KERESÉS search-close

"Vorák Anita" szerzővel ellátott tartalmak

Vorák Anita

Vorák Anita által létrehozott tartalmak (100):

Göncz Árpád és felesége hagyatékára lehet licitálni

A Göncz Árpádot otthon ebédre szólító csengőre is lehet licitálni azon az online árverésen, amit a volt köztársasági elnök és idén elhunyt felesége hagyatékából állított össze a család. Az aukció bevételét a Göncz Árpád Alapítvány működésére, a volt köztársasági elnök és felesége emlékének ápolására szeretnék fordítani. Az árverés szombat délután két órakor zárul.

Gulyás Gergely: A kaszinók nem szórakozóhelyek, hanem üzletek

Azért lehetnek nyitva a kaszinók a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet idején is, mert jogi értelemben nem szórakozóhelyek, hanem üzletek. Ezt válaszolta ma (november 19.) az RTL Híradó kérdésére a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A Demokratikus Koalíciónál viszont azt mondják: azért nem zárták be a kaszinókat, mert a tulajdonosaik kormányközeli üzletemberek.

Több étterem házhozszállítással próbálja túlélni a következő időszakot

Házhozszállítással próbálják túlélni a következő időszakot az RTL Híradónak nyilatkozó éttermek, miután ma este 11 órakor határozatlan időre ismét be kell zárniuk a koronavírus-járvány miatt. A Szállodaszövetség elnöke azt szeretné, ha az állam alacsony áfával segítené a házhozszállításra átálló vállalkozásokat. A kormány egyelőre bértámogatást és járulékmentességet ígért az éttermeknek a következő harminc napra. Van, aki szerint ez kevés lesz a túléléshez.

Tiltakoznak a polgármesterek az iparűzési adó felfüggesztése ellen

Elfogadhatatlannak és komolytalannak nevezték nagyvárosok polgármesterei a Kereskedelmi és Iparkamara elnökének javaslatát. Parragh László szerint az iparűzési adót akár egy évre fel kellene függeszteni. Ez az önkormányzatok legfontosabb bevétele, és az általunk kérdezett polgármesterek szerint enélkül a legalapvetőbb feladataikat sem tudják ellátni.

Minden eddiginél több új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak

Pénteken több mint 3900 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak, ez minden eddiginél magasabb szám. Már közel minden negyedik teszttel találnak egy új fertőzöttet, ami szintén rekord. Orbán Viktor pénteken azt mondta, hogy nálunk még istenes a helyzet Nyugat-Európához képest. A DK szerint további szigorításokra lenne szükség. Az adatok szerint az elhunytak számában Magyarország nem áll jól a második hullámban.

Borok és pezsgők reprezentációra

Harminchatezer forintos olasz bort, tizenötezer forintos francia pezsgőket és whiskyt is vásárolt közpénzből a miniszterelnök gyerekszegénységgel foglalkozó megbízottja. Hegedűs Zsuzsa 2015 és 2017 között 2 és fél millió forintot költött el reprezentációra, a részletes számlákat most kapta meg a DK. Hegedűs Zsuzsa az RTL Híradónak azt mondta, hogy a drága italokat ajándékba vitte a kistérségek polgármestereinek, iskolaigazgatóinak, és a francia italok nem drágábbak, mint a jó magyar borok.

MOK: azonnal kell szigorítani

A Magyar Orvosi Kamara arra kérte a kormányt, hogy azonnal szigorítsanak a járványügyi intézkedéseken. Szerintük humanitárius és egészségügyi katasztrófa fenyeget, ha ez nem történik meg. Az Operatív Törzs erre azt mondta, hogy a javaslatok egy részét már bevezették, a többit pedig elemezni fogják, de szerintük a jelenlegi intézkedéseket kell szigorúbban betarttatni.

Légszennyezés: a maszk segíthet

Putnokon és Sajószentpéteren veszélyes, Miskolcon és Kazincbarcikán pedig egészségtelen levegőminőséget mértek vasárnap. A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerint ennek leginkább a fűtési szezon az oka. Ezért azt javasolják, a gyerekek, az idősek és a légzőszervi betegek ne nagyon menjenek utcára ezekben a napokban. Az általunk megkérdezett víruskutató szerint ilyenkor mindenkinek javasolt a maszkhasználat szabadtéren is.

Nem tervez további szigorítást az Operatív Törzs

Sem a halottak napi hétvégére, sem a növekvő esetszámok miatt nem tervez további szigorításokat az Operatív Törzs. Az országos tisztifőorvos úgy látja, hogy a jelenlegi intézkedések hatékonyak, a temetőkbe látogatóknak pedig az ajánlotta, hogy végig viseljenek maszkot. Közben már közel 44 ezer aktív fertőzött van az országban, de Müller Cecília szerint a maszkviselés, a távolságtartás és a kézmosás hatékony intézkedés. 

Nógrád, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében volt a legtöbb új fertőzött

Újra rekordot döntött a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, tegnap 2066 új esetet regisztráltak. A Telex kiszámolta, hogy az elmúlt 7 napban Nógrád, Vas és Győr-Moson-Sopron megyében találták a legtöbb új esetet lakosságarányosan. Németország már 15 magyar megyét kockázatosként tart nyilván. A kormány továbbra is úgy gondolja, hogy jól állunk európai viszonylatban, de konkrét területi adatokat még a polgármesterekkel sem osztanak meg.

Kastélyt és kikötőt is kap a Mathias Corvinus Collegium

Balatoni vitorláskikötőt és kastélyt is ingyen átadott az állam egy Fidesz-közeli magánalapítványnak. A Mathias Corvinus Collegium nyáron már egy 600 milliárd forint értékű részvénypakettet is megkapott. A kormány szerint egy nagy magyar tehetséggondozót szeretnének létrehozni. Az LMP-nél azt mondják, a kormány magánalapítványokba menti a közvagyont, amit ezentúl nem lehet ellenőrizni.

Biri: luxuspartik a szálláshelyen

Esküvők és luxuspartik helyszíneként működik az a kúria a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Biriben, amire közel 35 millió forintos uniós támogatást vettek fel a tulajdonosai azzal az ígérettel, hogy ifjúsági szálláshelyet hoznak létre. Az ingatlan tulajdonosa a helyi önkormányzat fideszes képviselője. Szerinte minden előírást betartottak, az ifjúsági szálláshelyet pedig továbbfejlesztették. A Momentum az Európai Bizottsághoz fordul az ügyben.

