KERESÉS search-close

"Losonczi Gergely" szerzővel ellátott tartalmak

Losonczi Gergely

Losonczi Gergely által létrehozott tartalmak (100):

 Részben a Fidesz miatt lépnek ki az Európai Néppártból

Nem akarnak Orbán Viktorral és a Fidesszel egy pártcsaládba tartozni, egyebek mellett ezért is lép ki az Európai Néppártból a Horvát Parasztpárt. A horvát politikai tömörülés elítélte a magyar kormánypropagandát is. Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációs államtitkár szerint mivel a horvát párt az Európai Parlament zöldpárti frakciójába menne, ezért inkább az a kérdés, mit kerestek eddig a Néppártban.

Meghekkelték a kormány Európa-ellenes plakátkampányát

Meghekkelte a kormány Európa-ellenes plakátkampányát a Momentum. Az ellenzéki párt aktivistái éjszaka több városban egyszerűen átmatricázták a hirdetéseket. Így azokon most például az olvasható, hogy 400 körzetben nincs háziorvos, és tanárhiány van. A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerint Brüsszel bevándorlás-politikája veszélyes, és az erről szóló plakátok átragasztása rongálás.

Két épület marad kivilágítva éjfél után

Csak Áder János és Orbán Viktor hivatalának díszkivilágítása marad égve éjfél után Budapesten. A többi látványosság, például a Lánchíd vagy a Budai Vár fényeit minden nap éjfélkor lekapcsolják, de a Karmelita kolostor, illetve a Sándor-palota világítását nem. A kormányszóvivő szerint ez nem a kormány kérésére van így, az ügyben a díszkivilágításért felelős fővárosi cég az illetékes. Onnan egyelőre nem kaptunk választ.

Betiltanák céges telefonokon, számítógépeken a közösségi média használatát

Betiltaná céges telefonokon, számítógépeken a közösségi média használatát, a magán célú internetezést és levelezést is egy készülő jogszabály-módosítás. Eszerint tilos lesz a céges eszközöket, de még a vállalati wifi hálózatot is magáncélra használni a dolgozóknak. Ez a tiltás ráadásul nem csak munkaidőben, hanem azon kívül is érvényes lenne. Ha elfogadják a módosítást, akkor az, minden magyarországi munkahelyen érvényes lesz és csak akkor lehet eltérni tőle, ha a cégek úgy döntenek.

Vita a parlamenti munkáról

Nevetségesnek tartja az MSZP, hogy a Fidesz frakció szóvivője felháborítónak nevezte az ellenzéki pártok hétfői kivonulását az ülésteremből. Halász János, frakciószóvivő szerint az ellenzéki képviselők úgy veszik fel a fizetésüket, hogy nem dolgoznak. A szocialisták azt mondják, Orbán Viktor ellenzéki pártvezetőként 8 éven át rengetegszer hiányzott. A Fidesz és a KDNP képviselői, a frakcióvezetők kivételével, 2006 után Gyurcsány Ferenc összes felszólalásánál elhagyták az üléstermet termet.

Kivonult a teljes ellenzék a Parlamentből

A teljes ellenzék kivonult a Parlamentből a tavaszi ülésszak első napján. Azt mondták, nem akarnak asszisztálni az odabent zajló propagandához. Előbb az állami média székházához, majd az esztergomi Suzuki-gyárhoz mentek, hogy számonkérjék a cégen a túlóratörvényt.

Weber kiállt Orbán mellett

Megvédte a Fideszt és a magyar kormányt az újabb bírálatoktól Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője. A politikus, aki a Néppárt jelöltje az Európai Bizottság elnöki posztjára, egy konferencián példának hozta fel a Brexitet, amely azután történt, hogy a brit konzervatívok kiléptek a néppártból. A Fidesz egyik uniós képviselője szerint Webert csak politikai okokból támadják ilyen kérdésekkel, a DK-nál viszont azt mondják: Orbán Viktor készen állna akár arra is, hogy kivezesse az országot az unióból.

Még februárban benyújtják a családvédelmi akciótervhez szükséges törvényjavaslatokat

Még februárban benyújtják az Orbán Viktor által bejelentett családvédelmi akciótervhez szükséges törvényjavaslatokat a kormánypártok - ezt válaszolta az RTL Híradó kérdésére Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Balatonalmádiban, ahol a Fidesz-KDNP háromnapos frakcióülést tart. Azt is bejelentette, négy törvényt érintenek a családpolitikai döntések. A májusi Európai Parlamenti választásról a frakcióvezető azt mondta: annak tétje, hogy olyan pártok kerüljenek többségbe, amelyek nem akarnak bevándorlást.

Nem ment át a nemzetbiztonsági átvilágításon Demeter Márta?

Megbukhatott a nemzetbiztonsági átvilágításon Demeter Márta. Az LMP társelnökét a Fidesz kezdeményezésére azután vizsgálták újra, hogy korábban azt állította, Orbán Viktor 14 éves lánya is utazott az egyik honvédségi utasszállítóval, de mint kiderült, egy katona kétéves kislányáról volt szó. Az LMP szerint azért támadják Demeter Mártát, mert a Fidesznek kínos ügyeket tárt fel. Ha a politikus valóban nem ment át az átvilágításon, akkor nem maradhat a honvédelmi bizottság tagja.

Civilekkel is tárgyal Pompeo

A kormány által sokat bírált civil szervezetek vezetőivel is találkozik Budapesten az amerikai külügyminiszter. Mike Pompeo hétfőn érkezik Magyarországra, de a hivatalos programja szerint nem csak a kormány tagjaival, hanem például a Társaság a Szabadságjogokért és a Helsinki Bizottság képviselőivel is tárgyal. A Miniszterelnökséget vezető miniszter most azt mondta: semmi meglepő nincs abban, hogy az amerikai külügyminiszter Amerikából támogatott szervezetekkel találkozik.

Közös program menekültügyben

Visszautasította Orbán Viktor, hogy fejlesztési pénzeket vonhassanak el Magyarországtól a következő uniós költségvetésben. A miniszterelnök erről Pozsonyban beszélt, a német kancellár és a visegrádi országok kormányfőinek találkozóján. Korábban több uniós tagország is felvetette, hogy a jogállamiságot megsértő kormányok kevesebb támogatást kapjanak. Orbán Viktor arról is beszélt, hogy az Európai Uniót érintő nagy döntésekkel meg kell várni az európai parlamenti választást. Pozsonyból Losonczi Gergely tudósít.

