KERESÉS search-close

"Horváth Nándor" szerzővel ellátott tartalmak

Horváth Nándor

Horváth Nándor által létrehozott tartalmak (100):

Három év börtön Mengyi Rolandnak

Három év börtönre ítélték Mengyi Roland volt fideszes országgyűlési képviselőt költségvetési csalás és korrupció miatt. Az elsőfokú, nem jogerős ítélet szerint a bűntársai által Voldemort nagyúrnak nevezett fideszes politikus azt ígérte, hogy segít ellopni 75 millió forintot egy uniós pályázaton. Ezért cserébe a saját, 25 milliós részén felül 10 millió forintot kért a többi vádlottól alkotmányos költség címen. Mengyi Roland szerint az egész ügy csak félreértés.

Balhé az MTVA-nál - elutasították a panaszt

Elutasította a Legfőbb Ügyészség az ellenzéki képviselők panaszát, nem indul nyomozás az állami média székházánál decemberben történtek miatt. A döntés indoklásában azt írják, az MTVA biztonsági őrei törvényesen, megalapozottan és arányosan jártak el, amikor kidobták a képviselőket a székházból. Mindezt úgy állapították meg, hogy sem a képviselőket, sem az őröket nem hallgatták meg. Szél Bernadett azt közölte: pótmagánvádas eljárást indítanak.

Bírság az ellenzéki képviselőknek decemberi parlamenti akcióik miatt

Elkezdte megbírságolni az Országgyűlés az ellenzéki képviselőket decemberi parlamenti akcióik miatt. Elsőként egy Párbeszédes politikus kapott félmillió forintos büntetést. Lesz azonban olyan képviselő, akitől a kormánypártok tervei szerint kétmillió forintnyi fizetést vonnak el. Az ellenzékiek azt mondják: nem hagyják magukat megtörni.

Diplomáciai csörte a svédekkel

Bekérette a magyar külügy a svéd nagykövetet, Novák Katalin államtitkár pedig bocsánatkérésre szólította fel a svéd szociális minisztert. A svéd kormány tagja előzőleg egy twitter üzenetben riasztónak nevezte a kormány családvédelmi akciótervét. Az általunk megkérdezett külpolitikai szakértő szerint ezek a gesztusok inkább a külvilágnak szólnak.

Timmermans volt a díszvendég

Túlóratörvény helyett magasabb fizetésekre lenne szükség - erről beszélt Frans Timmermans, az Európai Bizottság alelnöke az MSZP kongresszusán. Az Európai Szocialisták őt jelölik a Bizottság következő elnökének. Azt mondta: fel kell számolni a korrupciót az unióban, ezért nem érti, hogy a magyar kormány miért nem akar csatlakozni az uniós ügyészséghez.

Palkovics László havi 800 ezret kapott

Éveken keresztül havi 800 ezer forintot kapott az Akadémia egyik kutatóintézetétől Palkovics László, annak ellenére, hogy publikációt nem készített - ezt írta a Magyar Narancs. Palkovics László most miniszterként felel az akadémiai kutatóintézetek átalakításáért, ami az MTA szerint lényegében ellehetetleníti a jelenlegi rendszert. A minisztert ma hiába kerestük, az MSZP feljelentené Palkovics Lászlót.

Vita a „farhátkommandóról”

Egymásra mutogat a Jobbik és a Fidesz a Magyar Nemzethez került hangfelvétel miatt, amelyen a Jobbik média-tanácsadója farhát kommandónak nevezi azokat a nyugdíjasokat, akik a közösségi oldalakon politikai véleményt nyilvánítanak. A Jobbik szerint viszont a felvétel erősen manipulált és éppen arról esik rajta szó, hogy a fideszesek hívják így a fideszes nyugdíjasokat. A nagyobbik kormánypárt úgy reagált: a Jobbik lenézi az időseket.

 

A kutatóintézeteket is elveszik az MTA-tól?

Nem csak az állami támogatást, hanem az összes kutatóintézetet is elveheti a kormány a Tudományos Akadémiától. Ez derül ki egy miniszteri telefonbeszélgetés leiratából, ami az Index birtokába jutott. Palkovics László az egyik kutatóintézet vezetőjét tájékoztatta. Ezzel szemben Gulyás Gergely miniszter tegnap tagadta, hogy az intézményekhez is hozzányúlna a kabinet. Az RTL Híradónak nyilatkozó akadémikus szerint a kormány erővel elnyomja az akadémia független kutatóit.

Tovább dőlhet a pénz a sportba

Egy hónap alatt meggondolta magát a kormány: mégsem csökkentik a sportra szánt TAO keretet. Sőt, az eddigi rekordnál is többet, évi 125 milliárd forintot adnak erre a célra – jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely szerint azért, mert a tavaly decemberben bejelentett 50 milliárdos keret nem lett volna elég a sportklubok és létesítményeik működésére. A DK szerint elképesztő, hogy kórházak fejlesztése helyett még mindig stadionokba önti a pénzt a kormány.

2,6 milliárddal tartoznak, eddig 8 ezret hajtottak be rajtuk

Nyolcezer forintot sikerült eddig az államnak behajtania a kamupártokon – közölte az adóhatóság. Pedig a 17 darab kevesebb, mint 1 százalékot szerzett párt összesen több mint 2,6 milliárd forint állami támogatással tartozik. Az MSZP szerint a kormány tudatosan vegzálja a valódi ellenzéki pártokat és hagyja futni a kamupártokat. A kormány szerint ez nem az ő hatáskörük és nem foglalkoznak a kérdéssel.

Sztrájkba léptek a bérszámfejtők

A bérszámfejtők sztrájkja miatt veszélybe került mind a 17 500 Tesco dolgozó fizetése, de a cég végül már a tervezettnél egy nappal korábban elutalta a béreket. A bérszámfejtők azért léptek szerda reggel sztrájkba, mert Győrből Budapestre költöztetik az irodájukat és megszüntetik a munkájukat. A Tesco késő délután azt közölte: elutalták az összes fizetést, a sztrájkolókkal pedig folytatják a tárgyalásokat.

