KERESÉS search-close

"Litauszky Balázs" szerzővel ellátott tartalmak

Litauszky Balázs

Litauszky Balázs által létrehozott tartalmak (100):

Peter Liese: „Nincs szükség kínai vakcinára!”

Európában nincs szükség kínai vakcinára, ezt mondta a Fidesz pártcsaládjának, az Európai Néppártnak az egészségyügyi kérdésekért felelős szóvivője a Népszavának. Szerinte az unió által rendelt vakcinák biztonságosabbak. A miniszterelnök sajtófőnöke szerint, ha Brüsszelre várunk, akkor nem lehet feloldani a korlátozásokat, ezért kell máshonnan is vakcinát vásárolni.

„Főnöknek kellett szólítani Boldog Istvánt”

Főnöknek kellett szólítani Boldog Istvánt - erről mesélt a Házon Kívülnek a hivatali vesztegetéssel vádolt fideszes képviselő büntetőügyének tanúja. Nagy Szilárd szerint a politikus akkor is a kétpói önkormányzat hivatali irodájában egyeztetett a pályázatokról, hogy már rég nem volt a település polgármestere. Boldog Istvánt a Házon Kívül hiába kereste, korábban azt mondta, Nagy Szilárd elítélt bűnöző és hazudik.

Boldog: Nagy Szilárd elítélt bűnöző és hazudik

Nagy Szilárd elítélt bűnöző és hazudik - ezt mondta Boldog István fideszes országgyűlési képviselő Kengyel volt polgármesteréről, az ellene folyó eljárás koronatanújáról, aki egy néhány napja megjelent videóban beszélt arról, szerinte hogyan befolyásolta a politikus, hogy ki kaphat uniós pénzeket a térségben. Híradónknak Nagy Szilárd azt mondta, vállalta a felelősséget azokért a dolgokért, amiket elkövetett, de az, hogy őt elítélték, Boldog István ügyén semmit nem enyhít.

Etikai vizsgálatot indít a Jobbik Szabó Balázs újpesti képviselő ellen

Felfüggesztette a párttagságát és etikai vizsgálatot indít a Jobbik Szabó Balázs újpesti képviselő ellen. A Hvg írta meg, hogy orosz pénzen, magángépen utazott a Közép-Afrikai Köztársaságba választási megfigyelőnek. Az RTL Híradónak a képviselő azt mondta, más módon nem tudtak volna odajutni, az orosz háttérről pedig nem tudott.

„250 milliót kellett volna visszacsorgatni Boldog Istvánnak”

Az 500 millió forintos beruházási költség felét kellett volna visszacsorgatni Boldog István fideszes országgyűlési képviselőnek, erről mesélt Nagy Szilárd, Kengyel korábbi polgármestere Juhász Péternek, az Együtt egykori elnökénék Youtube csatornáján. Nagy Szilárd az egyik tanú Boldog István büntetőügyében. A megvádolt politikus nem reagált megkeresésünkre.

LMP: Töröljék el a regisztrációt!

Megszüntetné az LMP, hogy csak az kaphasson koronavírus elleni oltást, aki regisztrál a kormányzati oldalon. Szerintük ez is növeli az oltással szembeni bizalmatlanságot. Tegnap derült ki, hogy az előzetes regisztráció kötelező feltétele az oltásnak. Az RTL híradónak nyilatkozó infektológus szerint nincs racionális érv arra, hogy miért kötelező a regisztráció.

385 millió forintot vont el az ellenzéki vezetésű XV. kerülettől a kormány

385 millió forintot vont el az ellenzéki vezetésű XV. kerülettől a kormány egy december 31-én megjelent határozatban. A támogatásból az Észak-Pesti Kórházban alakítottak volna ki Lelki Egészségközpontot, ahol például pszichiátriai és neurológiai betegeket kezeltek volna. A DK-s polgármester szerint ez is a kormány pitiáner bosszújának a része. A kerületi Fidesz és a kormány azt válaszolta: az ellenzéki vezetés hibája, hogy visszavonták a támogatást.

Már nincs haragban Csányi Sándor és Lázár János, együtt alakítják át a gödöllői Szent István Egyetemet

Csányi Sándor, az OTP és a Bonafarm csoport vezetője lesz az elnöke a gödöllői Szent István Egyetemet februártól fenntartó alapítvány kuratóriumának. Az intézmény új nevet kap: Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemként működik tovább, és a tervek szerint az évtized végére Közép-Európa elsőszámú agráregyeteme lesz. A kuratóriumban helyett kapott az agrárminiszter mellett Lázár János, a mezőhegyesi ménesbirtokért felelős kormánybiztos is, akinek korábban több konfliktusa is volt Csányi Sándorral.

A tiltás ellenére tartottak újévi koncertet a bicskei városháza előtt

A tiltás ellenére tartottak újévi koncertet szombaton a bicskei városháza előtt. A népes összejövetelen a fideszes polgármester is beszédet mondott. A veszélyhelyzet miatt hozott kormányrendelet egyértelműen kimondja, hogy nem lehet rendezvényeket tartani. A Momentum szerint a fideszes képmutatás újabb példája az eset. A polgármester nem nyilatkozott Híradónknak.

Orbán: Példa nélküli fejlődés jön

Fantasztikus évtizedet vízionált Orbán Viktor az állami rádiónak adott interjúban. Szerinte a magyar gazdaság olyan fejlődés előtt áll, amely példa nélküli az elmúlt 100 évben. Azt mondta, ez annak is köszönhető, hogy a koronavírus miatti válság kezelésekor támogatták a vállalkozásokat. A Jobbik úgy reagált: csak a miniszterelnökhöz közel állók gyarapodnak.

A vírustagadók is megjelentek a legújabb magyar közösségi oldalon

Vírustagadó és vakcinaellenes posztok, és a melegeket kirekesztő bejegyzések is vannak a legújabb magyar közösségi oldalon. A Hundub névre keresztelt honlap politikai cenzúra mentességet ígér, emellett nagyjából pont úgy néz ki, mint a Facebook egy korábbi verziója. A Híradónak nyilatkozó közösségi média szakértő szerint az ellenőrzés hiánya miatt eláraszthatják az oldalt az álhírek.

George Clooney: Nem fognak tudni Amerikára mutogatni

A magyar miniszterelnökhöz hasonló tekintélyelvű vezetők nem fognak tudni Amerikára mutogatni, ha már nem Trump, hanem Biden lesz az elnök - többek közt erről beszélt a Süddeutsche Zeitungnak George Clooney amerikai színész-rendező, aki novemberben a világban uralkodó düh és gyűlölet példájaként említette Orbán Viktort. Clooney mostani megszólalásával kapcsolatban a kormány megkeresésünkre azt írta, nem foglalkoznak színészekkel.