Új korszakot ígér a következő parlamenti ciklusra az ellenzék

Az MSZP és a Párbeszéd képviselői szerint a jövőben nem fognak asszisztálni a szerintük látszat-demokratikus országgyűlési szabályokhoz. A szocialista Kunhalmi Ágnes szerint arra lehet számítani, mint az utolsó ülésnapon, amikor a túlóratörvény szavazásakor elfoglalták a pulpitust. A Fidesz szerint az ellenzék csak a balhét keresi.

Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki előválasztás első fordulóját

Elsöprő többséggel Karácsony Gergely nyerte az ellenzéki előválasztás első fordulóját. Ez azt jelenti, hogy ő lesz az MSZP, a DK, és a Párbeszéd közös főpolgármester-jelöltje, és ő indulhat a következő előválasztáson. A Párbeszéd társelnökét, Zugló polgármesterét a voksolók 80 százaléka támogatta, a szocialista Horváth Csabával szemben.

Tovább csökkent a népesség

Csaknem 1500-zal kevesebb gyerek született tavaly decemberig, mint 2017 első 11 hónapjában - ez derül ki a KSH legfrissebb adataiból. A kormány évek óta segíti adókedvezménnyel és lakhatási támogatással a gyerekvállalást, de a Párbeszéd szerint ez csak a gazdagoknak elérhető. A kormány úgy reagált: „nem bevándorlókkal, hanem a gyermekes családok támogatásával kell dolgozni a népesedési problémákon”.

Nem lesz általános sztrájk

Nem lesz általános sztrájk, nem áll le az ország a munkabeszüntetések miatt - ezt mondta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Ő is a sztrájk előkészítésén dolgozik a többi szakszervezettel. Az új túlóraszabályok ellen szervezett január eleji tüntetésen még általános sztrájkról beszéltek, most arra számítanak, legfeljebb tízezres számban csatlakoznak majd dolgozók az akcióhoz.

Paks II.: nincs céldátum

Nincs céldátuma a paksi bővítésnek - ezt mondta a beruházásért felelős tárca nélküli miniszter egy konferencián. Süli János szerint a két új blokk legkorábban 92 hónappal azután kezdheti meg a működését, hogy a kormány benyújtotta az építéshez szükséges tervdokumentációt, amely viszont lehet, hogy csak jövőre készül el. A paksi bővítést először 2024-re ígérte a kormány. A Párbeszéd szerint az új blokkokat meg sem kellene építeni.

Működésképtelen volt tavaly a Honvédkórház sürgősségi osztálya

Működésképtelen volt tavaly szeptemberben a Honvédkórház sürgősségi osztálya, kevés orvossal és szakdolgozóval, elavult régi műszerekkel dolgoztak - ezt állítja egy levélben Burány Béla, az osztályt az elmúlt hónapokban vezető orvos. Ez alátámasztja elődje, Zacher Gábor állításait. A honvédelmi miniszter szerint azonban azóta a helyeket feltöltötték, és új, modern műszereket is kapnak.

Adatbázis készül a vendégekről

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány meg akarja figyelni az embereket, ezért gyűjtik szeptembertől központi adatbázisban, ki hol, kivel és mennyi időt töltött el fizetős szálláshelyeken. Az ellenzéki párt az Európai Bizottsághoz fordult az adatgyűjtést lehetővé tévő, tavaly elfogadott jogszabály miatt. A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint ők csak anonim adatokat kapnak, és statisztikai céllal gyűjtik majd ezeket.

A jogállamisághoz kötnék az uniós támogatások

A jogállamisághoz kötnék az uniós támogatások kifizetését - így döntött ma az Európai Parlament. Eszerint 2021-től lenne lehetőség a kifizetések felfüggesztésére vagy csökkentésére akkor, ha egy tagállamban sérül a jogállamiság, ha nagy a korrupció vagy nem elég hatékony az adócsalás elleni küzdelem. A Fidesz nem szavazta meg a javaslatot, amely szerintük a bevándorlás támogatásáról szól.

Ötforintosokban akar fizetni Bayer Zsolt Hadházy Ákosnak

Ötforintosokban akarja leróni Hadházy Ákosnak a 300 ezres kártérítést Bayer Zsolt. A fideszes publicistát azért kötelezte fizetésre és bocsánatkérésre a bíróság, mert a ma már független országgyűlési képviselőt sértő kifejezéssel illette 2017 tavaszán. Bayer Zsolt felháborodott az ítéleten és kijelentette: ötforintosokban fogja bedobni a pénzt Hadházy Ákos kertjébe. A képviselő azt közölte: a törvény értelmében legfeljebb 250 forintot fogad el ötösökben.

Távozott posztjáról a paksi bővítésért felelős államtitkár

Távozott posztjáról a paksi bővítésért felelős államtitkár. Aszódi Attilát keddi hatállyal mentette fel Orbán Viktor kérésére Áder János köztársasági elnök. A menesztett államtitkár a paksi bővítésről szóló megállapodás óta dolgozott a beruházáson különböző pozíciókban, menesztését a kormány nem indokolta. Az LMP szerint Aszódi Attila távozása is azt jelenti, hogy a paksi bővítés megbukott és szerintük a kormánynak népszavazást kellene kiírni a kérdésben.

11 ezer külföldi munkás jött

11 ezer külföldi vendégmunkás érkezett tavaly Magyarországra - közölte a Pénzügyminisztérium egy ellenzéki képviselő írásbeli kérdésére. Az adatok szerint tavaly rekordszámú külföldi érkezett, ami a DK szerint azt jelenti, hogy álságos a kormány kommunikációja, amikor arról beszél, a magyar gazdaság vendégmunkások nélkül is működőképes.

Orbán: Többségbe kell kerülni!

Orbán Viktor szerint az EP-választásokon az a cél, hogy a bevándorlásellenes erők kerüljenek hatalomra az európai intézményekben. Az MSZP szerint viszont az lesz a tét, hogy az unió tagja marad-e az ország.

