KERESÉS search-close

"Petruskó Norbert" szerzővel ellátott tartalmak

Petruskó Norbert

Petruskó Norbert által létrehozott tartalmak (100):

Bomba miatt nem temethetik el

Világháborús bombát rejt a miskolci temető egyik sírja, ez már 15 éve kiderült, de akkor nem történt semmi. Egy miskolci nő az édesanyját szerette volna eltemetni néhány hete. A sírásók azonban szóltak neki, hogy a sír belsejében egy jelölés van, ami szerint robbanószerkezetet rejt a föld. Az esetről először a Blikk írt. Az asszony egy hónapja várja, hogy elvigyék a bombát a családi sírból és végre eltemethesse édesanyját.

 

Bűnösnek találták a vak férfit, aki átesett egy parkoló autón

Bűnösnek talált a bíróság egy vak férfit, aki azt állítja, átesett egy autón. Az ítélet szerint megrongálta azt, ezért ki kell fizetnie a 60 ezer forintos kárt. Erről a Blikk írt először. A férfi Mezőkövesden sétált kisfiával és vakvezető kutyájával, amikor nekiment a szerinte szabálytalanul parkoló luxuskocsinak. Azt mondja, nem igaz, hogy megrugdosta a kocsit, ami a bíróság szerint szabályosan parkolt.

Beindítani nem tudták, ezért tolni kezdték a lopott autót

Beindítani nem tudták, ezért tolni kezdték az autót, hogy el tudják lopni. Egy háromfős társaságnak Kazincbarcikán az volt terve, hogy az egyikük házához gurítják a kocsit, majd szétszerelik és hulladékfémnek eladják. Néhány száz méterig jutottak, egy helyi férfinak gyanúsak lettek és hívta az önkormányzati rendészetet. Ők pedig a rendőröket. Az autótolvajok ellen lopás miatt indult eljárás.

Állandó fájdalommal él a fiatal putnoki nő

Állandó fájdalom, izomgörcsök és láz – ilyen panaszokkal él már 5 éve egy fiatal putnoki nő. Először Lyme-kórt diagnosztizáltak nála, egy későbbi zárójelentése szerint viszont egy ritka idegsérüléses betegségben szenved. Egyetlen reménye a gyógyulásra egy speciális, infúziós kezelés maradt, de azt eddig nem kapta meg. A zárójelentésben azt írták azért, mert a készítmény belátható időn belül nem érkezik meg. Ha szeretné támogatni Helga kezelését, ide utalhat: Somodi Helga: 55400163-16950595 IBAN: HU65 5540 0163 1695 0595 0000 0000 BIC: TAKBHUHB  Korona Takarék.

 

Részeg lehetett, buszba tolatott

Szemtanúk szerint részeg volt az a férfi, aki egy busz oldalának tolatott Miskolcon. Egy ház belső udvaráról akart kiállni, nagyon gyorsan ment, és egyenesen a városi busz csuklós részébe csapódott. A kocsi beszorult, a tűzoltóknak kellett kihúzni. Az autós tolatás közben a járdán is átszáguldott, a környékbeliek szerint csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia.

Speciális mentők mentették meg a kutyát

Speciális mentők mentettek meg egy folyóparti félszigeten rekedt kutyát a Borsod megyei Sajóörösnél. Az állat hetek óta szaladgált és ugatott kétségbeesetten a parton. A halőr csúzlival dobált neki ennivalót, hogy ne haljon éhen. Kiderült, hogy Polly egy idős helyi asszonyé, szilveszterkor szökött meg, valószínűleg a petárdázás miatt.

Újabb farkasfalka bukkant fel az Aggteleki Nemzeti Parkban

Farkasokról készített videót egy vadkamera az Aggteleki Nemzeti Park. A felvételeken három állat is látszik. Az utóbbi években egyre többször sikerül farkasokat filmre venni. A szakemberek szerint csak az Aggteleki Nemzeti Park területén legalább két farkascsalád él.

Nem lesz általános sztrájk

Nem lesz általános sztrájk, nem áll le az ország a munkabeszüntetések miatt - ezt mondta a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke. Ő is a sztrájk előkészítésén dolgozik a többi szakszervezettel. Az új túlóraszabályok ellen szervezett január eleji tüntetésen még általános sztrájkról beszéltek, most arra számítanak, legfeljebb tízezres számban csatlakoznak majd dolgozók az akcióhoz.

66 ezren egy éve munkanélküliek

Minden negyedik munkanélküli, több mint 66 ezer magyar legalább egy éve nem tud elhelyezkedni. Ez derül ki az állami foglalkoztatási szolgálat friss adataiból. Pedig a betöltetlen álláshelyek száma meghaladta a 72 ezret tavaly decemberre. Északkeleten majdnem tízszer annyi álláskeresőt tartanak nyilván, mint Északnyugaton.

Utcai cipővel a barlangfürdőben

Utcai cipővel a medencékben – száraz lábbal járhatták végig a vendégek a miskolctapolcai barlangfürdőt. Három napon át tartanak bakancsos túrákat a fürdőben, amíg elvégzik az éves karbantartást. Ilyenkor azt vizsgálják át, hogy nem váltak-e veszélyessé a sziklafalak a barlangjáratokban.