Jövő őszre meglesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje

Jövő őszre meglesz az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje, ezt Jakab Péter, a Jobbik elnöke mondta el Híradónknak. Hat ellenzéki párt vasárnap jelentette be, hogy egy, közös listán indulnak 2022-ben, arról viszont még nincs döntés, hogy ezen melyik párt milyen súllyal szerepelhet.

Boldog Istvánt hivatali vesztegetés elfogadásával vádolják

Vádat emelt az ügyészség Boldog István fideszes országgyűlési képviselő ellen. Nyolc társával együtt hivatali vesztegetés elfogadásával és más bűncselekményekkel vádolják. A Nyomozóhatóság szerint választókerületében uniós forrásokkal éltek vissza. Boldog István kihallgatásán nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését.

270 milliárdos munkát nyerhet el Szíjj László cége

270 milliárd forint közpénz elnyerésére nyílt esélye Szijj László cégének 2024-ig. A Magyar Aszfalt egy most lezárult pályázat egyik nyerteseként négy régióban is versenyezhet útfelújításokért. Az ellenzék szerint most nyújtotta be a számlát a milliárdos vállalkozó, miután Szijjártó Péter az ő luxusjachtján nyaralt az Adrián. Az állami tulajdonú Magyar Közút azt írta: minden szabályos.

A hírszerzés nem tudott arról, hogy titkosszolgálati akció miatt bukott-e le Szájer József

Nem tud a hírszerzés arról, hogy titkosszolgálati akció miatt bukott-e le Szájer József - erről beszélt az Információs Hivatalt felügyelő Szijjártó Péter külügyminiszter a Nemzetbiztonsági Bizottság ülésén. Azt mondta, a hírszerzésnek ugyanis nem tartozik a hatáskörébe az európai parlamenti képviselőkkel kapcsolatos esetleges konspirációk felderítése, vagy elhárítása.

Kevesebb béremelést kaptak az ápolók annál, mint amire számítottak

Csalódtak az ápolók, sokan közülük azt mondják, kevesebb béremelést kaptak annál, mint amire számítottak. Az egészségügyi szakdolgozók négylépcsős béremelésének következő ütemében novembertől 20 százalékkal emelkedett a fizetésük. A minisztériummal kötött megállapodás alapján azonban nem az előző havi, hanem a 2018-as bérükhöz képest. A minisztérium szerint ez mindenki számára nyilvánvaló volt.

Soros György: Orbán Viktor csupaszra rabolta az országot

Európának ki kell állnia a magyar és a lengyel kormánnyal szemben - ezt írta Soros György ma (november 19.) megjelent véleménycikkben. Hozzátette: Orbán Viktor csupaszra rabolta az országot. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, Soros György pénzügyileg akarja szankcionálni azokat az országokat, amelyek nem engednek be bevándorlókat.

Orbán Viktor megöregített képével kampányolnak a korrupció ellen

Orbán Viktor megöregített képével illusztrálja egy svéd emberi jogi szervezet a kampányát. Arra biztatnak, hogy minél többen támogassák azokat, akik felszólalnak a korrupt kormányok ellen. A plakát szövege szerint 2034-ben ismét Orbán Viktor nyerte a választást Magyarországon. A szervezet korábban bírálta azt a magyar törvénymódosítást is, amely miniszteri engedélyhez köti, hogy nem házasságban élők - így az azonos nemű párok is - örökbe fogadhassanak gyereket. A kormány megkeresésünkre azt írta: nem foglalkoznak külföldi melegjogi szervezetek pénzgyűjtő kampányaival.

Orbán nem akar uniós hitelt

Szovjetuniót akarnak csinálni az Európai Unióból - ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel az állami rádióban arra a javaslatra, amely jogállamisági feltételekhez kötné az uniós pénzek kifizetését. Arról is beszélt, hogy Magyarország nem szorul rá az uniós hitelre, a piacról is tudott hitelt felvenni. A Momentum szerint felelőtlen lépés lenne, ha a kormány megvétózná az uniós segélycsomagot és a költségvetést, mert így több milliárd forinttól esnének el magyar vállalkozók.

"Ebben az intézményben nem az ellenzéki összefogást támogatják" - ezt mondta az állami televízió egyik vezető szerkesztője a munkatársainak egy tavaly tavasszal készült hangfelvétel szerint, amelyet a Szabad Európa hírportál hozott nyilvánosságra. Ezen Bende Balázs arról beszél, akinek ez nem tetszik, az mondjon fel. A Momentum szerint senkit sem lepett meg, hogy a közpénzből működő állami médiánál kormánypropagandát gyártanak. Az MTVA nem reagált megkeresésünkre.

„Az apa férfi, az anya nő

Az apa férfi, az anya nő - ezt is Alaptörvényben szabályozná a kormány. Emellett egyedülállóak kizárólag Novák Katalin engedélyével fogadhatnának örökbe gyereket. A Háttér Társaság szerint az intézkedés egyértelműen az egynemű párok ellen szól. A kormány azt állítja, a gyermek érdekeit szem előtt tartva döntenek majd arról, engedélyezik-e az örökbefogadást.

Bajban a szállodák és az éttermek

Bezárnak az éttermek, és a szállodák sem fogadhatnak turistákat, csak üzleti célból érkező vendégeket. Az állam a szállodák esetében a november 8-ig beérkezett foglalások 80 százalékát megtéríti. Az éttermek dolgozói után nem kell járulékot fizetni, és a bérek felét az állam állja. A Szállodák és Éttermek Szövetsége szerint a szálláshelyeknek bejelentett segítség azonban így is nagyon kevés.

Orbán Viktor is gratulált Joe Bidennek

A visegrádi országok vezetői közül utolsóként gratulált Orbán Viktor Joe Bidennek. Levelében a sikeres elnöki kampányhoz gratulált a magyar kormányfő. Áder János, köztársasági elnök pedig üzenetében a két ország baráti kapcsolatának erősítéséről írt. A Fidesz kommunikációs igazgatója megköszönte Trumpnak az elmúlt négy évet. Az MSZP szerint Biden győzelme sok magyar demokrata érzelmű választónak adott reményt.

Mégis lesznek jogállamisági feltételek

Mégis lesznek jogállamisági feltételek az uniós támogatások kifizetésénél, erről állapodott meg az Európai Parlament és az Európai Tanács. Ezt akarta elkerülni a magyar és a lengyel kormány is. Varga Judit igazságügyi miniszter szerint az unió parlamentje ezzel a költségvetést, és a koronavírus miatti mentőcsomagot veszélyezteti.

