KERESÉS search-close

"Lévai Renáta" szerzővel ellátott tartalmak

Lévai Renáta

Lévai Renáta által létrehozott tartalmak (100):

65 év alatti vásárlót szolgáltak ki az idősek idősávjában, két hónapra bezárták a pékséget

Két hónapra bezáratta a rendőrség az egyik nagyatádi pékséget, mert az idősek idősávjában kiszolgáltak egy 60 évesnél idősebb, de 65 év alatti vásárlót. Az országos kereskedelmi szövetségnél azt mondják: a kereskedőknek kötelező ellenőrizniük a vásárlók életkorát, de nagyon korlátozottak a lehetőségeik.

Rendőrnek adták ki magukat, 12 millió forintot zsákmányoltak

Vádat emeltek három férfi ellen, akik rendőrnek adták ki magukat és így akartak kirabolni egy negyediket Nagykanizsán, még tavaly júliusban. Áldozatuk ellen akkor éppen eljárás folyt, illegális pénzváltás miatt. Erről egyik támadója a sajtóból értesült. Ezután határozta el társaival, hogy kifosztja a férfit, akire egy parkolóban támadtak rá. A dulakodás után több, mint 12 millió forintnyi zsákmánnyal menekültek el.

Unokájával készült fotóval köszönte meg a francia futó, hogy megmentették az életét

Unokájával készült fotóval köszönte meg a francia futó, hogy megmentették az életét tavaly az egyik budapesti maratonon. Lubics György háziorvos a fiát várta a céltól pár száz méterre, amikor meglátta, hogy az egyik versenyző összeesett. Két másik orvossal közösen kezdték meg az újraélesztést. Így pedig a futó megérhette első unokája születését.

Havazott a Kékestetőn

A Kékestetőn már havazott, országszerte több helyen egyelőre csak várják, hogy fehérbe boruljon a táj. Szombathelyen kora délután sütött a nap, de csak 5 fok volt. Éjszaka viszont szinte mindenhol fagyra lehet számítani. A mínuszok miatt pedig megint roham indult a téli gumikért. Sok autós az utolsó pillanatra hagyta a téli felkészülést.

A Szállodák és Éttermek Szövetsége szerint lehetnek még elbocsájtások

Több hotel is bezárt Sárváron, Debrecenben pedig ami nyitva van, a kapacitása 10 százalékát sem éri el. Szerda óta a szállodák csak üzleti célból érkezőket fogadhatnak, turistákat nem. Több hotel él az 50 százalékos bértámogatás lehetőségével, hogy meg tudják tartani az alkalmazottaikat. A Szállodák és Éttermek Szövetsége szerint azonban elképzelhető, hogy lesznek még elbocsátások.

Házhozszállítás: 5% lesz az ÁFA

Segítség a vendéglátósoknak - az elvitelre és házhozszállítással vásárolt ételek ÁFÁ-ját 27-ről 5%-ra csökkentik. Ezt a miniszterelnök jelentette be az állami rádióban. A Híradónk által kérdezett éttermesek örülnek a bejelentésnek. Abban bíznak, így sikerül megmenteni a munkahelyeket.

Kisboltok vevő nélkül

Több nagy hipermarket is korábban nyit, hogy így ellensúlyozzák az este hét órás kötelező zárórát. Az éttermek nagy része házhozszállításra állt át. A kormány szerint a kiszállítást a taxisok is segíthetik, az országos taxis szervezet elnöke szerint egyelőre nem lehet tudni, mennyi étterem igényli ezt.

Kizuhant a kutya a mozgó autóból

Kutya esett ki egy kocsiból Keszthelynél. Az erről készült felvételt a 112 press hozta nyilvánosságra. A platós kocsiban vizslákat szállítottak, épp egy körforgalomból tartottak kifelé, amikor az egyik állat kiesett. A sofőr észrevette, és megállt, a kutya nem sérült meg.

Két gyalogost is halálra gázoltak szerda este

Ózdon egy 19 éves fiatal ütött el kocsijával egy férfit, aki éppen a zebrán ment át. A sofőr nagyon gyorsan hajtott és nem fékezett a baleset előtt. A Komárom-Esztergom megyei Bábolnánál pedig egy 69 éves, biciklijét az út szélén toló férfit gázoltak halálra a szürkületben.

A horgászat volt a mindene az elhunyt 18 éves fiúnak

A horgászat volt a mindene, ezt mondták a hétvégén elhunyt 18 éves fiúnak az ismerősei. A fiatal édesapjával és a család egyik barátjával horgászott Zalaszentmihályon, egy faházban aludtak, ahol valószínűleg szén-monoxid-mérgezést kaphattak. Az egész horgásztársadalmat megrázta a tragédia.

Apa és fia, valamint az egyik barátjuk szén-monoxid-mérgezést kaphattak a zalaszentmihályi horgászházban

A hosszú hétvégén hatan haltak meg az országban szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben. Szombaton egy 18 éves fiú, az édesapja, és a család egyik barátja a zalaszentmihályi horgásztónál vesztette életét. Befűtöttek a horgászház kályhájába és elaludtak, valószínűleg szén-monoxid mérgezést kaptak. Információink szerint a fiú édesanyja talált rájuk, miután hiába hívta őket telefonon.

Tizennégy évesen szerzett felsőfokú angol nyelvvizsgát

14 évesen szerzett felsőfokú angol nyelvvizsgát egy mosonmagyaróvári fiú, pedig soha nem járt nyelvtanárhoz. Harmadikos korábban kezdett el angol játékokkal játszani, ötödikben már olvasta is az utasításokat, majd online angolul beszélgetett a játékostársaival.

