KERESÉS search-close

"Zöldi Viktória" szerzővel ellátott tartalmak

Zöldi Viktória

Zöldi Viktória által létrehozott tartalmak (100):

35 év után két új dallal jön az ABBA

Ismét együtt dolgoznak a svéd sztárok, de egyelőre tartják magukat ahhoz, hogy a színpadra élőben nem térnek vissza. Az új nótákat különleges módon fogják bemutatni, az ABBA tagok digitális másai énekelnek majd.

 

Kigyulladt egy 9. emeleti lakás Győrben

Egy 10 emeletes panelház 9. emeletén csaptak fel a több méteres lángok hajnalban. A lakásban élő férfit és volt feleségét a tűzoltók mentették ki. Mindketten füstmérgezéssel kerültek kórházba, de már kiengedték őket. Úgy tudjuk, elektromos zárlat okozhatta a tüzet.

 

Rocksuli a Madách Színházban

Még bemutató sem volt, de már a következő évad tehetséges kis rockereit is felkészítik a Madách Színház legújabb előadására. A Rocksuli című Webber-musicalben 9-12 éves gyerekek játszanak, akik dobolni, énekelni, gitározni tudnak.

 

Gombóc, kaviár és pezsgő a Gourmet Fesztiválon

Gombóc, kaviár és pezsgő az idei téma a pünkösdi Gourmet Fesztiválon. Eljön a világ tizedik legjobb éttermének osztrák séfje, de érkeznek Lengyelországból és Isztambulból is séfek.

Ezt ette Ferenc József


szerző:
2018.04.22. 18:23
Ezt ette Ferenc József

Rombuszhal homárszósszal és aszpikos borjúmirigy. Ez is része volt annak a többfogásos menünek, amit Ferenc József 1882-ben egy februári napon ebédelhetett a gödöllői kastélyban. Nemcsak a menüt, hanem az étkészlet is bemutatják a királyi kastély új kiállításán. Azt ismerhetik meg, hogy milyen gasztronómiai szokások jellemezték az európai arisztokráciát.

225 ezer forint két pálinkáért

Ennyibe került az ital külföldi turistáknak egy budapesti szórakozóhelyen. A gyanú szerint a József Nádor téri üzlet vezetője és alkalmazottai, három nő becsábította a férfiakat, és itatni kezdték őket, majd a számlán a fogyasztás többszörösét kérték. Tavaly zárták be az üzletet szintén túlszámlázás miatt, de újranyitottak, csak más néven.

Tehetségkutatót rendezett az Országos Mentőszolgálat

Életmentés helyett éneklésben kellett helyt állniuk a mentősöknek. A különleges versenyen csak olyanok indulhattak, akik mentősként dolgoznak. Öt tehetséges énekes és zenekar jutott be a döntőbe, őket szakértő zsűri hallgatta meg. Az nyert, aki nemcsak jól énekelt, hanem igazi showműsort csinált.

Indul a Budapest Art Week

Több, mint 70 helyszínen 96 kiállításra és 80 programra lehet bejutni egyetlen karszalaggal Budapesten és Szentendrén. A képzőművészet rajongói galériák-túrákon, tárlatvezetéseken vehetnek részt, múzeumokba, műtermekbe látogathatnak el és a művészekkel is találkozhatnak.

Meghalt Milos Forman


szerző:
2018.04.14. 18:25
Meghalt Milos Forman

Meghalt Milos Forman, Oscar díjas filmrendező. A csehszlovák származású amerikai rendező nevéhez olyan kultikus filmek kötődnek, mint a Hair, a Száll a kakukk fészkére vagy az Amadeus. A világhírű rendező 86 éves volt.

Milliárdos ajándék a galériának

Több milliárd forintot ér, mégis ajándékba kapta a Magyar Nemzeti Galéria Moholy-Nagy László "Konstrukció kék alapon" című festményét. Mostantól Budapesten láthatja a közönség.

Hernádi és Kern újra együtt

Semmi nem az, aminek látszik! Erről szól Hernádi Judit és Kern András legújabb előadása. Az összeszokott páros egy szabadszájú, harsány nőt és egy művelt, de meglehetősen cinikus férfit alakít.

Magyarul énekelt a Metallica

Magyarul énekelte el a Metallica a Tankcsapda egyik legendás számát tegnapi teltházas koncertjükön. Lukács Laci, a zenekar frontembere elérzékenyült, hogy az ő számukra esett a világsztárok választása.

Újra együtt a bajnokok


szerző:
2018.04.05. 18:52
Újra együtt a bajnokok

Benedek, Kásás, Kis, Szécsi. A többszörös olimpiai bajnokokból álló magyar vízilabdacsapat ismét vízbe száll és megküzd az egykori legnagyobb ellenfelekből álló világválogatottal. A pólótörténeti játékot a szerbek és a horvátok már vállalták. Kis Gergő Híradónknak azt mondta, kíváncsi, hogy milyen formában vannak a régi riválisok.