Kompromisszumot ajánl az orvosi kamara

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek az egészségügyi dolgozók szolgálati jogviszonyáról szóló törvény kapcsán. Az országgyűlés két hete fogadta el, az érintettek azóta tiltakoznak ellene. Az orvosi kamara kompromisszumos javaslatokat fogalmazott meg, a Magyar Orvosok Szakszervezete pedig úgynevezett rendszerelhagyási szándéknyilatkozatok gyűjtésébe kezdett. Ezzel a kormányra akarnak nyomást gyakorolni. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma nyitott az orvosok észrevételeire - ezt közölték kedden Híradónkkal.

Az orvosok ötöde nem írná alá az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződést

A fővárosi orvosok több mint ötöde nem írná alá a jelenlegi feltételekkel az új szolgálati jogviszonyról szóló szerződését. Ez a Magyar Orvosi Kamara budapesti szervezetének online felméréséből derült ki. Az elnökük szerint már az orvosok 10 százalékának felmondása is veszélyeztetné a betegellátást. A kormány szerint a béremelés kedvező feltételeket nyújt az orvosoknak, az egészségügyi ellátás pedig az egész országban biztosított.

TASZ: Hiányosak és nehezen követhetőek a járványról közzétett adatok

Alaptörvény-ellenesnek tartja a Társaság a Szabadságjogokért azt, ahogy a kormány a koronavírus-járvány adatait közli. A szervezet szerint a kormányzati honlapon közétett adatok nehezen nyomon követhetők és hiányosak. Az Operatív Törzstől hét hónapja nem kérdezhetnek élőben az újságírók, az előre beküldött kérdésekből pedig csak annyit olvasnak fel, amennyit akarnak. Ma például arra a kérdésünkre sem válaszoltak, hogy miért nem lehet élőben kérdezni a járványhelyzetről a szakembereket.

Kamara: súlyos zavarok lehetnek

Súlyos ellátási zavarokat és a korábbinál nagyobb mértékű pályaelhagyást eredményezhet, ha a múlt héten elfogadott formában vezetik be az egészségügy átalakításáról szóló törvényt – ez a Magyar Orvosi Kamara hivatalos álláspontja. A MOK elnöke az RTL Híradónak azt mondta, hogy Pintér Sándor megoldást ígért a legnagyobb problémáikra, de megállapodás egyelőre semmiről nem született.

Vita az új örökbefogadási szabályról

A kormány elítéli az egyedülálló szülőket – így reagált az LMP egyik képviselője a parlamentben arra, hogy a jövőben a házaspárok az eddiginél is nagyobb előnyt élveznek majd az örökbefogadásnál. A kormány szerint a gyerekek érdeke az, hogy anyjuk és apjuk is legyen – de nem válaszoltak arra, hogy az élettársak miért nem felelnek meg ennek. A Háttér Társaság szerint a kormány a meleg párok örökbefogadását akarja megnehezíteni, ezért szigorították a szabályt minden nem házasságban élő örökbefogadónak.

A számok már nem mutatják a járvány valós alakulását?

Rekordszámú, 1374 új fertőzöttet azonosították az elmúlt 24 órában és elhunyt 20 beteg a koronavírusban. Egy matematikus és egy epidemiológus arról beszéltek pénteken az InfoRádióban, hogy a számok már nem mutatják a járvány valós alakulását, annyira kevés tesztet végzünk. Csehország és Ausztria lakosságarányosan mérve is nagyjából kétszer annyit tesztel, mint mi. A szakemberek szigorításokat remélnek. A minisztérium szerint nem marad el egyetlen szakmailag indokolt teszt sem.

A halála után hat nappal került be az operatív törzs napi statisztikájába egy koronavírusban elhunyt 39 éves tanár

A naponta azonosított új esetek sem tükrözik már a járvány valódi terjedését – erről a kormánynak kutatásokat végző szakemberek beszéltek az Inforádiónak. Orbán Viktor egy hónapja még azt mondta, hogy emberéletekben méri a védekezés sikerességét, ma már azt, hogy addig sikeresnek számít a magyar védekezés, amíg az egészségügyi rendszer bírja a terhelést.

Gulyás Gergely: A háziorvosok sem fognak rosszabbul járni, mint a többi orvos

A háziorvosok sem fognak rosszabbul járni, mint a többi orvos – ezt ígérte Gulyás Gergely miniszter. A kormányinfón arról is beszélt, hogy az egészségügy átalakításáról szóló törvény minden vitás kérdését a szakmai szervezetekkel egyeztetve, rendeletekben szabályozzák majd. Nem fogják tiltani a magánpraxist sem, de korlátozásokat terveznek. Az Orvosok Szakszervezete azt kéri a köztársasági elnöktől, hogy ne írja alá a törvényt.

Megrovás egy vírustagadónak

Megrovásra ítélt a Pécsi Járásbíróság egy férfit, aki még a tavasszal a közösségi oldalán kétségbe vonta a koronavírus létezését. A járvány első hulláma alatt csaknem száz esetben indítottak rémhírterjesztés miatt eljárást. A második hullám alatt még tüntetést is tarthattak a vírusszkeptikusok, nem indult ellenük eljárás. Pedig az RTL Híradónak nyilatkozó ügyvéd szerint most is lenne erre lehetőség. 

Börtön járhat a hálapénzért

Már januártól vesztegetésnek minősülhet a hálapénz. Aki adja, az egy év, aki átveszi, akár öt év börtönt is kaphat. Ez is kiderült az orvosok bérrendezéséről szóló törvényjavaslatból, amelyet ma nyújtott be a kormány a parlamentnek. Az új jogszabály megtiltaná azt, hogy az orvosok állami kórházban fogadjanak olyan betegeket, akiket korábban a magánpraxisukban kezeltek, és külön engedélyhez kötné, hogy az állami ellátásban dolgozók magánpraxisban vagy másodállásban is dolgozzanak.

Orbán: Egyszerre akár kétszázezer koronavírus fertőzött is lehet

Egyszerre akár kétszázezer koronavírus fertőzött is lehet Magyarországon az előrejelzések szerint. Erről Orbán Viktor beszélt az állami rádióban. A miniszterelnök azt mondta, az egészségügyi dolgozóknak nagy áldozatot kell hozniuk, ezért is döntött úgy a kormány, hogy most rendezik a bérüket. A DK azt kéri a kormánytól, hogy a dupla bért azonnal kapják meg az orvosok, és ne lépcsőzetesen vezessék be.

