KERESÉS search-close

"Kovács Kinga" szerzővel ellátott tartalmak

Kovács Kinga

Kovács Kinga által létrehozott tartalmak (100):

Gimnazista fiú halt meg


szerző:
2019.02.23. 18:05
Gimnazista fiú halt meg

Az újraélesztéssel nem lehet hibázni, még a gyakorlattal nem rendelkező járókelő is csak segíteni tud. Ezt mondta az RTL Híradónak nyilatkozó orvos. Azután kérdeztük meg, hogy egy 17 éves fiú még kedden rosszul lett Budapesten, a Nyugati téren. Az arra járók közül többen is segítettek. A mellkasát pumpálva életben tartották, amíg a mentő, az átlagosnál később, fél óra elteltével megérkezett. Nem sokkal később a fiatal meghalt.

Hibáztak: a mentők a riasztás után fél órával értek a helyszínre

Úgy tudjuk, meghalt az a fiatal fiú, aki még kedd délután esett össze Budapesten, a Nyugati téri metróaluljáróban. Görcsös rohama volt, a járókelők azonnal próbáltak segíteni rajta. Mentőt hívtak, az viszont csak fél óra múlva érkezett meg, miközben a közelben is van mentőállomás. Az Országos Mentőszolgálat vizsgálatot rendelt el. Közleményben azt írták, munkatársaik hibáztak, mert lett volna olyan esetkocsi, ami hamarabb a helyszínre érhetett volna. A mentésirányító és a mentésvezető a vizsgálat lezárásáig nem dolgozhat.

Videóüzenetekkel tiltakoznak az állami tankönyvek ellen

Videóüzenetekkel akciózik a Szülői Hang. A szülőkből álló szervezet az ellen tiltakozik, hogy jövőre szinte csak az állami fejlesztésű tankönyvekből lehet majd tanítani. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint az uniformizált tankönyvekből lehetetlen tanítani. A minisztérium szerint a Szülői Hangot támogató 3900 szülő véleménye nem tekinthető általánosnak.

Stuart Mária esküvői portréjával bővült a Szépművészeti

Stuart Mária esküvői portréjával bővült a Szépművészeti Múzeum gyűjteménye. Van Dyck 1641-ben készült festményét 2,1 milliárd forintért vásárolta a múzeum a Magyar Állam támogatásával. A múzeum igazgatója, Baán László szerint az alkotás a múzeum utóbbi száz évének legértékesebb műtárgyvásárlása.

Ötvenen keresték a Budai-hegységben eltűnt fiút

Órákig bolyongott az erdőben egy 12 éves fiú, mire az önkéntes tűzoltók rátaláltak. A gyerek szombat délután 4 óra körül veszett el egy kilátónál, a Budai-hegység legmagasabb pontján, több mint ötvenen siettek a segítségére. Kiderült, a fiú rossz irányba indult el, letért a turistaútvonalról.

Taroltak a gyorskorcsolyázók az idei Év Sportolója Gálán

Shaolin Sándor lett az év férfi sportolója, de díjat vehetett át a rövidpályás gyorskorcsolyaváltó tagjaként is. A csapat edzőit is elismerték. A legjobb női sportolónak járó díjat Kozák Danuta vehette át. Az év csapata, hagyományos kategóriában pedig a Győri ETO női kézilabdacsapata lett.

Visszajárt volt munkahelyére lopni

Visszajárt volt munkahelyére lopni - mindent felvettek a biztonsági kamerák. Másfél millió forint értékű műszaki cikket lopott el egy férfi volt munkahelyéről, egy budapesti futárcégtől. Mobiltelefonokat, laptopokat és tableteket vitt el a 15. kerületi telephelyről. Mindig volt társa, kétszer a 16 éves fia tartott vele. Úgy buktak le, hogy észrevette őket a telephely egyik biztonsági őre és azonnal hívta a rendőröket.

Pályázni kell majd a nyelvtanfolyamra

A szállást és az ellátást is a kormány állja a középiskolások kétszer kéthetes külföldi nyelvtanulása alatt. A miniszterelnök beszélt a programról először vasárnap, a részleteken még dolgozik a minisztérium. De azt ígérik, kilencedikes és tizenegyedikes diákok pályázhatnak 2020-tól a lehetőségre, angolul, németül, franciául és kínaiul lehet majd tanulni. Összesen 90 milliárd forintot szánnak a programra. A Nyelvtudásért Egyesület szerint ilyen hatalmas összegből az itthoni képzést kéne fejleszteni.

Pontban éjfélkor elnémult a Music Fm

Hiába szerettek volna azzal a számmal búcsúzni, amivel elindult a rádió. Pontban éjfélkor elnémult a Music Fm, így a zene már nem érhetett véget. A Music Fm engedélyét hét év működés után a médiahatóság szabálytalanságokra hivatkozva nem hosszabbította meg. A rádió rajongói ma csalódott üzenetekkel bombázták a rádió közösségi oldalát. Sőt, sokan még a rádiófrekvenciák szétosztásáért felelős Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság oldalán is panaszkodtak. A frekvencián egyelőre nem szól másik rádió, mert a hatóság még nem írt ki rá pályázatot.

Összefogott a falu a családért, akinek mindene odaveszett

Egy élet munkáját kell újraépítenie annak az öt fős szarvaskői családnak, amelyiknek háza tegnap porig égett. Mindenük odaveszett, csak néhány tányér és pohár maradt meg épségben, ma ezeket hozták ki a házból. A családnak a falubeliek próbálnak segíteni, ez azonban valószínűleg kevés lesz ahhoz, hogy talpra álljanak. A szülők három fiút nevelnek, egyikük súlyosan fogyatékos. A polgármester gyűjtést hirdetett, mindenkit arra kér, első sorban anyagiakkal vagy építési anyaggal segítsen a családnak, hogy újra legyen tető a fejük felett.  Ha segíteni szeretne a családnak, ide utalhat: Bíró Miklós, 10404247-90402860-01600000.