Orbán Viktort kérdezhetik az újságírók

A választások óta először tart sajtótájékoztatót Magyarországon, csütörtökön Orbán Viktor. A miniszterelnököt ritkán van alkalmuk kérdezni az újságíróknak, interjút csak a kormányhoz közel álló médiának ad évek óta, nyilvános rendezvényeire sem mindig hívják meg a kritikus sajtót. Orbán Viktor még tavaly nyáron ígérte meg, hogy majd decemberben egy nagyszabású sajtótájékoztatón válaszol a kérdésekre, de tavaly végül nem tartotta meg.

Kétfordulós előválasztás lesz

Kétfordulós előválasztáson dőlhet el, ki lesz Tarlós István ellenzéki kihívója az őszi önkormányzati választáson a főpolgármesteri posztért. Először január végén várhatóan Karácsony Gergely és Horváth Csaba közül dönthetnek majd a fővárosi szavazók, a nyár elején pedig újabb előválasztást tartanak, amelyen az első forduló győztese és esetleg mások Puzsér Róberttel mérik össze a támogatottságukat.

 

A Gundel főz a miniszterelnökre

A hvg.hu írta meg, hogy Budapest egyik leghíresebb és legdrágább étterme nyerte meg a Miniszterelnökség új épületében, a várban a menza üzemeltetését és a catering szolgáltatást. Az LMP szerint a kormány megint urizál, a miniszterelnökség viszont közölte, náluk egy Gundel-menü 1000 forint alatt lesz a menzán.

Országos sztrájkra készülnek a szakszervezetek

Országos szrájkot jelentettek be a szakszervezetek január 19-re a mai tüntetésen. Útlezárásokra is készülnek, az a céljuk, hogy aznap álljon meg az ország. Ma a Hősök teréről vonult a túlóratörvény ellen tiltakozó tömeg a Kossuth térre, ahol a szakszervezeti vezetők mellett civilek és az ellenzéki pártok képviselői is felszólaltak. Ők azt mondták, nemcsak egy törvény ellen, hanem egy új rendszerért is tüntetnek. A Fidesz szerint a demonstrációval Soros György megkezdte az európai parlamenti választási kampányát.

TAO: Legfeljebb évi 50 milliárd

Legfeljebb összesen 50 milliárd forint TAO-támogatást vehetnek igénybe az idei évtől a kiemelt csapatsportágak - erről még december végén döntött a kormány. A 24.hu írt róla, hogy a döntés értelmében több tízmilliárd forinttól eshetnek el a sportágak, mivel korábban volt olyan év is, amikor 113 milliárd forint jutott nekik a cégek társasági adófelajánlásából. Ebből épült több stadion is az elmúlt években.

A Kétfarkú Kutya Párt nem kapott engedélyt a tüntetésre

Nem kapott engedélyt a rendőrségtől a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, hogy tüntetést és aláírásgyűjtést tartson szombaton Cegléden. A hatóság arra hivatkozik, hogy nem illetékes az ügyben, azaz nem hozzájuk kell bejelenteni a rendezvényt, a párt viszont állítja, máshol nem lehet. Fellebbeztek a döntés ellen, ha a bíróság szombatig nem dönt, elhalasztják az akciót.

Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

Mészáros Lőrinc lett a leggazdagabb magyar. A Forbes összesítése alapján Orbán Viktor barátja, és Felcsút korábbi polgármester néhány év alatt több mint 380 milliárd forintos vagyonra tett szert. Az állami közbeszerzéseken rendszeresen taroló vállalkozó ezzel megelőzte a listát hosszú évek óta vezető Csányi Sándort, az OTP elnök-vezérigazgatóját.

Lovász László és az MTA vezetése, akik kiálltak az akadémia függetlenségéért

Lovász László az egyik leghíresebb nemzetközileg is elismert matematikus, aki 2014 óta a Magyar Tudományos Akadémia elnöke. Ő és az MTA vezetése, szembe menve a kormánnyal, kiállt az akadémia függetlensége mellett. Ha szavazni szeretne, ide kattintva megteheti!

Tizennégyen némák a parlamentben

A legtöbbet felszólaló államtitkár csaknem fél napot beszélt, 14 kormánypárti képviselő azonban fel sem szólalt az Országgyűlésben a választások óta - derül ki a hvg.hu összesítéséből. Van olyan fideszes képviselő, aki 8 éve tagja az Országgyűlésnek, de eddig csak véletlenül kért szót. Orbán Viktor csaknem 60 alkalommal, több mint 2 órán át beszélt a törvényhozásban. Az ellenzéki képviselők közül mindenki felszólalt már a ciklusban.

Így karácsonyoztak a politikusok

Orbán Viktor az unokáival fotózkodott, Gyurcsány Ferenc és Lázár János karácsonyi menüt főzött, Kunhalmi Ágnes pedig ajándékdobozra támaszkodva kívánt boldog karácsonyt. A legtöbb politikus ma már közzétesz valamilyen fotót a közösségi médiában az ünnepi készülődésről. Más videóban üzent, például a Jobbik elnöke karácsonyfát díszített, majd arról beszélt, hogy figyeljünk másokra is.

 

Kövér László szerint neobolsevisták randalíroztak

Neobolsevista társaság randalírozott a Kossuth téren - így jellemezte a tüntetőket Kövér László. Az Országgyűlés elnöke a pestisracok.hu, kormányközeli online lapnak adott interjújában azt is mondta, ez a fajta embertípus, ha hatalomra kerül, hullahegyeket hagy maga után, és közéjük sorolta a teljes parlamenti ellenzéket is. A házelnök különbséget tett a szerinte becsapott békés tüntetők és az általa csőcseléknek nevezett emberek között. A DK szerint kiderült, hogy a hatalom megijedt a tüntetőktől.

Likviditási problémák az NHB-ban

Óvintézkedéseket vezetett be Matolcsy György unokatestvérének bankjánál a Magyar Nemzeti Bank. A jegybank döntése alapján a Növekedési Hitel Banknál 30 napra elrendelték a 7 millió forint feletti betétek kifizetésének korlátozását, valamint megtiltották, hogy további kötelezettséget vállaljanak. Az RTL Híradó megtudta, az NHB-nál a jegybank alapítványainak is van folyószámlája. A bank korábban többször éppen Matolcsy György családjának befektetéseihez adott hiteleket.

