KERESÉS search-close

"Tárkányi Zsolt" szerzővel ellátott tartalmak

Tárkányi Zsolt

Tárkányi Zsolt által létrehozott tartalmak (67):

A metró pótlásának minőségén javítanának

A 3-as metró pótlásának minőségén javítana egy civil egyesület: megállókat helyeznének át és a gyalogátkelőket is könnyebben elérhetővé tennék. A metró északi szakaszának felújítása ugyan márciusban befejeződik, ám a középső és déli szakaszon még 2022-ig pótlóbuszokkal lehet majd utazni.

800 millió vallásos könnyűzenére

Milliárdokat ad rendhagyó kulturális programokra a kormány. Csak idén 4 milliárd forintot költenek sportlétesítményekben bemutatandó nagyprodukciókra, míg a vallásos könnyűzene támogatására 800 milliót. A kormány ezt a közösségépítés fontosságával indokolja. Az MSZP szerint az üresen kongó stadionok fenntartását támogatja a kabinet kultúrára szánt forrásokból.

Juncker szerint hazugságok vannak a magyar plakátkampányban

Hazugságok ellen nem sokat tehetünk - így reagált Jean-Claude Juncker a magyar kormány plakátkampányára, amelyben őt és Soros Györgyöt a bevándorlás támogatóiként mutatják be. Juncker szerint Orbán Viktor helye nem az Európai Néppártban van. Az Európai Bizottság szóvivője ma már azt mondta, hogy nincs nyílt konfliktus a kormány és a bizottság között. A Fidesz szerint ők a plakátokon nem az európai intézményeket támadják. 

Újabb jobbikos hangfelvétel

A Fidesz fél az Orbán Viktor leváltását célzó ellenzéki összefogástól, a Jobbik szerint ez az oka a párt politikusait ért támadásoknak. A Hírtv kedden hozott nyilvánosságra egy újabb felvételt, ezen Jakab Péter, a Jobbik képviselője egy 2010-es kampányrendezvényen aberráltnak nevezte a Budapest Pride-on felvonulókat. A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint annak ellenére, hogy korábban többször is együttműködtek a Jobbikkal, nem változott meg a viszonyuk a párttal, a baloldalnak viszont igen.

Már többszörösét érik a szigetszentmiklósi polgármester földjei

A szigetszentmiklósi fideszes polgármesternek és családtagjainak vannak földjei ott, ahol a város ipari parkot fejlesztene - erről a Magyar Narancs írt először. Szabó József és rokonai részben vagy egészében tulajdonosai azoknak a korábbi szántóföldeknek, amelyeket a város belterületbe vont, vagyis jelentősen nőtt az értékük.

Pálinkás József: zsarol a kormány

Kemény szavakkal bírálta az MTA korábbi elnöke az innovációs minisztert. Pálinkás József a szlovákiai közrádiónak adott interjúban azt mondta: zsarolja a Tudományos Akadémiát Palkovics László. Az első Orbán-kormány oktatási minisztere attól tart, hogy a legjobb magyar kutatók külföldre költöznek, ha megvalósul a kormány terve és a kutatóintézetek nem közvetlenül kapják az állami támogatást.

Nem biztos, hogy az USA-tól vesz rakétavédelmi rendszert Magyarország

Nem biztos, hogy az Egyesült Államoktól vesz rakétavédelmi rendszert Magyarország - ezt válaszolta a Honvédelmi Miniszter az RTL Híradó kérdésére egy keddi eseményen. Benkő Tibor azt mondta, Mike Pompeo amerikai külügyminiszternek elmondták, hogy Magyarország milyen légvédelmi eszközöket kíván vásárolni, ám konkrét megállapodás nem született. Az MSZP szerint a kormány azt akarja elérni, hogy egy nagyértékű fegyvervásárlásért cserébe az amerikai kormány szemet hunyjon a magyarországi jogállamiság leépítése felett.

Az amerikai külügyminiszter aggodalmát fejezte ki

Az orosz és a kínai befolyás egyre erősödik Közép-Európában - emiatt fejezte ki aggodalmát hétfőn az amerikai külügyminiszter Budapesten. Mike Pompeo azt mondta: Amerika az elmúlt években magára hagyta a térséget, de a Trump-adminisztráció ebben is változást hozott. A magyar külügyminiszter úgy reagált: semmivel sem jelentősebb a térségben az orosz és a kínai jelenlét, mint az Európai Unió nyugati részén.