 

Vödörnyi víz hervadás ellen

Vödörből, hideg kútvízzel locsolták meg idén is a hollókői lányokat. A hagyományőrző húsvéti locsolkodásra több ezren kíváncsiak minden évben. Győrújbaráton, Szentendrén is vödörnyi vízzel kergették a lányokat, nehogy elhervadjanak. Előtte persze egy-egy locsolóverset elmondtak.

 

Elbúcsúztatták Stephen Hawkingot

Hatalmas tömeg búcsúzott Stephen Hawking, világhírű elméleti fizikustól Cambridge-ben. A 76 évesen elhunyt tudós emléke előtt 76 harangütéssel tisztelegtek. Hamvait Newton mellé helyezik örök nyugalomra júniusban a londoni Westminster Apátságban.

 

A támadó súlyosabban sérült meg

Késsel hátba szúrta élettársát, majd saját magát hatszor mellkason szúrta egy férfi. A támadó sérülései súlyosabbak, őt mentőhelikopter vitte a győri a kórházba.  Élettársa könnyebben sérült meg, a veszprémi kórházban ápolják.

 

Nagypéntek: még a harangok sem szólalnak meg

Nagypénteket ünneplik ma világszerte a keresztények. Ez az a nap, amikor a hagyomány szerint Jézus Krisztust megfeszítették. Ez az egyházi év legcsendesebb napja, ilyenkor nem szólalnak meg a harangok sem.

Ordítozva követelte a bevételt a dohányboltban

Félrelökte az eladót, majd ordítozva a bevételt követelte egy 36 éves férfi, az egyik győri dohányboltban még szerda este. Miután kifosztotta a kasszát, elmenekült.

Leégett a volt focista otthona

Rágcsáló miatt égett le az Újpest 56-szoros válogatottjának, Tóth Józsefnek az otthona. Az egykori focista és felesége már aludtak, amikor az éjszaka közepén lángolni kezdett a tető. Kimenekültek, azóta az egyik szomszédnál húzzák meg magukat. A házaspárnak sokan próbálnak segíteni.

 

Az utolsó hím pusztult el

Meghalt a világ utolsó hím szélesszájú orrszarvúja. Sudánt elaltatták, egyszerűen túl öreg volt és az állapota egyre rosszabbodott. Két nőstény maradt még életben, így gyakorlatilag ez az állatfaj kipusztult. Bár nemrég még vettek örökítő anyagot Sudántól, csekély az esély, hogy valaha újraéled ez az alfaj.

Roma gyerekek a Nemzeti Színház színpadán

Hátrányos helyzetű roma gyerekek lépnek fel a Nemzeti Színház színpadán. Tehetséges gyerekeket kerestek a Somnakaj című gypsy musicalhez. A roma sorsjátékot eddig 45 ezer néző látta.

Lépcsőzniük kell az állomáson

A mozgáskorlátozott utasok a sok lépcső miatt csak segítséggel, vagy külön kérésre kinyitott kiskapun keresztül tudnak a peronra jutni a tatabányai vasútállomáson. Az időseknek és babakocsival érkezőknek is lépcsőzniük kell a vágányokhoz

Esztergályos Cecília: „Alig bírtam magamban tartani!”

Kossuth-nagydíjat kapott Sára Sándor filmrendező-operatőr. Mint minden évben, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján adták át a Kossuth- és Széchenyi-díjakat. csütörtökön Tordai Teri és Esztergályos Cecília is Kossuth-díjas lett.

Bajusz pödrés, huszárbemutató

Ágyúlövés, puskasortűz, bajusz pödrés és huszárbemutató. Nemcsak a gyerekek, a felnőttek is élvezték az ünnepi családi programokat a Várban és a Szentendrei Skanzenben.

Aggódtak Báróért, de megjött

Már aggódtak érte, de megérkezett Báró, a gólya. Már mindenki azt hitte, elpusztult a jeladós fehér gólya, mert tavaly szeptember óta nem adott életjelet. Báró az elsők között szokott hazaérkezni őrhalmi fészkébe, most késett és csak a jeladója romolhatott el.

50 éve először együtt színpadon

50 év alatt egyszer sem játszottak együtt színpadon. Béres Ilona és Fodor Tamás egy idős házaspárt alakít a Pesti Magyar Színház a Székek című előadásában, amit nagyon ritkán játszanak a hazai teátrumok.

