KERESÉS search-close

"Radnóti Anna" szerzővel ellátott tartalmak

Radnóti Anna

Radnóti Anna által létrehozott tartalmak (100):

Narancsosan izzó láva ömlik az óceánba

Elképesztő felvételek Hawaiiról! Láva ömlik a Csendes-óceánba.

Szmokingot viselt abronccsal

30 millió dollár. Ennyit ér az az óriási sárga gyémánt, amelyet Lady Gaga viselt az Oscar-gálán. Az énekes-színésznő ékszereivel, ruhájával és frizurájával is Audrey Hepburn előtt tisztelgett. A gálán a rózsaszín árnyalatai voltak a legnépszerűbbek és sokan viseltek köpenyt. A legnagyobb feltűnést keltő sztár egy férfi volt.

Élelmiszert halmoznak fel a britek

Élelmiszert halmoznak fel a megállapodás nélküli Brexittől tartó britek. Egy friss felmérés szerint a felnőttek negyede előre vásárol, mert tart attól, hogy Nagy-Britannia tervezett uniós kilépése, vagyis március 29-e után nehezen jutnak majd be az unióból származó élelmiszerek a szigetországba. Ez pedig hiányhoz és áremelkedéshez vezethet.

Lavina sodorta el a magyar hegymászót

Meghalt egy magyar hegymászó, amikor lavina sodorta el a Magas-Tátrában. A szlovák hegyimentőket egy 13 fős magyar hegymászó csoport riasztotta a Magas-Tátra legmagasabban fekvő turistaházához. Vezetőjüket sodorta el a lavina, megpróbálták újraéleszteni, de nem sikerült.

Kilenc nappal az Oscar-gála előtt áll a bál Hollywoodban

Hiába tiltakoztak ugyanis a világsztárok, az amerikai filmakadémia kitart amellett, hogy négy kategória győztesének a show reklámszünetében adják át a díjat. Köztük van a legjobb operatőr, és a legjobb vágó is. A tiltakozó hírességek - köztük Brad Pitt, George Clooney, Sandra Bullock - szerint ez nem más, mint sértés. A filmakadémia azonban mindenáron rövidebb showműsort akar.

 

Megkerült az ellopott majom

Megkerült az ellopott majom. Egy floridai állatkertből hétfőre virradóra vittek el egy ugrótamarint. A gondozók nagyon aggódtak érte, mert az aprócska, mindössze félkilós, sötétszőrű állatnak különleges étrendje volt és gyógyszereket is kapott. A rendőrség 6000 dollárt ajánlott fel a nyomravezetőnek, de végül ők találták meg a veszélyeztetett állatok közé tartozó majmocskát.

Leállítják a világ legnagyobb utasszállító repülőgépének gyártását

Leállítják a világ legnagyobb utasszállító repülőgépének gyártását, mert a 800 utas szállítására alkalmas, kétemeletes, négyhajtóműves Airbus 380-as már nem kell a légitársaságoknak. A legnagyobb megrendelő Emirates - versenytársaihoz hasonlóan  - úgy döntött, inkább a kisebb, gazdaságosabban működtethető gépeket választja. Bár az európai repülőgyártó cég nagy reményeket fűzött hozzá 12 évvel ezelőtti bemutatásakor és az utasok is szerették, az A380-as gyártása mindig veszteséges volt. 

Magát buktatta le az olasz álorvos

Egyre több részlet derül ki az olasz álorvosról, akit szerda hajnalban fogtak el a magyar-román határon. A férfi, akinek érettségije sincs, Bukarestben hamis papírokkal szerzett orvosi pecsétet, és plasztikai sebészként praktizált a román főváros több magánklinikáján. Kollégáinak azonban szemet szúrt, hogy nem tartotta be a higiénés előírásokat.

Újra megindult a hegy Bolíviában

Újabb földcsuszamlás történt Bolíviában ott, ahol szombaton 11-en haltak meg egy másik sárlavinában. A második természeti katasztrófáról egy amatőr videós készített drámai felvételt, amit teljes hosszában megnézhetnek ITT

Bosszúból gyújthatta fel a párizsi lakóházat

Tízen haltak meg, köztük egy kisbaba Párizs egyik elegáns negyedében, ahol kigyulladt egy nyolcemeletes lakóház. A rendőrség gyújtogatás miatt nyomoz, és a tűzzel kapcsolatban őrizetbe vettek egy 40 éves nőt, aki korábban már állt pszichiátriai kezelés alatt. Az oltásról készült felvételeket megnézhetik ITT

Lakóházra zuhant a kisrepülő, öten életüket vesztették

A kétmotoros kisgép alig néhány perce volt a levegőben, amikor darabjai hullani kezdtek egy lakónegyedre, 40 kilométerre Los Angelestől.

Tovább tart a brutális hideg az Egyesült Államokban

Már nyolc halottja van a brutális hidegnek az Egyesült Államokban. Az észak-dakotai Fargoban mínusz 36 Celsius fokot mértek, az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városában, Chicagóban pedig mínusz 31-et- Ráadásul ezt a jeges szél miatt még hidegebbnek érzik. A becslések szerint az északi-sarki légörvény okozta a szélsőséges időjárást, ami 250 millió embert érint. Közülük 90 millióan élnek olyan területen, ahol mínusz 17 fok vagy annál alacsonyabb a hőmérséklet.