Az ellenzék szerint nem elég átlátható a vagyonnyilatkozati rendszer

A közpénzből gazdagodó nagyvállalkozókkal is íratna vagyonnyilatkozatot a Párbeszéd. Az ellenzéki párt emellett azt szeretné, hogyha valaki hazudik a vagyonnyilatkozatában, az járjon valódi büntetéssel. Az erről szóló javaslatukat be is nyújtották a parlamentnek. A kormány annyit reagált: szerintük az Unión belül Magyarországon működik a legszigorúbb vagyonnyilatkozati rendszer.

 

Milliókat fizet havonta a főváros tanácsadóknak

Milliókat fizet havonta a főváros olyan tanácsadóknak, akiknek tudniuk kellett a BKK elektronikus jegyrendszere körüli problémákról – állítja a Liberálisok főpolgármester-jelöltje, miután kikérte a szerződésket. Tarlós István főpolgármester korábban tagadta, hogy tudott volna a novemberben leállított fejlesztés körüli problémákról. Hivatala most azt közölte: a jegyrendszer konkrét felügyelete egyik tanácsadónak sem volt a feladata.

 

Fizetésemelés: kitartást kér a rendőrfőkapitány

Tartsanak ki - ezt kérte az országos rendőrfőkapitány a rendvédelmi dolgozóktól, akik a fizetésükre panaszkodnak. Balogh János megígérte, hogy belátható időn belül megteremtik a munkavégzés minden feltételét. Kerestük a kormányt, hogy terveznek-e fizetésemelést, de nem válaszoltak. A DK szerint a vállalhatatlan fizetések miatt annyian hagyják el a pályát, hogy az már a magyarok biztonságát veszélyezteti.

Egyre több tűzoltó hagyja el a szakmát az alacsony fizetés miatt

Havi nettó 160 ezer forintot keres egy több éves tapasztalattal rendelkező vonulós tűzoltó a béremelések ellenére is – közölték tűzoltó szakszervezetek. Szerintük emiatt egyre többen hagyják el a szakmát és mennek máshová a jobb megélhetés miatt. A DK szerint a kormány hiába ígért életpályamodellt és 50 százalékos béremelést, nem tartotta be a szavát. A kormányt hiába kerestük.

Eladó 19 darab magyarországi MiG-29-es vadászrepülő

A kormány csak így egyben és legalább 2,9 milliárd forintért árulja a 8 éve nem használt gépeket. Az eladáshoz azonban szükség van a gépeket gyártó Oroszország engedélyére is. A DK szerint a kormány már 9 éve árulja a repülőket, de épp az orosz engedély miatt nem jár sikerrel. A Honvédelmi Minisztérium azt közölte: most előbb vevőt keresnek, és csak utána kérik meg az oroszok hozzájárulását.

Szappannal tiltakoztak Bayer Zsolt Nagy Blankára tett kijelentései miatt

Szappant és szivacsot vittek ellenzéki aktivisták Bayer Zsoltnak egy nyilvános fórumra. És rajtuk kívül még mások is tiltakoztak, amiért az Echo TV műsorvezetője korábban trágár stílusban beszélt egy 18 éves lányról. A diák előtte több tüntetésen indulatosan és szitokszavakat használva beszélt az államfőről és a kormányról. A kormány szerint Bayer Zsolt reakciója arányos volt.

Esterházy-gyűjtemény: visszakövetelik az örökséget

Hamarosan kezdődik a per az úgynevezett Esterházy-gyűjteményről a hagyatékot kezelő alapítvány és a magyar állam között. A per tétje, hogy kié lesz a becslések szerint 100 millió eurót, vagyis több mint 30 milliárd forintot érő gyűjtemény. A kincsek egy része évek óta Fertődön van a kormány döntése miatt, de ott nem látogatható és az őrzésük sem biztosított az örökösök szerint. Ezért szeretnék, ha a bíróság nekik adná az összes műtárgyat. A kormányt hiába kerestük.

Gruevszki-ügy: még nem végeztek

Hónapok óta tart a volt macedón miniszterelnök menekültstátuszának felülvizsgálata. Ugyanaz a hatóság dolgozik rajta, amely novemberben néhány nap alatt döntést hozott arról, hogy Nikola Gruevszkit menekültként fogadja be Magyarország.

Jogszerűen dobták ki az ellenzéki képviselőket?

Jogszerűen dobták ki az ellenzéki képviselőket tavaly decemberben a fegyveres biztonsági őrök az állami média székházából – ezt állapította meg az ügyészség. Ezért el is utasították a képviselők feljelentéseit, az ő viselkedésük miatt viszont nyomozást rendeltek el. Az ügyészség szerint a képviselőkkel szemben nem történt erőszak. Az ellenzéki pártok szerint az ügyészség az erőszak oldalára állt és döntésük a diktatúrákat idézi.

Budapesten összefogást hirdettek

Budapesten a tüntetés előtt zsíroskenyeret osztottak a Gundel étteremnél. A fővárosban négy helyszínen lehetett gyülekezni, majd a tiltakozók a Várkert Bazárhoz vonultak. A szakszervezetek felszólalója szerint a túlóratörvény elfogadása óta a munka törvénykönyve nem védi meg az embereket. A korábbi tüntetésen elmondott beszéde miatt kritizált diáklány, Nagy Blanka szerint a Fidesz tisztességből, emberségből és őszinteségből is megbukott.

Egy napig bízhattak a pénzben

Egy napig hihette a Párbeszéd és a Momentum, hogy megkapják a nekik járó költségvetési támogatást. Az Állami Számvevőszék ugyanis előbb azt közölte, hogy újra kapnak pénzt az ellenzéki pártok, majd egy nappal később jelezte: ismét felfüggesztik az utalást. Az indoklás szerint azért, mert a két párt nem adta le az elszámolását a törvényes határidőre.

Bíróságon a médiaholding ügye

Bíróságon támadja meg a kormányközeli médiaholding megalakulását a Szabad Pécs és a Társaság a Szabadságjogokért. Szerintük ugyanis alkotmányellenes a majdnem félezer újság, tévé és rádió egy kézbe szervezése és azt szeretnék elérni, hogy a versenyhivatal érdemben vizsgálja meg ennek a piaci hatásait. Vizsgálat azért nem indult, mert a kormány nemzetstratégiai jelentőségűvé nyilvánította az ügyletet.