Összeveszett a feleségével, magára robbantotta a lakását

Gázpalackkal robbantotta fel a saját otthonát egy férfi a Borsod megyei Járdánházán egy négylakásos társasházban. Összeveszett a feleségével, ezért nyitotta ki a palackot és gyújtotta magára a gázt. Nagy szerencséje volt, hogy nem sérült meg a robbanásban, és a szomszédok közül sem esett senkinek baja.  A férfi letartóztatásáról ma döntött a bíróság, ha bűnösnek találják évekre börtönbe kerülhet.

A lépcsőn is tekertek a biciklisek

Bicikliverseny erdei ösvényen, sáros domboldalon és lépcsőn – Miskolcon rendezték az idei cyclocross országos bajnokságot. Ez olyan látványos biciklis sportág, ami többféle versenytípust ötvöz egyetlen pályán. Nem ritkák az esések, és a bringásoknak gyakran a kezükben kell cipelniük a kerékpárjukat.

Kikerülik a fura vasúti korlátot

Furcsán megépített vasúti átjáróról osztottak meg képeket internetezők egy egri Facebook-csoportban. A kereszteződésben fémkorlátok zárják el a járdát, hogy ne lehessen átfutni a síneken. De csak az egyik oldalon. A másikon maradt egy szabad sáv, így a gyalogosok egyszerűen meg tudják kerülni az útakadályt. A közút szerint ez csak ideiglenes megoldás.

Mínusz 10 foknál is hidegebb lehet

Mínusz 10 foknál is hidegebb lehet péntek éjszaka és szombat hajnalban. A szociális munkások szerint a hideg miatt az egyedül lakó idős emberek és a rossz anyagi körülmények között élők vannak a legnagyobb veszélyben, mert nekik gyakran nincs mivel fűteniük. Éppen ezért arra kérnek mindenkit, hogy ha azt látják, hogy a szomszédban hosszú ideje nem füstöl a kémény, nézzék meg, jól vannak-e az ott lakók.

Szemben ment a körforgalomban

A menetiránnyal szemben hajtott be a körforgalomba egy autós a Borsod megyei Szerencsnél – a veszélyes manővert egy másik kocsi kamerája rögzítette. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy egy átlagos sofőrnek ilyenkor mindössze 60 százalék az esélye arra, hogy el tudja kerülni az ütközést.

Összefogtak a szegény miskolci kisfiúért

Internetezők fogtak össze, hogy segítsenek egy nagyon szegény kisfiúnak Miskolcon. A 13 éves Zsoltit elhagyták szülei, nagyapja és nagyanyja nevelte. A nagymama karácsony előtt meghalt, a fiú súlyos beteg nagyapjával maradt, aki nem tud róla gondoskodni. A kisfiúnak a Facebookon játékokat gyűjtöttek, a karácsonyt pedig egy jószívű családnál tölthette. De az ünnep után vissza kellett mennie otthonába, egy fűtetlen házba.

Sztrájkhullámot indíthatott el Áder János

Sztrájkhullámot indíthat el, hogy Áder János köztársasági elnök aláírta a túlóratörvényt. Erről beszélt tegnap este a Peadgógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a miskolci demonstráción. A Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke szerint a sztrájk mellett útlezárásokra, és akár ipari parkok blokádjára is felkészülnek.

Nyolcszázan énekeltek egyszerre egy miskolci gimnáziumban

Közös élményt akartak, ezért 800 diák és pedagógus énekelte együtt a ’80-as évek egyik ismert slágerét a Miskolci Herman Ottó Gimnáziumban. A produkció az iskola egyik tanárának ötlete volt, a gyerekek heteken át próbáltak. Videoklip is készült, amit pár héten belül bárki megnézhet az interneten.

Rendőrök vitték el munkahelyéről a korábbi fideszes politikust

Rendőrök vitték el munkahelyéről a helyi járási hivatal vezetőjét, egy korábbi fideszes politikust a Borsod megyei Encsről. Az ügyről az Index számolt be elsőként. Ódor Ferenc 4 cikluson keresztül volt a párt országgyűlési képviselője. A központi nyomozó főügyészség azt közölte, hogy Ódor Ferenc ellen hivatali vesztegetés elfogadása miatt indítottak büntetőeljárást.

A buszvezető és a balesetet okozó autó sofőrje ellen is vádemelést javasolnak

A buszvezető és a balesetet okozó autó sofőrje ellen is vádemelést javasol a rendőrség az M3-as autópályán két évvel ezelőtt történt buszbaleset miatt. A turistacsoport a bécsi adventi vásárról tartott hazafelé, amikor buszukat egy autó előzni kezdte, megcsúszott és eléjük vágódott. A busz fékezni próbált, de felborult. A szerencsétlenségben 5-en meghaltak, több mint harmincan pedig megsérültek.