 

Eljátszották, mit csinál a méh

Évi 46 milliárd forintot ér a Földön a beporzók által végzett munka. Mivel a méhek, lepkék nélkül elképzelhetetlen lenne az emberi élet, egy új jeles napot, a beporzók napját ünnepelték ma országszerte. A Természettudományi Múzeumban a gyerekek kipróbálhatták a méhek táncát, és rovarhotelt is készíthettek.

Oscar-díjat ért a magyar szakemberek munkája

Oscar-díjat ért a magyar szakemberek munkája a Szárnyas fejvadász 2049 című filmben, amely a legjobb operatőr és a legjobb vizuális effektek díját hozta el. Több száz magyar dolgozott a filmben, egy kis csapat azért felelt, hogy az animációk már forgatás közben összhangban legyenek a színészek játékával.

 

Sárdobálás és korrupt politikusok

Fiktív nyelven játsszák Bodó Viktor legújabb előadását. A "Krakken művelet" a rendező egyetlen hazai darabja idén, mert külföldön dolgozik. Az ajánló szerint van benne csúnya beszéd, sárdobálás és persze korrupt politikusok.

Enyedi Ildikó nem túl bizakodó

Már csak alig több mint egy nap van hátra az Oscar-gáláig. Magyar idő szerint hétfő hajnalban derül ki, hogy megkapja-e az Oscar díjat a Testről és lélekről című film. A készítők közül többen Los Angelesben vannak, és ott van tudósítónk is.

„Szükség van kérdésekre!”

El kell hitetni az emberekkel, hogy szükség van kérdésekre – ezt mondta híradónknak Ifj. Vidnyánszky Attila legújabb előadása kapcsán. Dosztojevszkij A félkegyelmű című regényét vitte színre a Pesti Színházban. A darabban Venczel Vera is színpadra lép.

 

Családi történetek közelről

A Babérkoszorú-díjas Tóth Krisztina író első színdarabját mutatta be a Rózsavölgyi Szalon. A Pokemon go című darab egy olyan család életét mutatja be, ahol az apa a virtuális valóságba menekül, az anya pedig kétségbeesetten próbálja a valóságban megoldani a problémákat.

Órákig várt a jajgató beteg

Órákig várakoztattak egy jajgató beteget a siófoki kórház sürgősségi osztályán. Az idős férfinak az egyik ott várakozó család próbált segítséget kérni, de hiába. Mikor végre behívták, az ápoló megalázóan beszélt vele, erről valaki mobillal videót is készített. Kerestük a kórházat, de nem válaszoltak a kérdéseinkre.

Ő lett a legfiatalabb zeneigazgató

Olyan volt, mint egy vakrandi – így jellemezte első találkozását a Liege-i Királyi Filharmonikusokkal Madaras Gergely. A 33 éves karmestert választották zeneigazgatójukká, ezzel ő lett a legfiatalabb és egyben az első magyar zeneigazgatója a legnagyobb belga szimfonikusoknak.

Látványos képek a ködről

12 ezer autó és kamion vesztegel napok óta a kínai Hajku utcáin, mivel a köd miatt leállt a kompközlekedés. A város az ország déli csücskénél lévő sziget, Hajnan központja, a hajózás kulcsfontosságú az anyaországgal való összeköttetésben. Az elképesztő helyzetről látványos drón felvételek készültek.

Három golyó találta el a kutyát

Amerika új hőse egy kutya. Rex, a német juhász három golyót kapott a testébe, amikor 16 éves gazdáját védte a család iowai házában, ahová betörők hatoltak be. A fiú és fiatal kutyája életét az mentette meg, hogy a betörők a rendőrautók szirénáját hallva elmenekültek. Rexet megoperálták, és már jobban van.

Megnézné már a várost az operaénekes, de nem teheti

Nagyon kíváncsi Budapestre, de eddig még nem sokat látott belőle. Jonas Kaufmann világhírű operaénekes nem először koncertezik Magyarországon, de valahogy sosem tudja megnézni a várost. Ezúttal a hideg miatt sem vállalkozhatott városnézésre, mert nagyon kell vigyázni a hangjára. Csütörtök este a Művészetek palotájában lépett fel teltház előtt.

Gyász és megemlékezés az Újpest stadionjánál

Virágok, mécsesek, egy nagy szív gyertyából kirakva - így emlékeztek csütörtök este a szurkolók a tragikusan fiatalon elhunyt Lázár Bencére az Újpest stadionja előtt. A 26 éves futballista leukémiával küzdött. Fradi- és Honvéd-szurkolók is részt vettek a megemlékezésen, ami pénteken is folytatódott. Sokan adtak vért reggel, a véradást még Bencének szervezték. Szülei viszont fiuk halála ellenére sem akarták, hogy elmaradjon.

