KERESÉS search-close

"Hubai Antal" szerzővel ellátott tartalmak

Hubai Antal

Hubai Antal által létrehozott tartalmak (100):

Már az első napján belevetette magát a munkába az új amerikai elnök

Pazar tűzijátékkal zárult az új amerikai elnök beiktatási ünnepsége. Mire Joe Biden megérkezett a Fehér Házi dolgozószobájába, már saját családi fotói, festményei és az általa kért szobrok álltak a helyükön. Biden betartotta ígéretét, még este 17 rendeletet írt alá. Visszaléptette Amerikát az Egészségügyi Világszervezetbe, és a párizsi klímaegyezménybe is.

Joe Biden beiktatásának kulisszatitkai

Az Egyesült Államok 46. elnöke nem sokkal adásunk előtt tette le hivatali esküjét. Kezét a 16. elnök, Abraham Lincoln családi bibliájára téve mondta el a szövegét. 78 évesen ő a legidősebb, aki betölti ezt a posztot. Biden előtt az Egyesült Államok első női alelnöke, Kamala Harris is elmondta esküjét. A Himnuszt a Biden kampányában is szerepet vállaló énekes-zeneszerző, Lady Gaga énekelte és fellépett Jennifer Lopez is.

Joe Biden 41 évvel ezelőtt a Balatonnál töltötte nászútját, utánajártunk a látogatás részleteinek!

Az Egyesült Államok új elnöke négy évvel ezelőtt arról beszélt, hogy magyarországi útján, - ami egyben nászút is volt - tudta meg, hogy a Balaton az egyetlen hely a világon, ahol halat érdemes enni. És ekkor tudta meg azt is, hogy minden, de tényleg minden lényeges és értékes dolog Budapestről ered. Joe Bident 1977-ben barátja, Tom Lantos kísérte Magyarországon. Az út után Biden 56 oldalas jelentést is írt tapasztalatairól, miután a magyar a korona 1978 januárjában visszakerült Magyarországra.

Drámai videó az óceánról kimentett Rakonczay Gáborról

A kihűlés jelei mutatkoztak nála, elgémberedtek a végtagjai, erőtlen volt, hallucinációi voltak. Életveszélyes állapotban mentették ki az Atlanti-óceánból Rakonczay Gábort, miután megpróbálta azt, amelyre korábban egyetlen ember sem vállalkozott. Egyedi építésű SUP-jával, kabin nélkül átevezni az óceánt. Hat nap után azonban fel kellett adnia az expedícióját.
A Gáborral készült interjúból ide kattintva láthat még több részletet.

Tíz éve történet a West Balkán-tragédia

Hatalmas tömeg és pánik hangulat a lépcsőkön, amelyben három, fiatal lány, Kinga, Emese és Rita életét vesztette. A tragédia, amely örökre megváltoztatta a budapesti bulik és szórakozóhelyek ellenőrzését és szabályozását. Ma van a 10 éves évfordulója a Nyugati téren található West Balkán szórakozóhelyen tartott Noise Nightlife nevű partynak, ami tragédiával végződött.

Hogyan emlékeznek vissza az X-Faktor legjeire a győztesek és a mentorok?

A jubileumi, 10. évadához érkezett az X-Faktor. A Fókusz végigkövette az egy évtizede futó énekes tehetségkutó műsort, most pedig felkutattuk az archívumunkat, hogy felelevenítsünk néhány emlékezetes és humoros pillanatot. 

Hogyan és milyen körülmények között rendezik meg a tokiói olimpiát?

2,8 milliárd dollárral, azaz 900 milliárd forinttal lett drágább, lehet, hogy mégis hiába minden igyekezet? Japánban egy hete a miniszterelnök vészhelyzetet jelentett be Tokióban és a környező prefektúrákban, mivel drasztikusan megemelkedett a koronavírusos betegek száma. De mit gondolnak erről az olimpikonok és a sportújságírók? Az ötkarikás játékok lángjának fellobbanásáig még 190 nap van hátra. Szakértők szerint február végén, március elején muszáj lesz döntenie Tokiónak és a Nemzetközi Olimpia Bizottságnak, hogy hogyan és milyen körülmények között rendezik meg a versenyeket, ha egyáltalán lesznek.

Exkluzív videóbeszámoló: Rakonczay Gábor nekivágott az Atlanti-óceánnak

Magány, napi 15 óra evezés és kiszámíthatatlan időjárás vár rá. Rakonczay Gábor nekivágott az Atlanti-óceán átkelésének egyedi tervezésű szörfdeszkájával. A startra elkísérte néhány, a Kanári-szigeten élő magyar is, akik exkluzív videóbeszámolót küldtek a Fókusznak.

Egy éve lőtte le az iráni légvédelem az ukrán utasszállítót

Egy éve lőtte le az iráni légvédelem az ukrán utasszállítót, miközben éppen felszállt a repülőtérről. A gépen tartózkodó 176 főből senki sem élte túl a tragédiát. Az Egyesült Államok tavaly január 3-án egy légitámadással likvidálta Kászim Szulejmáni, az iráni forradalmi gárda különleges egységének a parancsnokát, amelyre a parancsot maga Donald Trump adta ki. A parancsnokot több terroristatámadás megszervezésével vádolták. Irán válaszlépésekkel fenyegette meg az Egyesült Államokat és az utasszállító gép lelövése előtt néhány órával a légierő rakétákat indított Irakba amerikai támaszpontok megcélozva.

Zavargások: Trumpot felkelés szításával és esküje megszegésével vádolják

Az amerikai törvényhozás épületét Donald Trump leköszönő elnök szimpatizánsai rohamozták meg. A zavargásokban négy embert halt meg. Trumpot felkelés szításával és esküje megszegésével vádolják. Saját párttársai is felvetették, hogy az elnököt még mandátuma lejárta előtt távolítsák el hivatalából.

Ők a világ összes szilveszteri tűzijátékát felülmúló fényfestés show magyar készítői

Egymilliárdan reagáltak egy nap alatt a magyar csapat szilveszteri fényjátékára. Seattle jelképe, a legendás UFO alakú kilátótorony körül festették meg az eget, ezzel varázsolták el a várost. Hogyan csinálták mindezt Budapestről?