Képviselőket lökdöstek ki az MTVA-ból

Reggel fegyveres biztonsági őrök vitték ki az állami tévé székházából Hadházy Ákos, független országgyűlési képviselőt. A földön rángatták, majd kezénél, lábánál fogva vitték. A politikus segítségére siető, szintén parlamenti képviselő Szél Bernadettet kilökték az épületből. Erről több felvétel is készült. Az ellenzéki politikusok szerint mentelmi joguk miatt nem nyúlhattak volna hozzájuk, ezért feljelentést tettek.

Egyre türelmetlenebb a tömeg az MTVA székházánál

Egyre türelmetlenebb a tömeg az MTVA Kunigunda úti székházánál. Azért vonultak oda, mert szeretnék elérni, hogy az állami médiában elhangozhassanak a követeléseik. A helyszínen ott van tudósítónk, Losonczy Gergő.

Hivatalosan már véget ért a tüntetés

Hivatlatosan 6 óráig tartott a tüntetés, a demonstrálók egy része azonban még mindig a Kossuth téren van.

Negyedszerre tüntetnek a héten

Már a negyedik tüntetést tartják a héten a szerdán elfogadott túlóratörvény ellen. A budapesti Kossuth téren jelenleg is tart a tiltakozás. Most is hatalmas a rendőri készültség. A demonstráció a Hősök terén kezdődött, onnan vonult a tömeg a parlament elé. Nem csak az évi 400 túlúra hanem a közigazgatási bíróságok felállítása ellen is demonstrálnak.
A tüntetésen elhangzott beszédeket ide kattintva hallgathatja meg: Székely TamásKomáromy GergelySzepesházi Péter.

Puccskísérletnek nevezte Kövér László az ellenzéki képviselők tiltakozását

Puccskísérletnek nevezte Kövér László, az Országgyűlés elnöke, hogy szerdán a pulpitus elfoglalásával, sípolással akarták megakadályozni az ellenzéki képviselők, hogy a Parlament szavazhasson a munkaidőre vonatkozó szabályok módosításáról. Hogy mit ért puccskísérlet ellen, nem részletezte. A kormány szerint a szavazás szabályos volt, és így foglalt állást az Országgyűlés Hivatala is.

 

Mi lesz Orbán Viktor ígéretével?

Nem árulja el a kormány, megtartja-e Orbán Viktor azt a nagyszabású sajtótájékoztatót decemberben, amit korábban ő maga ígért meg az újságíróknak. A miniszterelnök akkor úgy fogalmazott: decemberben minden kérdésre válaszolni fog. Egyelőre azonban nem tudni, hogy Orbán Viktor betartja-e az ígéretét. A miniszterelnök az utóbbi években csak kormányközeli médiumnak ad interjút, kérdezni pedig szinte csak külföldön lehet tőle.

Aggályos a kamerák felvételeinek központi adatbázisa

Komoly kifogásai vannak az adatvédelmi hivatalnak, amiért 35 ezer köztéri kamera felvételeit tenné központilag elérhetővé a kormány. Erről a hvg.hu írt. Az új szabály előírná, hogy a rendőrség és az önkormányzatok térfigyelő, valamint a banki kamerák felvételeit egy központi tárhelyen kellene tárolni, és ahhoz egy informatikai alkalmazással lehetne hozzáférni. A kormány szerint a javaslatba beépítették az adatvédelmi hivatal bírálatait.

A versenyhivatal is vizsgálhatja a kormányközeli médiaholding megalakulását

Nyolc napja van a versenyhivatalnak arra, hogy jóváhagyja a kormányközeli médiaholding megalakulását, vagy vizsgálatot indítson az ügyben. Az Átlátszó összesítése alapján a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványhoz összesen 476 újság, internetes oldal tévé és rádió tartozik majd, közte az összes megyei lap. A holding vezetője, Liszkay Gábor nem akart nyilatkozni. A Fideszes Kósa Lajos szerint magánemberek úgy működtetik a médiacégeiket, ahogy akarják.

Minősíthetetlen stílusban beszélt egy nővel Szávay István

Megvert egy zsidó nőt, aki nácinak nevezte - ezzel henceg egy hangfelvételen Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője. A felvételt a Hír Tv hozta nyilvánosságra. A politikus tagadta, hogy bárkit bántalmazott, de azt mondja, tavasszal valóban szóváltásba keveredett egy nővel és elismerte, hogy a felvételen minősíthetetlen stílusban beszélt. Szávay István lemondott a frakcióvezető-helyettesi posztjáról, de a mandátumát megtartja.

 

2 hét türelmet kér a miniszter

Már 14 ezren tiltakoznak aláírásukkal a Honvédkórház koraszülött centrumának átmeneti bezárása ellen. A honvédelmi miniszter csütörtökön azzal magyarázta a helyzetet, hogy egyszerre öt dolgozójuk megy szülni, és azt ígérte, hogy december közepétől legfeljebb január elejéig tart a korlátozás. Közben Varga Mihály pénzügyminiszter a Szent Margit Kórház felújított rehabilitációs osztályának avatásán arról beszélt, hogy a kormány kiemelt ágazatnak tekinti az egészségügyet.

Nem kapnak Erzsébet-utalványt karácsonyra a nyugdíjasok

Gulyás Gergely megerősítette, hogy idén nem kapnak tíz ezer forintos Erzsébet-utalványt karácsonyra a nyugdíjasok. Emlékeztetett rá, hogy idén húsvétkor már kaptak támogatást az idősek. Szerinte az idei kifizetés időpontjának nincs köze ahhoz, hogy éppen a tavaszi választások előtt kapták meg az utalványokat, és ha lesz rá pénz, akkor jövőre is adnak majd. Az MSZP szerint egyértelmű, hogy kampánycélokra használták a támogatást.

Lókupecnek nevezte Orbán Viktort a jobbikos képviselő

Lókupecnek nevezte Orbán Viktort, ezért azonnal megvonták a szót tegnap az Országgyűlésben a Jobbik képviselőjétől. Jakab Péter a miniszterelnöknek tett fel azonnali kérdést, amiben közéleti botrányokat emlegetve arról is beszélt, hogy Orbán Viktor királynak képzeli magát és nem törődik az emberekkel. Az elmúlt hetekben több ellenzéki képviselőt is megbüntettek már, volt, aki 500 ezer forintos bírság kapott.