Meghalt a fiatal újpesti focista

Lázár Bence régóta leukémiával küzdött. Klubja két napja még arra kért mindenkit, aki teheti, adjon vért, hogy azzal is segítsék a 26 éves focista felépülését. A Sport Tv, ahol szakkomentátorként dolgozott, közzétette Lázár Bence családjának megható üzenetét. Ebben a hozzátartozók azt kérik, a tervezett véradás ne maradjon el.

Stróbl Alajos aktfotón?

Neves szobrászt azonosítottak az aktmodellek között a Magyar Képzőművészeti Egyetem fotógyűjteményében. Stróbl Alajos, aki például azt a most felújított Arany János szobrot készítette, ami a Nemzeti Múzeum kertjében áll, fiatal korában valószínűleg a megélhetés miatt vállalt aktfotózást.

 

Az utolsó pillanatig beszélt a haldokló fiúhoz

Megható posztban számolt be egy balesetet szenvedett fiatalember utolsó perceiről egy lány közösségi oldalán. A fiú kocsijával frontálisan ütközött egy másik autóval Budapesten. Többen azonnal megálltak segíteni. A lány volt az, aki igyekezett stabilan tartani az akkor már ájult fiú testét. Papp Inez posztjával a családnak üzent, azt szerette volna: tudják, hogy a fiuk nem volt egyedül, amikor meghalt.

Woody Allen sikerfilmje a Madách Színház színpadán

A Hatalmas Aphroditét Valló Péter rendezi, aki hosszú évek után dolgozik ismét a körúti színházban. A Woody Allen-rajongó Szente Vajk alakítja a főhőst, aki örökbe fogad egy zsenit, és kíváncsi, hogy egy ilyen géniusznak kik a szülei. Meg is találja gyermeke igazi anyját.

Kampány a jobb kórházi kosztért

Fenséges kórházi koszt! – nehezen elképzelhető, hogy valaha így kiáltana fel egy beteg. A Főzzük körbe Magyarországot kórházainkban! elnevezésű kezdeményes célja, hogy bebizonyítsa, lehet úgy főzni kórházi konyhákban is, hogy a beteg is elégedett legyen. A kezdeményezés ötletgazdái az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója, dr. Németh László és Ambrus György mesterszakács. 

Meseoperára vitték a gyerekeket

1500 hátrányos helyzetű gyerek hallgathatta meg az egyik legnépszerűbb magyar meseoperát. A kritikus közönség nevetve-tapsolva nézte végig a Pomádé király új ruhája című előadást az Erkel Színházban.

Szakácsverseny: menza-ebéd 450 forintból

Nettó 450 forint, ennyiből kellett ebédet főzni a Közétkeztetési Szakácsverseny döntőseinek. Ráadásul ennyi pénzből három fogással kellett előrukkolniuk úgy, hogy egészséges és finom is legyen. Az idei versenyzők harminc forinttal többől gazdálkodhattak, mint az előző évek szakácsai.

Filmhét: 4 nap, 150 film

Enyedi Ildikó, Mészáros Márta, Mundruczó Kornél, Antal Nimród filmjeit is meg lehet nézni a 4-dik Magyar Filmhéten. A rendezvény megnyitóján Szabó István Oscar-díjas rendező digitálisan felújított "Bizalom" című filmjét vetítették, előtte Koltai Lajos operatőr köszöntötte a rendezőt 80-dik születésnapján.

 

Rettegve várta a rendőröket

Megrázó tudósítás következik. Megtörten ismerte be az emberölést Tompa Eszter gyilkosa. A 14 éve meggyilkolt pincérlány ügyében csütörtökön kezdődött a tárgyalás. A most 37 éves férfit tavaly januárban fogták el a rendőrök. A vádirat szerint még 2003-ban ütötte el a bicikliző lányt. Azt hitte meghalt, ezért betette a csomagtartóba. A lány azonban magához tért és kiabálni kezdett. A férfi ekkor brutálisan megverte, majd megfojtotta.

Babos Tímea: „Végre egy trófea és nem egy tányér!”

Babos Tímea győzelmével a 35. helyre ugrott a világranglistán. Pihenni nem sok ideje volt a teniszezőnek, annyi interjút adott. Azt mondja, mostani sikersorozata annak is köszönhető, hogy mentálisan rendben van, és úgy megy ki a pályára, hogy a meccs minden pillanatában örömet okozzon a tenisz.

 

500 perces koncert a Müpában

Egy nap alatt 11 koncertet, azaz 500 percnyi zenét hallhatott a közönség ma a Művészetek Palotájában. A 11. zenei maratonon a XX. század amerikai zene legnagyobb szerzeményei szólaltak meg, így például Samuel Barber Adagiója.

