haza a Ryugu kisbolygóról gyűjtött mintájukat. Kapszulájuk Ausztráliában landol nemsokára.

Így omlott össze a világ egyik legnagyobb rádióteleszkópja

Videófelvételek készültek a világ egyik legnagyobb rádióteleszkopjának összeomlásáról. A földönkívüliek kutatásához is használt Puerto Rico-i obszervatórium egy ideje már rossz állapotban volt. A tartókábelek néhány napja mondták fel végleg a szolgálatot. A balesetnek nem volt sérültje.

Ismét hadakoznak a lángokkal Kaliforniában

Újra kénytelenek menekülni az erdő-és bozóttüzek elől Dél-Kalifornia lakói. Szerda óta tombolnak a lángok. A tűz ezúttal egy kigyulladt épület miatt indult el. Egyelőre megfékezhetetlennek tűnik a tűzvész. A mentésben már két tűzoltó megsérült.

Egy svéd nő 28 évig tartotta fogságban a fiát

28 évig tartotta elzárva a külvilágtól saját fiát egy nő Svédországban. A rendkívül rossz állapotban lévő 41 éves férfira egy rokona talált rá, ő értesítette a hatóságokat is. A hetvenes éveiben járó nő kihallgatása még tart, de úgy tudni, tagadja, hogy bármi rosszat tett volna. A fiát kórházban ápolják.

Megkapta a forgalmazási engedélyt a vakcina, a briteknél indul az oltás

Megkapta a forgalmazási engedélyt a Pfizer és a BioNTech vállalat koronavírus vakcinája a brit hatóságoktól. Ezzel a szigetország az első, amely a nyugati világban zöld utat adott a tömeges oltásoknak. Már jövő héten elindulhat a kampány. Magyarországon még nem engedélyeztek egyetlen koronavírus elleni vakcinát sem, de az országos tisztifőorvos tegnap azt mondta, hamarosan online jelezni lehet az oltóanyag iránti igényt.

Meghalt David Prowse, a Darth Vadert alakítő színész

Gyászolnak a Star Wars rajongók: meghalt a Darth Vadert alakítő színész. David Prowse az eredeti trilógiában öltötte magára a fekete jelmezt. Akcentusa miatt azonban a hangját nem ő adta a főgonosznak. Prowse testépítőként vált ismertté. A 60-as években súlyemelő bajnok volt. Akkoriban járt Magyarországon is, amelyről néhány évvel ezelőtt Budapesten beszélt a Fókusznak.

Egy amerikai orvos megmutatta, hogy haldokló betegei mit látnak életükben utoljára

Futótűzként járta be az internetet egy amerikai orvos videója, amelyben a szabályok betartására, például a maszk fontosságára próbálja felhívni a figyelmet. A betegek szemszögéből mutatja be, mi vár rájuk, vagy szerettükre, ha nem vigyáznak.

Csak a rendőrségi helikopter tudta felvenni vele a versenyt

Simán lerázta motorjával az őt üldöző rendőröket egy Londonban élő román fiatal. Helyenként csaknem 300 kilométer per órás sebességgel is száguldott, csak egy rendőrségi helikopter tudta felvenni vele a versenyt. Végül elfogyott az üzemanyaga, így tudták elkapni.

Drog, lövések és autósüldözés Prágában

Drámai jelenetek zajlottak le csütörtök délután a cseh fővárosban, ahol alig tudtak megállítani egy bedrogozott sofőrt. Az 52 éves férfi tövig nyomta a gázt, és minden piros lámpán áthajtott. Többször rálőttek, végül egy járőrkocsinak ütközve állt meg.

Letarolta Nicaragua Atlanti-óceáni partvidékét az Iota hurrikán

Valósággal letarolta Nicaragua Atlanti-óceáni partvidékét az Iota hurrikán. A vihar a hurrikán-skálán elérte a maximumot, azaz az 5-ös fokozatot is, így az idei év legerősebbje lett. Két hét sem telt el az előző hurrikán óta, amely szintén óriási pusztítást végzett Közép-Amerikában.