Még nem érkezett meg a kormány által beígért tűzifa

Hiába ígérte meg a kormány a választási kampányban, a fűtési szezonra nem érkezett meg a 12 ezer forintnyi tűzifa annak a 372 ezer háztartásnak, akik ezt igényelték. Bár az igénylés már október 15-én lezárult, a kormány csak decemberben utalta el a pénzt az önkormányzatoknak, azoknak pedig még a fa beszerzéséről is gondoskodniuk kell.

Sokaknak okoz gondot a nyugdíj késése

Az általunk megkérdezett nyugdíjasok közül sokaknak gondot okoz az is, ha csak egy napot késik a nyugdíja. A Gazdaságkutató Intézet vezérigazgatója szerint a nyugdíjasok 60 százaléka a létminimum környékén egyensúlyoz. Molnár László azt mondja, másfél millió embernek okozhat problémát ezért, ha csúszik a nyugdíja kifizetése. Ráadásul ezeknek az embereknek szinte esélyük sincs tartalékot képezniük, hogy átvészeljenek egy hasonló helyzetet.

 

Várniuk kell a támogatásra

Néhány év alatt egyharmadával drágult a tűzifa és még tovább drágulhat. Ennek egyik oka, hogy többe kerül az import fa. Az áremelkedés miatt van, hogy már gázzal is olcsóbban lehet fűteni. A Fidesz még tavaly a választási kampányban ígérte meg, hogy az, aki fával vagy szénnel tüzel is megkapja az idei télen a 12 ezer forintos támogatást. De egy kormányhatározat szerint végül kitolták a határidőt 2019 év végéig.

Orbán Brazíliába utazott

Majdnem a levegőben köszöntötte az újévet Orbán Viktor. A miniszterelnök az új brazil elnök mai beiktatására utazott el már tegnap és csak nem sokkal magyar idő szerint éjfél előtt szállt le Brazíliavárosban. Az MSZP szerint jelképes, hogy a szélsőséges, rasszista, homofób és nőgyűlölő kijelentéseiről hírhedt Jair Bolsonaro beiktatásán kezdi az évet Orbán Viktor. A kormányfő a honvédség gépével utazott Dél-Amerikába.

Letelepedési kötvények: 160 milliárd forintot kereshettek a közvetítők

Lejártak az első letelepedési kötvények. A magyar állam majdnem 35 milliárd forintot utalt a közvetítő cégek számlájára. Közben két és fél évig tartó pereskedés után a G7 gazdasági portál megkapta az adatokat, amelyekből kiderült, a közvetítők összesen 160 milliárd forintot kereshettek az üzleten. Ebből 60 milliárd forintot a magyar adófizetők pénzéből fizetnek ki a szinte kivétel nélkül offshore hátterű cégeknek.

 

Hadházy Ákos üzent a kormánypártiaknak a pénteki tüntetésen

Már általános sztrájk szükségességéről beszélt több felszólaló a péntek este tartott újabb budapesti tüntetésen. A Kétfarkú Kutyapárt ironikus békemenete után az államfői hivatalhoz vonultak a tiltakozók. Most azért oda, mert Áder János aláírta a túlóratörvényt. Janárra újabb megmozdulásokat ígérnek. Most is nagy volt a rendőri készültség. A kormányszóvivő szerint az ellenzék hazudik a munka törvénykönyve módosításáról.

 

RTLII: Békemenetelt a Kutyapárt

Összkarácsonyi Békemenetet tartott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a belvárosban. A viccpárt "meg akarta köszönni azt a sok jót, amit idén kaptak az ország vezetésétől", például, hogy végre dolgozhatnak 8 napot hetente, vagy nem kell többet bajlódniuk a független bíróságokkal. Jelenleg is zajlik az összellenzéki tiltakozás, a tüntetők úton vannak a Budai várba, a köztársasági elnök hivatalához. A helyszínen van tudósítónk, Horváth Nándor.

Ellenzéki pártok és civilek is tüntetést szerveztek péntekre

Ellenzéki pártok és civilek is tüntetést szerveztek péntekre, eredetileg arra akarták felszólítani a köztársasági elnököt, hogy ne írja alá a túlóratörvényt. Azóta azonban változott a demonstráció elnevezése, hiszen Áder János aláírta a törvényt.

Olvashatatlan adatokat kaptak a kormány kampányköltéseiről

Olvashatatlan adatokat adott ki a kormány egy közérdekű adatigénylés után az Átlátszó portálnak, pedig még pénzt is kértek a dokumentumokért. A lap újságírója a kormány kampányköltéseiről szeretett volna többet megtudni. Ahogy fogalmazott, szemetet kapott a pénzért. Miután a kormányt megkerestük az ügyben, azt közölték, szenelési hiba történt és ingyen odaadják papíralapon az adatokat.

Újabb milliárdokat ad a kormány az állami hulladékkezelőnek

Újabb milliárdokat ad a kormány az állami hulladékkezelő holdingnak, hogy így próbálja biztosítani a veszteséges cég működését. Ezzel három hónap alatt több mint 30 milliárd forintot költött erre a kabinet az adófizetők pénzéből. Ennek ellenére 116 településen továbbra sincs szolgáltató, a katasztrófavédelem biztosítja a szemétszállítást.

 

Országos sztrájkot szerveznek, ha Áder János aláírja a törvényt

Országos sztrájkot szerveznek a szakszervezetek, ha Áder János aláírja az általuk rabszolgatörvénynek nevezett törvényt – ezt jelentették be a tegnap esti tüntetésen. Az államfő szintén tegnap kapta meg a törvényt, öt napja van eldönteni, hogy mit kezd vele. Az ellenzéki pártok bejelentették, hogy támogatják a szakszervezetek további tiltakozásait és januárban is folytatják az akciókat.

Trágárul beszélt Kövér László?

Nem vonja vissza a kormány a túlórák emelését lehetővé tevő törvényt, mert az a munkásokat védi - ezt mondta Orbán Viktor. Szerinte a tervezetet támadó szakszervezetek tévednek, a kabinet pedig a munkavállalók oldalán áll. Közben nem csillapodnak a kedélyek az Országgyűlésben sem. A DK szerint Kövér László hétfőn, a jogszabályról szóló vitában trágár kifejezéssel illette az egyik ellenzéki képviselőt, ezért a Házelnöknek meg kellene büntetnie saját magát. Kövér Lászlót hiába kerestük, nem reagált.

