KERESÉS search-close

"Magyar Éva" szerzővel ellátott tartalmak

Magyar Éva

Magyar Éva által létrehozott tartalmak (100):

Meghekkelték a kormány Európa-ellenes plakátkampányát

Meghekkelte a kormány Európa-ellenes plakátkampányát a Momentum. Az ellenzéki párt aktivistái éjszaka több városban egyszerűen átmatricázták a hirdetéseket. Így azokon most például az olvasható, hogy 400 körzetben nincs háziorvos, és tanárhiány van. A nemzetközi kommunikációért felelős államtitkár szerint Brüsszel bevándorlás-politikája veszélyes, és az erről szóló plakátok átragasztása rongálás.

Féldisznót kapnak Mészárostól az erőmű dolgozói

Ott szeretne lenni minden család asztalánál a tavaszi ünnepekkor, ezért ajándékoz fél sertést a Mátrai Erőmű dolgozóinak Mészáros Lőrinc. A visontai erőmű 2017. végén került az egykori felcsúti polgármester érdekeltségébe, sertéstelepei pedig már évek óta vannak. Az erőmű dolgozói nagyon meglepődtek, és van, akinek még fogalma sincs, hogy mihez kezdjen a sajátos prémiummal.

 

Kockázatos a hitelbírálat nélküli tízmilliós kölcsön?

Információnk szerint a bankokat is meglepte a kedvezményes gyermekvállalási támogatás. Szakértők túl kockázatosnak tartják, hogy hitelbírálat nélkül lehetne tízmilliós kölcsönhöz jutni. Erről csütörtökön beszélt kérdésünkre a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Pénzügyi szakértők szerint aggályos a kormány elképzelése, mert felelőtlen hitelfelvételre ösztönözheti az embereket. A gyermekvállalási támogatásról szinte naponta derülnek ki újabb részletek. Elméletileg júliustól lesz igényelhető, de a kormány még dolgozik a részleteken. 

Polt Péter nem megy el Brüsszelbe

Nem megy el Polt Péter Brüsszelbe, ahová az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottsága hívta meg. A legfőbb ügyészt egyebek között az uniós pénzek magyarországi elköltéséről és az OLAF-ügyekről kérdezték volna. Utóbbiról Jávor Benedek EP-képviselő szerint főleg az Elios-üggyel összefüggésben. Közben a 24.hu értesülése szerint a kormány 25 százalékos büntetést bevállalt volna az Elios-beruházosok után, de a Bizottság ezt nem fogadta el. A Jobbik szerint a kormány ezzel elismerte a korrupciót.

Vita a parlamenti munkáról

Nevetségesnek tartja az MSZP, hogy a Fidesz frakció szóvivője felháborítónak nevezte az ellenzéki pártok hétfői kivonulását az ülésteremből. Halász János, frakciószóvivő szerint az ellenzéki képviselők úgy veszik fel a fizetésüket, hogy nem dolgoznak. A szocialisták azt mondják, Orbán Viktor ellenzéki pártvezetőként 8 éven át rengetegszer hiányzott. A Fidesz és a KDNP képviselői, a frakcióvezetők kivételével, 2006 után Gyurcsány Ferenc összes felszólalásánál elhagyták az üléstermet termet.

Kásler Miklós szerint elkerülték a krízist az egészségügyben

Nem valószínű, hogy a közeljövőben nyugat-európai bérek lesznek az egészségügyben, de a betegellátás biztosított - erről beszélt az emberi erőforrások minisztere. Kásler Miklós szerint az utolsó pillanatban léptek, így elkerülték a krízishelyzetet.

40 millió közpénzből Fidesz lap

Évente 40 millió forint közpénzt költ a csepeli önkormányzat arra a lapra, amelyben Németh Szilárd honvédelmi államtitkárnak állandó rovata van: „Így főzök én” címmel. Az adatokat az átlátszó kérte ki. Az ellenzék szerint a Csepeli Hírmondó kormánypárti politikusok kampányújságja, miközben az adófizetők pénzéből működtetik. Szabó Szabolcs független országgyűlési képviselő azt mondja, az ellenzék még pénzért sem hirdethet a lapban.

Miért nem kap díszpolgári címet Bálint gazda?

Nagy indulatokat váltott ki az interneten, hogy Budapest XVI. kerülete nem adományoz díszpolgári címet az idén százéves Bálint Györgynek. Az ország Bálint gazdájaként emlegetett szakember kitüntetését a fideszes többség akadályozta meg a legutóbbi közgyűlésen azzal, hogy másra szavazott. Egyikük ezt azzal magyarázta a Facebookon, hogy: „ha pitiség, ha nem, ő sem SZDSZ-es, sem szocialista múlttal nem támogat senkit díszpolgárnak.” Bálint György azt mondta, ettől ő még nyugodtan alszik, és dolgozik tovább.

Lemondhattak az uniós pénzről

Beismerte a magyar kormány, hogy nem küldi el az Európai Bizottságnak az Elios projektek számláit – állítja Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője. Ez azt jelentheti, hogy a beruházásokat a korábbi tervekkel ellentétben nem uniós költségvetésből, hanem a magyar adófizetők pénzéből finanszírozzák. Így viszont a képviselő szerint az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala nem vizsgálhatja tovább a miniszterelnök vejét is érintő, korrupció-gyanús beruházásokat.

Ígért már a kormány bölcsődéket

Már korábban is ígért teljes bölcsődei ellátást a kormány, de 2500 településen egyáltalán nem működik ilyen intézmény Magyarországon. A miniszterelnök tegnap bejelentette, hogy 21 ezer új férőhelyet létesítenek, de közben a 2018. végére ígért hatvanezer sem valósult meg. Novák Katalin államtitkár az RTL Híradó kérdésére ma azt mondta: mindig betarják, amit ígérnek. A szakszervezet szerint ez a bölcsődék esetében biztosan nem igaz.

Szakszervezeti titkárrá választották, másnap kirúgták

Csütörtökön szakszervezeti titkárrá választották, másnap délelőtt kirúgták. A Vasas Szakszervezetek Szövetsége szerint azért szűnt meg a munkaviszonya a kétgyermekes, középvezetői beosztásban dolgozó férfinak, mert tisztséget vállalt a frissen alakult érdekvédelmi szervezetben. A Suzuki viszont azzal indokolta neki az elbocsátást, hogy szerintük rosszul dolgozott. Kerestük a céget, de nem válaszoltak a kérdéseinkre.

