KERESÉS search-close

"Tar Hajnalka" szerzővel ellátott tartalmak

Tar Hajnalka

Tar Hajnalka által létrehozott tartalmak (16):

13 évesen magától tanult meg programozni

Alig 13 éves és magától, mindenféle segítség nélkül megtanult programozni. A miskolci kisfiú a nyári szünet alatt 2 játékot is fejlesztett androidos telefonra. Nem járt informatikai szakkörre, és néhány hónap alatt tanulta meg a kódolást. Azt mondja, az angol tudása elég volt ahhoz, hogy a lényegre magától is rájöjjön. A munkájáért járó pénz egy részét pedig jótékony célra ajánlja.

Életveszélyben a gyerekek


szerző:
2016.07.27. 18:15
Életveszélyben a gyerekek

Életveszélyesen megsérült egy 10 éves kisfiú és egy 17 éves lány abban a balesetben, amelyik kedden történt Hajdúhadház határában. Két kocsi ütközött össze, az egyik felborult. Egy édesanya ült benne, négy gyerekével. Közülük a kisfiút és a lányt mentőhelikopter vitte kórházba, a többiek könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Kocsival tolattak a drogériába a betörők

Először baltával próbáltak bejutni, majd a kocsijukkal egyszerűen betolattak egy drogéria kirakatába a betörők Debrecenben. Mindezt végig rögzítették a biztonsági kamerák. A betörés tavaly novemberben történt, de azóta sem találják őket, ezért a rendőrség most félmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel. 

Ihatatlan víz folyik a csapból

Erre panaszkodnak a Csongrád megyei Felgyőn. A településen több mint egy hete lajtos kocsikból hordják a vizet az emberek, mert a csapból homokos és zavaros víz folyik. A szolgáltató szerint meghibásodott a rendszer, és akár másfél hónapba is telhet, mire a problémát megoldják.

Megmutatta ikreit a vörös macskamedve

Megmutatta kölykeit Tin-tin, a vörös macskamedve! A kis panda ikrek a Nyíregyházi Állatparkban születtek. Az Ázsiában őshonos vörös macskamedvék ritkán szaporodnak fogságban.

Utcára kerülhet a gyerekeivel

Kislányaival kerülhet utcára egy nyíregyházi apa, aki egyedül neveli a gyerekeket. Hamarosan ugyanis költözniük kell onnan, ahol átmenetileg meghúzhatják magukat, miután két éve leégett a lakásuk. A férfi egy munkahelyi baleset miatt rokkantnyugdíjas lett, azóta alig kap munkát. Havi 80 ezer forintból próbálnak megélni.

50 milliót akartak a zsarolók

Megzsarolták az egyik debreceni közintézmény vezetőit. A gyanú szerint két férfi 50 millió forintot követelt, azt mondták, ha nem fizetnek, a családjukat is megölik. Azt nem közölték, hogy melyik intézményről van szó. A rendőrök heteken át figyelték a két férfit, azt gyanították, egyiküknél fegyver is van. Már őrizetben vannak.

Rejtély, hogy mitől robbant fel

Rejtély, miért robbant fel a 250 kilós bomba, ami a 4 tűzszerész halálát okozta. A katonák tapasztalt szakemberek voltak, minden a szabályok szerint történt. A szovjet bombát egy másikkal együtt semmisítették volna meg, amikor az idő előtt felrobbant.

Négy tűzszerész halt meg a robbanásban

Valamivel délután négy óra után négy tűzszerész halt meg, amikor nagy robbanás rázta meg hortobágyi bombázó lőteret. Aknamentesítést végeztek a területen. Nagyon kevés információt adtak ki eddig. Úgy tudni egy második világháborús bomba robbant fel. A helyszínen van kolléganőnk Tar Hajnalka.

Négy család maradt fedél nélkül

Négy család maradt fedél nélkül a miskolci tűz miatt. Péntek délután a belvárosban egy harmadik emeleti erkély gyulladt ki, a lángok átterjedtek a tetőszerkezetre és több lakásra is. Több mint 40 embert menekítettek ki, órákon át oltották a tüzet. Úgy tudjuk, az érintett családok a rokonaiknál töltötték az éjszakát.

Kétségbeesve nézték, ahogy ég a lakásuk

Kigyulladt egy miskolci társasház. Az egyik tetőtéri lakás erkélye kapott lángra, majd a tűz átterjedt a tetőre és több lakásra is. A környéket teljesen beborította a füst. Szerencsére senki sem sérült meg.

Bozótvágóval támadt az idősekre

Élete végéig börtönben kell maradnia a miskolci machetés támadónak. A vád szerint a férfi még tavaly januárban bozótvágó késsel támadt egy idős házaspárra otthonukban. A brutális támadót azonnal elfogták. Később beismerte, hogy néhány nappal korábban ő rabolt ki és ölt meg egy 66 éves férfit, akitől mindössze pár ezer forintot és egy doboz cigarettát zsákmányolt. Az ítélet nem jogerős.

16 év fegyház a masszőrnőnek

Tizenhat év fegyházbüntetést kapott a miskolci masszőrnő, aki a vád szerint megfojtott egy 86 éves asszonyt Miskolcon. A gyilkosság 2011-ben történt. A bíróság az első eljárásban bizonyítékok hiányában felmentette a nőt. Később azt az ítéletet hatályon kívül helyezték, és újabb eljárás indult. Ma hoztak újra ítéletet. A vádlott nem volt ott, mert egy héttel ezelőtt öngyilkos akart lenni, azóta a pszichiátrián ápolják.

Gyerekosztályról panaszkodik egy szülő

Ha a gyerekünk beteg lesz és főleg, ha emiatt kórházba kerül, természetes, hogy szülőként mellette szeretnénk lenni folyamatosan. A miskolci kórházban viszont nincs könnyű dolga annak, aki maradna a gyerekével. Híradónknak panaszkodott egy szülő, hogy borzasztóak a körülmények. A földön fekve vagy a székeken alszanak az anyukák és a higiénia is problémás. A kórháznál azt mondják, mindent megtesznek, amit a lehetőségeikhez képest tudnak.

Mentőhelikopterrel vitték kórházba

Mentőhelikopterrel kellett kórházba szállítani azt a 37 éves férfit, akit megkéseltek egy kocsma előtt a Borsod megyei Fonyban. Senki nem tudja pontosan, min vitatkozott össze a támadójával, van, aki szerint azon, melyiküket szolgálják ki előbb. A késelést nem látta senki, de rögzítette a biztonsági kamera - a felvételt a rendőrség lefoglalta. A súlyosan sebesült áldozatot azonnal megoperálták.

Kifizetik a kórházak tartozását, de marad adósságuk

Két héten belül kifizethetik a kórházi adósságok egy részét. A kormány április elsejére ígérte, hogy rendezi a kórházak tartozásait, végül hétfőn döntöttek arról, hogy az adósságokra 60 milliárd forintot kapnak a kórházak. Zombor Gábor egészségügyi államtitkár azt mondta, a pénz hétfőn érkezik meg a minisztérium számlájára, utána kapják meg a beszállítók. A Kórházszövetség elnöke szerint ez az összeg csak a 30 napja lejárt tartozásokra lesz elég.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való