Újra káosz és kiszámíthatatlanság a légi közlekedésben

Egyik napról a másik koronavírus tesztet írnak elő, az utolsó pillanatban nem engedik fel az utasokat, járatokat törölnek, majd újra beindítanak – ismét kaotikus a légiközlekedés Európa egyes országaiba. Sokan csak nagy nehézségek árán jutottak el karácsonykor vagy újévkor haza a rokonsághoz, ha egyáltalán sikerült ez nekik, mások pedig még mindig kint ragadtak. Az utazási szakértő szerint Európa egyes részeire az utazás szervezés mostanra már külön művészet lett. Néhány órával indulás előtt is fontos utánanézni a legfrissebb szabályoknak, mert meglepetés érheti az embert. Belgium például december 31-én nyilvánította vörösnek egész Európát. 

20 éves a Jimmy-rejtély, hol és hogyan halt meg a király?

2001. január 2-án a vezető hír Magyarországon Zámbó Jimmy tragikus balesete és halála volt. Három nap múlva lesz a 20. évfordulója. A Fókusz két évtized után ismét Jimmy egykori házában forgathatott Csepelen. Fia, Adrián vezetett körbe minket, aki mindössze hat éves volt a tragédia idején.

Így karácsonyoztak a hírességek, Lakatos Márk például pálmafák között

Csodálatos fehér homokos tengerparton, pálmafák között 35 fokban töltötte a karácsonyt Lakatos Márk. Fluor Tomi barátainak egy 16 éves szokás kellett megszakítaniuk a járvány miatt. Pataki Zita pedig férjével, Attilával közös főzéssel készült az ünnepre.

Hogyan telt a magyar hírességeknél a karácsony?

Benéztünk a Járai házaspár otthonába, de megmutatta Feke Pali, Balogh Levente és Palácsik Lilla is az ünnepi készülődést.

Rakonczay Gábor újabb vakmerő expedíciója: 2 hónap alatt SUP-pal akar átkelni az Atlaniti-óceánon

Rakonczay Gábor karácsony után pár nappal egy speciális, általa épített SUP, azaz szörfdeszka tetején akarja átevezni a világ egyik legnagyobb vízfelületét, az Atlanti-óceánt körülbelül 2 hónap alatt. Kabinja nem lesz, a szabad ég alatt alszik majd, a SUP pedig mindössze 30-40 centire lóg majd ki a vízből. Ilyet a világon még senki nem csinált!

Így segíti az Ökumenikus Segélyszervezet a digitális oktatás miatt nehézségekkel küzdő gyerekeket

A koronavírus nagy nehézséget okoz a mélyszegénységben élő családok számára. Tavasszal minden diáknak át kellett állnia az online oktatásra. Sok szülő azonban nem tehette meg, hogy számítógépet vagy tabletet vegyen az otthoni tanuláshoz.    

Kétéves kislányuk nem volt hajlandó felvenni a maszkot, leszállították őket a repülőről

Megtörten, a könnyei küszködve jelentkezett be egy magyar származású édesanya, Eliz a közösségi oldalán, miután leszállították őket a Denverből New Yorkba tartó repülőjáratról.  A szülők hiába próbálták kislányukra ráadni a maszkot, amelyről még videót is készített az anyuka, ő egyszerűen nem volt hajlandó felvenni, a pilóta pedig leszállíttatta őket a gépről. Az édesanyát videótelefonon értük utol. A videó futótűzként terjedt az Egyesült Államokban és hatalmas felháborodás lett belőle.

Hogyan került Ruszó Tibi egy 22 ezres stadion közepére?

Ruszó Tibi a Nélküled című slágert dolgozta fel, a dal hangulata az összetartozás mellett Tibi és valószínűleg az ország összes énekesének lelki állapotát is tükrözi. A magányt, a rajongók, telt házas koncertek hiányát, amelyeket idén a koronavírusjárvány elmosott.

A magyar ikerpár, aki Maradonával interjúzhatott

A magyar ikerpár, akik Maradonával interjúzhattak. Elmentünk abba a hotelbe, ahol 30 éve az akkor még gimnazista lányok megvárták a világklasszist, hogy az iskolaújságba írjanak róla. Hogyan emlékeznek vissza erre a napra? Megmutatják az iskolaújságot és a közös fotót is.

Fluor és Diaz illegális bulit oszlatnak fel új klipjükben

Jóval a szigorítások előtt forgatták új klipjüket, a jó és rossz zsaruvá változott Fluor és Diaz, mintha előre látta volna mi történik majd a járvány miatt. Illegális éjszakai bulit oszlatnak fel új klipjükben.

Michelisz Norberttel felidéztük a múltat és a jövő lehetőségeiről beszélgettünk

Szinte napra pontosan 10 évvel ezelőtt, 2010. november 21-én nyerte meg Michelisz Norbi élete első túraautó futamát Makaóban. Ahogy az első években szinte minden futamon, ekkor is a helyszínről követte az eseményeket a Fókusz. Az azóta már kétgyerekes apukával Kecskeméten idéztük fel a múltat és terveztük a közeljövőt.  

Sándor 80 éves és még betegsége ellenére sem mond le a krosszmotorozásról!

Sok nyugdíjas a piacon kezdi a hétvégét, Sándor viszont inkább a krosszmotor pálya felé veszi az irányt. Hiába szorul rendszeres kórházi ellátásra, még betegsége miatt sem mond le extrém hobbijáról. Unokái is versenyeznek már, de ő hogyan bírja?

Interjút adott a Fókusznak David Guetta!

David Guetta a világ egyik legrangosabb zenei díjátadó gáláján, az MTV EMA-jen lép majd fel, nem is akárhol, hanem itt Budapesten. A világhírű DJ pedig megérkezett már a fővárosba, a Fókusznak pedig interjút adott –többek között- állítólagos balatoni nyaralójáról is beszélt!