BREXIT: aláírták a megállapodást

Jövő év március 29-én kilép Nagy-Britannia az unióból - erről állapodtak meg a rendkívül csúcson a tagállamok vezetői. Orbán Viktor úgy fogalmazott: a britek kilépésével Magyarország veszít. A jelenleg kint élő magyaroknak viszont nem kell aggódniuk: ők maradhatnak, de 2020 végégtől a britek szigorúbb bevándorlási szabályokat léptetnek életbe. A kilépésről szóló megállapodást még a brit parlamentnek is el kell fogadnia.

Bécsben örömmel várják a CEU-t

Bécs örömmel fogadja be a CEU-t, ha el kell költözniük Magyarországról - ezt az osztrák oktatási miniszter mondta, miután Soros Györggyel, az egyetem alapítójával tárgyalt. A magyar származású amerikai milliárdos tegnap Sebastian Kurz osztrák kancellárral is egyeztetett az egyetem sorsáról. A CEU akkor maradhatna Magyarországon, ha a magyar kormány államközi megállapodást kötne New York állammal.

Bannon segíti majd a Fideszt

Többször is találkozott Orbán Viktorral és az EP-kampányban is együttműködik majd a Fidesszel Steve Bannon - ezt mondta az RTL Híradónak adott exkluzív interjújában Donald Trump korábbi főtanácsadója. A populista pártok segítését célul kitűző tanácsadó szerint saját mozgalma részt vesz majd a magyar közvélemény-kutatások készítésében is. Arról is beszélt, nem tudott róla és nem ért vele egyet, hogy a független sajtót kitiltották korábbi budapesti előadásáról.
Az exkluzív interjút teljes hosszában ide kattintva nézheti meg.

 

A szakképzettség lesz a döntő

Minden magyar állampolgár Nagy-Britanniában maradhat és dolgozhat a jövőben is, aki azelőtt költözik az országba, mielőtt az hivatalosan kilépne az unióból. Ezt mondta az RTL Híradónak adott interjújában az Egyesült Királyság budapesti nagykövete. A brit miniszterelnök szerdán jelentette be, hogy elkészült a megállapodás-tervezet, amely alapján a britek elhagynák az uniót, de azóta több kormánytag lemondott és egyelőre kérdés, hogy ehhez meg tudja-e szerezni a Parlament támogatását.

 

Gulyás Gergely pontosítana Semjén javaslatán

Pontosítani kell Gulyás Gergely miniszter szerint azt a javaslatot, amely az állami ünnepségek helyszínén megtiltaná a tüntetéseket. Ezt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes nyújtotta be a múlt héten. A Miniszterelnökség vezetője most azt mondta: az Országgyűlés még megvitatja, hogy túlzottan korlátozza-e a gyülekezési jogot.

Személyes adatokat gyűjtenének a szállóvendégektől

A szállóvendégek személyes adatait is begyűjtené a kormány januártól egy új központi turisztikai adatbázisba. A legtöbb panziónak, szállodának a vendégek nevét, születési idejét, okmányaik számát is jelenteniük kellene. Ez azt jelenti, hogy mindenkiről le lehet majd kérdezni, mikor, hol, kivel töltötte az idejét Magyarországon. Az adatbázis létrehozását részben gazdasági, részben statisztikai okokkal magyarázzák.

A Fidesz kizárása nem került szóba az Európai Néppárt kongresszusán

A Fidesz kizárása nem került szóba, de több kritikát is kapott az Európai Néppárt Helsinkiben tartott kongresszusán. Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerint például nem lehet valaki kereszténydemokrata, ha nem tartja tiszteletben a jogállamiságot, a szabad sajtót és a civileket. A néppárt egy határozati javaslatot is elfogadott, hogy melyek a demokrácia alapértékei, amit a pártcsalád minden tagjának el kell fogadnia. Ezt a Fidesz is megszavazta.

Az utolsó két napon 140 ezer új lakástakarék szerződést kötöttek

Az utolsó két napon 140 ezer új lakástakarék szerződést kötöttek, ez a meglévő szerződésállomány 10 százaléka. Erről Varga Mihály pénzügyminiszter beszélt, aki szerint ez azt mutatja, hogy a két nap is túl sok volt a bejelentés és az állami támogatás tényleges megszűntetése között. Az LMP cinikusnak tartja a miniszter megjegyzését, mert szerintük sok családnak ez volt az egyetlen lehetősége lakáshoz jutni.

 

A magyar nők küzdelme az egyenjogúságért

 Gyilkosoknak és nőknek nem volt szavazati joguk a 19. század közepén. A magyar feministák több mint egy évszázadon át küzdöttek azért, hogy úgy tanulhassanak, dolgozhassanak és szavazhassanak mint a férfiak.

Luxuskiadásokra költöttek gáztöltő állomások helyett

Luxusautók bérlésére, ingatlanvásárlás fedezésére, milliós fizetésekre költötte el egy projektcég a gáztöltő állomások kiépítésére kapott uniós támogatás egy részét - ezt a 24.hu tudta meg. A Fővárosi Főügyészség nyomozást indított, miután az Innovációs és Technológiai Minisztérium feljelentést tett az összesen 40 gázkút kiépítését vállaló projekt miatt. Az egyik résztvevő cég vezetője szerint ők nem tudtak a visszaélésesekről. 

Történészek nem értik Kövér Lászlót

Értetlenül áll Kövér László történelemoktatást bíráló nyilatkozata előtt a Történelemtanárok Egyesülete. Tisza István halálának 100 éves évfordulóján beszélt arról, hogy a volt miniszterelnökre rengeteg rágalmat ragasztottak az elmúlt évtizedekben és a történelemtanítás a rendszerváltoztatás kudarcterülete. Úgy fogalmazott "ugyanazt a marxista mocskot cipeljük a nyakunkban".

Bírálták a dohányzás betiltását célzó javaslatát, Lázár válaszolt

Videóüzenetben válaszolt Lázár János Orbán Viktornak és Gulyás Gergelynek is, miután egyikük sem támogatta a dohányzás betiltását célzó javaslatát. Orbán Viktor szabadság kérdésnek nevezte az ügyet, amire Lázár János azt vetette fel, hogy a kábítószer is be van tiltva, miközben a dohányzás miatt sokkal többen halnak meg.