 

Elindult a nemzetközi színházi fesztivál

Csütörtökön indul a Színház- és Filmművészeti Egyetemek Nemzetközi Fesztiválja. Vizsgafilmek- és előadások láthatók négy napon át, például Bukarestből Az ember tragédiája, de Prágából és Svájcból is lesznek előadások.

 

Felújították az Arany-szobrot

Felújítva, de patináját megőrizve tért vissza az Arany János-szoborcsoport a Magyar Nemzeti Múzeum elé a múzeumkertbe. Szeptemberben szállították el, hogy átnézzék Stróbl Alajos alkotását. A 125 éves szoborcsoport most restaurálták először teljes egészében. Sőt, egy időkapszulát is elrejtettek benne.

 

Ritkaság: kistulok született

Tejkaramella színű kistulok született a Budakeszi Vadasparkban. Az őstulok egy korábban egyszer már kihalt faj. A kis tuloklány azért születhetett meg, mert felélesztették a vérvonalat, és megalkották az eredeti fajhoz hasonló változatot.

 

Elkészült az Ország Tojása

Egy évig készült az Ország Tojása. Strucctojáson örökítette meg a magyarság történetét Zsigóné Kati népi iparművész. Tizenegy különféle technikával faragta, marta, színezte a tojást. Aranypatkók, mini festmények díszítik. Látható rajta a Szent Korona, magyar hímzési technikák és a honfoglalás története is.

 

Kiderült, mit esznek az állatok

Csak mazsolából majd 600 kiló fogyott tavaly a Budapesti Állatkertben. Ezt mind az állatok ették meg. A dolgozók összesítették, hogy pontosan miből mennyit adtak a náluk élő 8000 különböző állatnak. Az etetésükre 265 millió forintot költöttek.

Lökdösték, eltört a lába

Lökdösték a gyorsétterem biztonsági őrei, ezért tört el a lába. Ezt mondja egy férfi, akivel állítása szerint tavaly novemberben történt az eset, egy győri gyorsétteremben. Ott azt közölték, két férfi megsértette a házirendet, zavarták a dolgozók munkáját, ezért kellett intézkedni ellenük

Farkas nyomára bukkanhattak

Farkas járhatott a Börzsönyben. Valószínűleg a ragadozó lábnyomát és ürülékét találta meg az egyik természetvédelmi őr a Duna-Ipoly Nemzeti Park területén.

Oscar-jelölt Enyedi Ildikó Testről és lélekről című filmje

Bekerült az öt esélyes közé a legjobb idegen nyelvű film kategóriájában. Az Amerikai Filmakadémia 92 ország hivatalos nevezése közül választotta be Enyedi filmjét. Egy chilei, egy libanoni és egy orosz film mellett a Négyzet című svéd alkotással versenyez majd az Oscarért.

 

Nagy magyar cirkuszi siker

Az artisták Oscarját, az Arany Bohóc-díjat nyerte el ifj. Richter József és felesége a 42. Monte-carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon. A házaspár lóháton mutatott be egy különleges produkciót, egzotikus showjukban egyszerre 32 állattal léptek fel.

28 év után újra lotyótündér

Papadimitriu Athina ugyanazt a szerepet játssza, mint 28 éve. Az Oscar Wilde klasszikus regényéből készült magyar musicalt, a Dorian Gray-t ismét a színpadra viszik. A színésznő akkor is most is a Lotyótündért játsszotta. A Rock Színház egykori sikerdarabjából több színész is feltűnik az új musicalben, amit ezúttal az Operettszínházban láthat a közönség.színésznő

 

Nem tudták kimenteni a gödörből

Beomlott a föld és maga alá temette - csatornaépítés közben halt meg egy férfi csütörtök délután a Győr-Moson-Sopron megyei Bősárkányban. Az áldozat egy középkorú férfi, Csongrád megyéből érkezett kollégáival. A helyiek elmondták, hogy a közelben lakó állatorvos a történtek után rögtön megkezdte az újraélesztést, de sem ő, sem a mentők nem tudtak már rajta segíteni. Azt, hogy miért történt a baleset, a rendőrség még vizsgálja.

Különleges változat készül a Porgy és Bess-ből

A korlátozás ellenére fehér művészekkel viszi színpadra a Porgy és Bess-t az Erkel Színház. Évtizedek óta kizárólag fekete szereplőkkel játszották, miután a szerző, Gershwin örökösei így döntöttek. A világhírű operát ezért Európa-szerte csak ritkán láthatta a közönség, főként utazó társulatokkal.

Politikusok lelki világa

Nem kímélik őket – ezt mondta A politikusok lelki világa című előadás rendezője. Hétköznapi szituációkban láthatjuk a politikusokat, például milyenek voltak gyerekként vagy milyen lehet, ha metróra kell szállniuk.