 

Ismét beteg gyerekeknek gyűjtött a miskolci színész

Több mint kétmillió forint gyűlt össze, hogy ajándékokat vegyenek a miskolci kórház gyermek-egészségügyi központjának és az ott ápolt gyerekeknek. A gyűjtést Osváth Tibor színész indította, már tavaly is volt egy hasonló kezdeményezése. A tavalyi akcióról készült riportot megnézhetik ITT.

Nagyon sokan segítettek a berzéki családnak!

Fél nap alatt két és félmillió forint gyűlt össze annak a berzéki családnak, akiket pénteki Híradónkban mutattunk be. Az apa néhány hónappal ezelőtt meghalt autóbalesetben, az anya azóta egyedül neveli négy gyermekét. Pénteken még úgy volt, hogy bármikor utcára kerülhetnek, mert a házat, ahol albérletben laknak végrehajtás miatt elveszítheti a tulajdonos.

Vétlen sofőr és utasa halt meg

Ketten meghaltak egy szabálytalan előzés miatt a Borsod megyei Méra közelében. Egy teherautó és egy személykocsi ütközött össze frontálisan egy olyan egyenes útszakaszon, ami kilométereken keresztül jól belátható.

Elveszítheti otthonát a négy gyermekét egyedül nevelő anya

Elveszítheti otthonát az a négy gyermekét egyedül nevelő nő, akinek a férje néhány hónapja autóbalesetben meghalt a Borsod megyei Berzéken. Az asszony bérli a házat, ami banki tartozás miatt végrehajtás alatt áll. Megvenné a tulajdonostól, de 900 ezer forintba kerülne. Ennyi pénzt pedig ő egyedül nem tud előteremteni. Ha segíteni szeretne a családnak megteheti ITT, vagy utalhat az édesanyának is: 54500136-17778978, Korona Takarékszövetkezet, Beri Julianna.

Jégpalota lett a miskolci adventi villamosból

Mesebeli jégpalotává alakították idén a miskolci adventi villamost. A feldíszített szerelvény hetedik éve advent első vasárnapjától vízkeresztig jár. A villamos minden évben új külsőt kap. Az ideit egy mesebeli jégpalota ihlette. A közlekedési vállalat munkatársai hónapokig dolgoztak a villamoson, amit teljes egészében kézzel festettek le. Aki szeretne képzeletben még tovább utazni, kattintson IDE!

Baleset a jeges szélvédő miatt

Biciklist ütött el egy autós Mezőkövesden. Kiderült, hogy a sofőr csak két kisebb foltban kaparta le a jeget a szélvédőről, vagyis nem látta a közeledő kerékpárost. A Híradónak nyilatkozó oktató azt mondja, így senki nem induljon útnak, mert minél kisebb részén lát ki a sofőr kocsiból, annál nagyobb az esélye, hogy balesetet okoz.

Jogosítvány nélkül vezetett a 16 éves, hároméves gyerek is ült a kocsiban

Ittasan vezetett és nem volt jogosítványa annak a 16 éves fiúnak, aki egy kerítésnek csapódott családja kocsijával a Borsod megyei Vizsolyban. Az autóban egy 3 és egy 13 éves gyerek is ült, ők megsérültek a balesetben. A fiú szülei tudta nélkül vitte el a kocsit, úgy tudjuk bulizni indult.

Nem tudni, mennyibe kerül majd a vb

2023. augusztusában atlétikai világbajnokság lesz Budapesten, de még senki nem tudja megmondani, hogy mennyibe kerül majd Magyarországnak. Az viszont biztos, hogy épül egy új Nemzeti Atlétikai Központ, igaz, a kivitelezési tervek még nem készültek el. A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja szerint ezért nem lehet felelősen nyilatkozni az építési költségekről. A szocialistákat felháborítja, hogy a kormány nem mondja meg, hogy mennyi közpénzt tervez elkölteni.

Éppen egy pénzügyőr lába elé dobta ki a csempészcigit

Éppen egy pénzügyőr lába elé dobta ki a csempészcigit egy nő a Borosod megyei Sajóvámoson, mikor a NAV nyomozói át akarták kutatni a házát. A pénzügyőr telefonjával videóra is vette, ahogy a szűk fürdőszobaablakon keresztül kituszkolja a cigis-kartonokat az épületből. Összesen 160 doboz csepészcigarettát és két kiló vágott dohányt találtak az asszonynál.

 

Falécekkel foltozták meg a sérült díszkő-burkolatot Egerben

Falécekkel foltozták meg a sérült díszkő-burkolatot a néhány évvel ezelőtt felújított Dobó téren, Egerben. A szokatlan megoldásról egy helyi férfi töltött fel fotókat a Facebookra. A kommentelők szerint a téren szinte mindenhol találni törött vagy repedt burkolólapot.

Lemondott az iskolaigazgató

Segélykiáltó levélben mond le a Farkasréti Általános Iskola igazgatója. A 444.hu hozott le részleteket abból a 9 oldalas levélből, amelyet Fazekas László intézményvezető küldött a tankerületnek, a szülőknek és a diákoknak. Ebben azt írja, a rendszer teljes csődje, és a pedagógusok reménytelen helyzete miatt adja be lemondását.