Reggel óta több helyszínen tüntettek Budapesten

Reggel óta Budapest több pontján voltak tüntetések. A Lánchidat reggel óta zárva tartják a tiltakozók. Orbán Viktor évértékelője után pedig a Várban kezdődött tüntetés, amit az ellenzék közösen szervezett.

Újra drágul az egyházi stadion

Újabb 780 millió forinttal drágult a Szegedi Ifjúsági Csarnok, így az eredeti áránál már 3,3 milliárd forinttal többért építi fel Garancsi István cége, a Market Zrt. A 12,7 milliárd forintos sportközpontot a Szeged-Csanádi Egyházmegye rendelte meg, de a kormány adott hozzá csaknem tízmilliárd forint támogatást. A tervezettnél jóval drágább lesz a szegedi uszoda is. A kormány az építőipari ár- és béremelésekkel magyarázza a közbeszerzések drágulását.

Vita a képviselők büntetéséről

Egyelőre nincs döntés a túlmunkáról szóló törvényjavaslat ellen tiltakozó ellenzéki képviselők büntetéséről. A Házbizottság ma tárgyalt Kövér László javaslatáról, aki „anarchiába hajló eszetlen rendbontásnak” nevezte a december 12-ei ülésen történteket, és az abban résztvevőket pénzbüntetéssel sújtaná. Csakhogy a házbizottság kizárólag egyhangú döntéseket hozhat, a tiszteletdíj-megvonást pedig az ellenzék nem támogatja. Később a kormánypárti többségű Országgyűlés dönthet. 

2,6 milliárddal tartoznak, eddig 8 ezret hajtottak be rajtuk

Nyolcezer forintot sikerült eddig az államnak behajtania a kamupártokon – közölte az adóhatóság. Pedig a 17 darab kevesebb, mint 1 százalékot szerzett párt összesen több mint 2,6 milliárd forint állami támogatással tartozik. Az MSZP szerint a kormány tudatosan vegzálja a valódi ellenzéki pártokat és hagyja futni a kamupártokat. A kormány szerint ez nem az ő hatáskörük és nem foglalkoznak a kérdéssel.

A kormány szerint helyes döntés átalakítani az étkezési utalványok piacát

A kormány szerint helyes döntés volt 2012-ben átalakítani az étkezési utalványok piacát. Ezt azután közölték, hogy Magyarországot 23 milliárd forint kártérítésre kötelezte egy nemzetközi bíróság. A nem jogerős ítélet szerint azért kell fizetnie az államnak, mert a kormány évekkel ezelőtt úgy alakította át a cafeteria-rendszert, hogy több külföldi utalvány-kibocsátó cég kiszorult a piacról.

38 ellenzéki politikust büntetne meg Kövér László, az ellenzék tüntetést szervez

Tüntetést szerveznek ellenzéki országgyűlési képviselők február 10-ére a Várba. Ez a válaszuk arra, hogy hétfőn kiderült, Kövér László összesen 38 ellenzéki politikust büntetne meg a december 12-ei, botrányos parlamenti ülés miatt. A házelnök fizikai erőszak, illetve az Országgyűlés tekintélyét sértő magatartás miatt az érintettek többségének egy havi tiszteletdíját vonná el. Az ellenzék szerint önkényesen járt el a házelnök, és nem fogadják el a büntetést.

Valódi híreket visznek vidékre

Újjáépítené a vidéki nyilvánosságot a Nyomtass Te is! Mozgalom. Mint mondják, azt szeretnék, ha a kormánypropaganda mellett valódi hírek is eljutnának az emberekhez. Szombati konferenciájukon az derült ki, hogy a vidéki független sajtóban hirdetések is alig vannak, mert a cégek nem mernek náluk reklámozni, ezért inkább titokban támogatják őket. A híreik viszont érdeklik az embereket.

Nem emelik a közmunkások bérét

Alig több mint 54 ezer forint marad a közmunkások bére. 5 nap múlva kapnak először fizetést az idei munkájuk után, de a pénzügyminiszter Híradónknak azt mondta, két év után sincs napirenden a járandóság emelése. Varga Mihály arról beszélt, hogy ösztönözni akarják a közmunkások elhelyezkedését a rekord magas munkaerőhiány miatt. A Közmunkás Szakszervezet szerint a többség hiába keres, nem talál állást.

RTL II: Az Audi sztrájk vége!

Befejeződött a sztrájk az Audi győri gyárában, megegyeztek a béremelésől. 18 százalékkal, de minimum 75 ezer forinttal emelkednek a fizetések. A munkabeszüntetés egy hétig tartott, hatása pedig elérte az autógyár más üzemeit is.

Befejeződött a sztrájk az Audi győri gyárában

Megállapodott a szakszervezet és a cég az idei bérekről. Csaknem egy hétig tartott a munkabeszüntetés, a hatása pedig elérte az autógyár más üzemeit. Leállt a termelés Németországban és akadozik Szlovákiában, mert hiányoznak a győri alkatrészek. Varga Mihály pénzügyminiszter szerint a sztrájknak nem lesz hatása a magyarországi befektetésekre. 

Otthonápolás: aggódnak az új szabályok miatt

Több ezer tartósan beteg gyermeket zárhat ki a kormány az otthongondozási díjra jogosultak köréből – ettől tartanak az érdekképviseleti szervezetek. Szerintük a jogosultságot megállapító szempontrendszer rossz, mert csak fizikai akadályozottságot vesz figyelembe, holott állandó felügyeletre szorulhat az is, aki egyébként önellátó.

Oktatásra küldik azokat az őröket, akik nem engedték be a roma fiatalokat a szórakozóhelyre

Oktatásra kell menniük azoknak a biztonsági őröknek, akik tavaly januárban nem engedtek be három roma fiatalt egy budapesti szórakozóhelyre. Ők az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordultak. A tegnapi tárgyaláson pedig megegyeztek: a biztonsági őröknek úgynevezett érzékenyítő képzésre kell menniük. A tréningen a cigányságról beszélgetnek majd velük.