Pontosították, mely szórakozóhelyeknek kell bezárniuk a kormány rendelete alapján

A kocsmák nyitva maradhatnak, a zenés - táncos szórakozóhelyek, például a diszkók viszont nem. Szerdától el kell halasztani azokat a koncerteket is, ahol a közönség nem székeken ül - így magyarázta Gulyás Gergely a szórakozóhelyekre vonatkozó új szigorításokat. Egy vendéglátósokat képviselő egyesület szerint sokan most tanácstalanok mert azt mondják, nem egyértelmű, hogy kire vonatkozik a szabályozás és kire nem.

Karácsony Gegely bejelentette: a főváros saját költségén tesztel minden budapesti oktatási dolgozót

Kevés - ezt mondta a kormányzati szigorításokról a főpolgármester. Karácsony Gegely ezért bejelentette: a főváros átvállal a kormány kötelességéből és saját költségén letesztel minden budapesti oktatási dolgozót, aki erre igényt tart. A főpolgármester szerint a tanárokat magukra hagyta a kormány, miközben közlekedési káoszt okoz az ingyenes parkolással. Az új szabályok szerint a fővárosban és a megye jogú városokban nem kell fizetni a parkolásért és sűríteni kell a tömegközlekedési járatokat. Ez több tízmilliós veszteséget okoz az önkormányzatoknak.

Ingyenesen tesztelik a drávaszerdahelyieket, ha kérik

Ingyenesen tesztelik a drávaszerdahelyieket vasárnap, ha kérik. A községben majdnem minden rendezvényt lemondtak a járványhelyzet miatt, az ebből megmaradt összeget pedig a lakosság tesztelésére fordítják. Szlovákiában szombaton tesztelték az ott élőket, több mint 2 millió embert. Gulyás Gergely, miniszter a kormányinfón az ingyenes teszteléssel kapcsolatos kérdésünkre azt mondta: jelenleg a WHO protokollja szerint zajlik a tesztelés Magyarországon, de figyelik a tapasztalatokat.

Újabb szigorítást jelentenek be

Mégis szigorít a járványügyi intézkedéseken a kormány, részleteket azonban még nem árultak el. Hétfőn az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára még arról beszélt a parlamentben, hogy nem szeretnének további szigorításokat. A kormány kedden és szerdán tárgyal az újabb szabályokról, a részletekről az Operatív Törzs ígérete szerint a miniszterelnök még kedden bejelentést tesz.

Újabb eljárást indított Magyarországgal szemben az Európai Bizottság

A megváltoztatott menekültügyi eljárás is uniós jogot sért, ezért újabb kötelezettségszegési eljárást indított az Európai Bizottság Magyarországgal szemben. A kormány májusban zárta be a tranzitzónákat, azóta csak külképviseleteken lehet menedékjogot kérni. A kormány azt írta, vizsgálják az unió kifogásait. A Momentum szerint megint kiderült, mennyire embertelen a magyar menekültügyi rendszer.

Kiakadtak a Fidesz politikusai a Momentumra

Az igazságügyminiszter szerint törvényesen megválasztott vezetőket akarnak elmozdítani a helyükről, a frakcióvezető pedig idióta bolsevikeket emlegetett. A Momentum elnöke két napja mondta azt a Szabad Európának, hogy nagyarányú ellenzéki győzelem esetén azt sem tartja kizártnak, hogy Orbán Viktor örökre keletre távozik, a fideszes állami vezetőket pedig lecserélnék. Fekete-Győr András szerint a felháborodás mögött az áll, hogy a fideszes elit ragaszkodik a közpénzhez.

A kutatók közalkalmazotti státuszát is elvennék

Az egészségügyi szakdolgozók után az akadémiai kutatóhálózatok munkatársainak közalkalmazotti státuszát is elvenné a kormány, ez egy kedden benyújtott törvényjavaslatból derül ki. Az Akadémiai Dolgozók Fóruma tiltakozik, szerintük ez újabb lépés a tudomány szabadságának felszámolása felé. A minisztérium szerint csak így van lehetőség versenyképes béreket adni a kutatóknak.

79 millió forint büntetés a politikusoknak

2010 óta összesen 79 millió forintra büntetett politikusokat az Országgyűlésben Kövér László házelnök, ezt a Népszava számolta ki. Bírság szinte kizárólag ellenzéki politikusoknak járt. A legtöbb büntetést, összesen csaknem hatmillió forintot a jobbikos Jakab Péternek kellett fizetni, akit legutóbb majdnem 4,5 millió forintra büntettek. Jakab Péter az RTL Híradónak azt mondta, fellebbez, és akár nemzetközi fórumokig viszi az ügyét. A KDNP szerint a Jobbik elnöke pontosan tudhatta, mire számíthat az akciója miatt.

„Másképp nem működik a rendszer”

Duzzoghat a sarokban, az ügyek pedig nem haladnak. Szerencs független polgármestere szerint ez vár arra a településvezetőre, aki nem tud együttműködni az országgyűlési képviselővel. Ezzel magyarázta, miért támogatta a borsodi időközi választáson a Fidesz jelöltjét. Úgy fogalmazott, ez a rendszer másképp nem működik. A Jobbik szerint Orbán Viktor újabb kommunizmust épített ki. A Fidesz úgy reagált: az ellenzéki vezetésű települések ugyanúgy kapnak támogatást, mint a kormánypártiak.

Ferenc pápa: A homoszexuálisok is Isten gyermekei és joguk van ahhoz, hogy családban éljenek

A homoszexuálisok is Isten gyermekei és joguk van ahhoz, hogy családban éljenek, a többségitől eltérő vonzalmuk miatt senkit nem szabad kirekeszteni. Ezt mondta Ferenc pápa a róla szóló, most bemutatott dokumentumfilmben. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarországon ez a helyzet. A Háttér Társaság másképp látja, szerintük a politika folyamatosan erősíti az egynemű párokkal szembeni társadalmi előítéleteket, ezért hét másik civil szervezettel az ombudsmanhoz fordultak.

Tovább nőhet az állami média költségvetési támogatása

A Telex vette észre, hogy jövőre már 118 milliárd forint közpénz költhetnek az MTVA-ra. Az MSZP szerint akkor sem kellene ennyit, ha nem kormánypropagandára használnák. A Kormányzati Tájékoztatási központ azt írta, a közmédia a járványhelyzet miatt számos többletfeladatott látott el, a magasabb összeg pedig szükséges a jövő évi működéshez.

Bosszú vagy szakmai indok?

Jóval több támogatást kaptak a kormánypárti vezetésű városok múzeumai az Emberi Erőforrások Minisztériumától, mint az ellenzéki, vagy független városok intézményei - ezt a K-Monitor gyűjtötte össze. A Párbeszéd szerint a kormány így áll bosszút a tavalyi önkormányzati választáson ellenzéki kézbe került városokon. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint ez nem igaz, az ellenzéki városvezetéssel bíró szombathelyi múzeum például megkapta a teljes kérvényezett összeget.