Vaddisznó tévedt be a pizzériába

Az állat percekig sétált az asztalok között, még a pult mögé is benézett. A riadt vadállatot végül speciális mentők fogták be és nem sokkal később szabadon engedték egy közeli erdőben.

Duplájára nőtt a répa ára

116 százalékkal emelkedett a sárgarépa termelői ára egy év alatt a KSH jelentése szerint. Sok más zöldség is jóval többe kerül, mint egy éve, felével többet kérnek a termelők a fejes káposztáért és harmadával az uborkáért. A Zöldség-Gyümölcs Terméktanács szerint a következő hónapokban tovább emelkedhetnek a zöldségárak.

Poloskainvázió országszerte

Poloskainvázió tombol országszerte. Miskolcon van olyan háztömb, amit szinte teljesen elleptek a bogarak. Nem jobb a helyzet Egerben, vagy Pécelen sem, ott is rengeteg bosszúságot okoznak a rovarok.

Patkányok Miskolc utcáin

Elszaporodtak a patkányok Miskolcon – erre panaszkodnak a helyiek. Egyik nézőnk videóra vette, ahogy egy méretes példány békésen üldögél a helyi vasútállomásnál. Az állatot láthatóan egyáltalán nem zavarja az ember közelsége.

Buliból jöhetett az áldozat

Földön fekvő férfit gázolt halálra egy autó hajnalban Miskolcon. A baleset az egyetem melletti főúton történt, nem messze egy szórakozóhelytől, ahol előző este bulit tartottak. A férfi keresztben feküdt az úttesten, sötét ruhában. A sofőrnek esélye sem volt megállni.

 

Szerenád vagy Molotov-koktél?

Szerenádot adjon, vagy Molotov-koktélt dobjon egy önkormányzati cég irodájára – ezt kérdezte egy fideszes képviselő az ózdi önkormányzat testületi ülésén. Azon háborodott fel, hogy szerinte hónapok óta nem kap választ a cégtől egy parkolóépítéssel kapcsolatos levelére. A város Jobbikos polgármestere akkor még mosolyogva válaszolt neki, pénteken viszont már azt mondta, megengedhetetlen az ilyen fenyegetőzés. A képviselő azt állítja, nem fenyegetett, hanem kérdezett, és sajnálja, ha ezzel megbántott valakit.

 

Buszhoz siető idős asszonyt gázolt halálra

A nő az útmenti házak közül szaladt ki a kocsi elé, hogy elérje a túloldali megállóban várakozó buszt. Úgy tudjuk, a sofőr intett neki, hogy ne siessen, mert megvárja, ő mégis kifutott az úttestre. Rohamkocsit és mentőhelikoptert is küldtek a baleset helyszínére, de az asszony életét már nem tudták megmenteni.

Bemutatták a Napszálltát

Alig fértek be a nézők a moziba Nemes Jeles László új filmje, a Napszállta magyarországi bemutatóján. A premiert a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon tartották szombat este. A bemutató után az Oscar-díjas filmrendező a Fókusznak arról is beszélt, miért nem tartja otthon a Saul fiáért kapott arany szobrot.

Kulturális Örökség Napja: változatos programok

Országszerte több különleges programot rendeznek a hétvégén, a Kulturális Örökség Napjain. A múzeumokban, színházakban, könyvtárakban olyan helyekre is bejuthatnak, ahova máskor nem. Például Nagycenken a Széchenyi kripta tárja fel titkait.

Telefonon keresztül vezetett le egy szülést egy mentős Borsodban

A vajúdó kismama családja kétségbeesetten hívta a 112-t, onnan kapcsolták át a Miskolci Mentőállomásra. A hívást egy fiatal nő fogadta, aki csak néhány hónapja dolgozik a mentőknél. Nem esett kétségbe, azonnal rohamkocsit küldött, és amíg az odaért telefonon magyarázta el a családnak mit, hogyan csináljanak. Mire a mentő odaért, a kisfiú megszületett.

16 éves fiú verhette agyon a pásztort

Egy 47 éves tehénpásztort verhetett agyon a fiú Ózd határában augusztus végén. A gyanú szerint egy husánggal többször is megütötte, belerúgott, aztán a sorsára hagyta.

Bányatóba fulladt egy 35 éves férfi

Bányatóba fulladt egy 35 éves férfi a Borsod megyei Muhinál. Úszni ment a vízbe szombat délután, de hirtelen elmerült és már nem tudott a felszínre jutni. Holttestét speciális mentők találták meg 6 méter mélyen. Hogy miért merült el, egyelőre nem lehet tudni.

 

Száguldozó motorost üldöztek a rendőrök Miskolcon

Száguldozó motorost üldöztek a rendőrök Miskolc belvárosában. Szirénázó, villogó járőrkocsi követte az ámokfutót utcáról utcára, de hiába, nem tudták megállítani. A hajsza egy részét egyik nézőnk videóra is vette. A rendőrség egyelőre nem keresi a motorost, mert azzal, hogy gyorsan és veszélyesen hajtott, csak szabálysértést követett el, nem bűncselekményt.