 

Magyarországon tárgyal az amerikai külügyminiszter

Az amerikai kormánynak fontosak a jogállamiság olyan alapintézményei, mint a bíróságok, a szabad sajtó és a civil társadalom - ezt mondta Mike Pompeo amerikai külügyminiszter Budapesten jogvédő szervezetek képviselőinek. Mike Pompeo európai körútja első állomásaként érkezett hétfőn Budapestre.

Egyre több a kilakoltatás

Több mint 3200 kilakoltatás történt tavaly a 24.hu értesülései szerint. Annak ellenére rekordközeli ez az adat, hogy tavaly az áprilisi választások miatt a szokottnál egy hónappal később, csak májusban járt le a kilakoltatási moratórium. Egy civil szervezet azt követeli, hogy legalább a kisgyermekes családokat ne lehessen az utcára tenni. A kormány szerint az egyes esetek megítélése elsősorban az önkormányzatok feladata.

Váratlanul lemondott a kormánypárti sajtót tömörítő alapítvány elnöke

Váratlanul lemondott a kormánypárti sajtót tömörítő alapítvány elnöke. Előzőleg Varga István, egykori fideszes képviselő egy interjúban úgy fogalmazott: "igényes, jó tollú újságírókat a másik oldalon lát." Arról is beszélt, hogy előbb olvas Indexet és Népszavát, majd utána a többit. Néhány órával azután, hogy az országos sajtó is közölte az interjút, távozott posztjáról.

Lázár: „Ez legyen a legnagyobb gond”

Azt reméli, hogy olyan országban fogunk élni, ahol egy semmibe vezető bekötőút a legnagyobb probléma - ezt mondta az Indexnek Lázár János a résztulajdonában álló batidai kastély bekötőútjáról. Az ingatlanhoz vezető utat annak ellenére kerítették el, hogy az az önkormányzat tulajdona. Márki-Zay Péter polgármester azt mondja, a helyzet rendezésére törekszenek és megoldást fognak találni.

Leváltaná az ÁSZ elnökét a DK

A számvevőszék elnökének leváltását kezdeményezi a Demokratikus Koalíció. Szerintük Domokos László politikai megrendelést teljesít azzal, hogy szinte valamennyi ellenzéki pártnál szabálytalanságot állapított meg az ÁSZ. Emiatt milliókat kell visszafizetniük. A pártok mindegyike tagadja, hogy szabályt szegtek. Az Állami Számvevőszék visszautasította a DK vádjait.

Újra a magyar kormányról vitáznak az Európai Parlamentben

A magyarországi jogállamiság helyzetéről tárgyal ismét az Európai Parlament. A mai vitanapot a Zöldek frakciója kezdeményezte mások mellett a munka törvénykönyvének módosítása és a közigazgatási bíróságok létrehozása miatt. A zöldek szerint Magyarország ezekkel az intézkedésekkel az Unió alapértékeit sérti meg. A kormány már korábban jelezte, hogy nem vesz részt a vitán, mert az szerintük nem a jogállamiságról, hanem Soros György bevándorláspárti kampányáról szól.

Az elgázolt lány búcsúztatása - ne csak a gyászról szóljon!

Virágok helyett papírra írjanak személyes üzeneteket Kata emlékére - ezt kéri az M3-as autópályán elgázolt lány édesanyja, aki megemlékezést szervez gyermekének. A 26 évesen elhunyt lány barátjával január 2-án hajnalban egy Tankcsapda-koncertől tartott haza, ám miután összevesztek, a lány kiszállt a járműből, bezárta a fiút az autóba, majd gyalogosan indult el a sztrádán, ahol halálra gázolták.

Börtönbe kerülhet a hacker

Letöltendő börtönbüntetést kért az ügyész arra a hackerre, aki még 2017 nyarán feltörte a Magyar Telekom informatikai rendszerét. A cég azért tett feljelentést, mert szerintük a fiatal férfi átlépte azt a határt, amit még etikus hackelésnek, vagyis egy informatikai hiba kijavítására irányuló jószándékú támadásnak lehet nevezni. Védői szerint azonban a hackelés nem volt veszélyes a társadalomra.