Szír menekült a Fradiban


szerző:
2019.01.25. 18:40
Szír menekült a Fradiban

Családjával együtt menekült el Szíriából a polgárháború elől a Fradi legújabb támadója. A 18 éves fiú Olaszországba szökött, két évig a Juventusnál játszott, mostantól pedig Magyarország legnépszerűbb klubját erősíti. A Ferencváros elnöke, Kubatov Gábor, aki egyben a Fidesz pártigazgatója, korábban többször elítélte a bevándorlás támogatását. Kerestük, hogy az igazolás óta árnyaltabban látja-e a kérdést, de nem kaptunk választ. 

Budapesten temetik el Andy Vajnát

A vasárnap elhunyt filmügyi kormánybiztost és üzletembert a kormány saját halottjának tekinti és gondoskodik a temetéséről – ezt Gulyás Gergely miniszter jelentette be a csütörtöki kormányinfón. Azt még nem tudni, hogy Vajnát ki követi a filmügyi kormánybiztosi poszton, a Rádió1 élére viszont már kinevezték az utódját.

 

Újra ellenzéki politikusok mentek be az MTVA-ba

Megint az állami média épületében töltötte az éjszakát két országgyűlési képviselő. Szél Bernadett és Hadházy Ákos, némi trükkel jutott be az MTVA székházába, hogy beszélhessen a vezérigazgatóval. A találkozó végül létrejött, de annak eredményével elégedetlenek a politikusok.

Letakarták a freskókat a Karmelita kolostor ebédlőjében

Eltűntek a Karmelita kolostor több mint kétszáz éves, késő barokk freskói az egykori szerzetesi ebédlő falairól. Legalábbis már nem láthatók azokon a fotókon, amelyeket a Miniszterelnöki Sajtóiroda hozott nyilvánosságra azután, hogy a miniszterelnök hivatala beköltözött az épületbe.

Elmondta, hogy megmondták, hogy mit írhat

Megmondták, hogy mit írhat, a kormánykritikusnak tűnő mondatokat kihúzták a cikkeiből, és az sem jelenhetett meg, hogy valójában milyen kevesen voltak a focimeccseken. Megírta a Nemzeti Sport néhány hónappal ezelőtt kirúgott főmunkatársa a 444.hu-nak, hogy milyen volt az újságnál dolgozni, amióta az kormányközeli tulajdonba került. A sportújság főszerkesztőjét hiába kerestük.

Jobbik: a magasabb célért akár a DK-val is

„A legsötétebb Gyurcsány-időszak is a demokrácia aranykora volt ahhoz képest, ami most van” – ezt mondta a Magyar Narancsnak a Jobbik sajtószóvivője. Mirkóczki Ádám arról is beszélt, hogy felül kell emelkedni a múltbéli sérelmeken, mert enélkül nem dönthető meg a Fidesz hatalma. A magasabb cél érdekében pedig akár a DK-val is együttműködne. Az őszi önkormányzati választáson közös jelöltek állítását Gyurcsány Ferenc pártja is támogatja.

5 forinttal támogatja a Fideszt a Kétfarkú Kutya Párt

Támogassák a Fideszt – erre buzdítja szimpatizánsait a Kétfarkú Kutya Párt. Orbán Viktor adománykérő levelét a napokban postázzák, a mindenből viccet csináló kétfarkúak pedig azt javasolják, hogy a levélben mellékelt sárga csekken öt forintot adjanak fel az adományozók. Ez a legkisebb összeg, amit küldeni lehet, viszont a csekkfeladás minimum 186 forintos költsége a címzettet terheli.

Újabb tájékoztató akciót indít a kormány, 1,7 milliárdért

Újabb tájékoztató akciót indít a kormány: 1,7 milliárd forint közpénzt költenek el arra, hogy hirdetésekben hívják fel az emberek figyelmét a szerintük sikeres kormányzati intézkedésekre. Évekkel ezelőtti szlogent porolnak le: Magyarország jobban teljesít. A Jobbik szerint ez egyrészt nem igaz, másrészt a kampány célja a kormányközeli vállalkozók bevételeinek növelése.

Tiltakozó megmozdulás Orbán Viktor új munkahelyénél

Tiltakozó megmozdulást tartott az ellenzék délelőtt a Budai Várban, Orbán Viktor új munkahelyénél. A Párbeszéd szervezte az összellenzékinek hirdetett flashmobot: szerintük a kormány a Horthy-rendszert másolva urizál a Várba költözéssel. A rendezvényen alig tucatnyian vettek részt, óriási rendőri készültség mellett. Németh Szilárd, a Fidesz alelnöke szerint az ellenzéki megmozdulásokat Soros György fizeti.

 

Ez történt decemberben


szerző:
2018.12.31. 18:35
Ez történt decemberben

Költözik a CEU, washingtoni gyászszertartáson búcsúzott a világ George Busht-tól, tüntetések Budapesten és vidéken, alacsony magyar életszínvonal, gazdagodó Mészáros Lőrinc. Az év utolsó hónapjának összefoglalója következik.

Szaunás, medencés luxuspáholyok az eszéki stadionban

Luxusstadion épül Mészáros Lőrinc csapatánál, a horvátországi Eszéken. A látványtervek szerint szaunás és medencés, üvegfallal elválasztott páholyokból nézhetik a mérkőzéseket a fontos vendégek. Az eszéki fociklub csődközelben volt, amikor két éve Mészáros Lőrinc megvásárolta. Azóta viszont a magyar kormány is támogatja az ottani Labdarúgó Akadémiát.

A kormány nem mond le arról, hogy korlátozza a tüntetéseket

Nem mond le a kormány arról, hogy korlátozza a tüntetéseket a nemzeti ünnepek idején, bizonyos közterületeken. Az erről szóló javaslatot néhány napja ugyan visszavonták, de új átdolgozott változatot nyújtanak majd be. Azt azonban nem árulja el a kormány, hogy miért vonták vissza az elképzelést, amit az ellenzék alkotmányellenesnek tartott.

Kész Orbán Viktor új hivatala

Új hivatalában, a Budai Várban kezdi a munkát az újévben Orbán Viktor. A miniszterelnök és stábja a több mint 20 milliárd forintért felújított Karmelita kolostorba költözik a Parlament épületéből. Dolgozószobáját műkincsek díszítik majd, bár a festmények közül még nem mindegyik került fel a falra. Ez derül ki egy fotón, ami a hétfői sajtóbejáráson készült. Erre az RTL Híradót nem hívták meg. A Párbeszéd szerint ez is egy presztizsberuházás, ezért tüntetésre készülnek.
Ide kattinta megnézheti a hivatalos fotókat a felújított Karmelita kolostorról.