Az Edda két zenésze közel volt a testi-lelki összeomláshoz, végül legyőzték a koronavírust

Szeptember közepén rajongók és zeneszeretők tízezrei olvasták az aggódó híreket az Edda zenészeiről: Pataky Attila és billentyűse, Gömöry Zsolt a koronavírus utáni lábadozás után mindketten az otthonukban fogadták a Fókuszt, hogy elmeséljék, hogy élték meg ezt az időszakot.

Színészek, ismert emberek elevenítik fel,hogyan élték meg az ’56-os forradalmat

Gyerekek voltak és az első napokban a legjobban a tanítási szünetnek örültek. Ha ma megkérdezzük őket, mégis a legerősebb emlékeik a tankok masírozásairól és a géppuskalövések sorozatairól vannak. Valamint arról a szomorú látványról, ahogy 1956-ban a forradalom és szabadságharc idején Budapest kinézett. Színészek, ismert emberek elevenítik fel, ők hogyan élték meg a véres októberi harcokat.    

Hogyan gyógyult ki Liu Shaolin Sándor a koronavírusból és hogyan bírta a bezártságot?

Egy hónapos kényszerpihenő után újra elkezdhetett edzeni Liu Shaolin Sándor. A rövidpályás gyorskorcsolyázónál szeptember közepén diagnosztizálták a koronavírust, azóta felépült és a vérvételen, valamint a szívultrahangon is minden rendben találtak nála, a lelki megpróbáltatások azonban nyomot hagytak benne. A teljes interjú visszanézhető: ITT!

Hónapok óta üres hotelek, van ahol albérletbe adták ki a szobákat

Budapestet sújtotta a legjobban a turizmus világméretű leállása tavasszal. A szállodák nagy része június-júliusig bezárt, és utána is csak a 60-70 százalékuk nyitott ki a nyári hónapokban. A szeptemberi határzár miatt ismét sok épületre ideiglenesen lakat került, amik pedig nem zártak be, különleges megoldásokkal próbálják csökkenteni a veszteséget.

Leleplezünk egy kulisszatitkot! A mi kis falunk autós jeleneteit egy stúdióban forgatták

A színészek már rutinosak A mi kis falunk autós jeleneteinek forgatásában, hiszen rengetegen vannak túl az öt évad során. Idén azonban minden megváltozott. A Fókusz Pluszban leleplezünk egy kulisszatitkot. A színészek ugyanis sokszor nem mozdultak egyetlen centimétert sem Gyuri menő járgányával. A koronavírus-járvány miatt a készítők ugyanis a jelenetek egy részét nem a Pilisszentivánon és környékén forgatták le, hanem egy stúdióban. Ezt azonban valószínűleg senki sem szúrta ki, amikor múlt héten a sorozatot nézte.

Hétvégén tartották az óriástök-termesztők versenyét

Hétvégén tartották az Egyesült Államokban, Wisconsinban az óriás töktermesztők versenyét, amelyhez komoly erőgépekre szükség volt. A termések ugyanis idén 600 és 800 kilogramm közöttire nőttek, így csak villás targoncával tudták rárakni a mérlegre.

A brit trónörökösök David Attenborough-t kérdezték az állatokról

Rendkívül aranyos videót tett közzé a Kensington-palota a brit trónörökösök, Vilmos és Katalin hercegné gyerekeiről, akik David Attenborough-t kérdezték az állatokról.

Sofía Vergara lett idén a legjobban fizetett színésznő

A Modern család című sorozat főszereplője, Sofía Vergara lett idén a legjobban fizetett színésznő a világon a Forbes magazin szerint. Egy év alatt 43 millió dollárt keresett és mivel egy ideig zárva voltak a mozik, leálltak a filmforgatások, a hollywoodi világsztárok bevétele pedig visszaesett, ez elég volt a lista élére.

A pálya szélén egy lökhárítóval várta ellenfelét!

Hihetetlen módon akart elégtételt venni az olasz Luca Corberi egyik versenyzőtársán a KZ gokart világbajnokságon. Luca, miután ütközés miatt kizárták a futamból, a pálya szélén egy lökhárítóval várta egyik ellenfelét, akit megpróbált eltalálni futam közben. Csakhogy elvétette a dobást, ezzel pedig másokat is veszélybe sodort.

Már házinyulaknak is rendeznek akadályversenyt

Egyre nagyobb népszerűségnek örvend Csehországban is a házinyulaknak rendezett akadályverseny. A nyuszi viadal tulajdonképpen olyan, mint egy lovas díjugrató verseny, csak az akadályokat átalakították a négylábú házikedvencek méreteinek megfelelően. Az ötlet még a 70-es években indult el Svédországból, néhány éve pedig egyre népszerűbb világszerte.

Borat: visszatér a botrányos komikus legszélsőségesebb karaktere

Az új Borat filmet az amerikai elnökválasztásra időzítik és garantált a felháborodás.

Ruszó Tibire rátalált a szerelem!

Az X-Faktor 2019-es győztesére, Ruszó Tibire rátalált a szerelem. Barátnőjének, Ruzsenkának már a tehetségkutató előtt udvarolt, de akkor még másképpen alakult az életük. Tibi néhány napja utazott haza Felvidékre, hogy ott legyen szerelme iskolai bálján.

Pankrátorok, de nem ezért nevet velük a fél világ

Két hónap alatt sztárok lettek, Amerika legnépszerűbb showjában is szerepeltek. A kanadai ikerpár egy könnyű netes kvízjátékban egyetlen kérdésre sem tudta a helyes választ. A legviccesebb mégis az volt, amikor a világ leghíresebb festményéről, a Mona Lisáról nem tudták, hogy ki festette, sőt a helyes választ, da Vinci nevét sem tudták kimondani. Persze a valóságban nem műveletlenek, csak úgy gondolták, hogy mókamesterként megpróbálják megnevettetni az embereket.
A Vörös ikrek, életük első magyar nyelvű interjúját a Fókusznak adták.

A pilóták utolsó szavai: miért hozzák nyilvánosságra?

Voltak, akik káromkodtak, mások elbúcsúztak a szeretteiktől. Sokan sikítanak, vagy egyszerűen csak bejelentik a rádióban, hogy ennyi volt, itt a vég. A repülőgép szerencsétlenségek okait gyakran évekig kutatják. A fekete doboz a pilóták utolsó szavait is őrzi, de miért hozzák ezeket nyilvánosságra?

