KERESÉS search-close

"Veress Krisztina" szerzővel ellátott tartalmak

Veress Krisztina

Veress Krisztina által létrehozott tartalmak (100):

Andor Tamás legendás filmeket készített, pedig nem is akart operatőr lenni

Legendás filmeket készített, pedig nem is akart kamera mögé állni. Egy operatőr, aki festő, szobrász, költő és színész is lehetne, de mivel elégedne meg Andor Tamás?

Az asszony, aki még nagyvárosban sem lakott korábban, Saigonban kezdett új életet

Koponyadaganat és anyagi csőd miatt indult útnak. Marianna sikeres üzletasszonyból átvert befektető lett. Majdnem feladta, de mégis újrakezdte, és erősebb, mint valaha. Mariannának Vietnám megmutatta, minden lehetséges. És ezen a mindenen is bármikor lehet változtatni.

Hogyan boldogul egy magyar lány bártulajdonosként Laoszban?

A siófoki lány, Erzsi útja hosszú volt Laoszig, ahol a város egyik legjobb bárját viszi és a közösség csak Lisaként ismeri. Luang Prabangig, ahol semmi sem olyan, mint otthon. Ahol még mindig aknákat rejt a közeli dzsungel, ahol egymás érik a robogók és bárhol, bármikor felbukkanhatnak békésen sétálgató buddhista szerzetesek. Lisának azonban nemcsak a magyarországitól eltérő "furcsaságokkal" kellett megküzdenie új otthonában, hanem egy komoly betegséggel is.

Az RTL Híradónak mesélt először betegségéről Grecsó Krisztián

Fél él évre eltűnt a nyilvánosság elől Grecsó Krisztián - ennyi idő telt el a betegsége felfedezése és a kezelések vége között. Az író az RTL Híradónak mesélt először kamera előtt a szenvedésről, az élet szeretetéről, és arról, miért baj, ha a betegeket hibáztatják állapotukért. Stábunk épp abban a pillanatban érkezett, amikor egy rég várt telefonhívást kapott.
Az íróval készült interjút ide kattintva nézheti meg hosszabban.

Kultúr: ilyen volt a pezsgő vidéki élet egykori központja

Messze volt a főváros, de az igények nem különböztek. Se a pártvezetésé, se a fiataloké. A kultúrházakban megfért együtt a barkácsszakkör és a heavy metal is!

Hollik István szerint Soros György áll a tüntetések mögött

A kormányszóvivő úgy reagált a tüntetésekre, látható, hogy megkezdődött az európai parlamenti választás kampánya. Hollik István szerint a háttérben most is Soros György áll.

A következő napokban akár mínusz 10 foknál is hidegebb lehet

Vége a januári tavasznak. Ismét várható havazás és a következő napokban akár mínusz 10 foknál is hidegebb lehet éjszakánként. A hirtelen jött hidegfront sokaknál fejfájást okozhat, de akár veszélyesebb is lehet. Fontos, hogy a füleket és a végtagokat védjük a hidegtől valamint inni is többet kell a hidegben. De semmiképpen sem alkoholt.
Leadkép: Thom Holmes, Unsplash

Péterfy Gergely: „Egyszerre nyomasztó és inspiráló”

Egyszerre tartja nyomasztónak és inspirálónak, ami körülöttünk történik a József Attila-díjas Péterfy Gergely író. Az RTL híradónak arról is beszélt, ha komor a politikai hangulat belekezd egy új regénybe. Folytatjuk sorozatunkat, amelyben népszerű magyar írók beszélnek a most zárult évről.

Konrád György író: „Jó vágyak nélkül élni”

Új sorozatot indít az RTL Híradó - írókat, költőket kérdeztünk arról, hogyan telt az évük, mit láttak legfontosabbnak a közéletben, és hogy milyen terveik vannak. Elsőként a Kossuth díjas, nemzetközileg is elismert Konrád Györgyöt láthatják, aki azt mondta bár csak távolról, de figyeli a mostani politikai megmozdulásokat.
Hogy még miről beszélgettek kolléganőnkkel, ide kattintva megtudhatja.

 

Van, aki az utolsó pillanatra hagyta a karácsonyfa-vásárlást

Az árusok még december 24-én is kint voltak a piacokon, hogy eladják a maradék fenyőfát. A vásárlók körében idén is a nordmann volt a sláger. Stábunk tapasztalata szerint a bevásárlóközpontokba már csak az apróságokért szaladtak el az emberek. Idén egyébként többet költöttünk karácsonyra, mint tavaly. Összesen több mint 100 milliárd forintot.

 

Törzsutasukra emlékeznek a 74-es troli sofőrjei

Törzsutasukra emlékeznek a budapesti 74-es troli sofőrjei. Az egyik végállomáson levelet helyeztek el, és mécseseket gyújtanak a nemrég elhunyt Eta néni tiszteletére. A trolivezetők azt mondják, hiányzik nekik a nosztalgiázás, hiszen éveken át volt, hogy a néni két-három kört is megtett velük és kérdezett, beszélgetett.