 

Orbán Viktor 2030-ig tervez


szerző:
2018.12.24. 18:35
Orbán Viktor 2030-ig tervez

A miniszterelnök a kormánypárti Magyar Időknek adott karácsonyi interjújában azt mondta: a kormány a nyugodt erő, és az elmúlt nyolc év közös munkája akkorra érhet be teljesen. Szerinte az ellenzék az agressziót, az erőszakot képviseli. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő viszont azt mondja: az elmúlt hetek tüntetéssorozatával elkezdődött az Orbán-rezsim összeomlása.

 

Ki a felelős a történtekért?

A kormánypártok szerint az ellenzéki képviselők agresszívan visszaéltek a hatalmukkal és rátámadtak az MTVA munkatársaira. A Fidesz kommunikációs igazgatója videóüzenetben ítélte el, mint fogalmazott: a sorosista akciót. Az MTVA közleményt adott ki, eszerint a képviselők fenyegető magatartása félelmet keltett a dolgozókban. Az RTL Híradónak nyilatkozó alkotmányjogász szerint bűncselekményt követtek el a képviselőket kidobó biztonsági őrök.

Már a határon túlról is szavazhatnak az EP választásokon

Jövő májusban már azok a határon túli magyarok is szavazhatnak az Európai Parlamenti választáson, akik nem uniós tagországban élnek. Az Országgyűlés kormánypárti többségének döntése azt jelenti, hogy a Kárpátalján, vagy a Vajdaságban élők is voksolhatnak.

Vadászati kiállítás: 7 milliárd csak az előkészületekre

Hétmilliárd forintot különített el a kormány a 2021-es Nemzetközi Vadászati és Természeti Kiállítás előkészítési feladataira. A rendezvény összköltsége a hvg szerint akár az ötvenmilliárd forintot is meghaladhatja. A lap arról írt, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes februárban még azzal viccelt, hogy nem meri megmutatni a rendezvény költségvetését a pénzügyminiszternek. Kerestük Semjén Zsoltot, hogy azóta közölte-e számokat, de megkeresésünkre nem válaszolt.

Lökdösődés, kiabálás, sípszó, így fogadták el a

Lökdösődés, ordibálás, sípszó - botrányos jelenetek között fogadta el a Parlament fideszes többsége a túlóráról szóló törvénymódosítást. Ennek értelmében a munkaadók évente 400 túlórát rendelhetnek el, és ezzel csak három év alatt kell elszámolniuk. Az ellenzék változatos módszerekkel próbálta megakadályozni a szavazást. Elfoglalták a levezető elnök pulpitusát is. Orbán Viktor végig állva szavazott.

11 éves kisfiúval erőszakoskodhatott a békési tanár

Egy másik ügyben is elítélték azt a békési tanárt, aki Londonba akart szökni 11 éves tanítványával tavaly. A Blikk számolt be róla, hogy 9 év fegyházbüntetést kapott szexuális erőszakért és gyermekpornográfiáért első fokon. A bíróság részleteket nem árult el, de úgy tudjuk, hogy most is egy kisfiú az érintett. Bár korábban a gyermekszöktetés kísérlete miatt is bűnösnek találta a bíróság, büntetését akkor felfüggesztették.

Újabb repülőgépeket vásárol a honvédség

Újabb repülőket vesz a honvédség, a meglévő kettő mellé tervben van még egy Airbus és még három másik, teherszállító repülőgép beszerzése. Erről a honvédelmi miniszter beszélt a Híradónknak adott exkluzív interjújában. Benkő Tibor azt is elismerte, hogy a honvédség legutóbb vásárolt, Falcon 7X típusú repülőgépe polgári lajstromjelet kapott, de a miniszter szerint csak átmenetileg. A Demokratikus Koalíció továbbra is magyarázatot követel, mert szerintük nem katonai gépeket vásároltak, hanem kormánytagok kényelmét szolgáló luxusrepülőket.

Katonai géppel repül Orbán Viktor

Gyakran Magyarország kormánya jelzéssel repült és olyankor ugyanabban a városban landolt, ahol Orbán Viktornak is programja volt. Az átlátszó.hu szerint az elmúlt egy évben tucatszor repülhetett az OTP egyik cégének luxusrepülőjével a miniszterelnök. Orbán Viktor sajtófőnöke Híradónknak megerősítette, hogy korábban többször utazott magántulajdonú repülőgéppel a miniszterelnök, de azóta, hogy a honvédség új gépeket vett, már azokkal repül.

Nem tudni, mennyibe kerül majd a vb

2023. augusztusában atlétikai világbajnokság lesz Budapesten, de még senki nem tudja megmondani, hogy mennyibe kerül majd Magyarországnak. Az viszont biztos, hogy épül egy új Nemzeti Atlétikai Központ, igaz, a kivitelezési tervek még nem készültek el. A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja szerint ezért nem lehet felelősen nyilatkozni az építési költségekről. A szocialistákat felháborítja, hogy a kormány nem mondja meg, hogy mennyi közpénzt tervez elkölteni.

Megszűnik a cafeteria az Országos Széchényi Könyvtárban

Megszűnik a cafeteria az Országos Széchényi Könyvtárban január elsejétől. Eddig évente bruttó 200 ezer forintot kaptak a dolgozók, de néhány napja a vezetés bejelentette, hogy a nemzeti közgyűjtemény jövőre egyáltalán nem ad cafeteriat. A szakszervezetek szerint ez várható volt, miután a kormány eltörölte a legtöbb béren kívüli juttatás adókedvezményét. A kormány viszont korábban azt állította, hogy a munkavállalók nem járnak rosszabbul, mert a bérek emelkednek.

 

Honvédségi repülővel ment Orbán operába

Megint a honvédség csapatszállító repülőjével utazott a miniszterelnök. A hivatalosan nem kormánygép két hete Milánóba vitte Orbán Viktort, hogy megnézze a világhírű magyar zeneszerző operájának bemutatóját a Scalaban. Az útról az LMP-s Demeter Márta kérdezte a honvédelmi minisztert, aki elismerte, hogy a kormányfő a honvédség gépével repült. A képviselő szerint hazudik a kormány, amikor azt állítja, hogy ez nem kormánygép.