Szijjártó: Biden tisztázza magát

Szijjártó Péter felszólította Joe Biden amerikai elnökjelöltet, hogy tisztázza fia korrupciógyanús ügyeit. A magyar külügyminiszer azután küldött videóüzenetet a demokrata jelöltnek, hogy ő egy tévéinterjúban bírálta Magyarországot. Az MSZP szerint viszont Szijjártó Péternek előbb a saját háza táján kellene sepregetnie, a külügyminiszter ugyanis augusztus óta nem árulja el, ki fizette az adriai luxushajózását.

Bilincs és kötél Simonka házánál

Bilincset akasztott Simonka György kapujára a jobbikos Stummer János, ezzel azt akarta üzenni, hogy legkésőbb 2022-ben börtönbe kerül, ahogy fogalmazott az összes politikusbűnöző. Valaki egy kötélből készített hurkot is ott hagyott Simonka György házánál, de a jobbikos politikus állítja, nem ő volt. Simonka György csalás miatt áll bíróság előtt, többször ártatlannak vallotta magát.

Befejezettnek tekinti az egyetemfoglalást az SZFE új vezetése

Befejezettnek tekinti az egyetemfoglalást a Színház- és Filmművészeti Egyetem új vezetése, a kancellár pedig munkajogi felelősségről beszél azok esetében, akik együttműködnek az egyetemfoglalókkal. A kancellár - akinek kinevezését a hallgatók nem fogadják el - úgy látja, lehetetlenné vált a további egyeztetés.

Fidesz-KDNP elégedett a borsodi időközi választás eredményével

A Fidesz-KDNP elégedett, az ellenzék bizakodó a vasárnapi borsodi időközi választás eredményét látva. A voksoláson a kormánypárti jelölt, Koncz Zsófia kapta a szavazatok többségét. A Momentum szerint akár meg is nyerhették volna a mandátumot, ha nem ennyire megosztó a jelölt. Bíró László korábbi antiszemita kijelentései miatt volt kénytelen többször bocsánatot kérni. A híradónak nyilatkozó szakértő szerint ha nyert is volna az ellenzéki jelölt, a parlamenti kétharmadot csak papíron veszítette volna el a kormányoldal.

Orbán-klánról beszél az alelnök

Nem a magyar emberekhez, hanem az Orbán klánhoz kerülnek az uniós források - ezt mondta az RTL Híradónak Katarina Barley, az Európai Parlament német szociáldemokrata alelnöke. Orbán Viktor az állami rádióban a korrupciós vádakra azt mondta, mindenki magából indul ki. Szerinte német nyelvterületen sokkal magasabb a korrupció, mint Magyarországon.

Varga Zs. András szerint nincs összeférhetetlenség

Sokat tanult Polt Péter legfőbb ügyésztől - ezt mondta az Országgyűlés Igazságügyi Bizottságának meghallgatásán Varga Zs. András, akit az államfő hétfőn jelölt a Kúria elnöki pozíciójára. A Demokratikus Koalíció szerint összeférhetetlen, hogy a legfőbb bírói testület leendő vezetője korábban a legfőbb ügyész jobbkeze volt. Varga Zs. András szerint nincs összeférhetetlenség.

Támogatni fogják Varga Zs. András kinevezését a Kúria elnökének a kormánypártok

Támogatni fogják Varga Zs. András kinevezését a Kúria elnökének a kormánypártok. Polt Péter legfőbb ügyész korábbi helyettesét a köztársasági elnök jelölte a posztra. Ahhoz, hogy ezt megtegye, az országgyűlésnek tavaly két törvényt is módosítania kellett. A Momentum úgy látja, a kormány így próbálja bevenni a független bíróságokat. Gulyás Gergely miniszter szerint Varga Zs. András alkalmas jelölt.

280 millió forintot fizethetett a Külügyminisztérium, de végül nem vette át a megrendelt teszteket

Hűtlen kezelés miatt tesz feljelentést a Párbeszéd, szerintük ugyanis elfogadhatatlan, hogy a Külügyminisztérium 280 millió forintot fizetett egy olyan cégnek, amelytől végül nem vette át a megrendelt koronavírus teszteket. A Külügyminisztérium szerint a járvány miatti rendkívüli helyzetben előfordulhat a raktározási idő meghosszabbodása, és az is, hogy egyes termékekről lemondanak, mert a beszerzése bizonytalan, és olyat választanak, amelynek a beszerzése biztosabb.

A koronavírus fertőzöttek szállítása is az Országos Mentőszolgálat feladata lett

A mintavételek után már a koronavírus fertőzöttek szállítása is az Országos Mentőszolgálat feladata lett, az erről szóló miniszteri utasítást Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő osztotta meg Facebook oldalán. Szerinte a mentőket már így is túlterhelik járvány miatti plusz feladatok. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az operatív törzs dönthet a feladataik csökkentéséről, az országos tisztifőorvos azonban ma nem válaszolt a mentők túlterheltségére vonatkozó kérdésünkre. A Mentőszolgálat szerint a működésük zavartalan.

Kormányzati és ellenzéki oldalról is bírálták a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét

Össztűz a testületi ülésen: kormányzati és ellenzéki oldalról is bírálták a Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnökét, hegyvidéki önkormányzati képviselőt. A kormánypárti alpolgármester azért, mert nyilvánosságra hozott egy, a helyiek előtt nem ismert pályázati lehetőséget, egy MSZP-s képviselő pedig azért, mert Kovács Gergely a médiában bírálta a kerületi politikusokat. Kovács Gergely erre kutyapárti stílusban reagált.

Az állam 300 milliárd forintot költött 16 ezer lélegeztetőgépre

Nem indult nyomozás a kormány lélegeztetőgép-beszerzései miatt. Az állam a koronavírus első hullámában 300 milliárd forintot költött 16 ezer lélegeztetőgépre, ez a DK-s Vadai Ágnes szerint is gyanúsan drága volt. A legfőbb ügyészhez fordult, aki a rendőrséghez továbbította kérdéseit. A nyomozóhatóság viszont úgy látta, nem történt bűncselekmény.

Kizárnák azokat a közbeszerzésekből, akik nagy értékű ajándékokat adnak kormánytagoknak

Kizárnák azokat a vállalkozókat a közbeszerzésekből, akik nagy értékű ajándékokat adnak kormánytagoknak - erről szól Szél Bernadett törvényjavaslata. A független országgyűlési képviselő Szijjártó Péter adriai luxusjachtozása miatt nyújtotta be a törvényjavaslatot. Szerinte botrány, hogy következmények nélkül pihenhetett egy közbeszerzéseken gazdagodó vállalkozó hajóján a külügyminiszter. A kormány nem reagált a javaslatra.