A főnyeremény: öt tonna aszfalt és egy borjú

Szokatlan módját választotta egy kis vidéki orosz újság, hogy még több olvasója legyen. Sorsolást rendeztek az előfizetői között, a főnyeremény pedig öt tonna aszfalt és egy borjú volt. A szerencsés nyertes egy falusi asszony, akit most egyenesen Aszfaltkirálynőnek hívnak a földijei.

Háztetőkről mentik az embereket a Fülöp-szigeteken

A háztetőkről kell megmenteni az embereket a Fülöp-szigeteken, amelyen ismét tájfun söpört végig. Ezúttal a főváros, Manila térségében okozta a legnagyobb pusztítást a vihar. Az eddigi hírek szerint legalább 39-en vesztették életüket, 22 embernek pedig nyoma veszett.

Hazatérhetett a kórházból Diego Maradona

Az argentínok legendás focistáját múlt hétfőn vitték kórházba depresszió miatt.

150 halálos áldozata is lehet az Eta nevű viharnak

A következő téma egyeseket érzékenyen érinthet!
Akár 150 halálos áldozata is lehet az Eta nevű viharnak Guatemalában. Több települést földcsuszamlás temetett maga alá. A katonáknak már sikerült elérniük az elzárt falvakat, és elkezdték a kutatást, de nem sok esély van arra, hogy túlélőket találjanak.

Újabb európai országok szigorítanak

Portugáliában és Lettországban veszélyhelyzetet hirdettek. Hétfőtől mindkét országban korlátozzák a rendezvényeket.

Online óra alatt raboltak ki egy tanárt Brazíliában

Elképesztő képsorok Brazíliából: online óra alatt raboltak ki egy tanárt. Az egyetemi oktató épp 20 diákjának tartott távelőadást, amikor a házába betört az 5 fiatal támadó, és rárontottak az 51 éves férfira. Míg egyikük lefogta, a többiek elkezdték összeszedegetni az értékeket. Csakhogy azt nem tudták, hogy az egészet élőben nézik a diákok, akik persze azonnal riasztották a rendőröket. A járőrök gyorsan megérkeztek és még a házban elfogták a rablókat.

Felborult egy donorszervet szállító helikopter, de célba ért a szív

Donorszervet szállító helikopter járt szerencsétlenül a kaliforniai Los Angelesben. A légijármű egy kórház tetejére szállt le, amikor eddig ismeretlen okból felborult. A rotorlapátjai leszakadtak, de nem gyulladt ki. Hárman voltak a gépen, közülük a pilóta kisebb sérüléseket szenvedett, a másik két embernek semmi baja sem lett. A donorszívet tartalmazó dobozt a tűzoltók emelték ki a roncsból. Átadták a kórház személyzetének, és azóta már be is ültették az arra váró betegbe.

Már több mint 70 halálos áldozata van az Eta hurrikánnak

Már több mint 70 halálos áldozata van a Közép-Amerikában tomboló Eta hurrikánnak. A vihar a hét elején érte a térséget, és Panamától Guatemaláig óriási pusztítást okoz. Rengeteg ember maradt fedél nélkül, a segélyszervezetek szerint humanitárius katasztrófa fenyeget. Bő 20 éve nem tapasztaltak a térségben ekkora hurrikánt.

Több mint 100 túlélőt sikerült kiszabadítani a romok alól Izmirben

60-ra emelkedett a földrengés halálos áldozatainak száma Törökországban és Görögországban. Csaknem 900-an megsérültek. Izmirben több mint 100 túlélőt sikerült kiszabadítaniuk romok alól a mentőcsapatoknak. Egyikük egy 16 éves lány, akinek a megmeneküléséről drámai felvételek készültek. 

Meghalt Sir Sean Connery

Meghalt Sean Connery. A skót származású Oscar-díjas színészlegenda már csaknem két évtizede visszavonult a filmezéstől, munkássága persze nem halványult. A legtöbben a James Bond filmekből ismerhették. Álmában hunyt el, 90 éves korában.

Harmincra emelkedett az égei-tengeri földrengés áldozatainak száma

30-ra emelkedett a pénteki földrengés és szökőár halálos áldozatainak száma Törökországban és Görögországban. Több mint 800-an megsérültek. A legnagyobb károk a hárommillió lakosú Izmirben keletkeztek, ahol legalább 20 ház összedőlt, és sok megrongálódott. Néhány épületnél még mindig túlélők után kutatnak.