2 hét türelmet kér a miniszter

Már 14 ezren tiltakoznak aláírásukkal a Honvédkórház koraszülött centrumának átmeneti bezárása ellen. A honvédelmi miniszter csütörtökön azzal magyarázta a helyzetet, hogy egyszerre öt dolgozójuk megy szülni, és azt ígérte, hogy december közepétől legfeljebb január elejéig tart a korlátozás. Közben Varga Mihály pénzügyminiszter a Szent Margit Kórház felújított rehabilitációs osztályának avatásán arról beszélt, hogy a kormány kiemelt ágazatnak tekinti az egészségügyet.

Ezrek követelik a megoldást az orvoshiányra

Több ezren követelik az interneten, hogy a kormány oldja meg az orvoshiányt a Honvédkórház koraszülöttcentrumában. A hvg.hu írta meg először, hogy a részleg december 15-én két hétre bezár, mert az elmúlt fél évben összesen 7 szakember távozott az osztályról. Gulyás Gergely miniszter szerint az ellátás megszervezése nem a kormány hatásköre, hanem az egészségügyi államtitkárságé. A DK szerint koraszülöttek életét veszélyeztetik.

Gruevszki-ügy: nincs válasz

A menekültügyi döntések mentesek a politikai befolyástól, ezt mondta hétfőn Orbán Viktor a parlamentben, amikor kérdést kapott a Nikola Gruevszki ügyről. Az ellenzék hiába próbálta megtudni, ki utasította a magyar diplomatákat, hogy segítsenek a volt macedón miniszterelnöknek az országba jutni.

 

Hadiállapotot hirdettek Ukrajnában - kárpátaljai magyarokat is besorozhatnak

Hadiállapotot hirdettek ki Ukrajnában, miután Oroszország vasárnap tüzet nyitott ukrán hadihajókra a Krím-félsziget melletti Kercsi-szorosnál, majd három hajót el is foglalt. Az ukrán államfő utasította vezérkarát, rendeljenek el részleges sorozást. Így kárpátaljai magyarokat is besorozhatnak. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint az ő biztonságuk a legfontosabb, de a kormány egyelőre nem tesz diplomáciai lépéseket.

 

Hol van most Gruevszki?


szerző:
2018.11.24. 18:30
Hol van most Gruevszki?

Az elmúlt 5 hónapban mindössze négyen kaptak menekültstátuszt Magyarországtól - tudta meg Szél Bernadett független képviselő a Bevándorlási Hivataltól. Közülük az egyik a börtönbüntetése elől menekülő volt macedón miniszterelnök. Ezzel Nikola Gruevszki csaknem ugyanolyan jogokat kapott, mint egy magyar állampolgár. A schengeni övezethez tartozó európai országokban például szabadon utazhat. Azt, hogy most éppen hol van, állítólag Orbán Viktor sem tudja. Legalábbis a miniszterelnök sajtófőnöke ezt közölte Híradónkkal.

Egyre több európai politikus bírálja Magyarországot a Gruevszki-ügy miatt

Egyre több európai politikus bírálja Magyarországot a volt macedón miniszterelnök befogadása miatt. Németország európai ügyekért felelős államminisztere szerint a menedékjog nem arra való, hogy „börtön elől menekülő haveroknak osztogassák”. Szijjártó Péter szerint Michael Roth olyan ügyről mondott véleményt, amiről fogalma sincs.

Szijjártó elismerte: magyar diplomaták kísérték Budapestre Gruevszkit

Elismerte a külügyminiszter, hogy magyar diplomaták kísérték három balkáni országon keresztül Budapestre a börtön elől menekülő volt macedón miniszterelnököt. Szijjártó Péter szerint azonban ennek nincs semmi jelentősége, mert a diplomaták semmilyen bűncselekményben nem vettek részt, Nikola Gruevszki a jogszabályoknak megfelelően, törvényesen jutott Albániából Magyarországra.

Megkapta a menedékjogot Nikola Gruevszki?

Politikai menedékjogot kapott Magyarországon Nikola Gruevszki - legalábbis ezt közölte közösségi oldalán a hazájában korrupció miatt börtönbüntetésre ítélt politikus.

Nemzetközi botrány lehet: magyar diplomaták segítették Nikola Gruevszki szökését

Továbbra sem árulja el a kormány, hogyan jutott Magyarországra a korrupció miatt jogerősen elítélt volt Macedón miniszterelnök. Közben az érintett balkáni országok különböző hatóságai megerősítették: magyar diplomaták segítették Nikola Gruevszki szökését. A bukott politikus menedékjogot kért Budapesten. A Híradónk által megkérdezett jogász szerint az ügyből biztosan nemzetközi botrány lesz.

Magyar diplomaták segíthettek Nikola Gruevszkinek

Külföldi sajtóhírek szerint magyar diplomaták segíthettek Magyarországra jutni Nikola Gruevszki, volt macedón miniszterelnöknek, aki ellen közben nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki. A politikus jogerős börtönbüntetése elől menekült Budapestre. Azt, hogy magyar követségi autóval utazott Albánián át Montenegróba, az albán rendőrség is megerősítette. A magyar kormány még csütörtökön azt közölte, hogy a bukott politikus a magyar állam segítsége nélkül is bejuthatott az országba, és szabályos menedékjogi eljárás indult az ügyében.

Navracsics bízik benne, hogy Magyarországon marad a CEU

Szeretné, ha a CEU Budapesten maradna, és azt, hogy Magyarország nem az egyetem körüli vitáról lenne híres - ezt mondta híradónknak Navracsics Tibor. Az Európai Bizottság oktatási biztosát egy budapesti konferencián kérdeztük erről. A CEU rektor-helyettese pedig azt közölte: ők már feladták: nem kezdeményeznek újabb egyeztetést a magyar kormánnyal, mert eddig is falakba ütköztek.

Mészáros Lőrinc üzlettársához került a Közgép

Kormányközeli üzletemberhez, Mészáros Lőrinc üzlettársához került a Közgép. Az eladó, Nyerges Zsolt azt közölte, hogy örül, mert szerinte kiváló szakmai befektetőt találtak. A Közgép egykor a Simicska-birodalom zászlóshajója volt: a 2010-es évektől szinte az összes állami beruházásban, vasút- és útépítésben részt vett.