Egy sétáló gyalogost ütött el a 18 éves fiatal

Halálra gázoltak szombaton egy 79 éves férfit a Vas megyei Alsószölnöknél. Az autót egy 18 éves fiatal vezette, aki egy kanyarban megcsúszott, a padkára hajtott, és elütötte a vele szemben szabályosan sétáló gyalogost. Ezután nekiment egy szemből érkező kocsinak, amiben ketten könnyebben megsérültek.

Teljesen kiégett a családi ház felső szintje

Olyan gyorsan terjedt a tűz, hogy nem tudta mivel megfékezni - ezt mondta Híradónknak az a férfi, aki észrevette, hogy kigyulladt a tető, Jákon. Felesége szüleinél voltak, amikor a tetőtérből elkezdett ömleni a füst. Azonnal hívta a tűzoltókat. Ők órákig dolgoztak, de szinte minden elégett a felső szinten. A tűzben nem sérült meg senki, de a ház lakhatatlan.

Egymásnak estek a focimeccsen

Verekedés a pályán. A Zalaegerszeghez tartozó Andráshidán estek egymásnak a két helyi focicsapat játékosai. A vita egy becsúszás után robbant ki, az egyik edző is bekapcsolódott a verekedésbe. A labdarúgó szövetség fegyelmi eljárást indított és a rendőrség csoportos garázdaság miatt nyomoz.

Rosszullét miatt nem tudta bezárni a kaput, ezért szökhettek ki a kutyák

Rosszul lett, ezért nem tudta bezárni a kaput. Ezt mondta annak az 50 éves nőnek az ügyvédje, akinek a kutyái januárban kiszöktek egy nagykanizsai kutyafuttatóról és megtámadtak egy járókelőt. A 83 éves férfit életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A támadás után az állatokat elaltatták. Az asszony a hérfői előkészítő ülésen azt mondta, hogy véletlen baleset történt.

Állatkínzás miatt évekre börtönbe kerülhet az egykori állatorvos

Állatkínzás miatt évekre börtönbe kerülhet az egykori állatorvos. A vádirat szerint februárban, Rétsági birtokán, azért pusztult el több szamár, mert nem gondoskodott róluk megfelelően és nem biztosított fedett helyet az állatoknak. Tavaly már elítélték állatkínzás miatt, akkor 3 év felfüggesztett börtönt kapott. Az ügyészség most mindkét eset miatt letöltendő büntetést javasol.

Megkéselt két rendőrt - életfogytig tartó fegyházbüntetést kér az ügyészség

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kér az ügyészség a 35 éves férfira, aki januárban megkéselt két rendőrt a Pest megyei Erdőkertesen. Kórházi vizsgálatról vitték haza a bűnügyi felügyelet alatt álló egykori polgárőrt, aki hirtelen kést rántott. Apja a támadás után azt mondta, fia nem akart senkit megölni, csak attól félt, hogy elmegyógyintézetbe viszik.

A levegőből is vadásznak a szabálytalan autósokra

Drónt is bevetett a Somogy megyei rendőrség, hogy kiszűrje az agresszív, másokat veszélyeztető sofőröket. Hasonló akció volt nemrég Vas megyében is. Ott helikopterről ellenőrizték a szabálytalan kamionosokat.

Rövid ideig tartott az októberi nyár

Csak rövid ideig tartott az októberi nyár. Országszerte melegebb volt az ilyenkor szokásosnál. Délután például Mohácson 29 fokon mértek. Az előrejelzések szerint azonban éjszaka hidegfront érkezik, eső jön és ennyire meleg már nem lesz.

Hatalmas lángokkal égett egy hajó a balatonfenyvesi kikötőben

Hatalmas lángokkal égett egy hajó csütörtökön a balatonfenyvesi kikötőben. A fekete füstöt kilométerekről is látni lehetett, valószínűleg zárlat okozta a bajt. A kikötőben többen próbáltak segíteni, de amikor látták, hogy a tüzet nem tudják eloltani, a szomszédos hajókat próbálták menteni.

Agresszív sofőröket szűrtek ki

Több tucat szabálytalan autóst büntettek meg Siófoknál. Civil rendőrautókat is bevetett a Somogy megyei rendőrség az ellenőrzésen, amivel az agresszív sofőröket, és a gyorshajtókat akarták kiszűrni. Az ellenőrzések egész évben folytatódnak a megye útjain.

A vendéglátóhelyek legalább 30%-át érinti az új korlátozás

A vendéglátóhelyek legalább 30%-át érinti az új korlátozás, amely szerint minden étteremnek és szórakozóhelynek be kell zárnia este 11-kor. Ezt mondja az RTL Híradónak nyilatkozó, vendéglátósokat képviselő civil szervezet. Ők úgy számolnak, hogy a bevételek egyharmadától esik el az ágazat. A tisztifőorvos szerint a korlátozás segít megakadályozni a csoportosulásokat, így a vírus terjedését.

„El kell kerülni a torlódást”

Minél több bejáraton, minél több pedagógus bevonásával. Az országos tisztifőorvos szerint így lehet majd hatékonyan mérni a diákok lázát október 1-jétől. Azt, hogy pontosan mikor és hány lázmérőt kapnak az iskolák, egyelőre nem tudni. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a darabszám a tanulók létszámától is függ. A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke azt mondja, a lázmérés több okból sem lesz egyszerű.

10 évet kapott az a férfi, aki disznóvágáson késelte meg élettársát

Jogerősen is 10 évet kapott az a férfi, aki megkéselte élettársát két éve a Veszprém megyei Szőcön. A pár egy disznóvágáson volt, a férfi dühös lett, mert barátnője nem akart vele hazamenni, ezért szúrta meg. A fiatal nő életveszélyesen megsérült. Kiderült, a férfi már korábban is bántalmazta. Az ügyészség súlyosabb büntetést kért rá, de a másodfokú bíróság helybenhagyta a 10 év börtönt.