Így lehet biztonságos a netezés

Internetes zaklatás, megalázó videók, pornográf tartalmak és internetes csalók. A legtöbb 10-12 éves gyerek ilyen veszélyekkel is találkozik, amikor használni kezdi az internetet. Február 5-én a biztonságos internethasználat világnapján a szakértők arról beszéltek, hogy a szülőknek és a tanároknak érdemes figyelmeztetniük a gyerekeket, például arra, hogy a személyes adataik megadására nem kötelezheti őket egyik oldal sem.
A szakértők még több jótanáccsal látják el, ha ide kattint.

Vonatpótló buszok közlekednek hétfőtől Pécel és Aszód között

Hónapokig vonatpótló buszok közlekednek hétfőtől Pécel és Aszód között. A HÉV járatokat is sűrítik majd. Megkezdődik a Budapest- Hatvan vasútvonal felújítása. Az utasok egy része káosztól tart, mert csúcsidőben a vonatok is zsúfoltak voltak. A MÁV szerint a korszerűsítés után csökkenhet a menetidő  és több járat közlekedhet majd.

Kutyával játszott az őz


szerző:
2019.02.01. 18:48
Kutyával játszott az őz

Először besétált a kertbe, aztán megkergette az ott őrködő rottweilert. Végül összebarátkozott a kutyával, majd megette a neki kitett szénát egy őz Tiszakécskén. A furcsa jelenetről felvétel is készült. A Budakeszi Vadaspark szóvivője szerint az állat valószínűleg egy bátor őzsuta lehetett és élelmet keresett a téli hidegben.
Az őzről készült teljes videót, ide kattintva nézheti meg.

RTL: tavaszi megújulás


szerző:
2019.01.30. 17:45
RTL: tavaszi megújulás

Dokusorozat a külföldre költöző magyarokról, szubjektív, top tízes lista a legekről, formabontó showműsorok és vadonatúj saját gyártású krimisorozat. Ezekkel várja nézőit az RTL Klub tavasszal. Két műsor pedig csatornát cserél. Az RTL II Híradó február 18-tól átköltözik az anyacsatornára. Így Szabados Ágnes és Rábai Balázs hétköznaponként 23:15-től várja majd az RTL Klub nézőit.

Könnyítés és nehezítés is volt az idei központi középiskolai írásbeli felvételin

Könnyítés és nehezítés is volt az idei központi középiskolai írásbeli felvételin. Az általunk megkérdezett pedagógusok szerint a tesztsorok összetétele korrekt volt, de voltak erősen időigényes feladatok, amelyektől stresszessé válhattak a diákok. Sok helyen még tart a dolgozatok javítása, az Oktatási Hivatal szerint február nyolcadikán lesz végleges, összesített, országos átlageredmény. A pontok pedig azokban az iskolákban számítanak majd igazán, ahol többszörös a túljelentkezés. 

Felébredt a tűz hangjára, így tudta kimenteni a kutyákat a menhely vezetője

A budaörsi telepen hajnalban csaptak fel a lángok, valószínűleg egy már elavult elektromos vezeték miatt. A menhely vezetője azt mondta, bár úgy tűnik mindenük használhatatlanná vált, szeretnék rendbe hozni a telepet, ezért most segítséget várnak.

Rohamosan terjed az influenza

Egy hét alatt megduplázódott a betegek száma. Több, mint 38 ezren betegedtek meg, kezdetben fiatal felnőtteket, aztán többségében gyerekeket támadott meg a vírus. A háziorvos szerint, ha valaki még nem kapta el, annak érdemes beadatnia a védőoltást. Amiből jelenleg csak a három komponensű érhető el a gyógyszertárakban, de az is védelmet nyújt a mostani járványban.
A lehetséges szövődmények veszélyeiről ide kattintva még többet megtudhat.

Egymást érték a balesetek Csongrád megyében

Egymást érték a balesetek Csongrád megyében – hajnal óta havazott, a csúszós utakon több mint 20 baleset történt. Szeged közelében megpördült egy autós, majd az út közepén állt meg: ezután egy másik belerohant. Négyen sérültek meg. Az ország nyugati és északi részére még nem érkezett meg a hó, de Híradónk meteorológus szerint erre sem kell sokat várni: kedden éjszaka országszerte havazhat.

 

17 millió forintot csalt ki egy 89 éves asszonytól

Utcai kukákba rakta a megtakarított pénzét, 17 millió forintot csalt ki egy 89 éves asszonytól egy férfi Zuglóban. Az eset még tavaly történt, az ügyészség most emelt vádat az ügyben. Szerintük a csaló azt hazudta áldozatának, hogy egy hitközség megbízottja és úgy tudja, hogy külföldről el akarják lopni az asszony pénzét. Az idős nő ezután a pénzt három részletben, utcai kukákba dugva juttatta el a férfinak.

Összesen hetven oktatót küldhetnek el az ELTE Bölcsészettudományi és Természettudományi Karáról!

Az elbocsájtások oka pénzügyi az Oktatói Hálózat nevű szervezet szerint. Tavaly novemberben derült ki, hogy gondok vannak a két karon. Az ELTE egyik oktatója szerint ezzel a lépéssel több szak működése is veszélybe kerül, lesz, ami valószínűleg meg is szűnik. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye szerint az ELTE jelentős forrásokhoz jut, a pénz felhasználásáról pedig maguk dönthetnek.