Mennyire félnek és hogy védekeznek a járvány ellen az idősödő sztárok?

Bár Magdi anyusként nem félt semmitől, Fodor Zsóka most nem érzi jól magát. Tavasszal, mint mindenki, ő is otthon maradt, most azonban nem áll már le a világ. Dévényi Tibor februárban töltötte be a 73-et, és miután kettes típusú cukorbetegségben szenved, így duplán veszélyeztetett. Az első heteket még kifejezetten bírta otthon, most azonban már neki is hiányzik, hogy ismét pöttyös labdákat dobálhasson a közönségnek.

Robotból nyomozóként mutatkozott be Nagy Ervin az Álarcos Énekesben!

Profi detektívként mutatkozott be Nagy Ervin. Hol érezte jobban magát a színpadon vagy a nyomozók között? Az Álarcos Énekes kulisszatitkai.

Kórházi ágyából adott interjút az Edda billentyűse, aki elkapta a koronavírust

Aztán hideg zuhanyként érte Liptai Claudiát a pozitív teszt, hogy ő is koronavírusos lett. Ahogy az Edda billentyűse is, aki a kórházi ágyán adott interjút.

Novicsok típusú szovjet idegméreggel mérgezhették meg Putyin legnagyobb ellenfelét

A kórházi ágyáról posztolt fotót a családtagjaival együtt Alexej Navalnij orosz ellenzéki vezető, Putyin legnagyobb ellenfele. A politikust, az őt kezelő orvosok szerint, a novicsok típusú szovjet idegméreggel mérgezték meg egy hónapja Oroszországban. Sokáig kómában feküdt. Az orosz vezetés tagadja a mérgezés tényét és még mindig nem indított vizsgálatot a bűncselekmény ügyében.

Tüntettek a turizmusban dolgozók

Petíciót írtak és kormányzati segítségért tüntettek Budapesten a turizmusban dolgozók. Azt mondják: a koronavírus járvány miatt az ágazat bevétele szinte teljesen lenullázódott, ők mégis alig kaptak segítséget. A miniszterelnök szerint vidéken működik a turizmus, a budapesti problémákat pedig a fővárosnak kell megoldania.

Gáspár Győző ezért nem bírta cérnával, hogy beszóltak neki!

Gáspár Győző koncert közben, a színpadról szólt vissza durván annak a nézőnek, aki fennhangon sértegette. Ez a reakció sajnos nem megoldás, de közben ne felejtsük el, hogy ő is ember, akinek jogosan fájhat, ha például az elhunyt édesanyját szidják - ráadásul nyilvánosan. De vajon mikor és hogyan szabad visszaszólni és mikor kell csendben maradni egy közszereplőnek?

Mitől tér el a koronavírus második hulláma az elsőtől?

Hogyan alakult át ennyire a koronavírus járvány a második hullámra? A betegek átlagéletkora a felére csökkent, ezért is kevesebb a halálos áldozat. Viszont a szakértők szerint ők könnyen átadhatják a fertőzést az idősebb korosztálynak.

Szeptember elsejétől a magyar állampolgárok hazatérése, vagy beutazása szigorú feltételekhez kötött

Már csak alig néhány óra és Magyarország ismét bezárja a kapuit a külföldiek elől és a hazaérkező magyarokra is két hét karantén vár, amelyet két negatív koronavírus teszttel lehet kiváltani. De vajon mi van azokkal az utasokkal, akik már külföldön voltak a bejelentés idején és szeptember elseje utánra szól a repülőjegyük. Vannak, akiket külföldön hidegzuhanyként ért a szigorítás híre. Például unokázó nagyszülőket, akiknek nem volt pénze új jegyre, hogy még elseje előtt hazaérjenek.

Rejtett kamerával teszteltük, hogy hordjuk-e a maszkot ott, ahol kötelező

Stábunk rejtett kamerával járta végig a főváros egy részét, hogy teszteljük, mennyire tartják be az emberek a védekezés egyik legfontosabb elemét. Szerdán 73, csütörtökön már 91 új koronavírusos beteget regisztráltak Magyarországon 24 óra alatt. Utoljára áprilisban volt ilyen magas a napi fertőzöttek száma.

ÉNB Bella 13 év után mesélt szörnyű titkáról: gyerekként megerőszakolták

Vannak, akik örökre elhallgatják, mert félnek a megbélyegzéstől, a szégyentől, mások szakemberhez fordulnak vagy a családhoz, barátokhoz. Van, aki pedig a művészet nyelvén fogalmazza meg a fájdalmas emlékeket. Ezt tette most az Éjjel-Nappal Budapest szabadszájú rapper lánya, Bella, azaz Kéri Beáta, aki 13 év után megtöri a csendet és gyerekkori traumájáról írt egy dalt a Hősök tagjaival együtt. 11 évesen egy iskolai rendezvényről hazafelé egy férfi megragadta, egy panellakásba vitte és megerőszakolta.

Mit értenek a koronavírus elleni védekezés szabályaiból a gyerekek?

Jövő hét keddtől nemcsak az iskolákba csöngetnek be, de benépesülnek az óvodák is. De vajon, hogyan lehet felkészíteni a 3-4 éves gyerekeket arra, hogy ők is figyeljenek oda és védekezzenek a koronavírus ellen. Feke Pál, Fresh Viki, Bátyai Éva mondják el mit várnak az ovitól és hogyan magyarázzák el gyereküknek a koronavírus veszélyeit.

Mutatjuk a pelikán és a fekete gólya különleges szerelmi történetét

Angelikának, a nőstény pelikán és egy hím fekete gólya a veszprémi állatkert két lakója, akármilyen furcsa is, egy párt alkotnak, miközben mindketten faképnél hagyták saját fajtársaikat. Sőt, mindez már 8 éve így van. Egész nap egymás mellett pihennek és nem hagyják, hogy a többiek túl közel merészkedjenek hozzájuk.