Testszkennereket helyeztek üzembe minden törökbálinti iskolában

Testszkennereket helyeztek üzembe minden törökbálinti iskolában. A gépek egyszerűsítik a reggeli hőmérést, csak el kell menni előtte és jelez, ha valakinek magasabb a hőmérséklete, mint 37 fok. Közben országszerte a 10 nap múlva érvényes kötelező hőmérésre készülnek az iskolák. A részletekről azonban az iskolákban egyelőre keveset tudnak. A koronavírus miatt eddig 20 óvodában és 6 iskolában kellett rendkívüli szünetet elrendelni.

Két vétlen halt meg a frontális balesetben

A vétlenek haltak meg a frontális balesetben – egy 27 éves férfi és a vele utazó 26 éves nő vesztette életét hajnalban Zala megyében, miután ütköztek egy szabálytalanul előző autóval. A férfit a mentőknek a helyszínen ugyan sikerült újraéleszteni, de a kórházban belehalt sérüléseibe. Az M1-es autópályán is súlyos baleset történt. Onnan mentőhelikopter vitt kórházba egy férfit, aki teherautójával fékezés nélkül száguldott bele az előtte haladó kamionba.

Mától szigorodtak a maszkviselés szabályai, a többség betartja az előírásokat

Mától szigorodtak a maszkviselés szabályai. Most már az ügyfélszolgálatokon is kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése. A tömegközlekedési eszközöket maszk nélkül használó utasokat akár 15 ezer forintra is bírságolhatják. A boltokban az üzlet tulajdonosát büntethetik meg, ha maszk nélküli vevőt találnak az ellenőrök. Az Országos Tisztifőorvos szerint már nem elegendő az arcot sállal vagy kendővel takarni, mindenképpen maszkot kell hordani.

Helikopterről is vadásszák a szabálytalan kamionosokat

Helikopterről is vadásszák a szabálytalan kamionosokat. A Vas megyei rendőrfőkapitányság az M86-os úton 4 óra alatt 32 szabálytalanságot rögzített. A legtöbb sofőr nem használta a biztonsági övet, és előzött a gyorsforgalmin, pedig az nekik reggel 6 és este 10 óra között tilos.

Megütötte a rendőrt a cseh sofőr

Dulakodás a határon: egy cseh buszsofőrnek nem tetszett az ellenőrzés, ezért felvételeket készített a letenyei határátkelőnél intézkedő rendőrökről még vasárnap hajnalban. Ezért összeszólalkoztak. A vita közben a férfi könyökével megütötte az egyik rendőr oldalát, aki ettől a földre esett, a sofőrnek ezért hivatalos személy elleni erőszak miatt kell felelnie.

Halálos baleset a 84-es úton: meghalt a 18 éves sofőr

18 éves lány halt meg ma reggel egy balesetben a Vas megyei Sajtoskálnál, utasa pedig életveszélyesen megsérült, mentőhelikopterrel vitték kórházba. A fiatal sofőr Sopron felé tartott a 84-es főúton-amikor egyelőre nem tudni, miért- áttért a szemközti sávba és összeütközött egy teherautóval, abba pedig belerohant a mögötte haladó autó.

Centiken múlt a gázolás Sárváron

Centiken múlt a tragédia Sárváron. A zebra előtt egy busz már fékezett, egy autó azonban elhajtott mellette, kishíján elgázolta a gyalogost a napokban. Erről felvétel is készült. Az iskolakezdés miatt megnövekedett a forgalom, ezért razziáztak a rendőrök Tolna megyében, ott is rengeteg szabálytalanságot tapasztaltak. 

Piros jelzés ellenére hajtott a sínekre, súlyosan megsérült

Súlyosan megsérült egy 34 éves férfi tegnap Tapolcánál. Egy vasúti átjárónál a piros jelzés ellenére ráhajtott a sínekre, és összeütközött a Budapestre tartó sebesvonattal. A vonaton nem sérült meg senki. Az autó sofőrjét mentőhelikopterrel vitték kórházba.

Baleset Kerekegyházánál: kizuhant és meghalt a sofőr

Halálos baleset Bács-Kiskun megyében. Egy 43 éves férfi lesodródott az autójával az útról tegnap este Kerekegyházánál, majd fának hajtott. Az autóban csak a sofőr ült, aki a becsapódást követően félig kizuhant a tetőablakon. A kocsi eközben felborult, így maga alá temette a sofőrt, már nem lehetett megmenti az életét.

Próbálta kikerülni az elgázolt szarvas tetemét, de felborult

Elgázolt egy szarvast egy autós kedden este a 86-os főúton Vas megyében. Az állat teteme azonban átrepült a szemközti sávba, amit egy másik sofőr megpróbált kikerülni. Hirtelen félrerántotta a kormányt, majd felborult. A sofőrt kórházba vitték. Az általunk megkérdezett vadász szerint elkezdődött a szarvasbőgés, így szinte bárhol és bármikor megjelenhetnek a vadak az utakon.

Sok határt fizikailag is lezártak

Hiába engedik az új szabályok, hogy a határ mellett élők átjárjanak a szomszédos országokba dolgozni, tanulni, sok határt fizikailag is lezártak, így csak nagy kerülővel juthatnak el a céljukhoz. A kormány nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy miért nem biztosítanak minden határon ellenőrzést. A Párbeszéd azt szeretné, ha a korlátozások helyett ingyenes tesztekkel próbálnák kiszűrni a koronavírust a határokon.

Megsemmisült horgásztavak, és többszáz milliós károk

Megsemmisült horgásztavak, és többszáz milliós károk Zala megyében. A július végi villámárvíz után Miháldon és Galambokon mára teljesen eltűntek a horgásztavak, miután átszakadt a gátjuk és kifolyt belőlük a víz. A települések segítséget várnak az újjáépítéshez.