Zökkenőkkel indult a diplomamentő program

Van, aki még mindig az elbírálásra vár, más pedig nem tudja, hogy mikor kezdheti meg a Diplomamentő programot a nyelviskolában. Többen is arra panaszkodtak az RTL Híradónak, hogy félő, nem végeznek időben. A Nyelvtudásért Egyesület elnöke szerint leterhelte a rendszert, hogy több tízezren jelentkezhettek az 1300 férőhelyre. A programért felelős szervezet azt közölte: gyakori a hiányos pályázat, de folyamatosan indítják a képzéseket.

 

Valószínűleg bárányhimlő okozta szövődményekben halt meg egy kislány

Valószínűleg bárányhimlő okozta szövődményekben halt meg egy négy éves hajdusámsoni kislány. A Cívishír információi szerint úgy tűnt, hogy a kislány felgyógyult a betegségből, de mivel újabb elváltozások jelentek meg a bőrén, szülei először a helyi ügyeletre, majd a Debreceni Kórházba vitték, ahol már nem tudták megmenteni az életét. A rendőrség nyomozást indított foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt.

Csak állami tankönyv marad?

Nem csak a tanárok, a szülők is elégedetlenek az állami tankönyvek minőségével. Ezt derül ki a Szülői Hang nevű szülői fórum legfrissebb felméréséből. Szerintük, ha tovább szűkül a tankönyvpiac, zsebből kell megvenni a megfelelő könyvet. A kezdeményezést a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezet is támogatja, mivel szerintük a következő évtől ez lesz az egyetlen módja a szabad tankönyvválasztásnak.

Újabb sztrájkra készülnek a tanárok

Újabb pedagógus sztrájk lehet, ha nem sikerül egyezségre jutnia a kormánynak a tanárokkal. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete hétvégén sztrájkbizottságot hozott létre, mert így garantáltan meg kell hallgatni a tanárok követeléseit, amik bár szinte évek óta változatlanok, mégsem teljesültek a szakszervezet elnöke szerint.

Vonzóbbá tennék a tanári pályát

Több pedagógusra van szükség, ezért vonzóbbá kell tenni a pályát. A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája szerint például úgy, hogy rövidítik a tanárok gyakornoki fokozatban eltöltött idejét, és korszerűsítik a képzést. Az Educatio kiállításon sokan érdeklődtek a tanári képzések iránt, igaz senki nem a nagy fizetés reményében.

Rettegés, korrupció és kenőpénz a Katonában

Hivatali rettegés, korrupció és kenőpénz a Katona József Színházban. Mindez azért, hogy egy egyszerű kisember tisztázni tudja a lánya és saját becsületét. Az Ügy - avagy Normális Eljárás című orosz szatirikus drámában a nézők éppen azzal a mindennapi korrupt hierarchiával találkozhatnak a rendező szerint, amivel 150 éve vagy napjainkban.

Nem várt a buszsofőr az apróra

Tízezresből nem tudott visszaadni, az aprót pedig nem várta meg a buszvezető. Lánya történetét az interneten tette közzé Péterfy Gergely író. A lányt tegnap leszállították egy Volán buszról, mert amikor jegyet akart venni nagy címlettel szeretett volna fizetni, majd apró után kutatott. A sofőr szerint ezzel feltartotta a buszt.

Négyezer születésnapi képeslapot kapott a 100 éves Erzsi néni

Négyezer képeslap és megannyi jókívánság a világ számos pontjáról. Ezt kapta 100. születésnapjára Németh Károlyné vagy, ahogy a Máltai Szeretetszoglálat esztergomi idősotthonban becézik, Erzsi néni. Az intézmény vezetőjének fejéből pattant ki az ötlet, hogy mivel az asszonynak már nem élnek a rokonai, a Facebookon ismerőseit kéri meg, küldjenek neki egy kedves üdvözletet. Arra azonban még ő sem számított, hogy a postás alig bírja majd kivinni a leveleket.
Erzsi nénivel készült beszélgetést ide kattintva hosszabban is megnézheti.

 

Veszélyes a hirtelen diéta!

A karácsonyi lakomák után veszélyes lehet a hirtelen diéta - erre figyelmeztet az általunk megkérdezett dietetikus. Sokan ugyanis megijednek a hirtelen felszedett plusz kilóktól, koplalásba kezdenek vagy hirtelen terhelik meg a szervezetüket egy-egy komolyabb edzéssel.

Ez történt 2018 júniusában

Kettészakadt a Jobbik, a köztársasági elnök pedig aláírta a hetedik Alaptörvény módosítást. A törökök gyakorlatilag korlátlan jogkörökkel ruházták fel Erdogan elnököt. Mutatjuk mi történt júniusban.

Karácsonykor megteltek a templomok Magyarországon

Karácsony megteltek a templomok Magyarországon. Erdő Péter bíboros a budapesti Szent István Bazilikában az éjféli misén arról beszélt, ha arra törekszünk, hogy másnak örömet szerezzünk, mi is boldogabbak leszünk. A debreceni Kistemplomban pedig évtizedek után ismét felcsendült az orgona hangja.

 

Ez történt 2018 márciusában

Tüntetések Magyarországon és Szlovákiában. Az ottani tüntetések végül Robert Fico kormányfő lemondásához vezettek. Vlagyimir Putyint ismét megválasztották Oroszország elnökének. És meghalt a világ legokosabbnak tartott embere. Mutatjuk mi történt márciusban.