Hiába volt képzett a siklóernyős, tragédiával végződött az átgondolatlan mentés

Hiába volt képzett alpinista és profi siklóernyős Zsolt és lehet, hogy hiába tudta volna saját magát lehozni a fáról, az átgondolatlan mentéssel lesodorták a magasból. Már akkor tudták, hogy borzalmasan súlyos az állapota, de sokáig küzdöttek érte. A családja mindvégig reménykedett, hogy felépülhet, de tragédia lett a vége.

Meghalt a Vértesszőlősnél lezuhant siklóernyős

Öt hét után meghalt a kórházban a július elején Vértesszőlősnél lezuhant siklóernyős. Ezt az Index írta meg elsőként. A sportoló másfél hónapja egy fán landolt, de nem sérült meg. A segítségére érkező katonai helikopter rotorszele azonban letörte az ágat, amibe kapaszkodott, ezért 20 métert zuhant. Az ügyben jelenleg is nyomoznak, gyanúsított azonban továbbra sincs. A család kártérítést szeretne kapni.

Megtörten beszélt Gábor felesége tragédiájáról

Könnyek között mesél Gábor, felesége pénteki tragédiáról. Erzsébetre a XI. kerület egyik toronyházából leugró, öngyilkosságot elkövető férfi zuhant rá. A 14. emeletről akkora volt a becsapódás, hogy a kétgyerekes édesanyán már nem lehetett segíteni. Minden ember máshogyan dolgozza fel a szerettei elvesztését és a gyászt. Gábor úgy érzi, hogy ki kell beszélnie magából a pénteki esti tragédiát.

Mennyire vonzó Budapest a külföldieknek a koronavírus-járvány óta?

A koronavírus miatt, csakúgy mint az összes többi fővárosban világszerte, Budapest is kiürült. Áprilisban 97 százalékkal kevesebb turista volt. De a mi a helyzet azóta, hogy megnyitottunk. A Fókusz stábja bejárta a legfelkapottabb helyeket és külföldi turistákat kérdeztünk, miért pont hozzánk jöttek nyaralni.

Sokan súlyos betegnek hiszik azokat, akik alopéciával élnek

Az idegenek sokszor sajnálkoznak, kitartást és gyógyulást kívánnak az esztergomi lányoknak. Ők viszont jól vannak és köszönik szépen egyáltalán nem érzik magukat betegnek. Pedig egyáltalán nincs szőrzetük. Az alopecia universalis, nem csak a fejet, hanem az egész testet érinti. Bár a hajhagymákat nem öli meg a betegség, a szervezet mégis meggátolja, hogy kinőjön a haj vagy más szőrzet.

Eldőlt: idén már biztosan nem lesznek fesztiválok, hogyan reagált a döntésre a zeneipar?

Ma délelőtt végleg eldőlt, hogy 2020 a nagy nyári zenei bulik nélkül kerül majd bele Magyarországon is a történelemkönyvekbe. Augusztus 15 után sem lehet 500 főnél nagyobb koncerteket, fesztiválokat tartani, így többek között a Strand, a B.my Lake, az EFOTT, a Campus Eleven sem nyitja majd meg a kapuit augusztus végén. És rengeteg zenész kerül ismét bajba.

Az Irigy Hónaljmirigyesek gyerekei apjukat alakítják a legújabb klipben

Már csak néhány hónap és három évtizede megy a humorizálás és a paródiák készítése. Az Irigy Hónaljmirigy tagjai egy jubileumi videóklipben összegzik az elmúlt 30 évet, amelyben fiatalkori énjeiket saját fiaik elevenítik meg.

Különleges cicaházak a világ minden tájáról

Az egyik lapos tetejű, a másik klasszikus ház formájú. Van rajta üvegezett terasz, benne kényelmes takarókkal és házszámok, hogy a négylábúak tudják, melyikbe kell hazamenni. Ez a házilag barkácsolt cicalakópark Budapesten, a XIII. kerület egyik panelházának tövében bújik meg, a környékbeliek pedig sokszor jönnek ide megcsodálni a különleges házikókat.

Amerikában dolgozó orvos: „Az üres kórháztól néhány nap alatt jutottunk el oda, hogy a folyosón is betegek fekszenek!”

Kritikus, kétségbeejtő állapotról számol be a Fókuszban az egyik arizonai kórházban dolgozó magyar orvos. Zoltán a 90-es években költözött az Egyesült Államokba. Kutatásai mellett diabetológusként és belgyógyászként dolgozik Floridában és Arizónában. Most viszont hetek óta csak koronavírusos betegeket lát el, köztük saját kollégái éltéért küzd.

Aggasztó koronavírus helyzet az USA-ban, Trump még mindig tagad

Az Egyesült Államokban már majdnem 800 orvos és ápoló halt meg koronavírusfertőzésben. Az elmúlt 2 hétben 39 államban terjed drasztikusan a vírus, elsősorban azokban, amelyek tavasszal kimaradtak a súlyos helyzetből. Csaknem hatvanezer új fertőzöttet regisztrálnak naponta, a második hullám egyre erőteljesebben emelkedik. Mindeközben az Egyesült Államok elnöke továbbra is szokatlan módon áll a helyzethez.

Bedurvult a Hooligans zenekar


szerző:
2020.07.15. 19:47
Bedurvult a Hooligans zenekar

Nem mindenki úgy képzeli el a nyugodt rocker életet, hogy egy böhöm páncélozott harckocsiban klipet forgatnak, de ezt nem kérjük számon rajtuk. Csipa már rutinosan vezette a monstrumot, Endi inkább egy kisebb játékmodellben élte ki magát, de mindannyian élvezték a katonás feelinget. Már kész is a háborús klip, irány a slágerlista, csak nehogy eléjük kerüljön egy tankcsapda.

Nemsokára életbe lép a szigorúbb beutazási korlátozás

Nemsokára ismét szigorúbb beutazási korlátozások lépnek életbe Magyarországon és Európa több országában a koronavírusos megbetegedések számának növekedése miatt. Hétfőn ismét több mint 230 ezerrel nőt a megbetegedések száma világszerte. A legtöbb új esetet az Egyesült Államokból és Brazíliából jelentették, 110 ezret, az USA-t mégsem vörös, hanem sárga kategóriába sorolták Magyarországon.