Pert vesztett a Pénzügyminisztérium

Pert vesztett a Pénzügyminisztérium, ha nem fellebbeznek, el kell árulniuk, hogyan ellenőrizték a Simonka Györgyhöz köthető uniós támogatású projekteket. A korrupciós ügyeket vizsgáló Transparency International Magyarország fordult a bírósághoz, miután a tárca nem válaszolt a közérdekű adatigénylésükre. A minisztérium Híradónkkal azt közölte, szabály szerint ellenőriztek minden beruházást.

Bayer Zsolt a budavári lakásszerzéseiről: mindenki rá van kényszerítve a törvénytelenségre

Mindenki rá van kényszerítve, hogy törvénytelenséget kövessen el, ezt mondta Bayer Zsolt fideszes publicista a budavári lakásszerzéseinek körülményeiről az azonnali.hu-nak. A békemenetek szervezője cserével jutott két lakáshoz is a várban, a cserébe adott ingatlant viszont később visszavásárolta. Bayer Zsolt azzal védekezett: fogalma sem volt arról, mit ír elő a lakástörvény, az ügyvédek utasításait követte.

Külföldi bérvadászok is bejöhetnek Magyarországra?

A külföldi bérvadászok is bejöhetnek Magyarországra, így értelmezi a határzár legutóbbi enyhítését az Országos Magyar Vadászkamara. A közlönyben pénteken jelent meg, hogy gazdasági célból bejöhetnek az országba a nem magyar állampolgárok. A bérvadászat pedig a kamara szerint gazdasági tevékenység. Az MSZP-nél azt mondják, nehezen követhetőek a kabinet szigorításai és enyhítései. A kormány kérdésünkre nem akarta értelmezni a Vadászkamara álláspontját.

Nem nyomoz tovább a rendőrség a zavargók ügyében

Nem nyomoz tovább a rendőrség, így nem derül ki, kik zavarták meg Karácsony Gergely főpolgármester tavaly őszi kampányrendezvényét egy letakart lajstromszámú motorcsónakból. Az ügyben a jobbikos Tokody Marcell tett feljelentést, szerinte ugyanis a hajó egyedi azonosítójának letakarása bűncselekmény. A rendőrség a Népszava szerint azt írta, ekkora hajókra enyhébb szabályok vonatkoznak. Karácsony Gergely szerint a hatóság kettős mércét alkalmazott.

1,8 millióan töltötték ki a nemzeti konzultációt

Majdnem 1 millió 800 ezren töltötték ki a járványról és a bevándorlásról szóló nemzeti konzultációt. A pontos számot Dömötör Csaba miniszterhelyettes árulta el a kormány Facebook-oldalán. A válaszokat még értékelik. Százezres nagyságrendben gyűjtött üres konzultációs kérdőívet az ellenzék is. Szél Bernadett független képviselő azt mondta, szeretnék folytatni a valódi konzultációt.

Elfoglalták a hallgatók a Színház- és Filmművészeti Egyetemet

Elfoglalták a Színház- és Filmművészeti Egyetemet a hallgatók. Szalagokkal, lécekkel barikádozták el a bejáratot. Csak az mehet be az épületbe, akit ők beengednek. Mától vette át az intézmény fenntartását az a kuratórium, amelynek élére a kormány a Nemzeti Színház igazgatóját, Vidnyánszky Attilát nevezte ki. A testület néhány napja minden jogot elvont az egyetem vezetésétől, akik válaszul lemondtak. A hallgatók garantált autonómiát követelnek, elutasítják a modellváltást és a Vidnyánszky Attila vezette kuratóriumot.

Lemondott a Színház- és Filmművészeti Egyetem teljes vezetősége

Lemondott a Színház- és Filmművészeti Egyetem teljes vezetősége, miután az intézményt fenntartó alapítvány vezetője számos jogkört von el a szenátustól. A rektori feladatokat ellátó rektorhelyettes szerint csakis vállalhatatlan kompromisszumok árán tarthatnák fent az önálló vezetés látszatát. A Színház- és Filmművészeti Egyetem fenntartását keddtől veszi át az az alapítvány, amelynek Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója lesz a vezetője.

Szigorú szabályok az iskolákban

A hagyományos tanévnyitók elmaradnak, helyettük folyamatos fertőtlenítéssel, maszkhasználattal és szigorúbb szabályokkal indul a tanév. Van iskola, ahol az eddig nem használt bejáratokat is megnyitják, hogy a diákok még kevesebbet érintkezzenek. Kásler Miklós miniszter nem számít tömeges iskolai megbetegedésekre.

A szabályok betartásán múlik, hogy mennyire biztonságosan rendezhető meg a Szuperkupa-döntő

Biztonságosan megrendezhető Budapesten a labdarúgó Szuperkupa-döntő - mondta Híradónk kérdésére Merkely Béla. A Semmelweis Egyetem rektora szerint viszont minden a szabályok szigorú betartásán múlik.  A Miniszterelnökség vezetője pénteken azt közölte: a tervek szerint 6 ezer külföldi szurkolót engednének be. Őket a repülőtérről egyből a Stadionba szállítanák, és el is különítenék. A nemzetközi szövetség még nem bólintott rá a javaslatra.

A Jobbik megvizsgálná Szijjártó Péter pénzügyeit

Hiányos-e Szijjártó Péter vagyonnyilatkozata - ezt derítené ki a Jobbik. Az ellenzéki párt országgyűlési képviselője vagyonnyilatkozat-tételi eljárást kezdeményezett, hogy kiderüljön: a külügyminiszter ajándékba kapta-e az adriai hajóutat Szíjj László jachtján, vagy fizetett érte. A testület - kereszténydemokrata elnöke szerint - időben dönt majd a vizsgálatról.

Vita a budapesti kerékpársávokról

Szüntesse meg a járvány idején felfestett kerékpársávokat a főpolgármester a tanévkezdésre. Ezt kéri levelében a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár Karácsony Gergelytől. Fürjes Balázs szerint a biciklisávok csak közlekedési káoszt okoznak majd. A főváros közölte, augusztus 31-e után döntenek az ügyben.

Miniszterek és államtitkárok karanténban

A Fidesz kommunikációs igazgatója is elkapta a koronavírust. Hollik István ezt közösségi oldalán jelentette be. A múlt hét végén egy magánrendezvényen volt több kormánypárti politikussal együtt. Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter és három államtitkár is ott volt, ők most hatósági karanténban vannak. Nem hagyhatja el az otthonát Varga Judit igazságügyi miniszter sem, ő is egy igazoltan koronavírusos beteggel került kapcsolatba. Az Innovációs- és Technológiai Minisztériumban pedig hárman már átestek a fertőzésen.