Színpadra viszik a magánéletüket

Ritkán enged bepillantást magánéletébe Rezes Judit és Szabó Győző. A színészpáros 15 éve van együtt, most érezték úgy, hogy eljött a pillanat, hogy beszéljenek kapcsolatukról, és ha már igen, akkor azt a színpadon teszik. Így született meg a Loveshake, az élet összeráz című előadás

Bob, szánkó, popsitepsi

Amatőr és profi szánkósokkal teltek meg a dombok országszerte. Mindenen száguldottak, ami csúszik. Kicsik és nagyok, sőt a négylábúak is élvezték, hogy végre leesett a hó.

Ismét szexuális zaklatásoktól hangos a filmvilág

A kritikusok díjainak átadóján a házigazdák ironikusan éltették azokat, akik például a szállodai szoba helyett a tárgyalóba hívják megbeszélésre a színésznőket. Eközben Golden Globe-on legjobb színésznek választott James Francót öt nő vádolta meg szexuális zaklatással, a színész most már nem jelent meg a díjátadón.

Online zaklatás miatt halt meg

Több százan gyászolták azt a 14 éves ausztrál lányt, aki önkezével vetett véget életének, miután az interneten zaklatták. Amy Everett apja osztotta meg lánya tragikus történetét a Facebookon. A temetésre azokat is meghívta, akik zaklatták lányát, hogy szembesüljenek tettükkel.

Visszanyúltak az eredetihez

Majdnem olyan lesz az új Múzeumkert, ahogyan 140 éve tervezője megálmodta. Hamarosan elkezdik a munkálatokat, és várhatóan nyár végéig be is fejezik. A helyreállításon kívül a korszerűsítés is cél volt, így például lesz wifi. Az újjáépítés alatt a Nemzeti Múzeum nyitva lesz.

 

Ízlett az elnöknek a gulyásleves

Széll Tamás gulyáslevesét az utolsó cseppig megette az olasz Bocuse D’Or Akadémia elnöke. Enrico Crippa azért érkezett Budapestre, mert Olaszország rendezi az európai döntőt idén, és tanácsot kértek a magyar szervezőktől.

Titokban teszteltek magyar éttermeket

Titokban tesztelte a magyar éttermeket két olasz gasztrotekintély, mindketten a Dining Guide megbízásából. Egyikük egy három Michelin-csillagos étterem vezetője, másikuk 36 évig osztotta a csillagokat. Ma leplezték le magukat Sárközi Ákos, séf előtt, aki igencsak meglepődött.

Világszerte ünnepeltek


szerző:
2018.01.01. 18:04
Világszerte ünnepeltek

Tűzijátékok világították be az éjszakai eget és a nevezetes épületeket világszerte. Sydneytől Moszkváig, New Yorktól Indonéziáig bulikkal köszöntötték az újévet. Az amerikai énekesnő, Mariah Carey ismét fellépett a New York-i Times Square-en. Sydneyben pedig több ezer ember menekült, miután több száz tűzijáték robbant fel.

Ez történt novemberben


szerző:
2017.12.30. 18:40
Ez történt novemberben

Harry herceg eljegyezte kedvesét. A zaklatással vádolt színházi rendezőt, Kerényi Miklós Gábort elbocsátotta az Operettszínház, elindult az e-recept és újraválasztotta a Fidesz, tisztújító kongresszusán Orbán Viktort. Sokaktól kellett búcsúzni is.

Magyar írók szerelmi történeteiből készült színdarab

Ady Endre, József Attila, Szabó Lőrinc múzsái, szeretői mindennapjait mutatja be Nyári Krisztián irodalmi szerelmes könyvéből készült darab. A rövid írásokat először a Facebookon publikálta barátainak, de óriási siker lett, több ezren olvasták.

Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmjével lett Oscar-díjas

Nem érzi, hogy fenekestül felfordult volna a világ az Oscar-díj óta. Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmjével robbant be, amikor idén februárban elhozta a kategória aranyszobrát. A rendező az RTL Híradó, Év embere egyik jelöltje. Az Oscarral megnyílt az út Hollywood felé, sok időt tölt Los Angelesben, és már újabb filmjét is befejezte. Ha szavazni szeretne rá, ITT megteheti!

A pékmester, aki ingyen kenyeret ad, meg jó szót

Mi ebben a nagy dolog? – ezt kérdezi mindig Vajda József pék, aki idén az RTL Híradó év embere egyik jelöltje. Januárban barátaival összefogva vitt kenyeret Ózd mellé a szegényeknek, októberben szintén ingyen kenyérrel tisztelgett az 56-os forradalom hősei előtt. Esténként meg szobrok lábához tesz zacskóban pékárut, hadd egyen, aki arra jár és éhes. Ha szavazni szeretne rá, ITT megteheti!