Kósa: Ez tiszta agyrém!

Semmi köze édesanyja cégéhez és még csak nem is látta azokat a luxusjárműveket, melyeket a sertéstenyésztő vállalkozás lízingel – ezt nyilatkozta Kósa Lajos a Hír Tv-nek. A 24.hu írt róla először, hogy a fideszes politikus 82 éves édesanyjának vállalkozása pont olyan BMW motort bérel, amilyennel Kósa Lajos tavaly elment a Fidesz kihelyezett frakcióülésére.

24 és fél milliárd forint felső középkategóriás autókra

Huszonnégy és fél milliárd forintért vásárol felső-középkategóriás autókat az állam. A kormányzati központ váratlanul megnövelte a jármű-beszerzési keretet. A plusz pénz nagy részét nem átlagos, hanem drága autókra költik. A kormány szerint a tömeges bevándorlás miatt szükséges az eredetileg tervezettnél több kocsi. A Pénzügyminisztérium azt közölte Híradónkkal, hogy a rendőrségnek vesznek járőrautókat. Az ellenzék viszont azt mondja, a drága autókkal állami vezetők járnak majd.

Már a postán a nemzeti konzultáció kérdőívei

A kérdőívet mindenki megkapja - jelentette be Novák Katalin államtitkár. A kormány összesen 11 kérdést tesz fel az embereknek, ezúttal családügyi témában, de a bevándorlás kérdése sem maradt ki. A szocialisták szerint: „bugyuták a kérdések”.

Újabb néppárti politikus bírálja a Fideszt

Ezúttal a volt finn miniszterelnök, aki szerint Orbán Viktornak hitet kell tennie az Európai Néppárt által képviselt értékek mellett, vagy el kell hagynia a pártot. Alexander Stubb a Néppárt csúcsjelöltségéért indul a Fidesz által is támogatott Manfred Weberrel szemben. Orbán Viktor sajtófőnöke szerint éppen ezért támadja Magyarországot.

Kutyapárt-DK: ki, hogyan segít?

Kifizette annak a gödöllői hajléktalannak a büntetését a Demokratikus Koalíció, akit elsőként bírságoltak meg azért, mert az utcán él. Ezt azután jelentették be, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt beszólt nekik a Facebookon.

Jogtalanul tiltott be egy üllői tüntetést a rendőrség

Helytelenül alkalmazta az új gyülekezési jogról szóló törvényt a rendőrség, és indokolatlanul tiltott be egy tüntetést Üllőn, állapította meg a bíróság. A Pest megyei városban helyiek tiltakoztak volna a kamionforgalom és a zaj miatt, de a rendőrség megtiltotta nekik a demonstrációt. Bírósághoz fordultak, és nyertek.

Simonka György maga jelentkezett, hogy válaszolna a kérdésekre

E-mailben jelentkezett a hatóságoknál Simonka György, hogy válaszolna minden kérdésre az ellene indult nyomozásban. A fideszes politikust bűnszervezetben elkövetett, csaknem másfél milliárd forintos költségvetési csalással gyanúsítják. Simonka György mentelmi jogát tegnap függesztette fel az Országgyűlés, de információink szerint erről még nem kapott hivatalos tájékoztatást az ügyészség.

Közkórház = állami ellátás

Konfliktusokra számít a kormány a magán és az állami egészségügy tervezett szétválasztása miatt. Erről Rétvári Bence államtitkár beszélt. A kabinet elképzelése szerint a közkórházakban kizárólag az állami ellátást lehet majd igénybe venni. A Jobbik arra számít, hogy így még rosszabb anyagi helyzetbe kerülnek a kórházak, tovább romlanak a körülmények, a szegényebbek pedig hosszabb várólistákra készülhetnek.

Sok hajléktalanról nincs hírük

Aggasztó, hogy a forgalmas helyekről eltűntek a hajléktalanok Budapesten, de a szállók kihasználtsága alig emelkedett. Ezt mondták Híradónknak az egyik karitatív szervezetnél, ahol a szociális munkások már napok óta nem tudnak semmit több olyan utcán élő emberről, akiknek segítségre lenne szükségük.

Ünnepi fáklyás felvonulás


szerző:
2018.10.22. 18:40
Ünnepi fáklyás felvonulás

A Műegyetemnél tartott koszorúzással, emlékünnepséggel és fáklyás felvonulással elkezdődtek az október 23-ai ünnepségek Budapesten. Holnap Orbán Viktor miniszterelnök a Terror Házánál mond beszédet, több ellenzéki párt részvételével pedig a Bem téren lesz tüntetés. Számos családi programot is tartanak majd a fővárosban. A rendezvények környékén útlezárásokra és forgalomkorlátozásra kell számítani.

Etikai vizsgálat Ungár ellen?

Etikai vizsgálat indulhat az LMP-ben Ungár Péter ellen. A 24.hu írta meg, hogy az eljárást a párt néhány tagja kezdeményezte, miután kiderült, Mészáros Lőrinc bevásárolta magát egy olyan cégbe, ahol Ungár Péter és Schmidt Mária is tulajdonos.

Leépítés: aggódó tisztviselők

Több tízezer kormánytisztviselő retteg és gyötrődik a szakszervezetek szerint, hogy vajon rákerül-e az elbocsátandó munkatársak listájára. Az EMMI államtitkára azt mondta, még nem tudják, hogy milyen mértékű lesz a közigazgatás karcsúsítása.

Taxizik, hogy beteg gyerekeken segítsen

Zoltán éjjel dolgozik, napközben pedig jótékonykodik. A szegedi férfi amit összetaxizik, annak nagy részet arra költi, hogy beteg gyerekeken segítsen. Egyre többen szállnak be az akcióiba, más taxisok vagy magánemberek.

„A V4-ek nélkül nincs növekedés”

Közép-Európa az unió gazdasági motorja, ha a V4-ek, azaz Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország nem lenne EU-tag, akkor ma nem lenne gazdasági növekedés az Unióban. Erről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt azon a török-magyar üzleti fórumon, melyen a török államfő is részt vett.