Beteg kiskutyán segítettek a nászajándékba kapott pénzből

Nászajándékba kapott pénzből segített egy miskolci pár a helyi állatmenhely egyik súlyos beteg kiskutyán. Esküvőjükön minden vendég után 500 forintot tettek félre, így gyűjtöttek a bőrbeteg állatnak. A pár saját kutyája is a menhelyről érkezett a családba, innen jött az ötlet. A pénzből a kiskutya következő kezelését fizeti ki a menhelyet működtető alapítvány.

Saját szüleit fosztogatta

Saját szüleihez tört be többször is egy férfi a Borsod megyei Putnokon. Egy hónapon át fosztogatta a szülői házat, mire elfogták. Székeket, vendégágyat és felfújható medencét is elvitt, ezeket később eladta. Így összesen 70 ezer forintot zsákmányolt. Már rendőrségi őrizetben van. Ha bűnösnek találják, 3 évet is kaphat.

 

Felvették a verekedő fiatalokat

Verekedő fiatalokat keresnek a rendőrök Miskolcon. A két 18-20 év körüli támadó még júniusban vert meg egy utast az egyik villamos megállóbban. A támadást rögzítették a térfigyelő kamerák. Ez alapján keresik a két fiatalt.

Földszinti lakásokat fosztogatott

Másfél hónapig fosztogatta a földszinti lakásokat egy férfi Miskolcon, az egyik lakótelepen. Legtöbbször a nyitva hagyott ablakon vagy erkélyajtón mászott be, és mindent vitt, amit talált.

Elfelejtette, hogy bemászott és autókázott

Semmire sem emlékszik – ezt mondta a rendőröknek az a 17 éves fiú, aki szombat reggel egy buliból hazafelé tartva bemászott egy ózdi szervízbe, és több autóval is kocsikázott az udvaron. Több kocsinak is nekihajtott...

Épp jókor jártak arra a rendőrök

Hatalmas szerencséje volt annak a miskolci nőnek, akire késsel támadt az élettársa egy helyi dohánybolt előtt - épp akkor ment el mellettük egy rendőrautó, mikor a férfi megpróbálta megszúrni az asszonyt.

Összekötözve dobták a furgonba

Kezét-lábát összekötve, egy autóból kidobva hagyott sorsára egy 20 éves nőt két férfi Miskolcon, miután megverték és megerőszakolták. A nő öngyújtóval égette el a lábára tekert ragasztószalagot, így tudott kiszabadulni.

Emelőt kért az autótolvaj

Autótolvaj kért segítséget Ózdon. A lopott kocsival defektet kapott, majd egy útmenti házból próbált emelőhöz jutni. Kapott is, de már nem volt ideje használni.

Kilátó egy gólya emlékére

Kéményfüst falécekből és kilátó egy elpusztult gólya emlékére – idén 8 installációt készítenek a tokaji Hello Wood építészmustrán, mindet fából. 170 diák tervez, fúr és farag az alkotótáborban, a kész műveket pedig nyolc tokaj-hegyaljai településen állítják majd ki.

„Egy nyomorult honlapjuk sincs”

A kormány felelőssége is, hogy rossz a hazai kis- és középvállalkozások versenyképessége, ezt mondta Híradónknak a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára. A pénzügyminiszter csütörtökön Tusványoson bírálta a kisebb cégeket, azt is mondta, hogy sokaknak: „ még egy nyomorult honlapja sincs”. A 444.hu összeállítása szerint működő honlapja nincs több, olyan cégnek sem, amely egyébként milliárdokat nyer közbeszerzéseken. Például Mészáros Lőrinc egyik vállalkozásának.

Több hibát is elkövethettek az orvosok, ezért halhatott meg egy éve a kismama

Csak a gyermekei tartják benne a lelket – ezt mondta az RTL Híradónak az a férfi, aki egy évvel ezelőtt tehetetlenül nézte végig élettársa haláltusáját egy miskolci kórház szülészetén. A nő szülés után lett rosszul. A férfi szólt az orvosoknak, hogy baj van, de szerinte csak akkor mentek oda hozzá, mikor hirtelen leállt a nő szíve. A család ügyvédje szerint az orvosok többször is hibáztak, ezért kártérítési pert indítottak a kórház ellen.

 

Baltával ölte meg társát

Baltával végzett egyik ismerősével egy férfi Miskolcon csütörtök este. Együtt ittak és valamin összevesztek, a 25 éves férfi ez után sújtott le többször is 45 éves áldozatára. A város egyik lakótelepe melletti erdős területen éltek 3 társukkal, a támadás után egy nőismerősük szaladt ki segítséget kérni a közeli házakhoz. A 25 éves férfit szinte azonnal elfogták, most őrizetben van.

 

Tömegbaleset: 8-an megsérültek

Nyolc ember sérült meg egy tömegbalesetben csütörtökön este a Borsod megyei Szikszó közelében. Öt kocsi, két kamion és egy kisteherautó ütközött össze, mikor egy középkorú férfi kocsijával előzésbe kezdett. Őt életveszélyes állapotban mentőhelikopter vitte kórházba, most is az intenzív osztályon ápolják. A balesetben két gyerek is megsérült, töréseket, zúzódásokat szenvedtek.