 

Tunéziából érkezett a nizzai merénylő

Tunéziából érkezett egy hónapja az a férfi, aki végrehajtotta a három ember életét követelő támadást Nizzában. A rendőrök meglőtték a 21 éves késelőt, aki még mindig válságos állapotban van. Anyja egy interjúban azt mondta, nem értette, miért ment a fia Franciaországba.

Terrortámadások Franciaországban

Két terrortámadás történt Franciaországban. Előbb Nizzában, a helyi székesegyházban ölt meg egy férfi három embert. A támadót elfogták a rendőrök. Néhány órával később Avignonnál egy másik férfi rárontott a rendőrökre. A járőrök végeztek a merénylővel.

Templomban is tüntettek

Már a katolikus egyházat is elérték az abortusz szigorítása miatti tüntetések Lengyelországban. Poznanban demonstrálók zavarták meg az egyik vasárnapi misét. Varsóban pedig az egyik templom előtt összecsapások is voltak. Egy tüntetőt őrizetbe vettek.

Tűzharc ékszerrablás közben

Filmbe illő jelenetek egy mexikói városban, ahol egy bűnbanda ékszerboltot akart kirabolni. A rendőrök azonban gyorsan odaértek, és tűzharc alakult ki, az egyik támadó meghalt. A rablást a biztonsági kamerák is felvették.

Sok műemlék örökre elveszett Moszulban

Már készülnek az új szobrok az iraki Moszul városában, ahol az Iszlám Állam rémuralma idején módszeresen elpusztítottak szinte mindent a szélsőségesek. Két helyi fiatal szobrász dolgozik azon, hogy pótolják az emlékeket. A helyiek örülnek a megújuló városképnek, még ha tudják is, sok minden örökre elveszett.

Szenzációs eredmény az űrkutatásban

A jelek szerint az amerikai űrkutatási hivatal szondájának sikerült mintát vennie a Bennu nevű aszteroida felszínéről. Akár két kilónyi port és kőzetet is összegyűjthetett, de a végeredmény csak napok múlva derül ki. A mintát visszahozzák a Földre.

Már 11 ember van őrizetben a tanár lefejezése miatt Franciaországban

A pedagógus csecsen származású gyilkosát a rendőrök lelőtték. A tanár azzal váltotta ki az iszlamista szélsőségesek haragját, hogy Mohamed prófétáról készült kariktúrákat mutatott a diákjainak. Franciaországban gyásznap van a vérengzés miatt.

Fuldokló csecsemőt mentett egy rendőr az Egyesült Államokban

Az anya azután küldte segélyhívását, hogy 4 hónapos babája már mozdulatlan volt, mivel nem kapott levegőt. A járőr hamarabb ért oda, mint a mentők, és azonnal akcióba lépett. A kicsi komoly sérülés nélkül megúszta az esetet.

Egyre inkább szigorítanak Európában

Egyre szigorúbb intézkedésekkel próbálják elejét venni a vírus további terjedésének Európa több országában. Nagy-Britanniában például lesznek olyan zónák, ahol a különböző háztartásokban élők nem találkozhatnak egymással. Horvátországban engedély kell az 50 főnél nagyobb események megtartásához, Csehországban pedig minden általános iskolát bezárnak.

Újabb nagy erejű robbanás történt a libanoni fővárosban

Újabb nagy erejű robbanás történt a libanoni fővárosban. Ezúttal egy gázolajat tartalmazó tartály tarolta le a környéket. A detonációban négyen meghaltak és 20-an megsérültek. Két hónapja a kikötőben történt robbanás, amely a város jó részét teljesen megsemmisítette.

Búcsúzik az egek királynője

Nyugdíjazta utolsó két Jumbo Jet utasszállítóját a British Airways. Az egyedi formájáról ismert Boeing 747-eseket még négy évig akarták üzemeltetni, a koronavírus-járvány azonban megadta a kegyelemdöfést. Világszerte alig 50 példánya maradt már csak szolgálatban a mintegy 50 éves géptípusnak.