Ez történt januárban


szerző:
2017.12.20. 18:50
Ez történt januárban

Idén is felidézzük az év legfontosabb eseményeit. Már a január is tragédiákkal indult, a veronai buszbaleset megrázta az országot, a budapesti Szinyei Merse Pál gimnázium diákjai, tanárai és kísérők haltak meg, miután buszuk a szalagkorlátnak hajtott és kigyulladt

350 kilós az új jegesmedve ara

Napi 7 kiló halat és 3-4 csirkét is megeszik a Nyíregyházi Állatkert új lakója. A 350 kilós nőstény jegesmedve, Sznezsana Moszkvából érkezett az egy éve itt élő medvefiúhoz.

Valentin napi pszicho


szerző:
2017.12.19. 18:55
Valentin napi pszicho

Balsai Móni és Makranczi Zalán először játszik együtt, és rögtön egy 20 éve házasságban élő párt alakítanak a színpadon. A Rózsavölgyi Szalon legújabb darabja családi idillt ígér sztriptízzel, de a szerelmesek éjszakáján bármi megtörténhet.

Meghalt Fábián Juli


szerző:
2017.12.17. 18:05
Meghalt Fábián Juli

Az énekes még csak 37 éves volt. Daganatos betegséggel küzdött, de mindvégig nagyon bízott a gyógyulásban. Zenésztársai, barátai megható üzenetekben búcsúznak az énekestől és azt kérik, mindenki a mosolyára gondoljon.

Oscar-jelölés kapujában a Testről és lélekről

Ebben az erős mezőnyben lenni megtiszteltetés – ezt mondta a film rendezője az RTL Híradónak, miután kiderült, hogy a 9 Oscar esélyes alkotás között van a filmje. Januárban derül ki, hogy az alkotás bekerül-e a legjobb öt idegen nyelvű film közé, és így ott lesz-e az Oscar gálán.

Zsáknyi ékszerrel motoron próbált menekülni

Társával rabolt ki egy ékszerboltot, de pechjére épp rendőrök voltak a környéken. Felfigyeltek a riasztó hangjára, ezután látták meg a zsákos férfit, aki végül nem tudott elmenekülni. Társát, aki még a rendőrök érkezése előtt elmenekült, néhány órával később elfogták.

Tüzelő lesz a karácsonyfából

Minden eddiginél több karácsonyfát állított idén a Hello Wood. Az építészcsapat öt fenyőinstallációt készített, ezek közül három van Magyarországon, kettő pedig európai városokban. Évek óta segítik így a rászorulókat.

Magyar lett a legjobb színésznő

Borbély Alexandra lett a legjobb európai színésznő. Enyedi Ildikó, Testről és lélekről című filmjének főszereplője győzött ugyanis az Európai Filmdíj szombati berlini átadóján, megelőzve ezzel például Juliette Binoche, világhírű francia színésznőt. Az európai Oscarként is emlegetett szemlén a magyar filmet négy kategóriában jelölték. Híradónk stábja végigkövette a színésznőt a megható, győztes pillanatig.

14 korhű Sisi-ruhát készített

14 korhű Sisi-ruhát varrt egy magyar varrónő, köztük a valódi koronázási ruhát. Czédly Mónika egy történésszel együtt rekonstruálta, hogyan nézhetett ki, ugyanis sokáig egy hasonló ruháról gondolták, hogy azt viselte a Mátyás templomban Sisi.

Festmények az irodalomért

Füst Milán és felesége képzőművészeti alkotásokat gyűjtött, a csaknem 400 darabból álló kollekció néhány darabja kerül majd kalapács alá. Az ok, hogy a Füst Milán Fordítói Alapítvány további működését szeretnék így finanszírozni. Céljuk, hogy a magyar írók műveit más nemzetek is megismerhessék.

 

Hevesivel az influenza ellen

Mától bárkit letüsszenthet az utcán Hevesi Tamás. Az énekes az arca az influenza elleni kampánynak, mozgó plakáton hívja fel így a figyelmet a védekezésre.

Újra kamera előtt a Fonográf

Újrafotóztak egy évtizedekkel ezelőtti felvételt a Fonográf együttes tagjaival. A 45 éve alakult zenekar újra összeállt, de nemcsak fotó készült, 13 év után újra együtt zenélnek.

 

Bojler vagy cirkó?


szerző:
2017.12.03. 18:40
Bojler vagy cirkó?

Mi a különbség a cirkó és a bojler között. Ilyen jelentéktelennek tűnő problémákból eredő konfliktussal van tele a Katona József Színház legújabb darabja, amit Gothár Péter rendezett. Az előadás úgy született, hogy Bognár Péter író a valóságban is fültanúja volt egy ilyen vitának.