 

Eszméletlenre vertek egy autóst

Évekre börtönbe kerül az a három férfi, akik három évvel ezelőtt eszméletlenre vertek egy autóst a Borsod megyei Sóstófalván. A kocsija elé ugrott ki egyikük, amikor pedig a sofőr megállt és kiszállt, azonnal ütni kezdték. Kiverték egy fogát és betörték a koponyáját, az autót pedig kifosztották.

Sokan segítenek a károsultaknak

Az ország minden tájáról érkeztek adományok a Heves megyei Szilvásváradra, ahol hétfőn több százmillió forintos károkat okozott az ítéletidő. A községben pár óra alatt annyi eső esett, hogy szinte mindent elöntött a víz. Házak, otthonok mentek tönkre.

Kompkezelő mentette ki a fuldokló őzgidát

Kompkezelő mentett ki egy fuldokló őzgidát a Sajó folyóból. A férfi az állat kapálózására figyelt fel, ahogy az a vízben sodródott. A komppal indult érte, mikor odaért puszta kézzel ragadta meg a fuldokló kisgidát és kirántotta a vízből. Az őzike már jól van, a mályi madármentő állomáson gondozzák.

Ellophatták a tiltó táblát

Néhány hete életveszélyessé nyilvánították, most mégis bárki felmehet a kilátóra a Borsod megyei Mályinka mellett. Akkor tábla figyelmeztetett, tilos bemenni az uniós támogatásból megvalósult épületbe. Erről az átlátszó.hu írt először. Hivatalos magyarázat egyelőre nincs a lezárásra, még a polgármester sem tudja a pontos okot. Csak annyit mondott, valószínűleg ellopták a tiltó táblát, a kilátóra most sem lehet felmenni.

 

Ismét kilőhetik a városba tévedt vaddisznókat Miskolcon

Erre azért adott engedélyt a helyi önkormányzat kérésére a rendőrség, mert az állatok egyre többször kerülnek veszélyesen közel az emberekhez. Néhány hete egy sétáló férfi kutyáira támadtak vaddisznók, alig pár száz méterre az egyik legnagyobb lakóteleptől. Becslések szerint akár 400 példány is élhet Miskolc térségében.

 Pince teteje omlott a kisfiúra

Tragédia a Borsod megyei Mezőcsáton. Meghalt egy 9 éves kisfiú, amikor ráomlott egy pince teteje. A gyerek két barátjával játszott, amikor a baleset történt.

Térfigyelő buktatta le a tolvajokat

Térfigyelő kamera vette fel, ahogyan három fiatal megpróbál kizsebelni egy részeg férfit Miskolcon. A kamera képeit önkormányzati rendészek figyelték, akik azonnal hívták a rendőröket. A fiatalokat még a helyszínen elfogták, mindhármuk ellen eljárás indult.

18 év fegyház brutális verésért

18 év fegyházra ítélt a bíróság egy miskolci férfit, aki még tavaly februárban brutálisan agyonvert egy 51 éves nőt. Együtt ittak és összevesztek valamin, ezután verte halálra az asszonyt. Akkor azt mondta stábunknak, megbánta, amit tett. Az ítélet nem jogerős.

Politikai okból rúgták ki

Politikai okok miatt bocsátották el, ezért fél millió forint kártérítés jár neki. A 2014-es választás idején vált meg egyik dolgozójától a miskolci önkormányzat közmunkásokat foglalkoztató cége. A DK színeiben indult, ezután nem hosszabbították meg a szerződését…

7,3 milliárd Vajna nyeresége

Ennyi nyereséget ért el tavaly Andy Vajna kaszinókat üzemeltető cége, erről a 24.hu írt. A kormány 2013-ban tiltotta be a játékgépek üzemeltetését, azóta csak a kaszinókban lehet játszani.

Kiderült, kicsi van a kenguru-erszényben

Kis kenguru született a miskolci állatkertben. Még ősszel jöhetett a világra, de a gondozók először csak néhány hete vették észre, ahogy kikandikált anyja erszényéből.

Helikopterrel vitték kórházba

Mentőhelikopterrel, életveszélyes sérülésekkel szállítottak kórházba egy 12 éves fiút miután autójuk egy másik kocsival ütközött. A kocsit az apa vezette. Úgy tudjuk, a férfi ivott, mielőtt a volán mögé ült.

 

Pneumobilok versenyeztek

Sűrített levegővel hajtott autók versenyeztek Egerben. Olyan egyetemistákból álló csapatok nevezhettek, akik maguk tervezték és építették az autóikat. Egy-egy ilyen versenygép több millió forintot is érhet, és akár éveken át építik, mire rajthoz állhat.

 

Levágta a kezét a fűrészgép

Fűrészgép vágta le egy férfi kezét a Borsod megyei Edelény fafeldogozó üzemében. A gép csuklónál kapta el a munkás karját.

Véletlenül lelőtte a gyerekét

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelhetnek vádat az ellen a férfi ellen, aki véletlenül fejbelőtte kislányát tavaly nyáron Miskolcon. A 9 éves kislány a kórházban belehalt sérüléseibe. Az apa ügyvédje szerint a férfi máig nem dolgozta fel a történteket, és nem direkt lőtt, így abban reménykednek, hogy nem kell börtönbe mennie.