Sípolás, kiabálás a Parlamentben a túlóratörvény módosítása miatt

Botrány a Parlamentben a túlórák emeléséről szóló törvénymódosítás vitája közben. Ellenzéki képviselők sípolva, bekiabálva mondták el véleményüket, előtte többezer módosító javaslatot nyújtottak be, hogy ezzel kényszerítsék túlórára a fideszeseket. A kormánypárti többség azonban egyben leszavazta ezeket, Kövér László házelnök többeket kitiltott az ülésteremből. A szakszervezetek az utcán folytatták a tiltakozást, Pécsen és Győrben is félpályás útlezárással lassították a forgalmat.

Újabb kormányzati luxusgép?

Újabb luxusrepülőt vásárolt a kormányzat. A Zoom.hu írta meg először, hogy a honvédelmi tárca egyik cége vásárolt egy repülőt, ami november elején nem a katonai, hanem a polgári nyilvántartásban kapott engedélyt. A kormány a cikk megjelenése után egy nappal közleményben erősítette meg, hogy valóban övék a repülő. Kérdéseinkre azonban nem adtak választ. A DK a honvédelmi bizottság összehívását kezdeményezi.

 

Kilenc hónap alatt másfél milliárd forintot keresett egy cég

Kilenc hónap alatt másfél milliárd forintot keresett egy cég a volt szekszárdi húsüzem megvételén és továbbadásán – írta meg a 24.hu. A húsüzem évek óta lakatlan épületeit előbb néhány százmillió forintért vette meg a cég, amelynek tulajdonosa a helyi választási bizottság elnöke, éves beszámolóját pedig a megyei közgyűlés fideszes alelnöke írta alá. Majd háromnegyed év múlva az épületeket 1,8 milliárd forintért adták el egy állami cégnek. A cég szerint ők körültekintően jártak el.

 

Polt Péter: Az ügyészség politikamentes

Az ügyészség politikamentesen, objektíven és a jogszabályoknak megfelelően végzi a munkáját – mondta a legfőbb ügyész az Elios-üggyel kapcsolatban a bizottsági meghallgatásán a parlamentben. Polt Péter később Híradónk kérdésére sem árulta el, hogy mely önkormányzatoktól kérték be az ügy dokumentumait és mi alapján szűntették meg a nyomozást. Az ellenzéki pártok szerint Polt Péter politikai megrendelésre nem végez érdemi nyomozást a miniszterelnök vejét is érintő ügyben.

Bejelentették: Bécsbe költözik a CEU

Bécsbe megy a CEU. Jövő szeptemberben már az osztrák fővárosban kezdhetik meg a diákok az egyetem amerikai képzésén a tanulmányokat. A rektor szerint a kormány elüldözte az egyetemet Magyarországról. Budapesten a képzések mindössze ötöde marad. A kormány szerint ez csak "egy Soros-féle politikai blöff", ezért nem foglalkoznak az üggyel. Az ellenzék diktatúráról beszél.

Kétmillió forintot kér az adatokért a Magyar Rögbi Szövetség

Kétmillió forintot kér a 24. hu-tól a Magyar Rögbi Szövetség azért, hogy elárulja: mire költött majdnem félmilliárd forint közpénzt. Két éve 16 szakági szövetségnek adott a kormány 4,2 milliárd forint állami támogatást a budapesti olimpiai pályázathoz kapcsolódó fejlesztésekre. Azóta Budapest visszalépett, a támogatások viszont maradtak.

Kósa Lajos: „Pénzes polgárok edzhetnek olimpiai bajnokokkal”

A Los Angelesi klubélethez hasonlót szeretne létrehozni a kormány az adófizetők pénzéből Kisvárda mellett az ukrán határhoz közel. Erről Kósa Lajos fideszes képviselő beszélt nemrég a parlamentben. A kormány támogatásával 2 és fél milliárd forintból épül bentlakásos teniszakadémia, luxus klubépülettel Szabolcsveresmarton. Kósa szerint erre azért van szükség, hogy a „pénzes polgárok együtt edzhessenek például olimpiai bajnokokkal.”

Luxuslakásokat vett Tiborcz cége

13 budapesti luxuslakást vásárolt Tiborcz István egyik cégének leányvállalata áprilisban. A társaság összesen 1118 négyzetméternyi ingatlant vett meg a belváros legdrágább részein. Hogy mindezt miből és mennyiért, azt nem árulták el. Annyit tudni, hogy 670 millió forint hitelt kaptak hozzá a Gránitbanktól.

 

Kedvezményes adó - nettó 35 millió a focistáknak

Havi nettó 35 millió forintot kereshet kedvezményes adózással a jövőben egy focista, ha a parlament elfogadja a kormány módosító javaslatát. Varga Mihály pénzügyminiszter ugyanis azt javasolja, hogy emeljék évi félmilliárd forintra azt a keretet, ami után egy élsportolónak csak ekhót, azaz csökkentett mértékű adót kell fizetnie. Ezzel a kormány másfél év alatt négyszeresére emelné a focisták kedvezményes fizetési keretét. Az MSZP szerint felháborító a kedvezmény, miközben a dolgozók millióit kizsigereli a kormány.

„Túl sok stadion épült az elmúlt években”

Túl sok stadion épült az elmúlt években, ezért szinte lehetetlen nyereségesen üzemeltetni azokat – mondta a Híradónknak nyilatkozó sportközgazdász. Dénes Ferenc szerint az is mutatja, hogy rendszerszintű problémáról van szó, hogy a kormány jövőre lehetővé tette, hogy már stadionüzemeltetésre is lehessen költeni közpénzt, vagyis a cégek társasági adófelajánlását. Az MSZP szerint a kormány lassan semmi mással nem foglalkozik, csak a stadionokkal.

14 milliárdba került az adófizetőknek az új székesfehérvári stadion

Újabb állami pénzből épült focistadion készült el. A 14 ezer fős székesfehérvári aréna 14 milliárd forintba került az adófizetőknek. Az elmúlt négy évben átadott stadionokra 90 milliárd forintot költött az Orbán-kormány.