Hosszú hétvége – Teltházas hotelek, és tömeg a Balatonnál

Teltházas hotelek, és tömeg a Balatonnál - így indult idén a négynapos ünnepi hosszúhétvége. A szállások nagy részét már legalább egy hónappal ezelőtt lefoglalták. A szállodaszövetség elnöke szerint Budapest kivételével idén is tele vannak a hotelek országszerte, ősztől azonban újabb visszaeséstől tartanak.

Különleges karantén-fotósorozat

Különleges karantén-fotósorozat készült a Katona József színház színészeivel. A társulat tagjairól olyan képek készültek, amelyeken jelmezben, de otthoni környezetben láthatók. A társulat idei évkönyvében ezekkel a vidám és izgalmas képekkel emlékszik a karantén időszakára.

Özönvíz Nyugat-Magyarországon, térdig ért a víz az utcákon

Özönvíz Nyugat-Magyarországon. Több település utcáin is térdig érő víz hömpölygött a hétfői hatalmas eső után. Győrben, volt, aki kihasználta az alkalmi folyót és azonnal sup-ra pattant. Vas megyében sokak pincéjét és kertjét is elöntötte a villámárvíz. Kenézen pedig egy családi ház tetejét is megbontotta a szél. Győr-Moson-Sopron és Vas megyében összesen 175 helyszínen volt szükség a tűzoltókra.

Halott gazdája mellett maradt a kutya

Nem tágított gazdája mellől a 7 éves kutya. Június végén tűnt el a Zala megyei Nagybakónakról az 58 éves férfi és kutyája. A múlt héten a gelsei hegynél találták meg az állatot és gazdájának holttestét. A kutyát a nagykanizsai állatmenhelyre szállították, ahol a chip leolvasásakor derült ki, hogy őket keresték másfél hónapig a helyiek.

Szörnyethalt a 24 éves motoros

Felelősnek érzi magát, de az ütközést már nem tudta elkerülni. Ezt mondta az RTL Híradónak a sofőr, akinek kisteherautójába belerohant egy motoros csütörtökön, Nagyigmándon. A motoron ketten ültek. Az azt vezető 24 éves férfi a kisteherautót követő autó alá zuhant, szörnyethalt. 19 éves utasa pedig életveszélyesen megsérült. 19 éves volt az a motoros is, aki éjjel Pécsnél lesodródott az útról, majd egy hídpillérnek csapódott, az életét már nem lehetett megmenteni.

Kilőtték a kutyára támadó anyakocát

Vaddisznók támadtak meg egy kutyát Balatonszepezden. Gazdája nem volt otthon, ezért a szomszédok rendőrt hívtak, akik egy vadász segítségével kilőtték a veszélyt okozó kondát. Az általunk megkérdezett vadgazdálkodási szakértő szerint évek óta probléma a vaddisznó túlszaporulat a Balaton-felvidéken.

35 fokos hőség: ne sétáltassuk a felforrósodott aszfalton a kisállatokat!

Kiszáradás és napszúrás miatt fordulnak a legtöbben az RTL Híradónak nyilatkozó gyermekorvoshoz. Több helyen 35 fok körül volt a hőmérséklet, márpedig ilyenkor még a vízben is figyelni kell a tünetekre. A háziállatoknak pedig akár súlyos égési sérülései lehetnek, mert ilyenkor annyira forró az aszfalt.

26 igazolt koronavírus fertőzött van jelenleg Pápán és környékén

26 igazolt koronavírus fertőzött van jelenleg Pápán és környékén. 78-van vannak karanténban, és további tesztek eredményét várják, közölte a polgármester. A megnövekedett esetszám miatt több helyen visszaállították a veszélyhelyzetkor érvényben lévő korlátozásokat. Az orvosi rendelők mától zárva vannak, minden esetben telefonos egyeztetés szükséges. Az önkormányzat, a vízügy, és a hulladékkezelő is azt kéri a helyiektől, hogy telefonon és online intézzék az ügyeiket.

Gócpont Pápán: 17 ember koronavírus-tesztje lett pozitív

Idősotthonban és óvódában is találtak koronavírus fertőzöttet Pápán. Eddig összesen 17 ember teszteredménye lett pozitív, az érintett intézményeket bezárták. Akik kapcsolatba kerültek a fertőzöttekkel, most karanténban vannak, a polgármester szerint a 23 óvodás közül egyik sem betegedett meg. Az óvoda és az idősotthon egy-egy fertőzött dolgozója egyaránt részt vett a Hit Gyülekezete rendezvényén. A tisztifőorvos szerint Pápán már betegséggócról kell beszélni.

Kitüntették a kislányokról felvételeket készítő férfit lebuktató táborvezetőt

Kitüntették a táborvezetőt, aki a múlt héten lebuktatta azt a 38 éves férfit, aki titokban készített felvételeket kislányokról, az egyik győri szabadstrandon. Az öltözőkabinnál lett neki gyanús a férfi, kérdőre vonta, elvette tőle a baseball sapkát, amiben megtalálta a rejtett kamerát, és azonnal rendőrt hívott. A házkutatáskor további felvételeket találtak, hétfőn pedig letartóztatták a férfit.

Két huszonéves fiatal halt meg a balesetben

A vizes, csúszós utak okoztak balesetet két helyen is az országban. Szerda reggel két huszonéves fiatal halt meg, miután autójukkal valószínűleg megcsúsztak, az előttük lévő kocsinak, majd egy távolsági busznak ütköztek Győr-Moson-Sopron megyében. A vétlen autós, valamint a busz sofőrje és utasa is megsérült.