Lezárhatják Budapest nagy aluljáróit éjszakára

Lezárhatják Budapest nagy aluljáróit éjszakára- a HVg.hu adott hírt az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kidolgozott előterjesztésről. Az ötlet - elmondása szerint - Tarlós Istváné, aki az aluljárók állagát védené ezzel. A Párbeszéd képviselője szerint azonban ezzel is a hajléktalanokat akarják kiszorítani, miközben lakhatásukat továbbra sem oldják meg. A kormány szerint még nem született döntés.

Magyar győzelem a tízszeres ironman-versenyen

Szőnyi Ferenc 222 órán át úszott, biciklizett és futott New Orleans-ban. És ha mindez nem lenne elég nehéz, még az időjárás is nehezítette a célba jutást, komoly sérülései lettek. A magyar versenyző korábban legyőzte már a svájci hegyeket és a Himaláját is.

Az autóstopposok kalandjai a XXI. században

Szabadságvágy és foltos farmerek az út szélén. Se a hivatali packázás, se a rendőri zaklatás nem állította meg őket – utazás a vasfüggöny mögött, azaz az autóstop legendája a XXI. században.

Átalakulhat Budapest közlekedése

Teljesen átalakulhat Budapest közlekedése, ha megvalósítja a kormány a terveit. Egy határozatból derült ki, hogy valóra válhat a HÉV-ek összekötése, és az elővárosi közlekedés közvetlenül csatlakozhat majd a metrókhoz, sőt alagúttal kötnék össze a Déli és Nyugati pályaudvart is. A kormány szerint ezzel megkezdik a főpolgármester javaslatainak teljesítését. Az MSZP szerint viszont még csak sejteni sem lehet, mikor lesz mindebből valóság.

Eddig sosem látott Vajda Lajos kép került elő

Senki sem tudott róla, pedig egy vagyont ér - egy sosem látott Vajda Lajos kép került elő egy festmény háta mögül. A szentendrei Ferenczy Múzeumban a művész képeinek eddigi legnagyobb bemutatójára készülnek, ehhez magángyűjtőktől is kaptak kölcsön grafikákat. Amikor újrakeretezték volna az egyiket, akkor bukkant elő az alkotás. A képet még a kiállítás megnyitása előtt megmutatták az RTL Híradónak.

Egy éves lett a Fővárosi Állatkert kiselefántja

Tortával lepték meg a kis ormányost. A krém réti szénából, a tortalap zabból és korpából állt. Alig pár pillanatba került, hogy leborítsa az egészet, de a látogatók ezt is örömujjongással fogadták.
Arunról még több felvételt ide kattintva láthat.

„Ez így nem tisztességes”

Nem lehet tisztességes tárgyalást folytatni úgy, ha a hajléktalanok nem tudnak kommunikálni a kirendelt védőikkel - ezt mondta egyikük ügyvédje. Védencét a fővárosban csak videón kapcsolták be a tárgyalóterembe. Pénteken azonban két vidéki bíróság is úgy döntött, jelen lehetnek a hajléktalanok a saját tárgyalásukon.

Fekália a Párbeszéd ablakán

Betörték és fekáliával is összekenték a párbeszéd budapesti irodájának ablakát. A párt Európai Parlamenti képviselője szerint mindez a kormány gyűlöletkeltő propagandájának eredménye, mely egyre durvább hangnemet üt meg. Jávor Benedek azt mondta, eddig csak hazaárulózó cetliket kapott, a fizikai erőszakot azonban már nem tűrhetik tovább. 

Gyűlölik és dicsőítik Erdogant

Diktatórikus és elnyom bárkit, aki bírálni meri - ezt mondják a török elnök ellenfelei. Hívei szerint megvédi országát a külföldi befolyásolástól és visszahozza a nagyhatalmi múlt dicsőségét. Amióta az Egyesült Államok büntetőintézkedéseket vezetett be Törökország ellen, az ország gazdasága gyengélkedik, így az elnök számára fontos a nyugati segítség. Ám nem fogadják mindenhol szívesen.

Kizárták Volner Jánost

Hiába kérik, nem mond le mandátumáról Volner János - ezt mondta az RTL Híradónak a Jobbik alelnöke azután, hogy kizárták a párt frakciójából. Arról is beszélt, nem tud azonosulni azzal, hogy szerinte a párt közeledik az LMP-hez. Ez utóbbit a párt szóvivője tagadta.

Bámulatos: a bombázást is túlélte a krónika

Bombázás, tűzvihar, rejtegetés - filmbe illő viszontagságok után kerülhetett vissza Székelyföldre az egyik első magyar nyelven kiadott krónikánk. A háború végén nyugatra menekítették volna a sepsiszentgyörgyi múzeum páratlan kincseit, ám egy bombatámadáskor kigyulladt az egész szerelvény. Egy vasutasnak köszönhető, hogy a Székely-krónika megmenekült.

Össztűz a Sargentini-jelentésre

A kormány új tájékoztatási kampánya mellett már Nagykőrös önkormányzata is határozatban ítélte el a Sargentini-jelentést. Véleményük szerint a "kommunista hangvételű aljamunka" a holland képviselő által összeállított jelentés. Ugyanakkor az Európai Parlament elnöke is felemelte a hangját - ám ő a Sargentinit és az MSZP-s EP-képviselőt, Ujhelyi Istvánt ért támadásokat ítélte el.