Mindenhol egy jelöltet akarnak a jövő évi önkormányzati választásokon

Minden településen legyen független, de az összes ellenzéki párt által támogatott polgármester-jelölt jövőre - ezt akarja elérni az újonnan alakult Mindenki Magyarországa Mozgalom. Az egyik alapító, Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere szerint a jövő évi önkormányzati választás mérföldkő lehet az Orbán-rendszer elleni küzdelemben.

Bige László cége erődemonstrációnak tarja az ellenőrzést

Zaklatásnak és erődemonstrációnak tartja Bige László cége, hogy a héten több száz rendőr, tűzoltó és mentő tartott ellenőrzést egyik szolnoki gyárában. A rendőrség hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt nyomoz, ismeretlen tettes ellen. Bige László a Napi.hu listája szerint az ország ötödik leggazdagabb embere.

Gulyás Gergely: Lehet, hogy nem volt minden szabályos a lakástakarék-szerződéseknél

Az utolsó pillanatban kötött 140 ezer lakástakarék-pénztári szerződést hozamvadászok kötötték spekulatív célból – mondta Varga Mihály az atv.hu-nak. Gulyás Gergely a Miniszterelnökséget vezető miniszter pedig arról beszélt: tudomása szerint az állami támogatást megszüntető törvény hatályba lépése után is köthettek lakástakarék-szerződéseket és erről vannak információk a pénzügyi felügyeletet ellátó jegybanknál.

Elismerte a kormány, hogy menedékjogot kért a volt macedón miniszterelnök

Másfél nap után ismerte el a kormány, hogy Magyarországon van és menedékjogot kért a hazájában börtönbüntetésre ítélt, körözés alatt álló Nikola Gruevszki, volt macedón miniszterelnök. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint különleges eljárásban adhatta be a kérelmét. Azt nem árulták el, hogy hogyan került Magyarországra a volt kormányfő. Macedónia nemzetközi elfogatóparancsot ad ki Gruevszki kiadatását kérve.

A kormányzati leépítés közben új miniszteri biztosokat neveztek ki milliós fizetésekért

Újabb 11 miniszteri biztost nevezett ki tegnap a kormány, köztük több fideszes politikust. Többségük majdnem havi egymillió forintot keres és titkárságot is kap. Közben az Index arról ír: a kormányzati leépítés részeként a természetvédelemmel foglalkozó szakemberek majdnem felét elbocsájtották. A kabinet annyit közölt: továbbra is ellátják a természetvédelmi feladatokat. A Jobbik szerint a kormány szakemberek helyett pártkatonákra építi az ország jövőjét.

Mészáros Lőrinc gyermekeinek cége építette fel az új felcsúti sportcsarnokot

A Mészáros Lőrinc vezette felcsúti alapítvány Mészáros Lőrinc gyermekeinek cégével építtette fel az új felcsúti sportcsarnokot. Mindezt a tervezett 7 milliárd forint helyett 12 és fél milliárd forintból. Ráadásul pályáztatás nélkül, pedig a pénz 70 százaléka TAO-támogatás, amiről a bíróság jogerősen kimondta, hogy közpénz. Egy civil szervezet ezért azt kéri a kormánytól, hogy a TAO-költésekre is vonatkozzanak a közbeszerzési szabályok.

 

Már a postán a nemzeti konzultáció kérdőívei

A kérdőívet mindenki megkapja - jelentette be Novák Katalin államtitkár. A kormány összesen 11 kérdést tesz fel az embereknek, ezúttal családügyi témában, de a bevándorlás kérdése sem maradt ki. A szocialisták szerint: „bugyuták a kérdések”.

11 ezren dolgoznak Mészáros Lőrincnek

Mészáros Lőrinc cégbirodalma már a hatodik legnagyobb munkaadó Magyarországon. A Népszava összesítése szerint a volt felcsúti polgármester cégeiben összesen több mint 11 ezren dolgoznak. A DK-nál azt mondják, Mészáros Lőrinc sikerei mögött sem tehetség, sem szorgalom nincs, szerintük ezt a vagyont ellopták az emberektől.

Az űrkutatás, a székelyföldi jeges sportok és a hungarológiai képzés is miniszteri biztost kapott

Szerdától saját miniszteri biztosa van Magyarországon az űrkutatásnak, a székelyföldi jeges sportokhoz kapcsolódó beruházásoknak, sőt a külföldi egyetemeken zajló hungarológiai képzéseknek is. Szijjártó Péter külügyminiszter egy fideszes önkormányzati képviselőt, egy fideszes országgyűlési képviselőt és Orbán Viktor volt sajtófőnökét nevezte ki ezekre a tisztségekre. Munkájukért egyenként majdnem havi egymillió forintot kapnak.

Milliárdos kormányzati támogatás vajdasági magyaroknak

Egymilliárd forintot költött a magyar kormány vajdasági magyarok lakhatásának támogatására – írta meg az Átlátszó. Ebből a pénzből majdnem négyszáz család kapott akár 3,3 millió forint vissza nem térítendő támogatást házvásárlásra. A DK szerint ez azért felháborító, mert közben Magyarországon a kormány sajnálja a pénzt a lakás-takarékpénztárak állami támogatására.

Kiadta Simonkát az országgyűlés

Felfüggesztette az Országgyűlés Simonka György fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát. A kormánypárti politikus a legfőbb ügyész megalapozott gyanúja szerint hazai és uniós pénzek szabálytalan megszerzésében működött közre, a túlárazott díjak 45 százalékát pedig visszakérte készpénzben. Simonka György most sem szólalt meg az ügyében.

A Momentumosok nem buszozhattak

Hiába szerette volna a Momentum helyi szervezete is elkérni, nekik nem adta oda a Békés megyei Almáskamarás polgármestere a település uniós pénzből vásárolt kisbuszát. Kedden az ottani alpolgármester és társai azzal utaztak a fővárosba, hogy meghallgassák Orbán Viktor beszédét.

A katasztrófavédők szállíthatják el a szemetet?