Prima Primissima: Baló Györgyöt is díjazták

Baló György is Prima Primissima Díjat kapott. Kollégánk a magyar sajtó kategóriában kapta az elismerést. Magyar irodalom kategóriában Kányádi Sándor költő, író, műfordító; magyar népművészet és közművelődés kategóriában pedig Bálint György kertészmérnök munkáját ismerték el. Ugyancsak Prima Primissima díjjal jutalmazták Eötvös Péter karmestert és Enyedi Ildikó filmrendezőt.

Naptár a hajléktalanok képeiből

Naptár készült hajléktalanok fényképeiből. A Budapest Bike Maffia, hajléktalanokat segítő csoport nyáron eldobható fényképezőgépeket adott hajléktalanoknak, így megmutathatták, ők hogyan látják Budapestet.

Ordítva énekelte Kasszás Erzsi dalát az árufeltöltő

Ordítva énekelte a vevők előtt a Kasszás Erzsi reklámot egy árufeltöltő egy budapesti kisboltban. Teljes terjedelmében előadta a produkciót, közben mentőt hívtak hozzá. A mentősök megvárták, míg befejezi az előadást, a taps után pedig a toxikológiára szállították.

Koós János 80 éves


szerző:
2017.11.21. 18:45
Koós János 80 éves

Ma is és tegnap is 80-dik születésnapját ünnepelte Koós János. A táncdalénekest Moszkvától New Yorkig köszöntötték többen telefonon is. Otthonában fogadta a Híradó stábját, úgy tervezte, nem fog sírni, mégis többször elérzékenyült interjú közben.

 

Klasszikusok a romkocsmában

Klasszikus zene töltötte meg péntek este a budapesti szórakozóhelyeket. A zene éjszakáján nyolc kocsmában, pubban komolyzenei együttesek játszottak, kórusok énekeltek. A főváros egyesítésének 144. évfordulóját ünnepelték így. A mini koncerteken például Mozart szólt a sör mellé.

Jönnek a Leonidák, érdemes lesz az eget kémlelni!

A meteorrajok királyaként is emlegetik a fényes jelenséget. Az idei csúcs pénteken este és szombaton várható. Igazán látványos azonban csak 2030 körül lesz, ugyanis az üstökös, amely létrehozta a meteorrajt és ezzel a lélegzetelállító látványt, csak 33 évente jár a Nap közelében.

Sütőtök, amit a gyerek is megesz

Itt a sütőtök szezon. A zöldség egészséges, de a szülőknek általában trükközniük kell, hogy a gyerek megegye. Sárközi Ákos, séf elárulta, hogyan csempészi kislányának tányérjára a sütőtököt és mutatott egy fogást: négyféleképpen tálalta a báránygerinc mellé a zöldséget.

Ilyen volt itthon a Halloween

Otthoni tökfaragás fejlövéssel, baltás élőhalottak csapatokban. Ijesztő maszkokkal találkozhatott az, aki Halloween éjszakáját Budapest utcáin töltötte. Még koporsóba is lehetett feküdni. A kisebbeket országszerte az állatkertekben várták kevésbé rémisztő programokkal.

 

Belga az új szövetségi kapitány

Megvan az új szövetségi kapitány, Georges Leekens lesz Bernd Storck utódja a magyar fociválogatott élén. A 68 éves belga edző kétszer volt belga szövetségi kapitány, először 1997-ben, majd 2010-ben.

Orkán erejű szél pusztított

Végigtarolta az országot a Nárcisz nevű vihar. A Balatonnál 130 kilométer per órás széllökéseket mértek. Emiatt sokfelé életveszélyes volt a szabadban tartózkodni. Egy autóra menet közben zuhant fa, négyen sérültek meg. Az országban több helyen nincs áram a leszakadt vezetékek és a kidőlt villanyoszlopok miatt. Nézze meg No Comment összeállításunkat is a viharról!

Munkakörülményeikre panaszkodnak a balett-táncosok

Elfogadhatatlan munkakörülményekre panaszkodnak az Operaház balett-táncosai a szakszervezetek szerint. Az Andrássy úti épület felújítása miatt más helyszíneken kell próbálniuk október eleje óta.

Arany balladái teljesen máshogy

Halott menyasszonyként meséli el négy színésznő Arany János női szereplőinek történetét. A költő 200 éve született, ennek a jubileumnak a kapcsán fűzött össze 12 balladát előadássá Szilágyi Bálint a Radnóti Színházban.

Emlékezés ingyen kenyérrel

A szentendrei skanzenban azt mutatták be, hogyan segítették vidékről élelmiszerrel és meleg ruhával 1956-ban a budapesti forradalmárokat. Egy budapesti pék pedig az ünnep tiszteletére úgy döntött: ingyen kenyeret és innivalót ad a hozzá betérőknek.

^
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett!

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való