Épphogy megúszta a 4 gyerek

Másodperceken múlt négy gyerek élete Miskolcon. Házuk udvarára csapódott egy autó tegnap délután, pont oda, ahol nem sokkal korábban a kicsik játszottak. A kocsi sofőrje alkoholt ivott és gyógyszert is bevehetett, mielőtt a volánhoz ült.

Vaddisznók támadtak a kutyákra

Vaddisznók támadtak egy férfi kutyáira Miskolcon, néhány száz méterre a város legnagyobb lakótelepétől.Éppen egy ösvényen sétáltak, mikor az állatok rájuk rontottak. Szerencséjük volt, sérülés nélkül megúszták a találkozást.

A beteg kislány egyetlen reménye egy új kezelés

Közösségi oldalán kért segítséget egy nagyon beteg borsodi kislány anyja. A kilencéves Aletta leukémiában szenved és eddig már annyi kemoterápiás kezelést kapott, hogy többet nem bírna ki a szervezete. A család egyetlen reménye egy bécsi kórház és egy ottani speciális kezelés.

 

A cégvezetőt vádolják mulasztással

Felelősségre vonhatják azt a férfit, akinek miskolci péküzemében tésztadagasztó gép szakította le egy munkás karját két évvel ezelőtt. Az ügyészség a napokban emelt ellene vádat. Szerintük a cégvezető több munkavédelmi előírást is megszegett, amikor olyan gépen dolgoztatta alkalmazottját, amelyen nem működtek a biztonsági berendezések. A szerencsétlenül járt munkásnak a baleset óta szinte mindent újra kellett tanulnia, dolgozni sem tudott, és családja is nehéz helyzetbe került.

Szokatlan látogatók egy egri lakótelepen

Borzot és szarvast is videóra vettek az elmúlt napokban Eger legnagyobb lakótelepén. Az egyik bicikliútnál két borz keveredett egészen közel az arra kerékpározókhoz.

Petíció az MTVA megszűntetéséért- eddig négyezren írták alá

Már csaknem négyezren írták alá az MTVA megszüntetését célzó online petíciót, amelyet a szombati kormányellenes tüntetésen indítottak. Több szónok is arról beszélt, hogy az állami média elfogult.

Biciklis baleset: a kislány nem tudja, hogy meghalt a fiú

Családja még el sem merte mondani a kerékpáros balesetet túlélt kislánynak, hogy meghalt a 9 éves unokatestvére. A kisfiú a lány mögött ült a biciklin, amikor egy kisteherautó elé hajtottak. A sofőrnek esélye sem volt megállni...

Száguldás: majdnem elgázolt egy kismamát!

Egy kismamát is majdnem elgázolt az az autós, aki hosszú perceken át menekült száguldozva a rendőrök elől Miskolcon. Azért akarták megállítani, mert az autóján elöl nem volt rendszám, a hátsó ülésen utazó gyerekei pedig nem voltak bekötve…

Kerülgetik a sok, mély kátyút a 3-as úton

Elborítják a kátyúk a 3-as főút Szlovákia előtti utolsó néhány kilométerét. Az útburkolat néhány helyen olyan rossz állapotban van, hogy alig lehet rajta közlekedni - erről egyik nézőnk készített felvételeket.

Sírva rohanta meg a rabszállítót a család

Sírva rohanta meg a rabszállítót a bíróság előtt a gyanúsított családja. A 19 éves nő a rendőrök szerint húsvét hétfőn megölte élettársát a Borsod megyei Aszalón. Egy konyhakéssel szúrta le, miután összevesztek. A fiatal nő előzetes letartóztatásáról délelőtt döntött a miskolci bíróság.

Gyakran az utcán végzik a megunt húsvéti nyuszik

Az állatkertek csak végső esetben fogadják be a húsvét után kitett nyulakat, a menhelyeken pedig olyan sok a gazdikereső állat, hogy csak nehezen találnak nekik helyet – erre figyelmeztetnek állatvédők.

Megmérgezhették a macskát

Méreggel átitatott kenyér miatt pusztulhatott el egy macska Miskolcon a helyi állatvédők szerint. A tetemtől nem messze egy szelet megrágott kenyeret találtak…

Kilométerekről látszott a füst

Súlyosan megsérült egy idős férfi a Borsod megyei Alsóvadászon, mikor reggel kigyulladt a háza. A füstre a szomszédok figyeltek fel, ők hívták a tűzoltókat és a mentőket is. A férfi egyedül él, senki sem látta, pontosan mi történt. Úgy tudjuk az arca égett össze. A tűzoltók szerint valószínűleg elektromos zárlat okozta a tüzet.

 

Újabb videó vágtató szarvascsordáról

Harmincnál is több szarvasból álló csordát, úgynevezett rudlit vett videóra egy autós Borsodban. Az állatok a kocsija előtt rohantak át az úton.