Botrányos dokumentumfilm Michael Jacksonról

Nyilvános lincselésnek, szenzációhajhász karaktergyilkosságnak nevezte Michael Jackson családja azt a múlt héten bemutatott dokumentumfilmet, amelyben két, ma már felnőtt férfi állítja: gyerekként szexuálisan bántalmazta őket az énekes. Sokkoló és zavarba ejtő - ezt már a kritikusok írták a négy órás alkotásról, amelyben elhangzik az is, hogy a 10 éve meghalt sztár az egyik fiúnak ékszereket adott a szexért.

Biztonsági őrök szeme láttára lopta el a képet

Néhány óra alatt elfogták a szemtelen rablót, aki vasárnap este a látogatók és a biztonsági őrök szeme láttára akasztott le a falról és vitt magával egy értékes festményt Moszkva egyik leghíresebb múzeumából, a Tretyakov-képtárból. A rendőrség egy építkezési területen megtalálta műalkotást is.

Életveszélyes úton jár a postás

Hősként tekintenek hazájában a postásra, aki harminc éve szállít leveleket és rakományt életveszélyes utakon, szédítő magasságban, hóban, fagyban Kína dél-keleti részén Szecsuán és Tibet határán. 1989-ben azért kapta ezt a munkát, mert ő volt az egyetlen, aki tudott teherautót vezetni, szükség esetén azt megszerelni, és elég bátor is volt a feladathoz.  

Lezárult a 27 éves névvita

Észak-Macedónia lesz Macedónia új neve, miután az erről szóló történelmi megállapodást a görög parlament is megszavazta. Igaz, ez csak néhány szavazaton múlott. A voksolás közben tüntetők tiltakoztak az athéni parlament előtt.

Hatalmi válság Venezuelában

Halálos összecsapások, tömegtüntetések és egy váratlan politikai fordulat Venezuelában. Szerdán a dél-amerikai ország törvényhozásának ellenzéki vezetője közölte: Nicolas Maduro elnök csalással nyert választást tavaly, ezért átveszi tőle a hatalmat. Az amerikai elnök elismerte az ország vezetőjeként, Oroszország és Kína azonban kitartanak Maduro mellett, ahogy egyelőre a hadsereg is.

 

200 ezer ceruzából készít hintát

200 ezer ceruzából készít hintát egy pakisztáni férfi. A bútoron hónapok óta dolgozik, azt reméli, hogy bekerül vele a Guiness Rekordok Könyvébe. Alkotásának azonban szimbolikus jelentése is van.

Trump és Pelosi: ahol tudnak, keresztbe tesznek egymásnak

Hogyan tegyünk keresztbe a másiknak? Így is hívhatnák azt, amit az Egyesült Államok elnöke, és legfőbb belföldi politikai ellenfele, a képviselőház demokrata vezetője ezen a héten egymással művel. A játszmában tegnap Donald Trump megakadályozta, hogy Nancy Pelosi elutazzon hivatalos külföldi útjára. Vitájuk az amerikai költségvetés, azon belül is a mexikói határra tervezett fal finanszírozása miatt mérgesedett el.

Ép bőrrel úszta meg a balesetet Fülöp herceg

Autóbalesetet szenvedett Fülöp herceg. II. Erzsébet, angol királynő 97 éves férje maga vezette az autót, ami a sandringhami királyi birtok közelében ütközött egy másik kocsival, felborult és lesodródott az útról. Az idős hercegnek az ijedtségen kívül nem esett baja. A másik autóból egy kilenc hónapos csecsemőt sértetlenül emeltek ki, egy idősebb nőnek a csuklója tört el. A harmadik utas csak könnyebben sérült meg.

800 ezren nem kaptak fizetést Amerikában

Hiába van fizetésnap, 800 ezer amerikai pénteken nem kapja meg a jussát, mivel költéségvetés hiányában az amerikai szövetségi kormányzat három hete részlegesen leállt. Több amerikai városban tüntetettek, mert már kölcsönökből élnek.

 

Méteres hófalak, ítéletidő Európában

Meghalt egy kisfiú, mert rádőlt egy fa Németországban. A fát a rá nehezedő hó súlya döntötte ki. Több dél-német járást is katasztrófa sújtotta területté nyilvánították. Az embereket arra kérik, hogy kerüljék el az életveszélyessé vált erdőket. Lezárták Bajorország legforgalmasabb autópályájának egy szakaszát. Több százan rekedtek a hegyi területeken. Ausztriában is komoly gondot okoz a nagy mennyiségű hó, kollégánk, Bánhidi Lilla ezt személyesen is megtapasztalhatta.

Látványos, drámai mentés helikopterrel

Sérült síelőt kellett lehoznia a hegyimentőknek 2200 méter magasságból a francia Alpokban, ám a meredek hegyoldalon hagyományos módon nem tudott leszállni a pilóta, ezért egy látványos manővert mutatott be. Közben egyre súlyosabb a hóhelyzet Ausztriában, Németországban, Csehországban és Szlovákiában.

270 konténer esett a tengerbe

Mérgező és gyúlékony anyagot is szállított az a teherhajó, amelyről 270 konténer zuhant az Északi-tengerbe a viharban. A rakomány jelentős része már partot is ért Hollandiában. A hullámok tévéképernyőket, autóalkatrészeket, bútorokat, ruhákat és gyerekjátékokat sodortak a szárazföldre, ahol megjelentek a kincsvadászok, és a környezetszennyezés miatt aggódó természetvédők is.

Szökött oroszlán ölt meg egy állatkerti gyakornokot

Oroszlán mart halálra egy állatkerti gyakornokot az Egyesült Államokban. A 22 éves egyetemista alig két hete dolgozott a dél-karolinai állatmentő központban. Az oroszlán egyelőre tisztázatlan körülmények között kiszökött a kerítéssel körülzárt otthonából, és így került a gondozók közelébe. A Matthai névre keresztelt állatot a támadás után kilőtték.