Leprásokhoz hasonlították a melegeket

Ahogy a leprásokat, úgy a melegeket is meg lehet ölelni és be is lehet őket fogadni a közösségbe - ezt írta egy keresztény portál.  A Népszava hívta fel a figyelmet arra, hogy a cikknek helyt adó oldal idén 27 millió forintos támogatást kapott az üldözött keresztények megsegítésért felelős államtitkárságtól. A melegek jogaiért küzdő LMBT szövetség szerint különösen problémás, ha az állam olyan oldalt támogat, mely szerint a homoszexualitás betegség.

Gyakrabban kellene ellenőrizni az önkormányzati bérlakásokat

Gyakrabban kellene ellenőrizni az önkormányzati bérlakásokat, hogy ne legyen köztük lakatlan - ezt mondta Kispest önkormányzati képviselője, miután kedden a Házon kívül bemutatta, igenis vannak olyan ingatlanok, melyeknek csak papíron van bérlője.

Teleki Pál – az egyik legellentmondásosabb magyar miniszterelnök

Képzeljenek el egy miniszterelnököt, aki hisz a magyarok kivételességében. Hisz abban, hogy van sajátos és egységes magyar gondolkodásmód. Hisz Magyarország feltámadásában. Hiszi azt, hogy ennek érdekében lavírozhat kelet és nyugat között. Büntetlenül.

Egy kidőlt fa miatt késtek órákat a vonatok

Több, mint három órát is késtek a vonatok vasárnap éjszaka - Üllő és Vecsés térségében ugyanis egy szélviharban kidőlt fa először az ELMŰ nagyfeszültségű vezetékét szakította le, az pedig a MÁV felsővezetékét. Így volt, aki 5 órát vesztegelt egy állomáson, miközben hiába várták a pótlóbuszokat.

Felmondott a tanárok negyede egy budapesti gimnáziumban

Az Eduline adott hírt arról, hogy a Budai Nagy Antal Gimnáziumban 12 tanár mondott fel nyáron - köztük osztályfőnökök is -, mert nehezen tudtak együtt dolgozni az igazgatóval. Az iskola vezetőjét 3 éve úgy nevezték ki, hogy megválasztását szinte a teljes nevelőtestület és a szülői választmány elutasította.

Roma származása miatt nem bérelhetett lakást?

Cigány származása miatt nem vehetett bérbe egy lakást Piliscsabán, ezt állítja egy férfi. Az ingatlanközvetítőtől sms-t is kapott, mely szerint a társasház szabályzata tiltja, hogy romáknak adjanak bérbe lakást. Ezt azonban a közös képviselő tagadja.

Közös ellenzéki tüntetés lesz

A jogállamért és az európai értékekért közös tüntetésre hív a hétvégén három ellenzéki párt is. Az MSZP, a Párbeszéd és a DK vasárnap a Bem téren tartja a demonstrációt. A Fidesz frakcióvezetője szerint tüntetni mindenkinek lehet, ez is bizonyítéka annak, hogy nem igazak a Sargentini-jelentés állításai.

Filmmaraton sztárokkal


szerző:
2018.09.05. 18:52
Filmmaraton sztárokkal

Világsztárral és az Oscar-díjas Mephisto vetítésével elkezdődött a klasszikus filmmaraton - díszvendég a film főszereplője, Klaus Maria Brandauer volt. Az osztrák színész újra úgy ölelkezett Szabó Istvánnal a színpadon, ahogy 36 éve Los Angelesben az Oscar-díj átadásán. A hét végéig a világ filmjeinek legjavából láthatnak válogatást a nézők és egy újabb világsztár is érkezik hamarosan.

 

Amikor a metál istenei meghódították Magyarországot

Iron Maiden, Metallica és a legfélelmetesebb keményfiúk özönlötték el Magyarországot a nyolcvanas években – a metál tündöklése a XXI. században.

Ováció a Napszállta bemutatóján

Ovációval fogadta a közönség Velencében Nemes Jeles László új filmjét. A Napszállta teltházas bemutatója után a közönség felállva tapsolt. A film producere az RTL Híradónak adott interjúban azt mondta: egyértelmű sikerként értékelik a közönség eddigi reakcióját.

Újra felírták Simicska mondatát

Újra felkerült a Margit híd egyik pillérére Simicska Lajos elhíresült mondata. Ezúttal a látássérültek által használt Braille-írással. A Duna alacsony vízszintje miatt gyalog is megközelíthető a híd középső pillére, ahova nemrég rovásírással firkálták fel a minősítést. Azt gyorsan eltávolították, az újabb üzenetet egyelőre nem mosták le.

Sok olvasót veszítettek

Kevesebben veszik Mészáros Lőrinc lapjait - a Magyar Terjesztés-ellenőrző Szövetség legfrisebb adatai szerint szinte minden nyomtatott heti- és napilapnak csökkent az eladott példányszáma, ám a felcsúti vállalkozó tulajdonába tartozó újságok olvasóik majdnem ötödét veszítették el.