Milliárdokért vettek műkincset

Tízmilliárdos nagyságrendben költött műkincsekre a Nemzeti Bank az elmúlt öt évben. Az erre szánt 30 milliárdos keretet azonban nem használták fel - ezt a jegybank közölte az RTL Híradóval. 2014-ben azért indították el az Értéktár programot, hogy a korábban magyar tulajdonban lévő műkincsek újra Magyarországra kerülhessenek. A legdrágább műtárgy egy Tiziano-festmény volt, amit 4 és fél milliárd forintért vett meg a jegybank.

Fenyegetik a lemondott konzult

Fenyegető e-maileket kapott Magyarország korábbi norvégiai tiszteletbeli konzulja, miután egy interjúban elmondta: tavaly év végén azért mondott le posztjáról, mert nem értett egyet a kormány politikájával. A Külgazdasági és Külügyminisztérium annyit közölt, hogy tudomásul vették a döntését.

Így tüntettek a Legfőbb Ügyészség előtt

Tüntettek a Legfőbb Ügyészség előtt, mert nem indult nyomozás az állami média székházából decemberben kidobott országgyűlési képviselők ügyében. Az ügyészség szerint ugyanis a biztonsági őrök jogszerűen jártak el. Az MTVA feljelentése alapján viszont indult eljárás, mert megzavarták az állami média működését. A tiltakozók szerint az ügyészség politikai döntést hozott.

Megsemmisítette a bíróság az Új Nemzeti Galéria építési engedélyét is

A Néprajzi Múzeum után az Új Nemzeti Galéria építési engedélyét is megsemmisítette a bíróság. A két múzeum része a 250 milliárd forintos összköltségvetésű Liget-projektnek. Az indok mindkét esetben ugyanaz: az építési engedélyt kiadó kormányhivatal nem engedte meg egy civil városvédő egyesületnek, hogy megnézzék az új múzeumi épületek terveit.

Meghalt Andy Vajna filmproducer

Meghalt Andy Vajna filmproducer, a nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Világsztárok is búcsúznak tőle. Orbán Viktor pedig azt írta: köszönök mindent, barátom. Olyan sztárok karrierjét egyengette, mint Sylvester Stallone vagy Arnold Schwarzenegger és több világhírű film is kötődik a nevéhez. Miután Amerikából visszatért Magyarországra, létrehozta a nemzeti filmalapot, és irányította a munkáját. Üzleti- és magánéltét folyamatosan követte a média. Andy Vajna 75 éves volt.

Felszólalt több kormányellenes tüntetésen - támadja a kormányközeli sajtó

Állítólagos rossz jegyei és hiányzásai miatt támadja a kormányközeli sajtó azt a kiskunfélegyházi diáklányt, aki indulatosan szólalt fel több kormányellenes tüntetésen az elmúlt hetekben. Azt írták Nagy Blankáról, hogy több tárgyból bukásra áll és csak a gimnáziuma jóindulatán múlik, hogy leérettségizhet-e. A lány azt mondja, ebből egy szó sem igaz, csak a politikai véleménye miatt indult lejáratókampány ellene, ezért perre készül.
Blankával készült interjút itt hosszabban is megnézheti.

Egyre súlyosabb finanszírozási gondokkal küzd az MTA

Egyre súlyosabbak a finanszírozási problémák a Magyar Tudományos Akadémián. Az anyagi nehézségeket az okozza, hogy a kormány január 1-től felfüggesztette az akadémia alapfeladataira, például a rezsiköltségekre fordítható támogatását.

Nem érhetőek el Magyarországról tudományos adatbázisok

Péntek óta nem érhetők el Magyarországról azok a tudományos adatbázisok, amelyek több tízezer kutató munkáját segítették nemzetközi dokumentumokkal. Egy magyar tárgyalódelegáció ugyanis nem tudott megegyezni az adatbázist kezelő kiadóval.

Magyarságkutatás 880 millióból

A magyarság őstörténetének kutatására hozott létre új intézetet a kormány. A Magyarságkutató Intézet 880 millió forintos állami forrásból indult el. Az intézetet nem történész, hanem egy jogász vezeti, aki az állami rádiónak azt mondta, kutatóik közép-ázsiai expedíciókon is részt vesznek. Az RTL Híradónak nyilatkozó történész szerint nem tudományos, hanem politikai szempontok szerint hozhatták létre az intézetet.