 

Mellette lehetett, ellene nem


szerző:
2018.10.09. 18:25
Mellette lehetett, ellene nem

Szimpátiatüntetés lehetett, a politikáját bírálók még csak egy táblát sem emelhettek fel azon a környéken, amerre a török államfő járt magyarországi látogatása során. Recep Tayyip Erdogan két napot töltött Magyarországon. Találkozott Áder Jánossal és Orbán Viktorral, üzleti fórumon vett részt, kedden délután pedig felavatta Gül Baba türbéjét.

Mégis felajánlják a plusz pénzt?

Elárulta az MSZP, hogy mit kezdenek a párt országgyűlési képviselői a fizetésemelésükkel. Igaz, csak néhány órával azután, hogy a 24.hu azt írta: titkolóznak, és semmit sem tudni a nyáron megígért szolidaritási alapjukról, ahová a képviselők a tervek szerint befizetik a fizetéstöbbletüket. Jótékonykodik a Párbeszéd, a Jobbik és a DK-is. A Fidesznél viszont nem hirdettek ilyen akciót.

Ne beszéljenek a jó dolgokról Hódmezővásárhelyen

Kommunikációs iránymutatást kaptak Lázár János sajtósától a hódmezővásárhelyi fideszes képviselők. Azt kérték tőlük: ne nyilatkozzanak a sajtónak pozitív témákban sem, mert az emberek még azt hinnék, hogy Hódmezővásárhely működik, ezt pedig nem szeretnék.

Országosan egységes vízdíjat vezetne be a kormány

Erről a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter beszélt csütörtökön egy konferencián. Azt mondta, hogy ehhez először centralizálni kell a különböző víziközmű cégeket. Jelenleg 40 ilyen szolgáltató van, és mindegyik más áron biztosítja az ivóvizet. Két és félszeres különbségek is vannak az országban. Aki a Balatonnál él, sokkal többet fizet, mint aki Szegeden.

 

300 millió a hajléktalanokra

Hajléktalanok ellátását segítő tartalékalap létrehozásáról döntött a kormány. 300 millió forintot különítettek el, a pénzt a Belügyminisztérium használhatja fel. Hogy pontosan mire, még nem derült ki, de a hajléktalanokat segítő szervezetek információja szerint fertőtlenítő fürdőket alakíthatnak ki a pénzből. 

Luxusjachton a MÁV elnöke


szerző:
2018.09.25. 18:29
Luxusjachton a MÁV elnöke

Csak tavaly 606 és fél milliárd forint értékű közbeszerzést nyert az átlátszo.hu összesítése szerint az a milliárdos vállalkozó, aki a volt közlekedéspolitikai államtitkárral, a MÁV jelenlegi elnökével hajózott az Adrián. A leleplező drónfelvételt szintén az oknyomozó portál készítette és tegnap hozták nyilvánosságra. A luxushajón korábban Mészáros Lőrinc is feltűnt.

Szerintük jogos az EU bírálata

A megyei lapok olvasói szerint valós veszélyekre figyelmezteti Magyarországot a Sargentini-jelentés. A szavazók 73 százaléka, azaz több mint kétharmada szerint az Európai Unió jogosan bírálja a magyar kormányt a jogállamiság megsértése miatt.

Repülőt béreltek a katonáknak

Orbán Viktort elvihették, az Irakban missziót teljesítő magyar katonákat viszont nem szállíthatták a honvédség közelmúltban vásárolt Airbus repülői - erről a 444.hu írt elsőként. A honvédség szerint azért kellett a magyar katonákat egy bérelt ukrán géppel szállítani, mert az Airbus pilótáinak és a földi személyzetnek a tapasztalata még nem elég ahhoz, hogy egyszerre sok embert elvigyenek.

„Amatőrök” a hatalommal szemben

Professzionális hatalomtechnikai gépezet küzdött egy jóindulatú, de amatőr társasággal. Így értékelte a józsefvárosi időközi polgármester választás kampányát a vesztes jelölt. Győri Péter mögé felsorakozott szinte a teljes ellenzék, a Fidesz jelöltje mégis fölényesen győzött még júliusban. A szocialisták szerint ők sokat dolgoztak a sikerért, de valóban többre mehettek volna, ha közös a kampánystáb is.

 

Hogy él Pásztor Anna a fenyegetések árnyékában

Pásztor Anna kirobbanó személyiség, nem nehéz rajongani érte, de a beteges imádat azért, amivel egy férfi hónapokon át üldözte, mostanra rendőrségi ügy lett. Anna vagány nő, és nem hajlandó félni, de az élete átalakult, amióta gyilkossággal fenyegették...

Újra késsel közelített egyik rajongója Pásztor Anna felé

Az énekesnő múlt szombaton, a 4-6-os villamoson zenélt csapatával, a Házon kívül stábja is ott forgatott vele. A koncert előtt lépett oda a sztárhoz egy férfi, aki előhúzott a zsebéből egy kést, mondván: azzal kér autogramot. Pásztor Anna bár megrémült, de azonnal kikapta a kezéből a kést. Azt mondta, nem hajlandó félelemben élni.

Vizsgálják, hogy rasszisták-e

Vizsgálat indult Belgiumban az ellen a flamand ifjúsági mozgalom ellen, melynek vezetője és néhány tagja részt vett a legutóbbi Bálványosi Szabadegyetemen, Tusnádfürdőn. Erről a 444.hu írt. A mozgalomról kiderült, hogy nemcsak bevándorlásellenes, hanem tagjai szélsőségesen rasszista és antiszemita nézeteket vallanak. A fiatalok személyesen Orbán Viktorral is találkoztak Erdélyben.

Előre szóltak, hogy ne féljenek

Hiába tájékoztatták jó előre az embereket, van, aki még így is fél. Szaúd-Arábiából érkeznek rendőrök a jövő héten Tápiógyörgyére és a helyieket a Facebookon nyugtatja az önkormányzat, hogy idézzük: ők „nem migránsok”, hanem hivatalos vízummal tartózkodnak majd Magyarországon.

Tanúként idéztetnék be Kósát

Létezik az 1300 milliárd forintos örökség – ezt vallotta a rendőrségen a csengeri asszony, aki a választási kampányban felbukkant közjegyzői okirat szerint Kósa Lajost, a Fidesz korábbi miniszterét bízta meg a mesés vagyon befektetésével. A politikus az ügy kipattanásakor beismerte, hogy kapott ilyen megbízást, de haszna nem származott belőle. Később azt mondta, hogy az okirat hamisítvány. A csengeri asszonyt csalással gyanúsítják. Kedden hozták Magyarországra Svájcból.