Későn vette észre, hogy az időjárás miatt átszakadt a híd

Özönvízszerű eső zúdult Somogy megye sok településére is szombaton. Egy autós Nagyatádnál későn vehette észre hajnalban, hogy átszakadt a híd, és belehajtott a patakba. Úgy tudjuk, hogy a sofőrnek sikerült kimenekülnie. A vízmű nagyatádi telephelyét is elérte az áradat, ezért átmenetileg vízhiány van Nagyatádon, Lábodon és Ötvöskónyiban.

Gátszakadás és kitelepítés az esőzések miatt

Gátakat szakított át, utakat mosott el és településeket tett elérhetetlenné a szombati özönvíz Zala megyében. Összesen 300 embert kellett kitelepíteni, csak Galambokon 200-at. A többségük azóta már visszatérhetett az otthonába, de hatalmasak a károk. Több helyen néhány óra alatt annyi eső esett, amennyi máskor 3 hónap alatt szokott.

Megrázó: a gyereküléssel együtt zuhant ki az autóból az ötéves kislány

Öt éves kislány halt meg egy Vas megyei balesetben. A gyereküléssel együtt zuhant ki az autóból, amikor traktorral ütköztek. A helyszínen az édesanyja küzdött a gyerek életéért, a mentőknek még sikerült újraéleszteniük, de a kórházban belehalt sérüléseibe. A traktor vezetője azt mondta: műszaki hiba miatt nem tudott megállni a STOP-táblánál.

Belefulladt a Balatonba egy tizenkilenc éves fiú

A Balatonba fulladt egy 19 éves váci fiú tegnap Siófokon. Információink szerint egy baráti társaság bérelt vízibiciklit, azzal betekertek a tóba, majd a fiatal beugrott a vízbe, de már nem tudott feljönni. A strandolók élőláncot alkotva, majdnem két órán át keresték a vízben, mire megtalálták a holttestét.

Értetlenül állnak a szigligeti polgármester lemondása előtt

Értetlenül állnak a helyiek Szigligeten a polgármester lemondása előtt. Balassa Balázs tegnap jelentette be, hogy távozik posztjáról és a kizárólag függetlenekből álló képviselőtestület is feloszlatta magát. A polgármester egyelőre nem adott konkrét magyarázatot a döntésére, de azt tudni lehetett róla, hogy Szigliget természeti értékeinek megőrzése és a beépítetlen Balaton-part a szívügye.

Még el sem készült panzióik fejlesztésére nyertek milliókat

Uniós pénzből nemrég épült, vagy még el sem készült panzióik fejlesztésére nyertek milliókat fideszes országgyűlési képviselők. De kapott pénzt Simicska Lajos szálláshelye is. A Momentum szerint ez jellemző az Orbán-rendszerre. A turisztikai ügynökség ma nem válaszolt a kérdéseinkre. A kormány korábban azt közölte: kizárólag szakmai alapon döntenek a pályázatokról.

Negyven helyett több mint százzal hajtott - halálos balesetet okozott

Negyven helyett több mint százzal hajtott a sofőr, aki az ügyészség szerint halálos balesetet okozott tavaly decemberben a Veszprém megyei Gecsénél. Az akkor 20 éves férfi ellen most emeltek vádat. Kiderült, nem is vezethetett volna, ugyanis sosem volt jogosítványa. Először megcsúszott a kocsival, majd árokba hajtott, végül villanyoszlopnak vágódott. 23 éves utasa a helyszínen meghalt.

Többször kérte a kőszegi nagymama a fiát, hogy ne bízza rá a kislányát

Többször kérte a kőszegi nagymama a fiát, hogy ne bízza rá a kislányát - ezt mondta Híradónknak a család egyik közeli ismerőse. A négyéves kislány azután zuhant ki a második emeleti lakás ablakából péntek reggel, hogy nagymamája otthon hagyta, amíg levitte a kutyát sétáltatni. A gyereket a győri kórházban ápolják, állapota stabil.

Azonnal rohant, hogy segítsen a kizuhant kislányon

Még most is hallom, ahogy becsapódik - ezt mondta Híradónknak az a férfi, aki először vette észre a földön fekvő gyereket pénteken reggel Kőszegen. Azután zuhant ki a négyéves kislány az ablakon, hogy a nagymamája otthon hagyta, amíg lement kutyát sétáltatni. Mentőhelikopterrel vitték a gyereket a győri a kórházba, megoperálták, azóta az állapota stabil.

82 éves nagymamája vigyázott a második emeletről kizuhant kislányra

Kizuhant egy négyéves kislány egy második emeleti lakásból kora reggel Kőszegen. A környékbeliek szerint a 82 éves nagymamája vigyázott rá, aki levitte a kutyát sétálni, de a kislányt otthon hagyta. A gyerek kereshette, valahogy felmászhatott a nyitott ablakba, majd kizuhant. Súlyosan megsérült, de nincs életveszélyben.
Több lakó is próbált segíteni a kislánynak, egyikük ide kattintva elmeséli mit látott.

Lakással várják az új tanárt a Balatonnál

Lakással várják az új matematika tanárt a Balatonnál. A Somogy megyei Látrány alig néhány kilométerre van a tóparttól, ráadásul közel van az autópálya, így a nagyobb városok is könnyen elérhetők. A polgármester abban bízik, hogy a havi 12 ezer forintért odaadott bérlakás és a Balaton közelsége előnyt jelent majd a pályázóknál.

Csillagot kapott Törőcsik Mari, Jordán Tamás és Benkő László

A szombathelyi mozi előtti sétányon a hollywoodi sztárokéhoz hasonló emléket kapott Törőcsik Mari, Jordán Tamás és Benkő László. A Broadway Club Café kezdeményezte, hogy indítsák el a csillagok útját, ahova Szombathely és Vas megye hírességeinek neve kerülhet.