Füstbomba miatt nyomoz az ügyészség

Hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomoz az ügyészség, amiért december közepén egy tüntetésen füstbombát dobtak a parlamentet védő rendőrök felé. Kormányközeli lapok úgy tudják, hogy a Momentum elnöke, Fekete-Győr András ellen is nyomoznak, ám ő még nem kapott értesítést arról, hogy meggyanúsították volna. Korábban, szintén füstbombázás miatt a párt alelnökét, Donáth Annát is előállították.

Puch László: Már nem emlékszem semmire

Ha a kormány ellenezte volna, akkor nem tudta volna átvenni 2016-ban a Népszavát Puch László - ezt ő maga mondta kedd este egy beszélgetésen. Az MSZP korábbi pártpénztárnoka elismerte azt is, hogy a hirdetéseik több mint a fele az államtól érkezik és ezek nélkül a napilap nem tudna talpon maradni. Puch László novemberben adta el hetilapját, a Szabad Földet Mészáros Lőrincnek. Állítása szerint üzleti döntést hozott, arra viszont már nem emlékszik, kivel tárgyalt az állami hirdetésekről.

„Márciustól már civil leszek”

A fizetésükről szóló átutalási értesítőkkel árasztották el a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalt rendőrök, miután Kontrát Károly belügyi államtitkár a januári rendőri béremelésekről tájékoztatta az állami hírügynökséget. Szerinte 2015 óta átlagosan 50 százalékkal emelkedtek a fizetések. A szakszervezet szerint a rendőrök többsége ezt nem tapasztalja.

„Megtalálják a módját a sztrájknak”

Megtalálják a módját az érdekképviseletek, hogy leálljon az ország, még akkor is, ha most nehezebb sztrájkot szervezni. Ezt mondta az RTL Híradónak a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke. A túlóratörvény elleni, tegnapi budapesti tüntetésen jelentették be, hogy január 19-én országos megmozdulásokat szerveznek, ha Orbán Viktor nem tárgyal velük. A Pénzügyminisztérium erre úgy reagált: van hivatalos fóruma az egyeztetéseknek.

Újabb tájékoztató akciót indít a kormány, 1,7 milliárdért

Újabb tájékoztató akciót indít a kormány: 1,7 milliárd forint közpénzt költenek el arra, hogy hirdetésekben hívják fel az emberek figyelmét a szerintük sikeres kormányzati intézkedésekre. Évekkel ezelőtti szlogent porolnak le: Magyarország jobban teljesít. A Jobbik szerint ez egyrészt nem igaz, másrészt a kampány célja a kormányközeli vállalkozók bevételeinek növelése.

Ellenállást és lázadást hirdetett az ellenzék

Ellenállást és lázadást hirdetett az ellenzék a parlament rendkívüli ülésén, amely a kormánypártok távolmaradása miatt határozatképtelen volt. A képviselők közösen mondták el követeléseiket. A Fidesz szerint csak színészkedik az ellenzék azért, hogy politikai balhét kreálhasson. Lázár János, az előző Orbán-kormány minisztere szerint ugyanakkor a túlóratörvény vitatható és vitatott lépés.

Jégről mentették a labradort

Búvárok és tűzoltók mentettek ki egy tó jegén rekedt labradort Pécelen. Az állat már annyira kihűlt és legyengült, hogy ugatni is alig volt ereje. Végül speciális mentőszigettel húzták ki a partra, ahol orvosi vizsgálat után visszaadták a gazdájának az ijedt állatot.
A mentésről készült teljes videót, ide kattintva nézheti meg.

Rendkívüli ülést tartanak a Parlamentben

Január 3-án tartják az Országgyűlés rendkívüli ülését, ahol az ellenzék a túlóratörvény elfogadásának körülményeit, annak jogszerűségét és az MTVA székházában történeteket tárgyalná. 

Tilos lesz életvitelszerűen autóban lakni januártól Józsefvárosban!

A főváros nyolcadik kerületének önkormányzata azután döntött így, hogy december elején egy autó kigyulladt, majd a tűz egy lakóházra és egy orvosi rendelőre is átterjedt. A lakók szerint a tüzet egy autójában lakó férfi gondatlansága okozhatta. A Párbeszéd szerint azonban a rendelet miatt emberek fagyhatnak meg az utcákon, ezért az Alkotmánybírósághoz fordulnak.