Biztosan emelkedik jövőre a közmunkásbér, de egyelőre nem tudni mennyivel

Emelik jövőre a közmunkásbért, de hogy mennyivel, még nem tudni. Erről Gulyás Gergely miniszter beszélt a kormányinfón. A járvány kezdete óta 14 ezerrel többen dolgoznak közfoglalkoztatottként, mint előtte. A jegybank közben azt javasolja, hogy a kormány folytassa a koronavírus miatt bevezetett bértámogatást. Erre a miniszter azt mondta, ha kell, visszatérnek a tavasszal már alkalmazott megoldásokhoz. Az MSZP szerint az álláskeresési járadékot 3 helyett 9 hónapig kellene fizetni.

Hónapokat várnak a járadékra a munkanélküliek

Hónapokat kell várniuk a friss munkanélkülieknek az álláskeresési járadékra. Az RTL Híradónak két álláskereső is erről beszélt. Egyikük nyolcvan napja adta be a kérelmét, de még semmi választ nem kapott. A Fővárosi Kormányhivatal szerint a koronavírus-járvány miatt előfordulhat, hogy 60 napnál is hosszabb ideig tart a kérelmek elbírálása.

Gulyás Gergely szerint is méltatlan a kiskunhalasi kórház kórtermeinek állapota

Méltatlannak nevezte Gulyás Gergely a Parlamentben azoknak a kórtermeknek az állapotát, amelyekben a koronavírusos betegeket ápolják a kiskunhalasi kórházban. Az RTL Híradóban a múlt héten mutattuk be azt a felvételt, amelyet egy nézőnk küldött el nekünk a pókhálós, lerobban kórteremükről. Riportunk nyomán a Parlementben hétfőn arról kérdezték a kormányt, hogy miért nem nyitják meg a városban az új, mindennel felszerelt járványkórházat.

Horvátországban épít Mészáros

18 milliárd forintból épít ötcsillagos szállodakomplexumot Mészáros Lőrinc Horvátországban. Erről egy horvát lap írt először. A szálloda horvát ingatlanfejlesztője szerint a magyar milliárdos több ilyen beruházást is tervez. Az MSZP-nél azt mondják, ha már magyar közpénzből gazdagodik Mészáros Lőrinc, akkor Magyarországon kellene befektetnie a pénzét. A kormány és Mészáros Lőrinc nem válaszolt kérdéseinkre.

Párnát sem kapnak a koronavírusos betegek a kiskunhalasi kórházban

Párnát sem tudnak adni a koronavírusos betegeknek a kiskunhalasi kórházban – ezt állítja egy ott fekvő beteg. Felvételeket is küldött az RTL Híradónak a pókhálós, lerobbant, omló vakolatú kórteremről. Eközben a városban üresen áll az a teljesen új, és minden géppel felszerelt konténerkórház, amit direkt a koronavírusos betegek gyógyítására építettek a tavasszal. A kórház egyebek között azt írta: az épületet kifestették, de nemrég csőtörés volt.

Külügyminisztérium: Politikai ügy, ha magyar újságírók külföldre utaznak

Politikai ügy, ha magyar újságírók külföldre utaznak - ezzel indokolta a külügyminisztérium államtitkára hétfőn az ATV-ben azt, hogy adatokat kértek a nagykövetségektől a külföldi utakon részt vett újságírókról. Menczer Tamás szerint a Transparency Magyarország szervez ilyen utakat, és Soros György fizeti ezeket. A civil szervezet szerint nekik csak olyan programjuk volt, amit külföldi nagykövetségek fizettek. Az államtitkár azt is mondta, azért szivároghatott ki a külügyminisztérium levele, mert Szijjártó Péter még nem rúgott ki elég embert.

Akár 5 millió angol fontot is adhatnak Banksy egy festményéért

Becslések szerint akár 5 millió angol fontot is adhatnak a titokzatos graffitiművész, Banksy egy festményéért Londonban. A Sotheby's aukciósház állítja, ezúttal nem semmisül meg az alkotás az eladás után. Két éve egy a keretbe rejtett iratmegsemmisítő vágta apró darabokra Banksy művét, pár perccel azután, hogy egy árverésen valaki megszerezte.

Egy 16 éves diák súgott a törvényről

Egy 16 éves gimnazista diák segített szabályosan lebonyolítani egy önkormányzati szavazást a kecskeméti önkormányzatban. A jog iránt élénken érdeklődő fiatal, aki a Momentum ifjúsági szervezetének tagja, azt mondja, egy éve még azt sem tudta, mi az az önkormányzat, most viszont fejből tudta a vonatkozó törvényt. Az ülést vezető alpolgármester Facebook-posztban köszönte meg a segítségét.

Szabó Zsolt lejárató kampánynak nevezte az ellene folyó nyomozást

Ellenzéki lejárató kampány – így reagált Szabó Zsolt fideszes országgyűlési képviselő a Híradónak arra, hogy a rendőrség nyomozást indított a választókerületében megvalósult uniós beruházások ügyében. Hadházy Ákos tett feljelentést, mert szerinte a körzet közbeszerzéseit összehangoltan manipulálták. Szabó Zsoltot két éve egy több mint egymilliárd forintos offshore számlával is összefüggésbe hozták. Az ügyészség a Híradó kérdésére azt írta, hogy az emiatt indult nyomozást egy hete felfüggesztették.

15 dolgozó koronavírusos az Onkológiai Intézetben

15 egészségügyi dolgozó koronavírusos az Országos Onkológiai Intézetben. Az RTL Híradó információját a kórház is megerősítette. Azt írták, a dolgozók többsége külső helyen kapta el a vírust. A Független Egészségügyi Szakszervezet úgy tudja, több kórházban is megjelent már a koronavírus az orvosok és ápolók között. Az EMMI-től kértünk, de nem kaptunk adatokat.

Pályázat nélkül kapott 354 milliós támogatást hét település

Hét település összesen 354 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott pályázat nélkül a kormánytól, miközben a koronavírus-járvány miatt április óta minden önkormányzattól pénzt von el az állam. A legnagyobb támogatást a fideszes vezetésű Esztergom kapta. A kormány nem árulta el, mi alapján választották ki, melyik települést támogatják. Az Önkormányzatok Szövetségének elnöke szerint jó lenne, ha az állam átláthatóan osztaná szét a támogatásokat. 