Leomlott egy lakóház Magnyitogorszkban, 70 ember eltűnt

Túlélők után kutatnak a -25 fokos hidegben a kelet-oroszországi Magnyitogorszkban, ahol reggel leomlott egy 10 emeletes sorház egy része. A szerencsétlenséget valószínűleg gázrobbanás okozta. A hatóságok négy holttestet találtak eddig, de az épület lakóinak több mint a fele, csaknem 70 ember tűnt el.

May túlélte, a válság még tart

Brüsszelben az uniós csúcstalálkozón próbál garanciákat kijárni a brit kormányfő a Brexit megállapodáshoz, miután tegnap megúszta az ellene indított bizalmatlansági indítványt. Ezt pártjának tagjai kezdeményezték. A frakció esti titkos szavazásán végül 200-an szavaztak mellette, és 117-en ellene. Ez azonban még nem jelenti a politikai válság végét.

Elhalasztották a Brexit-szavazást

Elhalasztják Brexit-szavazást a londoni parlamentben. A képviselőknek holnap kellett volna voksolniuk, az uniós vezetők által már elfogadott megállapodásról. Mivel a Theresa May által kialkudott egyezséget leszavazták volna, a kormányfő úgy döntött, elhalasztják a voksolást. May bejelentette: azonnal tárgyalni fog az unió vezetőivel. Az Európai Bizottság szóvivője délelőtt jelezte: nem fognak változtatni a megállapodáson. Közben az Európai Bíroság mai döntése lehetőséget ad arra, hogy London kihátráljon a Brexitből.

Megvan Angela Merkel utóda


szerző:
2018.12.07. 18:47
Megvan Angela Merkel utóda

Annegret Kramp-Karrenbauer, avagy, ahogy a sajtóban emlegették a mini-Merkel. Az 56 éves, ügyvédből lett politikus lett a német kancellár utódja pártja, a Kereszténydemokrata Unió élén. A CDU ma választott elnököt, miután Angela Merkel októberben bejelentette, kancellárként még kitölti 2021-ig tartó mandátumát, de pártelnöknek már nem jelölteti magát. Az utolsó pillanatig izgalmas voksoláson, Merkel favoritjával szemben régi ellenlábasa indult.

Ingyenes lesz a tömegközlekedés Luxemburgban

A Nagyhercegség miniszterelnöke jelentette be. Az intézkedés minden részletét még nem dolgozták ki, a szakszervezetek tiltakoznak, a kormányfő azonban azt ígéri, hogy legkésőbb 2020-tól nem kell majd fizetni a vonatokon, villamosokon és buszokon. Az októberben újraválasztott Xavier Bettelnek nem ez az egyetlen merész terve.

Öt elnök Bush gyászmiséjén

Öt amerikai elnök, a világ jelenlegi és egykori vezetői is részt vettek George Herbert Walker Bush gyász-szertartásán szerdán Washingtonban. Az Egyesült Államok 41. elnöke múlt pénteken halt meg, 94 éves korában. A gyászmisén a megrendítő pillanatok mellett feszült jelenetek is voltak, de a vidámság sem hiányzott.

 

Meghátrált a francia kormány

Meghátrált a francia kormány és elhalasztja azt az intézkedést, amely miatt hetek óta tömegek tüntetnek az országban. A miniszterelnök ma bejelentette: hat hónapig nem emelik az üzemanyagadót, így az árak sem emelkednek. A korábban békés tüntetések a hétvégén randalírozásba torkolltak, a tiltakozók törtek-zúztak, fosztogattak Párizs belvárosában. 

Arcfelismerő programmal ellenőrzik az utasokat Atlantában

Arcfelismerő programmal ellenőrzik szombattól az utasokat a világ legnagyobb repülőterén, az amerikai Atlantában. A nemzetközi terminálon nem kell útlevél és nem kell elővenni a beszállókártyát sem. Elég belenézni a kamerába, megvárni a zöld jelzést, és máris tovább léphet az, akinél minden rendben.

Visított az igazoltatott nő

Nagy siker a világhálón egy videó, amin az látszik, hogy egy török nő visítozni kezdett, amikor a közlekedési rendőrök megbüntették. A nő, aki számos közlekedési szabályt megszegett, úgy tűnt idegösszeomlást kapott, de az is lehet, hogy csak így akarta elkerülni a büntetést.
Erős idegzetűek ide kattintva megnézhetik a teljes sikoltozós igazoltatást.

Kamerák előtt lopták el Renoir képét

Még mindig keresi az osztrák rendőrség azt a három tolvajt, akik hétfő délután besétáltak egy bécsi aukciósházba, és úgy loptak el egy festményt, hogy egyszerűen leakasztották a falról. A híres francia impresszionista festő, Renoir képét szerdán este árverezték volna el, értékét átszámítva, 40-50 millió forintra becsülik.

Meghalt Bernardo Bertolucci


szerző:
2018.11.26. 18:58
Meghalt Bernardo Bertolucci

A legendás olasz filmrendező nevéhez olyan filmek fűződnek, mint botrányt kiváltó "Utolsó tangó Párizsban", a kilenc Oscar-díjjal jutalmazott "Az Utolsó császár", vagy olyan kultikussá vált alkotások, mint a "Lopott szépség" és az Álmodozók.

