KERESÉS search-close

"Szávai Petra" szerzővel ellátott tartalmak

Szávai Petra

Szávai Petra által létrehozott tartalmak (16):

Szávai Petra társszerzői:
Bevetés közben ment tönkre a tűzoltóautó

Bevetés közben meghibásodott a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület tűzoltóautója. Az előző, elöregedett kocsijukat társadalmi összefogással, adományokból tudták lecserélni. A sokkal korszerűbb, de most használhatatlanná vált tűzoltóautójuk tavaly Tirolból érkezett. Az önkéntes tűzoltók ismét támogatókat keresnek.

Falusi CSOK: munka is kellene

Hitel nélkül otthonhoz juthatnak a 3 gyereket vállalók a falusi CSOK-kal a Duna House szerint. Az 5 ezer lelkesnél kisebb településeken, amelyek lakossága átlag felett csökkent. A pénzügyminiszter az RTL Híradónak azt mondta, csak jövőre 20 ezren vehetik fel az új támogatást ingatlan vásárlásához, 25 ezren pedig felújításhoz. A GKI viszont néhány ezer családdal számol összesen, szerintük munkahely kell, hogy a fiatalok a falvakban maradjanak.

Baltával gyilkolt, tényleges életfogytiglanra ítélte a bíróság

Tényleges életfogytiglanra ítélte a bíróság elsőfokon azt a pécsi férfit, aki dulakodás közben baltával többször is fejbe verte volt élettársa új párját 2016 szeptemberében. A férfi a kórházban belehalt a súlyos sérülésekbe. A nő ugyan bejelentetést tett a rendőrségen, de azt hazudta, hogy élettársát egy ismeretlen bántalmazta.

Hóvirág: szép, de tilos leszedni

Náhány meleg nap után már ki is nyíltak az első hóvirágok a Mecsekben. A tavasz hírnökének is nevezett növény 2005 óta védett az Európai Unióban, így Magyarországon sem szabad leszedni. Aki mégis megteszi, szálanként akár 10 ezer forintos bírságra számíthat.

Radioaktív szonda veszett el

Radioaktív anyagot tartalmazó szonda zuhant a mélybe egy kutatófúrás során, Pécsen. Mindez még január végén történt, a mérőeszközt pedig szerdán tudták kiemelni az 1800 méter mély kútból. Kiderült, hogy a szerkezet borítása nem sérült meg, így a radioaktív anyag sem jutott ki a belsejéből. Az ügyben az Országos Atomenergia Hivatal is vizsgálatot indított.

Elcserélték a halottakat egy pénteki temetésen

Elcserélték a halottakat egy pénteki temetésen a Baranya megyei Kökényen. A falu volt tanítónőjének a temetésére gyűltek össze, de más volt a felravatalozott koporsóban. A temetkezési vállalkozó azonnal intézkedett, így még aznap meg tudták tartani a temetést. Úgy tudjuk, hogy a patológián cserélték össze a halottakat. A Híradónak nyilatkozó pszichológus szerint az ilyen döbbenetes esetek a gyász feldolgozását is megnehezíthetik.

A pécsiek kedvenc fája lehet az Európai Év Fája

Több mint 130 éves, és most akár az Európai Év Fája lehet a pécsi havihegyi mandulafa. A pécsiek kedvenc fája tavaly nyerte meg a magyar versenyt, most pedig február végéig újra lehet szavazni, és akár európai győztes is lehet. 15 ország 15 fája között lehet a legszebb.

Kutyatámadás: vádat emeltek egy szekszárdi féri ellen

Vádat emelt az ügyészség egy szekszárdi férfi ellen, akinek a kutyái megtámadtak egy idős asszonyt még két éve. Perceken keresztül harapták az egész testén, a ruháját is szinte teljesen letépték. A segítségére siető férfit is több helyen megmarták. A kutyák gazdáját gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértéssel vádolják.

Sötétség borult a tiltakozókra a 6-os főút egy szakaszán

Sötétség borult a szakszervezetek által szervezett pécsi forgalomlassító demonstráció résztvevőire hétfőn és kedden reggel. A 6-os főút egy forgalmas szakaszának egyik sávját foglalták el hajnalban a tüntetők, egy idő után azonban mindkét nap lekapcsolódott a közvilágítás éppen azon a néhány méteren, ahol a félpályás útlezárást tartották.

Éppen nem volt otthon, mikor összedőlt a háza

Éppen nem volt otthon, így úszta meg a tragédiát az az asszony, akinek összedőlt a háza a Baranya megyei Adorjáson. Ez még karácsonykor történt, valószínűleg azért mert a viharos szélben beszakadt a tető. Csak két kutyája volt a házban, azokat a tűzoltók mentették ki a romok alól. A ház annyira megrongálódott, hogy le kell bontani.

4 milliós kárt okoztak a harkányi szökőkútban

Vandálok verték szét Harkány egyik nevezetességét, a Harka-kutat szerdán éjjel. A szökőkutat védő téli burkolat szerelőnyílását nyitották fel, és azon keresztül másztak be a Zsolnay díszkúthoz, melynek több elemét is darabokra törték. A kár több mint 4 millió forint, a rendőrség keresi a rongálókat.

Tízszeres vasember: emberfeletti teljesítményt nyújtott Mindum Károly

Emberfeletti teljesítmény - kategóriájában első lett az Ultratriatlon Világkupán a 60 éves pécsi Mindum Károly. Egy svájci világversenyen teljesítette a tízszeres vasember távot tavaly augusztusban. 11 nap alatt összesen 2260 kilométert úszott, biciklizett és futott. Az év végi összesítéskor derült ki, teljesítménye világkupa trófeát ér.

Frontális karambol: a vétlen sofőr halt meg

A vétlen sofőr, egy 29 éves nő halt meg tegnap este Szigetvár közelében, amikor autójának frontálisan nekiütközött egy szembejövő kocsi. Abban az autóban is megsérültek, a sofőr súlyosan, utasa könnyebben. Még vizsgálják, hogy a balesetet okozó autó miért tért át a szemközti sávba.

Bűncselekmény lehetett a kaposvári lakástűz

Bűncselekményre gyanakszik a rendőrség annak a kaposvári lakástűznek az ügyében, melyben egy anya és egyetemista lánya vesztette életét október végén. Akkor még kizárták a szándékosság lehetőségét, az azóta befejeződött tűzvizsgálat eredményei alapján azonban átminősítették az esetet és büntetőeljárást indítottak.

Különleges lánykérés Pécsen

A Városháza erkélyéről kérte meg barátnője kezét egy férfi. Erről videó is készült, a jelenetet végignézte a karácsonyi vásár közönsége is.

Van, aki az utolsó pillanatra hagyta a karácsonyfa-vásárlást

Az árusok még december 24-én is kint voltak a piacokon, hogy eladják a maradék fenyőfát. A vásárlók körében idén is a nordmann volt a sláger. Stábunk tapasztalata szerint a bevásárlóközpontokba már csak az apróságokért szaladtak el az emberek. Idén egyébként többet költöttünk karácsonyra, mint tavaly. Összesen több mint 100 milliárd forintot.

 

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való