Tűzoltókat kellett menteni a kaliforniai erdőtüzekben

Megsérült tűzoltókat kellett kimenekíteni Kaliforniában a tomboló erdőtűz elől. Valamennyiüket sikerült helikopterrel biztonságba vinni. Idén minden rekordot megdöntött a porig égett területek nagysága a legnépesebb amerikai államban, és még nincs vége a szezonnak.

Szíriai zsoldosok is beszálltak a harcokba

Szíriában toborzott zsoldosokat dobtak át a törökök a muszlim Azerbajdzsánba, hogy az örmény seregekkel harcoljanak. Az értesülést a BBC-nek egy harcos is megerősítette, de Törökország tagadja. A hét végén kitört kaukázusi harcok egyre súlyosabbak, és mindkét félnek komoly veszteségei vannak.

Meteor húzott át az égen az Egyesült Államokban

Meteor húzott át az égen az Egyesült Államokban. Egy autó fedélzeti kamerája is felvette a jelenséget. Pennsylvaniából és Ohióból is több száz bejelentés érkezett a hajnali négy körül megjelent villanásról, amely néhány pillanatig nappali fényességet okozott. Arról nem tudni, hogy a kósza meteor valamely darabja bárhol földet ért, valószínűbb, hogy az egész elégett a légkörben.

Elfogták a szökött rabot

Elfogták azt a rabot, aki a tárgyalásáról szaladt el az Egyesült Államokban. A szökéséről biztonsági kamerák is készítettek felvételeket. Az üldözés közben egy rendőr megsérült, miután rá akart ugrani a menekülőre, de elvétette a mozdulatot.

Nyolc percig lehet a levegőben maradni a repülő öltözékkel

A hegyimentők is tesztelik azt a repülő öltözéket, amelyet egy kis cég fejlesztett ki Angliában. A Jet Suit ugyanis nagyon jól jönne arra is, hogy a mentősök hamar odaérjenek a bajbajutottakhoz. A ruha nem olcsó, vagy 140 millió forintba kerül, és csak 8 percig lehet vele a levegőben maradni.

Kisebb sérülésekkel túlélte a repülőszerencsétlenséget

Minden nagyon gyorsan történt - ezt az ukrajnai légiszerencsétlenség egyetlen túlélője mondta. Szinte hihetetlen, de a 20 éves fiatalember nem szenvedett komoly sérüléseket, amikor szombaton lezuhant a gépük az ország keleti részén. A tragédiának 26 halottja van.

Légiszerencsétlenség Ukrajnában

Lezuhant egy katonai repülő Ukrajna keleti részén. Az AN-26-os kényszerleszállást akart végrehajtani, amikor a földbe csapódott. A fedélzeten lévő 27 ember közül csak egy élte túl a tragédiát. Egyelőre nem tudni, mitől zuhant le a gép.

Így zajlott a rendhagyó kutyaszörf verseny

Rendhagyó módon szervezték meg a kutyák éves szörf- világversenyét. Ezúttal nem egy helyen gyűltek össze a kutyák és gazdáik, hanem mindenki beküldhette a legjobb videóját. Persze egészen egyedülálló produkciók is születtek. Végül megőrizhette címét a korábbi bajnok.

Ellopott egy mobiltelefont, majd videókat és fotókat egy majom

Ellopott egy mobiltelefont, majd videókat és fotókat, köztük önarcképeket készített egy majom Malajziában. A telefon előkerült, és megőrizte a felvételeket. Az állat valószínűleg meg akarta enni, de mivel nem ízlett neki, inkább elhajította.

Alekszej Navalnij palackos vízében lehetett a méreg

Újabb fordulat a megmérgezett orosz ellenzéki vezető, Alekszej Navalnij ügyében. Most úgy tűnik, hogy mégsem a reptéri teájában, hanem még a szállodában a palackos vízében lehetett a Novicsok nevű idegméreg. Navalnij stábja még augusztus 20-án, a rosszulléte után gyűjtött be mindent a szobából. Egy német laboratóriumban végül az egyik vizes palackban mutatták ki a katonai felhasználású méreg nyomait. A Kreml továbbra is tagadja, hogy köze lenne a jelenleg Németországban lábadozó Navalnij megmérgezéséhez.