Ennivalót vittek a röszkei tranzitzónába Iványi Gáborék, de nem engedték be őket

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkipásztora azoknak osztott volna kenyeret és halat, akiknek elsőre elutasították a menedékkérelmét, így nem biztosítottak nekik ellátást. Az ő ügyükben a Helsinki Bizottság fordult Strasbourghoz, ott pedig kötelezték Magyarországot arra, hogy gondoskodjon a menekültekről. Iványi Gábor szerint magyarként, Szent István ünnepén szégyen, hogy nem segít az állam a nélkülözőkön.

 

Éheztették a menekülteket

Kiéheztetheti a menekülteket a bevándorlási hivatal - a Helsinki Bizottság hívta fel a figyelmet arra, hogy csak a gyermekeknek és szoptatós anyáknak biztosítanak ellátást a tranzitzónákban azok közül, akiknek első fokon elutasították a menedékkérelmét. Így biztatják őket arra, hogy inkább távozzanak Szerbiába.

Ezért zárták le a Liszt Ferenc repülőteret

Le kellett zárni a Liszt Ferenc repülőteret szerda este, sőt az oda vezető utakat is, mert egy sugárzó anyagot tartalmazó csomagot találtak az egyik gépen.

 

Orbán Gáspár is fellépett Tusványoson

A miniszterelnök fia a Felház nevű vallási mozgalmával érkezett, és az isteni szeretetről, Jézusról tartott előadást. Orbán Gáspár interjút is adott az Indexnek, ebben édesapjáról is beszélt.

Halálos baleset élőben

A 19 éves sofőr három barátjával utazott, de vezetés közben a telefonnal foglalkozott és egy hídpatkának ütközött majd felborult. Két tinédzser utasa a helyszínen meghalt, ő sérülésekkel megúszta. A közösségi médiával foglalkozó szakember azt mondja: már vannak olyan programok, melyek korlátoznák a mobilhasználatot vezetés közben.

 

Tüntetők állták útját Orbán Viktornak Izraelben

A tiltakozók szerint nem lenne szabad olyan problémás politikusokat fogadni a holokauszt-múzeumban, mint amilyen a magyar miniszterelnök. A szervező, izraeli Amnesty International egyik vezetője azt mondja, a demonstráció saját miniszterelnöküknek is szólt, aki többször fogadott már kétes megítélésű politikusokat. Orbán Viktor sajtófőnöke viszont Soros fizetett provokátorairól írt az RTL Híradónak.

 

Állandó dugók Budapesten

Budapest áll - reggel, este, de még délben is állandósultak a dugók a fővárosban. A villamos- és útfelújítási munkálatok miatt több helyen is le vannak zárva vagy szűkítve a főútvonalak.

Alig látszott a piros jelzés

Hátizsákjánál fogva rántott vissza egy gyermeket egy járókelő az autó elől - nézőnk szerint nem ez volt az első eset, hogy majdnem baleset történt a nagykörúton zajló felújítás egyik lámpája miatt. Azt ugyanis a kordonok mögé rakták, így az autósok csak későn észlelik, ha pirosra vált.

 

Vízbe esett, meghalt a kisfiú

A kerti medencébe esett és meghalt egy másfél éves kisfiú. A mentők majd egy órán át küzdöttek a helyszínen az életéért, kórházba vitték, de megmenteni már nem tudták.

 

Magyar zöldségtől halhattak meg

Kilencen meghaltak, 47-en pedig megbetegedtek a Magyarországon gyártott zöldségektől - egy fagyasztott termékeket gyártó cég zöldségeiről, salátáiról derült ki, hogy lisztéria baktériummal fertőzöttek. Mivel eddig Nyugat-Európában szedte áldozatait a magyar termék, így az unió élelmiszerbiztonsági hivatala vizsgálódott, ők jutottak el a szennyezés forrásához, egy bajai céghez. A betegség hasmenéssel, hányással jár és az időseket, legyengülteket veszélyezteti. A cég termékeit a nagy áruházláncok visszavonták Magyarországon is, miután kiderült, hogy hazai boltokba is kerülhetett fertőzött áru.

IDE KATTINTVA MEGNÉZHETI AZ ÉRINTETT TERMÉKEKET!

Büntetőügy lett a járdafestésből

Bűncselekménnyel gyanúsítják a Magyar Kétfarkú Kutyapárt aktivistáit: a bűnük az volt, hogy lefestettek egy rossz állapotú járdaszakaszt Székesfehérváron. A rendőrség szerint ezzel pedig csaknem 400 ezer forintos kárt okoztak. Nem ez az első eljárás a járdafestési akcióik miatt, de az első, amikor büntetőügy lehet a színezésből. A párt elnöke csalódott: azt mondta ők minimum 15 milliós kárra gondoltak.

Kilépett a világhírű tudós

Az egyik legismertebb magyar kutató is kilépett a Professzorok Batthyány Köréből - erről az Index adott hírt. Freund Tamás agykutató azután hagyta el a jobboldalinak tartott tudósokat tömörítő szervezetet, hogy kiderült, a kormány szorosabb irányítás alá vonná a Tudományos Akadémiát.