 

Hadiállapotot hirdettek Ukrajnában - kárpátaljai magyarokat is besorozhatnak

Hadiállapotot hirdettek ki Ukrajnában, miután Oroszország vasárnap tüzet nyitott ukrán hadihajókra a Krím-félsziget melletti Kercsi-szorosnál, majd három hajót el is foglalt. Az ukrán államfő utasította vezérkarát, rendeljenek el részleges sorozást. Így kárpátaljai magyarokat is besorozhatnak. Szijjártó Péter külügyminiszter szerint az ő biztonságuk a legfontosabb, de a kormány egyelőre nem tesz diplomáciai lépéseket.

 

Meghalt az orosz kémfőnök

Meghalt az orosz katonai hírszerzés, a G.R.U. főnöke.  A 62 éves Igor Korobov két éve irányította a hírszerzést. Szerepe volt abban, hogy a - szakértők szerint - a G.R.U a Kreml, vagyis az orosz elnök magán titkosszolgálatává vált. Vlagyimír Putyin állítólag szeptemberben be is kérette magához és leteremtette őt azért, mert Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettősügynök, és lánya márciusi megmérgezésének szálai a GRU-hoz vezettek. A kémfőnök ezután lett beteg.

A finnek nem értik, hogy miről beszél Trump

A hónap végéig biztosan nem tudják eloltani a tüzet Kaliforniában - állítják az tűzvész megfékezésén dolgozó tűzoltók. Eddig 80 ember vesztette életét, és csaknem ezer embert keresnek. Többen előkerültek, akik nem is tudták, hogy keresik őket. Közben Finnországban teljesen értetlenül állnak azelőtt, hogy az amerikai elnök miért állította, hogy ha Kaliforniában úgy takarítanák az erdők alját, mint az észak-európai országban, akkor elkerülhető lett volna a tragédia.

Megtalálták az elsüllyedt argentin tengeralattjárót

Eltűnése után egy évvel, megtalálták az elsüllyedt argentin tengeralattjárót - jelentette be a dél-amerikai ország haditengerészete. 44-en voltak a fedélzeten, amikor nyoma veszett. Előtte műszaki hibát jelzett a legénység.

10 milliárd Marie Antoinette igazgyöngy medáljáért

10 milliárd forintért vitte el Marie Antoinette, egykori francia királyné igazgyöngy medálját egy ismeretlen, telefonos licitáló a Sotheby's aukciósház árverésén a svájci Genfben. Korábban soha nem fizettek még gyöngyékszerért ennyit. A fényűző életmódja miatt a nép által gyűlölt királynőnek még a francia forradalom előtt sikerült titokban kijuttatnia ékszereit az országból, ő maga azonban nem tudott elmenekülni, elfogták és lefejezték.

 

Szétválasztották őket, mégsem akarnak külön lenni egymástól

Szétválasztották őket, mégsem akarnak külön lenni egymástól a bhutáni sziámi ikrek. A 15 hónapos kislányok, Dawa és Nima a hasuknál voltak összenőve és hat órás műtéttel múlt hét pénteken választották el egymástól őket. Orvosaik szerint jól vannak, de feltűnő, hogy csak egymás közelében érzik jól magukat.

Nyomasztó és félelmetes a kaliforniai tűz az ott élő magyarok szemében

Nyomasztó, félelmetes, ijesztő látvány és elképesztő mennyiségű füst - ezt mondták az RTL Híradónak azok a magyarok, akik Kaliforniában élnek. Az amerikai államban minden idők legnagyobb tűzvésze pusztít, immár hatodik napja. A halálos áldozatok száma már 48, és még mindig rengetegen vannak, akiket nem találnak.

Minden idők legsúlyosabb tűzvésze pusztít Kaliforniában

31-re emelkedett a Kaliforniában tomboló erdőtüzek halálos áldozatainak száma, és több mint 220-an tűntek el. Az állam északi részén csütörtök óta pusztító Camp fire, magyarra fordítva Tábortűz minden idők legsúlyosabb tűzvésze Kalifornia történetében, legalábbis az áldozatok számát tekintve.

Bosszúból rejtett tűket az eperbe az ausztrál nő

Bosszúból rejtett tűket az eperbe az a nő, akit tegnap tartóztattak le Ausztráliában. Az 51 éves asszony egy eperfarmon dolgozott Brisbane közelében és vélt vagy valós munkahelyi sérelmei miatt akart elégtétet venni. Az eperválság szeptemberben kezdődött Ausztráliában, miután egy férfi lenyelt egy tűvel átszúrt epret.

Trump kitiltott egy riportert és kirúgta egy miniszterét

A CNN hírtelevízió riporterét kitiltotta a Fehér-házból, igazságügyminiszterét pedig lényegében kirúgta a kormányból az amerikai elnök szerdán. Donald Trump sajtótájékoztatóján egy szócsata után fejét vesztve faragatlan tuskónak nevezte CNN tudósítóját.

Volt katona lövöldözött egy kaliforniai bárban

Tizenegyen meghaltak köztük a helyi seriff helyettese, amikor egy férfi lövöldözni kezdett egy kaliforniai bárban, Los Angelestől 65 kilóméterre. A szórakozóhelyen csaknem 200 ember, főleg egyetemisták voltak, amikor a 28 éves, fekete ruhát viselő fegyveres füstgránátot dobott közéjük majd rájuk lőtt. Sokan az ablakokat kitörve menekültek. A támadó, egy egykori tengerészgyalogos meghalt, valószínűleg öngyilkos lett.