Alabamában és Floridában tombolt a Sally nevű ciklon

Egy ember meghalt egy másiknak pedig nyoma veszett az Egyesült Államokban tomboló Sally nevű ciklon miatt. A mentőcsapatoknak több száz embert kellett kimenekíteniük az áradások miatt Alabamában és Floridában. A szakemberek szerint négy óra alatt annyi csapadék zúdult le, mint amennyi máskor négy hónap alatt szokott esni. Óriási területek vannak víz alatt. Több mint félmillió háztartásban van áramszünet.

Összeütközött két daru egy építkezésen

Összeütközött két daru egy építkezésen az Egyesült Államokban. A karambol miatt az egyik szerkezet egy része leszakadt. A balesetben 22 munkás megsérült, többségük azért, mert tülekedve, fejvesztve menekültek a leomló acéldarabok elől. 16-an kórházban vannak, de senki nincs életveszélyben. A szakemberek szerint a két daru alapja nem károsodott, így nem tartanak attól, hogy eldőlnek. A hatóságok még vizsgálják, hogyan történt a baleset. 

Brutális áradásokra számítanak a Sally hurrikán miatt

Történelmi és katasztrofális áradásokra számítanak az Egyesült Államokban, ahol néhány órája partot ért a Sally hurrikán. Donald Trump elnök három államban is rendkívüli állapotot hirdetett, és riadóztatták a Nemzeti Gárdát. Áldozatokról egyelőre nem érkezett hír.

Lehet élet a Vénuszon

Rendkívüli csillagászati felfedezés: akár élet is lehet a Vénuszon. A Naprendszer második bolygójának a légkörében olyan molekulákat találtak, amelyek mikrobáktól is származhatnak. A szakemberek régóta feltételezik, hogy a rendkívül forró Vénusz magaslégkörében lehetnek olyan mikrobák, amelyek ellenállnak a barátságtalan környezetnek.

Már több mint 30 halálos áldozata van USA nyugati partvidékét sújtó erdőtüzeknek

Már több mint 30 halálos áldozata van az Egyesült Államok nyugati partvidékét sújtó erdőtüzeknek. A hatóságok szerint viszont jóval több lehet a halottak száma, mert sokakat eltűntként tartanak nyilván. Kaliforniától Washington államig már több tízezren menekültek el otthonukból.

Levágta egy fiatal nő karját barátja a biztosítási összeg miatt

Felkavaró történet következik. Körfűrésszel levágta egy fiatal nő karját barátja a biztosítási összeg miatt Szlovéniában. 430 millió forintnak megfelelő eurót reméltek, de a rendőrök rájöttek a csalása. A nő karját visszavarták az orvosok, de a pár börtönbe kerülhet.

Emberek tucatjai tűntek el az oregoni erdőtüzekben

Emberek tucatjai tűntek el az oregoni erdőtüzekben. Ennél többet azonban nem közölt az amerikai állam kormányzója.

Elnyelte a tájfun a teherhajót

Elsüllyedt egy teherhajó a Dél-Kelet-Ázsiában tomboló tájfun miatt. A fedélzeten a 43 matróz mellett csaknem 6000 szarvasmarha is volt. Mindössze egyetlen matrózt tudott kimenteni a japán parti őrség. Még keresik a túlélőket. A vihar elérte a Koreai-félszigetet is.

Vita a nagybátyjától teherbe esett tíz éves kislány abortuszáról

A saját nagybátyjától esett teherbe egy 10 éves kislány Brazíliában. A rendkívül szigorú törvények ellenére a hatóságok engedélyezték számára a terhesség megszakítást. A beavatkozás miatt azonban ismét fellángolt a vita az abortuszról, többen még a kórházat is megrohanták, hogy megakadályozzák a beavatkozást.

Új csúcsokat dönt a járvány: 25 millió fölött van az igazolt fertőződtek száma

Több mint 300 embert vettek őrizetbe Berlinben a koronavírus miatt bevezetett intézkedések elleni tüntetéseken. A tiltakozók helyenként összecsaptak a rendőrökkel és megrohanták a Rechstagot. Más európai városokban is voltak hasonló megmozdulások, de azok békésebbek voltak. Közben világszerte új csúcsokat dönt a járvány. Már 25 millió fölött van az igazolt fertőződtek száma, a halálos áldozatoké pedig megközelíti a 850 ezret.