Két motoros halt meg az utakon

Meghalt két motoros alig több mint egy órán belül az országban. Egyikük Dunaföldvárnál rohant bele egy pótkocsis traktorba szombat reggel. A másik pedig a Veszprém megyei Mindszentkállánál halt meg. Egy kanyar után, nem tudni miért, áttért a szemközti sávba, és frontálisan nekicsapódott egy kocsinak. Az autóban ketten ültek, könnyebben megsérültek.

Akár 15 perc alatt is le lehet égni

Akár 15 perc alatt is leéghetünk. Szombaton nagyon magas volt az UV-B sugárzás. Ilyenkor 11 és 3 között nem ajánlott napozni, sokan viszont éppen ekkor strandoltak. Az általunk megkérdezett bőrgyógyász szerint idén a járványhelyzet miatt extrém terhelésnek van kitéve a bőr, mert az emberek nem szerezték meg az alapszínüket.

Kigyulladt a családi ház, a férfi már nem tudott kimenekülni

Tragikus háztűz Zsédenyen- egy 53 éves férfi halt meg az éjjel a Vas megyei községben. A családi ház felső szintjén csaptak fel a lángok. Információink szerint a férfi megpróbált kijutni az égő épületből, de a bejáratnál összeesett. Valószínűleg füstmérgezést kapott. 

Egytonnás betontömb zuhant a munkásra

A gépkezelő elismerte a bűnösségét a bíróságon, a munkáért felelős vezető azonban nem. Ma tartották a tavalyi szombathelyi halálos munkabaleset előkészítő ülését. Egy távhővezeték javítása közben egy rosszul kitámasztott egytonnás beton fedlap rázuhant egy munkásra, aki a helyszínen meghalt.

Balatoni vendéglátósok: csak annyit emeltek az árakon, amennyivel a költségeik nőttek

Mindössze 50 forinttal lett drágább a strandbelépő és a lángos Keszthelyen. A koronavírus miatt idén kevesebb külföldi turistára számítanak a Balatonnál. Az általunk megkérdezett vendéglátósok azt mondják, csak annyit emeltek az árakon, amennyivel a költségeik is nőttek, így próbálják elérni, hogy az itthon nyaralók elégedettek legyenek.

A véleménye miatt bocsáthatták el a tanárt

A véleménye miatt bocsátották el - ezt állítja a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola hegedűtanára. Rác Gábor kiállt az intézmény igazgatóhelyettese mellett, akit az igazgató annyira lepontozott a mestervizsgán, hogy azt meg kell ismételnie. Az igazgató nem nyilatkozott. A tankerület azt közölte, Rác Gábor többeket megfenyegetett, ezért a szakmai munka nehézségekbe ütközik.

Átlagosan egy kilót híztak a magyarok a karantén alatt

Ez derült ki egy friss felmérésből. A kutatás vezetője szerint sokan legalább két hétre elegendő élelmiszert tartalékoltak otthon, és több figyelmet fordítottak az étkezések megtervezésére.

Autó elé kanyarodott a biciklivel, azonnal meghalt

Soha többet nem ül autóba - ezt mondta az RTL Híradónak az a sofőr, aki pénteken elgázolt egy kerékpárost a Vas megyei Csipkereken. A helyi férfi az út szélén biciklizett és az autó elé kanyarodott. A sofőr már nem tudta elkerülni az ütközést, a biciklis meghalt. Az autót vezető férfi azt mondja, nem tudja feldolgozni a történteket, ugyanis korábban mindkét gyerekét halálra gázolták.

Hat évet kapott a rablásért

Hat év fegyházra ítélték jogerősen azt a férfit, aki kirabolt egy postás teherautót Keszthelyen, még 2018 májusában. Fényes nappal emelt el negyedmillió forintot, de a postás észrevette, szóváltásba keveredtek, majd a tolvaj a meg is rugdosta a kézbesítőt.

Péntektől nem kell karanténba vonulni horvátországi nyaralás után

Péntektől nem kell két hét karanténba vonulniuk azoknak, akik horvátországi nyaralásból térnek haza. A hírt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter reggel jelentette be. Korábban sok magyar lemondta tervezett külföldi nyaralását. De akadt olyan is, aki a kötelező karantén eltörlése után azonnal újra foglalt szállást.

Nagyon kevés vendég mehet be a gyógyfürdőkbe

A korlátozások miatt mindössze 165 főt engedhetnek be egyszerre a cserkeszőlői fürdőbe, a korábbi 6771-el szemben – erről a fürdő igazgatója beszélt az RTL Híradónak. A gyógyvizes medencéket nem lehet használni, a többiben pedig – épp a gyógyfürdő jelleg miatt – a strandokkal szemben nem fele, hanem negyed annyi vendéget lehet fogadni. A fürdőszövetség elnöke a korlátozások feloldásában bízik. Az operatív törzs nem válaszolt kérdéseinkre.

Videón a baleset - átrepült a körforgalmon

Egy részeg sofőr csapódott kocsijával egy szerviz falának Nagyatádon, miután szinte átrepült egy körforgalmon. Egy biztonsági kamera rögzítette a történteket, a felvételt a rendőrség hozta nyilvánosságra. A kocsit egy helyi férfi vezette, könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet.

Feleannyian mehetnek strandra

Felannyi vendéget engednek be, ezért csak napi jegyet tudnak váltani az idén a strandolók Szigligeten. A polgármester szerint ez komoly gondot okoz majd a főszezonban. A balatoni szálláshelyekre foglalók egyelőre máig nem szembesültek vele, de lehet, hogy nem mindenki jut be majd a fizetős strandokra, amikor szeretne. A szállodaszövetség elnöke szerint a főszezonig a korlátozó intézkedések még módosulhatnak.

Jóval kevesebb a hazai turista

Felemás az idei pünkösd a szállodákban. A hotelek egyrészt örülnek, hogy a járvány lecsengésével megnyithattak, a vendégek száma azonban jócskán elmarad a tavalyitól. Most hétvégén nyitott a balatoni strandok fele, csakhogy a rossz időben persze senki sem akart fürdeni.