Meghalt a kénsavval leöntött nő

Meghalt az az ukrán korrupcióellenes aktivista, akit három hónapja savval öntöttek le a háza előtt a dél-ukrajnai Herszon városában. Katerina Handzjuk testének 40 százaléka megégett, azóta is kórházban ápolták, tizenegyszer operálták. A brutális támadás megrendelője azóta sincs meg.

Donald Trump: rálőhetnek a katonák a menekültekre

Rálőhetnek az amerikai katonák a határhoz érkező kődobáló menekültekre - ezt sugallta Donald Trump, aki néhány nappal a félidős választások előtt mindent egy lapra tett fel: politikai elemzők szerint a félelmekre játszik, erőszakos menekültek inváziójáról beszél. Az amerikai elnök a kampány hajrájában abban bízik, hogy sikerül megtartania pártja többségét a szenátusban.

Menekülnek a magyarok Sartiról

Elmenekültek az ott élő magyarok a görögországi Sartiról a turisták által kedvelt halászfalu környékén pusztító tűz miatt - nyilatkozta Híradónknak egyikük. A lángok csütörtök hajnalban érték el a Halkidiki félszigeten található település határát…

Bombát kapott Robert de Niro is

Az Oscar-díjas színész New York-i éttermébe ugyanolyan szerkezetet küldtek, mint a héten több más olyan ismert embernek, akik az amerikai elnök kritikusainak számítanak. A többek között Soros György üzletembernek, Barack Obama volt elnöknek és Hillary Clinton egykori külügyminiszternek küldött csomagok egyike sem robbant fel. 

Visszamentek a rablók a boltos tanácsára, el is kapták őket

A világ legbutább rablói címet is megérdemelnék azok fiatalok, akik a hétvégén próbáltak kifosztani egy elektromos cigarettát áruló üzletet Belgiumban. A fegyveres támadóknak a boltos azt tanácsolta, jöjjenek vissza később, mert akkor több pénz lesz a kasszában. Ők így is tettek, de akkor már a rendőrök várták őket.

 

Elszabadult a mozgólépcső

Vizsgálat indult Rómában, hogy kiderítsék, miért szabadult el egy mozgólépcső kedden este az egyik metrómegállóban. A balesetben 24-en sérültek meg. Mindannyian a CSZKA Moszkva focicsapatának szurkolói, akik Bajnokok Ligája mérkőzésre érkeztek az olasz fővárosba. Szemtanúk szerint ugráltak a mozgólépcsőn, emiatt gyorsult fel a szerkezet.

 

9 éves gyerekre hívott rendőrt egy nő

Azt állította, szexuálisan zaklatta a fiú. Szerinte a gyerek egy boltban megfogta a fenekét, a biztonsági kamerák felvételei alapján azonban kiderült, hogy nem a fiú, hanem csak a táskája ért hozzá a nőhöz. A gyerek anyja szerint a nő rasszista és csak azért hívta rájuk a rendőrt, mert ők feketék.

Trump dicsőítette az újságíró elleni támadást

„Kedvemre való fickó” - ezekkel a szavakkal méltatott Donald Trump egy amerikai képviselőt, aki földhöz vágott egy újságírót. Bár az amerikai elnök híresen rosszban van a sajtóval, most először dicsőített nyilvánosan egy újságíró elleni erőszakos cselekedetet.

Hiba csúszott a performanszba

Nem egészen úgy sikerült a mutatvány, ahogy azt a titokzatos graffitis tervezte. A Banksy néven ismert művész egyik alkotása két hete több mint 1 millió fontért kelt el, ám ezután a kép félig megsemmisítette önmagát. Mostanra nyilvánvalóvá vált, amit sejteni lehetett, hogy a szerkezetet maga a művész hozta működésbe. Erről közölt videót, amiből kiderült, hogy különös produkciójába hiba csúszott.

Meghalt a újságíró egyik gyilkosa

Autóbalesetben meghalt az egyik tagja annak az osztagnak, amely meggyilkolta a szaúdi újságírót - közölte egy török lap. A törökök szerint Szaúd-Arábia minden bizonyítékot, szemtanút megpróbál eltűntetni. A török nyomozóknak állítólag hátborzongató hangfelvételeik vannak arról, hogy az október elején, az isztambuli szaúdi nagykövetségen eltűnt újságírót az épületben megkínozták és lefejezték.

Gyermeket vár Meghan hercegnő

Gyermeket vár Megan hercegnő, Harry herceg újdonsült felesége - jelentette be az angol királyi család. A rövid közleményből annyi derül még ki, hogy a gyermek tavasszal születik. A 37 éves Meganről már a hétvégén elterjedt a pletyka, hogy állapotos, mivel Eugénia hercegnő pénteki esküvőjén egy alakját palástoló, bő kabát volt rajta.

Kurt Volker: Felesleges ez a konfliktus

Felesleges a feszültség Magyarország és Ukrajna között, mindkét ország normális ország, amely képes arra, hogy leüljön és megtárgyalja az egymás közötti vitás kérdéseket, nyilatkozta Kurt Volker az Egyesült Államok ukrajnai tárgyalásokért felelős különleges képviselője. A diplomata szerint az orosz katonai fenyegetés, a Kelet-Ukrajnában négy éve zajló háború miatt Ukrajnának szüksége van a NATO kapcsolatokra, és ezt Magyarországnak is fel kell ismernie.

Politikai tényezővé vált Taylor Swift

A country-sztárból lett popénekesnő eddig nem nyilvánított véleményt politikai kérdésekben, vasárnap azonban a több mint 112 millió követővel rendelkező Instagram oldalára kiírta, hogy az amerikai félidős választáson a demokrata jelölteket támogatja majd ott, ahol szavazni fog. Üzenete hatására rengetegen regisztráltak szavazni Amerika-szerte.