Most még elszállították a szemetet a Zöld Híd Kft. hulladékgyűjtő járművei, de hétfőtől csak a közintézményekre lesz kapacitásuk. Állításuk szerint nem kapnak elég pénzt a feladatuk ellátásához. A katasztrófavédelem közölte, ha szükséges, eleget tesznek a jogszabályi kötelezettségeiknek és elszállítják a szemetet. Az Egységes Tűzoltó Szakszervezet szerint ez képtelenség.

Újabb milliárdos kártérítés

Újabb cafeteria cégnek fizethet milliárdos kártérítést a magyar kormány. Egy nemzetközi testület ugyanis a francia cégnek adott igazat a kormánnyal szemben. A magyar piacról 2012-ben vonult ki mindhárom étkezési utalványokat forgalmazó cég, miután a kormány megemelte az ő utalványaik után fizetendő adót.

Párbeszéd: Ne kelljen ledolgozni a pihenőnapokat

Ne kelljen ledolgozni a hosszú hétvégék pihenőnapjait szombatonként. Ezt javasolja a Párbeszéd. Az ellenzéki párt szerint bár az emberek így kevesebbet dolgoznának, mégis pihentebbek lennének, vagyis nőne a termelékenység. A munkaadók ezt átgondolatlan és populista kezdeményezésnek tartják.

Bennégett az autójában

Bennégett autójában és meghalt az a férfi, aki frontálisan ütközött egy kamionnal csütörtök délelőtt a négyes úton Abonynál. A kamion vezetője azt mondta Híradónknak: hiába próbált meg mindent, nem tudta kivédeni a balesetet. Az ütközés után a kocsi kigyulladt, a kamionsofőr odarohant, de már nem tudtak segíteni a 77 éves emberen.

Felülvizsgálják a szemétszállítás működését

A kormány szerint is felül kell vizsgálni az állami kukaholding működését és biztosan több állami pénzre lesz szükség a szemétszállítás színvonalának visszaállításához, mondta Híradónk kérdésére Gulyás Gergely. A Házon Kívül kedden számolt be arról, hogy lassan minden budapesti kerületben akadozik a szelektív kukák ürítése. Korábbi sajtóhírek szerint azért, mert az állami cég milliárdokkal tartozik az FKF-nek. A civil szervezet szerint, ha ez így folytatódik, akkor az emberek leszoknak a szelektív gyűjtésről.

Százmilliárd forintos felárral dolgozhattak

Százmilliárd forintos felárral dolgoztak Mészáros Lőrinc cégei és gyerekeinek vállalkozásai, amikor állami közbeszerzésekről volt szó, írja a 444.hu. A portál szerint három év alatt ennyivel több közpénzt kell kifizetni a milliárdos vállalkozóhoz köthető cégeknek, mert azok ennyivel többért vállalták az eredetileg becsült összegnél a rájuk bízott munkákat. Az LMP hűtlen kezelés miatt feljelentéseket tesz.

Felháborodtak: kevesebb ápolási díj emelést kapnak

Több család felháborítónak tartja, hogy azért kapnak kisebb ápolási díj emelést, mert idős családtagjaiknak lehetnek megtakarításaik. Novák Katalin családügyért felelős államtitkár még szombaton beszélt arról, hogy szerinte ők más helyzetben vannak, mint azok, akiknek a gyerekük beteg.

Erotikus hangulatú oktatóvideót rendezett a közszolgálati egyetem tanszékvezetője

Erotikus hangulatú kisfilmet rendezett a közszolgálati egyetem tanszékvezetője, hallgatói is szerepelnek benne. A videón diáklányok, leendő rendőrtisztek kihívó ruhában, vulgáris párbeszédet adnak elő.

CSOK: Nincs döntés a bővítésről

Korábban szeptember végére ígérték, most az sem biztos, hogy még idén dönt a kormány a CSOK bővítéséről. Az otthonteremtési támogatás növelésére szakértők szerint a folyamatosan emelkedő lakásárak miatt volna szükség.

Erdogan első napja: tárgyalás és tiltakozás

Katonai együttműködésről tárgyalt Orbán Viktor Recep Tayyip Erdogan török elnökkel Budapesten. Megállapodtak arról is, hogy növelik a két ország közötti gazdasági forgalmat, például energetikai, vízügyi és hadiipari beruházásokkal.

Csányi Sándor gépével utazhatott Orbán

Csányi Sándor MLSZ-elnökkel, Schmidt Máriával, a Terror Háza főigazgatójával és Adnan Polat török üzletemberrel együtt nézte végig Orbán Viktor miniszterelnök a Mol Vidi tegnap esti Európa-liga meccsét Londonban. Ma szinte egyszerre érkezett meg Budapestre Csányi Sándor magánrepülője és az a luxusgép, ami korábban Orbán Viktort szállította a Vidi egy másik meccsére.

Csányi gépe is Londonba repült

Két olyan magángép is Londonba repült, amelyen korábban már utazott Orbán Viktor. Az egyik az a luxusgép, aminek a fedélzetén nyáron vendégeskedett a milliárdos vállalkozó, Garancsi István meghívására. A másik a Csányi Sándor OTP-vezér érdekeltségében lévő repülő. Londonban este kezdődik a MOL-Vidi - Chelsea Európa-liga meccs, amit a miniszterelnök tervei szerint a helyszínen akart megnézni. Sajtófőnöke ma nem árulta el, hogy Orbán Viktor elutazott-e, és ha igen, mivel.

Orbán utazása a bizottság előtt

A mentelmi bizottsághoz fordul a Párbeszéd Orbán Viktor magánrepülős utazásai miatt. Az ellenzéki párt szerint ugyanis továbbra sincs megnyugtató válasz arra, hogy miért fogad el a miniszterelnök ajándékot egy milliárdos közbeszerzéseket nyerő vállalkozótól.

4,2 milliót kap 3 állami cégtől

A parlamentbe nem jutott be az áprilisi választáson Csizi Péter, most három állami cég élére nevezték ki – írta meg a Szabad Pécs. Csizi Péter Híradónknak azt mondta: büszke az új munkájára és elismerte, hogy ugyanúgy kapja a fizetését, mint az elődje. Ez azt jelenti, hogy mindhárom cégtől kap fizetést, összesen bruttó havi 4,2 millió forintot.