Indul az élet vidéken, ezen a hétvégén több turista-vonzó látványosság nyílik

Két hónap után újra fogad látogatókat a diósgyőri vár, bár egyelőre a kiállítótermeket nem nyitották meg. Sárváron pedig mától nyitva van a kalandpark. A megfelelő távolságtartásra és a fertőtlenítésre mindenhol kiemelten figyelnek.

Országszerte kinyitottak a strandok

Országszerte kinyitottak a strandok a hosszú hétvégén. A borús idő ellenére is voltak már Bükfürdőn, és Hajdúszoboszlón is. A vendégek többsége nem fél, és nem okoznak nekik gondot az új szabályok. A Fürdőszövetség elnöke szerint most indul a próbaüzem.

Van, aki az utcára is alig mer kimenni a vaddisznók miatt Révfülöpön

A helyiek már félnek van, aki az utcára is alig mer kimenni a vaddisznók miatt Révfülöpön. Évek óta problémát jelent a Balaton-felvidéken, hogy túlszaporodtak a vaddisznók. Ráadásul idén már napközben is egyre többször felbukkannak a kertekben. Az önkormányzat szerződött a helyi vadásztársasággal, így egy vadász hetente háromszor körbejár a településen.

A pünkösdi hosszú hétvége lehet az első nagy próba az idegenforgalom számára

A pünkösdi hosszú hétvége lehet a járvány után az első nagy próba az idegenforgalom számára a Szállodaszövetség szerint. Általában félházra számítanak mindenhol, de találtunk olyan badacsonyi hotelt, ahol már ma érkeztek vendégek, és majdnem teltház lesz a hétvégén. A szakemberek azt tapasztalták, hogy mostanáig az apartmanok voltak a kelendőek, de Pünküsdkor egyre többen választják a hoteleket is.

Kinyitottak a vidéki bölcsődék és óvodák

Kinyitottak a vidéki bölcsődék és óvodák. Mától teljes létszámmal fogadhatják a gyerekeket, de a szülők dönthetik el, beviszik-e őket. Az újranyitás előtt mindent kötelezően fertőtleníteni kellett a személyzetnek, és saját házirend kidolgozását is ajánlja az operatív törzs.

Több, mint 150-nel előzte meg a civil rendőrautót

Több, mint 150-nel előzte meg a sofőr a civil rendőrautót Vas megyében, a 84-es főúton, majd 190-re gyorsított és eltűnt a rendőrök elől, végül balesetet okozott, így találták meg. Az autó vezetője nem tudott bevenni egy kanyart, és a szemből érkezőnek ütközött, végül az árokba vágódott. A balesetben nem sérült meg senki.
A teljes rendőrségi felvételt itt nézheti meg.

Egy belső sávban autózó tanulóvezetőt büntetett egy sofőr

Egy belső sávban autózó tanulóvezetőt büntetett egy sofőr Szombathelyen. Mindezt rögzítette a tanulóautó fedélzeti kamerája. Az oktató azt mondta az RTL Híradónak, gyakori az ehhez hasonló eset, de a tanulóknak meg kell tapasztalniuk, hogy milyen a belső sávban közlekedni, illetve onnan kisorolni, ami szerinte az egyik legveszélyesebb manőver.

Elvenné a kormány a helyi önkormányzatoktól a nagyberuházásokat?

Elvenné a kormány a helyi önkormányzatoktól a nagyberuházásokat, ez derül ki abból a törvényjavaslatból, amit Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtott be. Eszerint az öt milliárd forint feletti költségvetéssel rendelkező beruházásokat a megyei önkormányzatokra bíznák. Az általunk megkérdezett ellenzéki városvezetők politikai bosszút gyanítanak a döntés hátterében. A kormány nemrég azt közölte, a változás nem vonatkozna a megyei jogú városokra és Budapestre sem.

Tíz fokot zuhant a hőmérséklet

Viharos széllel és hidegfronttal érkezett a lehűlés az egész országba. A hőmérséklet egyik napról a másikra több mint 10 fokot esett. Az előrejelzések szerint azonban a hétvégén újra visszatér a jóidő. Az általunk megkérdezett háziorvos szerint ez a drasztikus hőmérsékletváltozás mindenki szervezetét megviseli.

Halálos baleset Vas megyében

Valószínűleg rosszul lett a volánnál a sofőr, ezért hajtott fának szerda este Salköveskútnál. Az 58 éves férfit egy arrajáró kezdte újraéleszteni, de a közben megérkező mentők sem tudták megmenteni az életét.

Sok vendéglátós már készül

Van olyan vendéglátós, aki már készül, más inkább kivár, hogy a munkatársait és a vendégeket is védje. Vidéken hétfőtől nyithatnak az éttermek teraszai, kerthelyiségei. A balatoni polgármesterek közül van, aki a turizmus miatt örül az enyhítésnek, de aggódik a helyiekért. Több tóparti településen most sem engedik be a turistákat a hosszú hétvégén.

Újabb idősotthonokban jelent meg a koronavírus

Zalaegerszegi idősotthonokban is megjelent a koronavírus - az önkormányzati és állami fenntartású otthonban is találtak fertőzötteket az ellátottak és dolgozók között is. Szegeden pedig már 20 fölött van az idősek ellátásával is foglalkozó Vakok Intézetében megfertőződöttek száma. Tegnap az országos tisztifőorvos azt mondta, már 25 hasonló intézményben találtak fertőzötteket

82 embert menekítettek ki

Több, mint 80 embernek kellett elhagynia az otthonát, amikor kigyulladt egy tízemeletes panelház egyik lakása Szombathelyen. Hajnalban csaptak fel a lángok a hatodik emeleti albérletben. Egy férfi volt csak otthon, aki időben ki tudott menekülni, így nem sérült meg.