Az első hullámban mintának tekintett Ausztriában már szigorítanak

Nem jelentett be újabb, azonnali járványügyi és gazdaságvédelmi intézkedést a miniszterelnök. Pedig szinte naponta dől meg a rekord, a reggeli bejelentés szerint csaknem ezer új koronavírus fertőzöttet regisztráltak az országban. Az első hullámban mintának tekintett Ausztriában már szigorítanak. Szlávik János infektológus úgy látja, ez itthon is indokolt lehet. A Momentum szerint a kormány nem tett meg mindent, hogy felhívja az emberek figyelmét a veszélyre.

Rossz helyezés az OLAF-listán

A Magyarországra kiutalt uniós pénzek közel négy százalékát visszafizetette volna Magyarországgal az OLAF az elmúlt négy évben. Ez tízszer több, mint az uniós átlag. A kormány szerint azért találnak sok szabálytalanságot, mert különös figyelem irányul az országra. Az OLAF igazgatója azt mondja, egy nagy büntetés vezetett a rossz eredményhez.

Cáfolja Simonka György állításait a Legfelsőbb Ügyészség

Cáfolja Simonka György állításait a Legfelsőbb Ügyészség. A csaknem másfél milliárd forintos költségvetési csalással vádolt fideszes képviselő, a Magyar Narancs birtokába jutott hangfelvétel szerint azt mondta, az ügyében készült vádiratot hasraütésszerűen írták olyan ügyészek, akiket azóta kirúgtak. A Legfőbb Ügyészség szerint az ügy miatt senki nem vesztette el az állását, a vádiratot pedig a bíróság törvényesnek találta. Simonka György az RTL Híradónak azt mondta, hogy minden korábbi állítását fenntartja.

Sok fontos pozíciója van Vidnyánszky Attilának

Tehetséges rendezőnek tartja Vidnyánszky Attilát Koltai Róbert, de azt nem érti, miért kell politikusok közelében őgyelegnie. A Színház- és Filmművészeti Egyetemet működtető kuratórium élére kinevezett szakember az elmúlt években a színházi élet minden területén fontos pozícióba került. Vezeti a Nemzeti Színházat, az általa létrehozott érdekvédelmi szervezet törvényalkotásban is együttműködik a kormányzattal, és megkerülhetetlen lett a színészképzésben is.

Sok határt fizikailag is lezártak

Hiába engedik az új szabályok, hogy a határ mellett élők átjárjanak a szomszédos országokba dolgozni, tanulni, sok határt fizikailag is lezártak, így csak nagy kerülővel juthatnak el a céljukhoz. A kormány nem válaszolt arra a kérdésünkre, hogy miért nem biztosítanak minden határon ellenőrzést. A Párbeszéd azt szeretné, ha a korlátozások helyett ingyenes tesztekkel próbálnák kiszűrni a koronavírust a határokon.

Szijjártó Péter elbocsátást ígért azoknak, akik a koronavírus-járvány miatt otthonról akartak dolgozni

Négy szakszervezet közös nyilatkozatban tiltakozott Szijjártó Péter, kijelentései ellen, amelyeket a nagyköveti értekezleten tett. A külügyminiszter elbocsájtást ígért azoknak a külügyminisztériumi dolgozóknak, akik a koronavírus-járvány miatt otthonról akartak dolgozni. Ajtót mutatott volna azoknak is, akik „szakszervezetesdit” akarnak játszani a minisztériumban. A szakszervezetek szerint ezek a mondatok törvénysértők.

Alkotmányjogász: Szijjártó Péter nem hivatkozhat arra, hogy a nyaralása magánügy

Szijjártó Péter nem hivatkozhat arra, hogy a nyaralása magánügy – ezt mondta az RTL Híradónak az alkotmányjogász a külügyminiszter keddi nyilatkozatáról. Nyolc éve a német államfő egy nagyon hasonló ügy miatt lemondani kényszerült. Karácsony Gergely az RTL Híradónak azt mondta, hogy ő egy kávét sem fogad el olyan üzletemberektől, akik közpénzhez jutnak a fővárostól. A Jobbik az Országgyűlés mentelmi bizottságától kéri, hogy vizsgálják meg Szijjártó Péter nyaralását.

A legnagyobb állami cégek vezetői sem keresnek annyit, mint Schmidt Mária

A legnagyobb állami cégek vezetői sem keresnek annyit, mint Schmidt Mária. Pedig a kormány a múlt héten azt mondta a Terror Háza főigazgatójának havi 5 és fél millió forintos fizetésére, hogy az versenyképes a hasonló összegekkel gazdálkodó cégek vezetőinek juttatásával.

Az új indexes stáb több tagja is megvan, egyikük fideszes jelölt is volt

Orbán Viktor honlapjának korábbi szerkesztője lesz az Index egyik új főszerkesztő-helyettese. Balogh Ákos Gergely 2002-ben fideszes jelölt is volt az önkormányzati választáson. Az új stáb több tagja is megvan már. Közben az elmúlt hetekben az Index mérések szerint látogatóinak legalább negyedét elvesztette. A távozó Indexesek most már biztosra ígérik, hogy lesz másik. De hogy pontosan mi, az egyelőre titok.

„Resztli” part menti területeket adtak el a polgármester szerint

Egy part menti szakasz eladásáról döntött a gárdonyi önkormányzat szerdán, két nappal azután, hogy ötezer civil petícióban kérte, ne adjanak el több part menti területet. A polgármester korábban azt mondta, ezek csak "resztli területek", amik a vevőn kívül nem kellenek senkinek. Az egyik független képviselő szerint ezzel a szabadstrandhoz vezető utat zárják el az emberek elől.

Az Adrián, egy luxusjachton nyaral Szijjártó Péter

Az Adrián, egy luxusjachton nyaral Szijjártó Péter. A külügyminisztert az Átlátszó fotózta le vasárnap a Lady MRD nevű hajón, ami a milliárdos vállalkozó, Szijj László egyik cégének tulajdonában van. Az elmúlt napokban olyan képek jelentek meg közösségi oldalán, amelyek irodában, munka közben mutatják. A külügyminisztérium azt közölte: Szijjártó Péter az elmúlt napokban is dolgozott. Arra a kérdésünkre hogy fizetett-e a

Havi ötmilliós fizetés Schmidt Máriának

Schmidt Mária több mint havi ötmillió forintot keresett tavaly egy nagyrészt közpénzből működő közalapítvány főigazgatójaként. Ez több, mint amennyit Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János köztársasági elnök összesen kap egy hónapban. Az MSZP szerint semmivel nem érdemli ki ezt a magas fizetést. A kormányt, Schmidt Máriát és a közalapítványt hiába kerestük.