240 kilométer per órás széllökésekkel lecsapott a Laura nevű hurrikán

Lecsapott az Egyesült Államokra a Laura nevű hurrikán. A vihar 240 kilométer per órás széllökésekkel ért partot. Félmillió embert szólítottak fel menekülésre, de még így is rengetegen maradtak a veszélyes térségben. 400 ezer háztartás maradt áram nélkül.

Videó a valaha felrobbantott legerősebb termonukleáris fegyver tesztjéről

Nyilvánosságra hozták az oroszok a valaha felrobbantott legerősebb termonukleáris fegyver tesztjéről készült felvételeket. A robbantást 1961-ben hajtották végre, az 50 megatonnás hidrogénbomba csaknem ezer kilométerrel arrébb is repesztett be ablakokat, az általa keltett lökéshullám pedig többször megkerülte a földet. A Cár-bomba volt az emberiség által előidézett legnagyobb detonáció.
Ide kattintva megnézheti a teljes nyilvánosságra hozott felvételt.

Húsz év után távozna az FC Barcelona legnagyobb sztárja

Ronaldinho Lionel Messi egy záradékra hivatkozva akar elmenni a katalánoktól, bár klubja szerint annak határideje már lejárt. Egyelőre nem tudni, melyik csapat van olyan anyagi helyzetben, hogy leigazolja a hatszoros aranylabdás argentint. A Barcelona történetének egyik legsúlyosabb válságát éli. Évek óta nem volt komoly sikere, a mélypontot pedig a néhány héttel ezelőtti, Bayern elleni 8:2-es vereség jelentette. A sajtó szerint Messi távozásának oka Ronald Koeman vezetőedző kinevezése is.

Összecsuklott egy társasház Indiában

Megint összeomlott egy lakóház Indiában. A szerencsétlenségnek eddig 13 halottja és sok sérültje van, de a mentőcsapatok még nem végeztek a terület átkutatásával. Reggelig 60 embert sikerült kimenteni a romok alól. A tragédiát a hanyag építkezés és az esőzések okozhatták

Cáfolja a NATO, hogy Belarusz megtámadására készülnének

Cáfolja a NATO a fehérorosz elnök vádjait, miszerint az ország megtámadására készülnének. A katonai szövetség szerint semmilyen csapatmozgást nem hajtottak végre. A fehérorosz hadsereg ennek ellenére hadgyakorlatot tart a nyugati határán, miközben folytatódnak az ellenzéki tüntetések Lukasenka ellen.

Robbanás egy oroszországi panelházban

Hatalmas robbanás volt egy panelházban Oroszországban. A detonációban hárman meghaltak, köztük egy gyerek. A hatóságok szerint gázszivárgás okozhatta a tragédiát, a felelőst még keresik.

Tovább tüntetnek az ellenzékiek és az elnök támogatói is

Tovább tüntetnek az ellenzékiek és az elnök támogatói is Fehéroroszországban. Minszkben szolidaritási élőláncot tartott az ellenzék, míg a lengyel határnál Lukasenka több ezer támogatója vonult fel. Egyelőre patthelyzet van. Az ellenzék tárgyalna a hatalommal, de az államfő továbbra sem hajlandó erre.

Élete végéig börtönben marad a Golden State-i sorozatgyilkos

Élete végéig börtönben marad a Golden State-i sorozatgyilkos. A most 74 éves férfit 2018-ban fogták el: 13 gyilkosság, 50 nemi erőszak, rengeteg betörés és más bűncselekmények vádjával állították bíróság elé. A Kaliforniát sokáig rettegésben tartó gyilkost a DNS-e buktatta le, miután évtizedekig bujkált.

586 milliárd tonna jég olvadt el Grönlandon tavaly

Rekordmennyiségű jég olvadt el tavaly Grönlandon. Egy most nyilvánosságra hozott kutatás szerint olyan sok víz keletkezett, hogy megemelkedett miatta a világtengerek szintje is. Ma már az számít rendkívülinek, ha a sok éves átlaghoz közeli az olvadás.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való