 

Ez történt 2018 februárjában

Elkezdődött a hivatalos választási kampány, független képviselőként Márki-Zay Péter lett Hódmezővásárhely polgármestere és sporttörténelmet írt a magyar gyorskorcsolya-váltó. Öt ezer méteren aranyérmet nyertek a pjongcsangi téli olimpián. Ez történt februárban.

Ez történt idén januárban

Januárban tüntettek a tanárok, a diákok és az önkormányzati tisztségviselők. Bezárták a szcientológusok budapesti székházát és tenisztörténelmet írt Babos Tímea.

Óriási, villogó karácsonyfa rendőrautókból

Egyenruhások különleges meglepetéssel készülnek a karácsonyra. Az Országos Mentőszolgálat videójában két mentős egymással versengve énekel ünnepi dalokat. A Baranya megyei rendőrség szirénázó rendőrautókból alkotott hatalmas karácsonyfát, fővárosi tűzoltók pedig egy régi autót öltöztettek ünnepi díszbe.

A tüntetők „körbelátogatták” a kormánymédiát

Az állami médiánál folytatódott a tiltakozás a túlóratörvény és a kormány ellen - a tömeg egy része kitartott, másik része útra kelt a kormánypárti médiaközpontokhoz. Az útnak indult tüntetők később eljutottak a Hír Tv székházához és több olyan épületnél is megjelentek, ahol kormánypárthoz közel álló szerkesztőségek működnek.

Birtokvédelem – földön fekvő képviselők

Az ellenzéki képviselők akciója nem ért véget reggel, sőt, délelőtt folyamatosan érkeztek a politikusok. Amikor becsukták előttük a kaput, többen az MTVA kerítésén átmászva jutottak be társaikhoz. Papp Dániel az MTVA vezérigazgatója birtokvédelmet kért a kerületi jegyzőtől, aki személyesen jelent meg az épületben, majd úgy döntött, a képviselőknek menniük kell. Ők erre válaszolva a földre feküdtek.

Itt az első országos havazás

Előkerültek a szánkók és a hólapátok. A nyugati országrészben többfelé csaknem 20 centi hó hullott. Budapesten ennél kevesebb, de így is rengetegen mentek a Normafához csúszkálni.

Elkészült az ország bevásárlólistája

Elkészült az ország bevásárlólistája. Ezzel szeretné megkönnyíteni az adakozókedvűek vásárlását a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Spar. A csütörtökön induló, hatnapos Adni öröm! akció végén a szeretetszolgálat munkatársai országszerte visznek majd csomagokat a leginkább rászoruló családoknak. Terveik szerint, ha minden jól megy, több, mint 40.000 rászoruló ünnepe lesz könnyebb.

„Hőemelkedéssel és náthával nem kell azonnal szakorvoshoz rohanni”

Hőemelkedéssel és náthával nem kell azonnal szakorvoshoz rohanni, ezt javasolja a Magyar Gyerekorvosok Társasága. A gyermek fül-orr-gégész szerint első körben érdemes a háziorvoshoz elmenni, és csak utána a kórházba, ha a gyerek tünetei nem csillapodnak. Az ambulanciák így is rendkívül leterheltek, így előfordulhat, hogy a komoly betegekre nem jut elég idő.

Nem kezdődhet el tanítási nap ölelés vagy pacsi nélkül

Ölelés, simogatás, tánc, pacsi. Enélkül nem kezdődhet el tanítási nap a szőlősgyöröki Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskolában. Külföldi mintára találta ki az egyik alsós tanítónéni, hogy reggel így menjenek be a terembe a kicsik. Azt mondja, a játékosság és a szeretet jól működik, egészen más így az órák hangulata.

Nem mindenhol kapnak plusz juttatást a tanárok év végén

Nem kapnak plusz juttatást a tanárok év végén. Ezt mondta kérdésünkre a Klebelsberg Központ elnöke. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ez csak a tankerületi központok által fenntartott intézményekben van így. Szerintük a szakképzési centrumokban például jár plusz pénz. Sőt, az óvodapedagógusok is több helyen kapnak az önkormányzatoktól. A Klebelsberg Központ szerint a tankerületek is adhatnak, ha a költségvetésbe belefér.

 

Kevés a kalauz, szigorít a MÁV a bliccelők miatt

Szigorít a MÁV a bliccelők miatt. Vasárnaptól, aki 100 kilométernél rövidebb útra utazik, annak négy órán belül vonatra kell szállnia, nem lesz egész nap érvényes a jegye. A szigorításra azért van szükség, mert szerintük sokan csaltak a fel nem használt jegyek árával. A vasúttársaság azt ígéri, ha valaki rajta kívül álló okok miatt, például vonatkésés miatt nem tudja időben teljesíteni a távot, akkor nem kap bírságot.

Karácsonyi ökumenikus adománygyűjtés

Elindult az ökumenikus szervezet legnagyobb adománygyűjtő akciója. A szervezet célja, hogy megkönnyítse a rászoruló családok karácsonyát, pénzt gyűjtsön az adventi élelmiszerosztásra és tűzifát vegyen azoknak, akiknek nincs mivel fűteniük. Minderre a pénzt mézeskalácsszívekkel és a 1353-as adományvonalon keresztül igyekeznek összeszedni.

11 év 8 hónap börtön a halált okozó autótolvajnak

Jogerősen 11 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte a bíróság azt az autótolvajt, aki miatt meghalt egy 24 éves nő két éve. A férfi megpróbálta ellopni a gödöllői lány kocsiját, aki ezt meg akarta akadályozni és az autóba kapaszkodott. A tolvaj az árokba hajtott, a kocsi pedig a tulajdonosára borult.