Visszaszorítják a kamupártokat

Visszaszorítanák a kamupártokat, módosítanának az átjelentkezésen és a plakátolást is megváltoztatnák - fideszes képviselők javaslataival módosítanának a választási törvényen. A kormányszóvivő szerint azért, hogy a korábban felmerült problémákat orvosolják. A Dk alelnöke szerint viszont ezekkel még hátrányosabb helyzetbe kerülnének az ellenzéki pártok, például még plakátolni sem tudnának.

Orbán: előreengedtek


szerző:
2018.06.26. 18:31
Orbán: előreengedtek

Megkérdezte, előreengedték - ezzel magyarázta a parlamentben Orbán Viktor, hogy miért nem várta ki a sorát egy budapesti rendelőintézetben. A jobbik képviselője szerint, ha a miniszterelnök kivárta volna a sorát, akkor elgondolkodhatott volna, vajon hogyan kellene fejleszteni az egészségügyet.

 

Megosztó Jézus-szobor Dabason

Hatalmas szenzáció a Pest megyei Dabason. 12 méteres Jézus szobrot állítottak egy hipermarket mellé, a település legmagasabb pontjára. Talapzatát a turul és kelta kereszt is díszíti. A szobor épp ezért megosztja a látogatókat, de rengetegen nézik meg.

340 ezer magyar munkás ment el

Az unió statisztikai hivatalának adatai szerint ezzel már a munkaképes magyarok több, mint 5 százaléka hagyta el hazáját, míg 5 évvel ezelőtt még csak fele ennyien költöztek el.

Mindent megbánt a taxis támadója

Megbánta tettét - ezt mondta ma a bíróságon az a férfi, aki pénteken több, mint 20 szúrással megsebesített, majd kirabolt egy taxist Budapesten. Húszezer forintot zsákmányolt.

Unokájával ugrott vonat elé

Megrázó történet! Döbbenetes családi tragédia Heves megyében. Unokájával együtt vetette magát vonat elé egy asszony Hortnál. A 49 éves nagymama és a 4 éves kisfiú azonnal meghalt. Az asszony több mint két kilométert biciklizett a gyerekkel a sínekhez. A faluban azt beszélik, hogy az asszony és lánya nem volt jóban egymással, a család rossz anyagi körülmények között élt.

Ha bárki úgy érzi, segítségre lenne szüksége, ingyenesen hívhatja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített telefonszámokat: a 116-123-at, vagy a 06-80-820-111-et.

 

Golgota-per – vesztett az állam

„Jogállam van!” - így reagált Híradónknak Pákh Imre arra, hogy az állam veszített az úgynevezett Golgota-perben. A műgyűjtő-üzletember a tulajdonosa Munkácsy Mihály festményének, ám az állam pár éve védetté nyilvánította a képet, amikor nem tudtak megállapodni a vételárban. Most a bíróság hatályon kívül helyezte a védetté nyilvánító határozatot, így ha akarná, akár elvihetné az országból a festményt Pákh Imre. Neki azonban más terve van.

Cannes-i siker!


szerző:
2018.05.20. 18:27
Cannes-i siker!

Telefonon tudta meg a jó hírt, és a hangzavarból eleinte nem is értette, hogy mi történt - ezt mondta az Egy nap rendezője Híradónknak. Szilágyi Zsófia kapta a cannes-i fesztiválon a legjobb elsőfilmnek járó díjat a kritikusok nemzetközi szövetségétől.

Elfeledett brigádok és brigádnaplók

Egy eltűnt mozgalom nyomába eredtünk. Brigádok és a hozzá fűződő sok-sok emlék, amit megörökítettek a naplók. Koncertlátogatások és nemzeti ünnepek, ahogy akkoriban látták. Nagyító alatt több kilónyi emlék – ami sokaknak valamiért szomorú, de miért?

Nem akart üzengetni Lázár János

Választókerületére koncentrál Lázár János és nem a kormánynak üzenget - ezt válaszolta egyik munkatársa az RTL Híradónak. A Miniszterelnökség eddigi vezetője a választás után vonult háttérbe, korábban ő maga is nyilatkozott arról, hogy nem akar tovább miniszter lenni.

Lasszóval kell fogni az idénymunkásokat

Már alig akad valaki, hogy leszedje a földiepret - a Népszava írt először arról, hogy hiába ért be már a szabadtéri szamóca, a gazdák nem találnak munkásokat. Legtöbbjük ugyanis inkább külföldön vállal munkát, több, mint háromszoros bérért.

Nem mehetnek az alakuló ülésre

Még meg sem alakult az új Országgyűlés, máris kitiltottak pár újságírót a Parlamentből. A 444.hu, az Index és a HVG.hu egy-egy munkatársa azért nem lehet ott kedden az alakuló ülésen, mert a sajtóiroda szerint korábban megsértették a ház szabályait.

4200 év „táncolt” a színpadon

Rekordot döntöttek a szépkorúak Budapesten! Több, mint 4200 év táncolt egy színpadon, legalábbis így számolták össze az 58 táncoslábú életkorát a rekordkísérlet szervezői.