3400 embert küldenek el a közszférából

3400 ember veszítheti el az állását a közszféra leépítése miatt - ez derül ki a kormánynak az RTL Híradó kérdésére adott tájékoztatásából. Tegnap este jelent meg a kormányhatározat, miszerint 6810 munkakört szüntetnek meg a minisztériumoknál és a hozzájuk tartozó háttérintézményeknél. A Miniszterelnökség most azt közölte, ezeknek a fele olyan, amit eddig sem töltöttek be.

Orbán Viktor visszautasította, hogy urizálna

Nem költözik a várba, továbbra is a Czinege utcában fog lakni - ezt válaszolta Orbán Viktor az Országgyűlésben egy szocialista képviselő kérdésére, hogy miért megy januártól a Budai Várba. Bangóné Borbély Ildikó szerint a fideszes urizálás újabb jelképe, hogy az Országgyűlés helyett a várban lesz jövőre a miniszterelnök irodája. Erre Orbán Viktor azt mondta: nem őt kell urizálással vádolni, amikor az utolsó három szocialista miniszterelnök multimilliomos volt.

Napokon belül elindul az újabb nemzeti konzultáció

Ezúttal a családok védelméről kérdez a kormány. Az már biztos, hogy a fiatal házasok támogatásáról, a gyerekvállalás ösztönzéséről és a gyereket nevelő nők munkavállalásáról lesz kérdés, de a pontos témákat most véglegesítik. A DK szerint nem kellene erre több százmillió forintot költeni, helyette például a családi pótlékot emelhetnék.

„Lázár ötlete komolytalan”

Komolytalan ötletnek tartja Lázár János javaslatát a dohányzás visszaszorítására a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Gulyás Gergely azt mondta, nem támogatja, hogy a 2020 után születettek 18 éves koruk után se vásárolhassanak cigarettát.

Manfred Weber csalódott


szerző:
2018.10.24. 18:43
Manfred Weber csalódott

Csalódott, amiért nem szerepel a magyar kormány kampányvideójában, ezt mondta az Európai Néppárt frakcióvezetője. Manfred Weber maga is megszavazta a Sargentini-jelentést, amely szerint sérül a magyar jogállamiság. A kormány 6 milliárd forintos kampányt indított, ebben azt állítják, a bevándorláspártiak el akarják őket hallgattatni. A kormányszóvivő most Weber szavaira reagálva megismételte ugyanezt. A néppárti politikus szerint viszont elfogadhatatlan, hogy a jogállamiságról szóló vitát összemossák azzal, ami a bevándorlásról szól.

Orbán: A nemzetállamok Európája

Szándékosan nem védte meg az Európa Unió a bevándorlástól a tágállamokat, mert Brüsszelben nemzetállamok helyett európai birodalmat akarnak építeni, erről is beszélt Orbán Viktor a Terror Háza előtt Budapesten, a központi állami ünnepségen. Azt is mondta, hogy jövő májusban a kontinens jövőjéről kell dönteni az Európai Parlamenti választáson.

Szabadon engedték a hajléktalant

Egyelőre szabadon engedte a bíróság azt a hajléktalan férfit, akit pénteken állítottak elő a rendőrök a fővárosban. Ellene is azért indult eljárás, mert az utcán él. A bíró úgy döntött, bár megtehetné, nem gyorsított eljárásban tárgyalja az ügyet. Így két nap fogvatartás után kiengedték. Azt mondta: először takarót próbál szerezni, mert az övét valaki kidobta.

Ügyészséghez fordul a Fidesz

Demeter Márta, az LMP frakcióvezető-helyettese korábban arról beszélt, hogy Orbán Viktor egyik lánya utazhatott a honvédelmi minisztérium repülőgépével. A honvédelmi miniszter azonban ezt megcáfolta, kiderült, névazonosságról van szó, a repülőn egy katona lánya utazott jogszerűen. A Fidesz szerint Demeter Márta bűncselekményt is elkövethetett az ügyben.

Január 1-jén költözik Orbán Viktor a Várba

Január elsején költözik be a Várba Orbán Viktor hivatala. Ezt Gulyás Gergely jelentette be. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor közölte azt is, hogy ő és a stábja a helyén marad. A miniszterelnökkel tart viszont Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter és Bíró Marcell, a Miniszterelnöki Kormányirodát irányító államtitkár.

Továbbra is titkolják a repülők utasait

Továbbra is titkolja a Honvédelmi Minisztérium, hogy a kormánytagok közül kik és mikor használják az idén vett honvédelmi utasszállítókat. Az információt a HVG-nek közérdekű adatigénylésére sem adták ki, mert szerintük a törvény szerint az nem minősül közérdekű adatnak.

Mészárosék építik, drágábban

A kiírásban szereplő összegnél félmilliárd forinttal drágábban, 3,6 milliárd forintért építhet Mészáros Lőrinc cége konzorciumban új, földrengésbiztos tartalék vezérlőközpontot a paksi atomerőműhöz. A Párbeszéd szerint Orbán Viktor barátja azért kapta meg a munkát, hogy így szerezhessen referenciát ahhoz, hogy később az erőmű bővítésben is részt vehessen.

Puzsér is főpolgármester lenne

Már legalább öten jelezték, hogy indulnának jövőre a főpolgármesteri posztért. Tarlós István, a Fidesz jelöltje mellett Puzsér Róbert műsorvezető függetlenként, Karácsony Gergely zuglói polgármester és Horváth Csaba MSZP-s politikus közös ellenzéki jelöltként indulna. A liberális párt önálló jelöltben gondolkodik, több ellenzéki párt még nem döntött.

Lehet, hogy kérnek majd valamit a kormánytól

Hamarosan tárgyalhat a kormány a CEU-val és az Egyesült Államok budapesti nagykövetével az egyetem sorsáról, jelentette be David Cornstein. Az amerikai diplomata azt mondja, Donald Trump megválasztása óta jó a viszony a két ország között, és eddig semmit nem kértek a kormánytól, de ez most változhat. A Fidesz szerint fontos a jó viszont, de a törvényeket a CEU-nak is be kell tartania.

Nem jelezték, ezért tüntethettek

Nem volt előre bejelentve a török szimpátiatüntetés. Ezzel indokolta az Országos Rendőr-főkapitányság, hogyan fordulhatott elő, hogy a Demokratikus Koalíció nem, néhány török szimpatizáns viszont összegyűlhetett a Magyar Tudományos Akadémia közelében a török elnök budapesti látogatása alatt.