Chuck Norris és felesége szombat óta Budapesten

A Baptista Szeretetszolgálat Adventi Cipősdoboz akciójára érkezett, de arról is szívesen mesélt, hogy mit szól a róla szóló elképesztő viccekhez. Chuck Norris és felesége szombat óta vannak Budapesten. Ma pedig egy sajtótájékoztatón minden kérdésre feleltek. Így az is kiderült, hogy a 78 éves sztár hogyan formálta saját karakterére egykori szerepeit.

 

Tüntetés a szabad oktatásért

Szabad oktatást és egyenlő esélyeket követelve tüntettek diákok, kutatók és támogatóik. A budapesti tiltakozáson azt kérték a kormánytól, hogy írja alá a CEU maradását biztosító szerződést, a diákok képviselői pedig azt, hogy ne csökkentsék az államilag finanszírozott helyek számát. A kormány szerint a tüntetés egyszerű hisztériakeltés.

8 évet kapott molesztálásért a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója

Első fokon nyolc év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság a bicskei gyermekotthon egykori igazgatóját. A férfit szexuális erőszak, szexuális erőszak kísérlete és szexuális visszaélés bűntettében is bűnösnek találták, az ügyet a Házon kívül hozta nyilvánosságra két évvel ezelőtt.

8 éves karmester!


szerző:
2018.11.20. 18:44
8 éves karmester!

Egy nyolcéves kisfiú lett a Budapesti Fesztiválzenekar karmestere. Persze nem örökre, de egy pár percre átvehette az irányítást Fischer Iván Kossuth-díjas művésztől. A Gyermekek Világnapja alkalmából ugyani kedden a Müpában is fordított napot tartottak. A gyerekjogi egyezmény aláírásának évfordulóján ezen a napon szerte a világban így ünneplik a gyerekeket.

Rejtélyes: hatalmas lángokkal égett a vasúti kocsi a Nyugatinál

A Nyugati pályaudvaron a szerelvény nemrég esett át egy nagyobb vizsgán, így egyelőre érthetetlen, hogyan kapott lángra. A MÁV a furcsa körülmények miatt feljelentést tesz. A kár több milliós nagyságrendű.

Magyarokat is fenyeget a kaliforniai tűzvész

Negyven fölé emelkedett a Kaliforniában pusztító tűzvész halálos áldozatainak száma. Hiába dolgozik több ezer tűzoltó, nem tudják megfékezni a lángokat Kalifornia északi és déli területein sem. Az eddigi adatok alapján több mint 220 embert keresnek. Egy magyar asszony azt mondja, pánikolva, sírva indultak útnak. Három napra költöztették ki őket.

 

Olasz poggyászfosztogatókat buktatott le a magyar rendőrség

A nyomozók csalipénzzel a bőröndjükben szálltak fel a Róma-Budapest járatra. Leszállás után viszont már egy fillérjük sem maradt. Azonnal értesítették az olasz rendőröket, akik végül két poggyászrakodót fogtak el.

Alkotmánybíróság: törvényellenesen vették el a rokkantnyugdíjakat

Törvényellenesen csökkentette a kormány a rokkantnyugdíjasok juttatásait 2012-től. Ezt mondja ki a legfrissebb alkotmánybírósági határozat. A döntés értelmében a 2012 januárjától bevezetett új felülvizsgálati rendszerben sokszor papírok alapján mondták ki, hogy a betegek állapota javult. Nem vizsgálták, hogy valóban jobban lettek-e. Az Alkotmánybíróság szerint ez sérti a strasbourgi emberi jogi egyezményt, ezért az Országgyűlést módosításra szólították fel.

Akár 22 évre is ítélhetik a gyerekeket szexuálisan bántalmazó bicskei igazgatót

Semmilyen érzelem nem látszott az arcán- így érkezett az utolsó előtti zárt tárgyalásra a vád szerint a gyerekeket szexuálisan bántalmazó egykori igazgató. Várhatóan november 21-én dönt a bíróság a bicskei gyermekotthon egykori igazgatójának zaklatási ügyében. A fiúk többsége 14 év alatti volt. Ha bebizonyosodik, hogy bűnös, akár 22 év szabadságvesztésre is ítélhetnek.

Évente 68 kiló élelmiszert dobunk ki fejenként

Évente 68 kilogramm ételt dob ki a kukába egy átlagos magyar. Ezek egy része ráadásul olyan élelmiszer, amit még fel sem bontottak. A Nébih Maradék nélkül elnevezésű programot indított, ennek most már része egy interaktív iskolai tanóra is. A szakember szerint ugyanis a gyerekeknél lehet valóban eredményes, hosszútávon ható eredményt elérni. 

Magyar nő zuhant le az erdélyi barlangban

Négy métert zuhant, combnyaktörést szenvedett egy magyar nő Erdélyben, a szolcsvai Búvópatak barlangban. Hegyi és barlangi mentők indultak a segítségére, ők mentették meg. Az eddigi információk szerint a nő ismerőseivel engedély nélkül akart végigmenni a barlangon. Úgy tudjuk, egy barlangász feleségéről van szó, aki tudta, milyen kockázatot vállalt, amikor túrázni indult. A szakértő szerint a terep veszélyes, így tragédia is történhetett volna.

 

Csaknem 1300 pedagógus hiányzik az oktatási rendszerből

Ez derül ki abból az összesítésből, amit a Népszava készített a tankerületi központoktól kapott adatok alapján. Ezeket közérdekű adatigénylés után kapták meg. Kiderült, hogy Békéscsabán a legrosszabb a helyzet, ott 126 betöltetlen álláshely van. Budapesten a Belső-Pesti tankerületben keresik a legtöbb tanárt, 97-et.