Több sportolónál is kimutatták a koronavírust

Több sportágban is sorra maradnak el meccsek, mert több sportolónál is kimutatták a koronavírust. A Ferencváros vízipólósai után egri, debreceni és újpesti vízipólósoknál is megjelent a kór. Az MLSZ pedig úgy döntött, elmarad a Puskás Akadémia-Honvéd bajnoki focimeccs, mert úgy tudni, több felcsúti focista is megbetegedett. Jégkorongmérkőzés is elmarad koronavírus fertőzés miatt.

Légvédelmi rakéták 300 milliárdért

Háromszáz milliárd forintért vásárol légvédelmi rakétarendszert az Egyesült Államoktól a magyar kormány. Erről szerdán írt alá szándék-nyilatkozatot a magyar honvédelmi miniszter és az amerikai nagykövet. A repülőgépről indítható rakétákról szóló üzletet szeptember végéig megkötik. A DK szerint a megvásárolt rendszer szükséges, de az egész üzlet átláthatatlan.

A Jobbik is csatlakozott az ellenzéki összefogáshoz

Akár kétharmaddal is legyőzhető lenne a Fidesz 2022-ben, ha mindenhol csak egy ellenzéki jelölt indulna. Ezt mondja Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere, aki szerint minden körzetben előválasztáson kellene eldönteni, melyik párt jelöltje indulhat. Eddig a Párbeszéd, az MSZP és a Jobbik jelentette be, hogy készek erre. A Momentum szerint a jelöltállítás módjánál fontosabb, hogy mi lesz a közös program.

Egyre több a fiatalabb koronavírusos fertőzött

Már a budapesti és a debreceni szennyvízben is látszik, hogy egyre több a koronavírus-fertőzött Magyarországon. A Semmelweis Egyetem kutatása szerint az új fertőzöttek többsége fiatal, és külföldön kapta el a vírust, vagy olyantól, aki külföldön járt. Merkely Béla rektor szerint a második hullám küszöbén állunk.

Három hónapja nem volt ennyi új eset

Három hónapja nem volt olyan magas az új koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, mint most. 43 embernél mutatták ki a vírust. Újfehértón egy rendezvény minden résztvevőjének karanténba kellett vonulnia, mert egyikükről kiderült, hogy koronavírus-fertőzött. Egy szegedi klinikán és a siófoki kórházban is megjelent a vírus.

5 milliárdos hiány a BKK-nál

Fennállása óta először veszteséges a Budapesti Közlekedési Központ. A főpolgármester szerint a tavalyi csaknem 5 milliárd forintos hiányt az előző városvezetés idején megbukott elektronikus jegyrendszer költségei okozták. Elődje, Tarlós István csak annyit mondott, ő már két éve feljelentést tett. A rendőrség hűtlen kezelés miatt nyomoz. A főváros ettől függetlenül vizsgálóbizottságot hoz létre. Karácsony Gergely azt ígéri, hogy 2024-ig elkészül az elektronikus jegyrendszer Budapesten.

Évekig tarthat a kilábalás

A világháború óta nem volt olyan rossz időszaka az európai gazdaságnak, mint az előző negyedévben. Spanyolországban csaknem húsz százalékos a visszaesés, de Németországban is jóval nagyobb, mint amire előzetesen számítottak. Szakértők szerint évekig tarthat a kilábalás. A magyar kormány úgy számol, hogy a következő hónapok viszont a vártnál jobban alakulnak.

Momentum: közpénzből telt Tiborcznak a luxusnyaralóra

Szerintük magyar állami és uniós pénzből telt neki a panorámás telken álló medencés luxusingatlanra, ami tulajdoni lapja szerint gazdasági épület. Az utóbbi hetekben több ellenzéki párt is tiltakozott, amiért szerintük a kormányközeli gazdasági elit kisajátítja a Balaton környékét. Gulyás Gergely miniszter csütörtökön általánosságban elmarasztalta azt a gyakorlatot, hogy gazdasági épületet nyaralóként használjanak.

Féltik a szabadstrandokat a Velencei-tónál

Tüntetést szerveznek Gárdonyban helyiek és nyaralótulajdonosok, mert attól tartanak, hogy az önkormányzat fel akarja számolni a szabadstrandokat. A polgármester a múlt héten, egy lakossági fórumon elismerte, hogy a jelenleg védett part menti sávban is engedélyeznék kisebb szállodák építését. Szerinte ez csak javítaná a szolgáltatások minőségét.

Orbán kérte meg Lázárt, hogy segítsen a Teniszszövetségnél

Megpályázza Lázár János a Teniszszövetség elnöki posztját. Erre Orbán Viktor kérte fel. A volt miniszter a Nemzeti Sportnak azt mondta, egy évre, válságmenedzsernek jelentkezik a belső vitáktól terhelt és a csőd szélén álló szövetség élére. Korábban Bardóczky Kornél többszörös magyar bajnok teniszező jelezte, hogy megpályázza az elnöki posztot. Az RTL-Híradónak most azt mondta: miután elbeszélgetett Lázár Jánossal, már csak szakmai feladatot akar vállalni.

Index: elkezdődtek a felmondások

Helyezzék vissza Dull Szabolcsot a főszerkesztői pozícióba – ezt kérte az Index szerkesztősége a cég vezetőitől ma délután. A lapot kiadó alapítvány elnöke erre nemet mondott, és azt kérte a szerkesztőségtől, hogy folytassák a munkát. Több újságíró felmondott, mások csak azért nem tudtak, mert a cégvezető eltűnt az épületből.
Munk Veronikával készült interjút itt nézheti meg hosszabban.

Tüntetést szerveznek az Index mellett

Ellenzéki pártok is tiltakoznak az Index főszerkesztőjének elbocsátása miatt.

Az Index évek óta kiszolgáltatott helyzetben van

Az Index évek óta kiszolgáltatott helyzetben van. A mögötte álló cégeket politikai szereplők adják-veszik. A jelenlegi válság közvetlen előzménye az, hogy az Index körüli cégekben megjelent tulajdonosként Vaszily Miklós, aki az elmúlt években a kormányközeli média egyik legfontosabb menedzsere lett.