Az elmúlt egy napban 91 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

Önkéntes karanténba vonult a pécsváradi focicsapat, mert az egyik játékos vírustesztje pozitív lett. De karanténba kerültek a szederkényi focisták is, akik ellen hét végén játszottak. Véménden egy többszáz fős lakodalom résztvevőjéről derült ki, hogy fertőzött. Mára 91 új koronavírusos beteget regisztráltak az országban, ez a járvány kezdete óta az ötödik legmagasabb szám. A kormány pénteken dönt az esetleges szigorításokról.

„A Rákosi-korszak módszereit idézte Simonka fenyegetőzése”

A Rákosi időszakot idézik azok a módszerek, ahogyan Simonka György fenyegette a Békés megyei térség fideszes politikusait - ezt állítja egy, a Magyar Narancs birtokába jutott levélben a csalás vádjával bíróság előtt álló képviselőről az egyik párttársa. Ruck Márton korábban kezdeményezte is Simonka kizárását a Fideszből. Simonka György híradónknak azt írta, nevetséges, amit Ruck Márton állít.

A legnagyobb állami cégek vezetői sem keresnek annyit, mint Schmidt Mária

A legnagyobb állami cégek vezetői sem keresnek annyit, mint Schmidt Mária. Pedig a kormány a múlt héten azt mondta a Terror Háza főigazgatójának havi 5 és fél millió forintos fizetésére, hogy az versenyképes a hasonló összegekkel gazdálkodó cégek vezetőinek juttatásával.

„Sokkal jobb a helyzet az egészségügyben, mint 10 éve”

Sokkal jobb a helyzet az egészségügyben, mint 10 éve - erről beszélt a kormány több tagja is az Eurostat adataira reagálva. Az Európai Unió Statisztikai Hivatala szerint Magyarországon halnak meg a legtöbben megelőzhető betegségekben, de a kezelhető betegségek miatti halálesetek szempontjából sem jó a helyzet. Orbán Viktor nemrég azt mondta: Európa egyik legjobban teljesítő egészségügyi rendszere a magyar. Az MSZP nyugat-európai ellátást követel a betegeknek.

Hogyan lehet betartani a másfél méteres távolságot az osztálytermekben, ebédlőkben, mosdókban?

Ha kell, készek változtatni a protokollon - ezt írta kérdésünkre az Emberi Erőforrások Minisztériuma, hogy mit tegyenek azok az iskolák, ahol nem lehet megoldani a másfél méteres távolságot a közösségi terekben. Szerdán Gulyás Gergely miniszter is arról beszélt, szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy be lehet-e tartani ezt a szabályt. Az egyébként az óvodákra is vonatkozik.

DK: Ajándéknak túl drága lenne Szijjártó Péter luxus hajóútja

Ha nem fizetett érte, nem fogadhatott volna el sokmilliós luxus hajóutat Szijjártó Péter - ezt állítja az országgyűlési törvényre hivatkozva a Demokratikus Koalíció. A párt szerint Szijjártó Péter miniszteri és képviselői fizetéséből pedig évekig kellene spórolnia néhány napos útra is. Hogy fizetett-e érte vagy nem, azt továbbra sem tudni. Gulyás Gergely szerint országgyűlési képviselőként különösen óvatosnak kell lenni, ki milyen ajándékot fogad el.

Orbán: Vége a Trianont követő 100 éves magyar magány korszakának

Vége a Trianont követő 100 éves magyar magány korszakának, Magyarországnak vezető szerepe van a régióban - erről beszélt Orbán Viktor miniszterelnök az augusztus 20-i állami ünnepségen. A koronavírus miatt a rendezvények nagy részét lemondták, de a zászlófelvonást és a tisztavatást megtartották. Áder János köztársasági elnök azt mondta: tele vagyunk aggodalommal és bizonytalansággal, és nehéz hónapok előtt állunk.

Karácsony: Fél kilenckor kezdődjön a tanítás a középiskolákban

8 óra helyett fél kilenckor kezdődjön a tanítás a középiskolákban - ezt kéri levélben a főpolgármester az intézmények fenntartóitól. Ha az általános iskolákban marad a 8 órai kezdés, Karácsony Gergely szerint elkerülhető lenne a zsúfoltság a tömegközlekedési eszközökön reggel. A miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán úgy reagált: szakmai egyeztetés kell az ügyről.

Martin József szerint összeférhetetlen Szijjártó Péter pozíciójával, hogy Szíjj László hajóján nyaraljon

Nem Szijjártó Péter volt az egyetlen, aki Szíjj László luxusjachtján utazott korábban. Az átlátszó.hu korábbi cikkeiből derült ki: a yacht vendége volt Mészáros Lőrinc milliárdos üzletember és Homolya Róbert, a MÁV elnöke is. A Transparency International magyarországi igazgatója, Martin József szerint összeférhetetlen Szijjártó Péter pozíciójával, hogy Szíjj László hajóján nyaraljon.

Ki fizette Szijjártó Péter útját?

Ki fizette Szijjártó Péter útját Szíjj László luxus yachtján? Egyebek mellett erre vár választ az MSZP. Az ellenzéki párt ma több kérdést is küldött a kormánynak, miután az átlátszó.hu megírta, hogy a külgazdasági és külügymniniszter a Duna Aszfalt Kft. milliárdos tulajdonosának hajóján nyaral a családtagjaival. A külügyminisztérium államtitkára szerint képmutatás, hogy akik a magánélet szentségéről beszélnek, azok leselkednek a külügyminiszter után.

Gyurcsány Ferenc nem készül kormányzati szerepre

Semmilyen tisztséget nem vállalna Gyurcsány Ferenc egy esetleges ellenzéki kormányban 2022 után. Ezt ígérte a DK elnöke a pártok vezetőinek még csütörtökön, amikor egyetértésre jutottak a közös jelölésekről. Gyurcsány Ferenc ígéretről a Momentum elnöke nyilatkozott a Blikknek. A DK megerősítette az RTL Híradónak, hogy az ellenzék választási győzelme esetén a volt kormányfő a pártja frakcióját irányítaná.

Nem kapott a könyvcsomagból

Hiába kért az államilag 200 millió forinttal támogatott könyvcsomagokból egyik nézőnk, azt a választ kapta, hogy csak a csomagok kiosztásával megbízott szervezetek tagjai kaphatnak belőle. Pedig a program bejelentésekor ilyen feltételről nem beszéltek. Az egyik ilyen szervezet, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete Híradónknak azt írta, azért csak a tagjaik kaptak, mert a csomagokat az egyesületük kapta, ők dolgoznak azok szétosztásán, és így sem jutott minden érdeklődő tagcsaládjuknak.

Már látszanak a koronavírus-járvány második hullámának jelei

Hagyományosan, tantermekben indulhat a tanév szeptember elsején, jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériuma a kedvező járványhelyzetre hivatkozva. Az RTL Híradónak nyilatkozó szakértők szerint azonban már látszanak a járvány második hullámának a jelei, és azt mondják, néhány hét múlva ismét korlátozó intézkedésekre lehet szükség, főként a fiatalok által látogatott rendezvényeken, helyeken.