Út-és hídépítésekről döntöttek

Minden autópálya érjen el a határig, és az ország bármely pontjáról legfeljebb fél órát kelljen autózni egy sztrádáig - ezt szeretné a kormány, ezért több út- és hídépítést nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségűvé nyilvánítottak. Egyebek közt megmegépülne az M6-os Bóly és a horvát határ, illetve az M3-as Vásárosnamény és az ukrán határ között.

Mondhat nemet egy dolgozó a főnökének, ha azt kéri, hogy túlórázzon?

Még a Fidesz támogatói is megosztottak abban, mondhat-e nemet egy dolgozó a főnökének, ha azt kéri tőle, hogy túlórázzon. Ez derül ki a Závecz Research kutatásából, amit az Indexnek készítettek, a túlóratörvény elfogadása és a tüntetések után. Az eredményekből az is kiderül, hogy a társadalom pártpolitikai megosztottsága az élet minden területén megfigyelhető.

 

Közmunkára ítélték a festékszórózó tüntetőt

312 óra fizikai közmunkára ítélték nem jogerősen azt a férfit, aki festékszóróval sztrájk feliratot fújt a Kossuth téri zászlórúdra egy kormányellenes tüntetésen. A tüntetőt gyorsított eljárással állították bíróság elé, ahol ügyvédje azzal védekezett, hogy a firkálás csak politikai véleménynyilvánítás volt, nem rongálás. A bíróság ezt az érvelést nem fogadta el.

Vidékre költöztethetnek két múzeumot

Vidékre költözhet két múzeum Budapestről, ez derül ki egy hétfőn megjelent kormányhatározatból. A természettudományi és a színháztörténeti múzeum költözését május közepéig kell előkészíteniük az érintett minisztériumoknak. Az intézményekben kutatók attól tartanak, hogy a költözéssel sérülhetnek a gyűjtemények, és a szakemberek sem biztos, hogy hajlandók vidékre költözni.

Nincs megállapodás a jövő évi béremelésekről

Nem tudtak megállapodni a munkaadók és a szakszervezetek a jövő évi béremelésekről, így arról a kormány rendeletben fog dönteni várhatóan napokon belül. A munkaadók szerint a magyar gazdaság versenyképessége már nem teszi lehetővé a korábbi évek jelentős béremeléseit, a szakszervezetek szerint azonban csak további emelésekkel tartható meg a munkaerő.

Varju László újra bemenne az MTVA székházába

Újra be kell menni az MTVA-székházba - ezt mondta a DK-s Varju László az RTL Híradónak. Ő volt az, akit tegnap biztonságiak tepertek le, miután megpróbált bejutni az állami tévé egyik stúdiójába. Több ellenzéki képviselőt is biztonságiak dobtak ki az épületből, ezért a Demokratikus Koalíció feljelentést tett az ügyészségén. Az MTVA szerint azonban a képviselők követtek el jogsértést azzal, hogy üzemi területre próbáltak bemenni.

A tüntetők „körbelátogatták” a kormánymédiát

Az állami médiánál folytatódott a tiltakozás a túlóratörvény és a kormány ellen - a tömeg egy része kitartott, másik része útra kelt a kormánypárti médiaközpontokhoz. Az útnak indult tüntetők később eljutottak a Hír Tv székházához és több olyan épületnél is megjelentek, ahol kormánypárthoz közel álló szerkesztőségek működnek.

Leállíthatják a Párbeszéd és a Momentum állami támogatását

Felfüggeszthetik két ellenzéki párt, a Párbeszéd és a Momentum állami támogatását - ezt javasolja ugyanis az Állami Számvevőszék abban a nem nyilvános dokumentumban, amit az Index szerzett meg. Az ÁSZ arra hivatkozik, hogy a két pártot nem találta a székhelyükön, ezért nem tudták időben ellenőrizni a kampányköltéseiket. A pártok szerint az ÁSZ a székhelyváltozásukat felhasználva, politikai okokból akarja lehetetlenné tenni őket.