Bruttó 100 ezer forintra emelik az otthonápolási-díjat

Bruttó 100 ezer forintra emeli a kormány a beteg gyermeküket otthonápoló szülőknek járó díjat, erről döntöttek szerdán. Civil szervezetek hónapok óta küzdenek azért, hogy munkaként ismerje el a kormány az otthonápolást, és legalább a minimálbér összegét kapják meg a nehéz helyzetben lévő családok. A mostani döntés szerint az ápolási díj mértéke 2022-re éri el a minimálbér összegét.

Tiborcz István cége nem csak felújítja az Andrássy úti villát

Nem csak felújítja Tiborcz István cége a Weiss-család egykori villáját az Andrássy úton, hanem tulajdont is szerzett az épületet tulajdonló projekttársaságban - tudta meg az RTL Híradó. A BDPST Zrt. közlése szerint az elmúlt 10 napban zajlott le az üzlet, amelynek értékét nem árulták el, csak azt, hogy piaci áron történt az adásvétel. Az MSZP szerint az állam szándékosan játszik át értékes ingatlanokat magánkézbe.

Bővülhet Orbán Győző bányája

Bővülhet Orbán Viktor édesapjának többségi tulajdonában lévő dolomitbányája Gánton. A helyi kormányhivatal döntése alapján 2,7 hektárt vonhatnak be a bányatelekbe.

Milliós lelépési pénzeket kaptak

Több mint bruttó 7 millió forintot kapott Lázár János, miután távozott a Miniszterelnökséget vezető minisztérium éléről. Ez a nemrég nyilvánosságra hozott dokumentumokból derül ki. A Miniszterelnökség több egykori vezető politikusa is milliós lelépési pénzzel gazdagodott és a papírokból az is kiderült, hogy a tárcánál többen rendszeresen százezres nagyságrendű Mikulás ajándékutalványt kaptak.

Lemondásra szólította fel Orbán Viktort a Jobbik

Lemondásra szólította fel Orbán Viktort a Jobbik. Az ellenzéki párt szerint a miniszterelnök hétfőn az Országgyűlésben elismerte, hogy korrupcióba keveredett, ezért kell távoznia. Orbán Viktort arról kérdezték többen a törvényhozásban, hogy nem tartja-e aggályosnak, hogy egy közbeszerzéseket elnyerő milliárdos luxus magánrepülőgépén utazik focimeccsre. A miniszterelnök azt mondta: őt nem lehet lekötelezni, de azt nem árulta el, hányszor utazott idén a luxus magánrepülővel.

Állami kitüntetést kapott Azerbajdzsán külügyminisztere Szijjártó Pétertől

A saját állampolgárai elnyomásáért sokat bírált állam diplomatáját a kétoldalú kapcsolatok fejlesztésért tüntették ki. Ahogy korábban a belorusz nagykövetet, a kazah nagykövetet, a jordán királyi családot, a bolgár köztársasági elnököt is. A külügyminisztérium szerint csak az országok közötti kapcsolatok fejlesztése a szempont a kitüntetéseknél, amelyet nyugati politikusok is kaptak, például Colleen Bell távozó amerikai nagykövet.

 

 Ellenzékben máshogy gondolták

2003-ban még botrányosnak tartotta a Fidesz-frakció, hogy egy állami vezetőt egy magáncég utaztatott külföldre. A képviselőcsoport most viszont nem válaszolt arra, hogy ennek ismeretében aggályosnak tartják-e, hogy Orbán Viktor egy milliárdos közbeszerzéseket nyerő üzletember vendégeként utazott el egy magángéppel focimeccsre.

Feljelentés Orbán útjai miatt

Feljelentést tesz a Párbeszéd, amiért Orbán Viktor Garancsi István üzletember vendégeként egy 17 milliárd forintba kerülő luxusrepülőn utazott egy MOL-Vidi-meccsre Bulgáriába. Az atlatszo.hu fotózta le a miniszterelnököt még nyáron, amint leszáll a gépről. Egy korrupcióellenes szervezet szerint aggályos, hogy a miniszterelnök ilyen értékű ajándékokat fogad el egy olyan vállalkozótól, akinek a cége milliárdokat nyer el állami közbeszerzéseken.

Magyarokat listáz egy ukrán oldal

Öt kárpátaljai önkormányzati vezető és képviselő nevét tette közzé egy ukrán nacionalista weboldal. A közelmúltban az ukrán külügyminiszter háborodott fel azon, hogy néhányan a beregszászi magyar konzulátuson állampolgársági esküt tettek. Szijjártó Péter szerint a közelgő választások miatt vették elő a magyar kártyát Ukrajnában.

Uniós zászló Orbán házánál

Uniós zászlót vitt Orbán Viktor felcsúti házához a DK. Az ellenzéki párt ezzel azt üzente a miniszterelnöknek, hogy Magyarországnak az unióban a helye, miközben ő gyakran az unió ellen beszél. Szijjártó Péter külügyminiszter a Híradó kérdésére úgy reagált: a kormány nem akarja kiléptetni az országot.

Zavarják a lakókat az éttermek

2 millió forintot fizet havonta a Zsidai család cége azért, hogy éttermet és bisztrót üzemeltethessen a Magyar Nemzeti Bank alapítványának új oktatási központjában a Budai Várban - tudta meg az RTL Híradó.

Elindult az újabb kormányzati tájékoztatási kampány

A közeljövőben plakátokon, tévében, rádióban, interneten hirdetik majd, hogy az Európai Parlament azért támadja Magyarországot, mert kerítéssel védi a déli határt. A kampányra reagálva a Momentum szórólapokat kezdett el osztani országszerte, hogy felhívják az emberek figyelmét: a Sargentini-jelentés szerintük a kormány bűneiről és nem a bevándorláspolitikáról szól.

 

Orbán nem akar uniós határőröket

A népesedéspolitika és az uniós viták határozzák meg a kormányzat következő időszakát - erről beszélt Orbán Viktor az Országgyűlés első őszi ülésén. A miniszterelnök megerősítette: meg akarja akadályozni, hogy az unió határőröket küldjön Magyarországra, a Sargentini-jelentésről pedig újra kijelentette: nem a kormányt, hanem az országot ítélték el.