Kormány: Minden nagyobb város legyen elérhető kisrepülőgéppel

Minden nagyobb város legyen elérhető kisrepülőgéppel - ezt szeretné a kormány. A külügyminisztérium egy pénteki megbeszélésen reptérfejlesztési terveket is kért a megyei jogú városok polgármestereitől. Az általunk kérdezett települések örömmel fejlesztenének. Szeged alpolgármestere azt mondja, ők már három éve beadtak egy tervet, de azóta sem kaptak támogatást.

Állami cégekre nem vonatkozik

Az állami cégeknek számlázó katás vállalkozókra nem vonatkoznak az új szabályok, így utánuk nem kell majd extra adót fizetni akkor sem, ha elérik az évi hárommillió forintos határt. A Független Egészségügyi Szakszervezet szerint a kedvezőbb adózás miatt sok nővér és orvos akkor is katázik, ha csak egy kórházban dolgozik. A kormány szerint viszont nem fordulhat elő, hogy valakit munkaviszony helyett katás vállalkozóként foglalkoztassanak.

Az államtól várnának segítséget az önkormányzatok

Kértek, de valószínűleg nem kapnak jövőre áthidaló segítséget a kormánytól a nehéz helyzetbe kerülő önkormányzatok. Erre panaszkodik a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége. Azt mondják, változik egy szabály, így az iparűzési adóelőleget csak májusban kaphatják meg az eddig szokásos december helyett. A járvány miatt ráadásul várhatóan kevesebbet, mint eddig. A kormány június elején kedvezményes hitelkeretet ígért az önkormányzatoknak. Ennek részleteiről ma hiába kérdeztük őket. 

Kaleta-ítélet: szigorítana a törvényeken a kormány

Aki ilyet tesz, annak nincsen bocsánat - ezt írta a kormány az RTL Híradónak Kaleta Gábor ítéletével kapcsolatban. A pedofília miatt elítélt volt perui nagykövet felfüggesztett börtönt kapott, emiatt a kormány most szigorítana a törvényeken. Ezt kezdeményezi az MSZP is. A DK pedig a legfőbb ügyésztől vár választ arra, hogy miért csak felfüggesztett börtönt kértek a volt nagykövetre, akinél 19 ezer pedofil felvételt találtak.

Fidesz-KNDP: A kormány vegye át a Lánchíd felújítását és ezzel a tulajdonjogát is

A kormány vegye át a Lánchíd felújítását és ezzel a tulajdonjogát is a fővárostól. Ezt fogja kérni a Fidesz-KNDP frakció a kormánytól, ha rövid időn belül nem kezdődik el a felújítás. Azt egyelőre nem árulták el, hogy mit értenek rövid idő alatt. A főváros szerint ebben a hónapban ki fogják írni a közbeszerzést a felújításra.

1,2 milliárd bevétel a rászorulók üdültetéséből

1,2 milliárd forint árbevétele volt tavaly a rászorulók üdültetéséből a Hunguest Hotelsnek. A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó szállodákban tavaly több mint százezer vendégéjszakát töltöttek el az Erzsébet Program nyertesei. A Momentum szerint ez megszünteti a versenyt a turizmusban.

Miért lett Hitler az év embere?

A német gazdaság fellendítése miatt Hitler megérdemelte, hogy 1938-ban a Time magazin az Év emberének választotta. Ezt László Imre DK-s polgármester mondta az újbudai önkormányzat ülésén egy vitában. Deutsch Tamás szerint László Imre mondata rasszista alapvetés. A polgármester közleményében azt írta félreérthetően fogalmazott, és hozzátette: ez volt élete legszerencsétlenebb mondata.

Veszélyben van az Index?

Veszélybe került az Index szerkesztőségének függetlensége. Ezt a lap szerkesztősége írta ki vasárnap este az oldalra. Nem sokkal előtte a 24.hu arról írt, hogy át akarják szervezni a szerkesztőség működését. A lap száz újságírója attól tart, hogy ez az Index megszűnéséhez vezethet. A lapot kiadó alapítvány kuratóriumi elnöke szerint nincs ok pánikra, de a főszerkesztőt visszahívta a cég igazgatóságából, amiért az átalakítás terve nyilvánosságra került.

Reuters Intézet: A HVG és az RTL a legmegbízhatóbb hírforrás

A HVG-t és az RTL-t tartják a legmegbízhatóbb hírforrásnak a magyar médiafogyasztók.Ez derül ki az Oxfordi Egyetem médiakutató intézetének friss felméréséből, amely szerint hiába nevezte többször a kormány álhírgyárnak a tőlük független szerkesztőségeket, a megkérdeztettek többsége jobban hisz ezeknek, mint a kormányközeli médiának.

Utoljára tartott sajtótájékoztatót az Operatív Törzs

Elbúcsúzott az Operatív Törzs. A járvánnyal kapcsolatos információkat ezentúl csak az interneten fogják közölni. Ma a legfrissebb adatok mellett azt is elárulták, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos az elmúlt hónapokban mindig a saját ruháit viselte. Az Operatív Törzsnek a tájékoztatás volt a feladata, de sokszor válogattak a kérdések között. Müller Cecília legjobb pillanatait tovább nézhetik: ITT.

Minden képviselő megszavazta

Felkérte a veszélyhelyzet megszüntetésére a kormányt a Parlament. Ha a köztársasági elnök és a házelnök még kedden aláírja az erről szóló törvényt, holnap éjféltől megszűnhet a különleges jogrend. Azt is megszavazták, hogy a kormány az országos tisztifőorvos javaslatára ezentúl az országgyűlés jóváhagyása nélkül is egészségügyi válsághelyzetet hirdethet. A DK szerint ez a különleges jogrend meghosszabbítását jelenti.

Hétfőtől teljesen visszaáll az egészségügy

Hétfőtől újraindulhat minden olyan egészségügyi ellátás, amit a koronavírus-járvány miatt állítottak le az egészségügyben. Ezt Kásler Miklós jelentette be. Eltörlik azt a korlátozást is, hogy a háziorvosok óránként csak négy beteget fogadhatnak. A szakrendelőkben pedig időkorlát nélkül láthatják el a betegeket, hogy le tudják dolgozni a lemaradást. A Magyar Orvosi kamara szerint kérdés, hogy lesz-e ehhez elég orvos, és hogy hogyan fizetik ki a pluszmunkát.