 

Nem ment át a műszaki vizsgán

A limuzin megbukott a műszaki vizsgán, a sofőr pedig nem is szállíthatott volna utasokat. Ez derítették ki a nyomozók eddig a 20 halálos áldozatot követelő hétvégi amerikai balesetről. Azt egyelőre nem közölték, hogy a bérelt jármű vezetője vagy műszaki hiba okozta-e a tragédiát. A szerencsétlenségben két ifjú pár és négy testvér is meghalt.

 

Húsz halott a limuzinbalesetben

Egy limuzin 17 utasa, köztük egy család nyolc tagja halt meg, amikor a születésnapi partira tartó bérelt jármű ütközött egy autóval, majd fának csapódott az Egyesült Államokban. A tragédiában a limuzin sofőrje és két gyalogos is életét vesztette.

Orosz katonai kémek hekkeltek

Tetten értek négy oroszt Hollandiában, amint számítógépes támadást indítottak a vegyifegyverek ellenőrzését végző nemzetközi szervezet ellen - közölte a holland védelmi miniszter. A brit kormány, amely a Kremlt vádolja, megfenyegette Moszkvát.

HÍRADÓ ARCHÍV: A beszláni túszdráma

Fegyveresek foglalták el az észak-oszétiai Beszlán iskoláját 2004. szeptemberében. Túszul ejtették az évnyitóra érkezett szülőket, gyerekeket, tanárokat.

HÍRADÓ ARCHÍV: túszok a beszláni tragédiában

Több száz gyereket ejtettek túszul 2004-ben, Beszlánban csecsen terroristák. Az eseményekről az RTL Híradó folyamatosan beszámolt. Ez a tudósítás az első túszok szabadon bocsájtásakor készült.

Hazugsággal vádolják a jelöltet

Kifigurázta az amerikai elnök azt a nőt, aki szexuális zaklatással vádolta főbírójelöltjét. Donald Trump eddig inkább a demokratákat támadta azzal, hogy tönkre akarják tenni Brett Kavanaught.

Erőszakkal vádolják Cristiano Ronaldót

A Las Vegas-i rendőrség elismerte, hogy újranyitották Cristiano Ronaldo kilenc évvel ezelőtti ügyét, amiben a focistát nemi erőszakkal vádolják. A hétvégén a Spiegel című lap írt arról, hogy a sztárfocistát egy amerikai nő vádolta meg.

Először találkoztak a testvérek

Megtalálta a tűt a szénakazalban. Ezt mondta egy 72 éves francia férfi, aki egész életén át kutatta, ki volt az apja. Csak annyit tudott, hogy a normandiai partraszálláskor érkezett az amerikai hadsereg tagjaként Európába 1944 júniusában. Ez az információ azonban kevés volt. Néhány hete menye javaslatára DNS mintát adott egy amerikai családfakutató cégnek. Azonnal meglett a féltestvére.

Eltűnt Kína egyik leghíresebb színésznője

Eltűnt Kína egyik leghíresebb és a világ egyik leggazdagabb színésznője. A több hollywoodi produkcióból is ismert Fan Bingbing június eleje óta nem adott hírt magáról, pedig korábban nagyon gyakran posztolt közösségi oldalain. Meg nem erősített hírek szerint miután elterjedt róla, hogy adót csalt, a kínai hatóságok kényszerítették arra, hogy eltűnjön.

Azóta is barátok Drake-kel

Remekül van az a szívműtéten átesett amerikai kislány, akinek egy hét alatt két kívánsága teljesült. Tizenegyedik születésnapján - augusztus közepén - kedvencének: a kanadai rapper Drake-nek üzent kórházi ágyából és kérte, látogassa meg őt. A másik kívánsága pedig az volt, hogy kapjon végre új szívet. Mindkettő teljesült, állapota pedig a vártnál sokkal gyorsabban javul.

Vége az oroszok eltiltásának

"Elárulták a tiszta sportolókat", "őrjítő, megmagyarázhatatlan" döntés, amely megingatja a nemzetközi doppingellenes ügynökségbe vetett hitet. Így reagáltak sportvezetők és sportolók arra, hogy csütörtökön a WADA három év után feloldotta Oroszország eltiltását.

Eper után varrótűket sem árulnak

Nem árul varrótűket az egyik nagy ausztrál áruházlánc az egyre mélyülő eperválság miatt. Az országban a múlt hét óta száz bejelentést kaptak a rendőrök arról, hogy tűt találtak a gyümölcsben. Az érintett termelők áruját levették a polcokról. A felelősöket még nem fogták el.

Tűket találtak az eperben


szerző:
2018.09.17. 18:57
Tűket találtak az eperben

Eperpánik Ausztráliában, miután tűket találtak a gyümölcsben az ország különböző pontjain. A gyümölcsöt a nagyobb áruházláncak eltávolították polcaikról. Az egyik tagállam epertermelőinek szövetsége szerint egy korábbi dolgozó bosszújáról van szó, ám a rendőrség szerint erre nincs bizonyíték.

Nem gyártanak több „bogarat”

Véget ér egy korszak: jövő nyáron végleg befejezi a legendás bogárhátú Volkswagenek gyártását a német cég. A döntés mögött egyrészt az áll, hogy az amerikai vásárlókat inkább a nagyobb autók érdeklik. Másrészt a dízelbotrány által megtépázott autógyártó ezentúl inkább az elektromos modellekre akar koncentrálni.