Hajnalig tiltakoztak Budapest utcáin a túlóratörvény ellen tüntetők

Barikádépítés, gyújtogatás és könnygáz kísérte a túlóratörvény elleni tiltakozást szerda éjjel Budapest több pontján. A tüntetők egy csoportja a Fidesz-székház erkélyére és a parlament épületének közvetlen közelébe is bejutott. A rendőröknek csak hajnalra sikerült feloszlatniuk a tömeget. 34 ember ellen indult eljárás és öten sérültek meg. 12-en még őrizetben vannak. A DK azonnali vizsgálatot követel a rendőri fellépés miatt, a kormány szerint azonban a rendfenntartók közbelépése arányos és jogszerű volt.
A tüntetésről ide kattintva láthat még több felvételt.

A kormány szerint könnyű új munkahelyet találni

Kósa Lajos és Szathmáry Kristóf túlórákat is érintő javaslata évi 400 óra túlmunkára ad lehetőséget, ám csak akkor, ha abban a munkaadó és a munkavállaló írásban megegyezik. A dolgozók szerint sokan nem tehetik meg, hogy egy ilyen felkérésre nemet mondjanak a főnöküknek, a kormány viszont arra bíztat, hogy aki nem tud megegyezni a főnökével, az mondjon fel, mert most könnyű új állást találni.

Az utcán is tiltakoznak a túlóratörvény miatt

A túlmunkát szabályozó törvény ellen a főváros több pontján is tiltakoztak. A Jobbik reggel elfoglalta a Pénzügyminisztérium bejáratát, majd a szavazás után egy időre a Lánchidat is lezárták miattuk. Néhány száz ember ugyanis a Sándor palota elé vonult, hogy felszólítsák az államfőt, ne írja alá a törvényt. A Momentum pedig késő délutánra tüntetést hívott össze a Parlament elé. 

Elfogadták az ENSZ migrációs csomagját

Elfogadták az ENSZ globális migrációs csomagját - erről 192 tagállam szavazott hétfőn a marokkói Marrakesben, így a dokumentum a világszervezet közgyűlése elé kerül a jövő héten. A csomagot megszavazók szerint az a céljuk, hogy csakis ellenőrzött módon és jogszerű eljárással lehessen a bevándorlóknak más tagállamokba belépniük, aki pedig nem szorul védelemre, azt gyorsabban kitoloncolhassák. Magyarország és több uniós tagállam azonban otthagyta a tárgyalásokat, mert szerintük valójában az illegális bevándorlást akarják legalizálni.

Vizes világbajnokság: A jegybevétel tizenháromszorosa volt a reklám

Majdnem 13-szor annyit költöttek a vizes világbajnokság reklámozására tavaly, mint amennyi bevétel a jegyeladásból származott. Ez a rendezvényt lebonyolító cég éves beszámolójából derült ki, amiről az mfor.hu írt először. A szervezőket és a kormány hiába kerestük. A Jobbik szerint nem normális, hogy csaknem másfél évvel a vizes vb után még mindig nincs részletes elszámolás a költségekről.

Puzsér Róbert: Autómentes belvárost!

Főpolgármesterként egyetlen célkitűzése lenne, autómentessé tenni Budapest belvárosát - jelentette be Puzsér Róbert. A műsorvezető a Jobbikkal és a Momentummal is megegyezne, miután az LMP hétvégén döntött a támogatásáról. Az MSZP szerint előválasztással kellene kiválasztani Tarlós István kihívóját. A Fidesz ugyanis újra őt indítja jövőre. A főpolgármester a hvg-nek adott interjújában például új Duna-hidakat ígért, és a rakpartok felújítását.

Évről-évre gyengül a sajtószabadság Magyarországon

Évről-évre romlik Magyarországon a sajtószabadság érvényesülése két állami intézmény, a Központi Statisztikai Hivatal és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem közös jelentése szerint - erről először az mfor.hu gazdasági portál számolt be. A kormánynak készült jelentésben azt írták, hogy a visegrádi országok között már Magyarországon a legrosszabb a sajtó helyzete. A kormány adásunkig nem reagált kérdéseinkre.

Demonstrációt tartottak az állami média átalakításáért

Az állami média átalakítását, vezetőinek leváltását és kiegyensúlyozott tájékoztatást követeltek vasárnap délután az MTVA székházánál. A rendezett demonstrációt Hadházy Ákos független parlamenti képviselő szervezte. A politikus azt mondta, az állami média még egyszer sem számolt be az általa kezdeményezett aláírásgyűjtésről, amelynek célja, hogy Magyarország is csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.