Újra lehet kézfogással köszönteni másokat

Két idős koronavírusos beteg meghalt, és tizennégy új fertőzöttet találtak csütörtökön.

Lassan vége a koronavírus-járvány első hullámának Magyarországon

Vasárnap már csak hat új fertőzöttet találtak az országban. A Semmelweis Egyetem rektora szerint a járvány második hulláma az elsőnél is enyhébb lehet. Merkely Béla azt mondja, novemberre elkészülhet a vírus elleni vakcina, amit kötelezővé is tehetnek a veszélyeztetett csoportoknak.

8 milliárd forint osztalékot vett fel Mészáros Lőrinc és felesége

Közel nyolcmilliárd forint osztalékot vett fel építőipari vállalkozásaiból Mészáros Lőrinc és felesége. A Mészáros és Mészáros Kft tavaly közel hetven százalékkal többet keresett, mint egy évvel korábban, és a következő évekre is olyan sok megbízással számolnak, hogy az osztalék egy részét már ennek tudatában vették ki. A közbeszerzések másik nagy nyertese, a Duna Aszfalt inkább tartalékol.

Június 1-től újraindulnak a szűrővizsgálatok

Június 1-től újraindulnak a népegészségügyi szűrővizsgálatok.

Lecsengőben van a koronavírus-járvány Magyarországon

Lecsengőben van a koronavírus-járvány Magyarországon - így értékelte az országos tisztifőorvos a szerinte nagyon kedvező járványügyi adatokat.

Négy újabb fertőzött halt meg

Szombaton négy koronavírusos beteg halt meg, 28 újabb fertőzöttet regisztráltak, 35-en pedig meggyógyultak. Így tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma. Jelenleg 442-en vannak kórházban, közülük 28-an vannak lélegeztetőgépen. A Dél-Pesti Centrum kórház főigazgatója az operatív törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy eddig 20 betegen próbáltak ki kétféle kísérleti terápiát, és közülük csak egy ember halt meg. Szerintük a vérplazma terápia eredményei is bíztatóak.

Kevesebben voltak kórházban, mint amit a sajtótájékoztatón mondtak

Május másodikán az aktív koronavírus-fertőzöttek negyven százalékáról nem tudta az operatív törzs, hogy hol vannak. Ez derül ki az RTL Híradó birtokába jutott, az operatív törzs részére összeállított adatokból. A jelentés szerint kevesebben voltak aznap kórházban, mint amit a sajtótájékoztatón mondtak. Az operatív törzs szerint csak azok az adatok tekinthetők hitelesnek, amit a sajtótájékoztatókon mondanak.

Mégis mehetnek vidéki nyaralójukba a pestiek

Mégis mehetnek vidéki nyaralójukba a budapestiek és a Pest megyeiek is. A kormány most máshogy magyarázza az általa hozott rendeletet, mint egy hete. A balatoni polgármesterek elfogadják a döntést, de nem örülnek, és arra kérik a nyaralótulajdonosokat, hogy tartsák be a szabályokat. A kormány arról is beszélt, hogy készek tárgyalni a főpolgármesterrel a budapesti korlátozásokról.

Budapesten és Pest megyében maradnak a korlátozások

Budapesten és Pest megyében továbbra is fenn kell tartani a korlátozásokat - így döntött az Opearatív Törzs. A rendőrség, a honvédség és a rendvédelmi szervek ellenőrzik, hogy betartják-e a szabályokat. Az elmúlt napon az egész országban összesen 460 esetben intézkedtek. A Balaton menti településeken attól tartanak, hogy a korlátozás ellenére hétvégén sokan elmennek a nyaralójukba.

Megszavazták az Isztambuli Egyezmény elutasítását

Politikai nyilatkozatban utasította el a Parlament kormánypárti többsége, hogy Magyarország csatlakozzon a nők és gyerekek fokozott védelméről szóló Isztambuli Egyezményhez. A javaslatot KDNP-s képviselők terjesztették be hétfőn, kedden már meg is szavazták. Az ellenzéki képviselőnők táblákkal tiltakoztak.

Sok vizsgálathoz negatív koronavírus teszt is kell

Csak telefonos konzultáció után lehet hétfőtől újra szakrendelésekre menni, és csak azt fogják behívni, akit muszáj. Sok vizsgálathoz negatív koronavírus teszt is kell majd, de az egyelőre nem világos, hogy ezt ki végezi majd el, és mennyi időbe telik. Az Operatív Törzs csak hétfőn nyilatkozik a részletszabályokról.

Hétfőn újraindul a betegellátás

Hétfőtől újra rendelhetnek a fogorvosok, újraindul a járóbeteg szakellátás és a fekvőbeteg ellátás is. Ezt Kásler Miklós csütörtökön este írta meg az egészségügyi intézmények vezetőinek. Az RTL Híradó birtokába került levél szerint sok beavatkozáshoz negatív koronavírus-tesztre lesz szükség. A Magyar Orvosi Kamara alenöke szerint hat hét leállás után három munkaszüneti nap alatt nem lehet felkészülni a betegellátásra, ezért a betegektől is türelmet kért.

Egy 37 éves nő is belehalt a koronavírus-fertőzésbe

Már 2500 igazolt esetről tudnak, de az országos tisztifőorvos szerint lassan terjed a járvány, mert az emberek betartják a szabályokat. A fertőzöttek között a nők, a lélegeztetésre szorulók között viszont a férfiak vannak többségben.

Május 4-től új időszak jön

Május 4-től elkezdhetik újraindítani az életet és a gazdaságot, erre készül a kormány a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint. Az új szabályokról a jövő héten dönt a kormány, de azt egyelőre korainak tartanák, ha a gyerekek is visszatérnének az iskolákba. Változhat más is: a kormánynak dolgozó járványügyi szakemberek ugyanis minél szélesebb körű tesztelést és kötelező maszkviselést javasolnak.

Hajfestéshez használt kesztyűt kapott védekezésként egy háziorvos

Hajfestéshez használatos kesztyűket kapott védőfelszerelésként egy Fejér megyei házorvos a kormányhivataltól. A Facebook oldalán azt írta, ez már megalázó szint. Ráadásul asszisztensével együtt összesen 19 és fél pár kesztyűt kaptak, ami szerintük még egy napra sem elég.