Elérte Amerikát a hurrikán

Óránként 150 kilométeres széllökésekkel elérte az Egyesült Államok keleti partját a Florance hurrikán. Bár az előrejelzésekhez képest a vihar ereje csökkent, így is pusztító áradásokat okozhat. Észak-Karolina államra a következő két-három napban nyolc hónapnyi eső hullhat. Közben a Fülöp-szigetekhez minden idők legerősebb tájfunja közeledik.

Nyárs szúrta át a kisfiú fejét

Szinte csoda, de túlélte egy kisfiú Amerikában, hogy nyárs fúródott a fejébe. A gyerek egy lombházban játszott, amikor darazsak támadták rá. Menekülni próbált, leesett, ám szerencsétlenségére arccal épp egy fém nyársra, amely átszúrta a fejét.

„Nem ügynökök, turisták voltunk”

Csak turistaként látogattak Salisburybe - ezt állítja a Szkripal-ügy két gyanúsítottja. A két orosz férfi először szólalt meg azóta, hogy az angol nyomozók közölték: márciusban ők mérgezték meg az egykori orosz-brit kettősügynök Szergej Szkripalt és lányát. Alekszander Petrov és Ruszlan Bosirov azt mondták nincs közük a katonai hírszerzéshez, hanem a fitness üzletágban dolgoznak.

Meghalt Burt Reynolds


szerző:
2018.09.07. 18:54
Meghalt Burt Reynolds

Meghalt Burt Reynolds, az 1970-es évek egyik legnagyobb mozisztárja. Olyan filmekben játszott, mint a Gyilkos túra, az Ágyúgolyó futam, a Sztriptíz és a számára Oscar jelölést hozó Boogie Nights.

Megkéselték az brazil elnökjelöltet

Egy kampányrendezvényen késelték meg a brazil elnökválasztás egyik esélyesét. A szélsőséges, rasszista, homofób és nőgyűlölő kijelentéseiről hírhedt Jair Bolsonaro golyóálló mellényt viselt, de alatta találta el a kés.

Jóval kevesebb menekült érkezett

Csaknem feleannyi menekült érkezett az év első 8 hónapjában Európába, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Sőt, a 67 ezres létszám negyedannyi, mint két éve. Fő célpontjuk Spanyolország. Sokan annak ellenére vágnak neki az útnak, hogy nagy az esély arra, hogy a fokozott tengeri ellenőrzések miatt az embercsempészek inkább eladják őket rabszolgának. 

Két magyar film Velencében

Az Oscar-díjas Nemes Jeles László új filmjét is bemutatják a tegnap kezdődött 75. Velencei Filmfesztiválon. A Napszállta című alkotás erős mezőnyben versenyez az Arany Oroszlánért. Ezek egyike a nyitóestén bemutatott Első Ember című film, amely a Holdraszállás történetét meséli el.

Kicselezte a rendőröket


szerző:
2018.08.30. 18:35
Kicselezte a rendőröket

Csigalassúsággal menekült pick-upjával a rendőrök elől, mégis csak nagy nehezen tudtak elfogni egy körözött férfit Los Angelesben. Megpróbálták felborítani, szöges kötelet vetettek ki elé, de kikerülte a csapdákat.

Mégis félárbocon a zászló

Engedett Trump, félárbocra eresztették a Fehér Ház zászlaját. Bár a hagyomány azt diktálta volna, Trump nem akarta, hogy régi politikai ellenfele, a szombaton elhunyt szenátor és háborús hős, John McCain előtt tisztelegjen hivatala. Emiatt sokan kicsinyesnek, féltékenynek nevezték. Végül a legnagyobb amerikai veterán-szövetség, és tanácsadói nyomására engedett. McCain egyébként meghagyta, hogy Trump ne legyen ott temetésén.

Tűzből mentette ki a családot

Hősnek tartják azt a rendőrt, aki hat gyereket és az apjukat mentette ki egy égő házból az Egyesült Államokban. A járőr azt mondja, nem volt idő várni a tűzoltókra, és nem állhatott ott tétlenül. A történteket testkamerája rögzítette.

Meghalt Neil Simon


szerző:
2018.08.27. 18:46
Meghalt Neil Simon

A Furcsa pár, a Napsugárfiúk, a Mezítláb a parkban című világhírű színdarabok és az ezekből készült filmek szerzője. Az egyetlen drámaíró, akiről még életében színházat neveztek el New York híres színháznegyedében, a Broadway-n. 91 éves volt.

Genovai tragédia: még 10-20 eltűntet keresnek

Tíz-húsz embert még mindig nem találtak meg azok közül, akik eltűntek hídomlás idején. A tűzoltók most a nagyobb betonelemeket távolítják el, hátha ott bukkannak rájuk. A kórházba szállított 16 sérültből már csak 9 állapota súlyos. A halálos áldozatok számát 38-ra módosították.

Szükségállapot a hídomlás miatt

Nem költözhetnek vissza otthonukba az összedőlt genovai híd még ép része alatt élők. A pilon ugyanis mozog és a statikusok attól tartanak, hogy ráomlik a házakra.

Genovai hídomlás: már korábban figyelmeztettek

Egész éjjel és napközben is dolgoztak az olasz tűzoltók és a katasztrófavédelem szakemberei túlélők után kutatva a kedden leomlott autópályahídnál. Kedden még találtak súlyos sérülteket, szerdán viszont már csak holttesteket. Az áldozatok száma 39-re emelkedett, köztük van egy 8 éves, egy 12 éves és egy 13 éves gyerek is. A hídomlás okát még keresik. Az olasz közlekedési miniszter az autópályakezelőt hibáztatta. Kiderült, az olasz gyáriparosok szövetségének vezetője már évekkel ezelőtt figyelmeztetett, hogy a megnövekedett kamionforgalom a híd összeomlásához vezethet.