Öten állítják, nem keresték az áldozatokat az operettszínházi zaklatási ügy kivizsgálásakor

Nem igaz, hogy keresték az áldozatokat az operettszínházi zaklatási ügy kivizsgálásakor - ezt állítja az áldozatok jogi képviselője. A miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön egy áldozatról beszélt, azt mondta, megkérték, jelenjen meg a vizsgálaton, de nem ment el. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának mai válaszából kiderül, az Operettszínház korábbi, belső vizsgálatáról van szó, de az áldozatokat elmondásuk szerint ebben az eljárásban sem keresték.

A gödi konfliktusról is beszélt Fekete-Győr és Gyurcsány

Összejött a találkozó, a facebookos üzengetés után Tihanyban futott össze a Momentum és a Demokratikus Koalíció elnöke. Fekete-Győr András a gödi önkormányzatban zajló konfliktusról posztolt, és a DK-t bírálta élesen. Ehhez írt kommentet Gyurcsány Ferenc, aki személyes találkozót javasolt. Ez délután megtörtént, de a részleteket a két pártelnök végül nem beszélte meg.

EMMI: Nem történt zaklatás az Operettszínházban

Nem történt zaklatás az Operettszínházban, ezt állapította meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának vizsgálata. Júniusban állt a nyilvánosság elé több áldozat is, akik azt állították, az azóta távozott ügyvezető igazgató, Kriza Zsigmond többször zaklatta, megalázta őket. Az áldozatok jogi képviselője szerint a vizsgálatban az Operettszínház főigazgatójának felelősségét maga a főigazgató vizsgálta, az áldozatokat pedig senki nem kérdezte meg.

 

Lemondták az Apostol koncertjét

Mégsem lesz Apostol koncert. A zenekar és a szervezők úgy döntöttek, márciusra halasztják a jubileumi műsort. Döntésüket azzal indokolták, hogy többen jelezték, nem mernek elmenni, emellett sok bírálatot kaptak a közösségi médiában, amiért a járványveszély ellenére nem fújták le a koncertet. A Campus Fesztivál viszont továbbra sem tett le arról a tervéről, hogy négy ülőkoncertet tartanak augusztus közepén.

Vita a maszkkészítő gépről

A beígért mennyiség töredékét készíti a Kínából beszerzett maszkgyártó gépsor a sátoraljaújhelyi börtönben - ezt állítja Hadházy Ákos független képviselő. Orbán Viktor miniszterelnöknek áprilisban a helyszínen azt mondták, havonta 2.8 millió maszkot gyártanak majd ott. Egy közérdekű adatigénylésből most az derült ki, hogy két hónap alatt körülbelül 870 ezer maszk készült el. A Büntetés-Végrehajtás szerint a milliós szám a teljes gyártókapacitást jelenti.

Osztrák focicsapatot venne Mészáros Lőrinc?

Újabb focicsapatot venne Mészáros Lőrinc, ezúttal Ausztriában. Az osztrák Der Standard írta meg, hogy az anyagi gondokkal küzködő Mattersburg futballklub megvásárlására a felcsúti milliárdos vállalkozó is bejelentkezett. A Fidesz szerint örvendetes, ha egy gazdasági szereplő külföldön tud befektetni.

„Már nem lehet nemet mondani az atlétikai stadionra”

Már nem lehet nemet mondani az atlétikai stadionra, ezt mondta Ferencváros független polgármestere egy csütörtöki közmeghallgatáson. Baranyi Krisztina szerint, ha most visszavonnák a támogatásukat, a kerület több tízmilliárd forintnyi fejlesztéstől esne el. A kerületiek szeretnék, ha több beleszólásuk lehetne abba, hogy mi és hogyan fog megépülni.

Éles vita a magyar médiáról

Éles vita alakult ki az Európai Bizottság tegnapi brüsszeli sajtótájékoztatóján a magyar média helyzetéről. Miután a Politico újságírója az Index-szel kapcsolatos uniós álláspontra kérdezett rá, többen felvetették, hogy van olyan, a magyar sajtóra vonatkozó beadvány, amelyet 4 év alatt nem sikerült kivizsgálni. A kormány szerint az unió így is eleget foglalkozik a magyar médiával.

Magyar munkások is karanténba kerültek egy német farmon

Magyar munkások is karanténba kerültek egy német farmon, miután 174 dolgozónál mutattak ki koronavírus-fertőzést. A zárlatot szombat este rendelték el. A Külgazdasági- és Külügyminisztérium egyelőre nem tudja, hogy hány magyart érint a karantén, és azt sem, hogy a fertőzöttek között van-e magyar.

Orbán Viktor „libernyákokról” beszélt

A katona- és sportmúltjának köszönheti, hogy nem viselte meg az ötnapos maratoni uniós csúcs - ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök az állami rádióban. Úgy fogalmazott: néhány libernyákot, akikkel vitáznia kellett, elvisz a hátán. Szerinte a bevándorláspárti országok gyűlölik a magyarokat, és azért akarták a jogállamisághoz kötni az uniós kifizetéseket, hogy zsarolhassák Magyarországot. Az MSZP szerint ezek az országok a korrupciót gyűlölik.

3 milliárd forint kieséssel is járhatott az idei F1-es Magyar Nagydíj

Akár 3 milliárd forint kieséssel is járhatott, hogy zárt kapuk mögött tartották az idei Forma1-es Magyar Nagydíjat. A Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója szerint viszont lényegesen kevesebb liszensz díjat kellett fizetniük a jogtulajdonosnak a koronavírus-járványra tekintettel. Nem kizárt, hogy idén lesz még egy futam, Palkovics László miniszter ugyanis felajánlotta, hogy ha a járvány miatt szükséges, lehet még egy verseny Mogyoródon.

Három járdán álló gyalogost ütött el

Zebránál álló gyalogosok közé hajtott egy furgon vasárnap reggel Budapesten. Három várakozó megsérült, ketten súlyosan. A sofőr azt akarta elkerülni, hogy a lámpánál várakozó kocsisornak ütközzön, ezért rántotta félre a kormányt. 16 métert tett meg, mire megállt.

Nem kérték, mégis lesz iskolaőr?

Vita az iskolaőrök elhelyezéséről. A Népszava szerint több iskola is úgy nyilatkozott, nem kértek, mégis kapnak iskolaőrt szeptembertől, miután szerdán nyilvánosságra került, melyik intézményekben vezetik be az új rendszert. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a végleges lista csak olyan intézményeket tartalmaz, amelyek két körben is megerősítették, hogy szeretnének iskolaőrt. A miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta, az iskolák utólag is dönthetnek.