 

Megütötték a ligetvédőt

Úgy megütötte a biztonsági őr az egyik ligetvédő lányt, hogy az földre rogyott - ez látható a Mérce felvételén. Szerdán a faátültetések ellen tiltakozott a ligetvédők több csoportja, amikor dulakodás kezdődött. A lány azt mondta az RTL Híradónak, hogy enyhe agyrázkódást szenvedett. A rendőrség a Magyar Narancs szerint garázdaság és súlyos testi sértés gyanúja miatt indított nyomozást.

Szigetváron várják Alföldiéket

Mégis fellépnek Alföldiék Baranya megyében! - Csak épp nem Pécsen, hanem Szigetváron láthatja a közönség az Igenis, miniszterelnök úr című darabot. A hét elején mondta le a szervező Kodály Központ a szatirikus előadást, holott a jegyek 70%-a már elkelt.

Jamie Oliver Budapesten

Életében először járt Budapesten a meztelen szakács. Jamie Oliver showműsorának volt ez a címe, melyben azt mutatta meg, főzni nem olyan bonyolult. Azóta világhírű lett és még a brit iskolák menzáját is megváltoztatta.

Bőrszíne miatt szidták a kislányt

Hangosan szidalmaztak egy fekete kislányt egy buszon, Budapesten. Egy férfi állt ki mellette egyedül a buszon, ám ekkor a lányt szidalmazó nő őt nevezte hazaárulónak. A gyerek védelmére kelt férfi Junior Príma-díjas író, aki szerint nem elfogadható, ha hallgatunk, míg egy gyengébbet bántalmaznak.

Állványról zuhant le két munkás, meghaltak

Két munkás szörnyethalt délután Budapesten, amikor leszakadt alattuk egy mozgóállvány. A tragédia a 22. kerületben történt egy kollégium épületénél.

Indoklás nélkül mondták le Alföldi előadását

Nagyon szomorú, hogy eljuthatunk ide és, hogy nincs következmény - ezt mondta Alföldi Róbert a Házon kívülnek, amikor a kedden lefújt pécsi előadásáról kérdezték. Ő a főszereplője az Igenis, miniszterelnök úr! című előadásnak, amellyel a városban vendégszerepelt volna. Indoklás nélkül mondták le az előadást, amire már a jegyeket is árulni kezdték.

Egy zárt világ képei, melyről rémtörténetek születtek

45 évvel ezelőtt nem mutogatták senkinek az aszódi javítóintézetet: hiába készült kiváló fotósorozat a benti életről, pincébe zárták a kiállítást. De ez még akkor volt, amikor minden szép és jó volt, legalábbis hivatalosan. Egy elhallgatásra épült kor elhallgatott története következik. Egy félelmetes hírű helyről.

„Meg kell hallani a nép szavát!”

A szombat esti tüntetésen a legtöbben ellenzéki összefogást követeltek. De új választást és az erre vonatkozó törvény megváltoztatását is többen követelték. 

Sírva búcsúztak Magyar Nemzet és a Lánchíd rádió munkatársai

Sírva fakadtak a munkatársak, amikor éjfélkor elhallgatott a Lánchíd Rádió. Érzelmes címlappal búcsúzott a Magyar nemzet is - a lapnak 80 év után ma jelent meg utoljára nyomtatott példánya. Közel 200 ember veszítheti el a munkáját, ám bíznak benne, hogy együtt maradhatnak a szerkesztőségek.

Az utolsó pillanatig akcióztak a pártok

Volt, aki hatalmas molinóval, volt, aki videókkal, más biciklizéssel buzdított - az utolsó pillanatban is akciókat szerveztek a pártok. A Facebookot használva Orbán Viktor gyakorlatilag óránként posztolt. Közös volt bennük, hogy mindenki szavazásra buzdított.

Az utolsó pillanatokban is voltak visszalépések

Az utolsó pillanatokban is voltak visszalépések, de az MSZP-Párbeszéd, a DK, az LMP és az Együtt mindössze 6 választókörzetben támogat közösen egyetlen jelöltet. 40 választókörzetben részleges koordinációt értek el. A Jobbik sehol nem léptette vissza jelöltjeit.

 

Az utolsó napon is kampányoltak a pártok

Cegléden új kiegyezéscsomagot hirdetett a Jobbik, az MSZP-Párbeszédé pedig a 100 napos intézkedéscsomag legfontosabb pontjait sorolta. A kormánypártok jelöltjei ma már nem tartottak fórumokat, de a kampányhajrában így is részt vettek: volt, aki egy csokor virággal, volt, aki felesége kalácsával.

Először hősök voltak, aztán áldozatok

Máig sok a kérdés. És máig sokaknak fáj az, hogy nem kaptak választ, mi történt a II. magyar hadsereg eltűntjeivel.

Menekültnek hitték, mert kendő volt a fején

Elképesztő, milyen szintre jutott a gyűlölködés - ezt mondta a Nyugat.hu-nak az a lány, akit menekültnek néztek és rendőrt hívtak rá Csongrádon. Egy sál téveszthetett meg valakit, amit csak azért tett a fejére, hogy a haját védje az esőtől.