Fenntartanák a szigorításokat a polgármesterek

Továbbra is fenntartanák a kijárási korlátozásokat szigorító húsvéti intézkedéseiket a polgármesterek. Keddtől viszont erre már nincs felhatalmazásuk. Székesfehérvár fideszes vezetője abban bízik, hogy a kormány értékeli a települések tapasztalatait, és ennek megfelelően dönt a korlátozások központi szigorításáról.

Húsvéti hagyományőrzés online

Videóra vették a locsolóverseket, és sok helyen a kamerába öntötték a vizet húsvét alkalmából. Zenekarok, tűzoltók, vízimentők, és civilek is az otthonmaradás mellett döntöttek ma, de a húsvéti hagyományt így is tartották, és online locsolkodtak, hogy a karanténban se hervadjanak el a hölgyek.

Ne tapogassuk végig az árut

Ne tapogassuk össze a boltban a termékeket - erre kéri a vásárlókat az országos tisztifőorvos. Arra is figyelmeztet, hogy lehetőség szerint tiszta, szennyeződésektől mentes árut vásároljunk. A nem csomagolt termékeket pedig csak a kihelyezett csipeszekkel, lapátokkal érintsük meg. Kesztyű viselése helyett pedig a vásárlás után kézmosást és fertőtlenítést javasol.

Dudaszóval fejezték ki köszönetüket az egészségügyi dolgozóknak

Szepetneken péntek este taps helyett dudáltak a szociális, és egészségügyi dolgozókért, és tiszteletüket fejezték ki azoknak is, akik a veszélyhelyzetben elmentek vért adni. A faluban ugyanis nemrég véradást szerveztek.

Az éhezéstől félnek Borsodban

Nem a járványtól, hanem az éhezéstől félnek Borsodban. Az egyik segélyszervezet szerint az észak borsodi falvakban több száz embernek szűnt meg a munkahelye a koronavírus-járvány miatt. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében jelenleg hat fertőzöttről tudnak, de jóval többen vannak olyanok, akik számára kilátástalan lett a jövő.

A nagykanizsai fideszes polgármester is átvette a város irányítását

A nagykanizsai fideszes polgármester is átvette a város irányítását az ellenzékben lévő testülettől, a kormány által kihirdetett veszélyhelyzetre hivatkozva. Balogh László egyedül döntött az alpolgármester kinevezéséről, visszahívta a tanácsnokokat, és csökkentette a képviselők tiszteletdíját is.

Földrengés rázta meg Zágrábot

Fél órán belül két akkora földrengés rázta meg reggel Horvátország fővárosának környékét, hogy még a Dunántúlon is érezni lehetett. A rengések komoly károkat okoztak. Zágrábban sokan az utcára menekültek. Halálos áldozatról nem tudni, de többen megsérültek.
A pusztításról ide kattintva még több felvételt láthat.

Zenés klip az otthonmaradásért

Zenés klipben szólítanak fel mindenkit az otthonmaradásra a szombathelyi önkormányzat dolgozói. Az elkészült szöveg után gitárt ragadtak, és maszkban énekelték el szerzeményüket. Az alkalmi zenekar mindenkit arra bíztat, hogy mosson kezet, maradjon otthon, és vigyázzon az idősekre.

Szállodákat ajánlanak fel karanténnak

Két nap alatt a szobák felét már lefoglalták abban a siófoki hotelben, amit karanténnak ajánlott fel az üzemeltető. Itt a külföldről hazatérő, és önkéntes karanténba vonuló munkavállalókat fogadják. Egy harkányi szálloda tulajdonosa is hasonló felajánlást tett. A budapesti szállodák sorra zárnak be, mert a járvány miatt nem érkeznek a vendégek.

Szóltak a szülőknek, figyeljenek

A koronavírus fertőzéssel diagnosztizált debreceni nő a lappangási idő alatt találkozott a Vas megyei testvérével, ezért már őt is vizsgálják a budapesti Szent László kórházban. A nő a szombathelyi egyetem egyik épületében lévő nevelési tanácsadóban dolgozik. Úgy tudjuk, több óvodással, és iskolással is találkozott az elmúlt napokban. A nyugat.hu szerint e-mailben kérték a szülőket, hogy azok a gyerekek maradjanak otthon, akik találkoztak a fertőzés gyanús nővel.

Feloldották a kamiontilalmat erre a hétvégére a koronavírus miatt

Feloldották a kamiontilalmat erre a hétvégére a koronavírus miatt. Ezt az Országos Kereskedelmi Szövetség kezdeményezte azért, hogy ne alakuljon ki áruhiány hétfőre a boltokban. Szerintük az elmúlt napokban már csillapodott a felvásárlási láz. A kamionstop fenntartásáról a hétvégi tapasztalatok alapján a technológiai minisztérium dönthet.

Autóbalesetben vesztette el édesanyját a 24 éves férfi

Azt hittem majd kapok egy telefont, aztán jön, ezt mondta Híradónknak a 24 éves férfi, aki kedden hajnalban vesztette el édesanyját egy balesetben. A nő Táplánszentkeresztnél frontálisan ütközött egy teherautóval. Nem használta a biztonsági övet, a helyszínen meghalt.

Telefonjával babrálhatott, ezért nem látta, hogy rálóg a sínekre

Úgy tudni a telefonjával babrált, ezért nem vette észre, hogy rálóg a sínekre. Súlyosan megsérült az a 48 éves nő, aki csütörtökön autójával egy vonattal ütközött. A sofőr egy másik autós mögött állt meg, úgy hogy a kocsi hátulja még épp a vágányokra lógott. Az érkező szerelvény hiába vészfékezett, nekiütközött.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való