Meccs lehet, koncert nem

Focizni továbbra is lehet, zenélni viszont egyelőre nem - legalább is több mint 500 ember előtt. Erről is döntött szerdán a kormány, de a végleges szót csak a hónap végén mondják ki. Az elmúlt napokban több zenész is kritizálta a kormányt kettős mérce miatt. Gulyás Gergely miniszter ma azt mondta, hogy szerinte a focimeccseken nem lehet alkoholt fogyasztani és a szurkolás a testi kontaktusok szempontjából is kevésbé veszélyes, mint egy több ezer fős koncert.

Idén elmarad a tűzijáték

Járványügyi szempontból veszélyes lehet, ezért nem lesz tűzijáték az idén augusztus 20-án Budapesten, sőt a tisztavatás kivételével minden központilag szervezett rendezvény elmarad. Ezt Gulyás Gergely miniszter jelentette be a mai kormányinfón. „Örülök, hogy a kormány kivételesen hallgatott a józan hangokra” – így reagált a hírre Karácsony Gergely főpolgármester.

Mit mutatott Nunkovics Tibor?

Lemondásra szólítja fel a jobbikos Nunkovics Tibort Deutsch Tamás fideszes Európai Parlamenti képviselő. Tegnap az országgyűlésben Deutsch Tamás felszólalása alatt az ellenzéki politikus a kormánypártiak szerint antiszemita jelzést tett. Nunkovics Tibor azt mondta, nem a politikus zsidó származására utalt, hanem arra, hogy szerinte drogozhatott.

Magyarország feltételei

Elfogadta az Országgyűlés fideszes többsége azt a határozati javaslatot, amely arra kötelezi a miniszterelnököt, hogy vétózza meg az uniós mentőcsomagot a pénteken kezdődő uniós csúcson, ha nem teljesülnek Magyarország feltételei. A javaslat szerint Magyarország csak akkor támogatná a koronavírus gazdasági hatásainak enyhítésére szánt 750 milliárd eurós hitelt, ha például nem kötnék a szétosztást a jogállamiság meglétéhez. A DK szerint a Fidesz egész Európát zsarolja.

Senki sem tett panaszt a kórházi ágyak áprilisi kiürítése miatt

Senki sem tett panaszt a kórházi ágyak áprilisi kiürítése miatt, ezt válaszolta az alapvető jogok biztosa a szocialista Bangóné Borbély Ildikó kérdésére. A TASZ nevű jogvédő szervezet szerint azért nem, mert a betegek, vagy hozzátartozóik nem tudják, hogyan, és kinél kell vizsgálatot kezdeményezni. Ezért biankó beadványokat készítettek, amelyekre csak a személyes adatokat kell beírni. A kormány szerint az ágyfelszabadítással kapcsolatos hangulatkeltés egy nem létező probléma felnagyítása.

Motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő

Motorbalesetben elhunyt Koncz Ferenc fideszes országgyűlési képviselő. Reggel érte a baleset. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bekecsen ütközött össze egy autóval, amikor az azt vezető asszony éppen megfordult. A politikus 8 éven át vezette Szerencs városát, és 12 évig volt a kormánypárt országgyűlési képviselője. Úgy tudjuk, az autót egy környékbeli község polgármestere vezette.

Enyhítésért fellebbez Kaleta

Enyhítésért fellebbezett Kaleta Gábor védője, így másodfokon folytatódik a gyermek pornográfiában bűnösnek kimondott volt perui nagykövet ügye. Mivel az ügyészség az előkészítő ülés ítéletét tudomásul vette, pénzbüntetésnél és felfüggesztett börtönnél súlyosabb büntetést nem kaphat a diplomata. Az ügyről már nem csak politikai, hanem szakmai vita is zajlik. Az ügyészség és a bíróság is egymásra mutogat.

Magyarországon is nyomozhat az Európai Ügyészség?

Magyarországon is nyomozhat majd az Európai Ügyészség, annak ellenére, hogy az ország nem csatlakozott hozzá, ezt mondta az Euronewsnak Laura Codruta Kövesi uniós főügyész. A KDNP azt mondta, még nem vizsgálták, hogy erre valóban van-e jogi lehetőség. A Momentum szerint ez azt jelenti, hogy a közpénzből gazdagodó fideszesek hiába bújnak Polt Péter mögé.

Kaleta-ítélet: szigorítana a törvényeken a kormány

Aki ilyet tesz, annak nincsen bocsánat - ezt írta a kormány az RTL Híradónak Kaleta Gábor ítéletével kapcsolatban. A pedofília miatt elítélt volt perui nagykövet felfüggesztett börtönt kapott, emiatt a kormány most szigorítana a törvényeken. Ezt kezdeményezi az MSZP is. A DK pedig a legfőbb ügyésztől vár választ arra, hogy miért csak felfüggesztett börtönt kértek a volt nagykövetre, akinél 19 ezer pedofil felvételt találtak.

„Siker a kikötők megmentése”

Az önkormányzatokhoz került 25 évre abból a négy hajóállomásból három, amelyet eredetileg bezárt és eladott volna a Balatoni Hajózási Zrt. Csopakkal nem sikerült megállapodni a fenntartás feltételeiről. Az állam, mint többségi tulajdonos korábban négy hajóállomás, két kemping és egy szálloda eladásáról döntött. A tóparti önkormányzatokat tömörítő Szövetség szerint siker a kikötők megmentése.

Meghalt a kandeláberről leesett villanyszerelő a budai várban

Meghalt egy villanyszerelő, miután leesett egy kandeláberről a budai várban. A Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. ügyvezetője elmondta, a szokásos karbantartási munkákat végezték, amikor a baleset történt. Azt még vizsgálják, hogy betartottak-e minden munkavédelmi előírást.

Az iskolaőrségről is kérdezték Orbán Viktort

Nem fogja eltűrni, hogy diákok szülei tanárokat fenyegessenek - ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Parlamentben az iskolaőrség kapcsán. Szerinte, ha egy intézményben nincs egy erős pedagógusi kar, akkor az iskolaőröknek kell akár fizikai erőt alkalmazva rendet tartani. A DK szerint a kormány rossz megoldást választott a probléma megoldására.

Megugrott a koronavírusos fertőzöttek száma Horvátországban

Újra erőre kapott a koronavírus Horvátországban, április elseje óta nem volt annyi új fertőzött, mint ma. Emiatt újra bevezették a kötelező házikarantént a Szerbiából, Bosznia Hercegovinából, Koszovóból és Észak-Macedóniából érkező utasoknak. Azoknak, akik csak átutaztak ezeken az országokon, nem kell karanténba vonulniuk, miután megérkeztek Horvátországba. Magyarország egyelőre nem változtatott a beutazási szabályokon.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való