Hamis propaganda kering az interneten

Elöntötték a közösségi oldalakat az állítólagos terrorról, utcai verekedésekről szóló videók - a kéretlenül is megjelenő felvételeken legtöbbször afrikai, közel-keleti férfiak láthatóak, a felirat pedig szinte mindegyiknél a bevándorlás veszélyeivel riogat. Egy részükről kiderült, valójában nem is ott és nem is akkor készültek, mint ahogy feltöltőik állítják. A Momentum szóvivője szerint ezek nem csak gyűlöletkeltőek, hanem propagandacélúak, melyek megtévesztik az embereket. Lázár János viszont úgy látja, ezekkel a videókkal semmi gond: mindenki saját tapasztalatai alapján dönt, nem a hírek alapján.

Teltház volt Alföldi estjén

Még a színpadon is ültek Alföldi Róbert estjén a zalaszentgróti művelődési házban - a színész-rendező estjét korábban Zalaegerszegre tervezték, ám ott az utolsó pillanatban lemondták. Alföldi szerint azért, mert megfenyegették őket és féltek.

Élő adásban szóltak be

Két egymást követő estén is kritizálták az állami televíziót élő adásban. A Jobbik szóvivője azt mondta, felháborító, hogy csak kormánypropaganda hangzik el a 80 milliárdból működő közszolgálati adókon, a Momentum szóvivője pedig kérdéseket is feltett Orbán Viktornak.

Húga esküvőjéről is jelentett

Kézzel írt jelentéseket és több, korábban szigorúan titkosnak minősített aktát is nyilvánosságra hozott a Magyar Nemzet egy Krakus Péter fedőnéven jelentő ügynökről. A lap azt állítja, hogy a III/II-es kémelhárító nem más, mint Kaposvár fideszes polgármestere, Szita Károly.

 

Tarolt a testről és lélekről

Mindent vitt a Testről és lélekről a Magyar Filmdíj gáláján - tegnap este 23 kategóriában díjazták a magyar filmeseket a Vígszínházban. Enyedi Ildikó videóüzenetben köszönte meg az elismerést. Az Oscar-díjátadóra emlékeztető gálán szót emeltek a nők egyenjogúságáért is.

Aggasztónak tartja az ítéletet

Aggasztónak és veszélyes példának tartja az Index újságírójának elítélését az EBESZ médiaszabadságért felelős képviselője. Szerinte a bíróság döntése után tovább szűkülhet a sajtószabadság Magyarországon. Nyilas Gergelyt azért rótta meg a bíróság, mert 3 éve kirgiziai menekültnek adta ki magát, hogy a táborok életéről tudósítson. A MUOSZ elnöke szerint az újságíróknak továbbra is mindent meg kell tenniük, hogy tájékoztathassák az állampolgárokat.

 

Nem lesz teniszstadion a Margitszigeten

Mégsem épül teniszstadion a Margitszigeten- ezt jelentette be Lázár János miniszter és a főpolgármester is tegnap. Pedig még nincs egy hónapja, hogy a parlament egy nap alatt döntött arról a törvényjavaslatról, hogy egy óriási, 26 méter magas centrumot építhetnek a szigeten, melyben nemzetközi tenisztornát is rendezhetnek.

Magyar tragédia a Don-kanyarnál

Amíg forgattunk – harckocsin, doni emléktúrán, hegyekben és irattárban - láttuk, milyen sokaknak szívügye mindaz, ami 75 éve történt. Tapasztaltuk, hogy mennyi tévhit él még mindig, ha a Don-kanyart emlegetik. És míg forgattunk, azzal is szembesültünk, milyen rosszul tanították ezt nekünk annak idején. Már ha tanították. Mert sokáig beszélni sem lehetett a tragédiáról.

Koncert közben kapott infarktust

Koncert közben kapott szívinfarktust a Piramis együttes frontembere, Nyemcsók János vagyis Csoki. Az énekes a koncert előtt még interjút adott a XXI. Század stábjának, majd a színpadra szaladt, az utolsó számot azonban már nem tudta elénekelni.

Egyre több a kátyú az utakon

A fagy és a hó miatt országszerte rengeteg az úthiba. A közútkezelőnél folyamatosan dolgoznak a kátyúk eltűntetésén, de a szóvivő azt mondja: a hidegben csak ideiglenesen tudják javítani a hibákat.

„Ne adjuk el a szavazatunkat!”

Ha száraz kenyérhéjat eszünk, akkor se adjuk el a szavazatunkat - ezt is mondják az online cigány televízió kisfilmjében azok a romák, akik mind arra buzdítanak, ne engedjék megvásárolni magukat. A televízió munkatársai szerint egyre több jelzés érkezik, hogy a pártok képviselői megkeresik a mélyszegénységben élőket és akár fizetnének is a szavazataikért.

"Nem volt olyan súlyos"


szerző:
2018.02.26. 18:15

Nem volt olyan súlyos a szabályszegés, hogy előzetesbe kellett volna helyezni a Dózsa György úti gázolót - ezzel indokolta a bíróság szóvivője, hogy M. Richárd mindössze 50 ezer forintos bírsággal megúszta, hogy megszegte a háziőrizete szabályait.