Döbbenetes tragédia: leszakadt egy autópályahíd Genova közelében

Döbbenetes tragédia Olaszországban! Leszakadt egy autópályahíd Genova közelében, az eddigi információk szerint 35-en biztosan meghaltak, köztük egy gyerek. Az autók, teherautók a 90 méteres mélységbe zuhantak. Több mint 30 jármű volt a hídon, amikor az összedőlt. Felvétel készült egy kamionosról, aki éppen le tudott fékezni, mielőtt a mélybe zuhant volna. A viadukt alatt házak is voltak, ezekre is zuhantak betontömbök.

Még több videóért kattintson ide.

Tömeggyilkosnak nevelték a gyerekeket a nyomortanyán

Iskolai lövöldözésekre akarták kiképezni azt a 11 éhező gyereket, akiket a múlt hétvégén szabadítottak ki egy nyomortanyáról az amerikai Új-Mexikó államban - állítják az ügyészek. Mint arról már beszámolt az RTL Híradó, egy eltűnt kisfiú utáni nyomozás vezette a rendőrséget a roskadt viskókhoz, ahol megtalálták csontsovány gyerekeket. A keresett kisfiú nem volt köztük, viszont egy vele egykorú gyerek maradványait megtalálták.

Betiltották a legújabb Micimackó-filmet Kínában

Több hollywoodi szakújság is úgy értesült, hogy a csacsi öreg medve legújabb kalandja azért nem lesz látható az ázsiai ország mozijaiban, mert a kínai elnök nem viseli el, ha gúnyolódnak vele. Néhány évvel ezelőtt ugyanis több mém is Micimackóhoz hasonlította Hszi Csin-pinget. Azóta a cenzorok vadásznak a medve képeire a közösségi oldalakon.

Bolognai baleset: elaludhatott a sofőr

Elaludhatott a kamionsofőr, ez okozhatta a bolognai balesetet, amelyben gázszállító járműve felrobbant az autópályán. Közben a korábbi hírekkel ellentétben kiderült, hogy a szerencsétlenégben csak ő halt meg. A végső számok szerint 145-en sebesültek meg, négyen súlyosan. Olaszország egyik legforgalmasabb autópályacsomópontját kedden reggel részben újra megnyitották.

Éheztek a gyerekek a tanyán

11 csontsovány, éhező, rongyos gyereket szabadítottak ki egy tanyáról az Egyesült Államokban. Az 1 és 15 év közötti gyerekeket és három nőt két fegyveres férfi tartotta nyomorúságos körülmények között Új Mexikó állam sivatagos részén.

Pokol Bolognánál


szerző:
2018.08.06. 18:20
Pokol Bolognánál

Ketten meghaltak és több, mint 60-an megsérültek, amikor felrobbant egy üzemanyagszállító kamion Olaszország egyik legforgalmasabb autópálya-csomópontjánál, Bolognánál. A detonáció miatt az autópálya beszakadt, és kigyulladtak a közeli autókereskedések.

Svéd koronaékszereket loptak

A tolvajok a 16., 17. században élt IX. Károly és felesége, Krisztina királyné felbecsülhetetlen értékű temetkezési koronáit illetve egy országalmát vitték el tegnap ebédidőben.

Európa a hőség fogságában

Nemcsak Magyarországon, hanem Európa számos országában is tombol a hőség. Sorra dőlnek meg a melegrekordok Németországtól Horvátországig. Sok településre, területre a legmagasabb fokú, vörös riasztást adták ki.

Büntetnék az utcai zaklatást

Óriási felháborodást váltott ki Franciaországban egy biztonsági kamerás felvétel, amelyen egy férfi fényes nappal arcul csap egy nőt. A 22 éves nő azért kapta a pofont, mert megelégelte a szexuális tartalmú megjegyzéseket, és azt mondta zaklatójának, hogy fogja be a száját.

Szabadban fogant pandakölykök Szecsuánban

Iker pandák születtek a szecsuáni óriáspandarezervátumban. Különlegességük az, hogy míg anyjuk a rezervátum lakója, apjuk egy ismeretlen vadon élő hím. A kutatók célja ugyanis most már nemcsak az, hogy megmentsék a fajt, hanem az is, hogy minél változatosabb legyen a génállományuk.

Újra ugrottak a mostari fecskék

Több, mint négyszázötven éves extrém sport hódolói gyűltek össze a boszniai Mostarban vasárnap. A hagyomány szerint július utolsó vasárnapján rendezik az ugróversenyt az Öreg-hídról. A bátor vállalkozók 24 méteres magasságból vetik alá magukat - ki fejjel, ki talppal - a Neretva folyóba.

Schwarzi letésztázta Trumpot

Úgy álltál ott, mint a lefőtt tészta, mint egy rajongó kisfiú - ezt üzente az amerikai elnöknek Arnold Schwarzenegger. A filmsztárból lett egykori republikánus politikus szerint Donald Trump tegnapi viselkedése az orosz elnökkel kínos volt. Mások - köztük az elnök pártjának tagjai is - szégyenletesnek, megalázónak, egyenesen hazaárulásnak nevezték, hogy Trump saját hírszerzőivel szemben az egykori kém Vlagyimir Putyin mellé állt,

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való