Légy egy hajléktalan Mikulása!

Mindenki kérdezze meg egy hajléktalan embertől, hogy mit szeretne a Mikulástól, és ha tudja, teljesítse a kívánságát - erre buzdít mindenkit Molnár Áron Noár. A színész legújabb dalát a hajléktalanrendeletről írta és azt mondja: az emberek közönye jelenti a legnagyobb veszélyt az országra. A videoklipjét két nap alatt már több mint 20 ezren látták.
Noár ide kattintva még többet elárul a kezdeményezésről.

Bécs polgármestere nagyon örül a CEU-nak

Nem fogja megterhelni a magyar-amerikai kapcsolatokat a CEU ügye - ezt Szijjártó Péter nyilatkozta az RTL Híradónak arra reagálva, hogy az Egyesült Államok kormánya sajnálatát fejezte ki, amiért nem sikerült megállapodni az intézmény magyarországi működéséről. Közben Bécsben tárt karokkal várják a CEU-t: a 24.hu tudósítása szerint egy bécsi konferencián tapssal fogadták a város polgármesterének bejelentését arról, hogy az intézmény az osztrák fővárosba költözik.

Mandátumáról is lemondott Szávay István

Lemondott parlamenti mandátumáról a zsidó nő megverésével hencegő jobbikos képviselő, Szávay István. A politikus a párt májusi kongresszusán dicsekedett azzal, hogy egy őt sértegető nőt megütött, bár később tagadta, hogy ez valóban megtörtént. A Jobbik szerint politikusaik vállalják tetteik következményeit, a Fidesz viszont úgy látja, hogy a Jobbik újra megmutatta a valódi arcát.

Jogerősen is felmentették a hajléktalan férfit

Másodszor mondták ki jogerősen egy pécsi férfiról, hogy nem sértette meg az október közepétől hatályos hajléktalanrendeletet. Most azért szüntették meg az eljárást, mert a törvényben előírt három helyett egyszer sem figyelmeztették a rendőrök, hogy ne tartózkodjon életvitelszerűen a közterületen. A 61 éves férfit pénteken köztisztasági szabálysértés vádja alól is felmentették.

Ezek a médiaholding bevételei

Példátlan reklámkoncentráció összpontosulhat az új kormányközeli médiaholdingnál: csak a napilapok reklámbevételeinek 84 százaléka került idén szeptemberig azokhoz az újságokhoz, amelyek most betagozódtak ebbe az alapítványba.

Lemaradt a szerkesztett képekről a polgármester

Levágták Hajdúdorog szocialista polgármesterét egy fideszes képviselő Facebook-profilján közzétett fotókról, amelyek egy iskolaátadáson készültek. Az MSZP-s Csige Tamás szerint véletlenül lehetetlen úgy szerkeszteni a fényképeket, hogy azokról mindig éppen azt a részt vágják le, amelyen ő látható. A térség fideszes képviselője, Tiba István is elfogadhatatlannak tartja az esetet, ám jelezte, hogy a közösségi oldalát az egyik asszisztense kezeli.

Gigantikus médiaholding alakul

Gigantikus médiaholdingban egyesül mások mellett Mészáros Lőrinc, Habony Árpád és Nyerges Zsolt teljes médiaportfóliója. A felcsúti milliárdos a tranzakció előtt azonban még felvásárolta Andy Vajnától és Heinrich Pecinától a maradék öt megyei napilapot és a Borsot, majd cége közleményben jelezte: a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítványnak adományozza a teljes portfóliót. A magyar média hitelességéről szóló beszélgetést megnézheti ITT.

A többség a tévéből tájékozódik

A Fidesznek van a legnagyobb befolyása a magyar médiára - ezt gondolja a magyarok csaknem háromnegyede, de még a Fidesz-szavazók kétharmada is egy friss kutatás szerint. Az utóbbi években tévécsatornák, napi- és hetilapok, rádiók és hírportálok kerültek kormánypárti üzletemberek kezébe, ám a felmérés szerint az emberek körében legtöbben a közpénzből fenntartott állami televíziót tekintik elfogultnak a kormánypártok irányába.