Új mozgalmat indítanak a diákok

Új mozgalmat indítanak, és nem hagyják abba a tiltakozást. A minisztériuma szerint a kormány nyitott a vitára és fontos számukra, hogy mindenki versenyképes tudáshoz jusson. Közben az Akadémia egyik Intézete kutatásában arra jutott: gyenge eredményeket produkál a közoktatás.

Pszichológiai elemzést rendelt Kocsis Máté

A HVG.hu írt először arról, hogy a VIII. kerületi testületi ülésen épp az állítólagos Soros-tervről szólt a vita, amikor a Párbeszéd egyik képviselője azt mondta, inkább a korrupcióról, vagy a kórházakról kellene beszélni. Ezután közölte a kerület fideszes polgármestere Erőss Gáborral, hogy készíttetett egy elemzést a jelleméről, mely igen tanulságos. Az ellenzéki politikus az adatvédelmi hatósághoz fordul, hogy kiderüljön visszaéltek-e személyes adataival.

Újabb milliárdot kaphat a kormányközeli Századvég

A HVG írta meg, hogy hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárásban arra kaphatnak pénzt, hogy felmérjék, mit gondolnak az uniós állampolgárok a migrációról. A nyugdíjasok jövőképét is kutathatják, újabb csaknem 200 millióért. A kabinet szerint a kutatások fontosak, és ők kevesebbet költenek ilyen célokra, mint a baloldali kormányok.

 

Nem tudják fizetni a számlákat, béremelést követelnek

Háromezer könyvtáros, levéltáros, muzeológus követel béremelést egy 20 méter hosszú petíción, amit ma, a Magyar Kultúra Napján adtak át.  A szakszervezetük szerint már a számlákat is alig tudják kifizetni.

ÁSZ: milliós lehet a kár

Akár milliós is lehet a kár, melyet Gulyás Mártonék okoztak - ezt mondta az Állami Számvevőszék kommunikációs vezetője. A Közös Ország Mozgalom aktivistái szerdán festették le narancs festékkel az ÁSZ épületének falát, így tiltakozva az ellen, hogy szerintük az intézmény a Fidesz érdekeit szolgálja.

A filmkészítők titkos élete

100 éve nincs számukra lehetetlen – nincs erős film pár száz háttérben dolgozó „erős” ember nélkül. Most velük ünnepeljük a magyar filmet – a XXI. században!

A doni katasztrófára emlékeztek

Több mint 100 ezer elesett katonára emlékezik az ország. 75 évvel ezelőtt történt a doni katasztrófa. A szovjet Vörös Hadsereg támadása miatt a II. magyar hadsereg mintegy fele veszett el. A Hadtörténeti Múzeumnál egész hétvégén különböző programokon vehetnek részt az emlékezők.

Momentum: van remény


szerző:
2018.01.06. 18:38
Momentum: van remény

Van remény - ezt mondta a Momentum elnöke a szombati kampányindító rendezvényükön. Fekete-Győr András szerint a kormánypárt folyamatosan lop, az ellenzék 8 éve nem csinál semmit, így ideje, hogy jöjjenek a fiatalok. Pár napja a párt néhány vezetője távozott - a kampányfőnök szerint viszont semmi gond a mozgalmon belül.

 

Körülnéztünk, ki, hogy készül az év utolsó estéjére

A mentők megerősített szolgálattal, az árusok fülrepesztő dudákkal, az éttermek pedig pazar kínálattal készültek az estére. És persze most is akadt, aki utolsó pillanatra hagyta a bevásárlást - de a humorérzékét így is megőrizte.

Szélvihar és jégeső pusztított

Letépte a sportcsarnok borítását, és összetörte az iskola tetejét is a vihar Polgárdiban - a Fejér megyei településen el sem indulhat szünet után a tanítás, a kár legalább 100 millió forint. Nemcsak szélvihar pusztított Fejér és Veszprém megyében, hanem jégeső is. Sőt, volt, ahol a hóesést dörgés, villámlás kísérte.

Ez történt szeptemberben

Sztrájkoltak a Tesco dolgozói, kisvasutaztak az ellenőrök Felcsúton, Őcsényben pedig lemondott a polgármester. Az ősz első hónapjában természeti katasztrófák sújtották Amerikát, Németországban pedig Angela Merkel keserédes győzelmet aratott.

A Testről és lélekről alkotója még az Oscart is megnyerheti

Arany Medvével kezdett és még az Oscart is megnyerheti. Enyedi Ildikó 19 év után jelentkezett új filmmel, a Testről és lélekről diadalmenete pedig a bemutató óta tart. A rendezőt beválogatták az Amerikai Filmakadémia tagjai közé és a velencei Filmfesztivál zsűrijébe is, sőt a Prima Primissima-díjat is megkapta. És Enyedi Ildikó már az Európai Filmfesztiválon is a következő filmjére készült. Ha szavazni szeretne, ITT megteheti.

Rommel idézettel pályázott a rektorjelölt

A Harmadik birodalom tábornagyától idézett a rektorjelölt - a pécsi egyetem rektori székére Miseta Attila, az orvostudományi kar dékánjai is pályázott. Munkáját idézetekkel tűzdelte meg, így Erwin Rommel egy mondatával is. Ezt a Népszava vette észre.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való