Egymásra mutogat az operatív törzs és a Fővárosi Önkormányzat

Egymásra mutogat az operatív törzs és a Fővárosi Önkormányzat a Pesti Úti Idősek Otthonában kialakult tömeges fertőzés miatt. Az otthon vezetője 6 napja jelezte, hogy se orvosuk, se védőfelszerelésük nincs, de addigra már több lakónál kimutatták a fertőzést. Van olyan idős lakó, akinek már március végén tesztet kértek, de azt csak egy héttel később végezték el rajta, amikor tüdőgyulladással kórházba került.

Százánál is több a fertőzött a Pesti úti idősek otthonban

Már több mint száz koronavírus-fertőzöttet találtak a Pesti Úti Idősek Otthonában. Őket kórházba szállították. A kormány védőfelszerelést küld a bentlakásos idősotthonokba. A főpolgármester arra kéri a kormányt, hogy minden idősotthon lakóit teszteljék.

Hitellel is támogatja a cégeket a kormány

Kedvezényes pályázatokkal és hitelprogrammal segítené a kormány a járvány miatt nehéz helyzetbe került magyar vállalkozásokat. A turizmus mellett külön segítségre számíthat az egészségügyi ipar is. Hogy pontosan ki és mire lesz jogosult, azt egyelőre nem árulta el a kormány.

A bérek 70 százalékát vállalja át az állam

A bérek 70%-át vállalja át az állam 3 hónapra a munkaadóktól, azok egy részétől, akik munkaidő csökkentésével igyekeznek megtartani a munkahelyeket - ezt jelentette be az innovációs és technológiai miniszter. Az intézkedést német mintára hozták, de Palkovics László azt mondta, a magyar érintettek a kieső időben sem lehetnek majd otthon. Az Iparkamara elnöke néhány napja Híradónknak úgy becsülte, másfél millióval csökkent a teljes munkaidősök száma a koronavírus miatt.   

Két és félmillió gyorsteszt érkezik

Még a héten két és félmillió koronavírus gyorsteszt érkezik Magyarországra. A tesztelés gyakorlatán azoban egyelőre nem változtatnak. Csak azt tesztelik le, akinek már tünetei vannak. Az országos tisztifőorvos szerint nincs az a teszt, ami meggátolhatná a járvány terjedését.

Nyomozás a mohácsi polgármester ellen

Nyomozás indult a mohácsi polgármester ellen - közveszéllyel való fenyegetés miatt. A szocialista Csorbai Ferenc Facebook oldalán múlt hétvégén azt mondta, hogy Mohács koronavírus-gócponttá vált, miután egy embernek pozitív lett a tesztje. Valaki feljelentette, a rendőrség ezután nyomozást indított.

Tízre nőtt a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma

Egy brit beteg halt bele a fertőzésbe. Hatan olyan súlyos állapotban vannak, hogy intenzív osztályon kezelik őket.

Százezrek szorulhatnak segélyre

Akár több százezren is elveszíthetik a munkájukat a következő hónapokban a járvány miatt. Így számol a kormány. Aki munkanélküli lesz, legfeljebb kilencven napig számíthat segélyre az államtól. A Liga szakszervezet szerint sok munkáltató most kihasználja ezt a lehetőséget.

Ki, mit tehet a karanténban?

14 napig nem hagyhatják el az otthonukat, és a szemetet is csak dupla zsákban rakhatják ki azok, akiket hatósági karanténra köteleznek. Már 166 ilyen ember van az országban. A postásnak ajtót nyithatnak, az ismerőseik pedig az ajtójuk előtt hagyhatják a bevásárlást. Akinek nincs segítsége, azt az önkormányzatnak kell ellátnia.

Megvan az első magyarországi koronavírusból gyógyult beteg!

Egy iráni egyetemista távozhat a Szent László Kórházból, miután sorozatban negatívak lettek a tesztjei. Több lett azonban a fertőzött, már 16 koronavírusos embert kezelnek a Dél-Pesti Centrumkórházban. A főpolgármester arra kéri a budapesti cégeket, hogy a reggeli csúcsforgalom csökkentése érdekében kezeljék rugalmasabban a munkaidőt, és lehetőség szerint tegyék lehetővé az otthoni munkavégzést.

Egy magyar orvos, aki külföldön lett sikeres

Egy sikeres magyar orvos, aki profi a szakmájában, nem fogad el hálapénzt, nagyon jól megél a fizetéséből, és a szabadidejében még arra is jut energiája, hogy könyvet írjon és norvégból fordítson. Dr. Lőrincz Balázs Bendegúz Magyarországon nem ismert, Németországban viszont szakmai körökben annál inkább, merthogy ott csinált karriert. Pedig sok év külföldi munka után hazajött, hogy inkább itthon dolgozzon, ki is nevezték klinikaigazgatónak, de végül a bürokrácia miatt inkább visszament Németországba. Vorák Anita Frankfurtban találkozott vele.

Hidegháború kezdődhet a kormány és a főváros között?

Hidegháború kezdődhet a kormány és a főváros között, ha csökkentik az iparűzési adót, ezt mondta az ATV-ben Karácsony Gergely főpolgármester. A Nemzeti Versenyképességi tanács javaslatát ellenzi Székesfehérvár fideszes polgármestere is. A kormány azt írta, még nem döntöttek a javaslatról, a döntés előtt pedig mindenképp egyeztetnek a városvezetőkkel.

A munkavállalók és a munkáltatók járhatnak rosszul a koronavírus miatti intézkedésekkel

A munkavállalók és a munkáltatók járhatnak rosszul a koronavírus miatt bevezetett biztonsági intézkedésekkel. A kormány tegnap azt kérte, hogy akik Észak-Olaszországban jártak, azok ne menjenek dolgozni. Őket, ha nem betegek, a háziorvosok nem írhatják ki táppénzre. Így ha nem tudják otthonról elvégezni a munkájukat, akkor vagy szabadságot kell kivenniük, vagy a munkáltatónak kell viselniük a kiesés költségét. A kormány tegnap kompenzációt ígért, de erről egyelőre nem született döntés.

Állóháború alakult ki a Liget-projekttel kapcsolatban

Állóháború alakult ki a Liget-projekttel kapcsolatban. A fővárosi közgyűlés szerdán változtatási tilalmat fogadott el, ami szerint nem lehet a Ligetben új épületeket építeni, sem a régieket megváltoztatni. Csakhogy a kormány szerint ettől még a korábban engedélyt kapott beruházások megépíthetők lennének.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való