Elhunyt Elvis Presley unokája, Benjamin Keough

Elvis Presley unokája, Benjamin Keough vasárnap este tragikus körülmények között életét vesztette 27 évesen. A TMZ amerikai hírportál szerint egy fegyverrel, önkezével vetett végett életének Kaliforniában. Benjamin gitározott, de énekelni nem szeretett. Keveset szerepelt a közösségi médiában és nem gyakran mutatkozott a sajtó előtt. Utoljára 3 éve fotózták le Gracelandben, amikor édesanyjával együtt ott volt nagypapája halálának 40 éves évfordulóján

Gáspár Bea egészsége ráment a folyamatos botrányokra?!

Nincs könnyű éveken van túl a Gáspár család. Adócsalási vádak, karambol és most súlyos egészségügyi problémák. Bea már egy hosszabb főzést vagy egy sétát sem bírt ki, amikor rájöttek, hogy komolyabb a baj és csak egy életmentő műtét segíthet.  Szerinte az egészsége ment rá a folyamatos botrányokra.

Mentés helyett életveszélyes helyzetbe hozták a siklóernyőst?!

Hogyan lehetett akkorát hibázni, hogy a siklóernyős megmentése helyett lesodorták a fáról és életveszélyesen megsérült?! Szakértők mutatták be, miként kellett volna lehozni a sportolót, akinek még mindig kritikus az állapota. A balesetben egy mentős is megsérült, hogyan történhetett mindez?

Katonai helikopter okozhatta a siklóernyős sérülését

Illés Viktor végignézte, ahogy vasárnap délután legjobb barátja, a 15 éve siklóernyőző Zsolt körülbelül 15-20 méter magasról lezuhan egy fa tetejéről. A súlyos sérüléseket azonban nem a sportbaleset, hanem a Zsolt mentésére érkező katonai helikopter okozta. A férfit egész éjszaka műtötték, jelenleg is életveszélyes sérülésekkel kezelik a kórházban. 

A segíteni siető katonai helikopter miatt kerülhetett életveszélybe a siklóernyős

Tragikus mentés: a segíteni siető katonai helikopter miatt kerülhetett életveszélybe egy fán fennakadt siklóernyős Vértesszőlősön. A férfi a rotor által keltett hatalmas szél miatt 20 métert zuhant az ágról, amibe kapaszkodott, és amire egyébként sértetlenül landolt. A zuhanás után újra kellett éleszteni. Egyik barátja osztotta meg a történetet, aki vele repült. 

Komáromból egészen Indiáig kerékpározott egy magyar környezetvédő

Viktort Pakisztánban bebörtönözték, Indiában egy kórházban hetekig fogva tartották, majd kirabolták, elégették az útlevelét és a pénzét. A magyar energetikai mérnök Komáromból Indiába indult kerékpárral, hogy Kőrösi Csoma Sándor sírjáig eljusson. De miért vált Indiában közellenséggé a magyar fiatal és hogyan jutott el végül a sírhoz?

Íme, a világ első dobókocka alakú dinnyéje

A Papp család 36 éve foglalkozik dinnyével Hódmezővásárhelyen. Róbert 7 éve szállt be az üzletbe édesapja mellé és tavaly készített először négyszögletes dinnyéket. Most pedig büszkén mutatta meg nekünk a világ első dobókocka alakú dinnyéjét.

Kezdődjön kilenckor a tanítás a Budapesti iskolákban?

A koronavírus miatt a főváros benyújtott egy javaslatot, hogy ősztől 8 óra helyett kezdődhetne 9-kor a tanítás, csökkentve ezzel a tömegközlekedésen a zsúfoltságot. De vajon mennyire örülnének ennek a gyerekek szülei?

Búcsú Kun Zsuzsától, az RTL televíziós rendezőjétől

Kun Zsuzsa vagy, ahogy kollegái hívták Kuni vasárnap este óta már csak az égi tévécsatornákon irányítja tovább a kollégákat. A Reggeli mellett ő rendezte a Pasik című sorozatot, a Koóstolót és Zámbó Jimmy műsorait. Alföldi Róbert egy megható bejegyzésben búcsúzott egykori kollegájától.

Mutatjuk, mire figyeljen, mielőtt külföldre utazik!

Sok magyar a koronavírus miatt Horvátországot választja idén autóval a nyaralásuk helyszínének. De mi történne, ha mondjuk néhány nappal az utazás előtt a magyaroknak is ismét kéthetes karantént vezetnének be?

Egy még be nem mutatott interjúval búcsúzunk Bálint gazdától

100 év még egy fa életében is gyönyörű kor, nemhogy egy emberében. Az ország kertésze, Bálint György, vagy, ahogy mindenki ismerte, Bálint gazda kicsit több mint egy évszázad után vasárnap este óta már nem osztja meg tovább a kertészeti tanácsait és életbölcsességeit. Hihetetlen népszerűségét jól mutatja, hogy a közösségi oldalát 490 ezer ember követte még most is.

Elhunyt Kárpáti György, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó

Duplán gyászol a magyar sporttársadalom, különösképpen a vízilabda, mivel Benedek Tibor előtt néhány órával egy másik háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Bud Spencer egykori barátja és sporttársa, Kárpáti György is távozott az élők sorából. Kárpáti György 1945-ben kezdett el úszni a Fradiban és bár többször volt országos bajnok, végül mégis a vízilabdát választotta. 1952-től hívták be a válogatottba, rögtön meg is nyerték az olimpiát Helsinkiben. 17 évesen ő lett a legfiatalabb olimpia bajnok vízilabdázó.

Hogyan lett egy gerincferdüléssel küzdő kisfiúból az uszodák királya?

Benedek Tibor minden idők egyik legeredményesebb magyar sportolója volt. Pályafutása 5 évesen kezdődött, pedig édesanyja csak a rossz tartása miatt vitte el úszni. A Fókusz végigkísérte Benedek Tibor pályafutását. A korábbi felvételek, az interjúk, még az is, amit édesapjával és testvérével együtt adott a XXI. századnak megmutatják nekünk, hogyan lett Benedek Tibor tudatosan, végtelen akaraterővel és szívvel az egyik legsikeresebb felejthetetlen sportember. 