Saját videósa van Kásler Miklós miniszternek

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma havonta 450 ezer forintot fizet azért, hogy dokumentálja azokat az eseményeket, ahol Kásler Miklós megjelenik. A szerződés szerint mindent rögzítenie kell a videósnak, de a felvételek eddig sehol sem jelentek meg. Információnk szerint most rögtön az archívumba kerülnek. Kerestük a minisztériumot, de nem válaszoltak a kérdéseinkre. A Jobbik szerint sokkal hasznosabb dolgokra is el lehetne költeni a pénzt.

 

Megdicsérte a kirgizeket Orbán Viktor

Nemcsak a Nomád Világjátékok miatt utazott a hétvégén Kirgizisztánba Orbán Viktor. Mint kiderült, részt vett a közép-ázsiai országok együttműködési tanácsának ülésén is, ahol dicsérte a türk országok gazdasági sikereit és politikai fejlődését. A Híradónk által megkérdezett külpolitikai szakértő szerint Kirgizisztánnak valóban egyre jobb a kapcsolata az Európai Unióval, de a régió többi államában kifejezetten alacsony szintű a demokrácia.

Visszaadta a pénzadományt az őcsényi panziós, akinek tavaly rongálták meg az autóit

Visszaadta a pénzadományt az őcsényi panziós, akinek tavaly rongálták meg az autóit, mert néhány napig Magyarországra befogadott menekülteket nyaraltatott volna a házában. Akkor civilek segítették ki a bajból: gyűjtöttek neki, hogy új gumikat vehessen a kocsikra. A rongálót megtalálta a rendőrség és nemrég kártérítésre kötelezte a bíróság. A panziós azt mondta Híradónknak, hogy szerinte a világ legtermészetesebb dolga, hogy ezek után visszaadta az adományt.

8 milliós veszteség a kisvasúton

Továbbra is veszteséges a felcsúti kisvasút. Az Átlátszó írta meg, hogy a jegyekből befolyó bevétel az elmúlt egy évben sem fedezte a kiadásokat, a veszteség 8 millió 200 ezer forint. A kormány szerint sok embernek okoz örömet, ezért is döntöttek úgy már korábban, hogy meghosszabbítják. A Párbeszéd Európai Parlamenti képviselője szerint feneketlen zsákba öntenek uniós pénzeket.

Rendőrségen a buszmegálló-építők

Behívták a rendőrségre a Kétfarkú Kutya Párt tagjait, akik buszmegállót építettek a felcsútiaknak még augusztusban. A rendőrségtől szabálysértési ügyben kaptak idézést, ha nem jelennek meg, elővezetik őket. A párt elnöke szerint teljesen érthetetlen az idézés, mert semmilyen szabálysértést nem követtek el.

1,2 millió ember vándorolna ki

Egy friss közvéleménykutatás szerint ennyien tervezik, hogy a jövőben elhagyják Magyarországot, és külföldön vállalnak munkát. A kormány szerint tavaly már többen jöttek haza, mint amennyien külföldre mentek.

Újabb ígéret az M1-es bővítésére

Megint bejelentették, hogy háromsávosra bővítik az M1-es autópályát Budapest és Győr között. 2016-ban már bejelentették ugyanezt, igaz, akkor az M7-es autópálya bővítéséről is szó volt. A szocialisták szerint a kormány ismét csak felelőtlenül ígérget.

Mégis ad enni a tranzitzónában tartózkodó menedékkérőnek a magyar állam

Korábban a terhes nők kivételével éheztették azokat a felnőtteket, akik bírósági döntésre vártak az ügyükben, mert a bevándorlási hivatal álláspontja szerint a törvények nem tették lehetővé, hogy gondoskodjanak az ellátásukról. A Magyar Helsinki Bizottság a strasbourgi bírósághoz fordult, az ügyből nemzetközi botrány lett. Ezek után döntött úgy a Bevándorlási Hivatal, hogy mindenki kaphat élelmet.

 

Együttműködnének a Jobbikkal

Óriási lehetőséget lát egy LMP-Jobbik együttműködésben a zöldpárt társelnöke, aki arról beszélt az indexnek, hogy akár közös jelölteket is indíthatnak a jövő évi önkormányzati választásokon.

El kell bontaniuk a buszmegállót

Három napot kapott a Kétfarkú Kutya Párt, hogy elbontsa a Felcsúton épített buszmegállóját. A Magyar Közút szólította fel őket az engedély nélkül felhúzott fabódé eltüntetésére. Közben Rákosrendezőn, ahol a viccpárt bicikliutat építene, a MÁV biztonsági emberekkel őriztet egy harminc méteres járdaszakaszt. Az állami cég arra hivatkozik, hogy a vasút veszélyes üzem, ezért nem építkezhet ott bárki.

Kovács Gergellyel készült interjút itt nézheti meg hosszabban.

 

Veszélyben az egyetemi gender szak

Megszűnhet a társadalmi nemek tudományával foglalkozó egyetemi képzés Magyarországon. A gender szak megszüntetését azzal indokolják, hogy gazdaságtalan, és a munkaerőpiacon nincs szükség itt végzett szakemberekre. Egyetemi oktatók szerint durván megsértené az egyetemek autonómiáját, ha végül elfogadnák a javaslatot.

Filmekkel segítenék az ovisok fejlődését

Saját gyártású kisfilmekkel segítené az óvodások egészséges fejlődését az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Ezt azután közölték, hogy a kormány módosította az óvodák nevelési alapprogramját. E szerint a jövőben nagyobb hangsúlyt kapnak például a nemzeti értékek és a hazaszeretetre nevelés. A célok megvalósítására fél milliárd forintot biztosítanak. A szakszervezet szerint az ovisokat eddig is hazaszeretetre és a hagyományok tiszteletére nevelték.

Négyezren kérték már, hogy ne engedjék be őket kaszinókba

2016 óta van lehetőség rá, hogy önkorlátozó nyilatkozatot tegyenek a szenvedélybetegek. A legtöbben azt kérték, hogy kaszinókba ne engedjék be őket. Sokan aztán mégis megpróbálnak játszani, de hiába: a tiltás legalább egy évre szól.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való