Nincs pénz, marad a zöldhulladék

Az állami kukaholding nem fedezi a működéshez szükséges költségeket, ezért 116 Pest és Nógrád megyei településen az összeomlás szélén áll a teljes szemétszállítási rendszer - állítja a feladatot ott végző Zöld Híd Kft. A zöldhulladékot el sem viszik a jövő héttől.

Magyarországon bármely kormánytag egyszerűen kibújhat az ajándékok bevallása alól - mondta Híradónknak egy korrupcióellenes szervezet vezetője. A vonatkozó szabályok szerint ugyanis egyetlen kormányzati alkalmazott sem fogadhat el ajándékot, de az államtitkárokra és miniszterekre ez nem vonatkozik. Az Országgyűlési képviselőknek pedig ugyan kötelező bevallaniuk a nagy összegű ajándékaikat, de itt is van egy kiskapu.

Magyar szál a finn botrányban

A magyar kötvényprogramban kaphatott letelepedési engedélyt az az orosz üzletember, akinek ingatlanjait a hétvégén több száz finn rendőr és katona kutatta át – erről a  444.hu írt. A razzia idejére lezárták a légteret és a tengert is, több embert letartóztattak. Nem ez az első eset, hogy befolyásos oroszokról derül ki: a magyar letelepedési kötvényeken keresztül szerezhettek a szabad utazáshoz szükséges uniós vízumot.

Salvini Orbánnal kormányozna

Orbán Viktorral közösen kormányozná Európát az olasz szélsőjobboldali miniszterelnök-helyettes, Matteo Salvini. Orbán Viktor a héten azt mondta, egyelőre nincs pártpolitikai kapcsolata Salvinivel és az Európai Néppárttal szeretnének indulni a jövő májusi uniós választáson.

Százból 89 közmunkásnak nem sikerült piaci állást szereznie

Százból 89 közmunkásnak nem sikerült piaci állást szereznie az állami munkaügyi szervezetnek júniusban – derül ki a Népszava birtokába jutott belügyminisztériumi jelentésből. És az is, hogy az év elején elbocsátott közmunkások nagy többségét egyszer sem próbálták munkához juttatni.

 

Címlapokon a magyar kormány

Európa és a világ vezető hírcsatornái címlapon számoltak be a Sargetnini-jelentés elfogadásáról. A külföldi lapok a magyar kormány megbüntetésének és a populizmus és az antidemokratikus értékek elleni küzdelemnek tartják a szavazás eredményét. A francia elnök pedig arról beszélt: az Európai Néppártnak választania kell Angela Merkel és Orbán Viktor között.

Megszavazták a jelentést

Elfogadta az Európai Parlament a magyarországi jogállamiságot bíráló Sargentini-jelentést, ezzel újabb szakaszába lép a magyar kormány elleni vizsgálat az európai alapjogok veszélyeztetése miatt.

Vita Magyarország helyzetéről

Ki akarnak rekeszteni egy népet az európai döntésekből, politikai alapon meg akarnak bélyegezni egy országot. Ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök az úgynevezett Sargentini-jelentés vitáján az Európai Parlamentben. . A vita tétje, hogy először az Unió történetében elindítják-e Magyarország ellen a 7-es cikkely szerinti eljárást, amelynek végén akár a szavazati jogát is elveszítheti az ország.

Pártok az EP-választás tétjéről

Még több mint fél év van hátra, a kormánypártok máris elkezdték a felkészülést a jövő májusi Európai Parlamenti választásra. Orbán Viktor szombaton Kötcsén kijelölte a választás tétjét: a Fidesz célja, hogy ne - ahogy mondják - a bevándorláspárti erők legyen többségben Európában. A Jobbik szerint legalább ekkora figyelmet érdemelne a kivándorlás.

„Sokan jogos emelésre várnak”

Voltak, akik nem válaszoltak a képviselői fizetésemelésre vonatkozó kérdésre a kötcsei piknikre érkező kormánypárti politikusok közül. Arra voltunk kíváncsiak, hogy miért a saját fizetésüket emelték, miközben például egyre több orvos hiányzik a kórházakból. A jelenleg majdnem 1,8 millió forintot kereső Hende Csaba azt mondta, ő minden jogos fizetésemelést támogat.

Több komoly bírálatot kapott a magyar kormány az Európai Unióból

Günther Oettinger, költségvetésért felelős uniós biztos szerint például, Magyarországnak és több tagállamnak az Európai Unió gyengítése vagy lerombolása a célja. A német kereszténydemokrata politikus mellett a francia külügyminiszter pedig arról beszélt, országa nem akarja a populista Európát támogatni, és Lengyelországtól és Magyarországtól el kell vonni az úniós támogatásokat. A Fidesz szerint csak a kormány bevándorláspolitikája miatt támadják az országot.

Sok kórházba keresnek orvost

A kórházak kétharmadába keresnek orvosokat - az RTL Híradó 89 intézmény honlapját böngészte végig az adatokért, 646 hirdetést találtunk. A KSH adatai szerint több mint 39 ezer orvos dolgozik Magyarországon. Ezt a Magyar Hírlap úgy kommentálta, soha ennyien nem praktizáltak még. Az általunk megkérdezett szakértő szerint ez csúsztatás.

Megkapták az első emelt fizetést

Megkapták az országgyűlési képviselők az első megemelt fizetésüket. A legjobban Kövér László házelnök keres, havi bruttó 2,5 millió forintot. A képviselők negyede pedig több, mint másfél milliót.

Nagyobb lesz a létszámleépítés?

A dolgozók majdnem felét elküldhetik a minisztériumoktól. A Népszava és a 24.hu minisztériumi dolgozókra hivatkozva számolt be arról, hogy több tárcánál az állománygyűléseken 40 százalékos leépítésekről beszéltek az illetékes államtitkárok. Ez a szám épp a kétszerese annak, amit korábban bejelentettek. A kormány azt közölte: még nem született döntés a pontos számokról.

A Magyar Rektori Konferencia is tiltakozik a genderszak megszüntetése ellen

Az érintett két egyetemen kívül már a Magyar Rektori Konferencia is tiltakozik a társadalmi nemek tudományával foglalkozó egyetemi képzés megszüntetése ellen és szakmai vitát szeretnének az ügyben. A kormány szerint viszont joguk van eldönteni, hogy milyen állami oktatást támogatnak. Gulyás Gergely úgy fogalmazott: szakmai és politikai döntés született. Az LMP szerint a kormány döntése alkotmányellenes, ezért az ombudsmanhoz fordulnak.