Mikor érkezik meg az igazi nyár és a kánikula?

Kisebb árvízek, tönkre ment utak, beázott pincék és jégeső – ilyen riportok tucatjai jelentek meg az elmúlt napokban a médiában. De vajon hol van az ilyenkor megszokott június kánikula és a nyár? Meddig tart még ez a csapadékos idő? 

Tovább éleződik a helyzet Észak- és Dél-Korea között

Tovább fokozódik a konfliktus Észak és Dél-Korea között, miután Kim Dzsong Un rezsimje bejelentette, hogy a közös, keszongi ipari parkba, a környező Gyémánt hegységbe és a demilitarizált zónába is katonákat telepítenek. Ezzel pedig felrúgják a két évvel ezelőtti megállapodást és békekötést.

Ismét forr a levegő a két Korea között

Felrobbantotta az észak-koreai hadsereg a Dél-Koreával közös összekötő irodát. A Fókusz 2018-ban, néhány héttel a két Korea közötti békekötés előtt forgatott alig 2 kilométerre a mostani robbantástól. Észak-Korea számára jó ürügy volt, hogy civil szervezetek ismét Észak-Korea ellenes röplapokat, lemezeket, pendrive-okat és Kim Dzsong Un-t kifigurázó karitúrákat juttattak el Észak-Koreába.

Győrfi Pál virít ballagó diákok tablójának közepén

Igazi személyi kultusz alakult ki körülötte. Írtak róla dalokat és készültek videóklipek. Készült róla póló, párna, műanyag mellszobor, elneveztek róla fagyit és egy tortát is, az elmúlt hónapokban pedig rengeteg mém született Győrfi Pállal kapcsolatban. Most pedig ő maga osztotta meg egy apró település végzős diákjainak a tablóját, akik úgy döntöttek, hogy őt teszik premier plánban a kép közepére.

Lenyűgöző: világrekorder rekorderek

Rekorder rekorderek, akiknek nemcsak a mániájuk, de szinte az életük, hogy minél több mutatványban legyenek világelsők. Több száz csúcsot tartó amerikai férfi és egy magyar csapat sikerei a Fókusz riportjában!

„Pokol volt bejárni. Tudom, mi az, ami egy színházban belefér, és mi nem”

Hat éve az első zaklatási botrány után alakult a Biztonságos Terek nevű projekt. Azért, hogy a színházi és nem színházi közegben zaklatást elszenvedőket segítse. Koordinátorukat az Operettszínház két dolgozója kereste meg, aki ezután még márciusban írásban jelezte az Operettszínház fenntartójának, az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hogy indítson vizsgálatot hatalommal való visszaélés, zaklatási ügyben.

Országszerte megemlékezéseket tartottak a trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulóján

Országszerte megemlékezéseket tartanak az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés aláírásának 100. évfordulója, a nemzeti összetartozás napja alkalmából. 1920. június 4-én, a Versaillesi, Trianon palotában írták alá az I. világháborút lezáró, Magyarországra kényszerített békét. A Magyar Királyság területének kétharmadát és lakosságának több mint felét veszítette el.

Amerikában élő magyarok meséltek a 8. napja tartó zavargásokról

Még az amerikaiakat is megdöbbenti, hogy országszerte páncélozott katonai járműveket, állig felfegyverkezett katonákat látni mindenfelé. Például Los Angelesben a Dolby színháznál vagy Washingtonban a Lincoln emlékműnél. A tüntetések és zavargások már nyolcadik napja tartanak az Egyesült Államokban George Floyd meggyilkolása után. Az ott élő magyarokat kérdeztük meg, ők hogyan látják a helyzetet.

Az Egyesült Államok tizenöt államában már hatodik napja tartanak a tüntetések

Az Egyesült Államok 15 államában, közel 50 nagyvárosban már hatodik napja tartanak a tüntetések, fosztogatások, gyújtogatások, lopások és összetűzések a rendőrökkel George Floyd halála után. Eddig 7200 tüntetőt tartóztattak le, sokan megsérültek, többen meghaltak és 125 esetben a rendőrök az újságírókat is bántalmazták, akik ezekről az eseményekről tudósítottak. 

Miért és merre csámborgott Dalma, a kanca póni és Buci, a közép-ázsiai őrkutya?

Humoros történetet osztott meg a közösségi oldalán a tűzoltóság csütörtökön. Szokatlan látvány fogadta ugyanis a miskolciakat tegnap délelőtt. Egy fehér póni és egy kutya látogatta meg őket. Dalma és Buci rendszeresen játszanak egymással, az őrkutya valószínűleg ezért is tartott a pónival. Az állatokat végül befogták és átadták egy menhelynek, eközben pedig megérkezett a tulajdonos is. Sikerült megtalálnunk Dalma, a kanca póni és Buci, a közép-ázsiai őrkutya gazdáját, Zsoltot.

Egy hónapra ment korallokat menteni egy trópusi szigetre, de három hónapja nem tud hazajutni

Kyun Pila szigete Mianmarhoz tartozik. Vincze Orsolya mindössze egy hónapra tervezte, hogy itt tartózkodik, most azonban már több mint három hónapja az apró földdarab rabja. A HVG írta meg először a történetét, amelyben Orsi elmesélte, hogy egy korallmentő csapat tagjaként vállalt munkát még februárban. A koronavírus miatt azonban esélye sem volt, hogy hazatérjen a 30 napos önkéntes munka után. Most úgy tűnik, hogy június elejére sikerül megszervezni Orsinak a hazautat. A terv szerint Milánóba repül majd elsőként és onnan juthat majd haza. De addig még szereznie kell egy hajót, amivel kijuthat majd a szárazföldre.

Egerből egy svéd farmig utaztak, ahol teljesen új életet kezdtek

Egy egri családi házból egy svédországi farm közepére költözni még egy gyerekkel is hatalmas kihívás lenne, nemhogy hattal. Az elmúlt két hétben követhették végig a nézők a Tóth család kiköltözését az Isten veled, Magyarország című műsorban. A család tavaly nyáron mindent összepakolt és kisbusszal utazott új otthonába. Bár sok minden nem teljesen úgy alakult, ahogy előre eltervezték és hiányoznak a rokonok és a barátok is, nem tervezik, hogy visszaköltöznek Magyarországra.