Titokzatos jótevő segített

Titokzatos jótevő segítségével lett saját otthona egy nagyon beteg kisfiút nevelő. Az RTL Híradóban már bemutattuk, hogy kilenc négyzetméterrel kellett volna bővíteni bérelt házukat, hogy állami támogatással megvehessék.

Veszélyesek lehetnek a kémények

Három kéménytűzhöz riasztották egyetlen nap alatt a tűzoltókat Heves megyében. Csak a szerencsén múlt, hogy nem sérült meg senki. A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy bár az idő melegebbre fordult, még hetekig szükség lehet a fűtésre. 

Kommandósok fogták el az uzsorást

Kommandósok fogtak el egy ózdi férfit, aki a gyanú szerint uzsorakamatra adott pénzt és élelmiszert a helyi szegényeknek. Egy éven át zsarolhatta áldozatait.

Csatornatisztítót ivott és meghalt egy férfi egy egri kocsmában

Azt hihette, hogy bor van a műanyagkannában. Az eset másfél éve történt, a rendőrség néhány hete, bűncselekmény hiányában lezárta az ügyben indított eljárást. A férfi fia nem tud belenyugodni, hogy apja halálának nincs felelőse.

 

Havazás: leállt a kisvasút

Még a szerdai havazás okozta károkat sem tudták kijavítani, máris újabb havazás volt a Bükkben. A kisvasutat a Lillafüred és Garadna közötti szakaszon le is állították, mert a hó súlya miatt korábban kidőlt fák több helyen megrongálták a síneket.

 

Nem vették észre a rendőrök a holttestet

Elkerülte a rendőrök figyelmét a holttest. Pedig vasárnap megállították a kocsit, amiben a dövényi gyilkosság áldozata volt. A támadók brutálisan végeztek vele, párja szeme láttára. Ezután a holttestet a kocsi kiszerelt hátsó ülésének helyére tették. Az élettársat ráültették, és a támadók is beszálltak. A rendőrök ezután állították meg őket, meg is büntették őket, mert nem használták a biztonsági övet.

Életet menthet a jégkaparás

Súlyos baleset lehet a vége, ha valaki csak egy tenyérnyi részen kaparja le a jeget a kocsija szélvédőjén. Néhány napja egy edelényi sofőr, egy kerékpárost gázolt el, mert alig látott ki a kocsija ablakán. A rendőrök arra figyelmeztetnek, hogy aki így vezet és balesetet okoz, az ellen eljárást indítanak.

Nem bújtak vissza a barlangba

Eszük ágában sem volt visszabújni a barlangjukba – a miskolci és a veszprémi állatkertben is kényelmesen sétálgattak a kifutójukban a medvék. Ma mindenki azt figyelte, hogyan viselkednek, a néphagyomány szerint ugyanis ebből meg lehet jósolni, meddig tart még a tél.

Órákat utaznak a gyógyszerekért

Majdnem félmillióan élnek Magyarországon olyan településen, ahol nincs gyógyszertár – a Magyar Gyógyszerészi Kamara adatai szerint. A legtöbbször kisfalvakról van szó, ahol sok az idős ember.

Még hónapokig nem lesz komp Tiszatardosnál

Hiába emelték ki a folyóból, még hónapokig nem járhat a komp a Borosod megyei Tiszatardosnál. A hajó decemberben süllyedt el, egyelőre nem tudni, miért. A helyiek közül sokan a túlpartra jártak át bevásárolni, vagy dolgozni, nekik most 40 kilométert kell kerülniük, hogy átjussanak a Tiszán.

 

Önkéntes munkáért jogosítványt kaphatnak

Önkéntes munkáért jogosítványt vagy nyelvvizsgára felkészítő nyelvtanfolyamot kínál a Vöröskereszt olyan borsodi fiataloknak, akik már végeztek a középiskolában, de még nem dolgoznak. Fél évig kell önkénteskedniük, aztán választhatnak a tanfolyamok közül. Két év alatt huszonöt fiatal juthat így ingyenesen nyelvvizsgához vagy jogosítványhoz, köztük rossz anyagi helyzetűek is.

Saját kulcsuk volt a tolvajoknak

Saját kulccsal jártak be a tolvajok egy egri telephelyre, miután a régi lakatot levágták a kapuról és újat tettek a helyére. 20 napon alatt háromszor is visszamentek, és csaknem 5 millió forint értékben vittek el antik bútorokat és gyalupadokat. Végül azonban lebuktak.

 

Kövekkel dobálhatták az autókat

Akár halálos balesetet is okozhattak volna azok a fiatalok, akik a gyanú szerint kövekkel dobálták az autókat Borosodban. Napokon belül vádat emelhetnek ellenük. Két autó szélvédőjét törhették be menet közben, a rendőröknek azt mondták, viccelni akartak.

Kábítószert találtak a cserbenhagyó gázoló vérében

A sofőrt egy napon belül elfogták. A rendőröknek azt mondta, észrevette, hogy elütött valakit, de mikor meglátta az élettelenek tűnő testet, pánikba esett és továbbhajtott. Később egy másik kocsival visszament a faluba, és látta a helyszínelő rendőröket, de szólni akkor sem mert.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való