6 milliárd megy az új kampányra

Csaknem 6 milliárd forintért tájékoztatási kampányt, és a családtámogatásokról nemzeti konzultációt is indít a kormány. A plakátkampány témáját egyelőre nem árulják el. Az elmúlt években a tájékoztatási kampányok Soros Györgyről és a migrációról szóltak. Az LMP szerint a kormány népszerűsítése helyett a valós problémák megoldására kellene költeni a pénzt, például az ápolási díj emelésére.

Sargentini: Magyarországot ma nem vennék fel az unióba

Nem vennék fel Magyarországot az Európai Unióba, ha most kérné a felvételét a közösségbe - ezt mondta az RTL Híradónak adott interjújában Judith Sargentini. A zöldpárti EP-képviselő magyarországi jogállamiságról készített jelentéséről ma vitázik az Európai Parlament. Szerinte ugyanis Magyarország nem tiszteli az unió alapértékeit. Arra a kérdésre, hogy demokráciának tartja-e még az országot, azt mondta, ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, de szerinte a demokrácia nem arról szól, amit a magyar kormány gondol róla, hogy a győztes mindent visz. A jelentésről szerdán szavaznak, Judith Sargentini azt mondta, akár meg is lehet a szükséges kétharmados támogatás, de minden az Európai Néppárt képviselőinek akaratán múlik. 
 

Magyarországról vitáznak kedden

Holnap vitázik az Európai Parlament a magyarországi jogállamiságról és a demokrácia helyzetéről szóló úgynevezett Sargentini-jelentésről. A magyar álláspontot Orbán Viktor képviseli majd, ő egyetlen egyszer, 7 percben szólalhat fel. A Fidesz szerint a jelentés csak ürügy, hogy az Európai Parlament támadhassa Magyarországot bevándorlásellenes politikája miatt.

Lemondott a Los Angeles-i magyar ház alelnöke

Lemondott a Los Angeles-i magyar ház alelnöke, aki nemrég egy Facebookos kommentben kritizálta a külügyminisztert. A magyar állami támogatás nélkül működő kulturális intézet vezetője korábban a szólásszabadságra hivatkozva megvédte helyettesét. A kommentből azután lett botrány, hogy a magyar ház vezetője közölte: a Los Angeles-i főkonzul az alelnökének menesztését kérte tőle. A főkonzul azonban ezt tagadta.

Több komoly bírálatot kapott a magyar kormány az Európai Unióból

Günther Oettinger, költségvetésért felelős uniós biztos szerint például, Magyarországnak és több tagállamnak az Európai Unió gyengítése vagy lerombolása a célja. A német kereszténydemokrata politikus mellett a francia külügyminiszter pedig arról beszélt, országa nem akarja a populista Európát támogatni, és Lengyelországtól és Magyarországtól el kell vonni az úniós támogatásokat. A Fidesz szerint csak a kormány bevándorláspolitikája miatt támadják az országot.

Felújítás önerőből és hitelből

Fele részben hitelből, fele részben saját erőből, állami támogatás nélkül újítja fel a turai kastélyt Tiborcz István cége, a BDPST Zrt. Ezt a vállalat közölte a Híradó megkeresésére. A cég még kedden  közölte, hogy 4 és fél milliárd forintból 19 szobás luxusszállót és rendezvényközpontot alakít ki az egyik legszebb magyarországi kastélyból.

 

Vita a minimálbér-emelésről

Legfeljebb 5-10 százalékkal tudják emelni a minimálbért és a garantált bérminimumot január elsejével a munkaadók - ezt a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára árulta el az RTL Híradónak. Erre is csak akkor lesz lehetőségük, ha csökken a béreket terhelő járulék Dávid Ferenc szerint.

Válsághelyzet meghosszabbítva

Meghosszabbította a kormány a 2015-ben bevezetett tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet. Annak ellenére döntöttek így, hogy a KSH legutóbbi statisztikái szerint április és július között összesen 159, azaz naponta mindössze 1, 7 menedékkérelmet adtak be a magyar határon.

USA-nagykövet: Nincs nagy gond

Bár a korábbi nagyköveteket éles kritikákat is megfogalmaztak a magyar kormányról a diplomata egy lapinterjúban ezzel szemben azt mondta: ő nem tapasztalja a demokrácia leépítését és a korábban többször bírált korrupciót sem.

 

CSOK: érdemes kivárni?

Szeptember végéig érdemes várni: addig dönt a kormány arról, hogyan változtatnak a CSOK szabályain. Gulyás Gergely a pénteki kormányinfón az RTL Híradó kérdésére azt válaszolta: az egy és kétgyerekes illetve a használt lakást vásárló családokat is nagyobb összeggel támogathatják, részletekről azonban nem beszélt.

 

Biológia, kémia, fizika egyben?

A szakgimnáziumok után az általános iskolákban is összevonhatják a fizikát, a kémiát valamint a biológiát, és természettudományok tantárgynak neveznék - erről a hvg.hu írt először az új Nemzeti Alaptanterv tervezetére hivatkozva. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke szerint erre nincsenek felkészülve a tanárok. A Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanakkor az RTL Híradó kérdésére azt mondta: ez még csak vitaanyag, nem eldöntött tény.

Gulyás szerint is hős Salvini

Azért hős Matteo Salvini, mert nem engedi be a menekülteket Olaszországba – ezt válaszolta a Miniszterelnökséget vezető miniszter arra a kérdésünkre, hogy miért nevezte Orbán Viktor a hősének az olasz belügyminisztert. Matteo Salvinit korábban rasszista, idegenellenes nyilatkozatai miatt rengeteg kritika érte. Az egyik legnagyobb példányszámú katolikus hetilap például a sátánhoz hasonlította. 

8 milliós veszteség a kisvasúton

Továbbra is veszteséges a felcsúti kisvasút. Az Átlátszó írta meg, hogy a jegyekből befolyó bevétel az elmúlt egy évben sem fedezte a kiadásokat, a veszteség 8 millió 200 ezer forint. A kormány szerint sok embernek okoz örömet, ezért is döntöttek úgy már korábban, hogy meghosszabbítják. A Párbeszéd Európai Parlamenti képviselője szerint feneketlen zsákba öntenek uniós pénzeket.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való