Halottak napja: ennyit változtak a szokások

Az RTL Híradónak nyilatkozó néprajzkutató szerint az elmúlt évtizedekben változtak némiképp a szokások, a mindenszentek és a halottak napja kicsit egybemosódott, de a holtak iránti tisztelet és a vágy, hogy újra találkozhassunk velük, továbbra is megmaradt.

Időben felismerve gyógyítható a mellrák!

Évente csaknem 8500 nőt regisztrálnak mellrákkal. Ez azt jelenti, hogy minden hetedik magyar nő érintett a betegségben. Ennek ellenére még mindig van, aki fél elmenni mammográfiai vizsgálatra. Pedig sok esetben, ha időben észreveszik, nagyobb eséllyel gyógyítható.

Kuciak-gyilkosság: magyar szál?

Zebegénybe vezetnek a szlovák oknyomozó újságíró, Ján Kuciak gyilkosságának szálai. A HVG birtokába került egy európai rendőrségi határozat, amiben az áll, a gyanú szerint egy magyar férfi adhatta el a gyilkos fegyvert egy szlovákiai magyarnak, aki lelőtte az újságírót és párját.

Tüntetés a CEU mellett


szerző:
2018.10.26. 20:00
Tüntetés a CEU mellett

Sokan tüntettek a Momentum felhívására kora este a CEU mellett. A tüntetést azután hirdették meg, hogy csütörtökön kiderült, a kormány nem írja alá az egyetem Budapesten maradását biztosító megállapodást New York állammal. Fekete-Győr András november 16-ra újabb tüntetést hirdetett a Szabadság térre.

Kincseket találtak a Dunában

Szenzációs, vélhetően 18. századi kincsekre leltek szentendrei régészek Érdnél. Az arany- és ezüstérmék a szakemberek szerint egy kereskedőhajóról származhatnak és a Duna alacsony vízállása miatt kerülhettek a felszínre. Mivel a vízszint folyamatosan emelkedik, a régészeknek sietniük kell a feltárással, anyag ugyanis még bőven akad.

Hajléktalanok a bíróság előtt

Nem tartja magát bűnösnek, ezért nem fogadta el a bíróság döntését az a hajléktalan asszony, akit először állítottak bíróság elé Budapesten. Tárgyalásán azt mondta, igaz, hogy az utcán élt, de rendet tartott maga körül, mosta a ruháit és azt tervezte, hogy valahogy újra otthont talál magának.

Előállítás Budapesten is

Budapesten is előállították az első hajléktalant, amiért életvitelszerűen tartózkodott közterületen. Kedden egy gödöllői férfit vittek el az utcáról a rendőrök. Ügyében már döntött is a bíróság, ő figyelmeztetést kapott, de a 20 ezer forintos ügyvédi költséget is neki kellett volna kifizetnie.

Újra fogad vonatokat a déli

Csütörtökön hajnalban újraindul a vonatforgalom a Déli Pályaudvaron. Véget ért ugyanis a kéthetes karbantartási munka, amit a MÁV azért kezdett, hogy felére csökkentse a legtöbbször késéseket eredményező üzemzavarokat. A karbantartásnak ezzel azonban még nincs vége. Az ígéret szerint viszont a pályaudvart a hátralévő munkák idejére már nem zárják le.

Felháborodtak: kevesebb ápolási díj emelést kapnak

Több család felháborítónak tartja, hogy azért kapnak kisebb ápolási díj emelést, mert idős családtagjaiknak lehetnek megtakarításaik. Novák Katalin családügyért felelős államtitkár még szombaton beszélt arról, hogy szerinte ők más helyzetben vannak, mint azok, akiknek a gyerekük beteg.

Gyakorlólábat kapott egy gólya

Orvosi spatulából, fecskendőből és ragasztószalagból készítették átmeneti művégtagot a gólyának a Hortobágyi Madárkórházban. Az állatot áramütés érte és olyan súlyosan megsérült, hogy az egyik lába elhalt, ezért volt szükség a beavatkozásra.

Leugrott a vonatról, meghalt

Kiugrott a mozgó vonatból - azonnal meghalt egy 55 éves férfi Debrecenben az állomáson. Rossz vonatra szállt fel, úgy tudjuk, mire rájött, hogy tévedett, már elindult a szerelvény. A férfi kiugrott, a kocsi alá esett és szörnyethalt.

FÉLLÁBON: Így készül a gólya-műláb

Mutatjuk, hogyan készítik fel a szerencsétlenül járt gólyát a Hortobágyi Madárkórházban arra, hogy csonkult lába helyett megszokja majd az igazi protézist.

Valódi bérrendezést követelnek

Valódi bérrendezést, a kötelező óraszámok csökkentését és a plusz munkák kifizetését követeli a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. Erről petíciót is írtak és aláírásgyűjtésbe is kezdtek. Azt mondják, ha év végéig nem rendeződik a probléma, tavasszal újra sztrájkolni fognak. Az államtitkárság szerint 2013 óta 50 százalékkal emelkedett a pedagógusok bére.

 

Mi lesz a szenvedélybeteg szülők gyerekeivel?

Magyarországon több mint 400 ezer gyerek nő fel szenvedélybeteg szülők gyerekeként. Egyharmaduk maga is alkohol vagy drogfüggővé válik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat becslései szerint. Szakembereik szerint több felmérésre lenne szükség, és egy olyan alkoholstratégiára, amiben speciálisan ezekkel a gyerekekkel foglalkoznak.

Felsőoktatás: vita a tervekről

A diákok szerint már így is megfizethetetlenek a tandíjak és kevés az államilag támogatott hely. Az MSZP szerint pedig szabályosan veszélyes, ha a kormány minden felsőoktatási intézményben be akarja vezetni a Corvinus új működési modelljét.