Még mindig nem nyilvános a korrupcióellenes jelentés

Csak Magyarország és Fehéroroszország nem hozta még nyilvánosságra az Európa Tanács korrupcióellenes csoportjának tavalyi jelentését. Ebben azt foglalták össze, hogy mi valósult meg azokból a korrupció ellenes ajánlásokból, amelyeket a testület még 2015-ben fogalmazott meg. A belügyminiszter azt közölte: nincs megszabva, hogy mikor kell nyilvánosságra hozniuk a dokumentumot.

Tömegverekedés volt a székesfehérvári stadionavatón

Rendőrségi eljárás indult a székesfehérvári stadionavatón történt verekedés miatt. A szerdai meccsen a botrány azután robbant ki, hogy egy petárdázó drukkert próbáltak meg kiemelni az újpestiek szektorából, ám társai védelmére keltek…

2019-től nem vesz át több bedőlt devizahiteles lakást a Nemzeti Eszközkezelő

Jövőre már nem vesz át több bedőlt devizahiteles lakást a Nemzeti Eszközkezelő - ezt is tartalmazza az a törvényjavaslat, amely lehetővé tenné, hogy a volt tulajdonosok kedvezményes feltételekkel megvásárolhassák korábbi lakásukat. A kormány ezt azzal indokolja, hogy a devizahiteleseken akartak segíteni, ám hosszú távon nem cél, hogy az állam legyen a lakóingatlanok tulajdonosa.

Nem menesztik Süli Jánost

Nem látható, hogy mikorra készül el a paksi bővítés - ezt mondta Süli János, a fejlesztésért felelős miniszter Pakson. Szerinte azonban a sajtóban megjelent 2032-es dátumig nem fog elhúzódni a beruházás.

Államtitkárok: 30%-os béremelés

Megemelték az államtitkárok fizetését 30 százalékkal. Erről a miniszterek döntöttek, akik a lehető legmagasabb emelést hagyták jóvá - írta meg a Magyar Hang. A 66 államtitkár így 1 millió 300 ezer forintot keres, de ez az összeg sokaknál még kiegészül a képviselői tiszteletdíjjal és más juttatásokkal.

Nem mehettek be a tranzitzónába az ENSZ szakértői

Nem engedték be az ENSZ emberi jogi szakértőit a szerb-magyar határon lévő tranzitzónákba, ezért a világszervezet munkatársai megszakították magyarországi látogatásukat. A szakértők olyan helyeket kerestek fel Magyarországon, ahol fogva tartanak embereket, ám a magyar hatóságok szerint a tranzitzónák nem ilyenek, hiszen a menedékkérők Szerbia felé bármikor távozhatnak. Az ENSZ-nél azt állítják, hogy a magyar hatóságok törvénysértően jártak el.

Veszélyes lehet a lézerfény

Egyre gyakrabban próbálják meg lézerrel elvakítani a Budapestre érkező repülőgépek pilótáit. Csak októberben kilencszer jelentettek ilyen esetet a légiforgalmi irányításnak. Amellett, hogy a kilátás zavarása balesetveszélyes, akár súlyos látáskárosodást is okozhat a pilótáknak a lézerfény. Akit ilyen eset miatt elfognak, akár 3 évre is börtönbe kerülhet.

A siófoki önkormányzattól be sem kérték az Elios-ügy dokumentumait

Be sem kérte a rendőrség a siófoki önkormányzattól az Elios-ügy dokumentumait és tanúként sem hallgatták meg a település illetékeseit a nyomozás alatt – ezt nyilatkozta az RTL Híradónak a város polgármestere. A rendőrség kedden bűncselekmény hiányában zárta le a nyomozást Tiborcz István korábbi cégének az ügyében. A független Hadházy Ákos beadványban fogja kérni az ügyészséget a nyomozás újraindítására.

 

A cafetériáért tüntettek a szakszervezetek

Együtt tüntettek a legnagyobb hazai szakszervezetek a cafetéria-juttatások adókedvezményeinek megszüntetése ellen. Az érdekképviseletek szerint egy átlagos dolgozó akár havi 30-40 ezer forinttal is kevesebbet vihet haza, ha a béren kívüli juttatások után jövőre a teljes adót meg kell fizetni.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való