 

Nem lesz elég tűzoltó sem?

Nem lesz elég tűzoltó és rendőr, hogyha nem változtat a kormány az elfogadott szabályokon – mondja több tűzoltó szakszervezet is. Januártól ugyanis törvényben tiltotta meg a kormány, hogy túlórapénzt fizessenek, helyette szabadnapot kell adni a rendészeti dolgozóknak.

 

Így repülnek az állami vezetők

Eddig öt alkalommal szállítottak kormánytagokat azok a honvédségi utasszállítók, amelyeket tavaly vásárolt a kormány. Korábban több kormánytag is azt bizonygatta: nem kormánygépnek vették a használt Airbusokat.

Akár évi 4 milliót kaphat egy képviselő üzemanyagra

Csak üzemanyagra többet kaphat egy parlamenti képviselő, mint a havi átlagkereset. A képviselők ugyanis augusztustól a fizetésük, az albérletükre és irodájukra költhető bérleti díjuk mellett az üzemanyagköltségüket is drasztikusan megemelték. A fővárostól legtávolabb élő képviselők akár évi négymillió forintot, de még a budapesti képviselők is évi 1,2 millió forintot költhetnek üzemanyagra az adófizetők pénzéből.

Félmilliárd forint nyereség

Kétmillió dollár, körülbelül félmilliárd forint nyereséget fizetett ki Andy Vajna vagyonkezelő cége tavaly. Az erről szóló határozatot a filmügyi kormánybiztos és kaszinótulajdonos kétszer is aláírta: egyszer Vajna Andrásként, egyszer pedig Andy Vajnaként – írta meg a 24.hu. Az MSZP szerint vérlázító, hogy Andy Vajna Andy Vajnának utalja a magyar közpénzből szerzett milliárdjait.

Több munka kevesebb pénzért

Sokat dolgoznak a magyarok, kevés pénzért – ez derül ki egy friss nemzetközi összehasonlításból. Eszerint csak Mexikóban, Lettországban és Görögországban fizetnek kevesebbet egy ledolgozott munkaóráért, mint Magyarországon.

Miniszteri biztosok „minden mennyiségben”

Még a Karib-térségnek is van miniszteri biztosa a kormányban, aki majdnem egymilliós fizetést is kaphat. Összesítésünk szerint 20 miniszteri biztos, 12 miniszterelnöki megbízott és 1-1 miniszterelnöki biztos és miniszteri megbízott is dolgozik a 4. Orbán-kormányban. Fizetésük nem nyilvános, de a jogszabályok szerint havonta akár 56 millió forintot is költhet rájuk a kormány az adófizetők pénzéből.

Elfárasztotta a migrációs nyomás

Muszáj felöltenie az akkumulátorait, ezért egy hónap szabadságra megy Orbán Viktor miniszterelnök. A kormányfő az állami rádióban beszélt arról, hogy elfárasztotta a folyamatos migrációs nyomás, a választási kampány és a sok utazás. A Jobbik közben vizsgálatot követel, hogy kiderüljön, miből fizette útját Orbán Viktor az oroszországi foci vébére. Ők ugyanis nem hiszik el azt, amit a kormány közölt. Eszerint a miniszterelnök saját zsebből fizetett.

 

Kiszámoltuk a képviselők juttatásait

Havi 187 ezer forint helyett akár 312 ezer forintért is bérelhet ezentúl lakást az Országgyűlés a parlamenti képviselőknek, és aki messze lakik Budapesttől, augusztustól akár 250.000-ot is költhet havonta közpénzből tankolásra. Erről akkor döntöttek, amikor a fizetésüket is megemelték. A Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely mindezt nem tartja eltúlzottnak, a Párbeszéd szerint viszont felháborító.

Elkészülnek, de jóval drágábban

Egymás után derül ki az uniós közbeszerzésekről, hogy az eredetileg tervezettnél jóval drágábban készülnek el. Az mfor.hu vette észre, hogy a szombathelyi fociakadémia, a szegedi sportuszoda és egy vasúti kommunikációs hálózat építése is ilyen, van, amelyik 20 milliárd forinttal kerül többe a tervezettnél.

Kiszámoltuk, mennyivel nő a képviselők fizetése a megszavazott emelés után

Kövér László házelnök hétszázezer forinttal keres majd többet augusztustól - kiszámoltuk, mennyivel nő a képviselők fizetése a tegnap megszavazott emelés után. A legjobban a több bizottságban ülők és a frakciók vezetői járnak, de a miniszterek fizetése is megugrik. Ők ugyanis eddig csak a parlamenti fizetésük 30 százalékát vehették fel, mostantól az egészet.

 

2022-ből jelentik


szerző:
2018.07.17. 18:45
2022-ből jelentik

2022-ben minden még megjelenő nyomtatott sajtó a kormány kezében lesz és csak a kormány üzeneteit továbbítja majd – ez derül ki a Magyar Kétfarkú Kutyapárt kihelyezett címlapjaiból. A párt azt mondja: ezek nem kitalált borítók, csak az időgépüket tesztelték.

Drágulást hoz a CSOK vége

Milliókkal emelkedhet egy-egy csokos új ház ára a kedvezményes lakásáfa kivezetése miatt. Varga Mihály nemrég jelentette be, hogy a kedvezmény 2020-tól szűnik meg. Az egyik szakmai szervezet a Világgazdaságnak azt mondta, a kormánynak mindenképpen meg kellene tartania az áfa-visszatérítés lehetőségét legalább a családi házaknál. Az elemző szerint a csok-igénylések is alaposan visszaeshetnek, ha minden így marad.

Orbán megy a vb-döntőre

Ismét a helyszínen nézi meg a világbajnoki döntőt Orbán Viktor miniszterelnök – számolt be róla a Magyar Idők. A kormányfő a tegnapi francia-belga meccset is a helyszínen nézte. Onnan Brüsszelbe utazott a NATO-csúcsra, de vasárnapra visszatér Moszkvába a döntőre.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való