Életveszélyes megközelíteni az iskolát

Se zebra, se közvilágítás a felújított iskolánál, a forgalmas úton kénytelenek átmenni a diákok az egyik pilisborosjenői iskolánál. A szülők szerint ez életveszélyes, ráadásul a tél közeledtével egyre sötétebb lesz. Tegnap este tüntettek is, végül a polgármester azt ígérte, megoldják a problémát.

Állást ér a nyelvtudás


szerző:
2018.10.03. 18:48
Állást ér a nyelvtudás

A legtöbb munkahelyen már alapkövetelmény az angol középfokú nyelvvizsga. Az viszont valódi kincs, ha valaki még egy idegennyelvet beszél ezen kívül. A szerdán kezdődő HVG állásbörzén azokat a nemzetközi cégeket keresték a legtöbben, amelyeknél a munka nyelve itthon is az angol.

Félelemből törölt előadásokat az MTA?

Töröltek két előadást a Magyar Tudományos Akadémián. Az egyiket azért, mert az MTA főtitkárhelyettese szerint politikai vonatkozásai voltak, a másikat pedig azért, mert a társadalmi nemek tematikáját érintette volna. Az egyik előadó szerint túlzott félelemből, vagy túlbuzgóságból dönthettek így az akadémián.

A kilakoltatás ellen tüntettek

Senkit ne lehessen megfelelő elhelyezés nélkül az utcára rakni - ezért tüntetett szombat délután a Város Mindenkié Csoport. Szerintük az új törvénymódosítással, amely szerint tilos lesz közterületen életvitelszerűen élni, sorsuk miatt büntetik a hajléktalan embereket.

Slime, boncterem és minivulkán

Elefántfogkrém, házi készítésű slime és titkosírás tonikkal. A gyerekek szerint ezek, a szülők szerint a bonctermi látogatás volt az egyik legérdekesebb program péntek este a Kutatók Éjszakáján. Sokan azt mondták, gyerekkori álmuk vált valóra azzal, hogy bejuthattak az egyébként elzárt laborokba.

Hátrányos helyzetű gyerekeknek gyűjtenek sportcipőt

Hátrányos helyzetű gyerekeknek gyűjt sportcipőt a Magyar Diáksport Szövetség. Olimpikonokat, színészeket kértek fel elsőként arra, hogy vegyenek egy pár új cipőt, írjanak hozzá személyes üzenetet, és így támogassanak egy-egy elmaradott térségben élő gyereket, akinek más lehetősége nem lenne arra, hogy kipróbálhasson valamilyen sportágat. A gyűjtés pénteken, az Európai Diáksport Napján kezdődött.

 

Szigorúbb szabályok a HÉV-en

Változnak a HÉV jegyvásárlási szabályai. Jövő héttől, aki érvényes kiegészítőjegy vagy bérlet nélkül száll fel, akár több ezer forintos büntetésre is számíthat. A MÁV azt szeretné ezzel elérni, hogy az utasok inkább elővételben vegyék meg a jegyüket.

Sok a fizikai és szóbeli erőszak az iskolákban

Továbbra is gyakori a megalázó hangnem az iskolákban és előfordulnak pofonok is. Ez derül ki az oktatási ombudsman legfrissebb összegzéséből. És egyre nagyobb gondot okoz a sérült gyerekek megfelelő iskoláztatása.

Buszhoz siető idős asszonyt gázolt halálra

A nő az útmenti házak közül szaladt ki a kocsi elé, hogy elérje a túloldali megállóban várakozó buszt. Úgy tudjuk, a sofőr intett neki, hogy ne siessen, mert megvárja, ő mégis kifutott az úttestre. Rohamkocsit és mentőhelikoptert is küldtek a baleset helyszínére, de az asszony életét már nem tudták megmenteni.

Új játékot kaptak az állatok

Ne csak feküdjenek a napon vagy unatkozzanak - ezért kaptak új játékokat az állatkert lakói. A speciálisan a testsúlyukhoz és az igényeikhez igazított labdákkal a gondozók  a zebrák, az orrszarvúk és a rágcsálók készségeit szeretnék fejleszteni.

Hiába törlesztette a tartozást, mégis az utcára került

Hiába törlesztette a tartozást, mégis az utcára került egy kisgyerekes család a fővárosi kilencedik kerületben. A Város Mindenkié akciócsoport élőlánccal próbálta megakadályozni, hogy a lakókat kirakják a végrehajtók, végül nem sikerült. Húsz éve laktak ott. Az önkormányzat szerint az asszony már rég jogcím nélküli lakáshasználó volt.

Ellenzéki tüntetés Budapesten

Az európai Magyarországért tüntetett három ellenzéki párt: az MSZP, a DK és a Párbeszéd Budapesten a Külügyminisztérium előtt. Karácsony Gergely arról beszélt, hogy az európai értékek fontosabbak a kormány önös érdekeinél.

Strandpapucsban tiltakoztak


szerző:
2018.09.16. 18:20
Strandpapucsban tiltakoztak

Strandpapucsban és szalmakalapban tüntetett több helybéli a szentendrei önkormányzat épülete előtt. Azért tiltakoztak, mert egy magánbefektető irodaházakat építene a környéken lévő Postás szabadstrand partjára.

Rekordok a félmaratonon


szerző:
2018.09.09. 18:20
Rekordok a félmaratonon

Több rekord is megdőlt a vasárnapi Wizz Air félmaratonon Budapesten. Még soha annyi külföldi nem vett részt a versenyen, mint most. 79 országból érkeztek futók. Rekordot döntöttek a magyar települések is, hiszen idén 900 településről jöttek versenyzők. Sokan valamilyen jótékony céllal vállalták a 21 kilométeres távot. A leggyorsabb ezt alig 66 perc tette meg.