Sok diplomájuk van, Svédországban mégis takarítani fognak: folytatjuk a Tóth család történetét

A Tóth család még a tévéostrom idején, azaz 14 évvel ezelőtt döntötte el, hogy egy másik országban kezdenek új életet. A Family Singers Énekegyüttes, azaz a Tóth családi kórus Egerből egészen egy svéd farmig utazott. Az építész és tanárnő felesége az első hónapokban takarításból keresik majd meg a kenyérre valót a 8 fős családnak.

Szilviék 2,5 hónap kabin-karantén után térhettek végre haza

Ha az ember nem önszántából van sokáig külföldön, akkor bizony a honvágy is olyan erős lehet, amit előtte sosem éreztek. Főleg, ha olyan körülmények között kell élni, mint például Szilviéknek, akik még az apró hajókabinból sem léphettek ki hetekig, hiába egy luxus óceánjárón voltak. Amikor két hónap után végre hazaértek hétfő éjszaka, mi is ott voltunk a reptéren. Orsi viszont még mindig az egzotikus ázsiai ország foglya. Három hónapja utazott oda és azóta nem jöhet haza a világjárvány miatt.

Könnyen kigyulladhat a melegben az autóban hagyott alkoholos kézfertőtlenítő!

Leégett egy személyautó ajtaja, mert a rekeszében hagyott alkoholos kézfertőtlenítő lángra kapott a nyári melegben a zárt kocsitérben. A Fókusz riportjában tűzoltók mutatják meg, milyen gyorsan következhet be öngyulladás a felforrósodó autóban.

Szívinfarktust kapott a Queen legendás gitárosa, Brian May

A zenész saját közösségi oldalán egy videóban hozta nyilvánosságra, hogy saját orvosa vitte őt kórházba, miután 40 percig mellkasi és karfájdalmai voltak, valamint erősen izzadt. A 72 éves férfinak 3 artériája is elzáródott, amelyet az orvosok végül érhálóval tágítottak ki.

Váradi József szerint egy ideig olcsóbb lesz repülni, mint volt a koronavírus-járvány előtt

Szegény családban nőtt fel Debrecenben, most viszont a 46. leggazdagabb magyar, jelenlegi vagyona pedig 32 és fél milliárd forint. Váradi Józseffel, a legnagyobb magyar légitársaság vezérigazgatójával ültünk le, hogy ő mit gondol a koronavírus hatásairól, az idei nyaralásról és mi lesz a repülés jövője.

66 nap után újra kinyitott a budapesti állatkert, ott voltunk az első napon!

A Fővárosi Állatkert 66 nap után újra megnyitotta kapuit, a Fókusz stábja pedig megnézte, mi történt a hatalmas parkban, amit 1956 óta nem zártak be ilyen hosszú időre.

14 év alatt érett meg a költözés gondolata, mégis sírva hagyták el az emlékekkel teli házat

Tóth Vilmos építészmérnök és műemlékvédelmi szakmérnök. Több mint 3 ezer házat tervezett Magyarországon. Többek között a sajátjukat is, amelynek építkezését ő felügyelte, a galériát pedig 6 éves fia segítségével építette. A nyolc fős család soha nem tervezte, hogy elhagyják a házukat vagy Magyarországot, de hosszú évek alatt megérett a döntés: menniük kell. A család komoly kutatást végzett, hogy hova költözzenek. Több országban is gondolkodtak. Felállítottak egy kritériumrendszert, utánanéztek az ott élők élet- és gondolkodásmódjának, a jogrendszernek. Végül arra, jutottak, hogy a legideálisabb hely nekik, Svédország lesz.

Ilyen egy óvónő munkája a világ leggazdagabb államában

Németh Xénia a világ leggazdagabb államában, Katarban fogadja a gyerekeket reggel az óvodában. Xénia írta meg a szabálykönyveket, ő vette fel az alkalmazottakat és alakított ki mindent az intézményben, ami nagyon különbözik a magyar szokásoktól.   

14 évig tervezték a külföldre költözést

14 évig tervezte a Tóth család, hogy feladva egri, saját tervezésű családi házukat mind a nyolcan kiköltöznek Svédországba. Vilmos építészmérnökként tanár feleségével együtt alacsonyabb fizetésért takarít majd egy nagyvárosban, Uppsalában. Ma este ismét három, külföldön élő vagy kiköltöző magyar család életét mutatja be az Isten Veled Magyarország című műsor.

A világ egyik legnagyobb luxushajóján ragadt, olyan, mint egy börtön

Szilvia két hónapja nem léphetett szárazföldre, sőt, négy hétig a kabinjából sem tehette ki a lábát és a szigorú karanténnak még mindig nincs vége. Azt mondja, sok tízezren vesztegelnek hajókon március közepe óta, többen az idegösszeroppanás szélén. Szilvia többször elsírta magát az interjú közben, most valahol Miami közelében van már, és legalább átszállhatott egy olyan hajóra, ahol a különböző óceánjárókon dolgozó magyar személyzetet gyűjtik össze. Valószínűleg Angliáig még el kell hajózniuk, hogy végre kiszállhassanak.

Hogyan nyaralhatunk 2020-ban a tengerparton?

A szomorú jóslatok ellenére úgy tűnik, félig-meddig megmenekül a szezon. Nyár közepétől már a görög, olasz és horvát nyaralóhelyekre is utazhatunk, ha betartjuk a szabályokat. Mire készüljenek a nyaralók, az utazásszervezők és a szállodák? Egészséget igazoló friss teszt, szeparált ülések és svédasztal nélküli ellátás, és vajon mi változik még?

Hogyan él a karantén idején Babos Tímea?

A világ legnagyobb tenisztornáin is sikeres, karrierje alatt már több milliárd forintot keresett. A világjáró magyar sztárteniszező Babos Tímea 11 éves kora óta most először ünnepelhette a családjával születésnapját.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való