Leállósávban kerülik ki a dugót

A leállósávban kerüli ki a dugót az autósok jó része az M0-ás felújítás alatt álló szakaszán. Sőt egy kamionos felvételén az látszik, hogy egy busz vezetője is így szabálytalankodott. A manőver balesetveszélyes és akár 100 ezer forint is lehet a büntetés.

26 milliárd Erzsébet-táborokra

26 milliárd forintból újulnak meg a Balaton-parti Erzsébet-táborok. A beruházás jövőre kezdődik majd Zánkán és Fonyódligeten. A gyerekek pedig várhatóan 2020 nyarán vehetik birtokba az új épületeket. A látványterveket ITT lehet megnézni.

Macskát mentettek a tűzoltók

Keservesen nyávogó macskához riasztották hétfő este a tűzoltókat. Az állat egy zuglói társasház ereszébe szorult bele, rejtély hogy hogyan.

Tanévkezdés hiányzó tanárokkal

Volt, ahol az utolsó pillanatban sikerült tanárt találni az üres állásra - a legtöbb helyen így zökkenőmentesen indult a tanév. Az első napon sok helyen még nem volt tanítás, de már nagy volt a nyüzsgés.

Sándor Pál filmje fődíjat nyert

Újabb díjnyertes magyar film. Ezúttal Sándor Pál Vándorszínészek című alkotása kapta a várnai filmfesztivál fődíját, az Arany Aphroditét. A szerelmes filmek nemzetközi mustráját 26. alkalommal szervezte meg a Bolgár Filmközpont. Sándor Pál vasárnap Híradónknak azt mondta, örül a díjnak, és annak is, hogy remek színészekkel dolgozhatott együtt.

 

750 ezer gyerek él létminimum alatt

A magyarok harminc százaléka él a létminimum alatt a Policy Agenda elemzése szerint. Úgy számolnak, az elmúlt évekhez képest csökkent a szám, de még mindig 750 ezer gyereket érint. Harmadik éve készítik az elemzést a Központi Statisztikai Hivatal adatait felhasználva. A hivatal azóta ugyanis nem számolja ki a létminimum összegét.

Lemondott, most nevelő lehet

A rendőrség még mindig nyomoz kiskorú veszélyeztetése miatt ismeretlen tettes ellen, az érintett iskola egykori igazgatója, viszont már egy budapesti kollégiumban kapott nevelői állást. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Újkenéz korábbi fideszes polgármestere egy hónapja mondott le iskolaigazgatói posztjáról, nem sokkal azután, hogy több szülő állította, megütötte a gyerekét. A Klebelsberg Központ azt válaszolta, amennyiben a rendőrségi nyomozás bűnösnek találja az egykori igazgatót, megteszik a szükséges munkajogi lépéseket.

 

Segítség az iskolakezdéshez

Megkezdte a tanszercsomagok kiszállítását az Ökumenikus Seggélyszervezet. Bár még tart az Iskolakezdés együtt! elnevezésű adománygyűjtő akció, a szervezet az eddig összeállított dobozokat már postára adta, hogy időben megérkezzenek a rászoruló családokhoz. A szállítást a Magyar Posta végzi, és ugyanígy az előrehozott családipótlékot is ők kézbesítették.

Végső búcsú Székhelyi Józseftől

Eltemették Székhelyi Józsefet. A szerdán elhunyt színművésztől a Kozma utcai Izraelita temetőben vettek végső búcsút. Gordon Gábor, az Élet Menete Alapítvány kuratóriumi elnöke és Szacsvay László is beszédet mondott. A búcsúbeszédeket teljes hosszában ITT nézheti vissza!

Jön a sok hosszú hétvége

Hatnapos lesz a karácsony és további hat hosszú hétvégén pihenhetünk - jövőre. A Nemzetgazdasági Minisztérium rendeletéből derült ki, hogy nem csupán a karácsony utáni egyetlen munkanap, hanem decemeber 24-e is pihenőnap lesz 2019-ben.

Sok helyen keresnek még tanárt

Naponta kerülnek ki újabb álláshirdetések, amelyekben pedagógust keresnek általános- és középiskolákba. Jelenleg közel 1500 állást hirdetnek, de a szakszervezet szerint ez csak a betöltetlen állások egy része.

Vissza kell állítaniuk a kátyúk eredeti állapotát

Vissza kell állítaniuk a kátyúk eredeti állapotát - ezt írta a felcsúti városvezetés a Kétfarkú Kutya Pártnak, amelynek aktivistái a polgármesteri választási kampányban kijavítottak néhány úthibát a településen. Székesfehérváron pedig azért számíthatnak pénzbírságra, mert színesre festették az öszetöredezett járdát. Az ottani városgazdálkodási cég feltörte a kiszínezett útszakaszt és újraaszfaltozták - de csak ott, ahol festék volt rajta. Azt ígérik, jövőre az egész járdát felújítják.

Több száz tűzijáték országszerte

Még tart a tűzijátékbombák telepítése, de minden készen áll a biztonságos augusztus 20-i ünnepségre. Kovács Zoltán kormányszóvivő szerint a biztonság az első, ezért a mentők, a meteorológiai szolgálat, a tűzoltók és a rendőrök folyamatos kapcsolatban lesznek az ünnepi éjjelen.

Terhet jelent a tanévkezdés

A magyar családok felének komoly anyagi gondot jelent, öt százalékának pedig vállalhatatlan teher a tanévkezdés. Ez derül ki a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet legfrissebb adataiból.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való